Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#47551) King Unique válasza Sam8888 (#47550) üzenetére


King Unique
titán

Mármint a BIOS-ban nem a SATA vezérlő volt átállítva, hanem szoftveres RAID? Amúgy a helyi lemezről USB HDD-re tükrözni nem enged a Windows lemezkezelője, illetve dinamikus lemez létrehozását szintén nem. A lemez teljes újraparticionálását megoldható a diskpart segítségével is, de a WD programjában is valóban van quick / full erase opció.

De mindegy, a lényeg, hogy sikerült viszonylag egyszerűen megoldanod.

[ Szerkesztve ]

(#47552) Sam8888 válasza King Unique (#47551) üzenetére


Sam8888
tag

Az alaplapom biosában nincs RAID-re opció sehol (Lenovo H50-50 szerver alaplap).
A lemezt hiába partícionáltam, az nem volt neki megoldás, valszeg attól még ott volt a lemezen a RAID opció, csak a WD progijával törlés segített. Azért írom le, hogy ha más így jár, akkor legyen itt a megoldása is. :)

(#47553) King Unique válasza Sam8888 (#47552) üzenetére


King Unique
titán

Teljes újraparticionálás alatt pl. a diskpart clean + inicializálás stb. műveletek értendők. Nem írtad hogyan csináltad, de ha a WD DLGDIAG megoldotta, akkor már nem olyan fontos. Utóbbi is amúgy ledózerolja a lemezt, ami után ugyanúgy inicializálni kell stb. Ugyan a RAID utólag derült ki, de valóban jó, hogy leírtad, ami később hasznos infó lehet másoknak is.

[ Szerkesztve ]

(#47554) pataslogeza válasza csadi0011 (#47544) üzenetére


pataslogeza
aktív tag

Nekem 18 ezernél is több :)

(#47555) King Unique válasza pataslogeza (#47554) üzenetére


King Unique
titán

Szokták mondani ezzel kapcsolatban, hogy a mechanikát a sok indulás / leállás terheli meg leginkább és jobb a merevlemeznek ilyen szempontból a folyamatos üzem bla-bla-bla. De azért a notebook merevlemezek bizony bírják a strapát, akár még a 62 ezer indulást / leállást is. :)

[ Szerkesztve ]

(#47556) pataslogeza válasza King Unique (#47555) üzenetére


pataslogeza
aktív tag

Az szép :)
Akkor emiatt sem kell aggódni.

(#47557) King Unique válasza pataslogeza (#47556) üzenetére


King Unique
titán

Azért nem jelenti azt sem, hogy lehet akármilyen magas érték és hadd szaporodjon csak. :N Viszont nyilván nem kell túlaggódni sem a dolgot, mint azt itt a fórumon is szokták egyesek. Attól még nem fog tönkremenni a merevlemez, csak mert leállt / parkolt pár százat, vagy ezret.

Egyébként a fejparkolás értéke nálad mennyi? Mondjuk a notebook merevlemezeknél rendszerint 600 ezer a névleges limit, de a gyakorlatban akadnak példák afelett is kifogástalan állapotú meghajtókra.

[ Szerkesztve ]

(#47558) borg25


borg25
senior tag
LOGOUT blog

Sziasztok!

Múltkoriban belefutottam egy olyan gondba, hogy egyik barátom 1TB 2.5" HDD-jén volt vagy 30-40 gyenge szektor. A HDD kb 3 éves lehetett. A szektorból adatot már nem lehetett kiolvasni, csak újraírással lehetett életet lehelni bele. Ezen gyenge szektorok kivételével mindenhol lefutott a frissítés (olvasás-írás-olvasás)

Nekem is van egy NAS-om, rajta az adatokat egyre inkább statikusan használom, mármint 4 éve fényképeztem valamit, akkor rámentettem, azóta ott van, és sosem fogom törölni. Az ilyen jellegű adattárolásnál mire lehet számítani egy HDD-nél? Arra gondolok, hogy mikor az MTBF értékét meghatározták, akkor inkább folyamatos írási-olvasási ciklusra gondoltak, nem pedig írás, olvasás, évek-évek, olvasás.
Mit érdemes ilyenkor tenni az adatok megmaradása érdekében? Gondolom az se tesz jót neki, ha egyik nap úgy döntök, nosza 12 óra alatt írj felül 3TB adatot.
Van backup is (szinkronizáció) de az megint csak békén hagyja azokat az adatokat amit egyszer már átmásolt, és a timestampja nem változott.

Válaszotokat előre is köszönöm.

(#47559) wednesday


wednesday
őstag

Sziasztok!

Tegnap vásároltam Egy 1TB-os WD My Passportot. Az USB-ről nem tudom leválasztani sehogyan sem, mert elvileg még valami program használja. De nem látom, hogy bármi is használná. A vírusírtót is kilőttem.

Feltettem a WD Quick View-et, hogy majd azzal biztosan le tudom választani...hát nem. E szerint is még használatban van az eszköz. Mit keressek?

(#47560) pataslogeza válasza King Unique (#47557) üzenetére


pataslogeza
aktív tag

Az nekem 27220 van ott. A 600ezertől elég messze van.

[ Szerkesztve ]

(#47561) King Unique válasza pataslogeza (#47560) üzenetére


King Unique
titán

Az tényleg nem sok, mondhatni "semmi". Viszont ehhez képest az indulások / leállások száma jól megszaladt. Ha utóbbi a jövőben is ennyire intenzíven növekszik, illetve számottevően nagyobb értékeket produkál, akkor viszont érdemes lehet tiltani. A programban használható ehhez a lemezek leállásának akadályozása opció, ahol a drive sorszámát kell megadni, ami esetedben a screenshot alapján a 2-es. Valamint a program regisztrált változatában az APM átállítása is opció lehet. Ezen beállítások egyébként a fejparkolást is mérséklik.

[ Szerkesztve ]

(#47562) King Unique válasza wednesday (#47559) üzenetére


King Unique
titán

Nem ismeretlen jelenség ez a Windowsban és ilyenkor jellemzően csak azt írja ki, hogy valami használja az eszközt. De, hogy pontosan mi, azt már nem és annak bezárására sem ad lehetőséget. Ilyenkor célszerű várni X percet, hátha utána már engedi a leválasztást. Ha nem, akkor az OS leállítása / újraindítása, vagy a hardveres leválasztás (pl. USB-kábel kihúzása) marad. De az utóbbi nem feltétlen javasolt, amiről a téma topikjában volt szó.

Abban egyébként jó a Windows, hogy van rá egy rakás külső program, többek között az ilyen problémák megoldására is. Az ingyenes Unlocker is akár opció lehet, bár annál figyelni kell erre. De hasonló free szoftver az IObit Unlocker és a LockHunter is. Viszont igazán jó és átfogó megoldást inkább a komolyabb programok kínálnak, mint pl. az USB Safely Remove és a Zentimo. Ezeknél szintén van lehetőség a meghajtót zároló folyamatok feloldására. Viszont ezek fizetősek, de 30 napig mindkettőnél tesztelhető a próbaverzió.

[ Szerkesztve ]

(#47563) Doky586 válasza wednesday (#47559) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nem telepítettél valami hozzá adott progit? (backup, titkosító stb) Ha igen, akkor az okozza, szedd le.. Esetleg a HDS is foghatja.

[ Szerkesztve ]

(#47564) chopin42


chopin42
őstag

Nem tudom, jó helyen kérdezek-e, de van egy kérdésem.
Holnap megyek a toshiba p300 1tb-ért, be is szerelem majd az adatlapomon lévő gépbe.
A wd lenne vésztartalék, a p300 lenne a main. Most a wd-n van minden adat szinte+játékok, kérdés, hogy elég-e mindent átmásolnom, majd "átcímkéznem" a lemezkezelőben, hogy fussanak a feltelepített programok (most a wd a d meghajtó, ez gondolom lenne az e)? Illetve mi a teendő első indításnál? Win látni fogja? Köszönöm :R (a wd már formázott volt, mikor összeraktam).

Szakmai kérdések csak a fórumban...

(#47565) wednesday válasza Doky586 (#47563) üzenetére


wednesday
őstag

(#47562) King Unique, (#47563) Doky586

Köszi a válaszokat. Újraindítás segít rajta, bár ez nonszensz, hogy indítgassam újra. Bár így gyorsabb még mindig, mintha várnék a csodára hátha "elengedni" már a HDD-t a rendszer.

Fel volt telepítve előtte WD-hez kapott progik. Na most nem teszek fel semmit. Aztán majd meglátjuk.

(#47566) King Unique válasza wednesday (#47565) üzenetére


King Unique
titán

Van, hogy X perc várakozás után már leválasztható, vagy említve voltak azok a bizonyos programok, amelyek ilyen téren többet tudnak, mint a helyi eszköz. Egyébként meg nem feltétlen kell ahhoz semmilyen külső program, hogy azok miatt ne engedje leválasztani a Windows. Ezen a screenshoton látszik, hogy rendszerfolyamatok fogják a drive-ot, illetve nem futott közben sem WD, sem egyéb program. Sőt, még a HDS és a böngésző sem, mert minden be volt zárva.

[ Szerkesztve ]

(#47567) wednesday válasza King Unique (#47566) üzenetére


wednesday
őstag

Lehet csak merő véletlen, de úgy vettem észre, hogy az USB3-al ez gyakoribb, mint az USB2-es csatikkal.

Tegnap a pedrive-ot se akarta elengedni USB3-as csatin. Valamiért oda raktam be, egy USB2-es pendrive-ot. A WD vinyót, meg jó, hogy USB3-on akarom használni...

(#47568) King Unique válasza wednesday (#47567) üzenetére


King Unique
titán

Ezt azért nem igazán lehet így általánosítani, függetlenül attól, hogy egy bizonyos hardver- és szoftverkörnyezetben most ezt tapasztaltad. Illetve ez a probléma megvolt már pl. az XP-nél is, ahol rendszerint a régi hardvereken nyilván csak USB 2.0 portok voltak.

[ Szerkesztve ]

(#47569) chopin42 válasza chopin42 (#47564) üzenetére


chopin42
őstag

A fentire valaki? :F

Szakmai kérdések csak a fórumban...

(#47570) pjen válasza chopin42 (#47564) üzenetére


pjen
félisten

Ha berakod az uj HDD-t formázni és betű jelet adni mindenképp kell.A lemez kezelőben meg tudod adni a betű jelet,ha eddig "D"n voltak a progik a rendszer ezután is ott fogja keresni,tehát az új vinyó legyen a "D".Rég nem csináltam már ilyet,ha tévedek majd kijavítanak.

(#47571) chopin42 válasza pjen (#47570) üzenetére


chopin42
őstag

Köszönöm, pontosan ez érdekelt. Berakom, formázom, majd megkapja a d-t, átmásolok mindent. Elvileg öröm és boldogság. Ha nem, akkor nem bukok semmi, ha igaz.

Szakmai kérdések csak a fórumban...

(#47572) Nikla


Nikla
tag

Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni:
Van nekem egy 2tb-os volt külső majd beköltöztetett Belső HDD-m.

Ameddig olvasni kell, nem szokott gond lenni, ameddig kisebb dolgok kerülnek rá, szintén nem.
Gyakran hetekig teszi a dolgát, semmi probléma nem jelentkezik.

Viszont ha nagyméretű írás vagy egyszerre írás és olvasás történik, van hogy jön egy CRC hibaüzenet és megmakacsolja magát.
Ilyenkor ChkDsk +1 bad sector és megy az élet tovább.

Amit nem egészen értek, hogy bizonyos töltések esetén majd mindig jelentkezik a hiba.

0) SMART tényleg nem ér semmit? Ennek ellenére 100%-os a lemez szerinte :(
1) úton van helyette egy 2. lemez, és ami kritikus backupoltam.
2) lehet olyan hogy XY software okozza a problémát? Nem az én asztalom de mire valami windows-ból a lemezre ír az több rétegen keresztül megy
3) ha tényleg a lemez rossz akkor miért időnként és összevissza? Lehet ez valami tápellátási hiba?
4) hogy lehetne megtudni, használható-e még ez a lemez vagy kuka? (lásd 0-s pont).

Köszönöm előre is,
:R

Ha a hangya saját súlyának 50x -esét bírja el, akkor 10g hangyát le lehet küldeni egy sörért :)

(#47573) zs-mate


zs-mate
tag

Sziasztok!

Sajnos nem találok megfelelő topikot SSD hibára, nemrég PHn vásárolt Samsung 850 Evo 250GB-ről lenne szó.

~1 hete szereztem, újratelepítettem (Win10), azonban random fagyásokat észlelek rajta terheléstől függetlenül. Nem omlik össze, mindig visszahozza magát ~30 sec után.

A programok amik elég ideig futnak rajta napi szinten hogy észleljem:
Chrome --> fagy
Excel --> nem fagy
Overwatch --> nem fagy

Gondoltam a Chrome-al lehet baj, kilőttem a plugineket, majd újratelepítettem, semmit nem használt. Leszedtem a stock verziót és feltelepítetten a Canary-t, ezzel nem produkált fagyást egykét napig, azonban ma újra megakadt, egy szimpla böngésző alatt.

Link a konfighoz: [link]

Érzésem szerint nem kapacitásbeli probléma, és nem is a terhelés okozhatja, egy ultran futó játék talán jobban igénybeveheti mint egy böngésző.

Futtattam minden tesztet HDS-en, negatív eredmény nélkül.

chrome verzió: [link]
HDS felület teszt: [link]
HDS %: [link]
HDS olvasás: [link]
HDS ön-teszt: [link]
itt pedig próbából rányomtam teszt alatt a chromera: [link]

Bármi ötlet hogy mi lehet a probléma? Gondolok itt arra hogy egyszerű OS reinstall megoldhatja, az SSD vezérlője szar, vagy teljesen más is okozhatja ezt? Eddig a HDD-n futott az OS és nem volt ilyen probléma.

Előre is köszönöm a segítséget :F
Máté

[ Szerkesztve ]

(#47574) Jarod1 válasza zs-mate (#47573) üzenetére


Jarod1
addikt

64 bites win?

(#47575) zs-mate válasza Jarod1 (#47574) üzenetére


zs-mate
tag

Igen persze :))

(#47576) bvvitya


bvvitya
aktív tag

SAS merevlemezt hogyan tudok a legegyszerűbben és legolcsóbban mezei asztali gépre csatlakoztatni? Esetleg van rá mód hogy laptopra USB-n keresztül csatlakoztassam?

*** Redőny motorok listaártól ólcsóbban! ***

(#47577) csadi0011 válasza bvvitya (#47576) üzenetére


csadi0011
őstag

Én úgy tudom, hogy vezérlő kell hozzá, pl PCI-e adapter. Elég drágák.
De vannak alaplapok, amik képesek SATA csatlakozón is vezérelni egy átalakítóval. [link]

(#47578) YellowFlash


YellowFlash
aktív tag

Sziasztok!

Nem tudom, hogy mennyire illik ide a dolog, de bepróbálkozok itt, hátha... :DDD

Van két 1 terás WD Blue-m:
#1 C: Win 10, D: játék, zene stb.
#2: E: minden egyéb hülyeség, torrent stb.

Vinyó #1 kezd behalni, 98%-ra csökkent a kondíció.
Venni akarok egy új 1 terás HDD-t, és átklónozni a HDD #1 teljes tartalmát, particíókkal együtt, tehát, hogy továbbra is külön maradjon C: és D:, de 1 vinyón.
(HDD #2 marad ahogy van, azzal semmi gond.)

Ez megoldható? Milyen programmal? (sosem csináltam még, a választék meg nagy) :F

They don't know... PepeLaugh

(#47579) #68216320


#68216320
törölt tag

Van egy Seagate 1TB 3.5 HDD, ami amúgy hibátlan (Sentinel szerint is), de kezdettől fogva Idle módban seek-el folyamatosan. Másodpercenként hallani, ahogy a fejet valahova áthelyezi és vissza. Ezt csinálja non-stop.
Eddig szerverben volt, nem érdekelt, de most desktop gépben van és bosszant a hangja.
Lehet ezzel kezdeni valamit vagy ez ilyen idióta konstrukció és inkább való a konténerbe, mint desktop gépbe?

(#47580) King Unique válasza YellowFlash (#47578) üzenetére


King Unique
titán

Ha Windowst akarsz klónozni, akkor ahhoz a Macrium Reflect egy bevált program. Egy fórumtárs jóvoltából pedig egy másik leírás is készült a használatához. A klónozást el lehet végezni akár a futó rendszer alól is, de van hogy inkább a pendrive-ról bebootolt WinPE változattal célszerűbb megcsinálni.

[ Szerkesztve ]

(#47581) borg25 válasza borg25 (#47558) üzenetére


borg25
senior tag
LOGOUT blog

Sziasztok!

Erre van valakinek valamilyen tippje? Vagy feleslegesen paráztatom magam ne féljek attól, hogy egy 3TB HDD-ről a mágneses adat idővel gyengül, elvész, főleg, ha csak olvasom a szektort. Vagy a témával még nem foglalkoztak és nincs adat.

(#47582) Sickboy25


Sickboy25
addikt

Sziasztok

Adott egy 500 gigas WD kulso vinyo! Vu+-on leformaztam, de azon linux van es ext3 fajltendszer lett rajta! Nah most szeretnem win 10-en formazni,de nem tudom,! Milyen programmal tudnam megoldani,? Sajnos hiaba adok neki meghajto jelet ugy sem tudom leformazni...

Koszonom

‎"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

(#47583) King Unique válasza Sickboy25 (#47582) üzenetére


King Unique
titán

A Windows nem kezeli natívan az Ext2/3/4 fájlrendszereket, mármint olvasás és írás szintjén nem. Ellenben olyan külső programokkal már képes erre, mint pl. az Ext2Fsd és a Paragon ExtFS. Illetve pl. a TC-hez is vannak különféle fájlrendszer pluginek ilyen célra.

Az Ext fájlrendszerű partíció egyébként megjelenik a Windows lemezkezelőben "Kifogástalan (Elsődleges partíció)" formájában. Ugyan a jobbklikkes menü legtöbb eleme inaktív lesz és nem lehet betűjelet sem hozzárendelni, de a kötet törlése opció aktív marad. Tehát törlés után már létrehozható a nem lefoglalt területen egy új kötet NTFS fájlrendszerrel. De ezen művelethez Windows alatt akár a diskpart parancssori eszköz is használható. Továbbá külső particionáló programokkal (pl. AOMEI, EaseUS, MiniTool) szintén megoldható az újraformázás / újraparticionálás.

[ Szerkesztve ]

(#47584) Sickboy25 válasza King Unique (#47583) üzenetére


Sickboy25
addikt

Köszönöm a tippeket...

A kötet törlését már csináltam, de nem tudtam formázni utána sem... Így valami külső progi fog következni...

‎"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

(#47585) King Unique válasza Sickboy25 (#47584) üzenetére


King Unique
titán

Ezek nem tippek, hanem tények!

Számtalanszor ki volt már próbálva és Ext fájlrendszer esetében meg lehet oldani a lemezkezelőben is a törlést és az újraparticionálást. De a diskpart segítségével meg pláne, szóval még csak külső program sem feltétlen szükséges hozzá. Ha valakinél esetleg nem működik, akkor ott valószínűleg egyéb probléma lehet...

[ Szerkesztve ]

(#47586) Doky586 válasza Sickboy25 (#47584) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Hogy kell Windows alatt HDD-t formázni... ez a kérdés? :F :Y

(#47587) csizs


csizs
aktív tag

Induláskor kattan párat a 1.5Tb Samsung EcoGreen HDD-m. 100/53 adatátviteli hiba miatt az állapot, de azóta már stabíl környezetben van a hdd. Van okom aggódni ?

1x éve a prohardveren!

(#47588) Sickboy25 válasza King Unique (#47585) üzenetére


Sickboy25
addikt

Köszi

Akkor nálam egyéb probléma lépett fel. A lemezkezelőben már segítség előtt próbáltam, töröltem a kötetet és létrehoztam a varázslóval, de semmi, azt írta nem tudta befejezni és ezáltal betűjelet sem kapott. Azt adtam neki manuálisan és újra formázás, de semmi... EaseUs-szal láttam a lemezen található, adatokat, de onnan csak kimenteni tudtam volna, de nem akarom, mert nem kell csak az, hogy legyen egy üres vinyóm. AOMEI-jel töröltem a kötetet, ami kb. 4 óra volt, majd leformáztam, adtam neki betűjelet. A program minden műveletnél azt írta sikeres, de a win nem tudja megnyitni. Tehát még mindig nem jó!

Még megnézem HD sentinellel hátha lát valamit, ha nem, akkor reptetem a kukába...

Doky586: nem

[ Szerkesztve ]

‎"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

(#47589) King Unique válasza Sickboy25 (#47588) üzenetére


King Unique
titán

Ha egy partíció szimpla törlése tényleg 4 óráig (!) tartott azon a külső merevlemezen, akkor ott nagyon nem stimmel valami. Lehet tele van szektorhibával a lemez és döglődik, amit nem ártana lecsekkolni pl. a HDS programmal. Illetve, ha adatátviteli hibák is vannak a S.M.A.R.T.-ban, akkor esetleg az USB-kábelt is lecsekkolni, szükség esetén másikkal kipróbálni stb.

Tehát, ha kritikus a külső HDD állapota, akkor nem meglepő, ha már a lemezkezelő sem tudta rendesen újraparticionálni. Csak ugye a mostani infók nem voltak előzőleg említve, illetve jellemzően mindig utólag derülnek ki bizonyos dolgok... Viszont attól még a korábbi válaszokban említett módszerek egy megfelelő állapotú külső meghajtó esetében nyilván működnek. Egy nem megfelelő állapotú drive-nál meg eleve lehetnek problémák particionálás és egyéb téren is.

[ Szerkesztve ]

(#47590) Sickboy25 válasza King Unique (#47589) üzenetére


Sickboy25
addikt

Nah én még ilyet soha nem láttam...

HDsentinel mindent tökéletesnek látott, fel is ismeri az eszközt, úgy mint a lemezkezelő...

Tehát mindent megpróbáltam nem ment. Gondoltam egyet és átdugtam a párom laptopjába, amin Win7 van. És tááádám működik, töröltem a kötetet és a varázslóval létrehoztam egy újat. Sikerült látja is a win7 tudom használni.

És most jön a csavar. Visszadugtam a win10-es gépbe és semmi. Az eszközt látja, de nem tudom használni és meghajtó betűjelet sem kap! Hihetetlen és nem értem. Az összes USB portnál ezt csinálja, más USB-s eszköz működik.

Erre valami megoldás?

‎"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

(#47591) King Unique válasza Sickboy25 (#47590) üzenetére


King Unique
titán

Ilyenkor valóban célszerű másik hardveren és másik OS alatt is kipróbálni, mert lehet csak abban a bizonyos hardver- és szoftverkörnyezetben van a hiba, mint valószínűleg jelen esetben. Viszont az ilyen hibákat nehéz kibogozni, illetve hogy kinél éppen mi okozza. Pláne úgy, hogy Win10-et én is használok több gépen, ahogyan külső HDD-ket szintén, sőt több My Passport is van köztük, de ilyet szerencsére nem tapasztaltam. De volt akinél akadt példa hasonló formázási probléma, vagy éppen RAW-ra. Amúgy pontosan milyen verzió van fent azon a gépen? Volt akinél csak egy bizonyos build esetében voltak gondok, ellenben másiknál nem.

Ha csatlakoztatáskor nem kap az USB HDD Windows alatt automatikusan betűjelet, arra is van megoldás. Aztán, hogy nálad W10 alatt milyen egyéb gond (pl. driverek, frissítések) van még és ez használ-e, az más dolog. Ha nem, akkor esetleg meg lehet próbálni az eszközillesztő eltávolítását és újratelepítését, valamint a teljes újraparticionálást parancssorban (diskpart).

[ Szerkesztve ]

(#47592) Attila116


Attila116
csendes tag

Helló

Miért nem látja a gép a hdd-t ha le van formázva?

A biosban látom a hdd-t,de a stentinel és a lemezkezelésnél nincs ott.
Windows-t tudok rá rakni és akkor megy gond nélkül,de nekem az ssd-n van a windows és ezt tárolásra akarnám használni.

Hdd fajtája: Samsung HD502HJ 500GB

A segítséget előre is köszönöm. :R

(#47593) mgergo76 válasza csizs (#47587) üzenetére


mgergo76
csendes tag

Hát szerintem fontos (pótolhatatlan) adatot ne nagyon tarts rajta, illetve ha mégis ilyen van rajta, akkor biztonsági mentés.

Üdv: Gergő

(#47594) mgergo76 válasza borg25 (#47581) üzenetére


mgergo76
csendes tag

Az adat bármikor elveszhet/sérülhet akár egy hibás szektor miatt is. Ha tutira akarsz menni, akkor legyen másolatod (másik HDD, cloud, esetleg raid).
Néha futtass le egy checkdisk-et, fusson a Sentinel, vagy valami hasonló és azért néha napján ellenőrizd a képeket szúrópróbaszerűen.
Hozzáértők majd cáfolnak vagy megerősítenek: esetleg csinálj a fájlokról crc ellenőrző összeget és azt néha futtasd (ellenőrizd). Ha valami bibi van, abból kiderül.

Üdv: Gergő

(#47595) moya#no1


moya#no1
aktív tag

sziasztok. Vásároltam egy Apple TC-t. A windows 7- es gép nem látja a HDD-t benne. Kérhetek ebben egy kis segítséget hogy tudnám beállítani hogy lássa? köszönöm

Just Ride KTM

(#47596) pjen válasza moya#no1 (#47595) üzenetére


pjen
félisten

Valamilyen Linuxal kéne próbálkozni.

(#47597) Doky586 válasza moya#no1 (#47595) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ez az a kis helikopter..?

(#47598) moya#no1 válasza Doky586 (#47597) üzenetére


moya#no1
aktív tag

Helikopter ? :D

szerk.:

[ Szerkesztve ]

Just Ride KTM

(#47599) Pros


Pros
tag

Sziasztok valaki tudna segíteni hol lehet a hiba? Adott egy wd HDD amit egy caddy beépítő kerettel tettem egy hp 250 G4-be és most a hddt látja a laptop de nem tudom particionálni. HDDnél a sentinel 100/100 és 17 napont ir itt a notinál néha látja néha nem. nem tudom hogy a beépítő keret rossz vagy a hdd vagy én vagyok bamba.

[ Szerkesztve ]

Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes. Tőle féljetek. Aki tud, és nem tudja hogy tud, az bölcs. Tőle tanuljatok. Aki nem tud, és tudja hogy nem tud, az okos. Őt tanítsátok. Aki nem tud, és nem tudja hogy nem tud, az hülye. Őt hagyjátok ..

(#47600) Doky586 válasza moya#no1 (#47598) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Apple TC -re nekem ezt adja a google:

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.