Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#47101) King Unique válasza Salex1 (#47100) üzenetére


King Unique
titán

Csak részben hasonló, mert nálad nem USB-n, hanem SATA-n van csatlakoztatva a HDD. Ez a másik topikban nem lett említve és csak most utólag derült ki...

Egyébként jó az a HDD Caddy, mert azoknál olykor elő szoktak fordulni furcsaságok? Illetve nem tudni, hogy mit jelent esetedben ez az "újraépítettem", de ha nincsen rajta sok adat, akkor azok lementése után lehet célszerű lenne Win10 alatt egy újraparticionálást megpróbálni. Legalábbis, ha a korábban említett dolgok, illetve más nem hoz eredményt.

[ Szerkesztve ]

(#47102) Salex1 válasza King Unique (#47101) üzenetére


Salex1
senior tag

Köszi!
Sajnos van rajta 700Giga adat, ezért próbáltam megoldást találni újra-particionálás előtt. A mini-partiton managernek volt egy olyan funkciója, hogy "rebuild MBR" ezt próbáltam, sajnos nem tudom, hogy ez mélyebben mit takar.

Amit linkeltél bejegyzés, az közben történt, egy külső USB-s mobil vinyóval...és az sem kapott betűjelet.

(#47103) feco93


feco93
tag

Sziasztok!

Egyik kedves ismerősömnek össze raktam egy gépet és WD ( WD 1.0TB SATA-III Caviar Blue (WD10EZEX)) hdd került bele viszont két év után a kondiciója 9% volt. Sikerült minden adatott lementeni róla. Érdekesség hogy ők tényleg nem használták sokat a gépet és SSD-is van benne.

Az okozhat a problémát hogy a ház kialakítása olyan volt hogy állítva kellet bele helyezni a HDD-t?
Vagy csak gyári hibás volt és a kevés használat miatt csak most jött ki?

Válaszotokat ötleteiteket szívesen fogadom!

(#47104) Cry0


Cry0
őstag

sziasztok!
olyan problémám van vagy ezt nem is tudom hogy minek nevezzem szóval adott egy közép kategóriás gép (8gb ddr3 2000mhz ram, fx-6300 4.4Ghz,Asus m5a97 evo r2.0 lapka) Wd WD10EZEX 1tb-s hdd-vel. és azt vettem észre hogy ismerősöm jóval gyengébb gép konfigja egy 500Gb-s Seagate ST500DM002 hdd vel érezhetőbben gyorsabb mint az én gépem. ez miért van ? mit tehetek ez ügyben ? néztem a hdd-m állapotát de 100/100% és 1 hibás szektorom sincs. tipp esetleg ?
előre is köszönöm :R

Iphone 15 Pro Max Kék Titán

(#47105) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

Sziasztok!

Ha 1,2 lemezre beállítottam HD sentinelben a leállítás akadályozását, akkor attól még futnia kell a Sentinel-nek?

A fejlett energiagazdálkodás sajnos nem megoldás a problémámra, mert véletlenszerűen visszaállítja alapra (128/engedélyezve) hiába tolom ki a csúszkát 254-re.

Ki szeretném próbálni, hogy ez megoldja-e, hogy egy idő után elkezd mindkét Toshiba HDD kattogni. Persze ettől a win még dolgozik szépen. Az egyik lényegében zsír új, a másik régebbi.

Segítségeteket előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#47106) Doky586 válasza feco93 (#47103) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"állítva kellet bele helyezni a HDD-t"
A HDD-k a tengely-irányú ütésre a legérzékenyebbek működés közben..

Simán lehet hogy oldalról ráütüttek a gépházra, vagy ledobtak egy könyvet a PC melletti könyvstóc tetejére.. ezzel 90% -al csökkent a kondíció.. Ugyanehez vízszintes HDD esetén a PCt meg kell emelni és visszaejteni az asztalra működés közben, ami azért elég ritka és életszerűtlen..

[ Szerkesztve ]

(#47107) feco93 válasza Doky586 (#47106) üzenetére


feco93
tag

Köszönöm szépen a segítséget!

(#47108) Enigma1945


Enigma1945
őstag

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! Vásároltam a mi nap egy ilyen SSD-t:

cx300 ez egy sata 3-as ssd, de nekem csak sata 2-t tud a gépem. létezik hogy ilyen gagyi eredményt mutasson fel rendszer alatt, sata 2-vel? vagy én rontottam el valamit? Köszi!
Kép

Segíts! A halam belefulladt a vízbe.

(#47109) King Unique válasza Enigma1945 (#47108) üzenetére


King Unique
titán

A Flash SSD topik megvan? Az SSD-ket érintő kérdéseket tessék ott feltenni!
Illetve ezt nem muszáj még1x beírni, elég csak átlinkelni.

Egyébként az adott hardveres környezettől, valamint drivertől függő is lehet, hogy mennyit tud az SSD SATA2-n. Jó esetben kb. ezek a max. értékek.

[ Szerkesztve ]

(#47110) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

King Unique

Regisztrált HDS verzióm van, nem pro, hanem sima. És az APM beállítás nem megy. Hiába mentem el, reboot után visszaállítja. Tegnap egy órát szenvedtem vele, és nem lett jó.

Mondjuk most, hogy mindkettő be van állítva, az APM beállítás megmaradt reboot után, meglátjuk reggel megmarad-e.

Viszont úgy néz ki, hogy a kattogás megszűnt.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#47111) hackeeeee válasza hackeeeee (#47110) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Update: Ma reggel bekapcsolás után visszatette 128-ra.

Véleményem szubjektív...

(#47112) King Unique válasza hackeeeee (#47110) üzenetére


King Unique
titán

A regisztrált verzióban az APM módosításánál a beállítás alkalmazása a lényeg. Vagyis, ha az be van jelölve, akkor a program, illetve a Windows újraindítása után is újra beállításra kerül az adott érték. Máskülönben nyilván visszaállna az alapértelmezett 128-ra. Legalábbis normál esetben ennek így kell működnie és pl. nálam szokott is. Aztán, hogy esetedben mért nem, az már más dolog.

De esetleg meg lehetne kérdezni a program ezen / ezen topikjában, vagy akár magától a fejlesztőtől. Bár lehet célszerűbb inkább riportot küldeni neki, valamint a hivatalos e-mail címen érdeklődni.

[ Szerkesztve ]

(#47113) hackeeeee válasza King Unique (#47112) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Sajnos nem. Ezt a menetet csináltam, mentettem, ott volt a pipa, reboot után még úgy maradt, viszont este kikapcsoltam a gépet, reggeli bekapcsoláskor visszatette 128-ra.

Be van állítva, hogy induljon el a HDS induláskor, 5 sec. késleltetéssel.

Nem tudom, hogy esetlegesen ez az opció függ-e magától a merevlemeztől, mert ugye mindkettő Toshiba, az egyik 2, a másik 3TB-s, és mindkettőn visszaáll alapra.

Írtam a topic-ba, meglátjuk, köszi! :R

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#47114) Műszakis


Műszakis
tag

Sziasztok! Lehet nem jó fórumon vagyok de nem találtam kérdésemhez valót, ami az lenne hogy van egy
Seagate Barracuda 1TB 64MB 7200rpm SATA 3 ST1000DM010 winyóm ami önmagában halk nem hallani a cicergést és gyors is , viszont nagyon rezeg ,mivel csak tárolónak használom és játékoknak így nem mindíg van használatban , és mintha úgy emlékeznék hogy ha nincsen használatban egy winyó akkor leáll , nekem folyamatosan pörög miert? Ha nem jó topikba írtam szeretnék linket kérni köszi előre is

(#47115) p.szilard


p.szilard
csendes tag

Sziasztok!
HDD lemezhasználati problémám lenne, amit eddig két pc bolt sem tudott megjavítani... Nagyjából 4 hónapja volt az utolsó fejlesztésem a gépbe. Ezt csak azért említem, mert majd három éve használom a pc-t mindenféle update és win újratelepítés nélkül eddig frankón (win gyors, programok gyorsak, rendszer gyors). Az oprendszer külön SSD meghajtón van, ami nagyon jól működik a mai napig. A problémám a következő: nagyobb terhelésnél (pl PUGB, Division, RS6 Siege) a HDD lemezhasználatom fél óra elteltével felugrik 100%-ra és vagy lefagy a játék, vagy egyszerűen semmit nem akar betölteni, csak "pörög" (menü, pályarészek stb). Emellett viszont az SSD-s oprendszer 10%-ig talán még el sem ment. Fagyásnál volt, hogy úgy indította újra a gépem, hogy konkrétan a komplett HDD "észrevehetetlen" lett. Semmi programot nem tudtam megnyitni, ami azon volt De ha újraindítom, egy DS1-el vagy kisebb gépigényű játékkal órákig hibamentesen tudok játszani. Szerintetek mi a probléma? Kuka a HDD-m, ami csak két és fél éves? Vagy az egészet formatáljam? Esetleg még az internetre gyanakodtam, mert egy steam-es 2Gb-os frissítés volt, h három órába telt. 2 percig töltött, 10 percig állt. Bocsánat ha hosszú voltam, de remélem sok-sok keresés és fórum olvasás után itt a "több szem többet lát" elv alapján valaki érdemben tud is segíteni, vagy gépmentő tippet adni :) És ha így lesz, hálám örökké üldözzön! ;)

[ Szerkesztve ]

(#47116) akviktor


akviktor
csendes tag

Sziasztok!

A winchesteremet tegnap a laptop bekapcsolása óta nem ismeri fel a gép, és konkrétan ilyen hangot ad ki:
https://www.youtube.com/watch?v=YlpZ99U-xqk

Valamit lehet vele kezdeni, vagy kuka?

Köszi a segítséget!

(#47117) liksoft válasza akviktor (#47116) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!
Ez letapadt. Adatmentés lehet (az sem hibátlan), de mivel mechanikus a hiba, így HDD-ként kuka.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#47118) rostiron


rostiron
őstag

Sziasztok.

Nem tudom jó helyen járok-e, de majd megmondjátok. Történt hogy : Kivettem a gépemből egy 320GB hd-t ( teljesen jó ntfs vinyó adatokkal) mert rá akartam kötni a router-re. Betettem egy külső házba, majd a router-be dugtam. Openwrt -be ext4 re akartam formázni, de valami történt ( nem tudom mi ) azóta nem akar mműködni.
Ha visszadugom a gépbe a particiónáló program BAD DISK -et ír. Utána parancssorba próbáltam törölni de ott is valami gond van. Az adatok nem fontosak, csak szeretném használhatóvá tenni.
Van valami ötletetek ??

Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,

(#47119) rostiron válasza rostiron (#47118) üzenetére


rostiron
őstag

Visszaraktam a gépbe a külső ház nélkül és mintha mi sem történt volna. :D :D
Na akkor nyomozok mi lehet a szar.

Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,

(#47120) csadi0011


csadi0011
őstag

Sziasztok!

Ha egy új állapotú winyo első indítása után 1-2 órával szektorhibát ír, az mit jelenthet? Az első órákban tökéletes volt, és lényegében most is az, de összeszedett 1700 szektorhibát szép lassan. Menet közben folyamatosan néztem a sentinelt, félóránként változott az érték. Ez tegnap este volt, azóta nincs több szektorhiba. Nem az enyém, ezért sokat nem tudok róla, de ütés elvileg nem érte. Nálam menet közben mozgatva, vagy rosszul kábelezve nem volt. Más meg nem tudom, hogy mi okozhatta.
Most futtatom a DOS-os Seatools-t, mert a windows-os Seatools nem tudta lefuttatni a tesztet, és ezt ajánlotta a program.

[ Szerkesztve ]

(#47121) Doky586 válasza csadi0011 (#47120) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Pl: Házhozszállításkor a futár nem talált otthon, így simán átdobta a 4m magas kerítésen a 10m re levő ajtódig hogy biztonságban legyen a csomag a tolvajok elől.. :D

[ Szerkesztve ]

(#47122) csadi0011 válasza Doky586 (#47121) üzenetére


csadi0011
őstag

Szóval ez mindenképp arra utal, hogy ütés érhette?
Mik a tapasztalatok egyébként ilyen esetben? Lehet még adattárolást bízni rá, ha nem nő tovább a hibás szektorok száma rövid időn belül, vagy az ilyen winyo megbízhatatlan?

(#47123) ricsi8800gt


ricsi8800gt
addikt

Sziasztok

Van egy Segate 500GB vinyóm.És minden rajta lévő mappába csak úgy enged belépni hogy Rendszergazdaként és amik mappán belül vannak azokra ha rá kattintok akkor programfuttatási hibát ír,Ez pár napja nem volt még,Win10 64Bit.Csak úgy enged futtatni dolgokat ha át másolom a másik meghajtóra.Ötlet ?

Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Yamaha Yz450f 2007

(#47124) akviktor válasza ricsi8800gt (#47123) üzenetére


akviktor
csendes tag

Ez jogosultság problémának hangzik. A te felhasználód a tulajdonosa a mappáknak? Próbáltad tulajdonba venni őket? [link]

(#47125) Optim91 válasza p.szilard (#47115) üzenetére


Optim91
újonc

Heló, sokáig hasonló problémával küzködtem mire rájöttem a megoldásra. Nálam annyi plusz volt, hogy egy idő után rettenetesen elkezdett kattogni zakatolni a HDD és el is tűnt BIOS-ból egy időre. Tettem vettem, mértem, cseréltem, mire egy idő után rájöttem a megoldásra. A gépemben minden vízhűtéssel dolgozik kivéve a HDD-m, meg is néztem és elképesztően fel tud forrósodni a HDD vinyó ha arról próbál adatokat felhasználni főleg ha onnan indítasz egy komolyabb igénybevételű játékot. Adtam egy plusz hűtést a HDD-nek és azóta semmi hasonlót nem tapasztaltam. De a hűtés sem mindegy, mert hinné az ember, hogy atetejét a nagy fémlapos részt kell hűteni, de úgy tapasztaltam és hőmérők is azt mutatták, hogy leginkább az alját kell hűteni. Talán ez segíthet neked is, bár javaslom, hogy mostanában kiadott játékokat SSD-vel futtass, mert nagyon megterhelőek ezek már egy HDD-nek. Legjobb megoldás, ha az SSD-t is ketté particionálod és az egyik felére a Rendszert és újrainstallálandó dolgokat raksz, a másik felére pedig a programokat, HDD-t manapság csak tárolásra érdemes használni.

[ Szerkesztve ]

(#47126) C. s.


C. s.
addikt

Sziasztok!

Promóciós céllal ingyen osztogatják holnap délelőttig, érdemes lecsapni rá, és reménykedni, hogy nem kell majd használni soha. :)
MiniTool Power Data Recovery 7.0

(#47127) Sanchez638 válasza C. s. (#47126) üzenetére


Sanchez638
addikt

Frankó kis cucc az biztos.

Utalásnál mindig írj tárgyat. Számom az adatlapomon. Privát számot nem veszek fel!

(#47128) C. s. válasza Sanchez638 (#47127) üzenetére


C. s.
addikt

És nemcsak simán adatmentő, ezért írtam ki. Az idevetődőknek is jól jöhet.

[ Szerkesztve ]

(#47129) junior11 válasza C. s. (#47126) üzenetére


junior11
veterán

Köszi, felraktam én is, de telepítés után regisztrációt kér - itt mit kell megadni? :F

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#47130) SP4C3 válasza C. s. (#47126) üzenetére


SP4C3
veterán

Hogy ne kelljen megosztogatni facebookon: [link]

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#47131) SP4C3 válasza junior11 (#47129) üzenetére


SP4C3
veterán

Readme.txt pls

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#47132) junior11 válasza SP4C3 (#47131) üzenetére


junior11
veterán

Köszi szépen.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#47133) C. s. válasza SP4C3 (#47130) üzenetére


C. s.
addikt

Nem kell megosztani, csak eléggé óvatosan írták ki az alternatívát. Pirossal kiemeltem. Emailt is meg lehet adni, de nem árt valami olyat, ahol nem zavar a levélszemét. Kép

junior11:

Szívesen, örülök, ha segíthettem!

(#47134) HS 2142


HS 2142
őstag

Sziasztok!

A korábbi felállás szerint volt egy 250 GB Seagate HDD, ami a 64-es Win 7 rendszeré volt és egy 1 TB WD Blue az adatok tárolására. (Az alaplap típusa GA-H61M-S2PV.)

Úgy döntöttem cserélem a kisebb HHD-t és beszereztem egy SSD-t helyette, valamint egy 64-es Win 10-et. A javasoltak alapján az operációs rendszer telepítésének idejére minden más adattárolót lecsatlakoztattam az alaplapról, a korábban használt IDE módot pedig AHCI-re állítottam.

A telepítés sikeresen megtörtént, viszont ezek után amikor az adattárolásra használt WD Blue merevlemezt újra csatlakoztattam, a bios-ban ugyan látszódott, de a windows lemezkezelőjében sajnos már nem.

Az lenne a kérdésem, hogy milyen lépéseket kellene tenni, hogy használhatóvá váljon az említett WD winchester, illetve hozzáférhetőek legyenek a rajta tárolt adatok az új rendszer alatt?

Válaszotokat előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

I am...the architect of my own destruction...So this is it. What is written in the timeline cannot be changed.

(#47135) varmi2 válasza HS 2142 (#47134) üzenetére


varmi2
nagyúr

Nézd át a csatlakozókat, lehet elmozdult. A lemezkezelőben ha látszik, akkor betüjelet kell adni neki.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#47136) csadi0011 válasza HS 2142 (#47134) üzenetére


csadi0011
őstag

Szia!

Nekem hasonló problémám van, de nekem az alaplapom miatt jön elő. Van egy csatlakozó, amibe ha dugok valamit, akkor egy másik csatlakozón lévő adattárolót nem lát a windows. Le kell töltenem az Intel Rapid szoftvert, hogy felismerje ezt a portot a windows, különben nem látja. Nekem az alaplapom hivatalos oldalán a letöltésekben ott is van. Nézz rá a te alaplapodra is, hátha.

[ Szerkesztve ]

(#47137) HS 2142 válasza csadi0011 (#47136) üzenetére


HS 2142
őstag

Köszönöm a tippeket, próbáltam másik porton majd másik kábellel is, de egyik sem vezetett eredményre.

Az Intel Rapid viszont jó kiindulópontnak tűnik, de sajnos a GA-H61M-S2PV (rev. 2.0) esetében csak win 7 kompatibilitást tüntettek fel az Intel Rapid Start Technology-ra, a kompatibilitási módban történő indítást sem engedélyezte a telepítő ("Ez a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéshez előírt minimális követelményeknek.") és sajnos az intel oldalán se találtam win 10-re ilyen csomagot.

I am...the architect of my own destruction...So this is it. What is written in the timeline cannot be changed.

(#47138) csadi0011 válasza HS 2142 (#47137) üzenetére


csadi0011
őstag

Az a Intel Rapid Start más lesz. Van Intel® Rapid Storage Technology szoftver is az alaplapodhoz. Bocs, én nem írtam a teljes nevét.
"Driver" fül alatt "SATA RAID/AHCI" kinyitásával találod meg. Itt a letöltőlink:
[link]
De vannak ott más szoftverek is. Ha a Rapid nem jön be, akkor próbáld ki azokat is, bár nem tudom, hogy mire valók.

[ Szerkesztve ]

(#47139) HS 2142 válasza csadi0011 (#47138) üzenetére


HS 2142
őstag

Igazad van, afölött el is siklott a figyelmem, elsőre csak a preinstall drivereket néztem, de az Intel Rapid Storage Technology telepítése után már felismerte a merevlemezt, még állítani se kellett alapból berakta D betűjellel. ;)

I am...the architect of my own destruction...So this is it. What is written in the timeline cannot be changed.

(#47140) Gaskin


Gaskin
aktív tag

Sziasztok!
Samu HD204UI/CE vinyót kéne low level format-álnom, de sehol nem találok hozzá eredeti samsung tool-t. Tudna valaki dobni egy linket rá? Vagy melyik sw-t volna érdemes használnom? Előre is kösz!

(#47141) Celtis


Celtis
veterán

Sziasztok,

Vettem egy új gépet és két, talán összefüggő, problémám van. Az alaplap Asrock b250m-hdv. Mint kiderült a BIOSban alapból a SATA üzemmód Intel RST. Így telepítettem a Windowst egy M-2-es SSD-re.
Van még a régi gépemből egy Samsung HD502HJ HDD-m, amit az új alaplap nem ismer fel.

Ha átállítom AHCI módra a SATA-t, akkor nem indul el a Windows. Mondjuk így sem ismeri fel a HDD-t.

Az egyik kérdés, hogy ha nem akarok RAID-et, akkor jó-e nekem az Intel RST vagy inkább húzzam újra a gépet AHCI módban. Fogalmam sincs mi a különbség a kettő között. Illetve hogyan leheten életre lehelni a régi HDD-t.

(#47142) rostiron


rostiron
őstag

Sziasztok.

Egy ismerősömnek a régi gépe időnként nem volt hajlandó boot-olni, Bejött az alaplap logója valamit kiirt , de nem indult. Ezt játszotta teljesen random időközönként. Volt hogy hetekig semmi gond , aztán volt hogy naponta szarakodott. ( alaplap, vagy hdd hibára gyanakodtunk )
Új gép vásárlása lett belőle, ami ssd-t is kapott, de a régi hdd-t is beletettük. Ez januárba történt. Tegnap a gigabyte logó után megállt , és a gép nem indult. Az ssd-ről indul a rendszer, a hdd csak az új gép beüzemelése utáni napon került be. Mostanáig semmi gond nem volt.

Létezhet ilyen hdd-hiba, hogy megzavarja az indulást úgy hogy nem is azon van a rendszer ? És miért csak 5 hónap után jött elő? Számomra teljesen érthetetlen a dolog.

Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,

(#47143) Cry0


Cry0
őstag

sziasztok!
ezekre a hibákra van megoldás?

Iphone 15 Pro Max Kék Titán

(#47144) King Unique válasza Cry0 (#47143) üzenetére


King Unique
titán

Milyen hibákra?

A S.M.A.R.T. infók alapján ok a HDD, nem szektorhibás. Max. adatátviteli hibák fordultak elő, amit okozhat akár pl. a SATA-kábel hibája is. A korábbi hozzászólás alapján meg lehet az ismerősödnél a Windows kevésbé van "lelakva", kevésbé terhelik a rendszert bizonyos telepített programok stb. Illetve, ha annyira lassan működik, akkor lehet nem ártana pl. egy víruskeresést lefuttatni, vagy esetleg újratelepíteni. Továbbá manapság OS alá a HDD eleve nem túl acélos és egy SSD nyilván dobna a sebességen.

[ Szerkesztve ]

(#47145) Dictator^


Dictator^
veterán

Üdv.

Win 10 alatt véletlen elindítottam egy chkdsk -t /f /r /x módban, majd ha jól tudom, lefagyhatott a gép, vagy megszakadt az egész folyamat és talán ennek a következménye, hogy 2 winchesteremen lett egy pár 0 byteos file.

Azóta kaptam egy winchestert amiről le kellett volna mentesek párszáz gigát, amit meg is tettem, de ezek között is lett olyan file ami 0 byteos lett.

Van valami fix erre? Futassam le megint a chkdsk-t más paraméterekkel?

Volt, hogy miután a fent említett műveltet letöltöttem két videófilet, majd mire megnyitottam volna őket azok is 0 byteosak lettek. Pedig 100% lejött a két videó...

(Smart adatok jók, a winchesterek állapota HDD sentinel szerint 100%/100%)

[ Szerkesztve ]

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#47146) JoePapa97


JoePapa97
csendes tag

Sziasztok! Mi lehet az oka hogy a C: meghajtón 900Gb ból hírtelen 10Gb lett?

(#47147) JoePapa97 válasza JoePapa97 (#47146) üzenetére


JoePapa97
csendes tag

És úgy, hogy 700Gb szabad hely volt

(#47148) King Unique válasza JoePapa97 (#47146) üzenetére


King Unique
titán

Se a Windows pontos verziója, se egy screenshot (lemezkezelő & fájlkezelő), se az nincsen megadva, hogy pontosan mi volt előtte csinálva. Találgatni, mindent harapófogóval kihúzni pedig vsz nem nagyon fog itt senki...!

[ Szerkesztve ]

(#47149) Saltwater válasza Dictator^ (#47145) üzenetére


Saltwater
aktív tag

Csekkold a winchester táp, és SATA adat csatlakozóját, de lehet, hogy a tápegység vergődik.

https://hdd-adatmentes.hu

(#47150) Doky586 válasza JoePapa97 (#47146) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Véletlenül rákönyököltél a DEL gombra, miközben ki volt kapcsolva a törlés megerősítés..? ;]
"Mi lehet az oka.." --> (akár ez is történhetett)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.