Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#164801) gbors


gbors
nagyúr

Pain hustlers / A fájdalom ügynökei (2023)
Egy kis ízelítő az USA-ban zajló gyógyszeripari stiklikből, valós alapokra építve, (többnyire) humoros tálalásban, némi személyes drámákkal megtámogatva. Alapvetően rendben lenne, csak nem teljesen tudja eldönteni, hogy mi akar lenni. Könnyed, szatirikus filmként az utolsó 10 percig egész jól működik, a felszínessége kicsit zavaró a téma komolyságának tükrében, de legalább szórakoztatva rámutat fontos dolgokra, akit meg mélyebben érdekel a dolog, az még mindig utánaolvashat. A végére viszont bejönnek az eseményekből szükségszerűen következő tragédiák, és ezt a film nagyon rosszul kezeli - normálisan kibontva sincsenek, és maguk a jelenetek sem jók. Szóval a film kicsit a limbóban ragadt, érdemes megnézni, de akárcsak az I care a lotban, ebben is sokkal több volt a potenciál, mint ami kijött belőle. 6/10.

#értékelés

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#164802) paatrick


paatrick
őstag

Hogy kiszakadjatok a dűnekerékből hozok egy pár állatosat :D

Majmok bolygója 3. rész (?)


Legendás állatok és megfigyelésük 2. rész (?)

Pi élete (2012)

Legenda vagyok (2007)

Jurassic World (2015)

A vadon hívó szava (2020)

Tini nindzsa teknőcök (2014)

Holnapra is lesz, szóval stay tuned :D

[ Szerkesztve ]

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#164803) lezso6 válasza paatrick (#164802) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

A Tigris a legjobb, nagy cuki. :DDD

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#164804) proci985 válasza Miklós315 (#164789) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Nem tudom, ki számolta össze mind az 5000-et és mi alapján súlyozott (osztott szét és vont össze témákat), de néhány valóban akad.
Ha jól tudom pszichológia területen számolták össze. Archetatipusok miatt érdekesek. Plusz részben emiatt untam meg nagyon hamar a mainstream USA képregény(film)eket: Gyakorlatilag ugyanaz a pár sztori ismétlődik újra és újra, mintafelismerésben pedig valamennyire jó vagyok.

Az arányosság. Forma és tartalom összhangja, a közbülső disszonanciák arányos eltolódásai (végül kiegyenlítődnek, a nagy egészet tekintve).
Igaz, ettől függetlenül én kíváncsi vagyok, és néha szeretem a kísérletibb filmeket is, plusz nekem gyengém a jól megvalósított vizualizáció, az összefüggő modell és ahogy a film átadja az információt. És szeretem a harsány, hömpölygő, kaotikus filmeket, ha az passzol a sztorihoz. Nihillel pedig nincs bajom, pl Camusnál a Pestis sokkal jobb, de a Közöny párban kontextust ad az élvezeti értékéhez.

Filmeknél ez nálam abban csapódik le, hogy a Nocturnal Animals, az Everything Everywhere..., vagy a Raw szerintem szuperek. Pontosan azért, mert vizuális megvalósításban adnak egy extra szintet. Vagy pl emiatt szerettem a Mandyt, a Velvet Buzzsawot, a Neon demont, a Climaxot vagy a Night comes for ust. Tisztában vagyok a hibáikkal, de ettől még élmények.

Aztán néha a csillagok együtt állnak, ld Blade runner 2049, Mad Max: Fury Road, vagy az említett Zima Blue a Love, Death & Robotsból.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#164805) Miklós315 válasza proci985 (#164804) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Azt vágom, hogy vannak archetipikus alapok, de hogy 5000-féle... Talán a karakter-típusokat, helyzettípusokat, stb. is beleszámítják vagy csak a történet-típusokat? Az rengeteg.

Igen, az már kiderült számomra, hogy talán jobban kedveled a formát (hangsúly). Sajnos én sok ilyen filmmel (pl. Mandy, Everything..., stb.) nem tudok mit kezdeni, számomra nem érdekesek.

"Szerintem."

(#164806) mephi666 válasza proci985 (#164804) üzenetére


mephi666
nagyúr

én szeretem, ha egy film meg tud lepni... általában ezek maradnak meg az emlékezetemben, nem pedig ha ugyanazt a sztorit látom a 28. körítéssel :K

2 hete fodrásznál voltam, utálok járni, de most kivételesen normálisabban telt (ez a kb 15 megerőltető perc :D ) ...ez egy igen kicsi fodrászat 2 székkel és a másikban egy 45-50 körüli fickó ült, akivel és a fodrásznőkkel filmekre terelődött a téma... azonnal lejött, hogy nagy Nolan fan és beajánlotta a Following-ot, amit még nem láttam... azóta megnéztem és tényleg baromi jó ez a film: érezhető azért, hogy kb mire akar kifutni, de ennek ellenére zseniális :K gyorsan átfutottunk még pár témát: pl alient, predatort és az egykaptafa marvel filmek utálatát részéről... :DDD

utóbbi filmek meglepő filmjei közül nálam a the hunt maradt meg :K fel lehetett volna azt is építeni egy gagyi hunger games klónnak, ezzel szemben görbe tükröt rak neki, ami nem megy át paródiába...

tegnap aranyos filmet néztünk: Jerry and Marge Go Large

rövid sztori: a főszereplő (Bryan Cranston a filmben) nyugdíjazása után kimatekozott egy "rést" valami helyi lottóban és a feleségével (Annette Bening) ezt kihasználva kb 10 éven át szétnyerte magát és fellendítette a kisvárosát :DDD valami 26millió dollár körül hoztak össze úgy, hogy 1000$ körüli saját tőkével próbálkozott először, amit emelt egyre jobban... megtörtént esemény alapján :) (ezért nem is teszem spoilerbe)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#164807) myckey válasza paatrick (#164802) üzenetére


myckey
veterán

Felemelő képsorozat, egy élmény lehet :DDD

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#164808) proci985 válasza Miklós315 (#164805) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Rá kéne néznem honnan jött, de emlékeim szerint egy jungiánus szerzőnél olvastam legalább 10 éve. Talán anyám emélszik, mert tudom ő ajánlotta. Példák között pl ott van a számi pókasszony meséje, ami részben archaikus és részben nagyon más. Helyzet- és történettípusok szerintem beleszámítottak, mert a történet részei.

Vizualizáció a gyengém. Mandynál egyébként megéltem, hogy akivel néztük másfél órán keresztül WTFelt, és majdnem kikapcsoltuk két ponton. Aztán két héten keresztük minden alkalommal, amikor beszéltük, feljött, és akivel néztem minden alkalommal jobbnak tartotta. Mármint a WTF megmaradt, a tempója lassú, ugyanakkor a film nemhogy a Bechdel-teszten alig megy át (kb a Lord of the Rings szintjén), hanem úgy általában, a kiterjesztett Bechdel-teszten is alig (két ember egymással bármilyen párbeszédet folytat, akármiről). Monologizálnak a szereplői, de gyakorlatilag semelyik szereplő között nincs közös pont. Annyira bizarr, annyira más, ami miatt viszont egyben különleges és egy élmény.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#164809) proci985 válasza mephi666 (#164806) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

igy, egyebkent a best weird movies of the decade lista gondolom megvan

ahogy nezem 23 filmet lattam eddig rola, es legalabb 10 fent meg a watchlistemen

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#164810) mephi666 válasza proci985 (#164809) üzenetére


mephi666
nagyúr

ránézésre 20at biztos láttam én is, de lehet a régebbiek közül is megvolt pár, amire már nem nagyon emlékszem :K

ezt a Mandy-t pótolom mielőbb :K

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#164811) [HUN]NIMROD


[HUN]NIMROD
aktív tag

Miért nem tudunk "elvonatkoztatni"...<sóhaj>... Én a magam részéről lezárom a témát, már mindent elmondtam, nincs értelme tovább ragozni. Az elvonatkoztatás dolgában itt hagyok egy részletet a könyvből, azt amikor Paul már tetszhalott állapotban van, és megérkezik Csani. Mindenki vesse össze vele a jelenetet a filmből, a párbeszédet, a karaktereket, a viszonyokat, és sok sikert az elvonatkoztatáshoz...

https://pastebin.com/raw/Jk8E4UrV

Jessica tehát nemcsak hogy nem nyomta rá a próbára, de végig azt hitte, valaki simán megmérgezte.

[ Módosította: radi8tor ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#164812) lezso6 válasza proci985 (#164804) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

A tartalom és forma kapcsán sok kérdés felvetül, TLDR agymenés következik... :D

A forma iránti rajongás hogyan függ össze a nagy vászon, HDR, jó hang, stb., iránti rajongással? Melyik irányban van az ok okozati viszony? Meg mi számít formának?

Pl a vizuális történetmesélés nekem is a gyengém, erre főleg a Better Call Saul sorozatot szoktam felhozni, mert abban zseniális sketchek vannak, habár ott vizualitás tökéletes szvsz. De a vizuális történetmesélés az forma vagy tartalom? Vagy a kettő tökéletes összhangja?

Ott vannak a látványfilmek. Ha szeretjük a formát, de pl egy Transformers, Pacific Rim jellegű filmet nem szeretünk, az is gyenge formailag? Mert a hagyományos filmtechnikai elemekben gyenge, mint pl fényképezés, vágás, zene, rendezés, színészi játék, stb? Tehát ezek fontosabb formai elemek számunkra? Míg a speciális effektusokkal telepakolt film önmagában csak formai blöff? Mert olyan mint egy hosszú reklám vagy zeneklip? Ugye Michael Bay is az utóbbi vonalról jött, szerintem azért olyanok a filmjei amilyenek.

A ló másik oldalán a kamaradrámák vannak. Itt a forma minimális, főleg pl Lars Von Trier a Dogville című filmje, ami a falig megy (ebben végtelenül posztmodern :D), én meg sem tudtam nézni egyelőre, megfelelő hangulat kell hozzá. De a lényeg, hogy ebben a műfajban a forma legfeljebb a szoba kellékeire, kosztümökre és a színészi játékra korlátozódik, pont mint egy színházi darabban. De sokszor még kevesebb ezeknél, hisz az emberek csak beszélgetnek, nem igazán van cselekmény, tehát (közvetlen) tartalom szintjén is minimalisztikus. De akkor miért szeretjük?

Mert a kevesebb több? :)

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#164813) mephi666 válasza mephi666 (#164810) üzenetére


mephi666
nagyúr

...na hát ez a Mandy nem hétköznapi tényleg :) inkább audiovizuális élmény, mert lényegében egy szimpla bosszúdráma, megtolva csomó nagy monológgal és művészieskedéssel...

a sundance logó meg csomó "outstanding" és "stunning" felirat után azért óvatosan kezelem ezeket a filmeket, mert abból indulok ki, hogy izomból becuccozva tuti nagyot ütöttek a kritikusoknak :) ...szerencsére ez most abba a csoportba tartozott, ami tiszta fejjel is élvezhető :K

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#164814) paatrick válasza myckey (#164807) üzenetére


paatrick
őstag

Na majd most megüt az igazi kiábrándulás:

Jumanji: A következő szint (2019)

Jurassic World (2015)

A függetlenség napja: Feltámadás (2016)

Bosszúállók: Végjáték (2019)

Ghost in the Shell (2017)

Óz a hatalmas (2013)

Alice Csodaországban (2010)

Egyiptom istenei (2016)

Kingsman: Az aranykör (2017)

És amit már nyilván mindenki hallott: A hobbit minden része

Szegény színészek mikor megnézik a filmet amiben játszanak először nekik is tök új élmény :U

[ Szerkesztve ]

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#164815) bagyulajuve válasza proci985 (#164809) üzenetére


bagyulajuve
addikt

ha jól számoltam 21-et láttam a 82-ből, vagy kettőt félbe hagytam és 2-3 van amit terveztem, hogy majd valamikor egyszer sort kerítek rájuk

ez "csak" 2020-ig bezárva tartalmaz filmeket, ha jól látom

nem sokra mondanám egyébként, hogy különösebben tetszettek, bár pár jó akad azért köztük

Resistencia eterna

(#164816) Peterhappy válasza paatrick (#164814) üzenetére


Peterhappy
őstag

Ooo az utolsó de lehangoló :(
A többi "csak" kiábrándító...

(#164817) proci985 válasza lezso6 (#164812) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Nagy vasznon jobban latszik minden. Az otthoni dolby atmos/dts:x setup inkabb arrol szol, hogy mozit akartam otthonra.

De a vizuális történetmesélés az forma vagy tartalom? Vagy a kettő tökéletes összhangja?
Nekem az osszhang.

Transformersnel szornyu a vagas es harmatgyenge a reprezentacio: Amit es ahogyan mutat egyszeruen gyenge. Pl hasonlitsd ossze Lanthimos filmjeivel.

mephi666: gyors volt :R

bagyulajuve: ahogy neztem en is foleg a lista elejerol lattam a filmeket, azok kozott azert ahad boven nagyon jo is.

a 2010es eveket oleli fel, szoval sajnos tenyleg hianyzik belole az utobbi 5 ev filmtermese.

pl Beau is Afraid, Triangle of Sandess, Favourite, Handmaiden, Babylon.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#164818) radi8tor válasza paatrick (#164814) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ghost in the shell

Scarlett jöhet zöld háttér előtt is. :D

⭐ Stella

(#164819) KISDUCK válasza Peterhappy (#164816) üzenetére


KISDUCK
addikt

Azért annyira ne sajnáld, "According to Haley’s Bio Blog, Ian McKellen, who played the iconic role of the wizard Gandalf, also got paid well to join the cast. McKellen took home $13 million for his work on Lord Of The Rings: The Fellowship of the Ring and Lord of The Rings: The Two Towers.". A 3. rész nincs ide írva, a 3 filmnek ha jól emlékszem akkor 1 évig tartott a forgatása. Még ha ezt 13M$-t is a teljes forgatásra nézzük, nem járt rosszul akkoriban és azt hogy zöld háttér előtt kellett egyedül színészkednie, nem hiszem hogy olyan nagy kín.

(#164820) Bad Pritt válasza KISDUCK (#164819) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

A Gyűrűk Uránál ráadásul nem is kellett annyit green screen előtt bohóckodnia. A hobbitoknál akadt ki.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#164821) paatrick válasza KISDUCK (#164819) üzenetére


paatrick
őstag

Gyűrűk urát nagyrészt Új-Zélandon forgatták, sokszor több száz statisztával, maszkokkal, majd ezeket egészítette ki a CGI a háttérrel.

A Hobbit nagy részében meg pont fordítva történt. Többség egy stúdióban, zöld/kék üres cuccok között lett felvéve, és kevés külső forgatás volt pl Tóváros.

Ezért néz ki szerintem a Hobbit sokkal hiteltelenebbül mint a Gyűrűk ura.

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#164822) jackal79


jackal79
aktív tag

Sziasztok! Nem tudjátok, h a Dune első része melyik streaming szolgáltatáson érhető el? Köszi!

(#164823) PuMbA válasza jackal79 (#164822) üzenetére


PuMbA
titán

JustWatch honlap pont erre való :)

[ Szerkesztve ]

(#164824) jackal79 válasza PuMbA (#164823) üzenetére


jackal79
aktív tag

Köszönöm! Nem ismertem ;)

(#164825) KISDUCK válasza Bad Pritt (#164820) üzenetére


KISDUCK
addikt

Hobbitért is vagy Hobbitokért kapott elvileg 6M fontot, szóval volt mibe törölni a könnyeit. ;]

(#164826) Kergeboci


Kergeboci
tag

The Holdovers
Téli szünet

Annyira jól esett. Egy klasszikus vonalvezetéssel bíró, lassabb tempójú, drámai kitörésektől mentes nagyon jó hangulatú, szeretetteljes és megható film 3, egymástól a lehető legjobban különböző emberről, kik a téli szünet rövid időszakára összezárva kénytelenek megélni a két ünnep közötti időszakot.

Mondhatjuk, hogy semmi nagyot nem merít a film, nem is kell. A dráma bőven kap annyi szerepet, amennyitől nem fordul át giccsesbe. A szereplők egymáshoz szokása, a tanár-diák egyfajta apa-fia kapcsolatba átfordulása, nincs túlerőltetve. A színészi játékról, a film humoráról, pedig szintén csak jókat lehet elmondani.

Nem lett számomra egy világmegváltó film, de egy nagyon jóleső mozi élmény igen.

Mindenkinek. Mellettem ült 4 öreglány, akik velünk együtt nevettek bármilyen nem konvencionális helyzetkomikumon (legyen az némileg pajkos vagy csak éppen korban fiatalabbakra célzott), és nem dumálták végig a filmet. Nem úgy, mint egyéb kortársaim. Btw, most hogy egy hete kétnaponta moziba vagyok, meg vagyok lepve, mennyi idős ember eljárkál feliratos, eredeti nyelvű, nem éppen populáris mozidarabokra. Remélem, ha valami véletlen folytán, megérem ezt a kort, nálam is megmarad eme jó szokás.

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#164827) Phobion


Phobion
őstag

Sziasztok

Szerintetek van arra esély, hogy a Dűne 2. fejezetét IMAX feliratosan is lehet majd a közeljövőben látni a mozikban? :F

#164828 - vajon miért? ennyire költséges lenne :F

#164827 - miben üti?

[ Szerkesztve ]

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#164828) Kergeboci válasza Phobion (#164827) üzenetére


Kergeboci
tag

Idehaza biztos nem.
Úgyhogy ajánlok egy szinkronos IMAX-ot, majd kicsivel később utána, egy 4k-s eredeti nyelvűt második megnézésre :)

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#164829) PuMbA válasza Phobion (#164827) üzenetére


PuMbA
titán

Ott az Etele Cinema, ami a vászon méretén kívül üti az IMAX-ot minőségben. Szerencse hogy nem kell egy mozira hagyatkoznunk.

Szerk: Miben üti? Például IMAX-ban 2K felbontás van, Eteleben 4K :) Lézer vetítők miatt jobb a kontraszt is Etele-ben, nem szürkés a fekete. Sajnos az IMAX mozihoz a megnyitása óta nem nyúltak, nem cseréltek vetítőt, nem modernizálták így elvesztette azt a helyet, amikor még a minőség kizárólagos csúcsa volt.

[ Szerkesztve ]

(#164830) Kergeboci válasza Phobion (#164827) üzenetére


Kergeboci
tag

Jó kérdés. Szerintem igény lenne rá.
Bár őszintén, azon a vásznon, elveszne a felirat, igaz én bele szoktam bújni a vászonba.

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#164831) Phobion válasza PuMbA (#164829) üzenetére


Phobion
őstag

még úgyse voltunk párommal ott, akkor lehet benézünk
érdemes ezt a prémium verziót választani ott? 🤔

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#164832) PuMbA válasza Phobion (#164831) üzenetére


PuMbA
titán

Prémiumra azért nem mennék, mert az vagy a leghátsó sorokat jelenti vagy egy pici 20 fős termet kis vászonnal. A kényelme tényleg fantasztikus...de egy "sima" terem 6-8. sor környéke szerintem a legjobb, mert a látóteret jobban betölti a vászon :)

[ Szerkesztve ]

(#164833) pohár válasza Phobion (#164827) üzenetére


pohár
félisten

én reménykedek még egy IMAX feliraton verzión, hátha meglépi az InterCom... náluk lehet kopogtatni :D

amúgy ha jól tudom, ugyanannyi jogdíjat kell fizessenek egy feliratos kópiáért jogdíjként, mint egy szinkronos verzióként, és ugye tudjuk, hogy melyik fog jobban menni... ugyanez igaz valószínűleg az IMAX-es kópiákra is

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#164834) bagyulajuve válasza proci985 (#164817) üzenetére


bagyulajuve
addikt

nekem nagyon vegyes, elejéről, közepéről és végéről is vannak

szerintem az ötből amit írsz, csak (termséztesen) a Handmaiden-t láttam, illetve Babylont, viszont Beau is Afraid-del szemezek

Resistencia eterna

(#164835) shotika válasza jackal79 (#164822) üzenetére


shotika
őstag

HBO max

Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ

(#164836) k-adi válasza Phobion (#164831) üzenetére


k-adi
nagyúr

menjetek a főbb nagyobb termekbe, meg a pixelbe elsőre jó élmény a led fal díszítés :)

(#164837) k-adi válasza devil-k (#164236) üzenetére


k-adi
nagyúr

Argylle: A szuperkém
Argylle (2024)

Valóban botrányos, sajnos, pedig jó is lehetett volna. :U A film első fele még egész "korrekt" - persze nem egy Mission Impossible vagy Jason Bourne, inkább egy gyengített Kingsman, de még abból is folyamatosan veszít, ahogy pörögnek a percek.

Nevetni fogsz, de komolyan az első pár perc a legjobb a filmben, és még Dua Lipa is jobban színészkedik énekesnő létére, mint Bryce Dallas Howard.
Akit még kiemelnék az nyilvánvalóan Bryan Cranston, remekül hozta a karaktert, de ez tőle el is várható szerintem, csalódásmentes.
Persze Henry Cavill is remek arra a pár percre, nagyon kiált egy James Bond szintű castért. (U.N.C.L.E.-ben is szuper)
John Cena pedig, Cena :D én nagyon bírom, szerencsére ő se veszi túl komolyan magát és érzi milyen karaktereket vállaljon be és ez így pont jó.

A macska meg... totál nonszensz. Minek bele, ha pedig már van, ne 2 VFX gyakornok dobja már össze :F
What We Know About Dua Lipa's Feature Film Debut in 'Argylle'

(#164838) james001 válasza paatrick (#164761) üzenetére


james001
veterán

Én voltam még az aki írta hogy ilyesmi filmet keresek. Enemy nekem az egyik kedvenc filmem,sajnálom hogy neked nem tetszett.
Szerintem pont az is jó egy filmben mikor nem tolja a képedbe a "választ",és utána tudsz rajta agyalni,teóriákat kreálni,beszélni mással a megoldásról. Ezt a filmet pont párommal néztem meg,és utána sokat beszélgettünk róla,hogy mit jelenthetnek benne pl a pók szimbolizmusai ésatöbbi. Dennis Villeneuve a rendezője egyébként,aki ugye most a Dűnével aprít,és ő is azt mondta erről a filmről hogy mindenkinek a fantáziájára bízza hogy mit gondol a film sztorijába,ő nem fogja elmagyarázni. Vagy aztán lehet ő se tudja igazán mit is kreált :DDD

"The stars have died and the heavens go up in flames"

(#164839) Kergeboci válasza james001 (#164838) üzenetére


Kergeboci
tag

Nagyon is tudja, csak nem akar szajbaragni. Erzeseket rendezett ott, a vegerol meg beszel is rola emlekeim szerint (bocsanat, uton vagyok, nem keresnem ki a linket, de youtubeon Villeneuv kedvenc rendezoi pillanatai ra rakeresve, a Dune 2 plakattal a hatterben beszel rola)

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#164840) james001 válasza Kergeboci (#164839) üzenetére


james001
veterán

Az utolsó mondatom nyilván szarkasztikus volt,de egyébként egy régebbi interjúban mondta ezeket hogy nem akar nagyon róla beszélni,persze azóta már lehet megváltozott a "véleménye" róla,mégis csak 2013as film,azóta nem néztem vele szóló interjút. :)

"The stars have died and the heavens go up in flames"

(#164841) Kergeboci válasza james001 (#164840) üzenetére


Kergeboci
tag

igen, igen, átjött :)

közbe leültem, megvan a videó
(nem mintha 2 mondatnál többet szánna a magyarázatra, és azzal is csak a legvégét írja le :D)

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#164842) perempe


perempe
addikt

Dating the Delaneys (TV Movie 2022)
Gyerek győztes hárompontost dob, pedig ketten is kiléptek rá. A palánk felől mutatták az akciót. Anyuka is felvette mobillal, mutatja a barátjának 3 perc múlva, ott már csak egy védő próbálja blokkolni. Miért nem tudják ezeket egyszerre felvenni? Régi hobbim a kosárlabda, ez borzasztóan gyenge volt.

A filmről sokat nem tudnék írni.

* Brahms: 4. szimfónia *

(#164843) mephi666


mephi666
nagyúr

The Neon Demon

fényképezés, kameramunka, atmoszféra egyszerűen zseniális... a sztorit viszont kicsit kevésnek éreztem ez alá :K oké, hogy volt bőven mögöttes tartalom, csak az arányok nálam valahogy elcsúsztak... Nicolas Winding Refn-től a Drive viszi nálam továbbra is a prímet :K ott egyszerűen megtalálta a tökéletes receptet... sztori is rendben volt, mögöttes tartalom is, plusz hozzá a zenék, fényképezés, atmoszféra :K sajnos az az érzésem, hogy ezt a szintet nem lesz képes újra megtalálni

...10 év után is azonnal ez szólal meg a fejemben, ha eszembe jut a film

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#164844) eeXaa válasza mephi666 (#164843) üzenetére


eeXaa
addikt

...pedig megtalálta, sőt még túl is lépte.
...azóta csinált két "mini" sorozatot egyet az amazonnal, másikat a netflixel. Mindkettő zseniális.... hamarosan várható tőle új film is.
Maga a sztori szerintem sokszor másodlagos.... sokkal fontosabb, az hogyan van elmesélve. ;)

[ Szerkesztve ]

(#164845) proci985 válasza mephi666 (#164843) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

imadom, ahogy nezed vegig a heten szoba kerult style-over-substance filmeket :DDD

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#164846) mephi666 válasza proci985 (#164845) üzenetére


mephi666
nagyúr

ma egy kicsit lazábbra veszem Venus-al :DDD

...de lehet utána belefér még valami ütősebb darab is

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#164847) .LnB


.LnB
titán
LOGOUT blog

December óta várom, hogy meg tudjam nézni a Godzilla Minus One-t. Erre ma olvasom, hogy a Legendary és WB féle f*s filmek jogai miatt nem láthatjuk. Nevetséges. :DDD És szomorú. :(
Bár most már lassan megjelenik BD-n kint, szóval csak átszivárog ide is.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#164848) De4d


De4d
őstag

Azt megtudná mondani itt a streaming szolgáltatókkal kapcsolatban, minek a függvénye, hogy szinkronnal érkeznek, filmek, sorozatok?
Pl a Netflixen amihez eddig volt szerencsém ott mindenhez volt szinkron (nem tudom hogy azokhoz is lenne amelyeket nem néztem) de pl A Disneynél úgy látom a Shogun-hoz nincs. (pont ez érdekelne igazán úgy) máshoz se jön náluk? Amazonon meg megint szinkronnal jönnek? ( onnan meg csak a gyűrűk ura sorozatot néztem)

Minden jó, ha a vége jó!

(#164849) mephi666 válasza mephi666 (#164846) üzenetére


mephi666
nagyúr

...na, hát ez a film legalább nem hétköznapi volt :DDD hullámzott a vége rendesen... már kezdtem azt hinni, hogy jó lesz és elgurult a rendező gyógyszere :DDD

főszereplő csaj meg: elején combon szúrja egy gorilla és lefejelteti vele a polcot... oké, túlélte... azt hittem, hogy combból el fog vérezni, de nem... végül kap pár szúrást hasba, majdnem szegycsontig felvágják... kidől kis időre, majd felébred, tűzőgéppel összehúzza a sebet, körbe tekeri magát duct tape-el, benyal egy marékkal valami drogból és nekiindul, hogy lenyomjon mindenkit :DDD

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#164850) lemmy9 válasza eeXaa (#164844) üzenetére


lemmy9
őstag

Melyik az a két sori?

Szerintem!

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.