Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#46751) ALFA válasza pjen (#46735) üzenetére


ALFA
senior tag

Hát igen, régi megoldás.
Akkor már jobb - és jóval több helyet foglaló és jóval drágább - a korszerű és megbízható mágnesszalagos tároló. :P

Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

(#46752) ontheground


ontheground
tag

Sziasztok. Van nálam egy notebook egy 500 gigás winyóval takarítani-javítani-újratelepíteni, mert idézem: "lassú volt, fagyott".

A HDD-n telepítés előtt is tudtam, hogy van ötvenegynéhány rossz és százvalahány áthelyezett szektor, de egyelőre a tulajnak nincs pénze új winyóra, így így tettem fel a rendszert hátha.

Újraraktam, driverek fel, majdnem minden ok, a winyó is normális sebességgel ír olvas, de valahogy a hangkártyához minden újraindításkor drivert keresgélt volna, pedig az is felment elsőre, utána egyszer talált, egyszer nem. RAM jó, azt mindig le szoktam tesztelni újratelepítés előtt. Megnéztem mégegyszer HD Sentinellel, a szektorhibák száma nem változott újrarakás után sem.

Ráeresztettem egy HDD regeneratort is egy repair CD-ről, hátha nagyobb a gubanc mint gondoltam. Jól gondoltam. elmegy 3 százalékig, aztán kb 6 százalékig periodikusan leszámol 15-30 rossz szektort, közben meg is javítja őket, majd egy halom jó szektor, majd megint periodikusan 15-30, ez ismétlődik jó sokáig (attól függ mennyire van benn a lemezen a fej, a szám növekszik).

Amíg meg nem untam, kb 4000 rossz, de a progi által javított szektor jött össze kb a 32. gigáig, mind javítható volt. Ezután visszamentem az elejére, még mindig talált javítanivalót a javítottak közt, majd megint az elejére, egyre kevesebbet, már csak akadások vannak többnyire.

Kísérletezgettem, hol maradnak abba a hibás szektorok, kb a 98 milliomodik szektornál történik ez meg.(512-es szektormérettel számolva, ez kb 48-49 giga). Többször visszamentem pár milliór szektort, a hiba mindig ugyanott marad abba kb.

Javítsatok ki, úgy tudom, a winyók a partíciókat a külső sávoktól kezdik , tehát egy partíció vége a belső sávokon van. Ez megmagyarázná, miért növekszik az egymás utáni hibás szektorok száma, ahogy a fej halad befelé(ugye növekszik az írássűrűség, mert csökken az adott sáv kerülete a külsőkhöz képest). Ha jók a megérzéseim, akkor a hdd felületét sugárirányban a fej végigszánthatta egy darabon.
Bár nem értem, hogy sikerült ennyire durván neki, főleg, hogy a külső sávokon van a hiba, amikor a winyók úgy tudom, a belsőn parkolnak.

A 48-49.. giga után egy deka hibás szektor sincs, "delay" sem, a Regenerator szépen végigmegy hibajelzés nélkül, több nekifutásra, úgy is, hogy belekóstoltatom olykor a fejet a hibás részbe is, a vizsgálandó szektorpozíció módosításával.

A kérdésem az lenne, hogy esélyes-e, hogy nem történt rétegleválás a lemezről, és a fej is teljesen ép? Vagy ez inkább a lemez tengelydeformációja lehet?
Tehát, ha nem particionálom be az alsó, mondjuk 60 gigát, akkor a winyóra kis kockázattal rakhatok rendszert és adatokat, legalább egy pár hétig, amíg ismerősöm vesz másik winyót(kéne neki a gép nagyon), vagy felejtsem el?

[ Szerkesztve ]

(#46753) ontheground válasza ontheground (#46752) üzenetére


ontheground
tag

Természetesen úgy gondolom az egészet, hogy a még nem vizsgált hibás részeken is végigtolom a regeneráló cuccost, de gondolom, hiába a kizárás, a SMART időnként akkor is csesztetni fogja ezeket a szektorokat vizsgálat céljából a winyó szabadidejében....

(#46754) gxcman


gxcman
tag

Lefuttattam 1 régi WD 2.5" lemezen a HD Tune progit...1 kis segítség kellene, hogy jól értelmezem amit látok NAGY árkok az mind-mind problémás része a HDD-nek, vagyis fontos dolgot már ne tároljak rajta?

(#46755) SP4C3 válasza gxcman (#46754) üzenetére


SP4C3
veterán

Ha van lehetőséged akkor kukázd.

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#46756) anzsolt


anzsolt
újonc

Sziasztok! Nekem olyan problémám lenne, hogy az 1 terrás samsung külső winchesteremet rádugtam a tévére és azóta 2-3 mappát nem tudok megnyitni. Ezt úgy értem, hogy látok egy fájlt, ami a mappa nevét viseli, de nincs mérete és nem lehet megnyitni, programhoz szeretné társítani. A winchesteren amúgy nincs több szabad hely és elvileg nincs rossz szektor se. Szűk fél terra adatról van szó.
Találkozott már valaki hasonlóval, van valakinek ötlete, hogy mivel próbálkozzak? :F

(#46757) King Unique válasza anzsolt (#46756) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Úgy, hogy nem sok konkrét adat van megadva, így nem lesz egyszerű. Illetve, ha jól értem, akkor neked most PC-n van gondod a megnyitással. Le volt választva a TV-n a külső háttértár rendesen, illetve ha 2,5"-os típus, akkor a csatlakozás, tápellátás stb. rendben voltak? Mert, ha nem, akkor akár okozhatták ezek is a problémát.

[ Szerkesztve ]

(#46758) anzsolt válasza King Unique (#46757) üzenetére


anzsolt
újonc

A tévén először felismerte, felpörgött, aztán egyszer csak eltűnt az a pár mappa, nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, aztán kiderült, hogy PC-n sem ismeri fel. A tápellátás rendben volt, külön rá kell dugnom a hálózatra, nem USB-n kap áramot. Samsung G3 Station, de modelszám alapján erről lenne szó. A fájlrendszer NTFS. A többi adatot honnan tudom meg? Amúgy a HDD működését tekintve ezt leszámítva rendben van, nem pörgeti, nem kattog stb.

(#46759) egyedülülő


egyedülülő
őstag

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy vettem itt egy Seagate ST2000DM001 tipusú 2Tb-os HDD-t és nem látja a bios. Windowsban lehet látni, viszont akárhogy próbálkoztam nem lehet inicializálni. Próbáltam parancsosrból, lemezkezelőből, seagate wizardal, de mindig i/o eszközhibára hivatkozik. A vinyó bekapcsoláskor ad ki két klattyogó hangot aztán semmi. Egy MSI H170 Gaming M3-as alaplapom van. Végigpróbáltam az összes sata csatlakozót, másik kábelt, másik gépet.
Már két napja veszkődök vele majdnem és kezdek kicsit csüggedt lenni.

"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."

(#46760) King Unique válasza anzsolt (#46758) üzenetére


King Unique
titán

Tehát ezek szerint a HDD állapota ok, illetve a HDS sem jelez semmilyen hibát. Egyébként ezeken a TV-ken általában valamilyen Linux-alapú rendszer szokott lenni, a PC-n meg gondolom Windowst használsz. Szóval lehetnek az eszköz, illetve a fájlrendszer kezelése terén kisebb eltérések, de ha mindkettő esetében fennáll az említett probléma, akkor az nyilván nem a legjobb.

Ilyen esetekben elvileg opció lehet a CHKDSK, ami olykor valóban megoldja az ilyen és az ehhez hasonló rejtélyes problémákat. Másrészt viszont lehetnek a futtatásának veszélyei is, szóval a biztos megoldás az alábbi hozzászólásban említett lenne. Adatmentő programokról pedig nemrég egy másik topikban volt szó.

[ Szerkesztve ]

(#46761) enforcer12


enforcer12
csendes tag

Lefuttattam a fentebb látható merevlemez tesztet és sajnálatos módon a következő eredményt kaptam:
Gondolom ez is lehetőség szerint kuka.

[ Szerkesztve ]

(#46762) varmi2 válasza enforcer12 (#46761) üzenetére


varmi2
nagyúr

A hds mit mond?

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#46763) enforcer12 válasza varmi2 (#46762) üzenetére


enforcer12
csendes tag

100%-ot mond.

(#46764) enforcer12 válasza varmi2 (#46762) üzenetére


enforcer12
csendes tag

[ Szerkesztve ]

(#46765) ontheground válasza enforcer12 (#46764) üzenetére


ontheground
tag

Nem fut esetleg víruskereső szoftver a háttérben azt a winyót tekergetve? Vagy torrent, vagy hasonló winyónyúzó valami?

(#46766) csabili74


csabili74
aktív tag

Hali. Van egy problémám, adott egy 1 TB-s vinyó, ami meg volt osztva. Tökéletesen működött, most összeraktam egy uj gépet, és egy külső cuccba beletettem, USb-vel van összekötve, de csak eaz egyik particiót látja. Vagyis a amásik mintha nem is létezne. Természetesen a fontosabb tünt el:) Mit tehetnék? Előre is köszi.

"Úgy kell nekem, minek jöttem a világra!" Rejtő Jenö

(#46767) King Unique válasza csabili74 (#46766) üzenetére


King Unique
titán

Ez így kissé pongyola megfogalmazás konkrétumok, screenshotok stb. nélkül. Ha kétfelé volt particionálva a HDD, akkor a másik partíció csak úgy nem vált köddé. Tehát legalább egy lemezkezelőt illene megnézni, hogy ott mi a helyzet! Sőt, egy screenshot akár ide is jöhetne, hogy egyértelműbb legyen a dolog.

Egyébként jó esetben csak meghajtóbetűjelet kell hozzárendelni az adott partícióhoz. Ellenben, ha "Nem lefoglalt / RAW", akkor az szívás...Ez esetben adatmentő programokkal kell lementeni a partíció tartalmát! Egy másik topikban volt említve ezekre néhány opció.

[ Szerkesztve ]

(#46768) ontheground válasza csabili74 (#46766) üzenetére


ontheground
tag

Milyen windowson fordul elő ez a jelenség? Én úgy tudom, legalábbis az XP meg a 7 még ilyen, hogy ha USB-n vagy memóriakártyán van több partíció, a Windows csak egyet fog látni belőle. Legalábbis régen így volt. Azt lehet megpróbálni, hogy valamelyik progival a lemez jellegét átírni USB Removable drive-ról USB Harddisk-re, amennyiben még nem az. Essetleg azt is meg lehet próbálni, hogy letöltöd a "Minitool partition wizard" nevezetű ingyenes programot(kb olyan, mint egy partition magic), és ha látja a partíciót, megpróbálsz vele a fel nem ismert partícióhoz a jobbgombos menüben egy "Change Letter" művelettel meghajtóbetűjelet hozzárendelni. Majd felül egy "Apply"-t kell nyomni

[ Szerkesztve ]

(#46769) King Unique válasza ontheground (#46768) üzenetére


King Unique
titán

Csak a cserélhető lemezeknél (pl. pendrive, memóriakártya) van az, hogy a Windows csak 1 db elsődleges / logikai partíciót tud kezelni és a többinek már nem oszt ki betűjelet. De ez egyébként minden Windowsra érvényes! Ellenben a külső HDD-ket pl. már az XP is helyi lemezként kezeli. Ott pedig a több partíció nyilván nem jelenthet gondot, akárcsak a szintén helyi lemezként kezelt belső HDD-k esetében. Max. az MBR van lekorlátozva 4 db elsődleges partícióra, de logikai partíciókból lehet ennél több is. Ellenben a GPT-s lemezeknél már nincsen ilyen korlát. Vagy legalábbis olyan nincs, ami normál használat mellett reális lenne.

Manapság a "bit átbillentéses" módszerrel amúgy sem igazán érdemes szórakozni. Volt, akinél egy ilyen után már el sem indult a Windows...

[ Szerkesztve ]

(#46770) anzsolt válasza King Unique (#46760) üzenetére


anzsolt
újonc

Sajnos a chkdsk sem segített, de azért nagyon szépen köszönöm, hogy foglalkoztál vele.

(#46771) t256


t256
őstag

Sziasztok!

A következő a probléma: Asztali PC-re (Fujitsu Esprimo E900 munkaállomás) USB-n kesresztül van csatlakoztatva egy Hitachi 1 TB Notebook winyó. Sharkoon Quickstore Portable külső házban van.

Ma meg akartam nyitni és a következő hibaüzenet fogadott: "A hely nem érhető el. I/O eszközhiba miatt nem lehet a kérést végrehajtani"
Újraindítás után helyrejött, aztán megint előjött a hiba. Előlapi USB portra volt csatlakoztatva, most hátulra dugtam próbaképpen.

A rendszer egy Windows 10 home 32 bit.

Fél éves lehet a HDD, még garanciális. Mi lehet a hiba? Egyik napról a másikra produkálta.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#46772) Vynx válasza t256 (#46771) üzenetére


Vynx
tag

Valószínűleg az előlapi USB aljzat nem ad neki elég feszültséget és ez okozza a hibát. A gép hátuljában lévő USB-ken valószínű jó lesz, az ilyen átalakítós cuccokat érdemes inkább hátulra bedugni, mert az előlapi USB-k nem adnak annyi feszt. Előlapon inkább csak Pendrive-okat érdemes használni.

[ Szerkesztve ]

(#46773) t256 válasza Vynx (#46772) üzenetére


t256
őstag

Köszi!
Érdekes, hogy ez a hiba csak fél év után jeletkezik.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#46774) pjen válasza t256 (#46771) üzenetére


pjen
félisten

Mi van,ha kiveszed a házból a HDD-t és beteszed a gépbe próba képen?Esetleg kábelt cserélsz a külső házon,de lehet maga a ház hibás.

(#46775) King Unique válasza t256 (#46771) üzenetére


King Unique
titán

Ilyen hibaüzenet lehet a HDD hibája miatt is, mint azt pl. ezen hozzászólás is szemlélteti. Tehát nem ártana lecsekkolni az állapotát az előbbi, vagy pl. a HDS programmal. Illetve különféle tesztek természetesen az utóbbiban is vannak.

USB-s használatnál meg nyilván a kábel, az aljzat és a csatlakozó megfelelő illeszkedése, a tápellátás stb. is fontos. Illetve PC-ken egy 2,5"-os külső HDD esetében eleve a hátlapi (alaplapi) USB 2.0 portokat ajánlott használni, mivel azok rendszerint stabilabbak tápellátás terén, mint az előlapiak. De, ha valaki mindenképpen az előlapin akarja használni az eszközt, akkor USB 2.0 portok esetén célszerű Y-kábelt használni. Ellenben USB 3.0 portnál már nem szükséges, az még a 7200 RPM-es notebook merevlemezeket is meghajtja rendesen.

[ Szerkesztve ]

(#46776) t256


t256
őstag

HDS szerint 100/100-as!
Bele raknám én a gépbe, csak ahhoz kéne egy átalakító, amivel befér 3,5-ös helyre. Valamint egy új gépház, mert a jelenlegiben már nincs hely.

Tesztelgetem egyenlőre a hátlapi USB-n.
Furcsa, hogy fél évig simán működött az előlapin, habár PC-vel kapcsolatban én már nem lepődök meg semmin.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#46777) pjen válasza t256 (#46776) üzenetére


pjen
félisten

Hogy hogy befér?lóghat a kábel végén is.Valamit kiveszel addig?Vagy összesen egy hely van?

(#46779) dellfanboy


dellfanboy
senior tag

szükségem lenne a segítségetekre. így néz ki jelenleg az 500gb-s merevlemezem

a jelenlegi *: drive-ot szeretném D:-re varázsolni vagy hozzápasszintani a C:hez ami az egyszerűbb/ gyorsabb. jelenleg easeus-t használok de a label átcímkézése nem segít. ötletek?

:R

[ Szerkesztve ]

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#46780) t256


t256
őstag

Mellékelek egy képet a SMART adatokról, úgy egyszerűbb.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#46781) Deryl07


Deryl07
újonc

Sziasztok! NAgyon egyszerű kérdésem lenne.A Hdd Sentinel miért nem mutat se kondíciót,se semmit?Felismeri a vinyót,ki is írja a típust stb,de a S.M.A.R.T résznél semmi.

[ Szerkesztve ]

(#46782) pjen válasza Deryl07 (#46781) üzenetére


pjen
félisten

Kondiciót az áttekintés fülön mutat.

(#46783) vilmaboy


vilmaboy
őstag

Sziasztok!

Véleményeteket szeretném kérni a gépemmel kapcsolatban. A winchester leterheltségem a legkissebb feladatok alatt is 100%ra ugrik hosszú másodpercekre és úgy gondolom ettől lassul a gépem. A winchester egy Samu hd502Hi Az oprendszer frissen húzott. Minden driver stb fent van. Gyakorlatilag csak játékok vannak a gépen pár darab. Hol kezdjek el nyomozni az ügyben? Mit javasoltok? Mi lehet a gond? HDSentinel szerint semmi gondja.
Nem mondom hogy a legjobb winyó, de ennyire azért nem csiga. Oprendszer win 8,1. Proci I3 3.g Ghz, normális lap, 8GB ram.

[kép1] [kép2]

[ Szerkesztve ]

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#46784) SP4C3 válasza vilmaboy (#46783) üzenetére


SP4C3
veterán

Minek használsz ilyen szarokat? (iobit termékek)

DriverBooster-t gondolom használod meg a sok kamu booster szennyet amit az iobit gyárt. Ott kezdj el nyomozni.

Látom 5400rpm-es vinyó, laptopról beszélünk?

[ Szerkesztve ]

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#46785) vilmaboy válasza SP4C3 (#46784) üzenetére


vilmaboy
őstag

Eddig nem volt gondom velük, de hoszek nektek. Igen boostert is használom :U
Ez egy asztali.gép. Most vettem használtan winchester nélkül. Ez a winchester már megvan rég óta. Mindig csak kső rackben volt. Fényképeket tartottam rajt.

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#46786) t256 válasza t256 (#46780) üzenetére


t256
őstag

Újabb fejlemények a HDD-ről.
Most az egyik hátsó USB portra van csatlakoztatva és megint produkálja az I/O hibát.
Mindjárt beszerelem a gépbe és megy egy kört úgy is. Remélem csak a mobil rack hibás.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#46787) Adzo82


Adzo82
tag

Üdv!

Egy olyan problémám lenne, hogy van egy kb 8 éves WD Green HDD-m, 1.5 Tb, viszont formáztam egy dokkolóban és elveszettet a 1.5 T-s tulajdonságát. Most csak 500 Mb-t lát belőle a rendszer. Hiába formáztam újra többször is különböző beállításokkal, nem lát belőle többet. (Sokáig, kb fél évig nem használtam előtte. Pár napig még kezelte a 1.5 Tb-t, miután újra használatba vettem, de a formázás után már csak az 500 Mb-t látta.) Nem értek hozzá sajnos, de nem is szeretném emiatt kukázni sem. Mit lehet tenni ezzel kapcsolatban? Létezik valami gyári visszaállítás, vagy ez így végleg meghibásodott? (Csak a dokkolóban próbáltam eddig még amióta újra használom.)

Köszönöm a segítséget előre is.

[ Szerkesztve ]

(#46788) vilmaboy válasza Adzo82 (#46787) üzenetére


vilmaboy
őstag

Lehet hülyeség amit mondok, de én biztosan ránéznék HDsentinellel hogy mit mond kondícióra, illetve megnézném pl Easeus partition Magic vagy valami hasonlóval, hogy nem e hozott létre valami oknál fogva particiót a winchesteren valami, és a nem particionált részt nem látod. Formázásnál gondolom 1,5Tb-ra volt téve. Fent írtakra kicsi ugyan az esély és szakik biztosan mondanak okosabbat, de én ezeknek tuti utána járnék elsőre.

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#46789) Sanchez638 válasza Adzo82 (#46787) üzenetére


Sanchez638
addikt

Biztos jól van particionálva?

Utalásnál mindig írj tárgyat. Számom az adatlapomon. Privát számot nem veszek fel!

(#46790) Adzo82 válasza Sanchez638 (#46789) üzenetére


Adzo82
tag

A partícionálást 500 gb-l engedi. Fel sem adja hogy 1.5 tb-l formázzam újra. Csak 500 mb-t lát már akkor is.

(#46791) Adzo82 válasza vilmaboy (#46788) üzenetére


Adzo82
tag

Megnézem azokkal a progikkal is. Hátha többet mutat majd.

(#46792) King Unique válasza Adzo82 (#46790) üzenetére


King Unique
titán

Nem volt említve, de gondolom Windows alatt próbálgatod. Na meg azért lehetett volna egy kicsit konkrétabban is fogalmazni, hogy most fájlkezelőben, lemezkezelőben értendő-e a particionálás stb. Sőt, akár egy screenshot sem ártott volna pl. az utóbbiról, hogy mindenki számára világos legyen a dolog. Windows alatt egyébként a diskpart parancssori eszközzel lenne célszerű megpróbálni az újraparticionálást. Továbbá, ha USB-n az említett fura helyzet áll fenn, akkor lehetőség szerint célszerű lenne betenni a gépbe és SATA-n is kipróbálni. Valamint nyilván a HDD állapotára is érdemes lenne ránézni pl. a HDS programmal.

[ Szerkesztve ]

(#46793) Doky586 válasza King Unique (#46792) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A mondatból szerintem az derül ki hogy keveri a particionálást és a formázást..

(#46794) Wiz Khalifa


Wiz Khalifa
addikt

Sziasztok!

Van nekem egy 3TB-os WD Purple vinyóm. Rendeltetés szerűen használom amióta megvan, stb... de mostanság rohamosan romlik a kondíció.

Itt van két kép, alul az időt mikor készültek stb... Szerintem ezt már küldhetem gariba hogy cseréljék ki vagy valami de nekem nem kell Purple többé.

Jól gondolom hogy attól hogy mit írj a HDSentinel attól már mehet gariba igaz?

Smoke some weed nigga!

(#46795) SP4C3 válasza Wiz Khalifa (#46794) üzenetére


SP4C3
veterán

Gariztasd azonnal. Miért gyártanak szemetet?

Sentinelnek meg nem kell hinni, 1 gyenge sector után már a lemez nem megbízható és hibás.

[ Szerkesztve ]

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#46796) Wiz Khalifa válasza SP4C3 (#46795) üzenetére


Wiz Khalifa
addikt

Okés. Amúgy gondolkodok hogy Green-t vagy Blue-t fogok kérni helyette (értékét egyeztetve) mert oké hogy az csak 5400rpm-es viszont amire használom (letöltés, filmek, stb... tárolása) elég az is.

És abból sose halt még meg nekem. Ez meg elvileg bírná és ehez képest nem...

[ Szerkesztve ]

Smoke some weed nigga!

(#46797) SP4C3 válasza Wiz Khalifa (#46796) üzenetére


SP4C3
veterán

Blue-ra cseréld.

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#46798) King Unique válasza Wiz Khalifa (#46794) üzenetére


King Unique
titán

A HDS-ben egyébként a 0%-os kondíció a hivatalos garanciális csere. De azt nyilván nem érdemes megvárni, mert akkor már kb. kuka a HDD! Valamint a tesztelésnél elvileg a gyártó saját programja (Data Lifeguard Diagnostic) a mérvadó. Továbbá egy olyan HDD, amelynél szektorhibák jelennek meg, az már eleve aggasztó. Persze van, hogy aztán még elketyeg egy ideig és nem romlik tovább az állapota. De előfordulhat az ellenkezője is. Éppen ezért, ha van rajta valami fontos adat, akkor azt ajánlott minél előbb lementeni róla!

HDD ügyben meg a téma itteni topikjában is lehet nézelődni. Egyébként az összefoglalójában ott vannak az ajánlott típusok.

[ Szerkesztve ]

(#46799) Wiz Khalifa válasza King Unique (#46798) üzenetére


Wiz Khalifa
addikt

Ez 7200-as lila.

Smoke some weed nigga!

(#46800) King Unique válasza Wiz Khalifa (#46799) üzenetére


King Unique
titán

Tudomásom szerint a Purple eleve 5400 RPM-es. A Purple NV pedig IntelliPower, amelynél ráadásul nincs is 3 TB-os modell. Ellenben a pirosaknál már van 7200-as Red Pro sorozat is.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.