Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#47051) King Unique válasza ZephX (#47050) üzenetére


King Unique
titán

A lehúzás alatt a SATA portról történő fizikális leválasztás, illetve ezen laptopnál pl. a HDD kivétele értendő. De, ha a rendszernek particionálatlan terület van megadva, illetve pl. az adatok lementése után a teljes SSD törölve van, akkor telepítésnél elvileg nem fogja több lemezen szétszórni a rendszer számára fenntartott kisebb partíciókat.

A káosz megszüntetése végett nyilván érdemes lenne újratelepíteni, de azt már neked kell mérlegelni, hogy esetedben ez mennyire opció, nem jár-e túl sok macerával stb.

Egyébként a Windows energiagazdálkodási beállításainál lehet a HDD-k leállítását is befolyásolni. Bár nemrég pont arról volt szó egy másik topikban, hogy az sem igazán jó, ha túl gyakran leáll / felpörög a merevlemez.

[ Szerkesztve ]

(#47052) pjen válasza ZephX (#47050) üzenetére


pjen
félisten

Kiveszed a gépből,fizikailag.

(#47053) ZephX válasza King Unique (#47051) üzenetére


ZephX
senior tag

Köszi. Akkor valószínűleg úgy fogom megoldani, hogy kitörlöm előtte és nem ott particionálom. És akkor elég csak ha az SSD-n van helyreállítási és EFI partció?

(#47054) nfsu17


nfsu17
veterán

Úgy néz ki, hogy a Recuva program (free) egy nagyon jó cucc. :R

Múltkor írtam (visszakereshető), hogy egy külső usb-s (nem külön tápos) vinyót rádugtam a pc-mre (gép eleji usb) és szerintem ezzel a mozdulattal tönkre is vágtam (a partíciós táblát?).
Innentől kezdve (1 perccel előtte még máshol jó volt a hdd) a pc mindig formázni akarta és a lemezkezelő raw-nak látta, nem ntfs-nek.
Ami nem egyértelmű, hogy a chkdsk viszont ntfs-nek látta, de órák után sem csinált vele semmit, így kiléptem belőle.
Testdisk szintén 1 napig szöttyögött volna vele, azt is hagytam.
És a végeredményt sem tudtuk volna, hogy visszahozza-e ntfs-re, adatokkal együtt.

Szóval kipróbáltam a Recuvát.

El is kezdte deep scan-ben keresni a dolgokat.
Először arra nyomtam, hogy "minden" fájlt.
Kiírt vagy 3 napot mire végez, elég lassú volt.
Hú, mondom, akkor keressünk csak "videókra".
Hát ez is ugyan olyan lassú volt.
Pár óra után nyomtam egy cancelt-t és elég sok dolgot megtalált.
Ezeket gyorsan vissza is lehetett másolni.
De minden nem volt itt, főleg nem azok, amiket kerestem.

Ma visszatértem a témára, de más megközelítésből.
Nézzünk bele a progiba és ne csak úgy rögtön auto scan, meg stb, hátha van valami advanced fül, stb.
Lett is valami ilyesmi.
Beírtam, hogy mit keresek: "mkv"
El is kezdte. Hátralévő idő: 3 nap. ó, bakker :W
Na mindegy, szüttyögjön egy fél órát egye fene.
A kis ablak szerint úgy tűnt, hogy nem is talált semmit. 0%, stb.
Akkor ennyi. "Cancel"
És akkor :Y
Egy csomó mkv file ott sorakozott és kb mindent meg is talált, amire vártam. Mindezt alig fél óra alatt.
Gyorsan pipák, másolás és most mindjárt meg is lesz minden, ami múltkor nem lett meg 2 óra után sem.

Bocs a hosszúságért, lényeg a lényeg, aki csak pár filet keres, az inkább ne a teljes keresést válassza, hanem kicsit mélyebben menjen bele a progiba és lehet gyorsabban meglesz. :R

(#47055) King Unique válasza ZephX (#47053) üzenetére


King Unique
titán

Az a normális, ha a rendszerlemezen (SSD) vannak az említett partíciók. Ha megnézed ezen cikket, akkor láthatod, hogy a telepítő fel is ajánlja ezek létrehozását, ha ráböksz a szabad (particionálatlan) területre. Illetve ott kapásból lehet csekkolni, hogy a megfelelő lemezre kerültek-e. Ha stimmel, akkor utána lehet folytatni a telepítést. Magának a Windowsnak meg értelemszerűen a fennmaradó részt jelölöd meg, ami a példában a 4-es számú partíció. Aztán hogy most az SSD-n létrehozol-e az adatoknak egy külön partíciót (5.), vagy az egészen a Windows lesz, az már a te dolgod. De, mivel úgyis van egy külön HDD a gépben, gondolom az adatok azon lesznek.

Vagy másik opció, ha a telepítés idejére eltávolítod a gépből a HDD-t. Továbbá a HDD-n majd célszerű az előző telepítés által létrehozott 2 kisebb partíciót törölni.

[ Szerkesztve ]

(#47056) ZephX válasza King Unique (#47055) üzenetére


ZephX
senior tag

Köszi szépen a segítséget, meg az ötleteket. Most rendesen meg van csinálva nem össze-vissza minden. Remélhetőleg így már szeretni fogja a gép is. :)

(#47057) Doky586 válasza ZephX (#47056) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Azért én még leellenőrizném msinfo32-t indítva hogy a D: és főleg az E: partíciódnak jó-e az alignálása (a partíció kezdetének eltolása érték osztható-e 4096-al). 1TB Af HDD-n erre már valószínű szükség van a jó sebességhez.

SSD-n ha az üres helyre telepítettél, akkor az biztos jó.

[ Szerkesztve ]

(#47058) ZephX válasza Doky586 (#47057) üzenetére


ZephX
senior tag

Megnéztem maradék nélkül osztható, az egyik eredménye 256 lett a másiknak meg valami miliós. De teljesen maradék nélkül lehet osztani. Miért fontos ez?

(#47059) King Unique válasza ZephX (#47056) üzenetére


King Unique
titán

Szívesen! Azért így már mindjárt jobban néz ki. :K
Egyébként üresjáratban most leáll a HDD?

A kolléga által említett dolog (alignálás) az SSD miatt fontos. Amiről pl. ezen cikkben is szó esik, illetve az ellenőrzése az ott szemléltetett programmal talán egyszerűbb. Egyébként, ha Windows 7/8.1/10 telepítővel történt a particionálás, akkor általában eleve rendben szokott lenni az eltolás.

[ Szerkesztve ]

(#47060) ZephX válasza King Unique (#47059) üzenetére


ZephX
senior tag

Igen így már kicsit rendezettebb a dolog. A HDD leáll ha nem használom, úgyhogy az is rendben van. A particionálást a windows-al csináltam úgyhogy rendben kell, hogy legyen.

Köszi még egyszer. :)

(#47061) kromatika


kromatika
veterán

Sziasztok.jelenlegi Konigomban(Asrock Z97 Pro4,i5 5675C,2x4GB 1600Mhz Kingston)
van egy 500gb hdd.És mellé most be raktam egy 1 TB HDD-is.De az a gond hogy a windows,a saját gépben nem látja,csak az 500gb hdd-t amin a rendszer van.A biosban látszik az 1 tb,söt a hd sentinelben is.Hibátlannak irja.Az eszköz kezelőben is látszik.Mi lehet a baj és mit csináljak.ha lehet részletesen kérném a segítséget,mertz nem vagyok jártas a témában.Win 10 64 bitet használok.Köszi előre is.

(#47062) Sanchez638 válasza kromatika (#47061) üzenetére


Sanchez638
addikt

Nincs particionálva a lemez.

Utalásnál mindig írj tárgyat. Számom az adatlapomon. Privát számot nem veszek fel!

(#47063) scrtaft válasza kromatika (#47061) üzenetére


scrtaft
tag

Hali

Windows jelen jobb klikk.
Lemezkezelő indít.
Keresd meg melyik lemez az 1T-. Ha szükséges particionáld/formázd.

Ha sötétkék akkor csak egy meghajtó betűjelet kell hozzárendelni. Partíción jobb klikk és válaszd a megfelelő potot.

Üdv Beef

[ Szerkesztve ]

(#47064) King Unique válasza kromatika (#47061) üzenetére


King Unique
titán

Számtalanszor említve volt már, hogy ilyenkor nem a mezei fájlkezelőben való megjelenés a mérvadó...Windows alatt eleve az eszközkezelőben és a lemezkezelőben kell lecsekkolni a meghajtót!

Az elmondottak alapján nálad alapvetően 3 eset lehetséges:

a.) Particionálva van a merevlemez, de nincsen betűjele. —► Lemezkezelőben meghajtóbetűjelet kell hozzárendelni.

b.) Nincs particionálva a merevlemez (zsír új). —► Lemezkezelőben inicializálás + új kötet létrehozása.

c.) Particionálva van a merevlemez, de az OS nem megfelelően ismeri fel: példa. —► Lemezkezelőben a merevlemez újraparticionálása.

[ Szerkesztve ]

(#47065) kromatika válasza King Unique (#47064) üzenetére


kromatika
veterán

Köszönöm a válaszokat és elnézést de valami nem jól csinálok,kérlek :R Szóval ime a lemez kezelő képe,az 500-lemez melett amin a rendszer van uefiben telepítve,az 1terás vinyót 2Tb nek látja. és ha jobb klik akkor csak ezek a lehetőségek jelennek meg tulajdon képpen csak azt szeretném el érni hogy tudjak telepíteni az 1 tb-re egy rednszert.Adat nem kell róla.és ha ki veszem az 500gb a gépből,és próbálok telepíteni az 1 tb re akkor ezek irja. Mi lehet a gond?

(#47066) King Unique válasza kromatika (#47065) üzenetére


King Unique
titán

Milyen merevlemez ez pontosan, biztos hogy 1 TB-os? Csak mert a lemezkezelő és a Windows telepítő is 2 TB-osnak mutatja. Egyébként, ha nem stimmel a tárolókapacitás, akkor a topikban a MaxLBA kulcsszóra rákeresve lehet találni infókat. Viszont inkább az ellenkezője, vagyis a ténylegesnél kisebb méret szokott előfordulni.

Másrészt érdekes ez a GPT-védőpartíció is, mert ez az olyan régi rendszereknél szokott probléma lenni, mint pl. a 32 bites XP. Ellenben az újabb Windowsok már eleve kezelik a GPT-t, a 10-es meg pláne. Valamint az egyik screenshot is ellentmondó, ugyanis ha a GPT-re konvertálás szerepel ott opcióként, akkor eleve MBR lehet a lemez.

A Windows telepítőben a diskpart segítségével lehetne megpróbálni törölni a lemezt, ha manuálisan nem engedi. Majd utána a szabad (particionálatlan) területet megadni telepítési célként, esetleg létrehozni további partíciókat külön a rendszernek, adatoknak stb. Egyébként, ha előzőleg egy másik OS (pl. Linux) alatt lett particionálva annak fájlrendszerére (pl. Ext4) a HDD, akkor arra nyilván nem telepíthető a Windows. Továbbá a lemez 0-n már ott a Win10, szóval nem teljesen világos mért akarsz a másik lemezre is Windowst telepíteni, de mindegy. Aminél egyébként oda kell figyelni arra, amiről nemrég volt szó!

Ha hibaüzenet dob mindenre, akkor viszont felmerül a kérdés, hogy vajon a HDD, a csatlakozás (SATA-kábel), esetleg az UEFI BIOS és annak beállításai körül rendben van-e minden. A merevlemezt újan vetted, vagy használtan került hozzád, garancia van még rá?

[ Szerkesztve ]

(#47067) kromatika válasza King Unique (#47066) üzenetére


kromatika
veterán

(#47068) kromatika válasza King Unique (#47066) üzenetére


kromatika
veterán

Szia.Ez egy igen régi 2x1 TB merev lemezből álló külső 3-5 ös hordozható házban volt.Külön táp is kelett neki.Elég minőségi darab volt,de valami olaszos neve volt a márkának igen sok terméke is volt.

(#47069) kromatika válasza King Unique (#47066) üzenetére


kromatika
veterán

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.Sajnos a diskpart sem segített.de sikerült meg oldanom a Mini Tool Patrition visard ingyenes progival.Nagyon jó ez a progi.Anyit csináltam hogy az egész 500Gb rendszer merevlemezt át másoltam vele a 1tb hdd-re.Újra indítást kért és már tökéletesen látta a win is.Ez után ki vettem az 500GB(ez volt a cél,hogy növeljem a tár helyet) rendszer vinyot,indítottam a rendszert Az 1tb ről,és tökéletesen indul róla a win,minden beállítás és fájl meg maradt.Egy utolsó kérdés,szerintetek ebben az esetben csináljak egy tiszta telepítést vagy jó így.

(#47070) King Unique válasza kromatika (#47069) üzenetére


King Unique
titán

Szóval egy kétlemezes, feltehetően USB csatolós külső házban volt, amelynél még RAID funkció is lehetett. Tehát lehet ott állítódott el valami, ahogyan egy másik illetőnek nemrég egy hasonló esetnél. A HDD a screenshot alapján pedig valóban 1 TB-os.

Továbbá ezek szerint az volt a cél, hogy az 500 GB-os lemezen lévő Windowst + az adatokat átvidd az 1 TB-osra. A MiniTool valóban tud lemezt / partíciót másolni, illetve migrálni (klónozni), bár ilyen célra talán érdemesebb inkább a Macrium szintén ingyenes szoftverét használni. Tehát a művelet után helyreállt a rend, a Windows 1 TB-osnak látja a lemezt?

Ha az a cél, hogy minden beállítás megmaradjon, akkor nyilván pl. a klónozás az egyik legjobb megoldás. Ha minden szükséges partíciót rendben átmásolt a program és megfelelően működik a rendszer, akkor csak úgy nem indokolt újratelepíteni.

A végére csak kiderültek a dolgok, amiket lehetett volna mondjuk akár az elején is említeni... :)

[ Szerkesztve ]

(#47071) Hurkafej


Hurkafej
aktív tag

Sziasztok!
Van egy laptopom,ami win10 alatt a hdd-t folyton kapcsolgatja ki be, van, hogy 1 óra alatt 50-100 is összejön a HD Sentinel szerint. Hogyan lehetne ezt kikapcsolni? A HDS béli tiltás nem működött, ugyanúgy csinálja.

(#47072) King Unique válasza Hurkafej (#47071) üzenetére


King Unique
titán

Azért lehetett volna kicsit pontosabban fogalmazni, hogy pl. milyen HDD, az ODD helyén Caddy-ben van-e stb. Egyébként nemrég egy másik topikban volt erről szó. Ezen beállítás eredményeként a program 2-3 másodpercenként hozzányúl a lemezhez, szóval emiatt normál esetben nem lenne szabad sűrűn leállnia.

[ Szerkesztve ]

(#47073) spidersoft


spidersoft
senior tag

Üdv! Mivel nem találtam jobb helyet, így ideírnám... adott egy 2TB-os NTFS partíció, amire a win8.1 csak úgy menet közben kiírta, hogy újraindítás szükséges, merthogy chkdsk. Reboot után lefutott a chkdsk, és megevett pártíz giga adatot... HD sentinel szerint semmi hibája a winyónak. Az event logban nem szerepel végig a chkdsk logja... Mostanság nem volt se BSOD, se áramszünet, se reset, és a winyó sem adott ki fura hangokat. Egy könyvtárban találtam néhány kinullázott méretű filet, de azok már legalább egy éve nem voltak mozdítva, és mégis elvágta a torkukat a chkdsk (persze az automata defrag belebabrálhatott valamikor). Valószínűleg az adatok már nem jönnek vissza, de valahogy ki lehetne deríteni, hogy mely fileok érintettek? Köszönöm a segítséget!

(#47074) ggg666 válasza spidersoft (#47073) üzenetére


ggg666
őstag

Win 7-et és win 8-at is használsz azon a gépen?

(#47075) spidersoft válasza ggg666 (#47074) üzenetére


spidersoft
senior tag

Csak 8.1x64, nincs más rendszer telepítve. Ha ezen múlik, akkor rakok fel valamire :) Ráadásnak a dolog nem a boot meghajtón történt.

(#47076) Sanchez638


Sanchez638
addikt

Üdv kolegák. Van egy olyan problémám. Van egy külső 3.5-os hdd-m Samsung.

Első 200GB-on van elszórva bad szektorok. Viszont nem befagynak a formázó/tesztelő programok. Gondolom leejthették.

Már "lezártam" a részt. Lehetséges, hogy megjavulhat valamennyire?

Utalásnál mindig írj tárgyat. Számom az adatlapomon. Privát számot nem veszek fel!

(#47077) Aephx


Aephx
csendes tag

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Kingston HyperX Savage 120 gb -s ssd. Elméletben jött ki hozza új firmware viszont nem tudom frissíteni. A Kingston SSD Manager a képen látható hibát dobja.
Valaki esetleg találkozott már hasonlóval? :)

(#47078) King Unique válasza Aephx (#47077) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Általában meg lehet oldani a KSM segítségével is, de bizonyos esetekben csak a bootolásos megoldás opció. A hibaüzenet is valószínűleg erre utal.

Viszont a firmware frissítése egy komolyabb művelet, amit csak indokolt esetben, illetve kellő tájékozódás után szabad csak alkalmazni! Valamint ez ügyben inkább a Flash SSD topikban kellene érdeklődni, illetve amúgy is oda való a kérdés!

[ Szerkesztve ]

(#47079) envagyok


envagyok
veterán

Sziasztok,
Egy belépő gépet szeretnék összerakni a fiamnak 975x lapos hp géppel, és 250GB-os WD HDD-vel.
Felraktam rá a windows 10-et, és néha egymás után többször, néha csak 5-10perc után csinál egy gyors ki- bekapcsolást.
A windows nem fagy le, megy minden tölt, dolgozik, semmi problémát nem ír, a hdd sentinel sem ír problémát, a diszk 100/100-as, csak a smart start-stop count emelkedik szépen. 2-3 óra alatt csinált 100-at.
Feszültségre rámértem, az rendben van. Egy másik lapban, ami 945,65 nem tudom pontosan ott nem jelentkezett ez a probléma fél órát tesztelve.
Egy kisebb hddt is próbáltam a 975x-es lapban, azon a gyenge szektorok kezdtek nőni. De csinálva egy felülettesztet egy másik gépben minden oké volt, lecsökkent a gyenge szektorok száma nullára.

Ez vezérlő hiba lehet, vagy laphiba?
Esetleg a biosban kell mókolni, vagy drivert rakni?
Találkozott már ilyennel valaki?

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#47080) simondr


simondr
senior tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Adott több darab (kb 10) Intel 535 180GB és 120GB SSD.
A probléma az hogy egy idő után eltűnnek BIOSból, újrainditás után megjelennek, de csak ideig-óráig, utána megint eltűnnek, gép közben lefagy, lassú stb.
Az összes SSD-nél ez a jelenség lép fel egy idő után, HD Sentinel szerint 100% teljesítmény, kondicio pedig 60%-80% közt általában.
SSD Szériahiba? Használ valaki ilyen SSD-t itt a fórumon? volt vele baja?

köszi előre is

(#47081) SP4C3 válasza simondr (#47080) üzenetére


SP4C3
veterán

Azoknak valószínűleg már elegük van. :F

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#47082) Sundesz


Sundesz
őstag

Sziasztok, lenne egy kis problémam.

Vettem egy 1 TB-os WD Red winchestert és gyakorlatilag ahogy beraktam a gépbe ilyen klikkelő hangot adott, nem pörgött fel rendesen és a gép sem látta.
A nagyobb bajom az, hogy visszaküldtem az Edigitalon keresztül és azt írták a szervíz utánkövetésen, hogy "nem garanciális jellegű".

Tápom (Be Quiet Pure Power 9 500 W), sata kábelem elvileg jobb fajta. Most valamit ennyire benézhettem?

Hörcsög Powa'

(#47083) rob72


rob72
tag

Helló nem tudom jó helyen vagyok e nem találtam ssd probléma topicok.

Olyan problémám lenne hogy van egy 120Gb-os Kingtson SSD-m sms200s3/120g a típusa. Ami csak többszöri bekapcsolásra találja meg a gép normálisan addig el se indul a windows. De amint sikerül neki és megtalálja jól az ssdt onnantol kezdve meg semmi baja megy rendesen utánna addig amíg ki nem kapcsolom megint a gépet. Hd sentinel szerint sincs semmi baja 100/99.

Azt vettem még észre a biosba hogy amikor nem indul el az ssd normálisan akkor más a neve az ssdnek is itt 1 kép: A HARD DISK 1-az

De amikor jól indul el a gép indításakor akkor meg rendesen a nevét írja a biosba is.
Mi a lehet baja?

[ Szerkesztve ]

(#47084) King Unique válasza rob72 (#47083) üzenetére


King Unique
titán

Az SSD-ket érintő problémák felől inkább a Flash SSD topikban célszerű érdeklődni! Vagy ezen esetnél pl. a megfelelő notebookos topikban.

Ezen cikk alapján a laptopban eredetileg SATA HDD van és külön mSATA bővítési lehetőség. Aztán, hogy utóbbi mennyire működik stabilan, a boot beállítások a gépen megfelelőek-e, azt nem tudni. Illetve problémásabb esetekben, ha nem az SSD hibás, akkor pl. a BIOS frissítése, vagy az SSD-nél a firmware frissítése lehet egy opció. De majd a megfelelő topikban megmondják, hogy mi a teendő.

[ Szerkesztve ]

(#47085) bacsis


bacsis
Közösségépítő

Sziasztok!
HAd kérdezzek tőletek valamit! Ilyent még nem láttam, és nem boldogulok..
Eg yismerősöm hozott egy gépet amiben egy 128GB-os Kingston SSD van, iszonyatosan lassan, kb 10 perc alatt bootol be, de be bootol.. ok húzzuk újra Win10 telepítő indít, de a Windows fileok másolásáig jut 0%-on áll majd kiírja hogy nem tudja létrehozni a partíciót... JAhh persze előtte töröltem a partíciókat.. ha a gépet újraindítom, megint bootol az SSD-ről, csak iszonyatosan lassan, mondom ez hogy? a partíciókat töröltem.. na mégegyszer... De ugyanez... azt olvasgattam itt a fórumban, javasoltátok a Diskpart-ot.. oké jó ötlet, Diskaprt indít a Win10 telepítő alól sel disk 0, sel vol 1 majd clean egy kis tökölés és írja hogy succesfully...
Oké restart, telepítsünk, nem fogjátok elhinni, ott vannak a partíciók... és az SSD bootol csak lassan... át tettem egy másik, Win10-es gépbe az SSD-t, Win látja adatok ott vannak az SSD-n!!!! (USB3.0-n van az SSD a másik gépen)
sajátgépre jobb klikk->kezelés->lemezkezelés, ott van a 3 partíció (ugye a 2 rejtett partíciót is látja a lemezkezelő) akarom formázni, formáz-formáz majd hopp eldobja az SSD-t, mintha lehúztam volna a gépről.. persze ezt többször eljátszva mindig ugyanaz... az adatok meg ott figyelnek az SSD-n...
még egy XP-s gépbe is beraktam, amin fent van az EASEUS partition manager, XP azt írja az SSD-re hogy GPT védőpartíció, az EASEUS összes funkciója pedig ki van szürkítve, azaz nem tudom az sSD partícióját módosítani...
Mintha írásvédett lenen az SSD... iylent nem láttam még ez vajon mi lehet? :F

(#47086) Boxi88 válasza bacsis (#47085) üzenetére


Boxi88
őstag

Valószínűleg az SSD elért egy olyan állapotba, mikor jobbnak látja magát átkapcsolni csak olvashatóra. Így még adatot tudtok róla menteni, de írni már nem tudtok rá... HD Sentinellel nézzetek rá azért!

(#47087) bacsis válasza Boxi88 (#47086) üzenetére


bacsis
Közösségépítő

70% a kondíció

(#47088) Boxi88 válasza bacsis (#47087) üzenetére


Boxi88
őstag

Az írt adatmennyiségre mit ír?

Szerintem dobj fel róla egy PrntScr-nt, meg ha tudsz akkor erről a programról is egyet! De azokat már inkább a Flash SSD topic-ba, mert nem jó helyen vagyunk az SSD hibával. :B

[ Szerkesztve ]

(#47089) Kal-El


Kal-El
senior tag

Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy vettem egy 4TB-os WD Purple merevlemezt, egy 4TB-os Red mellé és próbálnám tükrözni vele a Red-et (dinamikusként), de állandóan szétesik, a következő újraindítás után és a tükrözött partíciókat utána külön lemezként mutatja a lemezkezelő. Már vagy 3 alkalommal próbáltam tükrözni, de mindig ez lett a vége. Az első alkalommal jó volt 2 hétig, de utána nem maradt meg 1 napnál tovább egyszer sem. És helyreállítani utána egy rémálom, mindig valami baja van, nem lehet se összerakni utána, se eltávolítani a külön lemeznek mutatott tükör partíciókat. Eddig volt 2 merevlemezem is, amivel tükröztem egy másikat, de azokkal ilyesmi sosem történt, csak évente egyszer, ha szétestek és akkor sem csináltak ilyen problémákat.

(#47090) Dave946


Dave946
tag

Sziasztok!
A következő a problémám.
Kattog a winchesterem..
Már vettem egy újat is western digital 1tb de ez is ugyanúgy kattan csak halkabban...
A másik egy samsung 500 gb-os vinyó
De van hogy például egyáltalán nem kattog, de van hogy 3 percenként kattan egyet.
A gép adatai:
Alaplap: ASUS Z97-AR
Memória: 8gb 2400 mhz kingston beast
proci: 4670k 4,4 ghz
Videókártya: gtx 1060 3gb
Ezenkívül egy Rajintek nemesis tisis hűtő, és 4b világító ventilátor
Tápegység: chieftec smart 600w
Mindent átnéztem, kábeleket, elvittem kiméretni a feszültséget is elvileg a 12 v csak 11,8-11,9 adott le.
De ha játékokat futtatok, tesztprogramot nem áll le a gép, nem fagy, rendesen indul el a gép, semmi nem utal arra hogy gyengélkedni a tápom, csupán a vinyók kattognak és már hajam kihullik úgy idegesít hogy 3 percenként kattan. De mondom van olyan hogy például egyáltalán nem csinálja, de ha rájön akkor képtelen abbahagyni...
Mi a teendő?
Tápegységem garanciális, esetleg cseréltessem ki?
Ilyen esetben kicserélik?

SOD

(#47091) Sundesz


Sundesz
őstag

A #47082 hozzászólásban vázolt problémámról rögzítettem egy videót: [link].

Ez a halált jelenti? Gép sem ismeri fel. Ezzel kapcsolatos negatív garanciális (edigital) ügyintézésemet szeretném megosztani veletek:

A HDD (WD Red 1 TB) kezdettől fogva hibás, csak sajnos átvételt követően 1 hónap után szereltem be a gépbe, majd kb. 3 hónap múlva vittem vissza - DE ettől még garanciális. Nos a szervízből olyan üzenettel kaptam vissza, hogy sérült termék, nem garanciális. Közröhej, hiszen a házamban gumitalpakon pihen, és a rögzítési pontok nem ott vannak, ahol a visszakapott HDD össze-vissza van karcolva. Másrészt az eredeti garanciajegyen más a gyártási szám, mint a visszakapott HDD-n (sajnos az elküldött HDD-nek nem rögzítettem a gyártási számát...). A viszakapott HDD ugyanazt a hibát mutatja egyébként. Az az egy biztos, hogy a HDD makulátlan volt átadáskor. :(( :(( :((

Írtam már panaszlevelet, meg megyek jövő héten asztalt borítani úgy érzem. Van valakinek más javaslata?

[ Szerkesztve ]

Hörcsög Powa'

(#47092) Jazz


Jazz
veterán

Sziasztok!

HDD javítását (hibás szektorok kizárása, stb.) milyen programmal célszerű elvégezni? (nincsenek rajta adatok)

A cél, hogy használható ntfs állapotra lehessen hozni, hogy egy win-t rálehessen telepíteni.
Vagy teljesen meggyőződni róla hogy menthetetlen, és kuka. (particionálni, file rendszert létrehozni simán lehet rajta, írni olvasni egy darabig...stb.)

Self-test így néz ki: [kép]

Köszi!

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#47093) raptor0417


raptor0417
csendes tag

Hello

Lenne egy kérdésem!

Van egy ocz revodrive x2 ssd pci x4 foglalatos, de az alaplapon csak x1,x8,x16 van

Esetleg működne valameikbe vagy nagy butaságot csinálok ha beleteszem?

Van még egy kérdés.
Lehet valami féle átalakitot kapni ami x4-re alakít át?

Köszönöm.

30/3055343 70/2169446

(#47094) Sanchez638 válasza raptor0417 (#47093) üzenetére


Sanchez638
addikt

16x-es be bele rakhatod, de a 8x-be. Azon a sebességen fog működni a slot. Ocz-nek minimum 4x-es slot kell.

Utalásnál mindig írj tárgyat. Számom az adatlapomon. Privát számot nem veszek fel!

(#47095) raptor0417 válasza Sanchez638 (#47094) üzenetére


raptor0417
csendes tag

Akkor igy menni fog?
Illetve nem tesz kárt az alaplapban?

30/3055343 70/2169446

(#47096) Sanchez638 válasza raptor0417 (#47095) üzenetére


Sanchez638
addikt

Nem tesz. Az adott slot nem 8x vagy 16x-en fog menni, hanem csak 4x-en,

Sok kicsi itx lapra 16x csatinál csak 4x van "bekötve".

Utalásnál mindig írj tárgyat. Számom az adatlapomon. Privát számot nem veszek fel!

(#47097) raptor0417 válasza Sanchez638 (#47096) üzenetére


raptor0417
csendes tag

Rendben :)

Köszi szépen :)

30/3055343 70/2169446

(#47098) raptor0417


raptor0417
csendes tag

.

[ Szerkesztve ]

30/3055343 70/2169446

(#47099) Sundesz válasza Sundesz (#47091) üzenetére


Sundesz
őstag

Tudom, hogy senki nem olvassa, de azért leírom. :DDD

Le a kalappa most az szegedi edigital előtt, nem kellett sokat győzködni őket és visszaadták a vételárat. Nagyon korrekt hozáállás volt ez.

Hörcsög Powa'

(#47100) Salex1 válasza King Unique (#46643) üzenetére


Salex1
senior tag

Nekem is hasonló problémám van. Kipróbáltam már az összes leírt dolgot, de nem segített.

A pontos probléma: Adott egy laptop SSD-vel, és a DVD helyén egy 1Terrás HDD. A win10 minden újraindításnál elfelejti a HDD betűjelét. Kézzel tudok adni neki és akkor működik.
A vinyóról a win ezt írja:
Lemez1 alaplemez,online - NTFS, Kifogástalan (elsődleges partició)

- Nem HIDDEN
- Próbáltam MBR-ről GPT-re konvertálni, de az sem segített, így vissza állítottam, és újraépítettem.

Valakinek van még ötlete?

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.