Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#165607) Kergeboci válasza Kergeboci (#165332) üzenetére


Kergeboci
tag

Friday the 13th Part III
Péntek 13. - III. rész: Véres kirándulás

Hogy még a számozás formátumában sem tudtak ön-azonosak lenni, az azért vicces. Főleg, hogy a film, struktúrájában egy az egyben ugyan az mint az előző rész. Csak most nem a tóparti kempingben, hanem a vidéki pajtában járunk. További különbségek: a szereplőknek egy kivételével, már annyi karakterük sincs, mint eddig. Azt az egyet, meg jaj inkább be se tették volna.
A kamerakezelés mérföldekkel olcsóbb és szarabb, cserébe olyan "innovatív" 3D-s jeleneteket kapunk, mint az arcunkba pattogó pattogatott kukorica, meg a fel-le ingázó jojó.

Szerencsére a fehér gyilkos vágás helyett, véres kaszabolós jelenetek vannak, előkerül a hokimaszk, és a főgonosz jelenléte az első fél órában, még kvázi félelmetes is. Aztán az 5 percenkénti kamu ijesztgetések meg is ölik az egész hangulatot (és ez kitart a legutolsó, első részt megidéző jelenetig is, ahol konkrétan más sírva röhögtem a filmen).

Mindezek mellett is, ez talán kevésbé fájt mint az előző rész. Köszönhetően annak, hogy ha már slasher műfajként van definiálva, el is kezdett úgy viselkedni.

Friday the 13th: The Final Chapter
Péntek 13. - IV. rész: Az utolsó fejezet

1984. április. Megjelent az Istenek a fejükre estek, játsszák a mozik még a Rendőrakadémiát, A smaragd románcát, Csobbanást, Gumilábat, miközben Victor Millerék úgy gondolták, egy új Friday 13 is szükségünk van.

2 év telt el az előző rész óta, de a film pont ott folytatódik, ahol az abbamaradt. Kaptunk viszont egy új rendezőt, és ezzel együtt, az egész alkotáson érződik némi újító szándék is. Próbálkozik "történettel", "karakterekkel", és néha még színészeket is látni a rengetek csöcs között. Csak ne táncoljanak, soha az életbe többet!

A maszk munka, a véres leszámolások is szintet léptek, és az eső áztatta erdő is remek helyszínéül szolgál a vérengzésnek. Jason megint csak a leglehetetlenebb helyekről támad, és két szurka piszka között, még arra is van ideje, hogy a korábban legyakottakkal, kitapétázza a házat. Igazán szorgalmas.

Nem kisebb hülyeség, mint az előző három, de lehet, ezt élveztem a legjobban. Vagy csak örülök, hogy a végére(?) értem.

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.