Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#52001) embe válasza embe (#52000) üzenetére


embe
nagyúr

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#52002) King Unique válasza embe (#52000) üzenetére


King Unique
titán

Világosan látszik a mellékelt screenhotokon, hogy 209-210 GB körüli a szabad terület, illetve a H meghajtó tulajdonságainál is világosan látszik, hogy az SI szerint bruttó 3 TB-os, azaz IEC szerint 2,72 TB (TiB) HDD-n 2,52 TB foglalt + 209 GB szabad, vagyis stimmel.

Az viszont valóban nem teljesen stimmel, hogy a TreeSize is 2,1 TB-ot ír foglaltnak a ~ 2,5 TB helyett, de azt is rendszergazda módban kellene futtatni minden fájl kilistázásához. + Azt állítottad, hogy a lemezellenőrzés nem talált hibát, töredezettségmentesítés volt, stb. + Az nem derült ki, hogy az előző válaszban linkelt dologgal kapcsolatban mi a helyzet, mert az magyarázná miért nem látszanak a fájlok.

[ Szerkesztve ]

(#52003) embe válasza King Unique (#52002) üzenetére


embe
nagyúr

De a másik kettő általad javasolt program csak 2,1TB foglalást ír ki. És a számításaim szerint ez is a reális. :F
Kb. 500GB szabad helynek kellene lennie.
És a számítás alatt ne csak a mappák méretének összeadását értsd, hanem azt hogy követtem a szabad hely alakulását a lemezen. És tegnap meglepve láttam, hogy csak ~ 210GB szabad hely van.
De valszeg az Openwrt kavarhatott be valamit.

[ Szerkesztve ]

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#52004) embe válasza King Unique (#52002) üzenetére


embe
nagyúr

Természetesen rendszergazdai módban futtattam mindent, illetve a W10-es gépen a hibernálás nálam mindig ki van kapcsolva. Továbbá mindig leválasztom a meghajtót lecsatlakoztatás előtt.

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#52005) logineres válasza embe (#52004) üzenetére


logineres
tag

Sziasztok!

Ismerősömnek kb 2 hete lett vásárolva az új gépe, eddig minden jó volt vele, viszont most nem érzékeli valamiért a HDD-t.

Alaplap: b450 tomahawk max
HDD: 1tb Seagate barracuda
Táp: bitfenix whisper M 750w

Átdugta másik sata slotba akkor jó lett a következő újraindításig aztán megint rossz, átdugta akkor jó ,de újraindítás után megint rossz. Van egy M.2-je és a b450 letiltja a Sata 5-6-t ilyenkor erre is figyelve lett. Gari lesz így valszeg, de gondoltam megkérdezlek titeket is .

(#52006) Laslow válasza Laslow (#51813) üzenetére


Laslow
senior tag

Nos, hetek óta nem volt egy kék halál sem. Nem a tápegység miatt voltak, nem is a HDD/SSD miatt, hanem... hát tulajdonképpen user error. Amikor tavaly megvettem az alaplap+cpu+ram-ot, sikerült a gyári procihűtőt fordítva felraknom a helyére, és így a csak az egyik oldalán lévő AMD felirat hozzáért az egyik RAM modulhoz. Tulajdonképpen nyomta. (Akkor ez fel sem tűnt.) És néha, pl. amikor felpörgött a venti, érintkezési probléma jelentkezett a RAM modulnál, és ettől voltak a random kék halálok.
Kivettem a RAM modulokat, megtörölgettem a csatlakozókat, visszaraktam őket, a CPU hűtőt meg fordítva, hogy a kitüremkedés az AMD felirattal pont a túloldalán legyen, és azóta egyetlen fagyás sem volt. Ha eleve nem fordítva rakom fel a CPU hűtőt, valószínűleg soha egyetlen fagyásom sem lett volna, így meg fél évig szenvedtem vele.

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#52007) embe


embe
nagyúr

Megoldódott a köddé vált szabad terület problémája.
Felteszem a hogyant, hátha valaki beleszalad ebbe a hibába.

A Mini Tool partition wizard progival helyreraktam, az alábbi funkciójával, kb. 15mp. volt:

Így már ok:

[ Szerkesztve ]

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#52008) King Unique válasza embe (#52007) üzenetére


King Unique
titán

Már a legelső válaszban említve volt a lemezellenőrzés-hibakeresés, szükség esetén a fájlrendszer javításának futtatása. Vagyis akkor vagy nem volt esetedben lefuttatva, vagy nem megfelelően... :F A MiniTool amúgy tudtommal szintén a CHKDSK-t futtatja, meg azzal grafikus felületen lehet egyszerűbb, bár ugyanúgy van a Windows beépített eszközénél is grafikus felületen futtatási lehetőség, nem kizárólag csak parancssorban.

[ Szerkesztve ]

(#52009) embe válasza King Unique (#52008) üzenetére


embe
nagyúr

Kb. 20x lefuttattam, mielőtt beírtam akkor ide. ;)
Addig nem is kértem segítséget. De bírtan ezt is.. De köszi még egyszer a javaslatokat! Mint írtam korábban másik lejátszóval már jártam így, akkor megoldottam ezekkel a fogásokkal.
Ebben az esetben is megcsináltam azokat. Sőt több Windowsos géphez kötve is próbálkoztam.
Parancssorból, illetve a Lemezkarbantartóból is.

Végül is tök mindegy, a lényeg hogy ez a program megoldotta. Ha más is belefut ebbe a problémába ajánld bátran ezt, nekem EZ oldotta meg!

[ Szerkesztve ]

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#52010) King Unique válasza embe (#52009) üzenetére


King Unique
titán

Akkor a második eset áll fenn, vagyis nem megfelelően futtattad, mármint nem javítással - ami amúgy a linkelt leírásban is szemléltetve van - , hanem csak sima ellenőrzéssel. A MiniTool használata ilyen célra lehet kicsit egyszerűbb, meg oké hogy esetedben megoldotta a problémát, de itt pont az a lényeg, hogy nyilván nem kizárólag csak azzal lehet megoldani, lásd az előbbi leírást, annál pl. parancssorban a chkdsk /f x: parancsot a javításhoz, ahol x = kötet meghajtóbetűjele.

[ Szerkesztve ]

(#52011) embe válasza King Unique (#52010) üzenetére


embe
nagyúr

A lényeg, hogy megoldódott. :C

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#52012) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello!

A SATA tápcsati hosszabbító kábelek teljesen "biztonságosak", már úgy általában, ajánlható a használatuk?
Ezeket néztem: 1 és 2, ez utóbbival se lehet gond, hogy 2 felé osztja a kraft-ot? Egy HDD és egy SSD lenne rákötve. De ha tudtok valami tutibbat, lehetőleg nem drágábban, akkor írhatjátok azt is!

Köszi!

(#52013) KisTücsök


KisTücsök
addikt

Sziasztok!

Van egy Silicon Power A75-ös külső vinyóm. Most azt kezdte el csinálni, hogy ha bedugom, akkor világít a lámpája, viszont a vinyó nem pörög fel benne és ilyen csipogó szerű hangot ad ki.

Tönkrement volna a vinyó benne, avagy?

(#52014) liksoft válasza KisTücsök (#52013) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!

Igen, letapadtak a fejek, nem tudott kimenni parkoló rámpára. Vagy kuka, vagy adatmentés.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#52015) KisTücsök válasza liksoft (#52014) üzenetére


KisTücsök
addikt

Mármint adatmentés alatt mit értesz? Mit csináljak? Javítani nem lehet?

Am néztem a gari papírt, és 36 hót írt rá, még bőven benne vagyok elvileg. Lehet érvényesíteni?

(#52016) pjen válasza KisTücsök (#52015) üzenetére


pjen
félisten

Ha garis akkor vidd vissza.Adnak egy másikat,adataid buktad.Az adatmentés egészen horror áron van.

(#52017) KisTücsök válasza pjen (#52016) üzenetére


KisTücsök
addikt

Biztonsági mentéseknek használtam, szal az adatbukás nem gond, minden megvan a fő tárolón. Megnézem Ipon-on hogy lehet ezt intézni.

Köszi mindkettőtöknek! :R

(#52018) pjen válasza KisTücsök (#52017) üzenetére


pjen
félisten

Simán,megvizsgálják,aztán adnak egy másikat.

(#52019) King Unique válasza KisTücsök (#52013) üzenetére


King Unique
titán

Itt azért első körben nem ártana azt tisztázni, hogy USB-n a fizikai csatlakozás, azaz a kábel és annak csatlakozója + a port aljzata közötti érintkezés rendben van-e. Valamint a tápellátás, azaz USB 3.X porthoz van-e csatlakoztatva a 2,5"-os külső merevlemez, illetve a rövid gyári kábelével, vagy hosszabbító kábellel. Ugyanis csipogás és felpörgési probléma lehet USB-s csatlakozásnál elégtelen tápellátás miatt is.
Ha az előbbiek biztosan (?) rendben vannak és nem pörög fel a HDD, pontosan ilyen probléma van, akkor a válaszban le van írva, hogy annak oka a letapadt olvasófej. Ez esetben ha adatot kell róla menteni, akkor irány egy adatmentő cég, ha nem, akkor meg a garanciális csere, 3 év gyártói garancia van a Silicon Power külső merevlemezekre, illetve Armor A75 sorozatra is.

[ Szerkesztve ]

(#52020) KisTücsök válasza King Unique (#52019) üzenetére


KisTücsök
addikt

Gyári kábelével használom és próbáltam több porton is. Bedugom, a led folyamatosan világít és jön a csipogás. kb 1.5 másodpercenként csipog egyet. Win érzékeli am, vagyis h bedugtam, de persze nem jeleníti meg. Se a csipogás se a led világítása nálam nem marad abba, amíg ki nem húzom. Csatlakozással azt mondanám, hogy nincs gond.

(#52021) King Unique válasza KisTücsök (#52020) üzenetére


King Unique
titán

Akár a gyári kábellel is lehet gond, ezért érdemes másikkal is kipróbálni, ha van kéznél Type-C - Type-A típusú. A több porton ki volt próbálva önmagában nem mond semmit, itt az a lényeg, hogy USB 3.X port legyen a stabil tápellátás miatt, meg asztali PC-knél lehetőleg a hátlapon lévő port, ne előlapi. Ja, és ha esetleg USB-hubhoz van csatlakoztatva az eszköz, akkor abból is aktív típust javasolt használni, aminek saját tápegysége van.
Ha az előbbiek rendben vannak és nem csatlakozási / tápellátási probléma a hiba forrása, nem pörög fel a külső házban a HDD, akkor vsz letapadt az olvasófej és ilyenkor adatmentő cég / garis csere / kuka a lehetőségek, mint már említve volt.

[ Szerkesztve ]

(#52022) KisTücsök válasza King Unique (#52021) üzenetére


KisTücsök
addikt

Megnéztem másik kábellel is. Hátsó kék portokba dugva.. Nagyon mást már nem tudok, mindenféle körülmények között ezt csinálja.

Marad a gari. Gondolom.

Köszi neked is! :R

(#52024) liksoft válasza hozho (#52023) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!

Hát..... ez így nem az igazi. Jó lenne, ha írásra, olvasásra többször megnyúznád, mert az el is tüntetheti, vagy kiderül, ez inkább a nem használható kategória.
Egyébként a Toshiba ilyen régi szériái a főmotor öregedésétől szenvednek, így még ha hibátlan is, "orosz rulett" szerintem ez a drive.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#52026) embe válasza hozho (#52025) üzenetére


embe
nagyúr

Ja. Még akár 1 óra használat után is.
Szerintem akinek megköszönted a választ...ja nem - lehet több vinyóval találkozott mint Te. Fogadd el a választ!
Vagy ha jobban tudod a Megoldást, akkor miért kérdezel itt?

[ Szerkesztve ]

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#52028) embe válasza hozho (#52027) üzenetére


embe
nagyúr

Vagyis amit kaptál tanácsot - bejött, segített, problémád megoldódott. :U

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#52029) ot93


ot93
senior tag

Üdv, nekem is hasonló problémám van, mint az előző tagnak. Van egy kb. 2 éves WD 1TB EZEX, aminek kondíciója kb. 20 napja lement 99%-ra, majd tegnap, tehát kb. 20 nap után 97%-ra. A HDS azt írja, hogy 2 gyenge szektort talált, de még nem kell aggódni. HDS kép Namármost van egy majdnem 7 éves 500gb-os AAKX, ami azóta is 100%. Persze tudom, hogy vannak jobban sikerült darabok, szériák, de hogy ilyen gyorsan 3%-ot is romlott, ez fura. Jól van ez így vagy aggódjak? illetve lehet, hogy eltűnik nekem is ha "megnyúzom"? Ha esélyes, akkor ehhez pontosan melyik tesztet kéne indítanom?
Azt még hozzá teszem, hogy amikor először csökkent 1%-ot, az pont azon a napon volt, amikor a lemezt mbr-ről gpt-re konvertáltam (előtte töröltem róla mindent, majd majd lemezkezelőben konvertáltam gpt-re, majd teljes formázást csináltam). Ennek lehet hozzá köze?

[ Szerkesztve ]

Eladó: Sony HDR-AS20 akciókamera - 10k

(#52031) King Unique válasza ot93 (#52029) üzenetére


King Unique
titán

Akkor futtatsz rajta HDS teszteket, felülettesztet, illetve abból is lehetőleg írástesztet (vagy lassú/teljes formázást) célszerű, ha nincsen rajta fontos adat, vagy előtte le lett/lesz mentve és utána.
Nem, attól normál esetben nyilván nem kellene szektorhibának lennie, hogy MBR-ről GPT-re lett konvertálva, újra lett formázva, stb.

(#52032) King Unique válasza hozho (#52030) üzenetére


King Unique
titán

Szedjed, az utána másra már úgysem lesz jó... :DDD Meg ha egyáltalán nincsen otthon erre való megfelelő berendezés, készülék, lásd sarokcsiszoló, csiszológép, mert ellenkező esetben nem sok értelme van... :))

Ilyen régi, minimális tárolókapacitású HDD-nek nem sok, talán pár, (max. néhány) ezerért lehetne reálisan elsózni, már ha valaki venne ilyet egyáltalán... Amúgy pl. eBay jó lehet referenciának, ott látszik mások mennyiért adogatják el.

[ Szerkesztve ]

(#52034) SunMount3r válasza SunMount3r (#52012) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ezt senki sem tudja?

(#52035) embe válasza SunMount3r (#52034) üzenetére


embe
nagyúr

Ha normálisan van bekötve, mi baja lenne? Szerintem használd nyugodtan. A tápok gyári kábelén is több csati van egy szálon. Illetve régebben is osztottuk a gépekben rendesen a "tápot".
A fiam gépében most is egy szálon egymás utáni csatikon van egy 3TB-os vinyó és egy 500-as SSD.

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#52036) SunMount3r válasza embe (#52035) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Jó, csak pl. a molex->SATA átalakítózásról is halottam rémisztő dolgokat, hogy az pl. nagyon nem ajánlott. Gondoltam a SATA érzékenyebb az ilyesmikre. Nekem csak egy elég régi tápom van, azon nincs is csak 1 szál és azon eleve 4 csati. Erre kellene még a plusz toldás, mert olyan hülyén van kialakítva és olyan közel vannak egymáshoz a csatik, hogy nem lehetne rendesen 4 meghajtóra rádugni őket. Mots már van rajta 2 HDD, ehhez jönne még 2 amiket írtam.

(Látom itt, hogy Zidoo-n is hasonló dolog van, mint a HiMedia-n. Szerintem a Transmission az oka, mert az nekem se törli rendesen az adatokat a Q10 Pro-n, viszont a tTorrent igen.)

[ Szerkesztve ]

(#52037) embe válasza SunMount3r (#52036) üzenetére


embe
nagyúr

Ha egy szálon van akkor lehet nem egészséges. Bár nem mindegy milyen a táp.

Igen, de megoldódott.

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#52038) Pörp


Pörp
senior tag

Hi!
Van egy NAS-ként üzemelő WD20PURX HDD-m, 500napos. Ubuntu alatt torrentezik keveset, és DLNA megosztás a feladata. Minap néztem HD Sentinel-el, 100/89, 18db bad sector. Nem igazán értem miért, de ez van. Szóval ha nem romlik tovább akkor maradhat szerintetek? Esetleg satakábel/tápkábel hiba okozhat ilyet?

(#52039) Laslow


Laslow
senior tag

Sziasztok!
Western Digital Blue 2TB WD20EZRZ HDD-t vettem. A gondom az, hogy olvasáskor/íráskor sokkal hangosabb mint a régi 1TB-os WD Red HDD-m. Lehet ezzel kezdeni valamit, vagy ez ilyen, vagy csak nekem ilyen?

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#52040) SunMount3r válasza embe (#52037) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Gigabyte Superb 460W (FSP-s belsős, annak idején elég jónak számított), de már az is 12 éves. Remélem azért elbírja legalább ezt a 4 meghajtót azon az 1 szálon. no meg ami még a gépben van proci, VGA és talán nem utolsó sorban az a 4 külső HDD, ami USB-n lesz rákötve...

(#52041) embe válasza SunMount3r (#52040) üzenetére


embe
nagyúr

A külső HDD-k saját táposak?
Mindegy is. Én a helyedben egy tápot cserélnék. Szerintem már van 10 éves. Ha elszáll lerendezhet mindent a védelme nem állna a helyzet magaslatán. Ismerem azt a tápot. De emlékeim szerint azt is készítették két különböző belsővel.

Szerintem elbírja. Bár nem tudni milyen proci és vga van mellette. Lehet azok is már leterhelik rendesen.

[ Szerkesztve ]

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#52042) liksoft válasza hozho (#52030) üzenetére


liksoft
nagyúr

Jó ötlet. De számold bele, mekkora a motor teljesítménye, vagyis ha elkezdesz csiszolni, szinte azonnal megáll a súrlódási erőtől. Kivétel, ha modellezel, és egy N-es mozdonyra szeretnél visszapillantót barkácsolni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#52043) *Ropi* válasza liksoft (#52042) üzenetére


*Ropi*
félisten

Talán még H0-ra is menni fog. :DDD

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#52044) bexinho23


bexinho23
őstag

Sziasztok!

Nem adatmentés céljából írok, inkább a problémát szeretném feltárni. Van egy 250 GB hdd-m, amin 120 GB videóanyag van. Darabonként 5-10 GB-osak.
Gondoltam, hónapok elteltével ránézek, és meglepődtem. Ugyanis a mappák megvoltak, de a filek összevissza voltak. Ráadásul voltak amik eltűntek, illetve amik megmaradtak, többsége el sem indul. VLC hibaüzeneteket ír lejátszás hiányában.

Valószínű, hogy a hdd megadta, lassan megadja magát. A kérdésem csak annyi, hogy van értelme vesződni az adatok lementésével és helyreállításával, vagy ezeknek végleg annyi?

(#52045) *Ropi* válasza bexinho23 (#52044) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ha fontosak akkor van, csak nem otthoni módszerekkel.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#52046) user112


user112
senior tag

Sziasztok!
Nem boot-oló Asus K555LB-ről futtattam tesztet Hiren's-ből. A Tune több hibát már nem jelzett. Lehet erre még op. rendszert tenni?

(#52047) Doky586 válasza user112 (#52046) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Felesleges a kukába helyezés előtti nap bármit telepítened rá.. :D

(#52048) pjen válasza user112 (#52046) üzenetére


pjen
félisten

Probáld meg.Vagy felmegy,vagy nem.Ha felmegy jó akkor se lesz

(#52049) bexinho23 válasza *Ropi* (#52045) üzenetére


bexinho23
őstag

Családi VHS-ek voltak rajta digitalizálva. 2 hónapja a NAS állt be úgy, hogy hiába volt raid1ben a két hdd, sehogy nem tudtam elindítani. Fórumban tanács nem jött, külföldin hardveres hibára utaltak. Végül helyreállítottam, de minden adat elveszett róla. HDD-k tökéletesek. Lehetséges, hogy valami vírust bekaphattam, mert ki volt engedve a netre. Nem aggódtam annyira, mert a fontos adatok külső hdd-n voltak biztonságban. Eddig...

Nem otthoni módszerről olvastam. De inkább újradigitalizálom a kazettákat. Igaz nem kis idő lesz.

Amúgy ez a hibaüzenet mitől keletkezett? Hűvös, zárt helyen volt tárolva a hdd egy usb-s rack-ben. Ütés nem érte. Több hdd teszt lefuttatása is hibamentességet hozott. HDSentinel pl. 100%-ra hozta a teljesítményt és az állapotot. Nem értem.

[ Szerkesztve ]

(#52050) Doky586 válasza bexinho23 (#52049) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Az ilyen rejtélyes adatvesztések miatt javaslom mindenkinek hogy a gyorsindítást kapcsolja ki. [link]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.