Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
frankie!
őstag
-
frankie!
őstag
válasz ::Trunks:: #2930 üzenetére
~20-25k körül megérhet.Én most adtam el egy 320-t.
-
djtörök
senior tag
válasz ::Trunks:: #3053 üzenetére
Én Szobábai mélynyomónak használnám, egy 100W-os SAL szuberősítővel(sztem 15nm-en elég). Az az igazság, hogy ehhez a hangszóróhoz van doboztervem is! :
48 literes Reflex doboz 76*225mm-es csővel(33Hz-re hangolva) -
djtörök
senior tag
válasz ::Trunks:: #3583 üzenetére
nálam is jelentkezik ez a gond, csak nem ennyire durván. Ha jól tudom azért van, mert bizonyos mélyfrekvenciás hangohullámok egyik helyen erősítik, máshol kioltják egymást!
Szerintem teljes mértékben nem tudod orvosolni a problémát. Esetleg az egyiket probáld meg fordítva bekötni(állítólag ez javíthat, de tönkreteszi a sztereo teret). Vagy pedig addig tologatod a hangdobozokat, míg elfogadható nem lesz -
djtörök
senior tag
válasz ::Trunks:: #3747 üzenetére
Vegyél egy izmosabb tápot-ha tényleg 500W az erősítő, akkor 250W-tal semmiképp nem tudod meghajtani. Hiába a kondi, ha nincs ami táplálja. Az erősebb beütésekhez pedig bizony elkell az izmos táp.
Persze ha a véleményemet kérdezed én biztos nem használnák autós erősítőt szobába.
-
djtörök
senior tag
válasz ::Trunks:: #3749 üzenetére
szerintem a piros a + és a fekete a -
Mod: Az én 2*80W-os sztereo végfokomban 530W-os tápegység van, továbbra sem ajánlom neked a jelenlegi felállást
[ Szerkesztve ]
-
djtörök
senior tag
válasz ::Trunks:: #3751 üzenetére
Talán kicsit túloztak a teljesítmény-adatokkal(?)
Nagyobb hangerőn nem hallatszik ki hogy kicsi a táp? -
zoli03
őstag
válasz ::Trunks:: #3747 üzenetére
Ne azt nézd, hogy hány watt van ráírva, hanem hogy mekkora benne a biztosíték. A 250 wattos számítógéptáp meg hány wattot tud 12 volton? Nem hiszem hogy olyan sokat.
Nekem is van autós erősítőm a szobában (meg szobai is, de az nem elég mélyládát hajtani). Én úgy oldottam meg, hogy csináltattam egy toroid trafót (1,2 kw) , csináltam hozzá lágyindítást meg egyenirányítást és kész. Amíg nem volt trafóm, egy 300 wattos Codegenről hajtottam, nekem is leesett a feszültség, sőt, nagyobb mélyhangnál hangosan hallgatva le is kapcsolt a táp. -
őstag
válasz ::Trunks:: #6279 üzenetére
A function gombbal játszál addig amíg az MD bemenetet nem választja ki.
-
őstag
válasz ::Trunks:: #6281 üzenetére
Ez két esetben fordulat elő. Vagy a manual hibás, vagy...te. Más opciót nem látok. A manualt többször leellenőriztem, téged nem tudlak.
"Use audio cords (not supplied) to connect an
optional analog component (MD deck, etc.) to
these jacks. You can then listen to the sound
from the component.""Listening to audio from a
connected component
1.Connect audio cords.
See the illustration above.
2.Press FUNCTION repeatedly until “MD”
appears.
Start playing the connected component." -
Ebit
addikt
válasz ::Trunks:: #7688 üzenetére
Két hangkarit nem tudsz használni,az alaplapit tiltsd le,az SB elméletileg jobb,bár az alaplapiak között is vannak jobbak.
a búgást egy földeléssel lehet megtudod oldani.
-
Auratech
őstag
válasz ::Trunks:: #7688 üzenetére
A mikrofon valszeg pont 50Hz-en búg Szóval vagy úgy kötöd össze a cuccaidat, hogy ne legyen benne földhurok, vagy búgni fog. A hangkártyák 1.5v-os táplált mikrofon dugasza búgós. Ha dinamikus a tetyós jószág, esetleg a mikrofon bemenet extra erősítését ki lehet kapcsolni, hátha a tápfeszültségben van a földhurok oka. Ha a mikrofon nélkül semmilyen búgás nincs, megoldást jelenthet egy di-box (ha a mikrofonod dobozára az van írva, hogy "dinamic") Okozhat még gondot a dugasz-átalakítók "kisdzsek-nagydzsek-mono-sztereo" kérdésköre a mikrofon környékén. Szóval többszereplős a dolog. Esetleg a gép nem földelt konnektorban van.....
Egy realtekHD alaplapi dolog rugalmasabb, mint a régi SB5.1. Bírja a 24bitet, és az auto jack sensing funkció miatt a kimeneteket rugalmasabban tudod konfigurálni. Az alaplapod, ha az, amit alant vakartál, akkor 7.1 tehát négy lik van rajta. Szoftveresen megoldható, hogy splittelve legyen a main out.
-------------------------------------------------------------
Egyébként elég terjedelmes, informatív felület van, ahol minden kérdésedre célzottabban választ kapsz az : http://ultrastar.virtualisan.net/index.html oldalon és fórumán.
-------------------------------------------------------------
Ez itt audiofülelők mély bugyra, de ma karácsony van és légyszi, szilveszterig értsd meg szép lassan ez a hangkártyás dolgot, mert csúnyán izzani fogsz, ha nem lesz rendesen belőve a cucc!Egyébként pld xp-n mennie kell a két hangkártyának is, ha nincs irq ütközés és wdm driver teszi rendszerbe őket. Melóznod kell még kicsit a sikerért....
Auratech Field Recording
-
Ebit
addikt
válasz ::Trunks:: #7702 üzenetére
Érdemes lenne a vezeték bekötéseket,forrasztásokat átnézni.
-
Oibacsi
őstag
válasz ::Trunks:: #7795 üzenetére
Minden hangerőállítót átnéztél? Kábelek be vannak rendesen dugva? Próbálj másik kimenetet is a hangkártyán! Pontosan mit takar a cd? Külön lejátszóban?
-
::Trunks::
senior tag
válasz ::Trunks:: #7797 üzenetére
(#7797) ::Trunks::
Senki nem tudja mi lehet a probléma??
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
Tristis
őstag
válasz ::Trunks:: #7810 üzenetére
Van egy 5.1-es hangfalrendszered és egy 2.1-es? Nem értem már azt sem, minek van rákötve mind a kettő. Valahogy kicsit számora zavaros a dolog....
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Oibacsi
őstag
válasz ::Trunks:: #7812 üzenetére
Magyrul minden az 5.1-es erősítőre van kötve és így csúszik a mély?
-
Oibacsi
őstag
válasz ::Trunks:: #7814 üzenetére
Minek ennyi hangszóró? Ha mindenképpen sok kell, én a dvd lejátszó kimeneteit rákötném a yamaha erősítőre és így hajtanám a 6 hangszórót, szvsz felesleges ennyivel kavarni
-
Oibacsi
őstag
válasz ::Trunks:: #7816 üzenetére
A dvd lejátszót kösd össze az erősítővel, vagy a lejátszódban van beépített is?
Lényeg az, hogy én csak a yamaha-t használnám 6 hangszóróval
vagy kösd össze közvetlenül az erősítőt a géppel ha onnan akartok zenélni és kevertesd ki a hangot 5.1-re ha mindenképp nagy hangot akarsz -
Oibacsi
őstag
válasz ::Trunks:: #7818 üzenetére
Mindenképpen a yamaha-t hajtanám, csak jobb az mint a többi...max kösd rá azokra a szateliteket is, az csak megy
-
Auratech
őstag
válasz ::Trunks:: #7814 üzenetére
Nálam a jó hangzás érdekében kilenc kisrádió van elhelyezve lakás szerte. Csak a klotyó messze van, onnét késik és, mintha klotyóból jönne a hang.
BUÉK
Én feladtam, elég a 2.0 és HD proj...
Auratech Field Recording
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Tudományos Pandémia Klub
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest