Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
multiplikato
tag
Tudtok ajánlani valakit, aki erősítő modifikációval és "restaurálással" foglalkozik?
-
Jimy83
aktív tag
Üdv
Jack elosztó ügyben érdeklődnék hogy tudtok-e ajánlani valami minőségi darabot.
Neten körülnézve ezt találtam ami komolyabb :
[link]
X-fi xtreme music jack csatlakozóját akarnám megosztani , ahova most a Swans D1080MKII van dugva . Egy aktív mélyládát akarnék bekötni pluszba 3,5mm jack 2RCA kábellel . -
törölt tag
Lassan már hirdetek mindent a hangfalat plusz erősítőt leszámítva. De komolyan, a philips cd-lejátszómtól is megszabadulok hamarosan, mert az meg kissé kiemel középben. A Proton AC-420-amból szerintem az op amp-ok cseréjével jóval többet ki lehet hozni, tisztábban szól, nagyobb felbontással, több részlettel, csak még kicsit vékonyka, és kevésbé egységes, ezen akarok javítani. Persze lehetne kísérletezni még a Philips-szel is, nem tudom, a középkiemelés minek a számlájára írható. Csak nem a digitális szűrő kivétele miatt...
A hangszedőt eladni egyébként roppant nehéz lesz számomra elfogadható összegért, ebben biztos vagyok. Az RIAA korrektort még talán el lehet adni mondjuk 20-ért a készítője hangsúlyos megnevezésével, de a hangszedőt (a gyártó is gyakorlatilag ismeretlen)... Ha 15-ért eladom, akkor már örülhetek. Ez van, zsákbamacska, sok pénzt lehet így bukni, senki sem tudja a tuti nyerő tippet, ami neked tetszeni fog.Egyébként már mondták is itthon, hogy nekem semminek a hangja nem tetszik.
Nem nagyon érdemes elmenni fülelni, tapasztalatokat szerezni.[ Szerkesztve ]
-
L4D1K
őstag
válasz multiplikato #15702 üzenetére
Szia, az én CA 340a erősítőm náluk módosult, az eredmény önmagáért beszél. Nem tudom hogy külső restaurálással foglalkoznak e, de régi gépek belsejét képesek helyre pofozni. Mindenféleképpen érdeklődj náluk, de a "restaurálás", ha sokat kell szöszölni, biztos nem olcsó.
# ANTAL Tuning #
-
bajnokpityu
félisten
szerintetek lehet hallani,hogy sima vagy ezüsttartalmú ónnal forrasztok be egy banándugót?
eladó topping dac
-
Ebit
addikt
válasz #56474624 #15704 üzenetére
Nem nagyon érdemes elmenni fülelni, tapasztalatokat szerezni. [/I
érdemes,bár a más helyen való meghallgatás, és az otthoni körülmények között lényeges eltérések lehetnek.
Neked is mondtam, tőkéletes berendezés nincsen / ahogy az élő zene helyszinén sem mindig korrekt/ . -
Kelvin
őstag
válasz bajnokpityu #15707 üzenetére
Ha jó a füled és a rendszered....
Amúgy ha ezüsttartalmú a hangfalkábel akkor azt érdemes ezüsttartalmú ónnal forrasztani."A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
törölt tag
válasz #56474624 #15704 üzenetére
"a philips cd-lejátszómtól is megszabadulok hamarosan, mert az meg kissé kiemel középben"
Már sokadik hozzászólásodban olvasom, hogy ez itt kiemel, az ott vág... Ilyenkor mihez viszonyítasz? Esetleg végeztél átviteli méréseket? Én kétlem, hogy pl. egy CD játszónak olyan durva frekvencia átviteli hibái lennének, hogy lehetetlenné tegye a zenehallgatást. Meg amúgy sem ezen múlik...
-
törölt tag
válasz #92251648 #15710 üzenetére
Ezt most több cd-lejátszóhoz is viszonyítottam (ne felejtsd el, hogy egy modifikált cd-lejátszóról van szó), az alapján mondom. Konkrétan a viszonyítási alapot képezi egy eredeti állapotú philips cd-150-es is (ami ugyanaz gyakorlatilag, mint a 350, persze gyári állapotban). Aztán egy Denon DCD-1400-as, illetve a Proton AC-420-asom (ami meg kissé vékonykán szól, magasban finomításra szorul), ezutóbbiak is gyári állapotúak.
-
dudika10
veterán
válasz bajnokpityu #15713 üzenetére
Azt lehet kihallani amit 10-ből 10-szer meg tudsz különböztetni vakteszten. Megeszem a kalapom ha valaki az azonos minőségű forrasztásoknál megmondja, hogy ezüstözött-e az ón.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
törölt tag
válasz dudika10 #15714 üzenetére
Imádom a hifista magabiztosságot. A napokban volt nálam két barátom, akiknek a saját cuccomon (teljes KingRex lánc Zero DAC-kal, ProAc DIY dobozokkal, Gotham kábelekkel) lejátszottam néhány jófajta muzsikát. Elismerően bólogattak végig, majd a végén nem kicsit elképedtek, mikor elárultam, hogy MP3 volt némelyik felvétel. Ellenben a három összehasonlított forráskészüléket (2 ESI hangkártyát és egy KingRex USB transzportot) végig mindenki pontosan és határozottan detektálta vakon is, pedig néha próbáltam becsapni is őket.
-
bajnokpityu
félisten
válasz baluka26 #15716 üzenetére
sztem ha ugyanazt a zenét meghallod mp3ban is mindenfele kódolással,majd flacban,utána el fogod dönteni melyik melyik.olyan zenestilusban,meg olyan zenéken,amiket nem hallgatsz otthon,nyilván sokkal rosszabb az esélyed.
én szintetikus zenékben tuti bukom a témát,maximum mélytesznek használtam ilyet,hogy havernek felvágjak,hogy ilyet is tudeladó topping dac
-
L4D1K
őstag
Valaki mintha pár napja erősítő vásárlásán törte volna a fejét. Nem tudom hogy a CA 640A mennyire számít jónak(vagy rossznak) de 35e pénzért nem lehet annyira rossz vétel [link]
# ANTAL Tuning #
-
baluka26
nagyúr
válasz bajnokpityu #15718 üzenetére
A kedvenc zenéimmel bukom el a tesztet, itthon, saját (fejhallgatós) rendszeremen.
Háromhuszas mp3 és flac között a fül számára nagyon kicsi a különbség
A veszteséges flac=mp3.[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
AMDFan
addikt
válasz bajnokpityu #15718 üzenetére
Örökzöld téma, és könnyen kideríthető, hogy fel tudod-e ismerni az mp3-at a flac-el szemben. Foobar ABX teszt. A legjobb eredményem az, hogy a CBR224-es mp3at 10-ből 10-szer megkülönböztettem a flactől. Ráadásul elsőre azt hittem, hogy az mp3 a flac, mert részletesebbnek hallottam. Mint kiderült az volt a tömörítési hiba
-
törölt tag
Na mostanra ráébredtem, miért nem fogom a Proton CD-lejátszómban az op ampot kicserélni, meg egyáltalán használni: a lézer (a hosszú pihenő jót tesz neki, ez érdekes)... Lehet bele venni, de utángyártott, fél évig jó, utána még a régi (ami most benne van) is jobb. Más készülékből kivenni szintén esélytelen, olyannyira ritka. Pedig ez jó felbontással zenél. Picit lehetne testesebb, de egyébként finom kis hang. Csak egyszer fognék ki egy jól zenélő, és még 10 évig működő darabot!
[ Szerkesztve ]
-
pip
aktív tag
Ugy latom itt majd' mindenki a Foobar-t hasznalja szamitogepes zenehallgatasra. En meg nem probalkoztam vele, nekem evek ota egy Aimp2 nevu lejatszo van telepitve, es kivaloan mukodik, nalam a winampot valtotta, de nem zeneminosegi okokbol, hanem csak mert jobban tetszett. Ismeritek ezt a progit? Vajon a Foobar-ra valtas hozna minosegi elorelepest a lejatszasban? Csak azert kerdem, mert azt olvastam korabbi hozzazolasokban, hogy winamprol erdemes foobarra valtani.
-
Auratech
őstag
válasz AMDFan #15722 üzenetére
Szerintem a zenehallgatásban ugyanúgy van technikai jellegű, kiművelhető része az érzékelésnek, mint a zenei hallásnak. Megfelelő affinitással meg lehet tanulni. Ha a kívánt érzékenység szempontjai megfogalmazhatóak, az ember megtanulja hallani a különbséget. Ezt a folyamatot könnyen beindítja egy addig nem hallott minőségű lejátszás, ami a "felnyitja" az ember fülét.
Auratech Field Recording
-
dudika10
veterán
-
Pokzoli
tag
válasz multiplikato #15702 üzenetére
18 ÉV AZ AUDIOKULTURA SZOLGÁLATÁBAN
ALISCA ORANGE AUDIO FEJLESZTŐ KFTE R Ő S Í T Ő K L I N I K A
Félvezetős vagy csöves erősítők
javítása,rekonstrukciója.
Régi,ritka,alkatrészhiányos készü-
lékeket is vállalunk.Műhelyp.VII.Hutyra Ferenc u.6-8.
Tel.:341-6170 -
AMDFan
addikt
válasz Auratech #15726 üzenetére
Valószínűleg igazad van, de én sajnos azt vettem észre, hogy sokan átesnek a ló másik oldalára. Akik már nem zenét hallgatnak, hanem az eszközöket. Biztosan szép dolog ez, és az is tény, hogy nekem nincs elég tapasztalatom vagy elég jó fülem ahhoz, hogy meghalljam az mp3 és flac közötti hibákat minden esetben, vagy azt mondhassam egy hangkártyára vagy cd lejátszóra hogy ez hallgathatatlan számomra. Én maradok inkább zenehallgató, és ha minden jól alakul akkor szerintem a mostani rendszeremet sokáig fogom élvezni, anélkül, hogy cserélgetnék benne bármit is.
-
dudika10
veterán
válasz orbano #15733 üzenetére
Szerintem félreértesz. Nem azzal vitatkoztam, hogy a hallás fejleszthető-e mert az tény, kár vele vitatkozni, hanem azt mondtam, hogy van egy korlát ami felé ha akarod se tudod fejleszteni.
Az ezüstözött vs nem ezüstözött forrasztás megkülönböztetése szerintem már teljesen abszurd.
MP3 vs flac meg állandóan előkerülő téma... vakteszten szinte mindenki elvérzik egy minőségi szint felett. fapaci is írta, hogy tudott meglepetést okozni hifista barátainak.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
törölt tag
válasz AMDFan #15732 üzenetére
Örökzöld vitatéma ez, hogy a zenehallgatás és a hifizés mennyire áll egymással háborúban. Szerintem békésen megférnek egymás mellett, bennem legalábbis nem dúl semmilyen harc e téren. Az autót néha arra használom, hogy eljussak vele A-ból B-be, máskor meg magát az autózást élvezem.
-
Auratech
őstag
Szerintem is béke van. Igényes eszközökön zenélve felbukkan a megszólalás technikai minőségének kérdése. Egyszerre aktuálissá válik a felvétel, a lehallgatás és a hallgató színvonala technikailag és érzékelési tudatosságában.
Jó iskola erre például a Bartókon a több, párhuzamosan tárgyalt azonos zenemű zeneileg, műszakilag értő kommentálása. Néha találkozik a műszaki odafordulás a zenei kifejezés egyedüliségével, néha elmegy egymás mellett. Van kiválóan megszólaló közepes darab és rengeteg pocsék minőségű iránymutató zenei Parnasszus.[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
csonti07
tag
Helló.
vki el tudná nekem küldeni azt a progit amivel a flac formátumú zenéket lehet tesztelni, h tényleg az-e.
csak írtak h megszűnt az oldal ahonnan le lehetett tölteni, szal ha vki írna rám egy privit akkor megadnám az e-mailemet.
előre is köszi. -
törölt tag
Na időközben rájöttem, hogy nem az a Bikini album van meg nekem, amiről beszéltünk nemrég itt Oibacsi-val. A Best Of Bikini van meg, a Philips CD-lejátszóm ezt már nem is tudja beolvasni, a mostanában használt Proton igen (de nem következetesen jobb CD-k beolvasásában, írottakkal jobb, gyáriakkal meg többet szórakozik: nem ugrik oda, gondolkodik, stb., már csavargattam ezügyben, amit lehetett, még most a legjobb), bár a lemez végén már itt is ugrik. Van ezen élő felvétel is, de nem tudom, hogy arról a lemezről-e, meg este már nem annyira merem hangosra venni sem. De az fix, hogy mióta utoljára hallottam a Fagyit (sokat hallgattam akkortájt), azóta nagy változáson ment keresztül. Sokkal finomabb lett.
A CD-lejátszó akkor is ugyanez volt, az erősítő, hangfal változott (még a kábelek is ugyanazok), de ez épp elég, sőt már utóbbi elég lenne az üdvösséghez, hogy a szaxofon ne akarja legyilkolni a hallósejtjeimet. (Igen, AMDFan, megint a polkokat szidtam burkoltan. )[ Szerkesztve ]
-
Oibacsi
őstag
válasz #56474624 #15741 üzenetére
Ez még ráadásul nem is olyan jól sikerült, a koncertfelvétel szebben szól, ha jó alatta vas, de csak akkor. Ha Pesti lennék rátolhatnánk a szkópot, de innen nem megy a lézerfej beállítás.
Én egyre jobban ragaszkodom a sonyhoz, bár ebben már csak a lézerfej gyári. Moddolt táp, árnyékolt trafó és a teljes analóg fokozat ki van iktatva.
Közben a csöves projectem is halad, megvan a 2 kimenőtrafó, a hálózati toroid, a hálózati árnyékolása és egy gyönyörű lépcsős hangerőszabályzó.
Júniusban leszek kész. -
törölt tag
válasz Oibacsi #15742 üzenetére
Ha Pesti lennék rátolhatnánk a szkópot, de innen nem megy a lézerfej beállítás.
Köszi, de itt szerintem a lézer gyengécske már, mivel már volt alkalmam észlelni, hogy egyik számnál kattogott a hang, többször is néztem, pont ugyanott az elején, töröltem egyet a lemezen, utána sehol semmi. Normális lézert szerezni meg nem lehet bele. Kár érte. Ugyan a szűrőt ebből nem lehet kivenni, de szerintem azzal együtt is elég jó (a philips-szel szemben ebben a rendszerben most már egyértelműek az erényei: ez egy nagyon kifinomult, kiművelt hang, talán lehetne picit testesebb, vastagabb, bár sok felvételen meg teljesen jó úgy ahogy van), meg ugye lehetne még tuningolni rajta egyebeket. Az op ampjairól (JRC 2068D, 2 JRC 4558D, és 2 JRC 4560D) olvasottak mondjuk elbizonytalanítottak, hogy okvetlen érdemes lenne-e cserélni. A tápon biztosan lehetne tuningolni, elég kis egyszerű táp.
Mondjuk most nézem HQVideónál, árulják az egész mechanikát (azt hiszem legalábbis az). Ha lesz fölös 9k-m rá, akkor lehet... Csak aztán nehogy egy éven belül előkerüljön ez a régi lézer, és szenvedjek még vele 10 évig.
Tiszta szerencse, hogy mikor vettem bele lézert, a régit nem dobtam ki, hanem gondosan eltettem, most nem lenne bele még ilyen lézerem se, mert az a másik az teljesen kimúlt fél év alatt. De teljesen.[ Szerkesztve ]
-
Oibacsi
őstag
válasz #56474624 #15743 üzenetére
Azzal megmondanám azt is, hogy gyenge-e de úgy néz ki az lesz a ludas.
4558D volt az enyémben gyárilag (már amíg volt benne), hát nem lesz nehéz jobbat keríteni bele, bár én jobban szimpatizálok egyetlenegy diszkrét elemből álló bufferrel.Egyébként ha ennyi lejátszó hangja nem tetszik, nem lehet, hogy a többi komponessel van a baj?
-
törölt tag
válasz Oibacsi #15744 üzenetére
Sokan meg áradoznak a 4558D-ről. Szóval nem tudok eligazodni ezen.
Ó egyébként annyi lejátszót nem néztem, legalábbis a saját rendszeremmel. A kábelek gyengék a rendszeremben, az biztos. A Philips-szel sincs nagy baj (kis középkiemelése tuti van, ezt nem csak én hallottam, hanem többen is megállapítottuk), csak sokmindent elfed. Például ott a csellók vonóinak a torzításait nem is hallani. A zenét élvezni persze lehet azzal is, sőt tegnap hallgattam a DVD-lejátszót, azzal is lehet, de ha van jobb, akkor miért ne? -
Oibacsi
őstag
válasz #56474624 #15745 üzenetére
Egy dolgot még autóhifis időmben megtanultam, mikor kérdezték, hogy hátra miért nem rakok hangszórót, ekkor magyaráztam a szinpadképet illetve (itt jön a lényeg) hogy ez egy önző hobbi és neked kell, hogy jó legyen. Ezért is próbálok ki inkább mindent én magam.
mod: Én középkiemelést nem hallottam az enyémtől mikor megvolt még, de fedettnek az is fedett volt egy picit, ez biztos.
[ Szerkesztve ]
-
calvin20
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest