Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kelvin
őstag
Sziasztok Hangtársak!
A következő szobámat /zeneszobámat/ tuti a hangrendszer köré építem mert ellenkező esetben szenvedés az elhelyezés.
A jelenlegi 16nm-es téglalap alapú szobám hosszabb falának közepénél van a rendszer, ez eleve bukta de a hátsó reflexes hangfalak mögött is jó ha 30cm hely van.
Nagyon gyorsan elfáradok a zenétől, kimondottan bántó így az amúgy szépen szóló kis rendszerem.Nálatok minden klappol az elhelyezéssel?
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Kelvin
őstag
válasz eclipse006 #12407 üzenetére
Épp ez a baj, sajnos messzebb nem igazán tudom tenni őket egymástól és a komódot se húzhatom a szoba közepére Legtöbbször ülve hallgatom, úgy egy kicsit van csak magasabban a magas sugárzó. Ha azt szeretném, hogy a szobát hosszában járja be a hang akkor fel kéne fúrni és csak jóval magasabbra tudnám. Ugyanakkor mögötte ugyanúgy nem sok hely maradna. Kicsit tanácstalan vagyok, este jön egy szakértő barátom és valami megoldást keresünk....Nemrég sikerült szereznie egy bontott mig harci repülő rádiójából kábelt és nagyon elégedett vele/azt hiszem összekötő kábel lett belőle/. Egy igazi fanatikus
(#12409) AMDFan: Igen, amiket írtál mind így van sajnos. Kevés sztereó hangzás, és sok visszaverődés
[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Kelvin
őstag
válasz eclipse006 #12689 üzenetére
Sajnos pc-ről hallgatva elég sok minden bezavarhat (táp-merevlemez zaj, kábel hossza, stb.)
Ezért kell egy márkásabb 'mp3' lejátszó, ott már nincs semmi zaj (mechanika) és a kábel is lehet rövidebb. Ezáltal hasonlóan az összekötőkábelekhez lehet drágább, jobb kábelből csinálni.[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
Elkészült a Gotham GAC-3-as IC kábelem
Első "nem szakmai" benyomásom az volt, hogy hangosabb ugyanazon a hangerőn mint az előd. Persze ez abban nyilvánult meg, hogy részletezőbb, tisztább hangképet kaptam.
Nagyon kellemesen nyílttá tette a zenét és nyugodtságával hosszabban hallgathatóvá.Ár/érték aránya verhetetlen. Ajánlom mindenkinek, aki a földön két lábbal áll
[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
válasz eclipse006 #13171 üzenetére
kétszer ment el
[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
válasz eclipse006 #13171 üzenetére
A hangfalkábelt /Van den Hul - The Snowline/ és a többi ic kábelt már én is régebben a rendszer tudásához igazítva vettem. Csak ez volt a lóláb, de végre ezt is letudtam.
-
Kelvin
őstag
válasz eclipse006 #13175 üzenetére
Olyan sok lehetőségem nem volt, de azért meghallgattam 3-4 azonos árfekvésű és eltérő átmérőjű kábelt. Egymáshoz viszonyítva nem volt jelentős a diferencia de a 200Ft/m -es hangfalkábelhez mérten annál inkább. A döntésemben nagy szerepet játszott, hogy féláron kaptam meg és a hangfaloldalon normális minőségű banándugesszal szerelve.
(#13176) Zinho: Igen, az. Tökéletesen megfelel a célnak.
-
Kelvin
őstag
válasz eclipse006 #13178 üzenetére
Az aranyozott, fémházas Neutrik és Furutech csatlakozók alá nem is szabad menni egy bizonyos szint felett. A fanatikusoknak meg határ a csillagos ég(bár ez még nem is az)
[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
válasz eclipse006 #13180 üzenetére
Ezzel már egy ideje én is így vagyok. Meg kell húzni egy racionális határt a rendszerünkhöz mérten. Azon belül is lehet bőven választani.
Én sem vagyok hál isten akkora fanatikus és kevésbé hál isten, hogy milliomos se"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Kelvin
őstag
válasz Auratech #13182 üzenetére
A rugós test érintkezős neutric nagyon jó És még manapság is annyiba kerül...
Ötletet vagy ihletet?F.B.I.: Az a kis denon nagyon jó 2×55w rms, főleg ha gondját volt viselve. Amúgy mikori szerelésű és hol rakták össze? Tudod?
-
Kelvin
őstag
válasz #89663488 #13279 üzenetére
Én is megtaláltam a rendszerem Drágaszágom
[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
válasz frekivalto #13460 üzenetére
Egy jó minőségű hangfalnak ha vigyáznak rá, semmi baja nem lesz az évek alatt. Sőt én személy szerint ezekre esküszöm. A legfontosabb, hogy meghallgasd. Különböző hangerőn, különböző zenékkel. Ha valami gáz van akkor azt meghallod. Persze szemügyre is veheted, hogy membrán, a perem milyen állapotban van. Ha nem értesz hozzá és nem akarsz belekukkolni kérdezd meg, hogy volt-e már buherálva. A lényeg, hogy látatlanba ne vegyél sose hangfalat.
Minél régebbi annál nagyobb az esélye, hogy valami apróságot már kell rajta javítani de ha jól csinálja valaki semmit nem ront az értékén. Ha a 90-es évektől nézelődsz, akkor jó eséllyel még gyári állapotban van és csak esetleg neked kell kicsit belenyúlni idővel.[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
válasz frekivalto #13466 üzenetére
A Dynaudio Audience 70 egy nagyon jó hangzású, erőteljes álló hangfal. (neked milyen típusú kell?) Már sokszor hallgattam. Milyen erősítőd van? Illetve mennyiért jutsz hozzá?
Mindenképpen vidd az erősítődet és úgy hallgasd meg mert ennél a falnál különösen számít."A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Kelvin
őstag
válasz frekivalto #13468 üzenetére
Te tudod, bár általában az erősítőhöz választ az ember falat vagy egyszerre. Ha a házimozi erőlködődhöz illik a hangfal paramétereiben akkor hajrá.
Ba cy lus : így van, kell neki egy rendes erősítő, nagyobb tér és hangerő.
Ez nem az a hangfal ami halkan is szépen szól....[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
válasz Sixkiller6 #13558 üzenetére
Több helyen is van, elvileg raktáron is. De azért meg kell kérdezni. Vagy esetleg használtra gondoltál?
-
Kelvin
őstag
válasz Sixkiller6 #13561 üzenetére
Rákérdeztem egy ismerősnél és ő is azt mondta, hogy még 1-2 hónapig valószínű nem is lesz de utána sem biztos, mert kifutó termék náluk. Úgyhogy sorry.
Swans esetleg CAV, bár remélem jön valaki akinek van is valamelyik....és megosztja tapasztalatait."A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Kelvin
őstag
válasz Sixkiller6 #13571 üzenetére
Ahogyan írtam is akkor ott van még a Swans, egy magasabb kategória az említetteknél érdemes meghallgatnod, utánanézned. Ha az árat is figyelembe veszem akkor pl.:Swans Diva 4.2F de megy egészen a csillagos égig. Hallgasd meg
-
Kelvin
őstag
válasz PiE137 #13664 üzenetére
"Csak azért akarok hifi-t, mert a számítógépes hangfalak nagy része gagyin szól..."
Tessék, illetve még jó pár nagyon jó hangú aktív (studió) hangfal van. Persze olcsóbban is de most az általad megadott árat néztem.
(#13669) dudika10: így van.
[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
válasz bajnokpityu #15707 üzenetére
Ha jó a füled és a rendszered....
Amúgy ha ezüsttartalmú a hangfalkábel akkor azt érdemes ezüsttartalmú ónnal forrasztani."A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Kelvin
őstag
válasz dagobertpoci #15805 üzenetére
Minden rosszindulat nélkül, én inkább a csendet hallgatnám....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest