Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-04-23 22:38:51

LOGOUT.hu

A Hearthstone több, mint 6 éves játék így szinte minden információ megtalálható a topicban. Ennek ellenére érdemes inkább kérdezni, mert nincs karban tartott mindenre kiterjedő tudástár, és a gyorsan változó szabályok, kártyák, és eltérő játékmódok miatt ilyen nem is nagyon fog előállni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19001) F-ECT$ válasza fogtunder (#19000) üzenetére


F-ECT$
titán

Ja, és ahogy jönnek az új lapok, úgy lesz egyre nehezebb új játékosként elkezdeni. Kíváncsi vagyok, hogy ez ellen mit fognak tudni kitalálni.

Erre érdemes rápillantani: Naxx kijövetel nagyot dobott a játékon, de az új szárnyak már koránt sem jelentettek ennyit, és a játékosok folyamatosan fogynak.

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#19002) Winner_hun


Winner_hun
félisten

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#19003) F-ECT$ válasza Winner_hun (#19002) üzenetére


F-ECT$
titán

Grat, nekem az összes hőst összeadva nincs 500 ranked winem :)

Dive ever, work never.

(#19004) F-ECT$


F-ECT$
titán

Zomg, concende :)

Dive ever, work never.

(#19005) Stauffenberg válasza Redeckt (#18998) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Köszönöm az eddigi tanácsokat. Délután óta megint kutyultam a deckben, mert eddig igen sokféle lap volt, de láttam sok screenshoton, hogy párosával szelektáltok. Az rosszabb, ha vannak lapok amikből csak egyet rakok be, hogy jusson hely másnak is amiből szintén csak egyet rakok? Jobb ha mindig párban vannak?

Most így néz ki a druid:

Nem tudom eldönteni a statisztika alapján, hogy jobb-e mint az előző deck, mert a gépet ugyan könnyedén verem, de élő játékos ellen már kevésbé olyan fényes a dolog, de ezt annak tudom be, hogy még nagyon kezdő vagyok. Sokszor elbambulok és mire észbe kapok az ellenfél már telepakolta a boardot lapokkal és megszerzi a dominanciát, próbálok odafigyelni, hogy legyen nálam a kezdeményezés, de sokszor elvesztem az előnyt, mikor az ellenfél kijátszik olyan kártyákat, hogy egy kör alatt leradíroz minden miniont, aztán ha még a lapjárás is rossz, akkor nem tudok mit kitenni pótolni őket.

(#19006) Devas válasza netpeti98 (#18978) üzenetére


Devas
őstag

Na elmagyarázom miért szeretem a Goldshire Footman-t. Ha feljön kezdőkézbe akkor legalább tudok valamit rakni ez mindenképpen jó dolog. Tudom nem olyan erős mint a többi lap, főleg mint a Leper Gnome, meg néhány kasztspecifikus lapok. A lényege a lapnak, hogy használható marad a játék későbbi szakaszaiban is. Igazából egyre hatékonyabb lehet ahogy erősödnek a lények. Hisz ez a lap egy akadályt képez, amit néha problémás megkerülni. Egy szinte biztos, hogy zavarni fogja az ellenfelet a jelenléte, mert például nem tud egy erős lényével arcon ütni miatta, vagy épp ezért kell valami nem kimondott költséghatékony sebző spell az eltakarításához és ezért esetleg már nem juthat elég mana kijátszani egy erős lényét. Amikor mi játszuk ki, annyira nem fogjuk fel a hatását, ez igazából akkor érzékelhető amikor ellenünk játszák ki egy megfelelő pillanatban, hogy milyen kellemetlenséget tud néha okozni. Mivel csak 1 mana, ezért valamelyest biztonságban tudunk haderőt építeni a fedezékében, hisz lesz miből.

Szemléltetésnek itt egy video (érdemes a végére tekerni), aztán mindenki döntse el megéri-e neki ez a lap. Nekem nagyon jól bevállt.

[ Szerkesztve ]

Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.

(#19007) F-ECT$ válasza Stauffenberg (#19005) üzenetére


F-ECT$
titán

Az rosszabb, ha vannak lapok amikből csak egyet rakok be, hogy jusson hely másnak is amiből szintén csak egyet rakok? Jobb ha mindig párban vannak?
Általában jobb, ha párban vannak, könnyebben behúzod, amikorra kell. Persze legendből csak 1 lehet.

A deckedben lévő gyenge lapok: Footman, Grunt, Grizzly, Bodyguard, Warlord. Ez a decked harmada, tehát nem csodálom, hogy nem megy jól vele. Emellett alap lapokkal amúgy sem túl jó a druida.

Dive ever, work never.

(#19008) xavix13 válasza Devas (#19006) üzenetére


xavix13
senior tag

"A lényege a lapnak, hogy használható marad a játék későbbi szakaszaiban is. Igazából egyre hatékonyabb lehet ahogy erősödnek a lények."

Hát persze pont a goldshire footman. :D
Az a lap semmikor sem jó és max egy kis tempo vesztést okoz az ellenfelednek, neked viszont fix laphátrányt. (Bővebben: Hearthstone alapok: A lapelőny)
Ráadásul az 1 atk-ja miatt az ég világon semmit sem fog megölni, aki meg elnyom rá egy értékes spellt, úgy hogy nincs leathelje, vagy ha csak nagyon nem indokolja a szituáció szintén csak gratulálni tudok.
Sokszor még a 30 lap is kevés egy-egy paklinál, na most ha 2 ilyen hulladék is bent van olyan mintha 28 lapos volna a paklid.
Egy rank20-as videóval bizonygatni hogy milyen "jó" kis lap szintén vicces. :)

[ Szerkesztve ]

One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.

(#19009) kervantas


kervantas
aktív tag

(#19010) Redcaster válasza Devas (#19006) üzenetére


Redcaster
őstag

És ez az esetek mekkora részében jön össze? :U 99%-ban leszedik/hatástalanítják, így nem hiszem, hogy nagyon megéri azt az 1-2 slotot a 30-ból, ahova nagyon sok más, sokkal jobb 1 drop kerülhetne. Na meg rank20-on :U

[ Szerkesztve ]

(#19011) Devas válasza xavix13 (#19008) üzenetére


Devas
őstag

Nem beszélhetünk laphátrányról, hisz valamelyik 1 manás lapodat helyettesíti. Úgy kell elképzelni a szitut mondjuk, amikor a játék közepén feljön neked kézbe a Leper Gnome, na akkor képzeld el hogy mi lenne ha az egy Footman lenne.
Ezért mondom ki kell próbálni.

Redcaster:
Megfelelő időben kell kijátszani. Ha berakod a lényeid sűrűjébe és elviszi egy területi képesség akkor így jártál. De ha felfogja egy erős lény ütését, már megérte. De ha bármilyen egy célpontos képesség hatástalanítja, az tutira nem lesz költséghatékony.

[ Szerkesztve ]

Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.

(#19012) Redcaster válasza Devas (#19011) üzenetére


Redcaster
őstag

Még mindig nem érted: az esetek 99%-ban azt éred el vele, hogy könnyesre röhögje magát az ellenfeled. Mint írtad, jókor kell lerakni. Nos, most egy Loathebnél ki tudod számolni, hogy mikor van az a "jókor", de egy Footman-nél ez igen nehéz :U

De majd akkor bizonygasd az igazadat, ha lejutottál rank13-12 alá úgy, hogy futtatsz ilyen lapot :K

[ Szerkesztve ]

(#19013) D4v3 válasza Devas (#19011) üzenetére


D4v3
őstag

Spellt senki nem fog rá elnyomni, aki épeszű ember, amúgy meg semmit nem nyersz vele, hogy egy nagy lény esetleg kiüti (az meg ugye veszít 1 egész hp-t) és megmarad a board-ja ugyanúgy, te meg kapásból 1 lap hátrányba kerülsz, tök 0 value az egész lap.

(#19014) xavix13 válasza Devas (#19011) üzenetére


xavix13
senior tag

A legtöbb deckbe nem is kell 1 manás lény mivel a nagy részük hulladék.
Többnyire aggróban fordulnak elő mert oda kell az early drop, meg a képességeik is oda illenek inkább. (Leper Gnome, Argent Squire stb.)

"De ha felfogja egy erős lény ütését, már megérte."
Nem, nem érte meg, max egy-két ritka helyzetben.

"De ha bármilyen egy célpontos képesség hatástalanítja, az tutira nem lesz költséghatékony."
Kapásból egy példa: SI:7 Agent. :U

[ Szerkesztve ]

One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.

(#19015) Stauffenberg válasza F-ECT$ (#19007) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Kivettem amiket mondtál, de nem nagyon tudom mit lenne illő a helyükre tenni:

Azt hiszem a legjobb az lesz ha minél többet játszom, hogy jobban átlássam az egyes lapok értékét.

Amúgy a sámli mennyire jó class? Casualben állandóan ők jönnek szembe velem.

(#19016) Redcaster válasza Stauffenberg (#19015) üzenetére


Redcaster
őstag

Szerintem jobban jársz, ha kezdőként valami más classt választasz. Kell egy pár lap druidhoz, amit boosterből kaphatsz meg: Wrath, Druid of the Claw, Keeper of the Grow, Ancient of Lore, Ancient of War, Starfall... Ezek nélkül a druid nem egy életképes class sajnos :(

[ Szerkesztve ]

(#19017) Watto1991


Watto1991
senior tag

Kezdő classként a mage-et javaslom, elég erősek az alapkártyái is. (frostbolt, fireball, water elemental stb..)

(#19018) Stauffenberg válasza Watto1991 (#19017) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Az volt az első amit kihúztam lvl 10 fölé. Gép ellen minden nagyon jól működött, aztán casualben meg sorra vertek agyon. :D

(#19019) Redeckt válasza Stauffenberg (#19005) üzenetére


Redeckt
tag

Ahogy F-ECT$ is írta általában jobb, de lesznek esetek, amikor egyes lapokból elegendőnek vélsz majd 1 darabot. Ez inkább a lapjaid számának növekedésével lesz érvényesebb.
Egy példa: Tegyük fel x deckben nem futtatsz majd két darab Blood Knightot, mert ugyan az alap értékei sem rosszak, de tekintve, hogy viszonylag kevésnek találod azon esetek számát, amikor a battlecry képessége kihasználásával tudtad játékba hozni, akad a második darab helyére jobb opció.

Összedobtam neked egy full basic Druid decket. Találhatóak benne olyan lapok amiket idővel természetesen cserélni kell, de lapok híján egyelőre megfelelő. :)

Vájtere ala kopp deckt, blinde alanm zeros flokt Redeckt!

(#19020) Redeckt válasza Redeckt (#19019) üzenetére


Redeckt
tag

Most látom, hogy Acolyte of Pain-ed már van, úgyhogy a 2 darab Novice Engineer felejthető is. :)

Amint lesz Azure Drake-ed, a Gnomish Inventor-ok is kukázhatóak rögtön.

[ Szerkesztve ]

Vájtere ala kopp deckt, blinde alanm zeros flokt Redeckt!

(#19021) Devas válasza Redcaster (#19012) üzenetére


Devas
őstag

Jutottam már el Rank 12-ig olyan kutyaütő paklival, hogy azt el sem tudod képzelni! :DDD
Amúgy hidd el, elég gyakran lehet jól időzíteni a Footman-t. Általában akkor, ha az ellenfélnek csak egy erősebb lénye van a boardon. Inkább akadjon fennt a Footman-ben mint arcba menjen. Persze az már másik kérdés, hogy akarsz-e a paklidba 1 manás lényt. Én azért szeretek már az első körben is indítani valami lénnyel, de hát ez is játékstílus kérdése.

[ Szerkesztve ]

Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.

(#19022) Redeckt válasza Redeckt (#19020) üzenetére


Redeckt
tag

Még ide a laphúzás témakörhöz: A 10 manánál kijátszott Wild Growth lap esetében, egy Excess Mana nevű kártyát kapsz, amivel ingyen húzhatsz egy lapot.

Vájtere ala kopp deckt, blinde alanm zeros flokt Redeckt!

(#19023) lnk válasza Redeckt (#19022) üzenetére


lnk
aktív tag

Vesztésre álltam egy mage ellen hunterral.És imádkoztam egy jó lapért erre bedobta ezt
A poén ebben hogy bent sincs a paklimban sőt sehol nincs meg nekem ez a lap.Lehoztam vele a meccset így annyira nem bánom.Egyébként casual game volt.

bocsi nem válasz akart lenni újnak szántam

[ Szerkesztve ]

(#19024) pethYeti válasza lnk (#19023) üzenetére


pethYeti
addikt

Webspinner bármilyen beast kártyát "húzhat", olyat is ami neked nincs meg.

(#19025) lnk válasza pethYeti (#19024) üzenetére


lnk
aktív tag

Így már értem köszönöm :R

(#19026) Zedz válasza Stauffenberg (#19015) üzenetére


Zedz
addikt

Stauff, aggro, midrange vagy controll játékot szeretnél folytatni? :) Szerintem először gondold ki, hogy melyik játékstílus tetszik igazán, majd így építsd fel a paklid. Random bedobált kártyákból nem mindig születnek jó megoldások.

(#19027) whitezo88


whitezo88
nagyúr

Chanman palaval 2 csillagra van legendrol. Kicsit heavy-bb mint zilea-e de talan nem is baj (tobb nagy legend, faceless)

Az agro paklikat a sok heal meg a tauntok, kontrol miatt egesz jol fogja a pala bar nem tul gyors.

(#19028) Redcaster


Redcaster
őstag

Wow! Tegnap 345 goldom volt. Ma felkelek, +400 arany várt, így 745-ből meg tudom venni az utolsó szárnyat! Juhé! :C

(#19029) DaveNo1 válasza whitezo88 (#19027) üzenetére


DaveNo1
veterán

Zilea meg már 1000 felett a legendeknél, szépen visszaesett, pedig volt 100 alatt is ;] Ha nem jön taunt, akkor agro paklik gyorsan bedarálják.

Reggel összefutottam egy murloc palával, 3. körben már 15 hp alatt voltam...rosszabb ez mint az egy kör alatt 3 leeroy...

You are not prepared.

(#19030) Redcaster válasza Redcaster (#19028) üzenetére


Redcaster
őstag

Naxxramas cleared :C

(#19031) zws válasza whitezo88 (#19027) üzenetére


zws
senior tag

Mekkora failt nyomott most a végén :D Aldort nyom a Savannára majd le silenceli és ki is kapott e-miatt.

(#19032) Zedz


Zedz
addikt

HC Thaddiusra van valamilyen tanácsotok? :D Nem egyszerű dolog megverni.

(#19033) Zedz válasza Zedz (#19032) üzenetére


Zedz
addikt

Sry a dupláért, pappal easy. :R

(#19034) Stauffenberg válasza Zedz (#19026) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Na igen, probléma az is, hogy nem tudom még melyik játékstílus fekszik igazán, többet kellene játszanom, hogy ez kialakuljon. :)

(#19019) Redeckt: Köszönöm a paklit, kipróbálom majd. :) Éjjel hanyagoltam is a druidát, inkább mage-el játszottam és kicsit jobban is ment. Igyekeztem arra játszani, hogy az ellenfél bármit rakjon ki, azt a leghamarabb szétverni, még ha ennek az is az ára, hogy a herot ritkábban támadom, de idővel ő is csak kifogy a jó lapokból.

(#19035) netpeti98 válasza Stauffenberg (#19034) üzenetére


netpeti98
addikt

Igen, a kezdők közül sokan elkövetik azt a hibát, hogy arcba nyomják a spelleket, ha nincs mit kirakni. (pl.: turn 1 arcane missles üres boardnál)

(#19036) Redcaster


Redcaster
őstag

Úristen hogy ez a Paladin class challenge milyen f*s :Y 7-8 try után a legjobb eredmény az, hogy lecsapom 25 hp-ra... Köszi Blizzard :C

(#19037) Devas válasza Stauffenberg (#19034) üzenetére


Devas
őstag

Azért csak okosan a minion trade-el, az 5/2-es lényeddel nem biztos hogy célszerű leütnöd egy 2/1-est. Én személy szerint nem vagyok az ilyen célirányos paklik híve, összedobok valami paklit a meglévő lapokból (mivel nem craft-olok), rakok bele mindenféléből ami jobban szinergizál a kaszttal aztán had szóljon. Megyek arcra/kontrollra vegyesen, ahogy épp a szitu adja.

Mondjuk én egy kezdőnek nem biztos hogy egy összeállított paklit adnék, inkább ellátnám pakliépítési tanácsokkal. Aztán majd korrekciózza folyamatosan érzése szerint az legalább a játékélményt nem csorbítja.

Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.

(#19038) zws válasza Redcaster (#19036) üzenetére


zws
senior tag

Ma sikerült nekem is megvenni a szárnyat, de nekem elsőre meglett, még nehéznek se bizonyult :D

(#19039) Sirandrish válasza Redcaster (#19036) üzenetére


Sirandrish
legenda

Többen is panaszkodtak rá...én személy szerint nem tapasztaltam hogy olyan nehéz lenne. :N

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#19040) DaveNo1 válasza Stauffenberg (#19034) üzenetére


DaveNo1
veterán

Azt hiszem ma este lesz tournament a legismertebb játékosokkal. Bár abban már kész deckek vannak, azért kombókat lehet tanulni.

+ Massan oldalán van minden hősre basic deck is.

[ Szerkesztve ]

You are not prepared.

(#19041) Sirandrish válasza Devas (#19006) üzenetére


Sirandrish
legenda

Oh még csak most látom a szemléltető videót hogy mennyire jó lap is a Footman. :Y :C
Hát igen...biztos kellett hozzá 300meccs hogy 1et úgymond megnyerjen, de azért poén :D

Mondjuk ennyi erővel a Whisp a legjobb lap, mert 1 körből képes ölni és még ingyen is van...nem hiszed??

Hát tessék..én nem hazudok! :DDD

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#19042) Redcaster válasza Sirandrish (#19041) üzenetére


Redcaster
őstag

Whisp OP, főleg rogue-nál: 2. körben Evis 4-et sebez arcba, vagy 3. körben SI:7-t combozod úgy, hogy 2 minion van a boardon, vagy az 1. körben Whispre raksz +4 Cold Bloodot... OP ;]

[ Szerkesztve ]

(#19043) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

A mérges csirkéről se felejtkezzünk meg! Ha már OP (0) 1 dropokról van szó.

(#19044) Sirandrish válasza ígyvanferi (#19043) üzenetére


Sirandrish
legenda

De hát az drága..1 mana ;]

Redcaster Nem akartam hogy hirtelen minden pakliba bekerüljön, így nem fényeztem ennyire :C

[ Szerkesztve ]

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#19045) thesound


thesound
őstag

Herioc KT-t mivel vertétek le?

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#19046) DaveNo1 válasza ígyvanferi (#19043) üzenetére


DaveNo1
veterán

Silverback Patriarch azért mindent überel, ha már szar lapot keresünk :C

thesound: én heal palával

[ Szerkesztve ]

You are not prepared.

(#19047) Sirandrish válasza DaveNo1 (#19046) üzenetére


Sirandrish
legenda

Whisphez és Footmanhez képest az a best card EVER :C

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#19048) Redcaster válasza Sirandrish (#19044) üzenetére


Redcaster
őstag

Paladin:

- 2. körben 1/1-es minion Divine Shielddel Argent Protectorral vagy Hands of Protectionnel.
- 2. körben 4/1-es minion Bleesing of Mighttal.

Druid:

- 2. körbent 3/3-as Taunt Mark of the Wilddal.
- 3. körben 1/5-ös taunt, vagy 5/1-es minion Mark of Nature-rel.

Hunter:

- 3. körös Animal Compainonból kapott Leokk-al 2/1-es minion.

Mage:

- 3. körös Duplacate után halálakor 2 db 0 manás 1/1 minion a kézbe.

Priest:

- 3. körben Divine Spirit + Inner Fire kombóval 2/2-es minion (!!!)
- 1. körben Power Word: Shielddel 1/3-as minion laphúzással.

Rogue:

- 2. körös Defias bekombózva 3 minion a boardon.
- 3. körös Perdition Blade 2-t sebez bárhova.
- Shadowsteppel visszavéve a Whisp -2 mana, így 2 manával több lesz az adott körben, mikor újra kijátszod :D

Shaman:

- 1. körben 1/1-es taunt Ancestral Healinggel.
- 2. körben egy, adott esetben 2 db 3/1-es minion Flametongue Totem két szélén.
- 2. körben 1/1-es windfurys minion Windfuryval, vagy 4. körben 2 minion Windspeakerrel.

Warlock:

- 1. körös Blood Imppel 1/2-es minion a kör végén, ami ezután tovább hízhat.
- 1. körös Power Overwhelminggel 5/5-ös minion.
- 3. körös Void Terror berakva 2 Whisp közé 5/5-ös minion.

Warrior:

- 3. körös Charge-al 3/1-es charge-os minion.
- 2. körös Commanding Shouttal halhatatlan Whisp 1 körig, laphúzással.

Konklúzió:

Whispet minden deckbe!!!!

Szóljatok ha valamit kihagytam :))

(#19049) DaveNo1


DaveNo1
veterán

Huh milyen deckek jönnek ma szembe casualban: Handwarrior és Miracledruid. :C

[ Szerkesztve ]

You are not prepared.

(#19050) Sirandrish válasza Redcaster (#19048) üzenetére


Sirandrish
legenda

"3. körben Divine Spirit + Inner Fire kombóval 2/2-es minion (!!!)"

Nah várjál már...ez azt jelenti ha 2 Divine Spiritet tolok rá az inner fire előtt akkor !!!!!!!!!!!!4/4!!!!!!!!!! lesz? :Y

Már tolom is a pap pakliba :C

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.