Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#96301) funkmester


funkmester
aktív tag

Udv.
Mi a kulonbseg a 2 illetve 8 ,,channel,, -s dac csipek kozt? Ess sabre-nel latni ilyet

(#96302) Ba cy lus válasza funkmester (#96301) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Talán sztereó az egyik, a másik 7.1? :F
Vagy csatornánként 4 chip dolgozik, bár azt szerintem nem így neveznék. :U

[ Szerkesztve ]

(#96303) vlaca2 válasza funkmester (#96301) üzenetére


vlaca2
tag

Hi!

Az a különbség amit írsz hogy 2 vagy 8 (mono) csatornát tud kezelni 1 tokban levő chip.
A 8-asat sok csatornás studio hangkártyákhoz “találták ki” alapvetően, de használják hifiben is pl. szimmetrikus sztereo kivitelnél 4 csatorna kell.

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum

(#96304) btraven válasza Polllen (#96300) üzenetére


btraven
őstag

"High gain-re állítva némi zaj hallható az 560s-sel"

Pffff, az hogy lehet, hát nekem a kínai vackaim közül semmi nem zúg, akármilyen gain van.
Egyedül a Tube-03-hoz vett egyik vaterás régi orosz cső zajos maximális hangerőn.

(#96305) Polllen válasza btraven (#96304) üzenetére


Polllen
nagyúr

Nem zúg, egyszerűen némi részletet elken a zenében.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#96306) bitrograde válasza meri (#96261) üzenetére


bitrograde
senior tag

Senki nem akar válaszolni, nem is csoda. A régebbi DAC-okat általában hanyagolja a többség, vagy pedig egyszerűen nem ismerik. Be kell valljam, nekem is csak a hordozható GEEK Out1000-hez volt szerencsém. Megjelenése idején a Pulse X nem volt olcsó mulatság, attól függően, hogy valaki a crowdfoundos projektbe kapcsolódott be, vagy később, kétszeres áron vette. De elég sok gond volt vele, ha jól emlékszem, különösen a megjelenés elhúzódó idejével kapcsolatban, és azt a külső tápot sem tartotta mindenki annyira acélosnak. A hangja már más kérdés. Én szeretem ezeket a régebbi, akkoriban még nem létező/licenszelhető technológiákat nem tartalmazó készülékeket, mert mai mértékkel is meglepő hangot képesek adott esetben produkálni. Ez ráadásul szimmetrikus, és ha nagy impedanciás fejest használnál, akkor az előnyt jelenthet (az én asztalom is egy HRT HD és egy Jotunheim kombója muzsikáltatja a 600 Ohmos fejhallgatót). A headfi.org-on van neki saját oldala, ott egy kommentelő saját tapasztalat alapján egy RME ADI-val szemben hallotta jobbnak (feltéve, hogy a Pulse megfelelően működik (pl. a hangerőszabályzóval lehetnek problémák)). A "megéri-e?" kérdésre neked kell választ adnod. Kérdés, hogy tökéletes és tökéletesen működő állapotban van-e? A személyes, több napos próba mindenképpen ajánlott. A másik kérdés az ár, természetesen. Hogy mennyiért adnák oda, és hogy azért mi minden mást vehetnél, s hogy azok hangjához képest hol van a Geeké. Itt is lehetnek ám meglepetések, nem is kicsik. Korábbi RME ADI tulajdonosként nem csodálkozom a headfi-s hozzászóláson. Ha viszont nem tudod személyesen meghallgatni, és nincs kipróbálási garancia, én elengedném az ismert problémák miatt.

[ Szerkesztve ]

(#96307) bkercso válasza vlaca2 (#96303) üzenetére


bkercso
nagyúr

A csatornák egyenként szimmetrikus kivitelűek. Esetleg aktív hangváltós rendszerekben tudom elképzelni sztereóhoz a 8 csatornát.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#96308) meri válasza bitrograde (#96306) üzenetére


meri
aktív tag

Köszi szépen az infókat. A helyzet az, hogy be van állítva egy folyamatos figyelés a dac-okra és fh erősítőkre itt a helyi piactéren, és ha van valami érdekesnek ígérkező cucc, ami nem a szokásos, igyekszem róla tájékozódni, és ha megtetszik, kipróbálni - mindezt úgy, hogy amennyiben nem jön be, vagy találok jobbat, akkor ne járjak rosszul (azaz nullszaldós maradjon a kísérlet). Így van nálam több ketyere is, egy része már újra dobozban v. felkészítve az eladásra.
Ebben az esetben az eladó elég sokat engedett az árból szép lassan, és nem kelt el - így még egy kis alku után itt kötött ki nálam. Először megijedtem, mert érdekes tüneteket produkált, de mint kiderült, kényes a kábelekre. Egyelőre csak a vonalkimenetéről tudtam meghallgatni, erősítővel, hangfalról, illetve a nagy jack-es kimenetét fh-val (B&W P9), mert sem XLR-es átalakító, sem drót nincs a HE560v4-hez, de hamarosan lesz az is. Egyetlen bugot találtam eddig: be- és kikapcsoláskor "puttyan" (egy-két kondit talán érdemes lesz benne cserélni). A hangja viszont rendkívül kiegyensúlyozott, meleg, jó mélyek, visszafogott, de nagyon tiszta magasak, gyönyörű középtartomány. Akusztikus gitár pl. csúcs. Sikerült az LPS-sel hajtani, amiben van egy "USB purifier" is, azaz a táp dobozán lévő USB-csatit kell a laptopra kötni, és onnan megy egy újabb kábel a DAC dobozába. "Legfrissebb" firmware van rajta, és egy YT videó szerint még távirányítani is lehetne egy Apple remote-tal. A line-out jelszintje is változik a hangerő-szabályozóval, amit egyébként ki lehet iktatni - ekkor a forráson lehet hangerőt állítani.
Elolvastam én is néhány oldalt a headfi-n ill. még itt-ott; hát nem lehetett jó érzés azoknak, akik nem kapták meg a szépen lassan belecsorgatott kis vagyonkájuk ellenértékét még évek múlva sem. Nem szép történet, de valószínűleg nem szándékosan alakult így.
Egy Jotunheim-en én is gondolkoztam, jókat olvastam róla. Aki árulja, attól vettem korábban Monoprice Monolith hangfalkábeleket (király!), és nagyon ajánlgatta (mellette egy Advance Paris AX1-et és egy Topping D70 DAC-ot is), de először most inkább "takarítok" egy kicsit, hogy meglegyen a pénzmag a további próbákra...

uff

(#96309) Red@Arc


Red@Arc
tag

Sziasztok! A segítségeteket kérném. A fiamnak van egy alapszintű rendszere az alábbi elemekből: lemezjátszó beépített előerősítővel (Crosley T150) + Yamaha A-S201 erősítő. Lesz hozzá egy Beyerdynamic DT990 Pro fejhallgató és hozzá egy Topping L30 fejhallgató erősítő. A kérdésem, hogy a fejhallgató erősítőt hová kell bekötni? Sajnos nem értek hozzá. Segítségeteket előre is köszönöm!

...csak álmodni mentél! https://www.flickr.com/photos/138293221@N04/

(#96310) Ba cy lus válasza Red@Arc (#96309) üzenetére


Ba cy lus
őstag

(#96311) bitrograde válasza meri (#96308) üzenetére


bitrograde
senior tag

Köszi a beszámolót. Igazán kíváncsi lennék, mit tud a HE560-nal szimmetrikusan. Mesélj majd, ha időd engedi, kérlek.

(#96312) bkercso válasza Red@Arc (#96309) üzenetére


bkercso
nagyúr

Vonalkimenetre kell kötni a fejhallgatóerősítőt. Ugyan úgy, mint egy hangfalas erősítőt.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#96313) Ba cy lus válasza meri (#96308) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Miért kell ennyi erősítő a HE560-hoz? :F

(#96314) Red@Arc válasza bkercso (#96312) üzenetére


Red@Arc
tag

Köszönöm!

...csak álmodni mentél! https://www.flickr.com/photos/138293221@N04/

(#96315) vlaca2 válasza bkercso (#96307) üzenetére


vlaca2
tag

Ja oks, igen szimmetrikusak a kimenetek.

Sztereóhoz pl. a Topping azt írja: “ A DAC független áram/feszültség konverziót hajt végre kihasználva az ES9038Pro chip 8 csatornáját, azokat párhuzamosan hajtva.”

[link]

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum

(#96316) meri válasza Ba cy lus (#96313) üzenetére


meri
aktív tag

Izé... nincs is olyan sok :) Szóval, kell egy v kettő otthonra / utazáshoz, egy a munkahelyre, a többi pedig hogy legyen mit tesztelni.

uff

(#96317) zsirimiri


zsirimiri
csendes tag

Sziasztok!
Audio-Technica ATH-MSR7 fejhallgatót kötnék rá egy Fiio E10K-ra, illetve egy Edifier R2750DB-t a Line outra, vagy coaxra, ezt nem tudom melyik lenne a jobb(?)
Szerintetek ez igy működőképes? Köszi! :K

(#96318) bkercso válasza vlaca2 (#96315) üzenetére


bkercso
nagyúr

független áram/feszültség konverziót
Ezt nem tudom értelmezni. Jelent ez valamit egyáltalán? :F

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#96319) bkercso


bkercso
nagyúr

Jesszus, mennyire jó a Burson V6 Vivid!! :Y De nem annyira, mint a Sparkos Labs SS3602. :D Mindkettő nagyot ment ma a MicroFluentDAC-ban... A kedvenc integráltam, az AD827 érdektelenebb, kissé kemény és koszol ezekhez képest. (Ha nem költenél ilyesmire, meg ne hallgasd őket és akkor minden OK, nagyon kellemes az AD is!)

A Burson már semmivel sem bántóbb a Sparkosnál, utábbi viszont részletesebb, élőbb! Talán a kaszkád miatt? Vagy a beütés? esetleg az útóíz? A Burson az együtemű A-osztályra emlékeztető nyugodt áramlást adja, de nem kevesebb részlettel, mint a legjobb integráltak, míg a Sparkos végképp a jó minőségű diszkrétek felé lök. :))

Érdekesség még, hogy a Sparkos el is fér ebben a DAC-ban, míg a Burson kilóg belőle felfelé.

"Kicsi" különbségekről van amúgy szó. Nem tudom, emlékezetből meg tudnám-e különböztetni éket, de lehet, hogy miután összeszoktunk mindnégyen, már menne. Mindenesetre visszarakva az AD827-et nincs hiányérzetem. De egymás utánban egyértelmű különbséget hallok.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#96320) Dorien válasza zsirimiri (#96317) üzenetére


Dorien
veterán

Igen. A line out-ra kötöd a hangfalat, ha az E10K-t akarod DAC-ként használni. Ez biztosan működik együtt az erősített fejhallgató kimenettel.

A coax az digitális kimenet, akkor a hangfalba épített DAC konvertálja a hangot.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#96321) Tulku válasza bkercso (#96319) üzenetére


Tulku
veterán

Nekem a classic jobban tetszett mint a vivid...nyugodtabb természetesebb hang volt...
Vividben volt valami ami 10 perc után nagyon zavaró volt....nekem...

(#96322) Bogyó bá' válasza bkercso (#96319) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#96323) zsirimiri válasza Dorien (#96320) üzenetére


zsirimiri
csendes tag

Annak meg úgy gondolom nem sok értelme lenne? Mármint ha coaxra kötném rá, hiszen ugyanúgy a hangfal DAC-ja konvertál.

(#96324) bkercso válasza Bogyó bá' (#96322) üzenetére


bkercso
nagyúr

A Sparkos Labs SS3602 fele annyiba kerül, mint a Burson és lényegesen jobb.
Kár, hogy tranyós bemenetű, így nem használható univerzálisan minden áramkörben. (DAC kimeneti differenciálerősítőjeként tipikusan igen, mert ott azonos impedanciával zárják le a bemeneteket, így nem produkál DC-offszetet.)

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#96325) kNG válasza bkercso (#96319) üzenetére


kNG
senior tag

Ezt most miért kellett leírnod? :O Na nem mintha jelenleg elégedetlen lennék! :D :R

MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)

(#96326) bkercso válasza kNG (#96325) üzenetére


bkercso
nagyúr

Hát igazából azt írtam, hogy nagyon közel vannak egymáshoz, nem perdöntő. OPÁ-k közt lényegesen nagyobb a diffi. Ill. szerintem RCA-kábelek közt is. Az AD827 már nagyon közeli ezekhez a diszkrétekhez szerintem. :)

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#96327) kNG válasza bkercso (#96326) üzenetére


kNG
senior tag

:R

MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)

(#96328) bkercso válasza kNG (#96327) üzenetére


bkercso
nagyúr

IC OPÁ-kra gondoltam a legutóbbiban. :B

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#96329) kNG válasza bkercso (#96328) üzenetére


kNG
senior tag

Semmi gond, értettem én! :R

MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)

(#96330) nLali válasza bkercso (#96319) üzenetére


nLali
senior tag

Kössz szépen... :DDD :W Megint elő kell keresnem a hifibogárchemotoxot.

Eladó Sundara : https://hardverapro.hu/apro/hifiman_sundara_closed_back_elado/hsz_1-50.html

(#96331) abéla válasza bkercso (#96324) üzenetére


abéla
senior tag

A Sparkos SS3602 dual drágább 15eur-val, mint a Burson Vivid V6 dual (85 vs 70 eur / unit) .
Az más kérdés, hogy a Burson dual-t is csak párban adják. ..nem is értem :U

Egyébként felbátorodva az itt elhangzottakon, az Aune X8-ban is meghallgatva a Burson V6-ot, így első fülelésre is biza' a hiányzó dög, dinamika előbújt, mellé meg a már meglévő teresség, felbontás elég jó összképet ad. :K

[ Szerkesztve ]

hootka!

(#96332) bitrograde


bitrograde
senior tag

Ma esti játékos zenehallgatás.

(#96333) abéla válasza bitrograde (#96332) üzenetére


abéla
senior tag

Nyamm!

Aztán írd ám ki magadból az élményt!
...de ha mást nem is, -az irányadó, rezidens szokásjognak megfelelően- pár sommás szókapcsolatot plíz! :DDD

[ Szerkesztve ]

hootka!

(#96334) bkercso válasza abéla (#96331) üzenetére


bkercso
nagyúr

Ja, elnézem: párban adják a Bursnt. De akkor sem összemérhető a komplexitásuk. A Sparkosban sok matched pair tranyó van, míg a Bursonban egyet se láttam. Ott egy "gagyi" trimmerrel minimalizálják az offszetet, ami hát ennyi pénzért...........
De végül is működik és jó hangja van. :))

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#96335) bitrograde válasza abéla (#96333) üzenetére


bitrograde
senior tag

Egy kis türelmet kérek. Ma beraktam a hangfalas rendszerbe, aztán megy vissza az asztali fejhallgatósba. Egy-két nap biztosan lesz, mire megemésztem a benyomásokat. :Y

(#96336) OPiiPO válasza bitrograde (#96332) üzenetére


OPiiPO
addikt

A Jotunheim mi célt szolgál, nem volt megfelelő a Soekris amp része :F

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#96337) bitrograde válasza OPiiPO (#96336) üzenetére


bitrograde
senior tag

A Jotunheim a sajátom, a Soekris (sajnos csak) kölcsönben. De hogy előrevetítsem a beszámolót: messze-messze felülmúlja a Soekris beépített fejhallgató-erősítőjét a 600 Ohmos fejeseimmel.

(#96338) Ear001 válasza OPiiPO (#96336) üzenetére


Ear001
addikt

Nem az az erőssége.

(#96339) s4tch válasza OPiiPO (#96336) üzenetére


s4tch
veterán

Nekem a kistesó (1421) van. Nem szar a beépített amp sem, bőven el lehet vele hallgatni bármit, de pl bkercso utolsó erősítője vagy az Ant is dob rajta. Ha elsősorban fejeseznék, keresnék mellé egy erősítőt. A sbaf népe is elsősorban dacként használja ezeket.

A dac viszont elég jónak tűnik.

(#96340) szaki58


szaki58
aktív tag

Kína gyors volt! Megérkezett a tápom, és jól néz ki, nem gagyi. A bekapcsoló gomb megnyomásával a gomb körül zőld gyűrű jelenik meg. Guszta. Ez az:
[link]

Ami viszont egy picit nagyobb szó, és ez holnap érkezik!!!
[link]

Mit mondjak! Nagyon várom!

(#96341) Bogyó bá' válasza szaki58 (#96340) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Az enyém is itt lesz pár napon belül. Csak én - külön kérésként - ezüst előlappal kértem, és 5,5x2,5-ös helyett 5,5x2,1-es DC-csatival, mert az való az FXAUDIO DAC-ba.

Ugyanezt használom jelenleg is, csak egy dobozolás nélküli verziót, saját 130W-os toroid trafóval, és picit modifikálva (a Graetz Schottky-diódáin van egy-egy 100nF-os MKP kondi, illetve a trafó szekunderjén egy 4,7nF-os kerámia).

Más: BKercso úr javaslatára az FXAUDIO DAC-ban kicseréltem a hangfrekis jel útjában a 4 db elkót 4 db WIMA RM-5 poliészter kondira: a dolog működik, jobb lett a hang mint a gyári kondikkal, de sajnos a tere nem annyira észveszejtően szép, mint a csöves cuccokhoz használt 4,7uF/250V-os polipropilénekkel. Azok viszont sajnos óriásiak, nem férnek bele a készülék dobozába sehogyan sem - tehát marad a kompromisszum.

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#96342) Tulku válasza Bogyó bá' (#96341) üzenetére


Tulku
veterán

Hát még ha egy réz-papír-fóliát kipróbálnál....persze nagyobb lenne mint a ház :D

(#96343) Bogyó bá' válasza Tulku (#96342) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Adj egy linket légy szíves: a csövi végfokba kellene 2 db 470nF / 400V-os példány - ha létezik belőle. Ott kipróbálom, ha ki bírom fizetni.... :B

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#96344) szaki58 válasza Bogyó bá' (#96341) üzenetére


szaki58
aktív tag

Amikor még régen csináltam, tervezgettem, a 100 nano mindig ott volt! Ez előtt 30 évvel.

[ Szerkesztve ]

(#96345) Bogyó bá' válasza szaki58 (#96344) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Simán rá lehet biggyeszteni a diódákra felülről, csak 8 forrasztás az egész -már ha van kedved bíbelődni vele. Az új lejátszóhoz fogod használni?

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#96346) szaki58 válasza Bogyó bá' (#96345) üzenetére


szaki58
aktív tag

Loxjie-hez vettem.

(#96347) szaki58 válasza Bogyó bá' (#96345) üzenetére


szaki58
aktív tag

Az új cucc kap alapból egy Xpower tápot (42 ezer.-Ft), de ki tudja, hogy nem szólna-e szebben egy analóggal. Nincs tapasztalatom Majd lesz..

Azért komolyan értékelik ezt az idén megjelent új cuccot.

Érdekes módon, ha mindent össze adsz, nem is annyira elérhetetlen, és sokaknak a csúcs megoldás lenne.

[ Szerkesztve ]

(#96348) Tulku válasza Bogyó bá' (#96343) üzenetére


Tulku
veterán

Nem kell 0,47 mert nem tudod kifizetni...

Keress rá: Miflex

de...

Ha találsz elembajon 0,01 vagy 0,03 k40y9 orosz kondit az kicsi és bypassold vele....hidd el jobb lesz a kapott hang....nem kicsit...
Miflex is gyárt olyat csak nagy és drága...

Minden csatoló kondira igaz: Ha bypassolsz, akkor mindkét kondi pozitív tulajdonságait fogod hallani....ezért csinálják sokan a bypass-t...

(#96349) Bogyó bá' válasza Tulku (#96348) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Ilyet?

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#96350) Bogyó bá' válasza Tulku (#96348) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Az utolsó mondatod kicsit úgy hangzik, mint a homeopátia: elég neki "megmutatni" a jobb, drágább alkatrészt, és ő már tudja hol a helye. :D

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.