Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#46401) Kékes525 válasza pjen (#46400) üzenetére


Kékes525
félisten

Az is érdekes, hogy fél-egy évenként szokott nálunk áramszünet lenni, de még sohasem volt gondom ez miatt. Mindig ellenőrzöm utána a wincsesztereket, de még nem találtam logikai, vagy fizikai hibákat ez miatt, legalábbis Windows 7 alatt. Régebben Windows XP alatt sokkal több probléma volt.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#46402) Mika1227 válasza Mészi Zoli (#46394) üzenetére


Mika1227
őstag

Nem fagy le de lassú a vinyó és állandóan 100%-on megy. Törölni is nehéz róla bármit. Gondolom ennek annyi?!

A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!

(#46403) sebgutkopf válasza Kékes525 (#46401) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Az adat az egy dolog, hogy mi lesz vele lehúzáskor/áramszünetkor, mert ott max az épp írás alatt álló adat veszhet el, az olvasott nem és az érintetlen sem. Egyébként az NTFS fájlrendszer nagy újítása pont az volt, hogy a lemez műveletek pontosabb naplózása nyomán akár mozgatás során is csak akkor törölt adatot, ha már megerősítést kapott, hogy a felírás sikeres és közben is teljes a naplóház, ha elakad tudja hol tartott.

A fizikai hibáknál tekintetében a lényeg csak az, hogy a fej ne verődjön a tányérokhoz a motor meg majd szépen leáll. Erre meg már elég régóta van megoldása a hdd gyártóknak.
Ezzel persze senkit se sarkallnék a hdd-k menet közben lerángatására hot swap helyett. :)

(#46404) ToXeN válasza Kékes525 (#46401) üzenetére


ToXeN
tag

Windows 7-8 óta nem kell a pendrive-okat sem biztonságosan eltávolítani. Minden valamennyire is hordozható adathordozón bekapcsolásra kerül a Quick removal opció. Ezen ne aggódj.

[ Szerkesztve ]

"The days are long but the years are short"

(#46405) Kékes525 válasza ToXeN (#46404) üzenetére


Kékes525
félisten

Nem pendrive-volt, hanem e-sata. Lemez vezérlő,"Marvell 91xx SATA 6G Controller (AHCI) [VEN: 1B4B, DEV: 9172] Verzió: 1.2.0.1049, 1-26-2016" Az "enable safety remove disk" van beállítva a vezérlő illesztőprogramjában. Ez szerintem ugyanaz, mint a Quick removal, amit írtál. Amúgy én az USB Safely Remove-t használom.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#46407) terencehIII


terencehIII
tag

valaki találkozott már ilyen hibával?

[itt az olvasófej lehet a hibás?]

(#46408) S. Szabi


S. Szabi
őstag

Üdv!

Van egy kis gondom, lásd képek.

Fórumban rákeresve és visszaolvasgatva a következőre jutottam:

Elvileg kizárt, hogy nálam ez így nagyobb beavatkozás nélkül, hirtelen megint jó legyen. (Laptop -lásd adatlap-van, kezdetben Caddyben volt az optikai meghajtó helyén, de ott valami elromlott, és még Windowst sem volt hajlandó telepíteni, ha be volt rakva a HDD. Ha kivettem, minden működött rendesen, de nem gondoltam, hogy a winchesterrel lesz gond, biztos voltam benne, hogy az a caddy ment tönkre. A HDD bekerült egy USB 3-mas házba (ICY BOX IB-268U3-B), majd minden jó volt. Egyszer vagy kétszer csinált olyat, hogy kiírta, hogy javításra szorul a lemez, ezt gyorsan el is végezte, majd megint minden jó volt, azt hiszem ezt kétszer játszotta el. Ma minden oké, sorozat részt is néztem, kikapcsoltam a gépet, majd pár óra múlva megint be, és jött a probléma, Total Commander nem látja a HDD-t, Windows azt írja formázni kell... Próbáltam másik külső házban (LC-Power EH-525B-PS 5.25" USB 2) és több USB portban, ugyanaz.

Esélyes, hogy másik gépen kipróbálva működik? Mivel úgy tűnik fizikailag minden rendben van vele (este azért még majd csinálok egy HD sentineles felület tesztet), és úgy átmásolható lesz róla a cucc másik HDD-re.

Amit találtam az alapján pedig a megoldás, hogy veszek egy új HDD-t, majd az EaseUS Data Recovery programmal át tudom másolni a Seagateről az újra a fájlokat elvileg probléma nélkül (Ha működik, megéri a 70 $-t a program (özben látom, hogy gyakorlatilag meg 80 €..., ilyen esetben nem érdemes virágboltos verzóval szórakozni).

A HDD-ből semmi furcsa zaj nem jön, és ugyanolyan halk, mint eddig, meg kell fogni, hogy tudjad, működik.

Kérdésem igazából az lenne, jól gondolom e a helyzetet, és ez a megoldás működhet? Vagy láttok valamit a képek alapján, ami miatt nem?

Plusz, ha veszek egy új HDD-t, és mondjuk 3,5"-osat, mert tervben van amúgy is visszaváltani asztali gépre, az jó lesz, ha abban az 5,25"-os külső házban fogom használni?

[ Szerkesztve ]

(#46410) S. Szabi válasza S. Szabi (#46408) üzenetére


S. Szabi
őstag

Közben meg volt a felület teszt is, minden jó, 1 db hibás szektor sincs.

Most nézem, elrontottam a topikot, nem az adatmentéses topikban kérdeztem, bocsi, csak meg volt nyitva egy csomó hozzászólás több topikból mikor megoldást kerestem...

(#46411) Kékes525 válasza S. Szabi (#46408) üzenetére


Kékes525
félisten

Középső képen a megoldás: kábelcserék. Először az adatkábelt cseréld le. Nekem is pont most szívózott. A SMART-ból a "Hardware ECC Recovered" mutatja. Nem súlyos hiba. Azonban a könnyebb emészthetőség érdekében az adatmezőket tedd decimálisra ( jobb egérgomb) és figyeld, hogy az új kábelnél növekszik e. Ha megfelelő, akkor nem szabad növekednie.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#46412) S. Szabi válasza Kékes525 (#46411) üzenetére


S. Szabi
őstag

Ha két különböző házban nem jó akkor nem a kábel a gond.

De gondolom hiába cserélnék kábelt, ezen a gépen akkor sem lenne jó, igaz? Szóval másik gépen próbálva jó lehet, vagy érdemes lenne előbb egy pendrivos Ubuntuval megnézni? Meg ha jól gondolom másik HDD mindenképp kell, ezt nem lehet csak úgy "visszacsinálni"?

(#46413) King Unique válasza S. Szabi (#46408) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ezzel kapcsolatban egy másik topikban említett dolgokat tudnám mondani. Ha ok a HDD állapota, akkor az otthoni adatmentés is opció lehet. Illetve, ha egyszer RAW lett a lemez, akkor azt csak úgy nem nagyon lehet visszacsinálni. Persze esetleg másik OS alatt rá lehet nézni, amire az előbbi hozzászólásban is volt utalás. Egyébként a Live Linux sem mindig opció ez esetben, mert van hogy csatlakoztatáskor egyből hibaüzenetet dob és fel sem tudja csatolni a RAW lemezt.

Amúgy a S.M.A.R.T. a könnyebb értelmezhetőség miatt valóban jobb lett volna decimális adatmezővel. Illetve az adatátviteli hibák oka lehet a nem megfelelő csatlakozás / kábel. De, hogy esetedben pontosan mi okozta, az nem teljesen tisztázott. Amúgy nekem is van ilyen HDD-m külső házban és annál is pár attribútum értéke kicsit megnövekedett. Viszont különösebb probléma nincsen vele, 100/100-as és működik rendesen.

[ Szerkesztve ]

(#46415) S. Szabi válasza King Unique (#46413) üzenetére


S. Szabi
őstag

Itt van "decimálisban"

Este kipróbálom a Live Linuxot első körben.

Meg megrendeltem egy 2TB-s WD Purple-t, majd keresek hozzá még külső házat, remélem át tudom rakni rá erről a cuccokat itthon, vagy másik gépen.

Pl. az itt leírt módszerről mi a véleményed? Az angol tudásom nem 100%-os, csak úgy hirtelen felindulásból nem szívesen kezdeném ilyesmivel, de működhet, és nem fog elveszni semmi, ha megpróbálom ésnem sikerül?

De lehet mindnek előtt egy másik USB-kábel kéne a kis ICY BOX külső házhoz akkor?

(#46416) King Unique válasza S. Szabi (#46415) üzenetére


King Unique
titán

A S.M.A.R.T.-ban pl. a CRC hibák száma valóban magas, de a pontos kiváltó ok az ugye nem ismert. Illetve azt nem tudom, hogy nálad a külső ház USB-kábele okozta-e a hibát, de egy másikkal valóban ki lehetne próbálni. Viszont ettől még nem nagyon lesz a RAW —► NTFS. Amúgy van M8 / M9T vinyóm is, amiket használok SATA / USB csatolón egyaránt és ezeknél pár attribútum értéke kicsit fura. Viszont ennek ellenére egyikkel sincs különösebb probléma.

A linkelt módszert én nem erőltetném... :N A CHKDSK olykor valóban megold bizonyos problémákat, de ugyanakkor képes például rombolni is. RAW lemez esetén az adatmentés külső programmal —► lemez törlése és újraparticionálása —► adatok visszamásolása a szokásos eljárás. Ha esetleg másik Windows / Live Linux alatt hozzáférhető a tartalma, akkor max. az első lépést lehet megspórolni.

[ Szerkesztve ]

(#46417) S. Szabi válasza King Unique (#46416) üzenetére


S. Szabi
őstag

Igazából én nem tudom mi lehet a problémája pontosan, vagy most mitől döntött így hirtelen...

Ezek szerint az is lehet, hogy rossz minőségű kábelt adtak a külső házhoz. Nem szoktam lehuzigálni csak úgy, mindig rá van kötve. Használatból eredő okokból is csinálhat ilyet? Torrent, filmnézés zene? Torrent mindig futott, közben zene vagy film stb. Lehet ez a kis winyó nem erre való igazán, de attól produkálhat ilyet? De mondjuk haveromnak egy régi 1 TB-os Samsug winyó üzemel ugyen iylen körülmények között nagyon régóta, igaz neki nem mindig megy a torrent, mikor a gép be van kapcsolva, nálam igen. Hétköznapoként pár óra, hétvégente szinte mindig 0/24-ben. Azt nem hinném ,hogy a laptop USB csatlakozója a rossz.

Majd írok, ha megnéztem Linuxal, de előbb megvárom, míg ide ér az új HDD, meg egy külső házat veszek ahhoz is, meg egy új USB kábelt ehhez a 2,5"-os házhoz.

(#46418) biker


biker
nagyúr

WD RED ügyben kissé tanácstalan vagyok.

A NAS beriasztott, hogy hibás a lemez. SMART rövid teszt nem fut le, hibát dob, hosszú teszt 3 nap után is 90%-on volt, lelőttem, illetve a napló szerint van 8 bad sector raja

Vettem bele újat, feldugom winre, hd sentinel szerint 100%-os

itt vannak a nas jelentései: [link]

Szívem szerint visszaküldeném gariba, de mi van, ha ott is hobátlannak nézik, de jól megutaztatjuk és kicsit dobálja a futárcég is, majd visszajön?

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#46419) King Unique válasza S. Szabi (#46417) üzenetére


King Unique
titán

Nem feltétlen adtak hozzá rossz kábelt. Viszont a sok használattól a csatlakozók érintkezői esetleg kicsit kikophattak, a sok hajtogatástól a kábel itt-ott megtörhetett stb. Vagy nem és nincsen vele semmi gond. Illetve lehet korábban a caddy-ben nem volt rendben valami, amit magad is említettél.

Attól, hogy torrentezel rá, még nem lesznek adatátviteli hibák és RAW kötet. Itt lehettek érintkezési & tápellátási problémák, a leválasztás hiánya is akár bekavarhatott stb.

[ Szerkesztve ]

(#46420) S. Szabi válasza King Unique (#46419) üzenetére


S. Szabi
őstag

Értem, és köszönöm a segítséget!

Rendeltem egy másik kábelt is, ha megérkezik minden, (új HDD + kölső ház hozzá), nekiállok megnézni mit tudok kezdeni a dologgal, remélem jó lesz :)

És köszi, sokat segítettél! :R

[ Szerkesztve ]

(#46421) Kékes525 válasza liksoft (#44638) üzenetére


Kékes525
félisten

Most olvastam el a bejegyzésedet. Azt kérdezném meg, hogy milyen típusú problémákat tud biztonsággal megoldani a CHKDSK és milyeneknél hibázhat parancssorban is? Esetleg van e jobb, kevesebbet hibázó alternatívája?

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#46422) envagyok


envagyok
veterán

Vettem 3 WD RED 4TB hdd-t, raid5-be szeretném majd használni.
Vételkor mindig végigfuttatok egy teljes felület írási tesztet hdd sentinellel, illetve megnézek egy rövid s.m.a.r.t. tesztet.
Az összes teszt hibátlanul lefut, viszont az egyik hdd hülye hangos, kerregő/búgó hangot ad a smart teszt első kb. 20 másodpercében. A többi hdd nem hangos.
Szerintetek baj van? Mit lehet csinálni?
Egy 100/100 hdd-t nem lehet visszavinni (szerintem)

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#46423) hundai válasza envagyok (#46422) üzenetére


hundai
aktív tag

Sziasztok!
60gb-os ssdre van nálam feltelepítve a witcher 3 , viszont 5-10p játék után whea uncorrectable error kékhalált kapok, Futattam memtestet, nincs hiba, kipróbáltam a hdd-men, fél óra után nem kaptam hibát. Mivel tudom letesztelni az ssd-met hogy tényleg az-e a hiábás? Köszi!

-Wake up Neo!

(#46424) mcload21


mcload21
tag

Sziasztok. A 2 terás Seagate hdd mellé nemsokára szeretném beszerelni a 3 terás wd redet.
GPT partíciókat szeretnék rá, viszont a win7 lemezkezelő nem tudom, hogy tud -e ilyet - azt sem írja ki, hogy a mostani partíciók MBR tipusúak, csak simán azt, hogy NTFS. Ez a wd red már natív 4k-s?

Ehhez kapcsolódik a másik fontos kérdésem: a vacak lapom, csak ide módban kezeli a vinyókat. Nincs a biosban ahci mód stb. Szóval, ha ide módban partícionálom a vinyót, majd később átrakom egy rendes satás lapra, abból lesz valami gubanc? Ide-és Sata módban van eltérés a partícionálásban? :F

(#46425) pjen válasza hundai (#46423) üzenetére


pjen
félisten

A rendszer is azon van?nem lehet,hogy kevés a 60Gb?

(#46426) hundai válasza pjen (#46425) üzenetére


hundai
aktív tag

A rendszer 120gb oson van, van még a 60 asonegy kevéske hely. Eddig arról játszottam , tegnap kezdte a kékhalálozást

[ Szerkesztve ]

-Wake up Neo!

(#46427) Ledfold


Ledfold
tag

Sziasztok!

Van egy Samsung 500 gb winyóm. A HD sentinel szerint 100/100. Nincs is adatvesztés, viszont pl. defraggler wincheszter infójában azt vettem észre hogy szerepel egy olyan infó hogy szoftveres olvasási hibák száma: 8 000 000 Nagyon lassú a gép. Tehát valami olvasási hiba miatt gondolom gyakran újra kell olvasnia az adatokat emiatt lassú. Mi lehet a gond? Alaplap, kábel, táp vagy magára a vinyóra gyanakodjak? Alaplap Asrock 1337 wofldale.
A mellette lévő vinyó szintén Samsung 200 GB. Az fél éve elkezdett kattogni és most mára nagyon kattog állapota leesett 70-re. Le is kötöttem, kidobás lesz a vége. Lehet összefüggés?

Ha valamiről úgy érzed rossz, akkor tehetsz semmit vagy valamit. A semmit már próbáltam... S. T. - Alkudj meg ha tudsz, de ha nem tudsz, ne tedd! P. C.

(#46428) Vynx válasza hundai (#46426) üzenetére


Vynx
tag

Lehetséges, hogy pont a kevés hely miatt kezdett el kékhalálozni.

[ Szerkesztve ]

(#46429) pjen válasza hundai (#46426) üzenetére


pjen
félisten

Virtuális memó mennyi?Mennyi az a kevéske hely?

(#46430) hundai válasza pjen (#46429) üzenetére


hundai
aktív tag


Automatikusan szabályozza a virtuális memória méretét.

[ Szerkesztve ]

-Wake up Neo!

(#46431) pjen válasza hundai (#46430) üzenetére


pjen
félisten

Most utálni foksz,de passz.Nem ismerem a játékot,de ennek elégnek kéne lenni.Legalábbis szerintem.

(#46432) olimant


olimant
csendes tag

Heló!

Volt egy teljesen működő képes Adata SSD-m, egyszer újraraktam a gépem majd a partícionálásnál véletlenül nem a formázásra mentem, hanem a törlésre. Törlődött a listából az ssd és azóta sehogy se tudom helyreállítani. Biosban sem ismeri fel a gép.

Valakinek valami ötlet?:)

(#46433) SpG válasza hundai (#46430) üzenetére


SpG
csendes tag

Nem vagyok szakértő, de egy éve még én is tinédzserkorú pécén szenvedtem. Mindenhol kikapcsoltam a tartalom-indexelést.
Szerintem ez a normál fájlrendszer adminisztráción túl jelentős melót ad a fejeknek.
Remélem nemcsak konteo amit írok...

SpG

(#46434) urbanjozsi


urbanjozsi
senior tag

Sziasztok!
Igaz nem HDD, de hátha :)
Adott egy 64Gb-os ADATA ssd.
Hibajelenség a következő: akár win7, akár frissen telepített win10
esetén, addig tökéletesen működik, míg a bootolás pendrive-ról történik.
Amint átállítom biosba, hogy az ssd az elsődleges boot meghajtó,
akkor eljut a windows logóig, majd kiszürkül a képernyő, és végül elfeketedik...
Olyan mintha kikapcsolna a monitor......
De nem, mert az egeret mozgatva a kurzor megjelenik.....
Kuka lett, vagy tudok vmit csinálni vele?
Köszi előre is!

(#46435) DrDobos


DrDobos
őstag

Üdv:D
Remélem nem lesz nagyon offos a dolog. A problémám a következő: Szeretnék egy filmet(elég nagy fájl, 16 GB) átmásolni a külső vinyómra, de írásvédettség miatt nem engedi. Ötlet?:)

Samsung Galaxy A55 5G

(#46436) Doky586 válasza DrDobos (#46435) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Fat32 helyett próbálkozz Ntfs-re..

(#46437) varmi2


varmi2
nagyúr

Akinek kikapcsolgat a hdd feleslegesen. Lehet, hogy sata driver miatt. Itt egy hds kép, eleinte a normál windows drivert használtam. látszik, hogy alig kapcsolgatott ki, utánna feltettem az amd sata drivert. És lényegesen többet kapcsolgatott ki, letörölve ismét vissza ált a nem kapcsolgatás. win7, és wd10efrx

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#46438) szucsi


szucsi
őstag

Sziasztok,

Samsung HD154UI HDD-t (belső, 2,5-es, SATA, ASRock FM2A88M-HD+ R2.0 deszkába kötve) a gép hol lát hol nem. Ha a Win10 nem látja, a BIOS sem. Próbáltam új sata kábelt, másik sata portot, de a hiba változatlan. HDD tesztelő programok nem jeleznek hibát. Ilyenkor egyébként újraindítás nem segít, viszont ha full kikapcsolom a gépet, hagyom egy kicsit és újra be, akkor szokta látni. Van esetleg olyasmi, amit még érdemes kipróbálni, vagy szerezzek be egy új HDD-t?

Köszönöm!

(#46439) kona005


kona005
senior tag

Sziasztok!

Egy olyan gondom lenne hogy a gepem eleg lassu, tobbszor kifagy, egy 1Tb -s Samsung HD103SJ van a gepben, de torrentnel meg masolasnal, meg telepitesnel , folyton azt az uzenetet kapom hogy I/O eszkozhiba miatt nem lehetett vegrehajtani a muveletet 2 hete neztem a sentinelt a kondicio csak 50szazalek korul volt akkor. Agepet nem lehet egyszeruen hasznalni.
Vinyo meghalt volna? Koszi a segitseget.

(#46440) Sanchez638


Sanchez638
addikt

Üdv, valaki találkozott már olyannal, hogy: HD T*ne vagy HDS 10MB/s írásí sebességet mutat, de ha másolok az adott lemezre akkor rendesen megy minden.(70MB/s)

Ez mitől lehet?

Utalásnál mindig írj tárgyat. Számom az adatlapomon. Privát számot nem veszek fel!

(#46441) ALFA válasza kona005 (#46439) üzenetére


ALFA
senior tag

hdd tune 255 ingyenes is megmondja.

Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

(#46442) antatom


antatom
csendes tag

Sziasztok!
Van egy WD 1Tb-os winchesterem. A rendszer SSD-n van , ez a másodlagos. Gép bekapcsolásakor kiírta , hogy ellenőrizni kell a konzisztenciát. Ez elég sokáig tartott. Lementettem róla az adatokat, majd leformáztam a sajátgépből. A sima formázás kb a feléig jutott el , és nem ment tovább. Ezután a gyors formázást választva sikerült leformáznom. Elindítottam a windowsnak a lemez ellenőrzőjét, és 1 nap ellenőrzés után alig halad a csík. Ennek ilyen lassan kell haladni , vagy annyi neki? Mellékelek pár képet. Köszi

(#46443) sebgutkopf válasza antatom (#46442) üzenetére


sebgutkopf
őstag

1 TB-nak a teljes felületen is pár óra alatt meg kell lennie.
Első körben másik adatkábellel kipróbálni, megnézni a hőmérsékletét, hogy az ellenőrzés közben nem hevül-e fel túlozottan, ami miatt elakad a meló.
Ha nem oldódik meg, akkor búcsúzz el a vinyótól (ha már nem garis).

(#46444) antatom válasza sebgutkopf (#46443) üzenetére


antatom
csendes tag

Köszi. Már nem garis a winyó. Kipróbálom másik kábellel is, bár reménykedem ,hogy jó lesz , mert most már legalább nem szórakozik bekapcsoláskor.

(#46445) Charx


Charx
senior tag

Sziasztok!
Nem rég vettem egy seagate vinyót újonnan és most látom hd sentinelben(v4.75), hogy működési idő 509 napot ir. Szerintetek rosszul irja ki, vagy használtat kaptam?

(#46446) hundai válasza Charx (#46445) üzenetére


hundai
aktív tag

Szia! Rengeteg az az 509 nap, én biztos visszavinném.

-Wake up Neo!

(#46447) kulejmani


kulejmani
újonc

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy most telepítettem újra a gépet Win 10-re és a lemez hasznűlata vagy 100% vagy pedig 99%-os ez miért lehet?

(#46448) SP4C3 válasza kulejmani (#46447) üzenetére


SP4C3
veterán

Winshít 10 topic

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#46449) rtzui


rtzui
csendes tag

Sziasztok!

Vacakol az egyik vinyóm.

Egy külső ki-bekapcsolhatós házban van, tegnap amikor lekapcsoltam, valami rövid elektromos zajt hallottam.
A gép látja a könyvtárakat, de csak két könyvtárba tudok belépni, a többibe nem. Amibe be tudok lépni, ott látom a file-okat, de nem nyitja meg egyiket sem, azt írja rá, hogy a file-t törölték.
A vinyó amúgy tele van, mégis az jelzi, hogy 1,7GB szabad terület a 3-ból.

https://prohardver.hu/dl/upc/2017-01/31/91995_u31y75e68vsfvuik_wd30eurs_hiba.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2017-01/31/91995_dprzkavjfaeszgsn_wd30eurs_hiba2.png

Ebből adatmentés lesz?

(#46450) Garsza


Garsza
veterán

Helló! Segítséget szeretnék kérni. Van egy 2,5" Sata HDD amin egy adott notebooknak a rendszere van. A notebook nem indul el vele a bioson továbleb de a rendszer nem indul el olyan mintha nem történne semmi. Kivettem a Notebookbol rádugtam az asztali gépemre Sata csatival és az asztali gépem sem indul el (a saját rendszere) ha rá van dugva a rossz HDD. Windows logo folamatosan tölt. Rádugtam egy USB -s átalakítót és partíciókat nem lát a win de a HDD szentinel látja a vinyót.


Csatoltam Egy HDD sentinel képet és egy Particionáló progit
Mi lehet a gond?

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.