Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#47901) gtamate2


gtamate2
veterán

Ez mennyire egészséges?

A HGST-n ez az érték 1000 körüli. A parkolás miatt meghalhat a közeljövőben mennyire egészséges ez?

*Sn0w

(#47902) King Unique válasza gtamate2 (#47901) üzenetére


King Unique
titán

A hexadecimális 8C844 érték = 575 556 decimálisan. Vagyis az adatlapon megadott 300 ezres névleges limithez képest nyilván sok, sőt túl is lépte azt. De utóbbi nem feltétlen jelenti azt, hogy akkor egyből meg is fog hibásodni a merevlemez.

Tehát célszerű lenne átállítani a fejparkolás értékét a wdidle3 programmal. Ezen témának viszont van külön topikja Kritikus hiba a Western Digital Caviar Green merevlemezeiben címmel.

[ Szerkesztve ]

(#47903) gtamate2 válasza King Unique (#47902) üzenetére


gtamate2
veterán

Igen ezt láttam a diagramon alul, ezért tűnt fel, hogy irreálisan magas, ahogy írtad a gyári érték duplája már lassan. Most elkezdtem kimásolni róla a backupra a fontosabb dolgaimat, bár ezt inkább csak jelentéktelen tartalommal tömöm, ami bármikor pótolható.

Köszönöm a segítséget! :R

*Sn0w

(#47904) Mikiller


Mikiller
aktív tag

Hali!
Nem találtam z270-es topicot ezért itt kérdezem meg. Van egy Asus z270 alaplap, rajta 2db 3Tb-os sata3-as winchester egyik 5400, a másik 7200 fordulaton megy. Windows 10 és intel chipset driver fel van rakva, nincs felkiáltójel eszközkezelőben. Amikor az egyikről hdd-ről átrakok a másikra pl. egy nagy méretű ISO file-t 100mb alatt marad a sebesség. Ez normális vagy valamit nem jól állítottam be?

(#47905) King Unique válasza Mikiller (#47904) üzenetére


King Unique
titán

Nem ismert a HDD-k pontos típusa és pl. a szekvenciális sebességértékeik. Valamint az sem, hogy mennyi szabad hely van rajtuk, a fájlrendszerük mennyire töredezett stb. Tehát papíron hiába tudnak többet a 100 MB/s értéknél, de ha pl. már nagyon tele vannak másolva, akkor eleve nem fogják azt a tempót hozni, mint üresen / kevés adattal. Ahogyan a 7200-as hiába gyorsabb, ha a másik oldalon a lassabb 5400-as drive eleve visszafogja a másolás sebességét. Szóval nem feltétlen a rendszerben, beállításokban stb. kell keresni a hibát...

[ Szerkesztve ]

(#47906) Lifer092


Lifer092
senior tag

Srácok!

Ez mi a fene (Videó)? [link]

HDD Sentinel 100/100-nak írja, bizonyos időközönként ezt csinálja, játék alatt is, de most ebben a percben is csinálja, és erről a vinyóról semmi sem fut jelenleg. Ha játék közben előjön ez a jelenség, 90%-ban CTD a vége. Csere?

(#47907) Mikiller válasza King Unique (#47905) üzenetére


Mikiller
aktív tag

Köszi!
Nálad pl. mennyi a sebesség olyankor csak, hogy viszonyítani tudjak?

(#47908) King Unique válasza Mikiller (#47907) üzenetére


King Unique
titán

Mindenkinél belassulnak, ha nagyon tele vannak másolva, töredezett a fájlrendszer stb. Például itt van egy korábbi hozzászólás, illetve abból CDM tesztek üresen és 45%-os leterheltség mellett. Aztán egy másik, ahol többek között a töredezett fájlrendszer volt a gond. Amúgy, ha pl. torrentezésnél be van állítva programban a "Minden fájl előre lefoglalása" opció, akkor kevésbé fog töredezni a fájlrendszer.

Egyébként a merevlemezek esetében az adatátviteli sebesség eleve nem egyforma a lemez teljes felületén, ami az alábbi logout bejegyzésben is látszik a HD Tune teszteknél. Valamint pl. ITT megint jól szemléltetve van, hogy sebesség terén mekkora a különbség a lemez elején és végén létrehozott partíció között.

[ Szerkesztve ]

(#47909) Doky586 válasza Mikiller (#47904) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"2db 3Tb-os sata3-as winchester"

Vegyél inkább 2db 4TB-os SSD-t és azok közt mérd a MKV filmek másolási sebességét.. :K

[ Szerkesztve ]

(#47910) Mikiller válasza Doky586 (#47909) üzenetére


Mikiller
aktív tag

Jah persze... :(((

(#47911) Mikiller válasza King Unique (#47908) üzenetére


Mikiller
aktív tag

Köszi! Úgy látom nincs baj akkor.

(#47912) siko5


siko5
csendes tag

Hello!

Egy másik fórumról ajánlották, hogy ide írjak, mert ez aktívabb, szóval veletek is megosztom a dolgot, várok ötleteket. Igaz, ez egy HDD-s fórum, de mivel az SSD is közrejátszik valamilyen formában a jelenlegi helyzethez, bemásolom az egész hozzászólásomat, amit a másik fórumban írtam, kiegészítem képekkel is.

A gépemben volt egy 120GB-os SSD, melyre Win10 volt telepítve, és volt mellette egy 320GB-os HDD, melyet régen egyedül használtam, és 2 partícióra van osztva. Az egyik partíción volt régen az op.rendszer, a másikon az adataim. Ahogy az SSD bekerült a gépembe, az adatokat a HDD-n tároltam, többnyire azon a partíción, amelyiken eddig is az adatok voltak.
Térjünk a lényegre. Az SSD-m egy hete kb felmondta a szolgálatot. Egyik pillanatról a másikra feladta. Annyit láttam az egészből, hogy a gépházamon a HDD munkáját jelző fény folyamatosan világított, majd a Win10 megpróbálta megjavítani a lemezhibát, sikertelenül. Újraindítás után a Bios-ban találtam magam, és az a kép fogadott, hogy a HDD okés, viszont az SSD helyén egy PS3111 elnevezésű, 0.0GB-os cuccot ismer fel a SATA porton. Van rá még 2 év garancia, egyenlőre azon gondolkodom, hogy cserélem-e, vagy ezt egyáltalán lehet-e javítani? Ez az egyik dolog, amiben várnék ötleteket, hogy esetleg javítható-e az SSD, vagy csere?
A másik dolog.
Tehát megmaradt az ezer éves Hitachi 320GB-os HDD-m, amire gondoltam feltolom a Win10-et, természetesen arra a partícióra, amit eddig is operációs rendszernek tartottam fent, szóval az adataim megmaradnak a másik partíción. Természetesen én is belefutottam az MBR/GPT partíciós séma okozta problémába, de ezt parancssorral megoldottam, és fel is települt szépen a Win10. Viszont azzal a meglepő dologgal találkoztam, hogy a HDD másik fele ( kb. 50-50%-ra volt partícionálva a HDD ) nem mutatkozik meg nekem a rendszerben. azaz a rendszernek GPT-re váltott része frankó, viszont a másik partíció MBR, így azt nem látom a Windowsban. Arra lennék egyenlőre kíváncsi, hogy hogy a bánatba jeleníthetem meg a tartalmát? Van rajta pár fontos dolog, amit használni szeretnék. Egyenlőre ez az elsődleges, mert a tárhelyem is elég szűkös így.
Pár info: Alaplap : MSI B250 PC MATE, minden SATA porton kipróbáltam az SSD-t, egyiken sem megy.
Az SSD-t nem otthon szeretném megbuherálni, csak a garanciajegy érvényesítéséhez le kellett töltenem egy dokumentumot, amin be kell jelölnöm, hogy csere/javítás. Nem vagyok jártas SSD témában, hogy egyáltalán lehet-e javítani, vagy sem.
Ami a HDD-t illeti, kaptam olyan választ, hogy valószínű az egészet formáztam, így a másik partíció i üres, viszont erről csináltam egy screenshotot, hogy elvileg nem.
Előre is köszi a válaszokat!

(#47913) krealon válasza siko5 (#47912) üzenetére


krealon
veterán

"esetleg javítható-e az SSD, vagy csere?"

Csere.
Rendkivul gazdasagtalan a javitas.

Ha adatok kellenenek rola, akkor az dragabb es kisebb eredmenyesseggel mentheto, mint HDD eseten.

SSD-n tarolt adatokrol mindig legyen biztonsagi masolat, lehetoleg nem flash alapu (pendrive, memoriakartya), hanem magneses (HDD, szalag) vagy optikai (CD, DVD, DVD-R) tarolon.

[ Szerkesztve ]

(#47914) King Unique válasza siko5 (#47912) üzenetére


King Unique
titán

Az előző topikban adott válaszokban már le volt írva a lényeg, vagyis nem feltétlen kellett volna ugyanazt még 2 másik topikba is beírni. Illetve az inkább egy tanács volt, hogy legközelebb hol lenne célszerűbb érdeklődni egy hasonló esetnél.

Tehát egyrészt az SSD-t illetően továbbra is eleve a garanciális csere a kézenfekvő megoldás. Sőt, az ilyeneket manapság nem is nagyon szokták javítani, pláne ha komolyabban meghibásodott.

Másrészt az továbbra is nyilvánvaló, hogy ha a DiskPart által történt a konvertálás, akkor eleve törölve lett a lemez, új partíciós tábla került rá stb. Vagyis nem meglepő, hogy Windows alatt nem jelenik meg a korábbi partíció és annak tartalma... Sőt, ez esetben a másik topikban javasolt megoldás, vagyis a Live Linux sem fog csodát tenni. Otthoni környezetben max. egy adatmentő program lehet opció, de azok vannak nyilván Windowsra is (példa). Aztán, hogy egy teljes újraparticionálás + a Windows telepítése után megtalálja-e az adatmentő program a korábbi partíciót és annak tartalmát, az már más dolog...

[ Szerkesztve ]

(#47915) MrGrey


MrGrey
újonc

Sziasztok,

Van egy "régi" Samsung HD502HJ 500 GB vinyóm, jó pár éve, legalább 7.

Mindennapi használatban van, régen rendszermeghajtó volt, most már tárolónak használom csak. 1 éve Windows 10-et használok, és egyszerűen nem tudok rájönni, hogy mitől kattog a vinyóm. Ha megy a torrent (erre a meghajtóra töltök és töltök fel, akkor kb 10 másodpercenként kattogást hallok, és biztosan ez a probléma, mert ha lekötöm a vinyót akkor nincs ilyen hang. Ha nem megy a torrent, akkor is csinálja ritkábban, de ha bármit megnyitok akkor megint hallom.
Windows 7 alatt nem csinálta. (Már akkor is csak adattárolásra használtam, próbaképp ezért nem telepítenék fel egy windows 7-et rá.)

Az energiagazdálkodási lehetőségeknél a vinyó kikapcsolása 0ra van állítva. BIOS-ban is próbáltam valamit, hátha, de nem akar szűnni. Ténylegesen Windows 10 óta csinálja. Windows 7 alatt, akkor pörgött fel és kattant egyet ha megnyitottam a meghajtót és ennyi volt. Ezt normálisnak gondolom, de ez amit most művel ez szerintem nem egészséges már.

Mutatok róla pár képet és a hangot is mellékelem. Valaki segítsen légyszi, félnem kell ettől? :U Minden adatom rajta van, és egyelőre nem tudom máshova pakolni.

Itt vannak a képek és a hang:

[link]

köszi a válaszokat!

(#47916) d@minator


d@minator
addikt

Sziasztok. Nem tudom a témának van e aktív topikja...
Beraktam egy másik gépbe az 1TB vinyómat. Aztán amikor az SSD-re wint akartam telepíteni rányomtam az 1TB vinyó partíció törlésre. Amikor észrevettem nem folytattam semmit. Visszatettem az 1TB vinyót az én gépembe.
A win10 sajátgépben nem látszik, lemezkezelőben látszik.

Az EaseUS Partiton Manager-ben látszik de a Partition Recovery Wizzard-részben a Proceed inaktiv.

Az EASEUS Data Recovery azonnak mélykerést indít meg is találja a fájlokat (még törölteket is). De a Recovery-re kattintva meg kell adni egy helyet. Persze az 1TB vinyó nincs ott csak egy SSD amire nem fér 1TB adat.
Mi a teeendő? :F

[ Szerkesztve ]

(#47917) King Unique válasza d@minator (#47916) üzenetére


King Unique
titán

Értelemszerűn még véletlenül sem az eredeti forrásmeghajtóra kell rámenteni az adatokat, hanem eleve külön fizikai lemezre. Ha nincsen kéznél egy megfelelő tárolókapacitású, akkor nyilván be kell szerezni egyet. A jelenlegi szkennelést pedig elvileg el tudja menteni a program, tehát később lehet majd ugyaninnen folytatni a mentést.

Egyébként van külön Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topik, amire a kereső ad találatot. A jelenlegi topiknak pedig még a nevében is szerepel, hogy nem ezen témával foglalkozik, de mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#47918) forintuser


forintuser
őstag

Sziasztok.Van egy nagyon régi külső WD merevlemezem. Az a gondom, ha csatlakoztatom a számítógéphez, a winyó felpörög, de a tartalmat nem adja be.Tudok valamit kezdeni vele?Szétszedni, aztán egy rack-be bele rakva mentést csinálni?

Holnapkészítést vállalok.

(#47919) d@minator válasza King Unique (#47917) üzenetére


d@minator
addikt

Köszi a választ! :R Egy SSD elég volt hozzá a többi nem is volt annyira fontos adat.

(#47920) panizzi válasza Floyd80 (#37306) üzenetére


panizzi
aktív tag

Régi bejegyzés, de 100% hasznos.
Most állok neki én is ezen műveletnek.

Ha egyszercsak se kép se hang (biosban sem látszik a hdd), akkor érdemes itt kezdeni a sopánkodást.

no limit

(#47921) KeljFelJános


KeljFelJános
csendes újonc

Sziasztok!

Tegnap gondolt egyet a HDD és játék közben újraindult, Betöltött a rendszer, de nem látja a komplett HDD-t a win7, a rendszer SSD-n van.

A BIOS-ban látom mindkét hard drive-ot, a Hard Disk Sentines szintén látja, ha lehúzom akkor természetesen csak az SSD-t.A lemezkezelő szintén nem látja. A Bios-ban ha jól emlékszem Ide-ben volt, átraktam Ahci-ba, semmi nem változott, visszaállítottam.

Hűtőpasztát 3 év után most hétfőn cseréltem, cseréltem tép kábelt, a dvd író kábelét megcseréltem a HDD kábelével, minden ugyanaz.

Több, mint 6 éves a HDD tele képekkel, ha nem oldódik meg talán ki tudom próbálni a HDD-t másik gépben pár óra múlva.

Jelenleg fut egy olvasási teszt, státusz résznél eddig minden jó, nics se rossz se, sérült.

Van valami ötletetek ?

(#47922) Saltwater válasza KeljFelJános (#47921) üzenetére


Saltwater
aktív tag

Nézd meg a lemezkezelőben. Lehet hogy RAW lett. Ha igen, menj át az adatmentés topicba

https://hdd-adatmentes.hu

(#47923) KeljFelJános válasza Saltwater (#47922) üzenetére


KeljFelJános
csendes újonc

A lemezkezelőben csak a C-t látom , ami az SSD.

(#47924) Doky586 válasza KeljFelJános (#47923) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem kevered a szezont a fazonnal.. :W
(filekezező vs lemezkezelő)

(#47925) KeljFelJános


KeljFelJános
csendes újonc

Ennyit látok a lemezkezelésnél.

(#47926) Doky586 válasza KeljFelJános (#47925) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Esetleg ha az ablakméretezést úgy állítanád hagy a gördítősáv ne rejtse el a lentebb levőket.. :)

[ Szerkesztve ]

(#47927) KeljFelJános válasza Doky586 (#47926) üzenetére


KeljFelJános
csendes újonc

Itt van pár kép, remélem ki lehet belőlük olvasni valamit.

Ezek pedig az online smart értékek:

[link]

[ Szerkesztve ]

(#47928) tonyqa23


tonyqa23
senior tag

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni merevlemez particionálással kapcsolatban. Vettem egy ssd-t a rendszernek, így a 320 Gb-os lemezt adattárolásra használnám, amin két partició volt, kb 50-250 Gb-osak. Egyesíteni akartamés formázni egyben, de nem jött össze jól elcsesztem az egészet. Most semmire sem tudok jutni vele. Van ötletetek, hogyan tudnám helyrehozni? Próbáltam particionálókkal, windows telepítővel. Mostmár nem is látszik a merevlemezből semmi.

[ Szerkesztve ]

Siemens M35i >> Samsung SGH R210 >> Sony-Ericsson K700i >> Nokia 6120 classic >> ZTE Grand X In >> iPhone 6s >> Huawei P8 >> Samsung Galaxy A50 >> iPhone XS >> iPhone 12 Pro >> iPhone 14 Pro

(#47929) Doky586 válasza tonyqa23 (#47928) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Allítsd vissza dinamikusról Alap-lemezzé..
NE partícióra, hanem üres (particionálatlan) helyre telepíts..! (a telepítő majd automatikusan megoldja)

(#47930) tonyqa23 válasza Doky586 (#47929) üzenetére


tonyqa23
senior tag

Nem akarok rá telepíteni. Régebben ezen volt a rendszer is, de most egyben akarom, üresen, filmeknek, zeneknek. De ugy elcsesztem, h most van 3 részben van és csak egy 843 mb-os részt lát.

Siemens M35i >> Samsung SGH R210 >> Sony-Ericsson K700i >> Nokia 6120 classic >> ZTE Grand X In >> iPhone 6s >> Huawei P8 >> Samsung Galaxy A50 >> iPhone XS >> iPhone 12 Pro >> iPhone 14 Pro

(#47931) tonyqa23 válasza Doky586 (#47929) üzenetére


tonyqa23
senior tag

Na, most sikerült mind a 3 részt megycsinálni. Hogyan tovább? Hogy tudom egyesíteni őket?

Siemens M35i >> Samsung SGH R210 >> Sony-Ericsson K700i >> Nokia 6120 classic >> ZTE Grand X In >> iPhone 6s >> Huawei P8 >> Samsung Galaxy A50 >> iPhone XS >> iPhone 12 Pro >> iPhone 14 Pro

(#47932) King Unique válasza tonyqa23 (#47928) üzenetére


King Unique
titán

Nem meglepő, mert bizonyos particionálási műveleteket a lemezkezelő csak úgy tud megcsinálni, hogy dinamikus lemezt gányol az alaplemezből... De nem kell ide Windows-telepítő stb., mert ott van a parancssorban a DiskPart. Ha nincsen semmi fontos adat a lemezen, akkor le lehet gyalulni és teljesen újraparticionálni. Ez nemrég másnak is ajánlva volt. Ha csak 320 GB-os a lemez, akkor itt is megfelel az MBR partíciós tábla, vagyis a convert mbr parancs. De akár GPT-re is lehet, ha nagyon akarod. Ha netán fontos adatok vannak rajta, akkor pedig külső particionáló programok kellenek az összevonáshoz (példa). Ugyanis a Windows lemezkezelője csak törölt partíciónál, azaz nem lefoglalt terület esetében tud kiterjeszteni.

[ Szerkesztve ]

(#47933) #79622400


#79622400
törölt tag

Sziasztok,
szükségem lenne egy kis segítségre.
Szekrény aljából előkerült egy 40 gigás samsung MP0402H külső merevlemez. Az istenért nem akarok tudni hozzá drivert találni, sok sok oldal csak kamu telepítőt dob ki (driverupdatetools.exe) és hasonlók. Hogyan tudnák a leggyorsabban hozzáférni szerintetek? Igazából ha menne a dolog adatmentésre használnám ideiglenesen újratelepítéseknél fontos lenne ...

Help pls.

David

(#47934) Doky586 válasza tonyqa23 (#47931) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Miről beszélsz..?
Ha az érvénytelen dinamikus lemezről akkor a Lemezen (azaz bal oldalon, NEM jobb oldalon a partíciók helyén) jobbegér gomb konvertálás alaplemezzé; de ha az OS alól törölted ki a 3db partíciót akkor már vissza se jössz gondolom. :))

[ Szerkesztve ]

(#47935) tonyqa23 válasza Doky586 (#47934) üzenetére


tonyqa23
senior tag

Nincs rajta OS. Vettem egy m.2-es ssd-t, most azon van a win. Ezt a 320-ast meg fullra gyalulnam. A konvertálás alaplemezzé megvolt, ezután látta a lemezkezelő már mind a 3 particiót. Ezután mind a 3-on új kötetet hoztam létre betűjelekkel (itt akadtam el tegnap,mert valamiért mindig azt írta,h nincs elég hely a művelethez v vmi ilyesmit), mostmár így a mini toolsban tudtam "extend"-elni az egyik particiót a másik kettőből, így már egy folyamatos csíkban van az egész vinyó 298,01 Gb-os lett. Jó lesz így?

[ Szerkesztve ]

Siemens M35i >> Samsung SGH R210 >> Sony-Ericsson K700i >> Nokia 6120 classic >> ZTE Grand X In >> iPhone 6s >> Huawei P8 >> Samsung Galaxy A50 >> iPhone XS >> iPhone 12 Pro >> iPhone 14 Pro

(#47936) Doky586 válasza tonyqa23 (#47935) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nem beszélni kell róla, hanem mutatni.. :K

(#47937) tonyqa23 válasza Doky586 (#47936) üzenetére


tonyqa23
senior tag

Az első az ssd, a második a 320-as vinyó, a harmadik csak egy pendrive.

[ Szerkesztve ]

Siemens M35i >> Samsung SGH R210 >> Sony-Ericsson K700i >> Nokia 6120 classic >> ZTE Grand X In >> iPhone 6s >> Huawei P8 >> Samsung Galaxy A50 >> iPhone XS >> iPhone 12 Pro >> iPhone 14 Pro

(#47938) King Unique válasza tonyqa23 (#47935) üzenetére


King Unique
titán

Mondjuk ezt le lehetett volna írni akár előzőleg is, de egyeseknél jellemzően mindig utólag derülnek ki az újabb és újabb részletek... Amúgy meg, ha nincsen fontos adat a lemezen, akkor nem volt túl sok értelme a konvertálással + a partíciók összevonásával szórakozni, mert mehetett volna egyből egy teljes újraparticionálás is. A screenshot meg egyértelmű, azaz van a második lemezen 1 db NTFS kötet, vagyis teljesült a kívánság.

[ Szerkesztve ]

(#47939) tonyqa23 válasza King Unique (#47938) üzenetére


tonyqa23
senior tag

Én sem akartam vele ennyit szórakozni, de nem vagyok nagy szaki, hogy nekem ez a kisujjamban lenne. Tulajdonképpen nem csináltam ma sem mást, mint tegnap, csak ma valamiért kapásból tudott új kötetet létrehozni, míg tegnap helyhiány miatt nyavajgott. Azt a teljes újraparticionálást hogy kell csinálni?

Siemens M35i >> Samsung SGH R210 >> Sony-Ericsson K700i >> Nokia 6120 classic >> ZTE Grand X In >> iPhone 6s >> Huawei P8 >> Samsung Galaxy A50 >> iPhone XS >> iPhone 12 Pro >> iPhone 14 Pro

(#47940) King Unique válasza tonyqa23 (#47939) üzenetére


King Unique
titán

A lemezkezelőnek vannak fura dolgai, de pont azért van ott a Windowsban a DiskPart, vagy akár külső particionáló programok, hogy megoldják azt, amit az előbbivel nem (mindig) lehet. A teljes újraparticionálás pedig a korábbi válaszban le volt írva pl. a DiskPart használatával. De akár olyan külső programokkal is megoldható, mint pl. a MiniTool.

[ Szerkesztve ]

(#47941) King Unique válasza #79622400 (#47933) üzenetére


King Unique
titán

Ez elvileg egy IDE csatolós 2,5"-os (belső) merevlemez. Külső max. olyan formában lehet, ha bele van téve egy ehhez való külső házba, IDE/SATA - USB adapterhez van csatlakoztatva stb. Ha külsőként van használva, akkor netán az OS (milyen?) nem ismeri fel USB-n, vagy mi is pontosan a helyzet?

[ Szerkesztve ]

(#47942) Bici


Bici
félisten

Sziasztok!

Itt is megkérdezem, hátha valakinek van tippje.

Van 2db WD Gold winyóm, mindkettő két hetes, de kb pár órát futottak csak, mert leálláskor ilyen hangot ad ki az egyik: [link]
A másik majdnem ugyanez, csak a sípolás nélkül.

Létezik, hogy ez normális? A másik topikban azt írják, hogy gariztassam, a boltban meg azt, hogy nem garis probléma, mert a WD gyári tesztprogija nem jelez hibát, és mivel szerver winyó, azért normális a nagyobb hang.

Írtam a WD support-nak kb. egy hete, de még nem válaszoltak.

Szerintetek?

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#47943) SP4C3 válasza Bici (#47942) üzenetére


SP4C3
veterán

Fú, ez elég meredek, még server grade vinyóhoz képest is.
A csökkenő sípolás rendben van, de ami 5mp után jelentkezik, az egy kicsit rémísztő. Indulásnál milyen hangja van?

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#47944) Bici válasza SP4C3 (#47943) üzenetére


Bici
félisten

Indulásnál semmi olyan, ami kihallatszana. Közelről hallgatva sem tűnt fel nekem semmi.

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#47945) k2roY122


k2roY122
újonc

Sziasztok!
Az a gondom, hogy van egy wd EARS100 1tb-s hdd-m, és szeretném ratelepiteni a Windows 8.1 et,mert új gépet raknek össze,de nem érzékeli sem mint particio, sem a biosban nem látható.Arra gondoltam hogy lehet az a baj, hogy a hdd sata 2-es, az alaplap pedig sata3-as. Viszont kipróbáltam egy sata 2-es alaplappal és így sem működött.

(#47946) pjen válasza k2roY122 (#47945) üzenetére


pjen
félisten

Ha a BIOS sem látja az nem jó. Kézzel érzed, hogy felpörög? Lehet kuka? Ha garis vidd vissza.

(#47947) Toomy


Toomy
senior tag

Van egy 320-as samsung HD321KJ-s vinyóm.
Másolásnál ás olvasásnál is itt-ott elkezd kattogni és csak leválasztva hagyja abba.
Ráadásul a sentinel még csak nem is jelez hibát. Találkozott már valaki ilyesmivel?

[ Szerkesztve ]

(#47948) k2roY122 válasza pjen (#47946) üzenetére


k2roY122
újonc

Nem pörög meg semmi szóval megy a kukába, garancia már nincs rá

(#47949) pjen válasza k2roY122 (#47948) üzenetére


pjen
félisten

Még ne dobd ki, hátha valakinek van ötlete.

(#47950) Doky586 válasza Toomy (#47947) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nekem is van egy Samu HD501LJ-m. Néha gép bekapcsoláskor elkezdett kattogni, de ekkor még a bios sem látta. Gép ki-be kapcsolás megjavította (reset nem). HDS ugyanígy semmi problémát nem jelzett, most is 100/100 minden zöld. Egyszer frissítettem a firmwaret rajta, azután érezhetően ritkábban fordult elő ez a hiba. Évek óta ezt csinálja, de egyébként megbízható (de nélkülözhetetlen file egyetlen példányát ne bízd rá..).

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.