Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-04-23 22:38:51

LOGOUT.hu

A Hearthstone több, mint 6 éves játék így szinte minden információ megtalálható a topicban. Ennek ellenére érdemes inkább kérdezni, mert nincs karban tartott mindenre kiterjedő tudástár, és a gyorsan változó szabályok, kártyák, és eltérő játékmódok miatt ilyen nem is nagyon fog előállni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2501) ollie válasza k4rL^ (#2500) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Én is már vertem el priestet úgy, hogy kizárólag 4 attackos minionokat idéztem. :D

***

(#2502) ígyvanferi válasza Kashim (#2499) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Én tegnap kaptam egy kulcsot, kb. bő 24 óra telt el az igénylés és a küldés között.

(#2503) ollie


ollie
MODERÁTOR

Hehe, az előbb lenyomtam valakinek 10 sebzéses Fireballt, 2 Ogre Mage meg 1 Ancient Mage volt lent. :D

***

(#2504) ollie


ollie
MODERÁTOR

Ehh, nagyon durva ez a mage. Már rég játszottam vele arénában, és gondoltam megint nyomok egyet vele. Átlag alatti draftot sikerült összehozni, ami 1 flamestike, 1 fireball, 2 polymorph, 2 blizzard és 1-2 kisebb spellt jelent. Már 6:1-nél tartok, és annyira meg sem izzasztottak az ellenfelek. Bármely másik kaszttal, ha átlag alatti drafttal játszok, örülök, ha 3-4 győzelmet össze tudok hozni.

Most 7:1, majd holnap folytatom.

[ Szerkesztve ]

***

(#2505) Lmh válasza ígyvanferi (#2502) üzenetére


Lmh
őstag

Akkor van remény. Bár ilyenkor azt hiszem config alapján adogatják a kulcsokat. Nem tudom egy subnotebookra mennyire kiváncsiak most :P

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#2506) whitezo88 válasza ollie (#2504) üzenetére


whitezo88
nagyúr

még pyro sincs? :)
úgy vettem észre hogy leginkább kétfajta pakli erős (amikhez nem kell über lapok zöme sem)
a) szétlövős kontroll, mint a mage, ami alacsonyabb szinten is jó
b) 1-2 manás hoki-pasziánsz deck, mint a murloc vagy a hunter például... persze ha kiüríti az ember a kezét vele aztán jön egy flamestrike/consec/explosion vagy akármi szar ügy, de amúgy jó. ma a hunter csúnyán elvert, jött a scavenging hiena, meg a laphúzós madár, aztán tolt egy Houndst... köszöntem szépen. köv körben kapott egy silencet rá meg lecsaptam 1-2 lényét de kevés volt már. volt vagy 8 lap a kezében nekem meg 2 kb.

csak én is nyertem zsinórba 3at aztán megint elkalapáltak 3x...

[ Szerkesztve ]

(#2507) ollie válasza whitezo88 (#2506) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Nincs pyro.

Az utolsó meccsen amúgy szerencsém volt. Druid volt az ellenfél, és a 4. körben lepakolt egy Ogre-t Innervate-tel, szerencsére a kezemben volt az egyik poly. 1 körrel később jött Venture Co-val, én meg pont felhúztam a másik polymat. A következő körben megint Venture Co, na az már fájt, de sikerült kinyírnom. A végjátékra nekem volt 8 HP-m, neki 11, de 4 kártyaelőnyöm lett addigra, szóval sima ügy volt.

***

(#2508) ChromeX


ChromeX
addikt

már egy ideje jatszom a jatékkal most ugy döntöttem megverem az expert ai-kat is. Csak egy kérdésem van a sámán miért ilyen mocsok op experten? nem birom megverni

Battleforge-> Skylords Reborn F2P https://forum.skylords.eu/

(#2509) ollie válasza ChromeX (#2508) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Valószínűleg a taktikádon és/vagy a paklidon kéne változtatnod.

***

(#2510) Kashim


Kashim
őstag

Bwahaha, megnéztem volna a hülye murloc fejét mikor a képébe robbantott Rag a szétbuffolt murloc seregén keresztül. ;]
Kb. a játék felétől csak 1 lapoztunk, erre feljött Ragna, leöltem Leper gnome-omat hogy 8 hp alá vigyem meg egyel kevesebb minion legyen az esélyek miatt, erre pont őt találta meg a tűzlabda. Jobban nem is lehetett volna befejezni. Következő kör tuti halál lett volna. :P

(#2511) kovsol


kovsol
titán

Elutaztam és most csak a lekorlátozott sebességű mobilnetet tudom használni. Notit magammal hoztam és most toltaá be a napi küldiket a 32/32 kbit/s nettel. Játék teljeaen kifogástalanul megh vele. Ez jó hír szerintem, mivel jön makd mobilokra is a játék.

May the Force be with you!

(#2512) kervantas válasza ChromeX (#2508) üzenetére


kervantas
aktív tag

Power slam! :DD Jó a képed.

(#2513) Kashim


Kashim
őstag

Legjobb meccs idáig. Első kör, lerakok egy Argent Squire-t, erre feladja rugó. :DDD

(#2514) kervantas


kervantas
aktív tag

Volt már jobb is. ;]

(#2515) ollie válasza kervantas (#2514) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Az a Prophet Velen akkor a legdurvább, ha shadow formban vagy priesttel (duplán), így körönként 6 sebzést tudsz kiosztani 2 manából (olyan mint egy discount fireball).

***

(#2516) kervantas válasza ollie (#2515) üzenetére


kervantas
aktív tag

Shadowform-om nincs, de van két darab Auchenai soul priest-em.

[ Szerkesztve ]

(#2517) k4rL^ válasza kervantas (#2516) üzenetére


k4rL^
senior tag

Az még jobb, mert "kapcsolható". Nekem miért nem esik semmi jó :(

(#2518) Kanczy


Kanczy
veterán

Szerintetek még egy legendary (még nem döntöttem el, hogy Leeroy, Black Knight, vagy Thalnos), vagy inkább ez a pakli Tinkmaster nélkül? Valamelyiket meg tudom craftolni, ha disenchantelem Tiriont / Illidant.

Egyrészt nem tudom kell-e még egy deck (van rugó és sámán midrange, druida kontroll, warlock rush és warrior beatdown), másrészről a legendaryhez disenchantelném Tiriont, amihez kevéssé fűlik a fogam.

[ Szerkesztve ]

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#2519) k4rL^ válasza Kanczy (#2518) üzenetére


k4rL^
senior tag

Szerintem ez nagyon jó deck, Illidian nekem is megvan, de nem nagyon lehet használni. Nem tudom magasabb rangon milyen paklikkal mennek, de ehhez hasonló deck-kel sokszor vertek el, igaz abban nem volt ennyi legendary, vagy csak nem játszották ki mindet :)

Egyébként visszatérve arra a koreai blizzard oldalra, megjött tesómnak is kód, szóval akinek még nincs beta-ja, ott regeljen amig tud.

(#2520) ollie válasza Kanczy (#2518) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Leeroy szerintem kifejezetten rossz legendary.

***

(#2521) adamkaa777 válasza ollie (#2520) üzenetére


adamkaa777
senior tag

Szerintem 1-2 pakliba elég jó. főleg ha shamival felbuffolom +6 dmgvel meg windfuryval .

El. Psy. Congroo.

(#2522) Andapace válasza ollie (#2520) üzenetére


Andapace
tag

Rush warlock vagy rogue deckbe eleg jo tud lenni.

(#2523) Kashim válasza ollie (#2520) üzenetére


Kashim
őstag

Leeroy a legjobb befejező lap. Sokszor 1-2 hp-n múlik egy meccs. (legutóbb 3 aréna meccset így vesztettem el zsinórban, tiszta ideg voltam, milyen már hogy lock-nak kalóz kártyákat ajánlgat...)

Kanczy
Az a deck működik? Nagyon high costnak néz ki és minion is alig van benne, mostani paklik ellen szerintem el sem jut az ember odáig hogy egy-egy nagyobb lapot le tudjon rakni, mert bedarálják. Legalábbis én most a 13-12 körül ahol szenvedek ilyenek vannak. Lehet később átalakul az összetétel. Próbáltad? Nagyjából össze tudnám dobni pár lap híján kipróbálnám, ha használható.

Tiriont szerintem ne zúzd be, pala pakliban ott a helye. Ha elkínlódik az ember végjátékig ott meccset tud dönteni. Addigra már silencek bőven elfogynak, ha meg legyűrik ott van 15 dmg a kezedben. Priestek mindig néznek egyet mikor kidobom a második elcseszett mind controlljuk után.

[ Szerkesztve ]

(#2524) Kanczy válasza ollie (#2520) üzenetére


Kanczy
veterán

Rugóval 6. körös Leeroy + Eviscerate 10 damagere azért nem szar finisher :P

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#2525) Kanczy válasza Kashim (#2523) üzenetére


Kanczy
veterán

Hát, legendbe feljutott vele a srác, szóval valsz. rossznak nem rossz. Itt hatos környékén amúgy sok a rugó és a lock (90%-ban ezek vannak, néha egy-egy warrior kombó), azok ellen pedig szerintem nagyon erősnek kell lennie. Próbálni még nem próbáltam, sajnos ahhoz elengedhetetlen lenne a Lay On Hands + Faceless + 2 Avenging Wrath, amit nem tudom, hogy megcraftoljak-e a Leeroy / Thalnos (szűkült a legendary-k opciója) helyett.

Ollie: Bocsi a dupla posztért, kimentem közben a konyhába, és lejárt a szerk.

[ Szerkesztve ]

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#2526) kexksz válasza Kanczy (#2518) üzenetére


kexksz
addikt

Tiriont biztos, hogy nem disenchantolnám, max Illidant. Amúgy meg döntsd el, hogy kell-e valamelyik a paklidba, szvsz jobb egy fullos pakli mint 6 félkész.

Amúgy ezt a decket én is néztem, retek erősnek néz ki.

[ Szerkesztve ]

(#2527) adamkaa777


adamkaa777
senior tag

Közben a main deckem kb félkész állapotban van [link].
Várom a kritikákat ki mit változtatna.

El. Psy. Congroo.

(#2528) Kashim válasza Kanczy (#2525) üzenetére


Kashim
őstag

Nekem Sylvanas meg Tinkmaster Overspark hiányzik. Már régóta ácsingózok értük. Megpróbálom őket helyettesíteni valamivel addig amíg össze nem kaparom őket. Szerintem Thalnost mindenképp tartsd meg, szinte bármelyik pakliban elfér, ha már a kettő közül kell választani, inkább Leeroy törd be.

(#2529) Kanczy válasza Kashim (#2528) üzenetére


Kanczy
veterán

Az a kérdés, hogy melyiket gyártsam le, ha végül nem a pala pakli mellett döntök. A dilemma amiatt van, hogy Leeroy csak agresszív pakliba jó (bár oda szinte kötelező), míg Thalnos szinte mindenhova befér, de sehova nem létfontosságú. Ráadásul az utóbbit egyszerűen olyannyira nem érzem legendásnak, hogy az borzalom. Nagyon nagyon erős, de egy 1/1-es 2drop, és ez valahogy zavar ;]

kexksz: Ezek vannak most. Nem hívnám őket félkésznek (sőt, valsz. mindegyik kompetitív), de nyilván mindegyikbe lenne még mit legyártani. Így is tartod, hogy inkább palapakli szerinted? Többiek? :F

[ Szerkesztve ]

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#2530) Kashim


Kashim
őstag

Jó... pofám leszakad tényleg. Azt az ocsmány immunitást adó Mage lapot törölni kéne a játékból. Mi az már, hogy végig darálom, alig sebez le pár HP-t, és akkor a végén mikor 2 hp-ja van, tele van az asztalom lényekkel, de nem bírom leölni, kétszer egymás után betolja, és a második immunis körében lekombóz a fagyasztós szar varázslataival. Miközben 3x leölhettem volna bármivel, de ugye tilos és nem is lehet vele mit kezdeni, csesződjek meg egyáltalán, hogy meg mertem támadni. Utálom az ilyen paklikat de komolyan, végig kártyahúzkodós lapokkal tolja, alig rak le lényt, tele van a keze, csak azt a 4-5 lapot gyűjti amikkel a 8-9. körben kivégez, mert ha az megvan neki akkor úgysincs esélyed, mert megölni már nem tudod... Ezt kellett volna nerfelni nem a hülye fagyasztós varázslatokat... Bocs a kirohanásért, de tényleg szánalmas, tudnám az ilyen nyomoroncok minek játszanak. Ez nem is játék, hogy mindig 4 lappal a végén sebezhetetlenül bekombózza az embert, közben meg szart se csinál, pazarolja a lapjait.

[ Szerkesztve ]

(#2531) OnSeT válasza ChromeX (#2508) üzenetére


OnSeT
őstag

Az AI nehézségét hol lehet állítani? Először el kell hozzá érni a lvl10-t minden karakterrel?

(#2532) ígyvanferi válasza OnSeT (#2531) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Nem, le kell győzd az összes basic AI-t.

(#2533) oriic válasza OnSeT (#2531) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Előbb normálon le kell őket verni.

Live-Die-Respawn

(#2534) ollie válasza OnSeT (#2531) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Az nem AI nehézség. Azt lehet állítani, hogy az AI csak basic, vagy expert kártyákat is használhat-e. Amúgy ha jól emlékszem le kell győznöd a basicet, és utána rögtön játszhatsz az expert ellen is.

***

(#2535) kexksz válasza Kanczy (#2529) üzenetére


kexksz
addikt

Én Palát csinálnám.

(#2536) kervantas


kervantas
aktív tag

Lehet bezúzom a Prophet Velent, mert elég szituáció függő.

(#2537) Wolverine válasza Kashim (#2530) üzenetére


Wolverine
félisten

Ez egy játékstílus. Ha tudod, hogy erre játszik, akkor gyorsabban le kell rusholni.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#2538) Kanczy válasza Wolverine (#2537) üzenetére


Kanczy
veterán

Hát, azért ez így tényleg nem fair. Egyszerűen nincs rá counterplay a healen, és a "nem húzta be a pyrot" forgatókönyvön kívül. Vagy a Flares hunter is jó rá ;] :Y

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#2539) k4rL^ válasza Kashim (#2530) üzenetére


k4rL^
senior tag

Ma Artosis is ilyen paklival játszott és Legendben nyomta streamen :)
Mondjuk neki komolyabb volt a paklija, Alexstrasza-t várta ki áltatában, ha nagy bajban volt magán használta, ha nem akkor az ellenfél hero-n, majd 2 Fireball, Frostbolt és Ice Lance a 10. körben :DDD

Mage biztos, hogy nerfelve lesz.

(#2540) Wolverine válasza Kanczy (#2538) üzenetére


Wolverine
félisten

Dehogynincs: rush :) Ha gyorsabban ledarálod, mint ahogy fel tudná építeni magának a szükséges lapokat a kezébe, akkor ő nem fog tudni mit tenni.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#2541) Kashim válasza Wolverine (#2537) üzenetére


Kashim
őstag

Sajna nem úgy megy, hogy fogom magam és gyorsabban rusholok. Nem tudom kiválasztani a paklit miután megkaptam az ellenfelet. De amúgy is eléggé gyorsan ledaráltam, végig se ment a 10 kör már a 8-9-ben immunis volt és osztotta lapokat a karimra. Sokra nem mentem volna ha full rush paklival megyek, így csodával határos módon éltem túl egy flamestrike-ot. Ahogy visszapakoltam a minionokat hogy kivégezzem, kirakta a secretet. Mindegy, szerencsére nem sok ilyennel futottam össze, valószínű feljebb tanyáznak a nyamvadtak miután mindenkit végigszivattak. Csak emiatt nem fogok full rush decket csinálni, ha a többi kaszt meg szanaszét szed vele.

Ezt a statisztikát nem tudom láttátok-e. Érdekes.
Nyilván nem 100% hiteles, de 4637 játékos már elég nagy halmaz, ráadásul akik besegítettek gondolom nem is totál f*szlámák, szóval valamilyen szinten valósághoz közeli lehet a végeredmény.

Itt is van egy legendary Mage rush pakli, de én marhára ocsmánynak tartom ezt a stílust, szóval inkább kihagyom, meg amúgy sincs Leeroyom.
Ha valaki olyan kedvében van akkor hajrá. :P

[ Szerkesztve ]

(#2542) Kanczy válasza Wolverine (#2540) üzenetére


Kanczy
veterán

Jelenleg nincs olyan rush deck a metában, ami az 5. kör előtt nyerne, és ahhoz is elmbeteget kell húzni. Ez alatt a mage is pakolja az early ally-okat, kétszer lefagyaszt, majd kilövi a te lényeidet tempóból, húz egy rahedlit, végül úgy teszi le 6-7. körben az Ice Blockot, hogy még csinált is valamit a körben mellette. Ezután agyonlő. Maradjunk annyiban, hogy NAGYON nehéz megverni az ilyen paklit. Nem véletlenül a meta egyik legjobb paklija. Egyszerűen az, hogy az Ice Block nem durran be az elméleti halálodig akkor sem, ha a 3. körben raktad, nagyon zavaró.

[ Szerkesztve ]

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#2543) kexksz válasza Wolverine (#2540) üzenetére


kexksz
addikt

Ennek a paklinak az az erőssége, hogy gyakorlatilag úgy tudod tolni bele a lapokat, hogy egy részük összesen 50-60 (!!!) direkt dmg-et tud tolni az enemy heroba, a többi lap meg annyiból áll, hogy immunitys secret, mirror image és olyan lapok, amit valamilyen úton-módon card draw-ot proccol neked. Tehát elég konzisztensnek mondható, mivel folyton húzod a lapokat, valahogy egyszer csak lesz annyi dmg a kezedbe, hogy 1-2 kör alatt leküldöd az enemyt 30-ról.

(#2544) OnSeT válasza ollie (#2534) üzenetére


OnSeT
őstag

Ezt majd meglesem, de most nem emlékszem arra hogy láttam volna ilyen beállítási opciót.
Mindegyik karakter fel van oldva, az arenaba való belépésnek ez volt a feltétele, hogy mindenkit legyőzzek 1x. Ahhoz hogy az AI használja az expert lapokat is ahhoz minden karakternél unlockolni kell a 20 basic lapot?

(#2532) ígyvanferi és (#2533) orichalcos ti is így értitek?

Vagy akkor használ az AI expert lapokat is ha custom paklival megyek?

[ Szerkesztve ]

(#2545) Kashim válasza OnSeT (#2544) üzenetére


Kashim
őstag

Nem. Ha legyőzted mindegyik normal ellenfelet, akkor át tudsz a nyíllal váltani expertre. (jobbra fent, mikor ellenfelet választasz) Nem számít miből hányas szinten vagy.

[ Szerkesztve ]

(#2546) ígyvanferi válasza OnSeT (#2544) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Ha minden hős unlockolva van (tehát mindegyik normál AI-t megverted egyszer legalább), akkor válthatsz expert AI-ra. Tudtommal egyik AI sem használ expert kártyákat, az expert a nehézségüket jelenti.

(#2547) Sirandrish válasza ígyvanferi (#2546) üzenetére


Sirandrish
legenda

Az Expert AI-k tele vannak common és rare lapokkal :K

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#2548) Kashim válasza Sirandrish (#2547) üzenetére


Kashim
őstag

+Epicet is használnak.

(#2549) ollie válasza ígyvanferi (#2546) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

De, az pont az expert lapok használatát jelenti.

***

(#2550) OnSeT válasza Kashim (#2545) üzenetére


OnSeT
őstag

Thx. Valóban ott volt. Nem tudom eddig miért nem szúrtam ki. :DDD
Lapfelhozatal változott csak, az AI erősségében nem tapasztaltam változást. Igaz még csak egy kört toltam le gyorsban tesztként, messzemenő következtetést így nem akarok levonni, de sanszos hogy maradok a pvpnél. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.