Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#132701) erahurka


erahurka
félisten

Láthatatlan ember
#értékelés

Nem éppen ezt sugallták a trailerek (már amit láttam), viszont ez nem sima thriller, hanem akció-thriller, csak kicsit furán adagolják az elemeket. Kicsit olyan, mintha két filmet kapnánk a pénzünkért: egyszer egy feszült, olykor zseniális ötleteket megvalósító thrillert, és egy akció-(szuperhős?)-filmet.

Az első másfél óra azért jobban működik, még ha olykor kicsit le is ül a történet, az utolsó talán fél óra viszont sebességet vált és egyrészt egy egész élvezetes akció-jelenetsort kapunk, másrészt egy eléggé túltolt, már-már fájdalmasan NE MÁR! befejezést. Nálam viszont utóbbi sem tudta annyira lehúzni az élményt, így simán jó volt, örülök hogy úgy alakult, hogy beültem rá, és annak is, hogy IMAX teremben láttam, mert basszus az a vászon hatalmas, és végre megtaláltam a tökéletes sort (8-9 közepe a legjobb választás szerintem).

Nem hibátlan tehát, és kicsit talán klisés az ijesztgetések terén, de összességében én nagyon élveztem.

7,5/10

[ Szerkesztve ]

(#132702) Miklós315 válasza shotika (#132700) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Én is így látom :)
(Egy próbát megért)

[ Szerkesztve ]

"Szerintem."

(#132703) fateless válasza Miklós315 (#132697) üzenetére


fateless
veterán

Dc animációkat mindig jobban élveztem, mint a filmjeiket (kivéve Batman, az bejött)

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#132704) devil-k


devil-k
nagyúr

A láthatatlan ember
The Invisible Man
7.5/10
#értékelés

Meglepően marha jó film volt. Valahogy egy különös érzés kerített hatalmába, mintha a 90-es évek végén vagy a 2000-es évek elején lettem volna... bár nem tudom, hogy miért. Jó ötlet volt ezt a mozit elkészíteni attól függetlenül, hogy volt benne egy-két logikátlan (??) rész. Valahogy eszembe jutott erről a filmről a Holtodiglan, Lány a vonaton c. könyvek/filmek.

Volt pár érhetetlen rész (okés, lefotózta alvás közben a csajokat, de nem csinált semmit sem a fotókkal, furcsa, hogy az "öngyilkos" Adriannal kapcsolatosan nem akarták megnézni a boncolási jegyzőkönyvet, vagy legalább valami hivatalos anyagot... csak annyi tudatta, hogy meghalt a fickó, hogy megjelent valami cikkecske és kapott egy levelet, érdekes, hogy a rendőrök véletlenül sem tűntek fel, hogy pl. kikérdezzék a főszereplőt... stb., amivel szerintem nem tudott mit kezdeni a rendező. Sajnálom, hogy a végén nem volt egy nagyobb csavar, vagy egy csavarnak a "csavarja"...

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#132705) Peterhappy válasza devil-k (#132704) üzenetére


Peterhappy
őstag

Na... Még a végén moziban nézős lesz.
(spoileres részeket nem olvastam)

Az 1933-as film nagyon bejött, és kivételesen ennek is láttam a trailerét (The Gentlemen előtt adták) és baromira tetszett.

[ Szerkesztve ]

(#132706) devil-k válasza Peterhappy (#132705) üzenetére


devil-k
nagyúr

Szerintem érdemes megnézni. :K

- mozi bolondéria -

(#132707) Miklós315 válasza fateless (#132703) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Hát igen. Vannak kivételek, de alapvetően jobban működnek a rajzfilmjeik (nálam).
Viszont, ha igaz, ennek is van egy korábbi verziója, azt meg fogom keresni. Érdekes a koncepciója.

"Szerintem."

(#132708) erahurka válasza devil-k (#132704) üzenetére


erahurka
félisten

Én azon akadtam fenn pl., hogy az étteremben nem volt egy biztonsági kamera, ami felvette volna a repkedő kést ami elvágta a csaj testvérének a torkát? És hogy mitől volt olyan bika ez a nyeszlett tudós csávó, hogy úgy törte az emberek karját mintha ropik lettek volna. Mindkettőt le lehetett volna rendezni egy-egy sor szöveggel, fura hogy nem tették. Érdekes amiket írsz amúgy, logikus dolgok de engem ott és akkor valahogy mégsem akasztottak meg.

Imádtam amúgy mikor a film első felében sokszor csak mutatták a semmit, és azon agyaltam hogy ott van-e a láthatatlan ember :DDD

Amúgy elvileg 7 millió dollárba került a film, 30 körül jósolják a startot, úgyhogy lehet számítani folytatásra. A végén meg is hagyták a lehetőségét, Moss lesz a láthatatlan lány, de jó kérdés mihez kezdenek majd vele.

[ Szerkesztve ]

(#132709) Viszlát


Viszlát
addikt

Guns Akimbo (2020) - 4/10
Talpig fegyverben
#értékelés

Nagyon nem az én világom ez a videojátékra hajazó stílus, de még így is mosolyogtam egy-két poénon, mondjuk sok egyebet nem is nyújt, a sztori az ööö, izé kategória, sok helyről összelopkodott zagyva. Szegény Potter nem győz furcsábbnál-furcsább szerepeket bevállalni, mondjuk nem áll rosszul neki, szerintem jól teszi, hogy nem próbálkozik meg komoly drámai szerepekben, kevés ő ahhoz egyelőre. De még így is ellopja előle a reflektorfényt Ned Dennehy, elképesztő arcberendezése van annak az ürgének. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#132710) erahurka válasza Viszlát (#132709) üzenetére


erahurka
félisten

Hogy nézted meg mikor csak jövő héttől játsszák? :Y ;]

(#132711) Miklós315 válasza erahurka (#132710) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Van már rá mód, én is meglepődtem...

"Szerintem."

(#132712) Viszlát válasza erahurka (#132710) üzenetére


Viszlát
addikt

Az évek meg a rutin ugye... ;] Na jó, az amerikai Amazon Prime-on már elérhető.

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#132713) Viszlát


Viszlát
addikt

The Odd Couple (1968) - 7/10
Furcsa pár
#értékelés

Mindig érdekes olyan régebbi filmet megnézni, ami ha nem is műfajteremtő, de egy bizonyos alműfaj tekintetében meghatározó alkotás lett. Ilyen ez is, nem is tudom hogyan maradt ki ilyen sokáig, de rengeteg motívumot fel lehetett benne ismerni jónéhány azóta született filmből. Pont emiatt egy kicsit kiszámítható is a film, de ennek ellenére jókat mulattam, szépen építkezik, jók a mellékszereplők is (főleg a két angol nőci), és szerintem jót tesz neki a kamaradráma-szerű rendezés is.

Jó volt látni fiatalon a két trottyost, egész más sebességen pörögtek akkor még mindketten. Bár nem ez volt az első közös filmjük, mégis ennek a sikere kapcsán lett belőlük az egyik legismertebb páros. Lemon különösen csillog a rendmániás "háziasszony" szerepben, eddig a Front Page-ben nyújtott alakítása vitte nálam a prímet, de ebben überelte, Matthau kis túlzással csak statisztál. El is döntöttem, hogy bepótolom nem csak ennek a második részét, hanem a többi közös filmjüket is, időről-időre betűzve egyet, hogy ne unjak rájuk.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#132714) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Guns Akimbo

Ez jó nagy baromság volt...Imádtam, Daniel Radcliffe-nek mindig sikerül beleugrania őrültségekbe. :D Jöhet egy folytatás.

Live-Die-Respawn

(#132715) k-adi


k-adi
nagyúr

Jumanji: A következő szint (2019)
Jumanji: The Next Level

Próbálták újra az ismert receptet, de talán most kevésbé sikerült jóra. Az előző rész jobb volt, vagy ha nem is annyival, de az új felállás miatt jobbnak hatott. Ebben a részben többször éreztem azt, hogy erőltetett poénok vannak, amik ugyan voltak az előző részben is de kevésbé voltak feltűnőek, mint itt. Persze most is Dwayne és Kevin H viszik el hátukon a filmet (illetve Black J) ami nem meglepő.

(#132716) paatrick


paatrick
őstag

James Bond: Csak kétszer élsz/ You only live twice (1967)

Na jó hát én nem tudtam hogy az Austin Powers ennyire James Bond paródia, azt hittem csak simán titkos ügynökös paródia :Y Bár már a Goldfingernél is gyanús volt hogy Goldfinger=Dagi dög.

A filmről sok jót nem tudok mondani. Elég felejthető. Történet az annyira nincs, van helyette japán kultúra bemutató, sok lövöldözés és ennyi.
Az előző részekben látott gyengeségek, gyorsított verekedés, atomgagyi vetített autózás stb. megint megjelennek.
James Bond se lett értelmesebb karakter, megdugja az épp elé kerülő nőt, lelő mindenkit és kész. Sokan fikázzák Daniel Craig Bondját de sokkal emberibb karaktert hoz mint ez.

Az azért durva hogy technikailag csak most 2020-ban érünk oda hogy megvalósuljon amit ebben elképzelnek (rakéta vissza tud térni és landolni).

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#132717) brownus


brownus
veterán

Boldogság ilyet látni, (ott pláne)
[link] M.caine & wife

(#132718) Miklós315


Miklós315
aktív tag

Kút

Ez a film valami csoda. Olyan jókat röhögtem rajta, tényleg szórakoztat, miközben egyedi hangulatot kreál másfél órára. Hatalmas karakterei, beszólásai szinte elhitetik, hogy nem is magyar filmet néz az ember. Nyilván innen-onnan összelopkodott dolog, nem is akarja megváltani a világot, de sikerült önállóvá tenni: megáll a lábán. Nem erőltetett, a színészek is természetesnek hatnak (még ha néhol kicsit mégsem teljesen: az összkép pozitív). Egyszerű a sztori, de elég is. A háttérzene és a környezet kifejezetten jól eltalált, és nem éreztem hiányát több forgalomnak, szereplőnek se. Középtájt picit talán leül, de nem okoz különösebb problémát.
Ha valaki még nem látta, szerintem pótolja, szórakoztató "új" (2016-os) magyar darab a palettán. Örülök, hogy ráleltem.

#értékelés

[ Szerkesztve ]

"Szerintem."

(#132719) fant0mi válasza Miklós315 (#132718) üzenetére


fant0mi
addikt

Szuper film. Ha mar itt tartunk a magyar moziknal... a "Kojot" megvolt?

(#132720) Miklós315 válasza fant0mi (#132719) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Még nem. Most a Hurok jön, meg kinéztem a Nyomozót :)
Alapvetően nem csípem a magyar filmeket, ezért is a több éves lemaradásom. Most volt bennem annyi bátorság, hogy rámenjek a témára (újabb magyar filmek), de pl. a FOMO-val befürödtem, az egy botrány :((( Szóval eddig két filmmel lefedtem kb. a két végletet.
Kojotot ajánlod?

"Szerintem."

(#132721) fant0mi válasza Miklós315 (#132720) üzenetére


fant0mi
addikt

Igen, nekem tetszett. En mondjuk szeretem a kozelmulti magyar filmeket. Amiket irtal azok is jok (hurok, nyomozo).

(#132722) Viszlát válasza Miklós315 (#132720) üzenetére


Viszlát
addikt

A nyomozót nem sikerült végignézni, de Az állampolgár tőlem kapott egy nyolcast, mert bár a végére kicsit kifullad, nagy része kifejezetten tetszett, a nyitójelenet meg egyenesen csillagos ötös.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#132723) Tibiajax válasza paatrick (#132716) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

hogyne lenne már az, hát angol titkosügynök-komédiaparódia, hát kire hajazna ennyire, ha nem a legnagyobbra.. :)
én is éppen emiatt voltam egyre nehezedő helyzetben a minap, amikor megtekintettem a

Boyz 'n the Hood
hd,szinkron

alap gettó-alkotást.. zsigeri időutazás a '90es évek elejébe, a forró LA kevésbé menő negyedeibe. Ice Cube mester egyik első meghatározó szerepe, a napi megélhetésben sínylődő feketék, akiknek a napjait a munkanélküliség, a fegyverek meg a dzsúz szürcsölése teszi ki. a film jó, de úgy, hogy Wayans-ék Ne légy barom-ját 17éves korom óta 126x láttam legalább már eddig, ezt meg így egészében kb most először, nagyon nehéz volt nézni, hiszen a ne légy barom ennek a filmnek a pontos mása - nyilván viccesebben felfogva.
a legérdekesebb az a jelenet benne, amikor a csaj -akit ugye éppen a szobájában dug a főszereplő hülyegyerek- anyja váratlanul hazajön. na most, a paródiában ugye az van -zseniálasan ugye- hogy megjön a mama és megérzi hirtelen a szexet a levegőben.
hát ezen oké h mindig röhögtünk mert hát szuper, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy az eredeti filmben is pont ugyanez lesz. őrület.. az eredeti, tulajdonképp melodráma alkotásban is igen, anyuka szexet szimatol és felmegy a lány szobájához ellenőrizni.. :D mókás
szóval ezen tényleg jót mulat az ember, de alapvetően a paródia valahogy élhetőbben tálalja nekünk ezt az egész korszakot, bár az igazsághoz nyilván ez a kép állt a közelebb..
'tezsvér, van egy ki apród?
7/10
#értékelés

(#132724) Miklós315 válasza fant0mi (#132721) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Oké, kösz, felvettem listára a Kojotot is. ;)

(#132722) Viszlát: Köszi, felvettem listára ezt is. ;)

"Szerintem."

(#132725) Miklós315


Miklós315
aktív tag

Kojot

Ez már vegyesebb, érzésem szerint kicsit több kívánt lenni (aktuális nagyeposz), mint amit ténylegesen fel tud mutatni.
Túl hosszú, a tipikus magyar hanggondok (üvöltő film vs. sutyorgásmaraton - ezt leküzdhetnék már; érdekes, hogy a Kút e tekintetben "gyógyultnak" számít) is adottak, meg hullámzik amúgy is.
Tök jó karakterek (is) vannak benne, de pl. a főhős a legrosszabban megírt mind közül. Kicsit sem szerethető, tök hülye (viszonyulásai, döntései miatt), és a film vége miatt ez csak aláhúzódik. Van hangulata (ennek meg a Kútnak a zenéje is tök jó, meg a táj is), de néha leül a film, meg feleslegesen klisés jeleneteket is belop néhol (itt jön, hogy túl hosszú).
Volt egy pontja, ahol azt gondoltam: Na! Ez de jó! Amikor halljuk id. Sztojka érveit, hogy régen ez a családi nagybirtok volt, csak épp a történelem széthordta, és hogy visszaszerzi, meg tervei vannak vele. Nagyon jól megjátszott ezzel két dolgot: az elvileg főhős mellett a másik fél is érthetővé, elfogadhatóvá válik, vagyis kimozdítja a nézőt a kényelmes passzív helyzetéből. És ezzel együtt a filmből is kicsalogat, amikor gondolkodásra késztet: múltunk, lehetőségeink, állásfoglalásaink, stb. kapcsán. Ugyanakkor itt üt vissza, hogy egy barom a hős. Így ugyanis nehezebb szurkolni bárkinek is, vagyis eltávolít magától a film. :U
Vegyesek az érzéseim, egyrészt nagyon erős pillanatai, jelenetei, beszólásai vannak, másrészt viszont nem tudom fenntartások nélkül kezelni a filmet. Valószínűleg újranézem majd egyszer, de pl. a Kút e tekintetben kevesebbet markolt és többet nyert (nálam).

#értékelés

[ Szerkesztve ]

"Szerintem."

(#132726) Miklós315 válasza Viszlát (#132722) üzenetére


Miklós315
aktív tag

(Kár, hogy utólag nem lehet korábbi hozzászólást szerkeszteni/kiegészíteni, mert most egymás után szórom a kommenteket, amit nem szeretek)

Az állampolgár (The Citizen)
Köszönöm a tippet, de ez nem az én filmem. Van egy alapgondolatom a befogadás témakörét illetően, tehát meggyőzni nem kell, bár vannak fenntartásaim (nem szeretem pl. a feltétel nélküli tolerancia megközelítését). Na most innen kiindulva egy nagy gondom van a filmmel: hogy baromi rossz, mint film.
Ezek a félkész párbeszédek, a színészek (?) - nem tudom, de gyanítom, hogy "Wilson" felkért amatőr -, a tempó, az egész lapos hangulat nem tud berántani. Kb. a feléig jutottam vele, mert ott már a sztori is ellök.

"...a nyitójelenet meg egyenesen csillagos ötös" - itt nem tudom, mire gondoltál, de én a következőre:
elsőre nekem is tetszik, jó kezdés lehetne, de ha végiggondoljuk, akkora blöff tartalmilag... Wilson ultimate érve - a csúcspont -, hogy mekkora háborús tragédiákat bagatellizál el egy "távoli ügyintéző", és ugye e miatt menekült ő el hazájából. Na most ez nálam a rossz érvelés bicskanyitogató kategóriája.
1. Nem erről szól a jelenet, hanem a vizsgájáról. (Terelés)
2.a) A vizsgáztató volt a hülye, ez tény, mert feldobta a magas labdát, de kevés volt a játszmához a tudása (?)
2.b) mert az hogy ki-mikor-hová születik, nem döntés kérdése - a tudomány jelen álláspontja szerint -, ergo a haskivágós beszólásra/elmeneküléses témára bedobtam volna válaszul Wilsonnak egy '56-ot (nem ürült ki az ország...), és erre hivatkozva buktatom meg, mert nyilván nem tudja mi fán terem. (Vissza a mederbe)
(3. Későbbi jelenetben a kérdésre, hogy miért marad Mo.-on, miért nem megy tovább nyugatabbra az a válasza, hogy "jó nekem itt". Hát ez meggyőző. :) )
4. Az állampolgársági vizsga erős felvetése a filmnek: vajon hány született átlag magyar tudná letenni? Vajon mennyiben fontos a szürkemarha, magyar reneszánsz, stb. ahhoz hogy ma magyar állampolgárként élhesd az életedet, a mindennapjaidat? Vajon az iskolai tananyag/vizsgák/érettségi mennyiben fedi le e követelményeket (súlyozottan)? Vajon a politikailag is formált legendákra építő múltunk mennyire segít a jelenünkben/jövőnkben?
5. Wilson karaktere úgy rossz, ahogy van. Színészként nem teljesít, amit biztos "reálisként" sokan értékelnek, a mondatai pedig szintén gázak: amikor (ezer évvel ezelőtt a középkorban élt) István király durva mai diktátorként kerül megítélésre az egy dolgot tud bennem felhozni: itt tartotok, öcsém, ez a mai Afrika/Közel-Kelet. Ez felvet fontos, érdekes kérdéseket, de ehelyett belemászunk egy család szétqrásába, szóval fontos témákról készült (?) kihagyott ziccer ez a film...

(#értékelés/2)

[ Szerkesztve ]

"Szerintem."

(#132727) Viszlát válasza Miklós315 (#132726) üzenetére


Viszlát
addikt

Akkor 1:1, én meg ezt a Kút című borzalmat nyomtam ki bő fél óra után. Igazi régi jó magyar filmipart idéző depresszió, undorító környezet és emberek, totál érdektelen történet. Az "olyan jókat röhögtem rajta" véleményrészlettel meg nem is tudok mit kezdeni, kétszer is megnéztem, hogy biztosan jó filmet nézek-e, mert humornak még a nyomát sem tudtam felfedezni. Aztán megjelentek a svájci "táncosok" és hozták magukkal azt a közönséges, jól megszokott nőábrázolást, amilyennel én még életemben nem találkoztam, pedig még volt is "szerencsém" egy svájcban dolgozó lányhoz, illetve ütköztünk egy német parkolóban, szegényke parkolás közben aludt be és durrantott bele az én járművem hátuljába.

Jól elmentünk egymás mellett most ezekkel akkor. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#132728) Miklós315 válasza Viszlát (#132727) üzenetére


Miklós315
aktív tag

:D
Van ez így. Máshogy vagyunk huzalozva, stb. Nincs ezzel gond. ;)

(Amúgy ez a régi depresszív magyar film erre szerintem tökre nem igaz, mert az oké, hogy rongy emberek nem túl szép szavak kíséretében nem vállalható dolgokat művelnek - eufemizmus rulez -, de itt egy furcsa csavar emel ki a depiből: az, hogy László (alias Zoli) a főhős, akinek ez az egész csak egy újabb sztori az életében. Ő volt anno, fut a szekér most is, és még ki tudja, milyen kalandok leselkednek rá... ;))

[ Szerkesztve ]

"Szerintem."

(#132729) gbors válasza Miklós315 (#132728) üzenetére


gbors
nagyúr

Ha már a huzalozásnál tartunk, én első reflexből mindig zavartan pislogok, hogy a Kút az magyar film, amikor az japán. Igaz, hogy a címe Kör, de akkor is. Ha kút, akkor Sadako :DDD

[ Szerkesztve ]

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#132730) Miklós315 válasza gbors (#132729) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Jogos, először én sem értettem, aztán, megnéztem az adatlapot és jött a megvilágosodás :)
(A Kör - amerikai remake - első része nekem bejön, az eredetit még nem néztem meg... Jó?)

"Szerintem."

(#132731) erahurka


erahurka
félisten

Régen dobtunk már be trash filmet, úgyhogy:

(#132732) Tibiajax válasza erahurka (#132731) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

most ha el is vonatkoztatunk a teljesen hétköznapi szörnycápától, érdemes pillanatra megállni a kép előtt, mi is kell egy sikeres, figyelemfelkeltő plakáthoz? ezt asylumék tökéletesen tudják.
az óriáscápa középre nyilván. de ez ma már kevés. kell mindenképp min.2 csinos lány, akikből nyilván minél több kell, hogy látszódjon. tehát szörfözzenek, vagy ugráljanak, vagy ilyenek.
kellenek mindenképpen nagyjárművek, látványos technikai elemek, a férfiszem szereti ezeket tudat alatt is. legyenek atomtengeralattjárók vagy hadihajók, a cápa felé az addig üres égboltra pedig felbiggyesztenek gyorsba még 3 elfogó vadászgépet villámokkal - biztos ami biztos.
így már simán működik a gépezet, a cápa bekapja a lányokat, de közben a szörnyet támadják a különböző hadigépezetek.. mindenki megkapja a magáét

(#132733) Peterhappy válasza Tibiajax (#132732) üzenetére


Peterhappy
őstag

:C

Lehagytad az #értékelés -t ;)

(#132734) Vertigo18 válasza erahurka (#132731) üzenetére


Vertigo18
addikt

Ugye nem nézted meg? :D ;]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#132735) gbors válasza Miklós315 (#132730) üzenetére


gbors
nagyúr

Kétféleképpen tudok erre válaszolni:
- Önmagában nézve, az amerikai Kör egy becsületes iparosmunka, teljesen nézhető, meg minden
- A japán eredetivel összevetve viszont egy nagyon halovány árnyék; az atmoszféra és a nyomasztásfaktor sehol nincs

Ami miatt óvva intenélek a fentiek túlzott komolyanvételétől, az az eltelt 20 év. 1998-ban a Kör friss volt, ötletes és pont ettől hanyattb***ós. Így, hogy tudod a fő csavarokat, meg hogy eltelt azóta annyi idő, akkora hatással biztos nem lesz.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#132736) Miklós315 válasza gbors (#132735) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Nos :) az ilyen Battle Royale meg Bosszú (vagy mi) trilógia megelőzte anno, és így kútba esett terv maradt.
Ha azt mondod, hogy ez nem vígjátékként nézendő, hanem tényleg horror, akkor rámozdulok ;)

"Szerintem."

(#132737) #21346560


#21346560
törölt tag

Ritka, amikor úgy nézek meg egy filmet, hogy a kritikákat elolvasom a film előtt, de a Csiszolatlan gyémánt egy ilyen film volt.
Mondhatnám azt is, hogy a kritikák miatt nagyon meg akartam nézni.
Kár volt.
Az első 1 óra után inkább lekapcsoltam volna, de nem szokásom egy elkezdett filmet abbahagyni.
Hát ezt abba kellett volna.
Nehéz az érzéseimről írni most... Röviden, tömören: 0 pont.

(#132738) paatrick


paatrick
őstag

Ip Man 4: The finale (2019)
#értékelés

Ezzel biztosan vége az Ip Man sagának. Az első rész volt a legjobb szerintem, a többi már olyan copy-paste jellegű, mindig van valami konfliktus amit el kell rendezni.
Ez a 4. rész se volt más, most éppen USÁ-ba látogatunk, helyretenni az elnyomást és kirekesztést. Kár hogy a Bruce Lee vonalat ilyen kicsire vették, talán ott lehetett volna még mutatni dolgokat.
Szerencsére ez se hosszú, 1óra 40 perc, így unatkozni ezen se lehet, meg amúgy is izgalmas történeteket raktak össze mind a 4 részre.

Szóval jó kis sorozat volt, ha már a fele igaz akkor nem semmi élete volt a nagymesternek. Ja és ezek azok a filmek amit bűn magyar szinkronnal nézni. :))

[ Szerkesztve ]

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#132739) lezso6 válasza paatrick (#132738) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ebből van 4. rész? :F Nálam az első kettő az favorit (8/10), a harmadiknál viszont érezhetően esett a színvonal, így csak egy 6/10 akció. De ez a negyedik érdekesnek néz ki, kösz az ajánlást. :D

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#132740) paatrick válasza lezso6 (#132739) üzenetére


paatrick
őstag

Kb. 3 hete jelent meg a tudjukmilyen helyeken. Fent vagyok egy ázsiai filmes oldalon, ott futottam hirtelen bele. Eddig én se tudtam hogy csinálnak/tak 4. részt. De ez biztos az utolsó volt és nem lesz több. Legalábbis semmi értelme nem lenne folytatni.

[ Szerkesztve ]

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#132741) erahurka válasza Vertigo18 (#132734) üzenetére


erahurka
félisten

Még nem. De már ott van a polcon :DDD

[ Szerkesztve ]

(#132742) gbors válasza Miklós315 (#132736) üzenetére


gbors
nagyúr

15-16 évvel ezelőtt láttam, akkor ütött. Biztos vannak benne olyan részek, amiken ma már röhög az ember - de az atmoszférája valószínűleg ma is működik.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#132743) jookomak


jookomak
őstag

Sziasztok!
Gyűrűk ura 4k uhd hdr megjelenésről van bárkinek bármi infoja? Reddit-es, és egyéb nem hivatalos híreket láttam csak.
Baromi rég láttam, múltkor elcsíptem egy részét tv-ben (nem otthon), és mióta megvan az új tv-m, még nem avattam fel vele. Gondoltam akkor már teljes pompájában tenném meg, de szomorúan konstatáltam, hogy nincs rendes hivatalos 4k verzió.

(#132744) BITBOYS válasza paatrick (#132738) üzenetére


BITBOYS
addikt

Lesz még egy izgalmas filmje, illetve már meg is volt a bemutatója: Enter the Fat Dragon
:D

Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.

(#132745) paatrick válasza BITBOYS (#132744) üzenetére


paatrick
őstag

Jézus isten, ezt inkább kihagyom :DDD

Ez a következő a listámon: Unstoppable (2018) , ez jobbnak néz ki. ;]

[ Szerkesztve ]

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#132746) Miklós315 válasza paatrick (#132745) üzenetére


Miklós315
aktív tag

De a Bondokat még folytatod? (Én örültem neki, hogy végigveszed a szériát, mert nekem ez kimaradt, és nem érzem az erőt, hogy belevágjak - túl sok/túl régi... Te is írod, jelzed a gagyiságát itt-ott, mégis annyira köztudatot meghatározó cucc... Szóval potyautasként szívesen olvasom a zanzásított verziót :D)

"Szerintem."

(#132747) paatrick válasza Miklós315 (#132746) üzenetére


paatrick
őstag

Persze a Bondok mennek tovább, csak kell néha más is. "Őfelsége titkosszolgálatában" már bekészítve, csak megnéztem hogy 2 óra 20perc és OMG. Sokszor nekem már a 2 órás filmek is túl hosszúak :DDD

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#132748) Miklós315 válasza paatrick (#132747) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Huhh, jól van, megnyugodtam :)
Volt egy időszakom, amikor minden filmet káromkodva indítottam, mert feltűnt, hogy sorra 2,5-3,5 órásak (történelmi rendezői bővített micsodák). Aztán megnéztem valami 1,5 órás litylöty filmet és tisztára olyan volt, mint egy sorozatepizód :)

"Szerintem."

(#132749) erahurka válasza paatrick (#132747) üzenetére


erahurka
félisten

Nyugi, az a leghosszabb Bond film a Craig éráig.

(#132750) mephi666


mephi666
nagyúr

múlt héten elkezdtem pótolni:

death wish (1974) és death wish 2 (1982)

igazából nem is tudom mit emelnék ki: szórakoztató filmek, amik felett azért eljárt az idő és bőven kellett a bruce willis-es változat :K néhány jelenet már-már komikus, az alapkonfliktus elég egyszerű, érdekességképp pedig charles bronson 53 és 61 éves volt a filmek forgatásának idején :Y ő még régi generációs akcióhős volt, nem a tagbaszakadt izomtömeg kategóriát képviselte... a héten le fogom tudni a maradék 3 részt is... (plusz érdekesség, hogy ebben az időben simán ment olyan pucérkodás az akciófilmekben is, ami ma már szokatlan: mellek, bozót simán belefért, ma pedig max 1-1 sziluett kerülhet be, hogy ne csússzon másik pg kategóriába és minél szélesebb körben nézhessék a fiatalok)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.