Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter889
őstag
válasz
Aryes
üzenetére
Nekem nem tolmács kell, én csak szövegfájlban szeretném látni a diktafonnal felvett hangot! Magyar nyelvű szövegről van szó. Szerintem ez a XXI. században nem egy nagy elvárás ingyenesen. Én hiába tartottam oda a hangszóróhoz a mikrofont, a googlefordító úgy nem vette be a szöveget. Csak ha rábeszéltem. Nem értem miért.
-
peter889
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
Tudtommal a wav veszteségmentes formátum, sok helyet foglal, nem tudom, ki tárolja a beszédet úgy. Pár éves olcsó okostelefonom van, nem tudom, át lehet-e állítani a 3gpp-t.
Már az lenne sokkal egyszerűbb, ha az a weboldal nem csak a wav-et ismerné.
Ha nem találok egyszerűbb megoldást, átkonvertálom. Csak itt elég sok fájlról van szó. Azért köszönöm az ajánlást.#137070 Oldman2, megint más, ha valaki a munkahelyén használja és fizeti neki a cég, vagy profitot termel neki, és megint más, ha valaki otthon, mint mezei felhasználó.
Ha egyszer a google ingyen szöveggé alakítja a mikrofonos szöveget és még le is fordítja a kívánt nyelvre, nem értem, miért kérnek ezért pénzt, ráadásul percdíjat. Ilyen alapon a windows használatot is lehetne percdíjasítani. Percenként mondjuk 100 forint, nem? Ez szerintem rablás, de más nyilván másként látja. -
peter889
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
Köszi szépen, de ahogy látom, kizárólag "wav" fájlokat ismer és nekem 3gpp kiterjesztésűek a telefonon felvett beszélgetéseim.
Nincs olyan, ami a legelterjedtebb fájltípusokat ismeri?
Legjobb lenne, ha filmek beszédhangját is le tudná fordítani.A google meg tudja csinálni, hogy mobiltelefon mikrofonjára mondott szöveget valós időben alakítja át szöveggé és le is fordítja.
Tehát nyilvánvalóan megvan a szükséges főmodul.
Azon nagyon csodálkozom, miért nincs meg ez a lehetőség a tárolt fájlokra?
Vagy van ilyen csak nagyon elkerülte a figyelmem? -
peter889
őstag
válasz
Oldman2
üzenetére
Köszönöm, de ennek ára van, méghozzá nagyon húzós:nettó 45 Ft/perc
Ez nagyon durva, hogy percdíja van egy programnak. Ilyenről még életemben nem hallottam.Miközben pl. a google hangfelismerője ingyenes, csak az, ha jól tudom mikrofonos bebeszéléssel működik.
Nincs ingyenes, de jól működő progi?
A google-t nem lehet rávenni, hogy fájlokból képezzen szöveget?Köszönöm előre is.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Hangfájlban lévő beszédet hogyan tudnék szövegfájllá alakítani?
A hangfájlok 3gpp kiterjesztésűek.Köszönöm szépen előre is.
-
peter889
őstag
válasz
I02S3F
üzenetére
Köszi, de én Win7-en használom. A Firefox-omban a sötét téma be van állítva, mégsem sötétíti el a PH-t. A DarkReader kiegészítőm pedig azon túl, hogy lelassítja a böngészést, a PH színeit méregzöldre változtatja, ami elég ronda.
Az a jó, ha eleve az adott oldalaknak van megtervezett sötét módja.
A PH-nak nincs ilyen? -
peter889
őstag
Sziasztok!
Kérdezném, hogy itt a PH-n fórumán van sötét mód, mint megjelenítési alternatíva?
Ha igen, hol és hogyan kell beállítani.Köszönettel várom a választ.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogyan tudom a különböző topikokban írt összes hozzászólásomat kilistázni az elmúlt időszakra vonatkozóan?
Ha bemegyek külön-külön a topikokba, akkor megjelenik nálam a Keresés-ben a keresés felhasználóra, de a teljes fórumra vonatkozóan nem.Köszönettel várom a választ.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Gyors segítségre lenne szükségem:
[Erre] valaki tudja a választ?A kérdésem, hogy a Mozilla Firefox Profil kezelőjét hogyan lehet elindítani?
Köszönöm szépen előre is.
-
peter889
őstag
Meg tudnátok mondani, melyik topikban foglalkoznak leginkább a klónozással?
Köszönöm előre is. -
peter889
őstag
válasz
kutga
üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, szóval:
Valószínűleg nálam is az általad írt probléma van: a Raid megváltoztatja az összes Sata port működését.
Akkor szerintem azt fogom csinálni, hogy a Raid0-ám tartalmát a működő rendszert leszámítva átkanalazom az SSD meghajtóval az SSD meghajtóról működő 3 TB-os Toshiba HDD-re.
A kérdés már csak az, hogy előbb pontosan hogyan kerüljön fel az Sata meghajtóra a rendszer?
Szerinted érdemes a Raid0-án lévő Windows7-et átklónoznom a Sata meghajtóra?
Előnye lenne az egyszerűség.
A klónozással teljesen megegyezően működő rendszert kapnék?
Vajon nem merülhetnek fel problémák?
És a Raid0-ám 2. db 500 GB-os HDD-ből áll.
Ha teszem azt, lemásolom róla a tartalma nagy részét, és mondjuk fog állni 200 GB-ból, akkor a célmeghajtón elég 200 GB üres helynek lennie?
Vagy a célmeghajtón mindenképp 1 TB hely kell, függetlenül az átvitt rendszer nagyságától?Teszt jelleggel tegnap kipróbáltam a klónozást az EaseUS Partition Master 13.5 progival a Toshiba HDD-re a Raid0-ról, alaplapi Raid-es bootolással, de nem működik, nem bootol.
Pedig a nevezett program sikeres átvitelt jelzett.
Korábban még sosem klónoztam.#127481 mezis,
Köszi a tippet, biztos jó a Linux, majd valamikor kipróbálom.
Egyelőre inkább a fent írtakkal próbálkoznék.
Azok a frissítgetések valóban eléggé irritálóak nekem.#127482 I02S3F, maradok egyelőre a Win7-nél, nincs nekem arra energiám mostanság, hogy rendesen megszokjak és "belakjak" egy új op. rendszert.
Internetes böngészésre, irodai programokra, filmnézésre, torrentezésre, zenehallgatásra használom egyelőre, ritkán fotóprogrammal ügyködök. Majd játék célára is használnám. -
peter889
őstag
válasz
kutga
üzenetére
Az SSD-ről csak a Bios AHCI módjában tudok bootolni.
A Raid0 HDD tömbről csak a Bios Raid módjában.
A Toshiba HDD természetesen nem vesz részt az említett Raid0-ában, sem semmilyen tömbben.#127476 King Unique, jó a memóriád, én is emlékeztem rá nagyjából.
Akkor inkább úgy fogalmaznék, hogy én nem tudtam leállítani a frissítéseket a szokványos kezelőfelületről (tudtommal nem is lehet úgy).
Köszönöm, majd áttanulmányozom az általad arról a témáról hivatkozottakat, ha lesz rá energiám, csak nekem az nem könnyű, pláne hogy angol nyelvű.
-
peter889
őstag
válasz
kutga
üzenetére
Szerintem nincs fenn, legalábbis nem tudok róla. Úgy néztem, a gép nem hagyta, hogy feltelepüljön.
#127471 mezis,
A Live Linux-al mit tudok kezdeni az adott problémámban?
Nyilván nem a HDD a hibás.Megszoktam a Win7-et. Win10-et nem tudtam megszokni, egyrészt a kezelőfelülete miatt, és mert nem lehet letiltani a rendszerfrissítéseket és úgy tudom, az előbb-utóbb a rendszer instabilitását, esetleges összeomlását okozza. Micsoda dolog az, hogy én mint felhasználó nem dönthetek arról, akarom vagy nem a frissítéseket.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Esetleg lenne valaki olyan nagy tudású, hogy tudna segíteni a [problémámban]?
Köszönöm előre is.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Hardveraprón van-e lehetőség hirdetésfigyelés beállítására?
Tehát amikor előre beállított szó vagy szavak alapján e-mailben értesítést küld a rendszer a keresett termékről, amikor azt feltöltik.Köszönettel várom válaszotok.

(Elnézést, ha nem a legmegfelelőbb topikba jöttem.)
-
peter889
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi szépen a választ, elgondolkodok rajta.
-
peter889
őstag
válasz
dannyl
üzenetére
Köszi a választ.
Nem tudom hogyan. De biztos meg tudnám csinálni leírások alapján. De nem akarom mindenképpen.A Win7-et megszoktam.
Most a notebookomról írok, azon Win10 van, és nem tudom megszokni a kezelőfelületet, idegen.A másik, hogy a Win10-nél nem tudom leállítani a rendszer frissítéseket, ami tudtommal előbb-utóbb a rendszer széthullását, stabilitásának gyengülését okozza.
A Win7-nél ez simán ment.
Egyébként minden program jól működik Win10 alatt, ami Win7 alatt is?Esetleg nem tudod, hogy a Win10-nél be lehet állítani a kezelőfelületet régimódira (Win7-szerűre)?
2013-ban váltottam Win7-re XP-ről, mert a különben nem tudtam volna használni a Raid0 tömbömet.
Különben lehet azóta is XP-m lenne.
Van olyan hardverem ami csak Win95-98 alatt működik jól. Játékokhoz egy kormány.
Win 7 alatt egyáltalán nem működik már. -
peter889
őstag
Sziasztok!
Erre esetleg valaki tudna egy gyors választ adni?
Mert éppen most kezdeném a Win7 telepítését...Köszönöm szépen előre is.

-
peter889
őstag
.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Erre tudna valaki válaszolni?
Esetleg a linkelt hsz-emet megelőző két hozzászólásomra?Köszönöm előre is.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Az ABBY FineReader 11 programmal hogyan lehet beállítani a szkennelési fekete-fehér küszöbszintet?
Fekete-fehér, azaz 1 bites beolvasásra gondolok.Sajnos én sehogyan sem jövök rá, ezért a halvány dokumentumok szkennelésénél semmi nem látszik.
Ugyanez a NAPS2 programnál is érdekelne.
Nem találtam idevágó topikot, ami kicsit is látogatott lenne, azért érdeklődöm itt.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy HP scanjet C7716a szkenner biztosan működik-e Win10 alatt, van-e hozzá driver?
Van aki használtan hirdeti, nem tud válaszolni erre a kérdésre, és a bizonytalanra nem merném megvenni.
Ezt az oldalt találtam: [link] , de erre nem merném alapozni a vásárlást.
Szkenneres topikban jóformán nincs forgalom, azért kérdezem itt.Köszönöm szépen előre is.
-
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami jó scanner programot Windows 10 alá, ami képes Pdf formátumban is beolvasni?
Nem kell, hogy ingyenes legyen, de jó volna, ha magyar nyelvű lenne, de angol is megteszi.Mert HP 2400-as beolvasóm van, de a hozzá való programokat nem tudom működőképesen feltenni Windows 10 alá. Viszont felismeri a scannert, és a Win 10 beépített programjával be tudok olvasni, de nem ismeri a Pdf formátumot.
Win 7 (64 bites) alatt kifogástalanul működött. Talán valamit elrontottam?(A beolvasós topikokban régóta senki nem válaszol, azért kérdezem itt.)
-
peter889
őstag
Köszönöm a tippet.
-
peter889
őstag
Sziasztok! [Tudnátok segíteni?]
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan fordítóprogram, ami a videók hangját lefordítja magyar hangra ill. szövegre?
Ha igen, mi a neve és hol lehet elérni?(Nem fontos, hogy tökéletes legyen.)
Köszönöm előre is.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani androidos mobiltelefonra telepíthető fordítóprogramot, ami beszédhangot fordítja beszédhangra (hangot a telefon ki is adja), és ami nem igényel internetkapcsolatot?
Tehát off-line program érdekel, és az angol nyelv.
Nem tudom, van-e olyan topik, ami ezzel a témával foglalkozik.Köszönettel várom válaszotok.
-
peter889
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Köszi szépen, majd este próbálkozom vele.
-
peter889
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Köszi a tippet. Pontosan hogyan kell beállítani, hogy csak a címzett tölthesse le?
-
peter889
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
Nagy hulladék ennek a google-nak a felhasználói felülete.
Sikerült a Google Drive-re való feltöltés, viszont nem tudom hogyan kell letörölni a már feltöltött fájlokat?
Kiválasztottam a "remove"-t, de csak látszattörlést csinált.
Hiszen előtte a freemailes fiókomra elküldtem a hozzáférést, oda átküldte a linket, és azzal a linkkel továbbra is letölthető.
Azzal a linkkel bárki le tudja tölteni a saját gépére?Ui: Sikerült a törlés. Már a kukában volt a GoogleDrive-on, és a ráklikkelésnél mindig azonnal eltűnt a törlés gomb, így próbaként látatlanban klikkeltem rá. Így sikerült.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Kb. 40 megabájtnyi anyagot szeretnék átküldeni valakinek (mondjuk zip-be tömörítve) az interneten. Fontos, hogy csak a címzett tölthesse le. A Toldacuccot azért nem jó, mivel aki rendelkezik a linkkel, letölteti. Ha mód van rá, nem szeretném sok részletben küldeni. Gmail fiókom van.
Tudnátok tanácsot adni, hogy lehetne legegyszerűbben kivitelezni?
Köszönettel várom válaszotok.
-
peter889
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Értem, köszönöm Nektek a tippet.
-
peter889
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Köszönöm, de nem akarok ingyenes programot, mert nincsenek jó tapasztalataim velük. Valami megbízható, bevált kellene.
Persze, ha konkrét progit ajánlatátok, ami megbízható és ingyenes, az is jó lenne. -
peter889
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogyan lehet több oldalas Pdf dokumentumot szétdarabolni?
Mert több dokumentum egybe van olvasva.
Pdf fájlokat szeretnék kapni.Régi Adobe Acrobat 8 Professional-om van. Ha jól látom, az a progi még 2006-os.
Szerintetek mennyire fontos, hogy új verzót használjak?Köszönöm szépen előre is.
-
peter889
őstag
Erre senki nem tudja a választ? [link]
A google szövegfordító iszonyú gyengén működik, főleg magyarról angolra fordításnál. Kell, hogy legyen jobb. -
peter889
őstag
Sziasztok!
Angol-magyar, magyar-angol szövegfordító programot szeretnék.
Sajnos a google fordító nagyon rossz, főleg magyarról angolra fordításnál.
Tudnátok ajánlani fordítóprogramot?
(Nem tudom, van-e a témára megfelelőbb topik.)Köszönöm szépen előre is.
-
peter889
őstag
válasz
hitvanyalak
üzenetére
Köszi szépen!

-
peter889
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
Köszönöm a választ. Meg tudnád mondani, hogy pontosan honnan töltsem le és melyik verziókat?
(#105436) hitvanyalak, Köszönöm a tippet, de sajnos nem tudom letölteni "404 Not Found" hibajelzés miatt.
Honnan tudnám letölteni?És fontos, hogy az újabb videókat is át tudja konvertálni.
Köszönöm előre is.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Szeretném ha tudnátok ajánlani Windows alá könnyen kezelhető, jól működő, lehetőleg magyar nyelvű videokonvertáló programot, amivel tetszőleges video fájlokból avi fájlokat lehet készíteni.
Régi típusú DVD lejátszóhoz kellene. Fizetős program is jó.Köszönettel várom a választ.
-
peter889
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszönöm, kipróbáltam, tetszik.

-
peter889
őstag
Sziasztok!
".EPUB" kiterjesztésű fájlok megjelenítésére melyik programot ajánlanátok?
És pontosan honnan érdemes letölteni?
64 bites Win7 rendszerhez kellene és magyar nyelven.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Fax modemet szeretnék működtetni. Van egy régi fax modemem (betárcsázós modem, amibe a vezetékes telefonkábelt kell csatlakoztatni). A régi (2003-ban vásárolt) géppel jól működött annak idején XP alatt. Most van egy 2012-ben vásárolt PC-m, van rajta XP partícióm is, és amikor feltelepítettem rá, felismerte hibaüzenet nélkül, látszólag minden rendben ment. Azonban a rendszer leállítását követő indításoknál, komoly problémák lettek: eszközkezelő nem jelenik meg, a gépet csak resettel lehet kikapcsolni, belassul, modem működésképtelen, stb.
Régebben is próbáltam ezt, akkor még az első indításnál faxot is tudtam küldeni, de újabb rendszerindításoknál az előbb írt probléma állt elő, míg végül az egész XP-t újra kellett telepíteni.
Szerintetek lehet/érdemes valamit tenni? Ha igen mit?

-
peter889
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Köszönöm a válaszokat, de nincs hozzá driverem sajnos.
Nekem több cuccom is van, ami XP-hez jó volt, de 64 bites Win7-hez már nem.
Úgy tudom, nagyon nem mindegy itt, hogy a Win7 32 vagy 64 bites.De jól néz ki a modem külső megjelenésre.

(#102180) mezis, Az alaplapomon van párhuzamos kivezetés, de csak a tüskék a lapon, nem megy ki a gépházig. Nem volna egyszerűbb hozzá kivezetést venni, mint párhuzamos-USB átalakítót?
-
peter889
őstag
Ja, 64 bites Win7 alatt akarom használni.
Ilyesmi módon néz ki, de nem pont ez:[link] -
peter889
őstag
Sziasztok!
Nem találtam megfelelő topikot a kérdésemnek, ezért itt kérdezek.
Fax modemre lenne szükségem.
Van egy régebbi külső fax modemem, és a kérdésem lenne, hogy tudnám-e Win7alatt használni?A modemen ezeket látom:
Golden Melody 56000 data/fax/voice modem
Model: FM-56JT
Data: 56K/ITU-T V.34bis
Fax: ITU-T V.17/29ter
G3 CompatibileEgyelőre nem tudom kipróbálni, mert párhuzamos port kellene hozzá és ahhoz kéne csinálni a gépházra egy olyan kivezetést. De nem akarok kivezetést vásárolni, ha a modem nem is jó Win7-hez.
Köszönettel várom a válaszotok.
-
peter889
őstag
Ez éppen működött nekem most, de nem valami megbízhatóan: http://www.emesesmse.hu/
Amikor a képernyőkód beütését direkt elrontottam, hibaüzenet nélkül nem küldte el az SMS-t.
Csomó oldal van, ami működőképesnek titulálja magát, mégsem működnek. -
peter889
őstag
Sziasztok! Ingyen SMS-t szeretnék küldeni a Telenor irányába. Tudnátok ajánlani működőképes oldalt (konkrét linkkel) amiről megtehetem?
(Eddig a mobiltelo.hu-t használtam, de az említett szolgáltató irányába egy ideje nem működik.)Köszönöm előre is.

-
peter889
őstag
-
peter889
őstag
Sziasztok!
A [link]-ról hogyan lehet legegyszerűbben video formátumban letölteni a filmeket?
És milyen kiterjesztéssel vannak a youtube-on fenn? wmv vagy mp4 vagy más?Köszönöm előre is.

-
peter889
őstag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni? kérdésem
Köszönöm előre is. -
peter889
őstag
válasz
nyunyu
üzenetére
Ok, köszönöm, és ott a menüből ezt választottam: "Windows 2000, Windows XP/2003(32/64 bits) Driver only (Executable file)"
Remélem jót választottam.
Ez méretre kb. 4-szer kisebb, mint az Asrock (alaplap gyártója )oldalán lévő, de gondolom attól még jó. Legyen inkább ez és ne az Asrock-os? -
peter889
őstag
Sziasztok!
ATI Radeon (sapphire )HD 5670 (512 MB) videokártyához és ASRock 960GM-GS3 FX alaplapi hangkártyához XP (nem 64 bites) alá akarok drivert.Honnan töltsem le?
Köszönöm előre is.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni USB kártyaolvasóval kapcsolatban.
Fényképezőgépemben 2 GB-os "CF+ card" csatlakozású Microdrive van.
USB kábel híján a számítógépemmel csak úgy tudom megnézni a készített fényképeket, ha a Microdrive-ot a gépbe épített kártyaolvasóba teszem.
Az Asus kártyaolvasót pár napja tettem bele a számítógépbe. Eleinte gond nélkül olvasta, újabban azonban már egy fényképet sem tud beolvasni:a fénykép beolvasásánál lefagy a program, majd végül az egész gép úgy, hogy resetelni kell.
Habár a microdrive mappái, fájljai először megjelennek.
A microdrivenak semmi baja, hiszen a fényképezőgép, sőt a PDA-m is továbbra is gond nélkül tudja használni.Mi lehet a probléma, és hogyan tudom minél egyszerűbben orvosolni?
-
peter889
őstag
Sziasztok! Meg tudná valaki mondani, hogy ennek az USB kábelvégnek mi a pontos neve?

Köszönöm előre is. -
peter889
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm szépen.
Néztem azt a logiteches weboldalt, de nagyon elkerülte a figyelmem. 
-
peter889
őstag
Sziasztok!
A Logitech C270 webkamera a 64 bites Win7-hez biztosan jó?
Köszönöm előre is.
(A webkamerás topikban is feltettem a kérdésem, csak sürgősen kellene az infó, azért másoltam be ide is.) -
peter889
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ja, elnéztem.

-
peter889
őstag
Sziasztok!
Vki belinkelné nekem az órás topikot?
Köszönöm előre is.Ui:
Már megtaláltam, gondolom ez a nagy órás topik:
[link] -
peter889
őstag
Sziasztok!
Van valaki annyira okos, hogy tudja erre a választ?
[link]
Megj.: szóval a Firefoxban a címsortól közvetlenül jobbra jelenik meg a Google keresőbox (vagy hogy nevezik).Köszönöm előre is.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Ha behozom a Mozilla Firefoxot, felül a fülek alatt megjelenik a Google, be lehet írni a keresőszavakat.
Szeretném beállítani, hogy ne mentse a korábban beírt keresőszavakat.Hogyan kell megtennem?
Mást lehetőleg nem szeretnék törölni, csak ezt. Tehát nem akarom, hogy weboldalakon az űrlapmezők törlődjenek.Köszönöm előre is.

-
peter889
őstag
válasz
Lompos48
üzenetére
Értem, köszi a tippet, lehet váltani fogok. Bár az a gyanúm, az ismerősöm "készülékében" lehet a hiba.
Még soha senki nem jelzett vissza olyat, hogy ne kapná meg a e-mailjeimet. Magam részére gyakran küldözgettem leveleket ide-oda (biztonsági másolatok), különféle szerverekről szerverekre, de soha nem tapasztaltam olyan, hogy levél csak úgy, nyom nélkül törlődne.Tapasztalt már valaki nyom nélküli e-mail eltűnést?
(Amikor teljesen egyértelműen eltűnt.)
Ha valakinek van ötlete az ellenőrzésre, szívesen veszem. -
-
peter889
őstag
Sziasztok!
E-mailezési problémában szeretnék segítséget kérni:
Mozilla Thunderbird-del (verzió 2.0.0.23) évek óta küldök leveleket gmail-es fiókomból probléma nélkül. Kiszolgáló: pop.gmail.com. Levélküldő kiszolgáló:smtp.digikabel.hu.
Rejtett másolatként freemail-es fiókomba is elküldöm, valamennyit megkapom.Ismerősöm azt állítja, bizonyos e-mailjeimet nem kap meg a "@chello.hu" végződésű e-mail címére, és hogy alaposan megnézi, és spam tárolóban sem találja.
Szerintetek mi lehet a probléma?
Ha a egy mailt spam-nek titulál egy levelezőrendszer, minden esetben értesíti a címzettet, vagy normális ha nyom nélkül törlődik?
Ha egy mailt sikeresen megkapok a freemail-es fiókomba, az nem azt igazolja, hogy a küldés biztosan hibátlan?Köszönöm szépen előre is.
-
peter889
őstag
válasz
üzenetére
Megvan, hogyan tudok többoldalas pdf-et jpg képekké alakítani az Acrobat-tal.
(Végül is ritkán kell ilyen munkát csinálnom, szóval mégsem olyan nagy probléma, ha oldalanként kell dolgoznom vele.)
Már csak azt nem tudom, hogyan tudom törölni a felöltött dokumentumomat a pdf2jpg.net-ről? -
peter889
őstag
válasz
üzenetére
Köszi, nagyon jól működik, csak van egy nagy probléma: személyes adataim vannak a dokumentumban és nem akarom, hogy kikerüljön, pláne hogy nyilvánosságra kerüljön.
Az átalakított dokumentumhoz bárki hozzáférhet, aki ismeri a "jpg" képek linkjeit?
Hogyan tudom az anyagot törölni?Tudnál olyan progit ajánlani, ami a gépemen végzi az átalakítást?
Acrobat vagy Photoshop? -
peter889
őstag
válasz
üzenetére
Nem tudom, van-e tónusállítás, szerintem nincs: régi Canon IP1500-ös nyomtatóm van, már amúgy is gyenge a nyomtatása, azért is használok 1 bitet, ha lehet. 8 bitnél halvány.
Igen, fontos lenne kinyomtatni, de nem lényeges az esztétika, itthoni használatra lenne, iratok, más küldi akinek nincs sok ideje a beolvasásnál, és nem szeretnék lapról lapra bíbelődni. Van amelyik 12 oldalas.
Nem értem, hogy az Adobe acrobat miért nem tud ilyen - sztem alapvető - műveletet.Lapról lapra átalakítást az Acrobat-tal csináljam?
Szóval az OCR tracer progi sem biztos, hogy tudna egyszerre több oldalt?(#70901) Met, sajnos nem jó, ha oldalanként kellene bíbelődnöm, és nem fontos, hogy nem tudom visszamenteni az eredeti pdf-be. Majd lehet kipróbálom az 1 oldalasoknál.
Köszönöm a választ mindkettőtöknek.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Több oldalas „pdf” dokumentumot szeretnék nyomtatni, azonban úgy vannak beszkennelve, hogy nagy fekete foltok vannak benne (1 bites beolvasás miatt). Ez nagyon festékpazarló lenne. Kérdésem, hogy hogyan lehetne a fekete foltokat kivenni nyomtatás előtt?
(Beolvasott dokumentumokkal nem rendelkezem. Valami ecset eszközre gondolok egy szerkesztőprogiban.)Aztán: több oldalas 8 vagy több bites beolvasású „pdf” dokumentumot hogyan lehetne 2 bitesre átkonvertálni, lehetőleg fekete-fehér küszöbszint állítási lehetőséggel?
Szintén festéktakarékosság miatt, hogy a papír alapszíne ne legyen nagyon enyhén sem szürke.Magyar nyelvű Adobe Acrobat 8 Prof. és Adobe Photoshop CS4 progikkal rendelkezem, jó volna ha nem kellene más progi telepítésével bíbelődni.

-
peter889
őstag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy az adatlapomon szereplő gépembe XP alá tettem egy fax modemet. (Win7 nem ismerte fel.) Régi, 2004. körül gyártott PCI buszos. Régi gépemben kiválóan működött. Ahogy betettem, igen problémássá volt a gép működése: újraindításoknál gyakran kellett újrafelismertetni, XP működése sokszor akadozottá vált, néha úgy lefagyatott a gép, hogy csak resetelni lehetett. De faxot végül is mindig tudtam küldeni!
Az Eszközkezelő felismerte, de "best data fax modem" megnevezés helyett "best data data fax modem" néven. (Nem tudom ennek van-e bármi jelentősége.)Ahogy kiszedtem a kártyát, XP-t újraindítottam, a problémák megszűntek.
Majd újra betettem a karit, és a problémák visszatértek. Újra kigyomláltam.Sajnos az XP-met úgy elcseszte, hogy azóta csak egyetlen progit (egyik játékot) tudom indítani, semmi mást.
Szerintetek mi okozhatta a problémát? Mit tehetnék?
A kártyát nem tudtam tökéletesen a házhoz csavarozni. Szerintetek elképzelhető, hogy nem illeszkedett rendesen, akkor is ha végül is tudtam vele faxot küldeni?
Próbáljak valamit csinálni vele, vagy inkább vegyek egy külső modemet?Köszönöm előre is.
-
peter889
őstag
De a vateráról, apródról vagy máshonnan is jó.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Külső faxmodemet szeretnék a gépembe (ld. adatlapom), 64 bites Win7-hez.
Nagyon kedvező áron szeretném, innen az apróról gondoltam megvenni.
Milyet ajánlanátok?Köszönöm előre is.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a monitor frissítési frekvenciájának visszaállításához. Az adatlapomon lévő konfigomnál Win7 alatt a felbontást emeltem, ehhez a frekit csökkenteni kellett (100 Hz-re). Majd amikor visszaállítottam a felbontást (800*600-ra) a frekiválasztó menüt (itt: Vezérlőpult-Képernyő-Felbontás beállítása-Speciális beállítások) nem tudom előhozni, helyette ez a hibaüzenet fogad:
A Windows Intéző leállt.Részletesen:
Problémaesemény neve: APPCRASH
Alkalmazásnév: explorer.exe
Alkalmazásverzió: 6.1.7601.17514
Alkalmazás időbélyegzője: 4ce7a144
Hiba – modul neve: deskmon.dll
Hiba – modul verziója: 6.1.7600.16385
Hiba – modul időbélyegzője: 4a5bded5
Kivételkód: c0000005
Kivétel – eltolás: 000000000000208d
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk 1: 69f5
További információk 2: 69f55b00f35628bb1497137fd3be8688
További információk 3: af17
További információk 4: af17302d258af2f966d4e53fa39c49c1Próbálkoztam újraindítással, de semmi változás.
Köszönöm előre is.
-
peter889
őstag
válasz
moonguru
üzenetére
Köszi a tippet, lehet hogy majd valamikor szükségem lesz rá, de ahogy néztem, itt csak 30 napig ingyenes. (Aztán mivel hivatalos levelekről van szó, valós nevet, adatokat kell megadni.) Úgy sejtem, nem tudnám 30 napon túl díjmentesen használni. Aztán itt nagyon fontos a megbízhatóság: ha mégsem megy el egy fax, kifuthatok a határidőből, ami igen gáz lehet. (Ez nem olyan mint az e-mail, hogy másolatban elküldöm magamnak teszt gyanánt.)
Tudsz/tudtok esetleg időkorlátlanul díjmentes faxküldési lehetőséget?
-
peter889
őstag
válasz
moonguru
üzenetére
Mivel ritkán használnám, éppen nem tragédia ha csak XP alatt működik majd.
De jó volna hozzá Win7-es driver.
Ha 2004. körül gyártották, gondolom nem 64 bites.Van néhány hivatal, akiknek nem jó az e-mail, csak a faxot fogadják el hivatalosként (mintha postán adnám be). Ezzel megspórolom a postaköltséget, postára szaladgálást és ráadásul gyors.
-
peter889
őstag
válasz
peter889
üzenetére
Nagyrészt megoldódott a probléma. Megnéztem, és a ház (vagy az alaplap) volt a ludas. Nem lehet lecsavarozva betenni a kártyát (eszembe jutott, hogy a hangkártyát sem lehetett). Most csavaros rögzítés nélkül tettem be (szerencsére van kártya másik oldalára alternatív rögzítő) és XP alatt automatikusan települt.
(Már csak faxprogi kell.)Win 7 (64 bites) alá tudnátok drivert hozzá?
Ez egy Acorp M56PIH modem. A chipre ez van írva: Conexant, CX06834-11. (Vannak még rajta azonosítók ha kell.) Remélem nem lesz gond, hogy ez 32(?) bites kari.
-
peter889
őstag
Szia. Próbálkoztam, de sajnos lefagy a gép:
Szóval XP alatt letelepítettem a PCI buszos hangkártyát (csak "simán", nem spéci letelepítő progival), az eszközkezelőből kikerült, gép kikapcs, kártya ki, majd helyére tettem a modemet (2004. körül gyártott Acorp), bekapcs., az XP felismerte, eszközkezelőben megjelent, majd Aidá-val szerettem volna megnézni, ekkor lefagyott a gép.
Nem volt hajlandó újraindulni, még csökkentett módban sem. Egyedül a „legutolsó működő konfiguráció” móddal tudtam belépni, majd azzal is megismétlődött az előbbi. De úgy lefagyott, hogy már az egérkurzor sem mozdult - ez minden további újraindításnál megismétlődik.A Win7-em észlelte (de nem telepítette) a modemet „Az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve. (Kód: 28)” felkiáltójeles bejegyzéssel, és alatta nincs más probléma.
Win7-es driverem nincs. Majd inkább Win7 alatt szeretném használni a modemet, de előbb az XP alatt kéne rendbeszedni, hogy ne fagyassza le a rendszert.Mit tanácsolnátok?
(Még megnézem, jól illeszkedik-e a modem a csatiban (a csavar feszül), bár szerintem nem ott lesz a gond.)
-
peter889
őstag
Köszi az infót. Amikor kiveszem a hangkártyát rögtön a helyére betehetem a modemet? Nem szükséges a kivétel után újraindítás?
Így jók lesznek a lépések?
-eszközkezelőben eltávolítás (esetleg csökkentett módban)
-gép kikapcsolás
-hangkártya kiszedése - modem betétele
-gép bekapcsolása normál módban, modem telepítése, esetleg újraindítás
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Pánik a memóriapiacon
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest