Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz BénaNyurga #71546 üzenetére
nV chipsethez van egyaltalan barmilyen Vista driver?
Csak mert az Asus oldalan nem talaltam.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #71551 üzenetére
nV chipsethez van egyaltalan barmilyen Vista driver?
nV oldalan kellett volna keresni
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz nyunyu #71553 üzenetére
Ez nem ASUS lap illetve igen de mégse ez egy MAXDATA alaplap!
De nem a driver a gondom hanem hogy nem indul!
Akkor lépésről lépésre
Gép bekapcs
Win7 DVD berak
Boot indul
Lemezről indításról nyomjon meg egy gombot
Megnyom
Aztán jön a fekete leves
Fekete képernyőn sok h betű egymás alatt gép kifagy! A következő félképpen kell elképzelni teljes képernyőn:
H
H
H
H
H
H
H
HRemélem így érthető a problémám! Ezt csinálja vistánál,win7-nél tökmindegy USB-vagy lemez telepítés!
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz BénaNyurga #71555 üzenetére
Viszont win xp lemezről tökéletesen bootol és stabilan megy rajta a rendszer!!! Ezért nem értem!
-
shadow1901
aktív tag
válasz Kezdő vagyok #71549 üzenetére
Én felfújhatós ágy pumpáját használom erre. Ha drágább darabot fogsz ki, is jobban megéri, mint a palackozottat venni. Illetve lehet adnak hozzá ágyat is.
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
draff
aktív tag
válasz BénaNyurga #71555 üzenetére
Na persze.
Lehet, hogy a merevlemezed még 32 bit-es Windowsra van megformázva, ám az új programod, amit most futtatni akarsz rajta meg már 64-es.
De lehetséges ok még az is, hogy az már egyáltalán nem NTFS rendszerű, hanem valami másféle.Lehet, hogy legelőször inkább újra kellene formáznod azt a lemezt?
-
BénaNyurga
aktív tag
Értékelem a segítőkészségedet! De butaságokat ne beszéljünk
Nem ma kezdtem el!Egy merevlemez nem tesz különbséget 32 és 64 Bit között! Ehhez inkább a procinak és az alaplapnak van köze! De 64-bites a procim így tudná azt is de ezek mind 32-bites rendszerek! Így ez alapból ki volt lőve! Amit leírtál meg butaság egy picit!
XP,WIN7,WIN8,Vista 99%-ban NTFS fájlrendszert használ! Tisztelet a nagyon ritka kivételnek aki XP alatt FAT fájlrendszerrel lavírozik! Így ez is kilőve! De hozzátenném hogy a telepítő indulásának ehhez nem sok köze van!
A beépített merevlemezkezelők is max annyit írnának ki hogy ismeretlen fájlrendszer és hagynák formázni jobb esetben! De egyébként NTFS fájlrendszerrel próbáltam!
Amiket kizártam:
-Ram
-HDD
-ODD
-TÁPMaradt alaplap-proci vagy USER ERROR bár ez utóbbit is kizárnám!
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz shadow1901 #71557 üzenetére
+1!
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz BénaNyurga #71559 üzenetére
meg lett a hiba oka! BIOS update kellene legközelebb használom a google-t
-
Doky586
nagyúr
válasz BénaNyurga #71559 üzenetére
Marad az a lehetőség hogy hibás a telepítőfile...
-
Czementhy
csendes tag
válasz BénaNyurga #71563 üzenetére
Adjak floppy meghajtót?
-
killergyuszi
tag
Sziasztok!
Lehet nem jó helyre írok, de itt legalább sokan olvassák.
Szóval, mivan akkor, ha vettem itt egy terméket és az eladó azóta nem volt fent az oldalon mióta megadta a számlaszámát. (Sajnos el is utaltam neki az összeget.) Ha esetleg valaki tud róla valamit, vagy azt, hogy ilyenkor mi a teendő azt szívesen meghallgatom."Pain is temporary Victory is forever"
-
Rivaul
addikt
válasz killergyuszi #71565 üzenetére
Sajnos rákerestem és az az acc nem az a kategória aminek előre kellett volna utalni Ráadásul volt egy üzlete amikor hibás terméket küldött és abból is bujkálás lett. ITT tudod csalóként jelenteni ha eléggé biztos vagy a dologban. ezek után vagy megkeresed (több hirdetése van, másik nickel vásárolsz tőle személyes találkozóra ha fent lesz és nem méltat válaszra) vagy mész hivatalos útra és feljelented.
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
killergyuszi
tag
válasz Rivaul #71566 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Amit linkeltél nem is láttam. Egyébként kedves, segítőkész eladónak tűnt. Úgy gondoltam ennyi pozitív pont elég lesz ahhoz, hogy ne érjen "meglepetés".
Várok még egy pár napot, ha nem jelentkezik megteszem a szükséges lépéseket. 8 napja nem lépett be. Szerintem ez egy üzletnél, legyen bármilyen indok a távollétre, elfogadhatatlan."Pain is temporary Victory is forever"
-
Rivaul
addikt
válasz BénaNyurga #71567 üzenetére
Néha nem is olyan jó az ilyesmit kidobni mi? Nekem van egy programom ami hardveres kulccsal működik csak. A mai gépeken nincs is neki megfelelő port
killergyusziÉn előre utalásnál telefonszámot és minden személyes adatot megadok a nagyobb biztonságérzet miatt. Mindemellett mindent nyomon követhetően adok fel. Emellett kicsit biztosabb lábakon áll a profilom mint a te üzletfeledé de még így se hajlandóak előre utalni. Amellett hogy az oldalt tiltja azért komolyan meg is kell fontolni mit csinál az ember.
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
wrox
őstag
válasz killergyuszi #71568 üzenetére
"...Úgy gondoltam ennyi pozitív pont elég lesz ahhoz, hogy ne érjen "meglepetés"."
Ez az új pozitív rendszer sajnos eléggé félrevezető. Ha elad valaki egy dolgot, egyből kap 5 pozitívat. Szóval arra nem igazán lehet támaszkodni. Régen 1 üzlet 1 pozitív volt.
-
Rivaul
addikt
+1
Ettől én is kivagyok. Kicsit elértéktelenedett ez a dolog...Jó lenne ha 1 pozitívat kapna és mellette egy skála hogy mennyire elégedett a vevő/eladó a dolgokkal. Meg lehetne oldani átláthatóan elég egyszerűen és nem lenne ennyire csalóka a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
Anyám régi buta normál simes telefonjáról akarom egy másik buta telefon micro simjére átmásolni a telefonszámokat, akkor mi a legegyszerűbb módszer.
Mindkettő nokia.
Az egyik 2600, a másik 225.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
Tim82
félisten
válasz Rivaul #71566 üzenetére
A hirdetésnél többek között ezért is építették be a "Jelentem" opciót.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
őstag
válasz -HajTömeg- #71572 üzenetére
A "buta" sim-et szolgáltató szerint fogadja az új telefon? Esetleg az új sim-et a régi?
Olyat lehet csinálni, hogy beleteszed valamelyikbe, akár egy harmadik telefonba, és memóriakártyára, vagy telefonmemóriára másolod a tartalmat. Utána cserélsz, és van olyan opció, hogy memóriából sim-re.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
-HajTömeg-
őstag
válasz razorbenke92 #71574 üzenetére
MIndkét sim tmobilos, csak ugye a régi sim nem megy bele az új telefonba sajnos. (mivel nem micro)
A régibe szerintem memóriakártya sincs
Valami olyasmi,hogy egyikről gépre másolom a számokat,majd a gépről a másikra?[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
őstag
válasz -HajTömeg- #71575 üzenetére
Ha a régi sim nem lesz már használva, akkor simán vágd, vágasd méretre. Nem tudom mennyire tudod, hogy ez is opció az ilyeneknél.
A gépen keresztüli másolás is működhet, kérdés, hogy a régi telefon tudja e. Ha van adatkábeled hozzá, érdemes kipróbálni, az új biztos fogja tudni. Csak a nokia gyári progija kell hozzá, az e90-esemhez amit adtak cd-t volt rajta ilyen.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
-HajTömeg-
őstag
válasz razorbenke92 #71576 üzenetére
A régi sim elvileg kuka,igazából igen,ez a vágás is opció lehet.
A baj az,hogy csak este tudnék foglalkozni a dologgal, akkor meg már nem tudom hol kivágatni,szóval szinkronizáció lenne a legtutibb.Alias: Júzer error
-
Lompos48
nagyúr
válasz -HajTömeg- #71575 üzenetére
Nokia PCSuite? Csak mindkét telefon csatlakoztatható kell legyen a számítógéphez.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok. Kérnék ismét helpet. Megoldható az, hogy a .tif kiterjesztésű fájlban levő több scannelt oldalt szétbontsam .jpg-kre? Mert irfan-al csak az első oldal húzza ki.
Továbbá megoldható több jpg összefűzése egymás alá irfan batch-el? (Nem 1 képről van szó, azért nem paint-ezek)
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Sziasztok!
E-mailezési problémában szeretnék segítséget kérni:
Mozilla Thunderbird-del (verzió 2.0.0.23) évek óta küldök leveleket gmail-es fiókomból probléma nélkül. Kiszolgáló: pop.gmail.com. Levélküldő kiszolgáló:smtp.digikabel.hu.
Rejtett másolatként freemail-es fiókomba is elküldöm, valamennyit megkapom.Ismerősöm azt állítja, bizonyos e-mailjeimet nem kap meg a "@chello.hu" végződésű e-mail címére, és hogy alaposan megnézi, és spam tárolóban sem találja.
Szerintetek mi lehet a probléma?
Ha a egy mailt spam-nek titulál egy levelezőrendszer, minden esetben értesíti a címzettet, vagy normális ha nyom nélkül törlődik?
Ha egy mailt sikeresen megkapok a freemail-es fiókomba, az nem azt igazolja, hogy a küldés biztosan hibátlan?Köszönöm szépen előre is.
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
Üdv Mindenkinek!
Adott egy gép Office 2003-al és Win XP-vel. A kedves rokon az Outlook-kal szedi le a leveleit a kábelnet szolgáltatójának a levelezőklienséről. Viszont elfelejtette a jelszavát és egyáltalán nem emlékszik már rá. Meg aztán a gépére már ráférne egy kis vérfrissítés, de ragaszkodik a jelenlegi levelezőkliens használatához. És valahogy nehezére esik ezt a jelszavas dolgot lebrusztolnia a szolgáltatójával.
Hol tárolja az Outlook ezt az eltárolt jelszavat? Lehetséges-e ennek a kimentése, majd az új rendszerre átrakni (a gépe öreg már - de netezére még alkalmas - , így Win XP és szintén Office 2003 kerülne rá újfent)?
Előre is köszöntem!
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Dexter-2000
őstag
spotify-ról zenét lehet letölteni?
illetve ha warez akkor tárgytalan...Szép napot!
-
CJ4567
nagyúr
-
kispx
addikt
válasz Dexter-2000 #71585 üzenetére
A fizetősnek van offline módja.
-
petakpa1
őstag
Ezekre van ötlete valakinek?
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
Doky586
nagyúr
válasz peter889 #71581 üzenetére
"Levélküldő kiszolgáló:smtp.digikabel.hu."
Jobb lett volna ha a gmail smtp szerverét használod a digikábelé helyett, akkor nemcsak a PC-ken telefonokon szétszórva lennének meg a küldött leveleid hanem a szerveren is egyben mind. (jobban elenőrizhető nem-e csak nálad volt valami programhiba, vagy átviteli zűr)[ Szerkesztve ]
-
cattus
addikt
Ha van egy X áramfelvételű CPU hűtő, azt le szabad cserélni egy X/2 áramfelvételűre? Nem lenne belőle probléma?
Do the thing!
-
Gergő170
aktív tag
Szevasztok !
Vettem egy új gépet!
Konfig :I5 4440
Asrock b85m pro4
Sapphire r7 260x
FSP 550 Raider tápSajnos valamiért az alaplap nem ismeri fel a videokártyát ez miért lehet ? BIOS frissítve van
Válaszotokat előre is köszi ( PEDIG A VIDIKÁRTYA VENTIJE FOROG ) -
Gergő170
aktív tag
válasz KaiotEch #71594 üzenetére
Drivert most telepítem sajnos nem tudom hogy melyik nem ismeri fel :|
És egyébként amit adtak hozzá cd-t az sem jó :| error-t ír :|
Ezt írja az a driver is amit leszedtem:[link]
Öt percen belül tudod szerkeszteni a hsz-aid. Ez nem chat, hogy minden mondat végén elküldj egy üzenetet.
[ Módosította: #65675776 ]
-
nyunyu
félisten
válasz Gergő170 #71593 üzenetére
Probald a masik kimenetet hasznalni a VGAn.
Pl. hulye GTX460-am nem hajlando a BIOSt kitenni a HDMIre, csak az analog VGA kimeneten van olyankor kep.
Ugyhogy minden BIOS matatashoz eloszor elo kell keresnem a TV taviranyitojat, hogy bemenetet valtsak rajta.Emiatt persze Win installhoz is kell a VGA kabel, hiszen a HDMI csak az nV driver betoltodese utan eled fel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest