Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#164601) Kergeboci válasza Kergeboci (#147171) üzenetére


Kergeboci
tag

#147061 nem is tudom, hányadik alkalommal? 4?

Dune Part One

Ez továbbra is rohadt jó. Minden hibája és hiánya ellenére, nem tudok rá mást mondani, mint hogy epikus. Még így itthon, TVről is.

Jöhet a holnap este!

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#164602) Egon válasza lezso6 (#164549) üzenetére


Egon
nagyúr

Túlzottan megengedő vagy az értékeléssel.
Ha rendkívül nagyvonalú és jóindulatú vagyok, összességében talán kaphat egy hármast. Talán.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#164603) mephi666 válasza radi8tor (#164600) üzenetére


mephi666
nagyúr

...pedig nem olyan rossz ez: elején kicsit mintha túltolták volna a dalolást, de ennek ellenére is tetszett mindhármunknak :K asszony pedig képest 15perc után otthagyni a szétdalolt disney meséket :DDD

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#164604) eeXaa válasza k-adi (#164580) üzenetére


eeXaa
addikt

Nem egy "szemmel" nézzük mi egy jó film.
A Napóleon továbbra is Masterpiece, mindig is az lesz... csak másoknak kell vagy 20 év hogy megértsék miért.

(#164605) perempe


perempe
addikt

Holnap ingyenes koncert a Nádor teremben, A szakaszból ismert Adagio vonósokra (Barber) is el fog hangzani.

* Brahms: 4. szimfónia *

(#164606) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

"Not The Smartest Thing": Kevin Costner Addresses Hopes For Horizon Saga & 3 Sequels

Négy részt tervez az egész sagához, részenként 100 millióba kerül, részben saját pénzből finanszírozza a projektet és egy hónapon belül jelenik meg az első kettő, szóval ha az elsőnek rossz a visszhangja a második tuti bukó... ez az ember őrült. :D

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#164607) Vikthor válasza Bad Pritt (#164606) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Minden tiszteletem az övé. Nagy legenda a szememben. Ehhez ért igazán a westernekhez, megjegyzem rengeteg nem westernben is remekelt már, de ez a "hazai" pályája szerintem.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#164608) Bad Pritt válasza Vikthor (#164607) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Hát meg ez egy nagy álma volt mindig, a trailer kapcsán írták valahol, hogy 1988 óta tervezi. Az első részt szerintem tuti moziban fogom nézni és ha jó akkor a másodikat is.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#164609) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

The Holdovers (2023) (Téli szünet)

Erősen túlértékelt film. Nem mond semmi újat, meglehetőség klisés a forgatókönyv. És pont ezért túlértékelt, mert az átlagembernek ez kell, s régen volt már ilyesmi. A népszerűségének másik oka pedig a nosztalgia, ugyanis 1970 karácsonyán játszódik, s technikailag is olyan, mintha akkor vették volna fel, ez pedig megad egy hangulatot.

De nézzük a jó oldalát: a kliséi ellenére ez egy jó filmdráma, jó technikai megvalósítással, kiváló színészi játékkal (Paul Giamatti), a figyelmet folyamatosan fenntartó tempóval, emberi karakterekkel, közöttük nagyon jó dinamikával. De amúgy semmi extra, nem maradandó.

7/10

A rendező Alexander Payne, tőle az About Schmidt (2002) (Schmidt története), amit nagyon ajánlanék, ha nem láttad, Jack Nicholson a főszerepben, az nálam egy nagyon erős 8-as.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#164610) gbors


gbors
nagyúr

Murder on the Orient express / Gyilkosság az Orient-expresszen (2017)
Egy remek adaptációs háttérrel rendelkező, rutinos rendező, számos A-listás színész, egy nagy rakás pénz, és egy világhírű regény, mint alapanyag - ennek aztán már csak jónak kell lennie, nem? Hát naná, hogy nem ;]
Azt gondolom, Kenneth Branagh már a nyitójelenettel le akarta szögezni, hogy másképp közelíti meg a dolgokat, mint az eddig (amúgy számos esetben teljesen jó) Agatha Christie-adaptációk - ez olyannyira sikerült, hogy 3 perc után a film kikapcsolását fontolgattam, mert annyira sikerült túltolni mind Poirot karakterét (erről még bővebben később), mind a dramatizációt. Pedig az ötlet maga jó volt, de a megvalósítás nem állt össze. És tulajdonképpen ezt az egész filmről el lehet mondani - elég jól szedte össze, hogy a könyvet hogyan, milyen szegmensekből építve lehet jól filmre vinni, de a jelenetek nem kis hányadát sikerült elrontani vagy elbénázott írással, vagy szükségtelen akcióval, vagy színészi túljátszással. Eleve nem volt könnyű a feladat, mert az Orient-expressz a fő rejtély zsenialitásán túl egyáltalán nem egy annyira erős regény - ennek ellenére számos jelenetet sikerült jól dramatizálni, de... Ott volt pl. a fő konfrontációs jelenet a végén, amit egészen kiválóan raktak össze, hogy aztán azután, hogy Poirot lerántotta a leplet a titokról, és megvolt a teljesen jó katarzis, előadjon egy annyira rossz és túljátszott monológot, hogy sírhatnékom támadt tőle. Végig ez volt egyébként a probléma vele - többnyire sikerült eladnia, hogy egy nem-David-Suchet-hanem-másmilyen-Poirot is lehet jó, de időnként kizuhant a szerepből, és tönkretette az addig jól felépített jelenetet...
A film számos apró problémája (pl. Poirot röhejes bajsza :D) fölött könnyebb lenne elsiklani, de a bukdácsoló dramatizáció és a menetrendszerűen bekövetkező túltolások nagyon szétzilálták az élményt. Az az érzésem, hogy Kenneth Branagh túlvállalta magát, és így sikeresen (részben) elpuskázta mind a főszerep eljátszását, mind a rendezést. Ennek ellenére mégis viszonylag sok pontot adok neki - a film ugyanis tele volt izoláltan nagyon is élvezhető jelenetekkel, amik akár korfestésben, akár atmoszférában, akár karakterizációban remekül sikerültek, és a filmes médium lehetőségeivel élve nem csak filmre vitték a regényt, hanem tettek is hozzá. Szóval ez egy olyan 6/10, ami helyenként 4, helyenként 6, helyenként meg 8 :)

#értékelés

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#164611) VágniValó válasza lezso6 (#164609) üzenetére


VágniValó
addikt

Nálam abszolút betalált a The Holdovers, ezek szerint kommersz vagyok. Örülök, hogy szökőévente (se?) kiesik egy ilyen film a szenny halivúdból. "régen volt már ilyesmi" Bizony, talán ezért működött nekem. Klisésnek azért nem feltétlenül nevezném, a végére se ment át szentimentális szuper happy ending nyálba, nem történtek Isteni csodák.

Remélem a mostani nagyon fiatal generációnak ez egy meghatározó film lesz, és amikor majd 20-30 felettiek lesznek klasszikusként fognak rá visszagondolni.

Nálam egy listára került az Ébredésekkel, Holt költők társaságával vagy a Good Will Hunting-al.

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#164612) lezso6 válasza VágniValó (#164611) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Nulla nyál van benne. S egyáltalán nem kommersz ez a film, csak túlértékelt, mert jókor jött. 20+ évvel ezelőtt ez nem lenne akkora szám. Klisé alatt főleg pl a karakterfejlődésre, összebarátkozásra, a végén másik mellett kiállásra gondolok, amire abszolút lehetett számítani már az elején, mert már milliószor láttuk. Semmi meglepő vagy új nem történt.

Na, de a Good Will Hunting az tényleg egy kommersz film, pontosabban a megvalósítása nagyon az. Itt írtam róla. A Dead Poets Society az kb hasonló, mint ez az új film, habár nagyon régen látam. Az Awakenings viszont tényleg nagyon ott van.

szerk: amúgy már csak 5 év, és eeXaa leszek. ;]

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#164613) gerii


gerii
addikt

Most kaptam emailt, hogy a Skyshowtime megemeli a havidíjat 2000-ről 2800-ra. Biztos kell a pénz a Yellowstone befejezéshez...
Na de este szaggassák szét a Shai huludok a vásznat :D

(#164614) Major Lion válasza gerii (#164613) üzenetére


Major Lion
senior tag

Ha nem lesz 4K az emelessel akkor mondom is le...

On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero

(#164615) gyuromoj


gyuromoj
veterán

Bad Boys 4
2024.06.14.->2024.06.07.

[ Szerkesztve ]

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#164616) PuMbA válasza Major Lion (#164614) üzenetére


PuMbA
titán

Gondolom ez csak egyrészt infláció követő áremelés, amit mindenki csinál, másrészt meg mivel Magyarországon nem rég óta van Skyshowtime, ezért benne van normál árra beállás is :) Ugye mindig a tényleges árnál olcsóbban indul egy új szolgáltató, hogy felhasználókat szerezzen, aztán kb. 1 év múlva jön a kötelező áremelés.

[ Szerkesztve ]

(#164617) VágniValó válasza lezso6 (#164612) üzenetére


VágniValó
addikt

A Good Will Hunting valóban klisésebb az biztos :D Attól még szerettem, jól időzített film, ha ma jönne ki már csak egy kínos lenne.

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#164618) bagyulajuve válasza PuMbA (#164616) üzenetére


bagyulajuve
addikt

szerencsére kihasználtam az 50%-os indulást és így engem szerencsére nem érint annyira az áremelés

de halkan hozzáteszem, hogy azért a majdnem 40%-os áremelés, az kissé pofátlan :U

Resistencia eterna

(#164619) proci985 válasza lezso6 (#164612) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

[link] pontosan, az idovonal stimmel :P :DDD

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#164620) perempe válasza lezso6 (#164609) üzenetére


perempe
addikt

Ez egy reális értékelés.

* Brahms: 4. szimfónia *

(#164621) k-adi válasza bagyulajuve (#164618) üzenetére


k-adi
nagyúr

pofátlan vagy sem, lassan 1 Mc menüt kapsz ennyiért, itt meg 1 havi TV szórakozást. - ha van mit nézni :)

A probléma ott van, hogy nincs egységes streaming bérlet mondjuk havi 5-10ért amiben benne van mindegyik (netflix, apple+, hulu, disney+, stb.) és így külön-külön előfizetgetni rá macerás és szájhúzós... és akkor itt jön be az 1 hónapra előfizetek ide-kipörgetem, majd lemondom, megyek a másikra, stb. taktika

A másik probléma meg az, hogy sokan még emellé egyéb szolgáltatásokra is előfizetnek (spotify, youtube premium, stb.) és így apránként viszont tényleg összeadódnak és nagyobb tétel lesz belőle havi szinten... Nyilván a kérdés az, hogy biztos kell-e mind?

[ Szerkesztve ]

(#164622) mephi666


mephi666
nagyúr

Bill Skarsgard a Crow rebootban, ami szintén idén jön:

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#164623) Major Lion válasza PuMbA (#164616) üzenetére


Major Lion
senior tag

Azt ertem, csak jo lenne szolgaltatni, mert a Youtube-n jobb minosegben stream-elek mint ezeken a szarokon mint hbo meg skyshowtime, kinos na...

On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero

(#164624) Kergeboci


Kergeboci
tag

DUNE part 2 roviden: Villeneuv minden valtoztatasa ellenere, ez valami mocsok jol sikerult. Es ahogy a konyv befejezeset mar az elso olvasasnal is hirtelenitettem, ugy a rendezonek is szant szandekaba all leforgatni a Dune Messiasat.

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#164625) KISDUCK


KISDUCK
addikt

Dune: Part two / Dűne: Második fejezet

Ez színtiszta mozi élmény volt, ilyet utoljára talán az Intersellárnál éreztem. A látvány, a hangulat és a zene magával ragadó (persze a story is, de azt ismertem nagyjából a régi feldolgozás révén). A moziban csendben nézte mindenki a filmet, senki nem beszélt közben, a teljes közönséget kikapcsolta. 10/10, hibátlan a film.
Akinek tetszett az első rész az nézze meg moziban, ha teheti mert ez sokkal jobb annál.

(#164626) Kergeboci válasza KISDUCK (#164625) üzenetére


Kergeboci
tag

hol nézted? mert én áldoztam a vászon oltárán, és IMAX-ba mentem. Magyar szinkron, Cinema City közönség. Mint a kocsmában.
Nem hogy egy, vagy kettő, vagy három ember beszélt. Mindenki. Mögöttem konkrétan kiabáltak néha.
Alig várom a 4k, eredeti nyelvű vetítését Etellében, de az biztos, hogy levárom, amíg lemegy a hype és minden töltelék kipipálja magánál, hogy megnézte.

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#164627) paatrick


paatrick
őstag

Megtekintettem eme remeket hogy a topikgazdarendőrség ne vegzáljon hogy látatlanban mondom hogy nőiszuperhősfilmnemjaó. :(

Marvelek / Marvels (2023)

NNNNNNNNNNa ezzel a filmmel már tényleg elértünk oda hogy fingom nincs ki kicsoda, mikor játszódik a történet és mi történik :DDD
Aztán olvasom itt miket írtok és leesett hogy ezek ilyen random futottak még sorozatokból összekukázott szereplők egy nagy filmre. Oké szóval akkor sikerült elérni marveléknél hogy annyira szétkaszabolták a saját terméküket hogy az egyszeri filmnéző már nem tudja követni mi van, ez után meg tényleg azt várják hogy menjek még moziba???

Teljes meglepetésemre amúgy a film 1/3 teljesen jó, ez őmaga Brie Larson -sosehittemvolna- de tök cukimuki nincs túltolva és elég szexuálisan néz ki. 10 pont. ;]
A film többi szereplőjét ütni kéne valami péklapáttal, a másik 2 nő/csajtól a Furyn át a szülőkig, az éneklő vizilényektől a tök béna főgonoszig.
A magyar szinkronban nem volt "you gotta fly black girl magic" :D hanem lefordították "feszíts beee"-re :DDD

Az azért durva hogy olyan látványvilágot tudnak már összehozni amitől könnyek gyűlnek a szemedbe, pedig full CGI az egész. Bárcsak valami jó történetre passzintanák ezt a gyönyörű hátteret, előteret, tök jól megalkotott épületeket :D

Amúgy az egész sztorival meg Kapitánynő Marvellel ebben az univerzumban ugyanaz a baj mint Supermannel az Igazság ligájában. Egyszerűen annyira OP a karakter hogy röhejessé teszi a többi szereplő erejét. Utalnék itt a film legvégére ahol ugye Kapitánynő Marvel elsuhan és bebikázza a Napot, ezzel kvázi hülyét csinálva az egész filmből :P problem solved.

Na mindegy ezt is láttam, az utolsó jelenetet már nem szeretném kommentálni azon túl hogy "Stooop its already dead". És azon kívül hogy amúgy nem is értem mert a Loki S2 végén nem az van hogy Loki lesz az időfonó és csak 1 idővonal marad? Így lezárva a multiverzum létezési lehetőségeket.

A végére ígérem hogy Pókhálókisasszonyt is meg fogom nézni és beszámolok róla. :D

[ Szerkesztve ]

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#164628) KISDUCK válasza Kergeboci (#164626) üzenetére


KISDUCK
addikt

Sima cinema cityben Szombathelyen néztem szinkronnal.

(#164629) eeXaa


eeXaa
addikt

Poor Things
6/10

(#164630) tibbike01 válasza KISDUCK (#164628) üzenetére


tibbike01
őstag

Már rég voltam moziban, mikortól is lehet a követekező turnusra jegyet foglalni? Jövő csütörtökre akarnék foglalni.

(#164631) Kergeboci válasza Kergeboci (#164624) üzenetére


Kergeboci
tag

Dune: Part Two
Dűne: Második rész

Na, akkor rápihenvén, kicsit nyugodtabban, összeszedettebben. Ez valami mocsok jó volt!
Khhmm.. na. Kezdjük a hibáival: Alia? Chani a végén?

Ezen kívül? Ez az az élmény, amire gyerek korom óta vártam. Ezért találták fel a mozit!
Hiba mentes? Ugyan már, messze nem. De ez az a hangulat, ez az a hihetetlen látvány világ, mely a könyv olvasása során a szemem előtt lebegett. Sőt! Ez annál jóval több. Ez az a vízió, mely kibővíti mindazt. Ilyen mértékű epikus megvalósítást, én talán a Gyűrűk Ura filmek óta nem láttam.

Minden aspektusába felül múlja az amúgy is remek első részt. A Corrinokból nem kaptunk sokkal többet, mint a könyvben, ellenben a Bene Gesseritek megkapták azt a generációkon átívelő, politikai és genetikai ármánykodásos szerepüket, melynek a sejtetését/kifejtését annyira hiányoltam az előző részből. Gondolom némileg megágyazva azért a készülő sorozatnak is.

De még sorolhatnám a Harkonneneket, Giedi Prime-ot, a fremenek fanatizmusát, Jessica és Paul feléledő és erősödő messiás kultuszát.. hátborzongató volt látni, ahol haladunk afelé a végkifejlet felé, melyet a könyv folytatások oly szépen lekerekítettek.

A fanboy szól belőlem, nem is titkolom, nem is kell. Ezt a filmet nekem csinálták, köszönöm szépen! És ami a legfontosabb, imádom Villneuve passzív-agresszióját, ahogy tudatosítja mindenkiben, hogy Ő, meg fogja, és meg kell csinálnia a második kedvenc Dune könyvem megfilmesítését, a Dűne Messiását (és amely miatti kíváncsian várom, mennyire fognak kiakadni a "lezáráson" azok, akik a folytatásokról, nem is tudnak).

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#164632) VágniValó válasza Kergeboci (#164631) üzenetére


VágniValó
addikt

:R Megnézem majd én is.

Nem népszerű vélemény: a 2013-as Prisoners c. film óta mondom pajtiknak ha ilyen téma van: Villeneuve > Nolan
:P

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#164633) Dorian válasza mephi666 (#164622) üzenetére


Dorian
félisten

Szerencsétlennek szét van nyílva a hasfala. Vigyázhatna a súlyokkal.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#164634) volandy válasza k-adi (#164447) üzenetére


volandy
senior tag

Land of Bad. Az akciójelentek rendben vannak, a többi felejtős.

(#164635) KISDUCK válasza tibbike01 (#164630) üzenetére


KISDUCK
addikt

Azt hiszem hogy szerdán van általában frissítés.

(#164636) FollowTheORI


FollowTheORI
nagyúr

Dűne part 2 nekem is tetszett 9/10. Ezt tényleg moziban érdemes nézni, mert ott jön össze minden hatás egyben. (kicsit olyan, mint a Mad Max, ami otthon laposabb, mint anno moziban nézve)

Amúgy vannak benne apró hibák, elnagyolt részek... de én át tudtam ezeken lépni, no meg 24 órás mozit mégsem lehet csinálni. :D

Szóval menjen mindenki nézni moziba, the hype must flow... no meg hogy legyen pénz a folytatásra is. ;]

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#164637) k-adi válasza paatrick (#164627) üzenetére


k-adi
nagyúr

Ez a multiverzum ötlet alapvetően jó lenne, de annyira káosz lett az egészből, hogy már követhetetlen, na meg ugye Khan vagy kicsoda meg offolódott a színész által, úgyhogy az van most mint a gpsnél: újratervezés.. ;]

(#164638) Rigormortiis


Rigormortiis
addikt

Nem volt nagy megfejtés ez az Aquaman 2, de nálam a látvány elvitte a hátán. Plusz nem sértő nézni, szemben a Marvelokkal.

Mondjuk ezt a Fekete Mambát vagy Mantrát nem értem: azért akarja elpusztítani a világot, mert az első részben egy "akció" során elhalálozott az egyébként kalóz és bűnöző apja. Meg mekkora röhejes már ez a főgonosz-jelmez. Kabaré.

Na mindegy, a látvány és a hang rendben volt, a víz alatti világ megalkotásáért jár a kockacukor a névtelen melósoknak.

Na de hogy miért a leggyengébb Thor 2 forgatókönyvét kellett alapul venni :F

[ Szerkesztve ]

Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

(#164639) VIPowER


VIPowER
senior tag

Rubber - A gyilkos gumiabroncs Valamit éreztem.

(#164640) mephi666 válasza Rigormortiis (#164638) üzenetére


mephi666
nagyúr

...én valamiért azt hittem, hogy már 3. résznél jár és azt láttam :DDD biztos bekavart a tróger feketepárduc folytatás a vízi lényeivel

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#164641) hoffman_ válasza VIPowER (#164639) üzenetére


hoffman_
nagyúr

ez egy mokas kis film volt anno, bar a rendezo zenei palyafutasa kicsit markansabb : )

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#164642) VIPowER válasza hoffman_ (#164641) üzenetére


VIPowER
senior tag

Nem volt kedvem utánanézni az úriembernek. :D

(#164643) gbors


gbors
nagyúr

The Dig / Ásatás (2021)
A Dig egy szerkezetét tekintve szögegyszerű, viszont kiemelkedő szépérzékkel "megrajzolt" és előadott karakterdrámának indul. A címben szereplő ásatás értelemszerűen ürügy arra, hogy a betegeskedő özvegy és a marcona "exkavátor" életébe és múltjába betekintést nyerjünk, és a film ezekben a jelenetekben remekel - akárcsak a főszerepeket játszó Carey Mulligan és Ralph Fiennes. 50 percig elsőrangú élményt nyújtott a film...
... azonban utána elkezdődött nagyobb keretek között az ásatás, és ahogy a British múzeum emberei rátelepedtek a fantasztikus leletre, úgy nyomták agyon az új karakterek az addig remekül kiegyensúlyozott drámát. Önmagukban egyáltalán nem rossz, de a teljes film kontextusában súlytalan jelenetek követték egymást, a hirtelen előtérbe kerülő románc a két féltávnál felbukkant karakter között teljesen érdektelen volt, a BM kapcsán minduntalan előkerülő kisstílű politizálás pedig korfestésnek elment, de nagyon vérszegény volt. A főszál lezárását is lehet vitatni, de az nekem speciel tetszett.
Remek volt az elgondolás a Dig mögött, de szerintem az alkotók nem tudtak a két órányi filmhez megfelelő mennyiségű érdemi megmutatnivalót összeszedni, így a film második felében sok volt a töltelék. Kiátlagolva cca. 6.5/10.

#értékelés

[ Szerkesztve ]

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#164644) paatrick válasza k-adi (#164637) üzenetére


paatrick
őstag

Szerintem már felesleges újratervezni a Marvelnél meg a DC-nél is. Lezárult egy korszak az emberek kiábrándultak és megcsömörlöttek. El kell engedni és majd 10 év múlva elővenni megint.

Mint ahogy a tinitúlélős filmek is kifújtak 10 éve és el is engedte az ipar. (éhezők viadala 2012-15, a beavatott 2014-16, az útvesztő 2014-18)

[ Szerkesztve ]

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#164645) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#164646) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Tron:Ares

Live-Die-Respawn

(#164647) spiky03 válasza oriic (#164646) üzenetére


spiky03
veterán

Jól néz ki :C
Várjuk nagy nagy szerettel, az előző rész is jó volt.
Meg az OST-je is. :C

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#164648) Bad Pritt válasza spiky03 (#164647) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Gyakorlatilag 0 átfedés van az előző résszel mind készítők, mind sztori szempontból és Daft Punk sincs már, szóval én nem vagyok túl bizakodó. :(

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#164649) k-adi válasza Bad Pritt (#164648) üzenetére


k-adi
nagyúr

hát igen, jó pár red flaget felsoroltál :D

(#164650) Bad Pritt válasza k-adi (#164649) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Van amúgy közös pont a Disney személyében, akik meg egy hulladék woke-gyár lettek. :D

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.