Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#47066) King Unique válasza kromatika (#47065) üzenetére


King Unique
titán

Milyen merevlemez ez pontosan, biztos hogy 1 TB-os? Csak mert a lemezkezelő és a Windows telepítő is 2 TB-osnak mutatja. Egyébként, ha nem stimmel a tárolókapacitás, akkor a topikban a MaxLBA kulcsszóra rákeresve lehet találni infókat. Viszont inkább az ellenkezője, vagyis a ténylegesnél kisebb méret szokott előfordulni.

Másrészt érdekes ez a GPT-védőpartíció is, mert ez az olyan régi rendszereknél szokott probléma lenni, mint pl. a 32 bites XP. Ellenben az újabb Windowsok már eleve kezelik a GPT-t, a 10-es meg pláne. Valamint az egyik screenshot is ellentmondó, ugyanis ha a GPT-re konvertálás szerepel ott opcióként, akkor eleve MBR lehet a lemez.

A Windows telepítőben a diskpart segítségével lehetne megpróbálni törölni a lemezt, ha manuálisan nem engedi. Majd utána a szabad (particionálatlan) területet megadni telepítési célként, esetleg létrehozni további partíciókat külön a rendszernek, adatoknak stb. Egyébként, ha előzőleg egy másik OS (pl. Linux) alatt lett particionálva annak fájlrendszerére (pl. Ext4) a HDD, akkor arra nyilván nem telepíthető a Windows. Továbbá a lemez 0-n már ott a Win10, szóval nem teljesen világos mért akarsz a másik lemezre is Windowst telepíteni, de mindegy. Aminél egyébként oda kell figyelni arra, amiről nemrég volt szó!

Ha hibaüzenet dob mindenre, akkor viszont felmerül a kérdés, hogy vajon a HDD, a csatlakozás (SATA-kábel), esetleg az UEFI BIOS és annak beállításai körül rendben van-e minden. A merevlemezt újan vetted, vagy használtan került hozzád, garancia van még rá?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.