Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#132151) Vikthor válasza #75376384 (#132148) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Pontosan, bár a TLOTR trilógiából szerencsére van lemezen a bővített magyarul. Netflixel azért vagyok hadilábon, mert ha nincs net vagy vmiért elmegy és a szolgáltatóra kell várni, akkor ott vagyok két szék közé esve. Azt a másik ok, ha van az embernek valamilyen szinten kifinomult rendszere, ahol előjönnek a bluray vagy UHD bluray előnyei, tehát nem párszázezres házimoziszettről beszélek, akkor azt a legjobb minőségben még mindig lemezről lehet nézni, nem streamelve. De egy olyan szolgáltatásnak én is örülnék, ahol megkapja az ember a vásárolt film után a legalább bluray iso-t vagy ennél jobb fomrátumban választható nyelvi vonatkozásokkal. Miért kell mások által elbaszott lokalizált verziót megvenni???

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#132152) hyggelig válasza #75376384 (#132150) üzenetére


hyggelig
senior tag

Épp most néztem meg. Persze csak akkor jelenik meg, ha angolra van állítva a profilod.
A párom profilja magyar. Ott egyáltalán nem dobott ki semmit, amikor rákerestem.

(#132151) Vikthor
A Netflix már rengeteg UHD 5.1-es tartalmat kínál.(ha jól emlékszem, az Amazon Prime is) Ha van egy viszonylag jó 4k HDR-es tévéd, még a HBO Go is jól tud kinézni, mert felskáláz.

Az a baj a bluray-jel, hogy elavult, szinte már eszközt sem lehet kapni, ami lejátszik ilyesmit. (Hírtelen csak az Xbox és a PlayStation ugrik be.) Szerintem évek óta nem láttam rendes lejátszót.
Mondjuk, ha belegondolok, nem is baj. Szerintem fizikai formátumot már csak gyűjtők vesznek. A stream és a torrent teljesen kinyírta az egész piacot.
A játékokat is már csak 50%-ban veszik az emberek lemezesen.

[ Szerkesztve ]

(#132153) Vikthor válasza hyggelig (#132152) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Én az Oppo 203-at a helyedben nem temetném, nem tudok annál jelenleg jobb lejátszót bluray vagy UHD bluray lemez lejátszására. Azért ne felejtsük el, hogy a Netflix streamel tehát tömörít és nem kapjuk meg ugyanazt a minőséget mintha lemezről játszanánk le. Teljesen más a bitrátájuk is. Nekem szempont, mert nem akarok az internettől függeni, ha filmet szeretnék nézni.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#132154) proci985 válasza hyggelig (#132152) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

van 4K blu-ray lejatszo is (es kapni is oket), viszont 200 eurotol indulnak. a lemezek is premium aron mennek. szoval megint ott vagyunk, hogy premium felar, mikozben a netflix tud 4Kt... igen, persze bitrate, meg UHD HDR, nade biztos meg akarom venni harmadszor (inyenceknek negyedszer) az adott filmet? tetejeben meg attol fuggoen, hogy mire forgattak a filmet mar a BD kiadvany se volt feltetlenul jobb a DVDnel, csomo filmet nem is adtak ki ujabb formaban, meg ertelme se lett volna.

vzarmo es a streaming terjedese ota a jogi helyzet valamivel egyszerusodott, 10 eve totalis kaosz volt. korai blu-rayek pl emiatt nem elerhetoek, valahol ott vonult ki az egyik nagy kiado a piacrol.

Vikthor: erre mar mindenhol fiber van es netflixen van elotoltes ha az ember lemenne nyaralni.

persze jo ha van fizikai formaban, meg az tenyleg megmarad, de koltozeskor meg azert macera mozgatni.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#132155) Vikthor válasza proci985 (#132154) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Ilyen elborultaknak mint jómagam, ez már már afféle "szentély" elvégre cinephil itt mindenki, nem? :D Így vagyok a zenével is, amit tehetek CD-n veszek meg, mert egy teljesen más érzés kézben fogni az artwork-öt, megszagolni a nyomdafestéket, olvasni a dalszöveget, meg eleve a folyamat, hogy most berakunk egy filmet/zenét a lejátszóba egy jó érzés a duplaklikk helyett. Szerintem.

Ráadásul így megadjuk a tiszteletet az alkotók felé is, hogy legális másolatot tudhatunk a birtokunkban, nem direkt módon, de ösztönözzük őket az újabb tartalom kreálására. Én így látom.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#132156) proci985 válasza Vikthor (#132155) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

teljesen megertem, en is voltam igy ezzel :)

aztan elkenyelmesedtem. mostanaban mar max az zavar, hogy miert kell adott esetben egy evet varni a blu-ray startra a bemutato utan. pl Climax volt ilyen, arrol lemaradtam moziba, viszont a rendezot ismerve eleve ugya alltam neki, hogy akkor abbol BRt akarok.

Parasitenek azt nezem, hogy az USA BR ket hete kint van, europai premier meg majus-juniusban... oke. megy a mediamegjelenes, megy a reklam, fel ev mulva mire kijon addigra meg ki emlekszik?

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#132157) Vikthor válasza proci985 (#132156) üzenetére


Vikthor
nagyúr

A másik nagy harakiri a régiózárazás... érdekes az UHD BD már mentes ettől... hát kellett nekik cirka 10 év fenéket még ennél is több mert ugyeaz a DVD óta van.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#132158) Alexios válasza k-adi (#132134) üzenetére


Alexios
veterán

Általában OV vetítések max pár hétig szoktak lenni, és hetente ritkul folyamatosan. Jumanjiból pl. biztos volt, mert úgy láttam. Talán az 1917 az első film ami körül ekkora a hype, és egyáltalán nem adtak, se OV se feliratosban, semmikor.

[ Szerkesztve ]

(#132159) Viszlát válasza Vikthor (#132151) üzenetére


Viszlát
addikt

De egy olyan szolgáltatásnak én is örülnék, ahol megkapja az ember a vásárolt film után a legalább bluray iso-t vagy ennél jobb fomrátumban választható nyelvi vonatkozásokkal.

Tul jo biznisz ez meg mindig ahhoz, hogy ugy csinaljak ahogyan nekunk lenne jo. Hiaba vehetsz mar olyan csomagot amiben van digital copy is, csomoszor limitalva van bizonyos eszkozokre (Sony csinalja ezt azt hiszem a legdurvabban). Engem nem hoz lazba a fizikai hordozo, elavultnak tartom a koncepciot, a legalis forras viszont annal inkabb. De abban a minosegben nem tudod mashogy megvenni az esetek tobbsegeben, igy a kedvenceknel nem marad mas megoldas.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#132160) erahurka válasza Alexios (#132158) üzenetére


erahurka
félisten

OV kevés, kellene rá a felirat. Legalább angolt raknának rá, úgy már lenne amire beülnék.

(#132161) spiky03 válasza Vikthor (#132146) üzenetére


spiky03
veterán

Hát igen.
Én is ezért szereztem be egy BD írót,hogy az olyan filmeket is betudjam szerezni amik itthon nem jelentek meg vagy nem olyan verzióban, ami nekem kell.:)
A csehektől nekem is van pár filmem, mert ott valóban jó pár kiadványon van magyar vonatkozás, meg olcsóbbak mint itthon.
Pl amikor voltunk Prágában akkor elmentem az üzletbe ahol lehet lemezeket venni.:D
Sajnos nekem a magyar felirat az kell mert nem olyan jó az angolom.

Itt a linkem, ami az egész kollekcióm
lista
Van pár film ami nincs benne, mert nem volt fent.:D

A stream is érdekel mert pl abban az a jó, hogy csak kiválasztom amit nézni akarok és már indul is.
Igaz a Netflix az csak 720p mert az androidos lejátszóm csak azt tudja, 1080p sajnos akadozik.
Jelenleg egy 42" plazmán nézem a filmeket.
Remélem idén össze jön majd a vetítés és akkor 110" lesz.:)

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#132162) hyggelig válasza Vikthor (#132155) üzenetére


hyggelig
senior tag

Hány éves vagy?
Nem rosszindulat vezérel, hidd el.
Csak azt veszem észre, hogy minél idősebb valaki, annál nehezebben engedi el a régi szokásokat.
Nem is baj, hogy gyűjtöd őket, csak kíváncsi vagyok :)
Én is így voltam vele, mint te, egészen kb 7 évvel ezelőttig. Aztán azt vettem észre, hogy a sok lemez csak a port gyűjti a polcon és meg se nézem a filmeket. Most is van kint pár, de azok mind Norvégiában vett helyi filmek és lemezek.

(#132163) Vikthor válasza hyggelig (#132162) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Tudom manapság már az is baj ha vki régimódi, hetero ilyesmi... :D 40 elmúltam amúgy. Én szeretek néha hangulatomtól függően leemelni a polcról egy filmet és megnézni azt.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#132164) Alexios válasza erahurka (#132160) üzenetére


Alexios
veterán

Oké, nekem elég lenne, de most az 1917nél már az se volt.

(#132165) SUPREME7


SUPREME7
őstag

Sziasztok, Viszlát kolléga múltkor megkeresett a hesstegértékelés userscript ötletével, amit el is kaszáltatok, szerintem sem túl életszerű, hogy aki leír egy hosszabb értékelést, az ne tudja odaírni azt az egy szót.

De ha már szóba került, benéztem a topikba, és arra gondoltam, hogy inkább hasznos lenne egy olyan szkript ami lekéri-megformázza a film adatait "automatikusan", és nem kell szöszölni a másolgatással, formázással, és valamennyire egységes lenne.

Szóval kitaláltam egy ilyen userscriptet.

Részletesebben a Logout oldalamon :)

[https://logout.hu/bejegyzes/supreme7/userscript_ph_mdb_imdb_tmdb_forum_funkcio.html]

(#132166) Rumcsaka


Rumcsaka
tag

Daniel Craig vs James Bond :D [link]

(#132167) Miklós315


Miklós315
aktív tag

Dragonheart (Sárkányszív)

Szentimentális okokból kifolyólag a kedvenc filmem, ami mai napig megállja a helyét. Bár a sárkányanimáción meglátszik a kor, mégis kitűnően működik a film. Ennek valószínűleg a könnyed humorú kalandfilmes és a drámaian sötét (hullanak benne az emberek) elemek kiváló elegye, a szerethető-utálható markáns karakterek, valamint a nagyon jól megírt szövegkönyv lehet az oka. Na és Randy Edelman remekbeszabott, kiváló hangulatú zenéje, ami minden jelenetet képes élettel, érzésekkel megtölteni.
A története egyszerű: a jó és a rossz harcának egy epizódján keresztül tanítja az ifjú titánokat az el nem évülő értékekre egy gonosz király, egy bátor lovag és egy csupaszív sárkány segítségével.

Annyira könnyen hangulatba tudja hozni az embert, hogy szinte bármikor képes vagyok megnézni ma is – ami nem olyan gyakori fegyvertény más filmek esetében. Emlékszem, hogy anno volt olyan nap, hogy egymás után többször is megnéztem vhs-en, annyira élveztem minden percét. Mondjuk, imádom a régi idők lovagi világában játszódó filmeket, no meg a sárkányokat (többnyire az ősi bölcsesség, varázslat, misztikum miatt, ami körbelengi fajtájukat), ez meg ugyebár ezeket egyesíti, nem is rossz minőségben.
Habár ma már látok apró részleteket, amikbe bele tudnék kötni – ilyenekre gondolok, hogy a harcok kivitelezésénél sok statiszta alibizik, illetve néhol túl mesterkélt, pózolt a hősök mozgása, vagy ott a fő drámai szituáció: sosem értettem, hogy az ilyen-olyan halhatatlan karaktereknél miért nem merül fel a lefejezés (itt ugye a szívkitépés lehetne alternatíva) –, de nem érdekelnek ezek a kis hibák. Örülök, hogy volt nekem ez a film kisebb koromban, és nagyon jó idősebb fejjel is újranézni, ezért gondoltam megemlékezek róla egy rövid szösszenet keretein belül - miután ismét megtekintettem :). Nem tudom, hányan ismerik a mai fiatalok közül, de a kisebb fiúk szerintem vevők lehetnek rá a mai modern technikájú, de sokszor üres filmek dömpingjének viszonyai közt is.

Még érdekességképp: süldő koromban még nem tudtam, csak később eszméltem rá, mennyi ismert színésszel van telepakolva a film. Dennis Quaid volt a húzónév – ő talán sosem lett A-listás sztár, de rengeteg műhöz köthető. David Thewlis (Einon), akit kimondottan kedvelek, általában nagyon jól játszik, többnyire szimpatikus figurákat (a Kingdom of Heaven ispotályos lovagját vagy a Harry Potterek Lupin professzorát) itt nagyon jól hozta a felképelni való férget. De ott van még Pete Postlethwaite (Hamlet, Őrült Stone, Alien3, Apám nevében, Rómeó és Júlia, Tolvajok városa), Jason Isaacs (The Patriot, Black Hawk Down, Harry Potterek, The Death of Stalin), Brian Thomson (az X-akták ufo ügynöke), és persze Julie Christie (451F, Power) és Dina Meyer (Johnny Mnemonic, Starship Troopers), no meg Sean Connery!, mint Draco.
Itt meg kell jegyeznem, hogy bár szembetűnő a szinkron ráhegesztésének minden tünete, de olyan beleéléssel játszottak a szinkronszínészek (Sinkovits, Dörner, Alföldi, stb.), hogy a magyar verziót is élvezet hallgatni.

Szóval ez egy régivágású blockbuster kalandfilm a 90-es évekből. Vajon egy mai fiatal mit gondolhat róla? Egyáltalán meg-/végignézik? A magam részéről bátran ajánlom, és kívánom, hogy legyen olyan kedves film másoknak is, mint nekem volt.

Bónusz: Randy Edelman - Dragonheart

#értékelés

"Szerintem."

(#132168) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

#értékelés

Midway (2019)

Nagyon vártam már ezt a fimet. Jóféle Roland Emmerich trash-élmény. Akció, pátosz, nyál, egydimenziós karakterek. A filmtörténet legnyálasabb bombaledobásának jelenetét tartalmazza, ami azért nem semmi. :D S nem csak romantizálja, hanem a color gradingnek és a fényképezés módjának hála még esztétizálja is a háborút. Valami eszméletlen ez a film. Ráadásul technikailag is szemét, ugyanis hiába volt 4K, eléggé mákos volt a kép, szerintem fake 4K.

Szóval összességében kifejezetten gyenge film, habár a Michael Bay által kiszart Pearl Harbornál egy kategóriával jobb, ezért 4/10.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#132169) paatrick


paatrick
őstag

Jégvarázs 2.
Frozen 2
#értékelés

Englishül nézve. Ez bőven felfér a legfeleslegesebb folytatások listára. Senkinek nem ajánlom. Gyerekkel főleg nem ajánlom, mert a felét se fogja érteni, és amúgy is a film nagy része tök depresszív. Nem tudom ki lehet a célcsoport, de valószínű a készítők se tudják.
A karaktereket se sikerült tovább építeni, még szinten tartani se, Elsa visszafejlődött. A dalok többnyire erőltetettek és feleslegesek, viccekről nem is igazán beszélhetünk.
Igazából már 40 perc után eléggé untam az egészet, de végignéztem.

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#132170) vond


vond
MODERÁTOR

Hát ez kéééész. :DDD
Tényleg tiszta Tesz-Vesz város. ;]

Eladó Panasonic G9 + 12-35 II + Sigma 10-20 + Viltrox speedbooster: https://t.ly/C88YY

(#132171) fant0mi


fant0mi
addikt

The Best of Enemies | Ellenségek legjobbika (2019) [link]
#értékelés

1970-es evek elejen a kenyszeru korulmenyek ugy hozzak egy amerikai deli kisvarosban, hogy a fekete diakoknak egy iskolaba kellene jarniuk a feherekkel. Egy oktatasi bizottsagot hoznak letre, melybe a varos eleteben ket jelentos szemelyt, a fekete polgarjogi aktivistat (Taraji P. Henson) es a helyi Ku Klux Klan vezetot (Sam Rockwell) is meghivjak.
Eletrajzi film, megtortent esemenyeket dolgoz fel, a tema viszont szerencsere nem a sirakozos modon lett feldolgozva. Bar a jatekido hosszu (tobb, mint 2 ora), egyhuzora meg tudtam nezni. Sam Rockwellt ugyan felismertem, de T.P. Hensont es Anne Hechet csak a stablistabol, a maszkmesterek ugyesek voltak. Egyszer nezheto, a ket foszereplo jol alakit, a maszkosok remek munkat vegeztek. 65/100.

[ Szerkesztve ]

(#132172) k-adi válasza Alexios (#132158) üzenetére


k-adi
nagyúr

Sajnos nem a 1917 az első ilyen "csak szinkronba adjuk" eset.. :N hogy csak 1 közeli példát hozzak.. pl még vetítik a Jégvarázs 2, na az is csak szinkronos van (jó mondjuk itt lehet a gyerekek miatt..) + ugye ennél így a dalok sem angolul vannak ami zavaró

szerk:
Lehet, hogy hetente ritkul folyamatosan -ezt még nem figyeltem meg annyira... de ez szintén csak félmegoldás, hiszen nem mindig ér rá az ember első 2 hétben elmenni az adott filmre, utána meg cseszheti? hát, érdekes...

[ Szerkesztve ]

(#132173) Bad Pritt válasza k-adi (#132172) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Zavaró, hogy magyarok egy Disney razjfilmnél a dalok? Ezt próbáld meg megmagyarázni azoknak, akik az Oroszlánkirály, Aladdin, Kis hableány, Mulan dalait énekelgették oviban, az ő gyerekeik dúdolgatják a Jégvarázst.

De tudom, mielőtt bárki reagálna: nem az a lényeg, hogy van szinkronos, hanem hogy nincs feliratos. Valahol a távolban egy kisnyuszi felsír minden egyes kommentnél a magyar mozikultúra hanyatlása miatt...

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#132174) bagyulajuve válasza fant0mi (#132171) üzenetére


bagyulajuve
addikt

KKK-s film és a maszkosok remek munkát végeztek, így együtt viccesen hangzik :DDD

Resistencia eterna

(#132175) Alexios válasza k-adi (#132172) üzenetére


Alexios
veterán

Frozen 2 is tuti volt eredeti hanggal mert még úgy láttam az arénában :) De amúgy ja, ez a helyzet sajnos hogy ha eredeti nyelven akarod nézni a filmet, akkor lehetőleg Budapesten a premier utáni 1-2 hétben kell, és akkor általában van néhány időpont.(Kiveve az 1917-nél)

[ Szerkesztve ]

(#132176) Miklós315 válasza fant0mi (#132171) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Na, ez jó hír, én is mindjárt rávetem magam. Ha még nem volt meg: Lángoló Mississippi is nagyon jó.

(#132174) bagyulajuve: :D

"Szerintem."

(#132177) Peterhappy


Peterhappy
őstag

Tőrbe ejtve (2019) - Knives Out
#Vígjáték #Bűnügyi #Dráma #Rejtély #Thriller
IMDB: 8.0/10
/ENG DUB, HUN SUB/

Nagyon ritkán nézek trailereket, olvasok bele a film történetébe, inkább csak hozzászólásokat, kritikákat szoktam átpörgetni a véleményekért, de azokat is csak addig olvasom, míg spoilermentes. + a számszerű értékelések. Szeretek úgy leülni egy film elé, hogy jóformán semmit sem tudok róla.
Mindezt már többször említettem és csak azért akartam kihangsúlyozni, mert kivételesen olyan filmet néztünk meg, aminek láttam a trailerét.
Legalábbis azt hittem, hogy láttam :D

Az első fél órában végig azt vártam, mikor indul be a hentelés, de semmi. Akkor végre leesett, hogy keverem a filmet valamivel, de mikor jött a végrendelet felolvasós rész, rájöttem, hogy mégsem és tuti a végrendelet szövege tartalmaz valami olyasmi részt, ami miatt beindul a gyilokpornó - aztán meg mégsem :N

Végig jelen volt a filmben egy egészséges fricska, ami részben meghatározta annak hangulatát - jó értelemben. Én ugyanakkor nem dobtam el az agyam a színészektől - Craigtől sem. Tisztességes iparosmunka, semmi több.
Harlan Thrombey karaktere ugyanakkor nagyon tetszett, "kár" hogy épp arról szólt a film, hogy Ő miként halt meg :)

Amiben kiemelkedő és egyedi a mozi, az a történetvezetés. Nem szokványos és épp ezért baromira élvezetes. Nem hagytak mindent az utolsó pillanatra - vagyis legalábbis messze nem azokat a mozzanatokat, amiket vártunk volna. Elég sok csavar volt a film végén, de logikusan nézve szükség is volt rá, a Feleségemmel igen hamar rájöttünk, hogy a két üvegcse tartalmát valaki felcserélte és így valóban öngyilkosság történt és azt hiszem ezzel nagyon sokan lehettek még így.
Az Asszony végig izgulta az egész filmet, én valahogy nem tudtam. Nem tetszett, hogy néha a semmiből épp olyan dolog jut eszébe a nyomozónak, olyan irányba indul el, ami nem igazán következett az előző jelenetekből, oké, legyen kivételes tudású nyomozó (nem volt az), de akkor legalább minimálisan utalhattak volna arra, mit miért tesz. Nem vagyok a szájbarágós mozik híve, de emiatt több mozzanat nem tűnt logikusnak - legalább három-négy olyan jelenet volt, ami kisebb-nagyobb mértékben, de bántotta a szemem.
Azért viszont jár a pacsi, hogy megmutatták a véres cipőt és mégsem arra hegyezték ki a filmet, ráaásul a foltot a nyomozó is észrevette - bár valljuk be, az azért máskor és máshonnan is oda kerülhetett volna, ahogy azért is, mert a Fran-jelenetnél Marta ember tudott maradni - és az külön tetszett, hogy ez kulcsfontosságú volt.

Összességében én elpuskázott lehetőségnek tartom, ebben a sztoriban sokkal több volt, illetve lehetett volna.

Ami még nagyon fontos: Joni Thrombey szerepében Toni Collette olyannyira irritáló és rusnya volt, hogy hozzá képest Marriage Story uszkár díjas ügyvédnőjét, Laura Dern-t össze-vissza puszilgattam volna :D

#értékelés

[ Szerkesztve ]

(#132178) PuMbA válasza Alexios (#132175) üzenetére


PuMbA
titán

A népszerűségen is múlik az angol változat vetítési ideje. Joker-t karácsony előtt láttam angolul az Allee-ban 16-a körül. Az volt az utolsó feliratos vetítés, de már magyar vetítésből is alig volt.

[ Szerkesztve ]

(#132179) Alexios válasza PuMbA (#132178) üzenetére


Alexios
veterán

Oké, de ez most olyan, hogy ha nem is vetítik, nehéz népszerűnek lennie :) Pl. a Jumanjit néztem úgy hogy talán 2 OV vetítés volt azon a héten - szerintem a premier után 2-3 héttel. Amelyiken én voltam amúgy majdnem tele volt

(#132180) brownus válasza vond (#132170) üzenetére


brownus
veterán

De jó :) ez poszter gyanús, lehet megy a falra fel :)

(#132182) mephi666


mephi666
nagyúr

na közben meg a birds of prey annyira nem vitte moziba a népeket, hogy gyorsan át is nevezték usában "harley quinn: birds of prey" -re :C

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#132183) fant0mi válasza bagyulajuve (#132174) üzenetére


fant0mi
addikt

:DD

(#132184) fant0mi válasza mephi666 (#132182) üzenetére


fant0mi
addikt

De meg mindig nem aknaztak ki a lehetosegeket. A legnagyobb huzonev legnagyobb dijat is bele kene fogalmazni.
Margot Robbie: The Winner of the 1st PH!NUCCI Awards presents: Harley Quinn: Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn).

(#132185) Viszlát válasza vond (#132170) üzenetére


Viszlát
addikt

Ez nagyon ott van, reméljük a film is jó lesz. :K

Amúgy nem semmi szereplőgárdát szedtek össze hozzá, komoly névlista. Elvileg valamikor a napokban lesz trailer is már.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#132186) BITBOYS


BITBOYS
addikt

Egy ilyen szereplőgárdával de jó kis filmet lehetne összerakni :)
[link]

Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.

(#132187) vond válasza Viszlát (#132185) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Azt írták, ma jön ki az előzetes. :)

(#132186) BITBOYS: Charlize, mmmm... :B
MiszterRobi hogy néz már ki be. :DDD

[ Szerkesztve ]

Eladó Panasonic G9 + 12-35 II + Sigma 10-20 + Viltrox speedbooster: https://t.ly/C88YY

(#132188) mephi666


mephi666
nagyúr

volt már? :DDD

...nehogy már a "bad mother fucker" ne kaphasson lila fénykardot, ha épp azt kér :C

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#132189) Miklós315


Miklós315
aktív tag

The Best of Enemies
Ez nagyon vérszegény volt. Unalmas, klisés napirenden tartás, nem több. :(

(#132181) Tibiajax:
"...így tök egyértelmű,...hogy értékelés következik."

1. még mindig nem kötelező a címke használata
2. minden esetben/általában az aktuálisan értékelt mű címe kiemelt módon kezdi a véleményezést, ami ugyanúgy felismerhetővé teszi görgetéskor, hogy mi következik
3. az ember képes átlátni az irományt - tehát nem kell tüzetesen végigolvasni minden egyes szót, hogy kiderüljön, mit is olvas épp (pl. egy értékelést)

[ Szerkesztve ]

"Szerintem."

(#132192) paatrick válasza mephi666 (#132188) üzenetére


paatrick
őstag

Sokszor az ilyen színészi változtatásokból születnek a legjobb jelenetek egy filmben :C

Azt hiszem pl a Batman sötét lovagban is, mikor nem robban fel elsőre a kórház a háttérben, az baki lett volna, de Heath Ledger továbbjátszotta a kamera is forgott és így ez maradt a filmben is. Aztán ki tudja.

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#132193) k-adi válasza Miklós315 (#132189) üzenetére


k-adi
nagyúr

pontosan.. évekig felfogták az emberek ha film értékelés kommentet olvasnak.. nem kell újra feltalálni :D kicsit túl van lihegve ez a # bohóckodás

(#132194) Peterhappy válasza paatrick (#132192) üzenetére


Peterhappy
őstag

Mégsem improvizáció volt a Sötét lovag ikonikus Joker-jelenete :N

"az ilyen színészi változtatásokból születnek a legjobb jelenetek egy filmben" - na ezzel teljesen egyetértek :K

(#132195) vond válasza k-adi (#132193) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Viszont a gondolkodást és a szövegértelmezést lehet, hogy újra fel kéne találni, mert valakinek nem igazán megy. :U

Eladó Panasonic G9 + 12-35 II + Sigma 10-20 + Viltrox speedbooster: https://t.ly/C88YY

(#132196) atike válasza k-adi (#132193) üzenetére


atike
nagyúr

A "bohóckodás" arra jó, hogy ha keresnél véleményeket egy filmről (értékelést) akkor ne kelljen minden olyan hozzászólást átnézni amiben a film címe szerepel. :U

(#132197) Tibiajax válasza Peterhappy (#132194) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

össz-vissz egy kommentelés látható a hír alatt, mely le is írja a lényeget, pontosan amit én is gondoltam, erre az egészre.

(#132198) Pearce válasza mephi666 (#132182) üzenetére


Pearce
aktív tag

Nem nevezték át.

"It's apparently for display/search purposes only for vendors and theaters, not an official title change."

Ennyi.

(#132199) Peterhappy válasza Tibiajax (#132197) üzenetére


Peterhappy
őstag

Ebben is lehet valami.

(#132200) Viszlát válasza vond (#132187) üzenetére


Viszlát
addikt

Meg is jött:

The French Dispatch | Official Trailer

Ha nem tudnék semmit a filmről és nem lenne kiírva, akkor is 5 másodperc alatt lebukik, hogy Wes Anderson rendezte. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.