Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yeffy
veterán
válasz Borisz76 #145044 üzenetére
igen, ez az egyik eshetoseg, amire mar szinten gondoltam. h ennyi volt benne.
szervizt meg nem kerestem, de szetnezek.Win-es vezerlo szoftvere van, ha arra gondolsz. atneztem, semmit nem allitottam at, aminek a feketehez koze lenne. egyedul a nyomtatas inditasa elotti ablakban allitgattam a papir es a nyomat minoseget, amikor probalgattam. vagy h fekete/feher vs szines legyen.
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Borisz76
veterán
válasz Yeffy #145043 üzenetére
Mivel 9 éves a nyomtató....lehet csereérett lett.
Esetleg a környéken szervíz van ?
Kérdezz rá, hátha tudnak segíteni.
Van neki amúgy valami vezérlő szoftvere ?
Ha igen....nincs elállítva ott valami....mondjuk a fekete színnél lehúztál egy csúszkát és most "nagyon spórolósan" nyomja....
Nekem a Samsung Lézerhez van, láttam, egy darabig telepítve is volt de anélkül is megy rendesen mert a Win10 szépen kezeli.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
shadow1901
aktív tag
válasz Csupingo #145021 üzenetére
Ha egy kicsit bonyolultabb megoldást nézünk?
Személyesen nem láttam még ilyen megoldást. Nem próbáltam, nincs is lehetőségem kipróbálni.
De egy ilyen?
Vagy ennek különböző változatai?
Néhány megnézett motyónál 1X PCI(E) sebesség volt feltüntetve. Nem tudom mit számíthat, már ha felismeri-e egyáltalán. Lehet, hogy belemegy, fel is ismeri, de nem fogja tudni teljes sebességen hasnzálni az SSD-t.#145041 Winne
Csak ez az egy opció van könnyebb olvashatóságra? Felhasználói felület mérete, bármi...[ Szerkesztve ]
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
Winne
nagyúr
válasz shadow1901 #145040 üzenetére
Bármit visszateszek 100%-ra, vagy akár lejjebb, ezt nem befolyásolja.
A felbontást is állítottam lejjebb / feljebb, de az sem befolyásolta. Amúgy tavaly 1080P volt, most 2K.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
shadow1901
aktív tag
válasz Winne #145039 üzenetére
Tavaly óta nem változott a használt felbontás?
Nincs nagyítva az oldal?A kép alatt is volt leírás
Nincs a rendszerben valami könnyebb olvashatóság vagy valami nagyobb méret beállítva? Esetleg az a 125% ha visszakerül 100-ra? Vagy valami más ehhez hasonló?[ Szerkesztve ]
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
-
BiP
nagyúr
válasz Winne #145037 üzenetére
Linket ilyenkor dobj be, hogy ha valaki próbálkozna, tudja reprodukálni a problémát.
Esetleg ránéz az oldal kódjára, és egyből vágja, mi a gond, stb. (Pl.van egy megjelenítési ablak, ami korlátoz, stb)Amúgy volt már, higy működött, csak elszaródott (tehát lokális a gond) vagy ez mindig ilyen volt?
Mobilon jó?[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Urak segítségre szorulok, nem jövök rá a megoldásra.
A képen látható oszlopok, amik a PTS-al a jobb felső sorral végződnek, pedig vannak még utána oszlopok, a PC-men nem tudom mi alapján, de hol a PTS még látszik, hol már az sem, de mögötte már semmi. Az oldal beállítása szerint az összesnek látszódnia kell. Nálam akkor látszik, ha jobbra balra huzogatom.A Windows ezen beállításai és a CTRL le fel nagyítás kicsinyítés nem hat rá egyik sem.
Mindhárom böngészőmben egyformán néz ki, tehát valami fő beállítás.Mi lehet a megoldás?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Yeffy
veterán
válasz Csupingo #145033 üzenetére
igen, mindegyik kazettat. jol latod, ebben 4 db van. fekete + a 3 szin.
ha csak szinest nyomtatok, akkor minden rendben levonek tunik, ahogy irtam is.jelenleg felig vannak a kazettak, amik ertelemszeruen tele voltak, mikor beraktam oket.
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz Borisz76 #145031 üzenetére
koszi a valaszt.
igen, mind a negyet (fekete + 3 szin) csereltem egyszerre.
takaritas is volt mar, a head cleaning-et mar jo parszor rakuldtem, valtozatlan eredmennyel.igen, manapsag mar en is meggondolnam 2x, mielott megvennem, de akkor igen csak jo akcioban volt, plusz nem tudtam annyit ezekrol a masinakrol.
-
Csupingo
veterán
válasz Yeffy #145030 üzenetére
Mármint minden kazettát kicseréltél újra? Ha jól látom, ebben 4 van? Akkor szokott ilyet csinálni, ha valamelyik kifogyott (fogyóban van). Próbálgasd, hogy pl. fekete-fehérre állítod a nyomtatást, vagy csak sárgát, kéket, magentát próbálsz nyomtatni.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Borisz76
veterán
válasz Yeffy #145030 üzenetére
OFF-ba teszem mert itt válaszolok.
Szerintem beszáradt , vagy eldugult a fekete patron.
Nekem ugyan sosem volt tintasugaras gépem de édesanyámnak volt és az is produkált hasonló dolgokat.
Takarítás , csere volt már esetleg ?
Én ezért sem vettem titás gépet.
Jó nekem a fekete-fehét , hálózati lézer itthon !Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Yeffy
veterán
Udvozletem,
nyomtato topikban feltettem egy kerdest, de napok ota nem jon ra valasz, es en sem vagyok elorebb, mi lehet az oka a problemamnak. valakinek esetleg volna otlete, mi lehet a baj?
-
Marci112233
addikt
válasz Doky586 #145028 üzenetére
Az igaz, de én nem vettem észre tőle lassulást, igaz nem alap gépem van, így annak lehet köze van hozzá.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Doky586
nagyúr
válasz Marci112233 #145027 üzenetére
Azért időbe telik amíg több 10 millió filet átvizsgál a vírusirtó. [kép]
Pedig ez csak egy sima asztali gép, igaz rá volt dugva as archívum hdd is.
(rakhattam is a kivételek közé a többszáz vírus filet) -
Marci112233
addikt
válasz Cs1csó #145026 üzenetére
Nekem évek óta Eset Smart Security Premium fut a gépeken és semmi probléma vele, nem okoz különösebb lassulást sem, legalábbis nálam. Benne a biztonságos bankolási funkció is ami külön ablakban nyílik és védetté teszi az oldalt.
Igaz meg van az ára 1 évre, de ha nem egy hanem 3 évre fizeted elő akkor kedvezőbb. Nekem pont januárban fog lejárni a korábban kifizetett 3 év, és ez ugyanúgy 3 évre lesz újra hosszabbítva majd.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Cs1csó
félisten
válasz G@ben #145025 üzenetére
A beállÍtásokon szaladj azért végig:
-beállítások - értesítések - korlátozott mód talán jobb mint az intelligens
- beállítások - személyes adatvédelem résznél pár dolog elől kivenni a pipát pl. a harmadik féltől származó eszközökkel elemzés, és alul az ajánlotokat
- a beállítások - védelem - alapvető védelmek résznél pl. automatikus javítás helyett a RÁKÉRDEZÉS és ha nem vagy ott a gépnél MAXIMUM karanténozzon, de ne akarjon "javítani" vagy törölnikapásból ezek jutnak az eszembe, de mivel magyar a kezelőfelület ezért ha végigmegy az ember rajta akkor magától is kiokumlálhatja, hogy mit érdemes és mire állítani.
Amúgy az alap 3 modul (web-, viselkedés-, fájlvédelem) mellett még a levelezésvédelem, és esetleg a tűzfal modul ami nem rejt kockázatot. A többinek nem feltétlen van valós hatása védelemre.
Normális vírusirtó alig van mert komoly fejlődés nem nagyon van - talán az AI ami idővel tud majd valamit tenni - inkább a marketing részleg zsarnokoskodik a fejlesztők felett és ennek az eredménye, hogy sok kamu vagy hangzatosnak ható funkció van.
Egy olyan funkció/szolgáltatás van aminek tényleg van értelme de sokszor érdemesebb inkább a direkt azzal foglalkozó cégektől venni mint a vírusírtó részeként odatettet használni ez a VPN. pl. Express, NORD stb. ezek még egy komolyabb védelmi szintet adnak hozzá a netezéshez.
Persze ezzel sokszor gond is van pl. lassítja a netezést stb.TALÁN ha "normális" (ami akár letisztultat is jelenthet , sallangmenteset) erre az F-Secure védelme egy jó választás lehet de csak tesztelés után, hogy az adott szoftver+haradver környezetedben mennyire érzed megfelelőnek a működését.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Oldman2 #145020 üzenetére
Ha jól rémlik, pl. 7020-as gépnél tehető bele ssd is, de a 7060-nál több helyen, főleg dell hivatalos oldalakon is azt látom, hogy wifi kártyának van fenntartva. Szerintem esetedben sajnos nem lehet.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Oldman2
veterán
Adott egy DELL OptiPlex 7060 SFF gép.
Van ebben két M2-es Slot:
1. M2 Pci slot
2. M2 2230 Slot
A 2. slot-ba lehet-e tenni valamilyen SSD-t? -
alberti79
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Dell Inspiron n5110 core-i7 procival 2db 3.0 és 1db 2.0 usb porttal. A következő hibaüzenet írja ki: Teljesítményimpulzus az USB porton.
A 2.0-ásnál adathordozót és telefont sem ismeri fel, ismeretlen eszközként írja ki a Windows, viszont tölti a telefont. Az egyik 3.0-ás portnál semmi reakció (tölteni se tölt). A másik 3.0-ás porton minden működik, viszont itt írja ki a fent említett hibaüzenet.
Eszközkezelőben usb vezérlők eltávolítása után sem állt helyre a dolog. Hardveres hibára gyanakszom.
Mi lehet a hiba oka és milyen megoldás lehetséges?
Köszi előre is minden segítséget! -
RVR400
veterán
válasz Marci112233 #145014 üzenetére
Addig jó, míg vannak ilyen emberek, mert így mi többiek is élvezhetjük ugyanezt, akik nem teszünk bele ennyi pénzt.
-
Marci112233
addikt
Nagy vonalakban igen, bár a letöltött filmek mérete kisebb mint a letöltött sorozatoké. Így akkor nézem meg mikor akarom, és ha még netán adja is a TV a NAS előnye hogy reklám nélkül tudom megnézni ha kedvem szottyan hozzá.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
laed
tag
válasz Marci112233 #145007 üzenetére
Mit csinálsz? Filmeket gyűjtesz?
-
efemm
tag
válasz G@ben #145010 üzenetére
Kérdezd meg az Avast fórumban, hogy hol tudod megnézni, ki-be kapcsolni az automatikus frissítést.
Windows 7 update beállítások között nincs olyan, hogy minden programot frissítsen? Start > Control Panel > System and Security > Windows Update -
-
G@ben
addikt
Ma egész nap ment a gépem, de keveset ültem mellette. Most azt vettem észre, hogy egy csomó szoftver vagy települt, vagy frissítette magát, pedig semmi ilyet nem csináltam.
Frissült és próbaverziós lett a Total Commander, a Start menüben megjelent új programként a Gimp (ez lehet, hogy telepítve volt, nem emlékszem, nem használtam évek óta), Firefox, Audacity, 7-Zip, mind mai telepítést mutat a Vezérlőpultban.
Ez mi a fene? A múltkor is volt valami ilyesmi, hogy egy programot alapállapotra tett, de ez mitől van?
Windows 7 rendszer jó régen telepítve.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Marci112233
addikt
válasz Cs1csó #145001 üzenetére
Sokáig nálam is álom volt, de egy ideje már hogy 4 lemezes NAS-om van, aminek vételét abszolút nem bántam meg. Azt igen hogy elsőnek 2x4TB és SHR-el kezd5em mert a használható 4TB hamar megtelt és jött a harmadik, de azt is kevesebb mint 1 év alatt teleraktam amire jött a negydik 4 TB-os, ami már tovább bírta kicsivel 1 évnél, de megint kezdtem kifutni a helyből, így nem tököltem és két 4 TB-os kikaptam, és leraktam tartaléknak, és a helyükre érkezett 2 darab 18 TB-os aminek lassan már 1 éve és még akad a két nagy HDD révén helyem bőven, de ha kifogynék belőle immáron elég lesz 1 darab 4 TB-ost kikapni és a helyére egy 18-ast berakni, és már nő is a tárhelyem megint. Mióta meg van SHR-ben megy és ez így is fog maradni.
-
Marci112233
addikt
válasz Doky586 #145005 üzenetére
Nekem ha be is halna a NAS tuti vennék egy újat helyette. Ugyanis nekem médiatár elsősorban, de ha valamit át kell vinnem egyik gépről a máikra akkor az is as NAS-on köt ki mert így nem kell pendrive vagy külső HDD hogy átvigyek valamit. Fontosabb dolgokról van biztonsági másolat így gond nincsen.
-
Doky586
nagyúr
válasz Marci112233 #145004 üzenetére
Amikor még használtam vegyesen volt olyan típus amiben intel volt, volt amiben arm stb, de gondolom sok más különbség is volt köztük. De mivel nem akartam tovább nas-t használni ezért új vásárlása szóba sem kerülhetett...
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz Doky586 #144999 üzenetére
Tudtommal ha ugyan olyan márkát vesz, és átköltözteti a az összes működő HDD-t az új ugyanolyan márkájú NAS-ba akkor az kijavítja magát és megy tovább, legalábbis én úgy tudom hogy a Synology erre képes lehet.
-
Doky586
nagyúr
válasz Borisz76 #145002 üzenetére
Igen, nekem is Synology NAS-om volt, ismerem az SHR-t. amíg tönkre nem ment. Ezért írtam. Nekem volt szerencsére a teljes állományról mentésem. Mert a PC-s visszaállítás nem ment volna. Persze lehetett volna venni egy ugyanolyan régi nast (ha kapható lett volna és nem kivezetésre készültem volna amúgy is)
-
Borisz76
veterán
válasz Doky586 #144999 üzenetére
Jelenleg a 8 lemez 1 db kötetben van....olyasmi mint a RAID5 de ez a Synology saját megoldása az SHR , Synology Hybrid Raid.
Ez a raid fajta 1 lemeztől 12-ig működik !
Azaz 1 db lemez is lehet SHR kötet.
Persze akkor semmi extra....mintha egy alap / basic kötet lenne.
Aztán 2 db lemez esetén az SHR az tükröz...azaz RAID1-hez hasonló.
Itt már van 1 db lemez meghibásodása ellen védelem.
Majd 3 lemeznél lesz olyan mint a RAID5....
Majd ezen felül egészen 12 db lemezig bővíthető és 1 db lemez hiba ellen véd. Tehát 1 db lemez-t nem fogok tudni olvasni ha kiveszem és PC-be teszem....mert az adatok szét vannak szórva a lemezeken !Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ha a lemezek nem is mennek tönkre...attól még a NAS ( alaplap, táp, cpu akármi...) tönkre mehet. De mint írtam is....torrentezésre használom elsősorban.
Nekem erre , ilyen módon tökéletes.Mod :
Szünetmentes táp is van mellé....amire a router és a switch is rá van kötve....tehát áramingadozás és áramszünet ellen is védett a NAS.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest