Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#165701) j0k3r! válasza Bad Pritt (#165696) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Amikor a 36. perc környékén az egyik "spice" kiszedő gépnél harcolnak (amelyik jelenet végén Zendaya rakétavetővel kilövi azt a repülő valamit), akkor a buckalakókon (értsd Paul bandája) van ilyen pajzs? Én azt látom, hogy szarrá lövik őket a repülő cuccról. A gépet kísérő földön sétáló fekete ruhás arcoknak miért nincs lőfegyvere? Miért várják, hogy rájuk fussanak a buckalakók és 1on1 kardozzanak? Az a pajzsos dolog, amit mondasz megvan, de szerintem itt rohadtul nincs ilyen, csak muszáj volt így megoldani különben véget ér a film a 40. percnél, mert rommá lövik a buckalakókat a fekete ruhások :DDD

Érdemes megnézni ezt a jelenetet újra, nagyjából olyan szinten van, mint egy Bud Spencer & Terence Hill-es kocsmai bunyó, amikor szándékosan egyesével mennek rájuk, eltalálni nem találják el őket, cserébe minden pofontól 3 métert repülnek.

[ Szerkesztve ]

some men just wanna watch the world burn...

(#165702) Bad Pritt válasza j0k3r! (#165701) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Azt is elmondják, hogy a sivatagban miért nincs rajtuk pajzs.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#165703) j0k3r! válasza Bad Pritt (#165702) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Rendben, én erre nem emlékszem, de ha küldesz (vagy bárki) egy időkódot, hogy hanyadik percnél, akkor visszanézem.

some men just wanna watch the world burn...

(#165704) myckey válasza j0k3r! (#165701) üzenetére


myckey
veterán

Ne hasonlítsd Spencer & Hill filmekhez a homokozót.
Ez már túlmegy minden határon...

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#165705) koncsik válasza j0k3r! (#165701) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Már rég volt:

Komolyra fordítva, a film hibája, hogy ilyen értelmetlennek tűnő dolgok vannak benne. Régen olvastam az összes könyvet (iiletve a Caladan trilógia 3. kötete még nem jelent meg magyarul), de minden egyértelműnek tűnik a filmekben, emlékeim alapján.
Másztörpísz-ek: mintha a rajongók kedvenc jeleneteit rakták volna össze, kiválóan kivitelezve hangulatilag, de összefüggést nehéz találni az avatatlan nézőnek (érdekes, hogy 18 körüli fiatalok, akik nem olvasták a könyveket, egész jól összerakták, tetszett nekik, szerintem elsősorban a kivitelezés miatt).
(Sajnos nekem Wonka nagyon rányomta a bélyegét, mindig vártam, mikor kap elő Paul egy kis csokit. Ugyanez volt, amikor gyerekként kifordultam a Star Trek I.-ről a moziból Galaktika héten, annyira meglepett, hogy TJ Hooker = Captain Kirk... :B )

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#165706) j0k3r! válasza myckey (#165704) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Hát, de nézd meg. Ezek a fekete ruhások mit csinálnak? Ne azt nézd, hogy a fókuszban levő főszereplők mit ugrálnak, hanem a háttérben levő cammogást. Egyébként tévedtem, eldurran egy lövés az egyiktől 1:48-nál, de természetesen mellé megy 2 méterről (többiek nem lőnek). Amelyik meg 3:22-nél megy a csajra az is miféle tempó, na mindegy. Elengedem, ez nem az én filmem, az ilyen szintű kreténséget nem tudom befogadni egy magát komolynak gondoló filmtől.

Ja és ezek a fekete ruhások a film nyitó jelenetében még jetpack-ezni is tudtak, miért nem repültek fel pár tíz métert a kardok elől :))

[ Szerkesztve ]

some men just wanna watch the world burn...

(#165707) myckey válasza j0k3r! (#165706) üzenetére


myckey
veterán

Én nem bánom, de ilyen pejoratív hasonlatokba ne dobjuk be Spencer & Hill nevét, kikérem magamnak !
Persze értelek :D

Egyébként...van még pár hely, fórum, ahol fel van xopkodva a Dune 2...de azt szintén nem vezetik le, miért is masterpísz, vagy legleg...egyszerűen az és kész ;]
Itt van a Fallout sorozat is, na én írtam róla pár kevésbé illusztris gondolatot, amire jöttek a negatív visszajelzések. Mer ez most divat. Nem fejtik ki, cask hülye vagyok amiért nem minden elemében masterpísz. Pont. ( hozzáteszem, nekem is nagyon betalált a sorozat )
Azóta is rosszul alszom ;]

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#165708) Kergeboci


Kergeboci
tag

bocsánat hogy bele trollkodom a Dune fórumba..

Civil War
Polgárháború

Aztakurva.. erre nem igazán voltam felkészülve. Alex Garland jött, és sokkolt.
Egy polgárháború sújtotta Amerikát járjuk be.. várj.. bocsánat, lényegtelen, hogy melyik országot. Amerika csak egy látványos díszlet az emberi kegyetlenség bemutatására. A történetet beillesztheted bárhova és bármikorra.

Egy törvény vesztett országot járja egy kis csapat harctéri tudósító, megörökítve a felfordult világrendet, a háború borzalmait. A feszült, paranoid légkör, a fényképező gép mögüli perspektívából bemutatva zsigerien életszerű. Hiába egy kitalált történet, a gyomrom végig görcsbe volt rándulva és fel voltam háborodva. Nem hiszem, hogy jól fogok tudni aludni.

A megvalósítás, zseniális. A film rettentően furcsa, egyszerre gyönyörű és borzalmas. Csodaszép beállítások, színek kavalkádja, álomszerű tájak vegyülnek felkoncolt emberekkel, szétlőtt romokkal és holtestekkel. Az R besorolás indokolt.

A mondanivaló egyértelmű, valahogy, mégis, kevésnek érzem. A lezárás, egyrészt, ezzel a kifordított Bin Laden féle leszámolással, egészen egyedi, másrészt hihetetlenül pózer és erőltettet.

De valahogy, az egész film is az. Nehezen tudom megítélni, és van egy hatalmas hiányérzetem, de egy biztos, a hatását megtette. Mozira ajánlós!

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#165709) j0k3r! válasza myckey (#165707) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Dune 3 zárójelenet :DDD

some men just wanna watch the world burn...

(#165710) paatrick válasza koncsik (#165705) üzenetére


paatrick
őstag

Az agyammal tudom hogy ez a gif a Castleből van de mégis Firefly-Serenity ugrik be mindig. Újra kéne már nézni azt is, 14 rész sorozat + 1 film, még csak nem is hosszú.

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#165711) myckey válasza j0k3r! (#165709) üzenetére


myckey
veterán

:D erre visszatérünk...archiváljuk

Kergeboci...Hát majdnem mást írtam, mikor megláttam hogy eltérsz a tárgytól. Bár az másra illik ;]

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#165712) Yodamest válasza j0k3r! (#165706) üzenetére


Yodamest
addikt

Jaj de jó, hogy ezt linkelted, tényleg elképesztő gagyi... Legócskább bunyós meg vikinges falukifosztós filmekben látni ilyet, hogy a statiszták cammognak a háttérben majd leállnak 1v1-re valakivel, akivel koreografálva vagyon. Na ilyen objektív dolgokról beszélek én is, amikor azt mondom, hogy a film mérhető értékeit tekintve ez nem egy jó film. Ezek mérhető, látható dolgok, hogy egy jelenet gagyi vagy sem.

Jók az ilyen konkrét példák, gondolok itt kicsivel feljebb Miklós példáira is. Ezeket nehéz így nekem is sokszor felcsipegetni a filmből, csak annyit érzek, hogy ez valahogy nem volt rendben, de ezek láttán tudatosul is jobban, hogy miért éreztem így. Mint amikor hányingered van, de nem tudod mitől, aztán visszagondolsz rá, hogy romlott lehetett a párizsi meg a sonka.

[ Szerkesztve ]

(#165713) Yodamest


Yodamest
addikt

Hogy itt a Dűne fórumban off is legyek, leöblítettem időközben a Vaskarommal (The Iron Claw) és ez egy remek film volt! Olyan, mint gyomorsavra a citromosvíz, na így kell ezt csinálni, visszatért az étvágyam végre. Teljesen reális a 7.7-es pontszám.

[ Szerkesztve ]

(#165714) Elemental válasza j0k3r! (#165703) üzenetére


Elemental
addikt

Nekem sem rémlett a filmből ez az infó.

(#165715) gbors válasza j0k3r! (#165693) üzenetére


gbors
nagyúr

Ezek közül csak a Predestinationt nem láttam, hirtelen felindulásból meg is néztem. Egészen jó volt, az alapsztori elég csavaros (Heinlein általában kicsit oldschool nekem, de ez most nem volt zavaró), a karakterizációra volt bőven idő, az alakítások jók voltak, audio / vizuál szintén. Az egyetlen bajom a dramaturgia volt vele, ezen a téren az első egy óra valami orbitális katyvasz volt, csak a végére lett belőle valami normális progresszió és ív.
A sci-fi világot nem váltotta meg a film, de egy esti kicsit agyalós szórakozásnak teljesen rendben volt. 7/10.

#értékelés

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#165716) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

The Watchers | Official Teaser Trailer

Ez csak most jött velem szembe. Ishana Shyamalan kitanulta a szakmát az apja mellett és úgy döntött a nyomdokaiba lép. Miszitkus horror Dakota Fanninggel a főszerepben.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#165717) liszi70


liszi70
nagyúr

Düne 1-2
Már olyan rég volt szó róla. :D
Macerás állandóan kerülgetni a sok-sok szpojlert a topikban, úgyhogy ígéretem ellenére mégiscsak megnéztem pár napja. Beszédes, hogy most, amikor írni akartam róla pár sort, végig kellett 8x-os sebességgel pörgetnem a filmet, hogy vissza tudjam idézni. Nem feltétlen a filmet minősítem ezzel, és elnézést a fanoktól, de ez engem egyáltalán nem fogott meg. Nem véletlenül "féltem" tőle, és kérdeztem rá, hogy a kultikus könyv olvasása nélkül, önmagában is megállja-e a helyét. A félelmem nem volt alaptalan, ez a film számomra érdektelen volt, főleg az első rész. Nem tudtam belehelyezkedni a jók harcába, nem tudtam drukkolni nekik, el vótam idegenítve. :) Sokszor néztem a kijelzőt, mennyi van még hátra. Viszont szépen fényképezett, látványos film, leszámítva a sok-sok ellenfényben történő képet, ahol az arcokból alig látni valamit. Persze ez nyilván tudatos, és az esztétika része, de egy idő után herótom volt tőle. Erős az első részben a báró vonala, jó ez a szétfolyóhájas, önmagától mozdulni sem bíró karakter. Majdnem végig szól a film alatt valami álfeszültségkeltő zeneszerűség, ez jól bevált pótszer. Borzasztó komolyan veszi magát a film, humor, irónia az első részben még nyomokban sem található, ennek ellenére szinte végig csak álfeszültséget és erőltetett műdrámaiságot éreztem. Sok hűhó.
Azért mégiscsak volt benne humor, persze akaratlanul. Nekem "vicces" volt a szitakötő repülőgép, ami a lehető legkevésbé praktikus közlekedési eszköz a felszálló por hazájában, a sivatagi dűnéken, viszont tény, hogy ilyen repülőt még nem láttunk filmen, és a cél érezhetően csak ennyi volt. A másik "humor" az a férgek becsapására alkalmazott asszimetrikus járás, amiről óhatatlanul a hülye járások minisztériuma jutott eszembe. A báró fekete fürdővize pedig autószerelőaknák fáradtolajára emlékeztetett. Vicces volt az is, amikor az önfeláldozó harcos, aki hátulról közelíti meg az ellent észrevétlenül, az nem lekaszabolja őket, ezzel megmentve a főhőst és az eszményi célt, hanem megáll és rájuk üvölt, hogy feltétlenül észrevegyék, és mindenféleképpen legyőzzék, hiszen ez a dramaturgia. :D
A második rész nekem jobban bejött, akciódúsabb, fogyaszthatóbb, érdekesebb volt, már másfél db. poén is volt benne, de a folytatás sem lett az enyém.

Filmként ez a megvalósítás számomra nem sokat adott, még késztetést sem arra, hogy elolvassam a regényt. Pedig totál elhiszem, hogy ez a mese csodálatos lehet könyvben. Nem véletlen a Düne-rajongótábor, ami vetekszik a Gyűrűk ura rajongótáborral. Mármint a regényével. Egyébként ha már szóba került a Gyűrűk ura, valahogy az sem tudott bevonzani, pedig szerintem jobb filmek, mint a Düne. Igazából sosem tudott az ingerküszöbömön túllőni az ilyen szövevényes mesevilág, ahol szerintem a saját fantáziád teszi hozzá a lényegi részt, ezért csalódás 10-ből 9 esetben a könyv után bármilyen készen kapott vizuális megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#165718) markknight válasza liszi70 (#165717) üzenetére


markknight
veterán

sokszor néztem a kijelzőt, mennyi van még hátra

Ebből a szempontból szerintem jól eltalálták, a könyv is egy lapos rétestészta volt nekem, nagyon nehezen értem a végére. A gyűrűk urát viszont hatalmas élvezettel olvastam oldalról oldalra.

(#165719) Yodamest válasza liszi70 (#165717) üzenetére


Yodamest
addikt

Jó írás lett, ezt jól megfogtad, hogy olyan elidegenített az egész, nem tudsz közel kerülni a szereplőkhöz, pláne nem együttérezni bárkivel a filmből. Nincs semmi maradandó jelenet, én is már csak foszlányokra emlékszem belőle. Végezetül, ezt korábban lefelejtettem, van egy nagyon jó írás róla mafabon, ez is remekül összefoglalja a film milyenségét:
Semmi a négyzeten!

(#165720) eeXaa válasza Yodamest (#165719) üzenetére


eeXaa
addikt

Aki ez a cikket/kritikát írta egy nagy 0
Vagy legalábbis a filmekhez nem ért.

[ Szerkesztve ]

(#165721) koncsik válasza eeXaa (#165720) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

+1 :K (Úgy általában nem engedném írni (sem)).

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#165722) markknight válasza eeXaa (#165720) üzenetére


markknight
veterán

Yodamest reggeli kávé néven megtámogatta azért :D Én véletlen rányomtam a kritika írójának a profiljára, aztán be is zártam az egész oldalt.

(#165723) Elemental


Elemental
addikt

Dűnéről szabad még beszélni? :)
Rövid leszek.
Dune part one - zseniális.
Dune part two - közepes(nél csak jóindulattal jobb picit).

(#165724) eeXaa


eeXaa
addikt

Tényleg. Mondjon már valamelyik tag aki szerint ez a film "csak elmegy" "közepes" stb. egy jobb scifit a Dűne part 2 nél, had nevessek már.

...ugyanakkor az is érdekelne hogyan bizonyítanák azok akik szerint az első rész jobb volt valahogyan, amikor az egész cast/rendező/szakma szerint a második rész lényegesen jobb az elsőnél......
....de ugye itt a topikban kéne elhinnem pár "hozzáértőnek" hogy a part 1 jobb volt....
LoL :))

[ Szerkesztve ]

(#165725) gyuromoj


gyuromoj
veterán

Atlasz elozetes

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#165726) Bad Pritt válasza eeXaa (#165724) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Nem kell elhinned, csak el kell fogadnod. ;) Max elraktározod magadban hülyeségnek, mint ahogy én teszek a te véleményeddel mindig pl.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#165727) oriic válasza gyuromoj (#165725) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Protocole 1: Protect the Pilot... Á kicsit sincs Titanfall áthallás, dehogy is :DDD Amúgy esti chillezésnek jó lesz, bár J-Lo nem a kedvencem.

Live-Die-Respawn

(#165728) j0k3r! válasza eeXaa (#165724) üzenetére


j0k3r!
senior tag

"Egy, két, " érv, hogy elhigyjük az itteni "hozzáértőnek" miért masterpiece a Dune 2 ;)

some men just wanna watch the world burn...

(#165729) eeXaa válasza Bad Pritt (#165726) üzenetére


eeXaa
addikt

Nem kell, elfogadnom. Miért is kellene, mert te mondod? :))
A te hszeidet amúgy mindig a "tudálékos megmondja" ként könyvelem. :)

(#165730) myckey


myckey
veterán

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#165731) Bad Pritt válasza eeXaa (#165729) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Ha tudálékos akarnék lenni most azt válaszolnám, hogy legalább a központozással tisztában vagyok és nem Merániai János egyértelműségével fogalmazok. :D

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#165732) lezso6 válasza Bad Pritt (#165731) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Évvagyok dudálékosabb!

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#165733) myckey válasza lezso6 (#165732) üzenetére


myckey
veterán

Nem ,Te olyan vagy,mint a gomba...

;] :D

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#165734) oriic válasza myckey (#165733) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Kalapos? ;]

Live-Die-Respawn

(#165735) myckey válasza oriic (#165734) üzenetére


myckey
veterán

Légyölő ;]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#165736) proci985


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Córki dancingu / The Lure 2015

Kis hableány a Közép-európai mitológiában, horrormusicalként tálalva. Oké színészek, jó rendezés, oké sztori, jó zenék, jó/remek koreográfia és szuper díszletek (60s Lengyelország). Valamint totálisan bizarr, koncepció és megvalósítás szinten is.

Az éneklő szirének sztorija végiggondolva egyértelműen horrormusicalként működik igazán, még ha maga a koncepció annyira abszurd, amennyire csak lehet. Gyakorlatilag az Ariel / Kis hableány is coming of age (felnövéstörténet) film, ami technikailag egy ponton a karakter átváltozásával a body horror hatán van. Ha ehhez hozzátesszük, hogy az eredeti szirének emberevők és az énekükkel csábítanak, innen már csak egyetlen lépés a body horror X musical kombó. Hasonlóan fura filmre nem is nagyon emlékszem, bár pár jelenetben a Ducournau féle Raw, a Cronenberg féle Rabid és a Pálfi féle Taxidermia ugrott be. Esetleg a Rocky Horror Picture Show, de ahhoz képest ez inkább horror és a musicalbetétjei fókuszáltabbak.

7/10. Namost, ha nem szereted a furcsa filmeket, akkor messziről kerüld, mert ennél bizarrabb filmet keveset láttam. Filmconnoisseurként ha szereted a fura horrorokat, akkor viszont nagyon ajánlott.

#értékelés

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#165737) j0k3r! válasza proci985 (#165736) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Na ezt felrakom a listámra :R

some men just wanna watch the world burn...

(#165738) proci985 válasza j0k3r! (#165737) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

:R kíváncsi leszek a véleményedre. topikban tudom, hogy páran imádjuk az átlagtól elterő filmeket és horrorokat, ez a film meg egy anomália.

Netflixen (!) éppen fent van.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#165739) Yodamest válasza eeXaa (#165724) üzenetére


Yodamest
addikt

Tényleg. Mondjon már valamelyik tag aki szerint ez a film "csak elmegy" "közepes" stb. egy jobb scifit a Dűne part 2 nél, had nevessek már.

Hogy válaszoljak is a kérdésedre, már amennyiben ezt őszintén kérded:
Csillagok között
Eredet
Mentőexpedíció
Expedíció
Érkezés
Ne nézz fel!
Végjáték
Ready Player One
Alita: A harc angyala
Prometheus
Hang nélkül
Hang nélkül 2.
A holnap háborúja
A holnap határa
Lucy
Élet
A platform
Tűzgyűrű
District 9
A.I. - Mesterséges értelem
Legenda vagyok
Gattaca
Feledés
Snowpiercer - Túlélők viadala
Gravitáció
Az Adam-projekt
Cloverfield Lane 10.
Upgrade - Javított verzió
Hét nővér
Szerelem és szörnyek
Hibrid
Pandorum
Árok
Europa Report

A teljesség igénye nélkül, hirtelen ennyi és akkor még sok nyilvánvaló klasszikust nem is írtam bele. Ezek mind mérföldeket vernek a Dűnére, hajrá lehet nevetni.

(#165740) markknight válasza Yodamest (#165739) üzenetére


markknight
veterán

Rettentő unalmas már ez a téma.. Megnézted, nem jött be, lapozzunk. Ennyi karaktert meg energiát beleölni, hogy linkelsz ide egy csomó filmet.. meh

Lucy? Komolyan? Gravitáció? Nem is scifi

[ Szerkesztve ]

(#165741) myckey válasza markknight (#165740) üzenetére


myckey
veterán

Nem igaz... ;]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#165742) mephi666 válasza markknight (#165740) üzenetére


mephi666
nagyúr

quiet place2 :C mondjuk nálam pl a platform is eléggé kérdéses... maga nemében krvajó film, de scifinek én nem nevezném...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#165743) Miklós315 válasza eeXaa (#165724) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Dűne Part One ;) :P

"Szerintem."

(#165744) liszi70 válasza Yodamest (#165719) üzenetére


liszi70
nagyúr

"van egy nagyon jó írás róla mafabon, ez is remekül összefoglalja a film milyenségét:
Semmi a négyzeten!"
Ez egy színvonaltalan kifakadás, egy fröcsögés. Ez akkor is igaz, ha a jelzők egy részével egyet lehet érteni. Attól még nem lesz "remek" az írás, mert a cikk írójához hasonlóan nekünk sem tetszett a Düne. :)

[ Szerkesztve ]

(#165745) eeXaa válasza Yodamest (#165739) üzenetére


eeXaa
addikt

Ezek küzül max 2-3 film kiemelkedően jó, 2-3 jó, a többi meg átlag, vagy alatta.

A Dűne part2 a legjobb scifi ami valaha készült. ;)

(#165746) arcitec


arcitec
addikt

Most meg az megy, hogy akinek a Düne nem tetszett akkor azé kell bele állni, akinek tetszett akkor ezé, aki nem megfelelően írja le x.y elvárásai alapján a nem/ illetve a tetszését, akkor azé kell bele állni, aki nem velünk az ellenünk, hajrá magyarok ... ;]

[ Szerkesztve ]

(#165747) Kergeboci válasza arcitec (#165746) üzenetére


Kergeboci
tag

csak a troll etetés megy már (sikeresen) egy ideje, de mint minden, ez is lecsillapszik majd

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#165748) markknight válasza eeXaa (#165745) üzenetére


markknight
veterán

A Dűne part2 a legjobb scifi ami valaha készült.

Hát azért.. A Mátrix például sokkal jobb (gondolom én) pure science fiction, kb nulla fantasy áthallással, amiben a Dűne azért szépen bővelkedik.

Mindegy, ízlés, kinek mi, de azért ez minden csak nem igaz :D

[ Szerkesztve ]

(#165749) myckey


myckey
veterán

[link] Turbo Kid játék miatt, belenéztem a Turbo Kid nevezetű moziba...

Teljesen új volt a számomra, de sztm még máskor is lesz rá alkalom. Olyan igazi zs kategóriás mozinak hat, mégis szórakoztató darab. Tetszik a retro zene, meg a darabolás és az egésznek olyan feelingje van, mintha a Mad Max kifiguráznák, továbbá egy szaros hétvégi kölyökcsapat dobta volna össze, valami zsebkamerával.

Tehát, szerethető klasszikus, igazi kult movie. Meg tudom érteni. ;]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#165750) Elemental


Elemental
addikt

About time - időről időre 2013

Meg merem kockáztatni, hogy a legjobb romantikus film, amit láttam.

Masterpiece!

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.