Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#160856) stellaz


stellaz
addikt

Összefoglalnám, hogy miért hülyeség a Tenetben látott időben visszafelé haladó tárgyak és emberek koncepciója: ha valaminek megfordítjuk az időben valaó haladási irányát, akkor az csak azt tudja megtenni, amit korábban egyszer már megtett, csak ellentétes irányban. Tehát ha bement az időfordíó gépbe, akkor háttal sétál ki onnan. Ez logikus és tiszta.
Ez két okból paradoxon:
1, ha csak olyat csinálhat meg, amit már korábban is megtett, akkor nem tud a normál világgal a filmben látottak szerint kapcsolatba lépni. Magyarán az autós üldözést csak úgy tudta volna megtenni, ha korábban már egyszer előrefelé is megtette volna ezt az üldözést, amikor értelemszerűen még nem volt kit üldözni. Ez így paradoxon.
2, a visszafelé haladó dolgok számára fizikális akadály képeznek a normál világ tárgyai. Pl emberünk bemegy egy normál ajtón ami befelé nyílik, onnan egy szobába, ahol az időfordító gép van. Kifelé ugyanazokat a cselekvéseket játssza le, csak visszafelé, tehát nem tudja kinyitni a bezárt ajtót, hiszen ezen a ponton ő kifelé mozog, pedig az ajtót először befelé kéne kinyitni (ha közben be is zárták, akkor még ezt sem kell elképzelni). Ilyenkor egy helyben ott vergődne a születése pillanatáig vagy átpréselné magát a tömör ajtó anyagán. Ez így szintén paradoxon.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.