- Fórumok
- Egyéb hardverek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- (kiemelt téma)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-05-05 09:36 Téma összefoglaló
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kispx
addikt
Gondolom telepítőfájlról van szó. Ez így nem triviális, mivel mindegyik telepítőkészítő máshogy működik, így nincs univerzális program amivel kitudod csomagolni. Legbiztosabb módszer, hogy virtuális gépen feltelepíted és process monitorral nézed, hogy milyen fájlokat hozott létre.
Esetleg addig próbálgatod a tömörítő programokat, amíg valamelyik nem ismeri.
Ha telepítőben van valamilyen utalás, hogy mivel készíthették el a telepítőt, akkor lehet, hogy a google tud segíteni, hogy hogyan lehet telepítés nélkül megvizsgálni a fájlokat.
De az is lehet, hogy teljes mértékben egyedi dolgot használ és nincs más mód arra, csak hogy egy virtuális gépbe felrakod. -
kispx
addikt
Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Szerk.: Látom 2 perccel ezelőtt megtaláltad.
-
kispx
addikt
Sziasztok, a milyen RAM-ot vegyek topikban nem kaptam választ, így most itt próbálkoznék:
Egy Asus Rog Strix G16 G614JU-N4126 (i7-13650HX processzorral) milyen 64 GB-os DDR5-ös memóriát vegyek?
Milyen paramétereket kell ellenőröznöm, hogy a kompatibilis RAM legyen? -
kispx
addikt
Valószínűleg nincs:
"In most cases, USB accessories like fans and lights aren't real USB devices - they just want a little bit of 5v power.
The way USB works for real devices is that they get a little bit of power to start, enough for them to turn on. Then they enumerate with the USB controller and request more power.
Since these fake USB devices aren't actually talking to the computer at all, the only way to turn it off would be to completely unpower that USB port, which as far as I know there is not usually a way to do in software." -
kispx
addikt
-
kispx
addikt
A MU-PE1T0S/EU termékszámra rákeresve a gyártó honlapja szerint 3.2.
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
Sziasztok,
felteszem ide is a kérdést:
adott egy laptop, amely minden egyes indításnál, előhozza az Windows telepítése utáni, első indításkori
"eszközök előkészítése"
"Alkalmazások telepítése a Windows áruházból"
"Kezdődhet valami új"
képernyőket. A rendszer már újralett telepítve, tiszta eredeti forrásból. Az eseménynaplóban nem látok olyan bejegyzést, amely utalna erre. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma? -
kispx
addikt
Sziasztok,
Nemsokára szeretnék egy új notebookot/asztali gépet venni.
Egy ryzen 4700U (vagy 4500U) mennyire maradhat el egy ryzen 3600-tól teljesítményben? Jelenleg nagy hátránnyal küzd a notebookot az asztali gépekkel szemben? Nézegettem a benchmarkokat, de semmi használhatót nem tudtam kiolvasni belőle. A játékok fps számai nem érdekeltek, mivel nem játékra vennék gépet. A passmark vagy xy teszt pontszámai meg semmit sem mondanak nekem. Up to date programozási technológiák tanulására használnám a gépet. Kiegészítve web frontend, adatbányászat vagy blender tanulásával.
Jelenlegi notebook kínálat nem nagyon tetszik nekem, az asztali gépnél pedig a helyhez kötöttség és a hangja zavar. Egy olyan 3-5 évet jó lenne lehúzni a kiválasztott platformmal, de egyelőre nem tudom, hogy melyik felelne meg nekem. -
kispx
addikt
Sziasztok,
valaki be tud jelentkezni a feedly-be?
Bejelentkezésnél érvénytelen felhasználónév vagy jelszó hibaüzenetet kapok.
Jelszó visszaállításnál pedig a jelszónak minimum 8 karakternek kell lennie hibaüzenetet kapok.
Felesleges körök miatt leírom:
- nem írtam el a jelszót
- nincs vírus a gépen
- csak a feedly-nél van ilyen gondomVálaszokat előre is köszönöm.
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
Sziasztok,
A rendeltem neten egy eszközt. A bolt küldött egy e-mail-t, hogy a csomagot átadták a GLS-nek. A GLS is küldött egy e-mailt, hogy "XY csomago(ka)t készített össze Önnek". A nyomkövetési oldalon a következő csomag státusz szerepel: "Csomagadatok bekerültek a GLS IT rendszerébe; a csomagot még nem adták át a GLS részére.".
Most akkor kinél is van a csomag?
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
Mi lenne a speciális igény? Mi fogott meg a JIRAban? Azért egy JIRA overkill az otthoni feladatok kezelésére. Legalábbis messze van a todo list alkalmazásoktól.
Én a telefonon egy sima jegyzetet (=egy mezei txt fájl) használok erre a célra. -
kispx
addikt
Más-más fejlesztőgárda csinál nagyon hasonló programot.
A sima KeePass 1.0 az nem cross platform. A 2-es verziója, már "igen". Viszont .NET frameworkre épül, aminek a támogatottsága a Linux esetében hiányos. Így fut Linux alatt, viszont nem mindegyik featureje érhető el mindegyik oprendszeren. Erre régebben a KeePassX volt a válasz, amit ma már nem nagyon fejlesztenek, és kellett a helyére valami, ami a KeepassXC lett. (C++ nyelven íródott és a Qt a függősége, nem pedig a mono)
Két külön programról van szó, kinézetben megegyeznek, és mindkettő kompatibilis a Keepass 1.X és 2.X fájlokkal, viszont más-más új featureket fognak bele lefejleszteni.
A KeePassXC-nek például van parancssori interfésze, SSH Agent integrációja (a KeePass 2.0-nak ehhez plugin kell.)Ha csak simán egy Win only program kell, akkor jó a KeePass 2. A KeePass 2-nek van a egy raklapnyi pluginja, ami nem kompatibilis az XC-vel, és régebben velünk van és már többen is auditálták. Míg a XC-t senki sem auditálta még.
-
kispx
addikt
Röviden: átverés
Hosszabban:
1) Az e-mail nem tudja detektálni, hogy min olvasod, mert statikus adat és nem végrehajtandó utasítások (szóval nem tudja, hogy amivel olvasod, az támogatja-e a HTML e-mailt)
2) A gmail támogatja a HTML e-maileket.3) valószínűleg valami valami javascriptes sumákságot akar lefuttatni veled.
Ismerőstől jött? vagyis meretlentől? A HTML tagek között olvashatónak kell lennie a levél tartalmának. Ha teljesen olvashatatlan a levél tartalma akkor az gyanús.
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
Ezt a kérdést inkább a Milyen program, ami...? topikban tedd fell. pc360 fórumtárs hátha végigpróbálgatta már a pdf nyomtatókat.
-
kispx
addikt
A summatra pdf mindegyik fájlt megnyitja.
Konvertálni legegyszerűbben, pedig valamelyik pdf nyomtatóval tudod.
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
Valószínűleg semmivel (a jegyzettömb és a hex editort leszámítva)
A DAT fájlnak nincs meghatározva a szerkezete, így nem fogsz tudni programot társítani hozzá.
Érhetőbben: mindegyik program máshogy használj egy DAT fájlt. Esetleg ha megmondod, hogy melyik program hozta létre DAT fájlt, akkor lehet, hogy valaki bővebben ismeri az adott programot és az általa létrehozott fájlt. -
kispx
addikt
Sziasztok,
a bluetooth adatpterek topik halott szóval itt kérdezem meg először. Adott két fajta adapter:ewent bluetooth adapter (1082618)
- bluetooth 4.0
- 20 m távolság
- 5 év garancia
- 3500 FtTRUST bluetooth adapter (nem tudom a sorozatszámot)
- bluetooth 4.0
- 15 m távolság
- 2 év garancia
- 5700 FtMi indokolhatja a több mint 60%-os árkülönbséget, figyelembe véve, hogy a drágábbra kevesebb garancia, kevesebb hatótávolsága van?
Egyik márkát sem ismerem. Talán volt egy TRUST egerem, de nem biztos, hogy az volt a márkája. Az ewentről pedig most hallok először. Így egyikről sem tudom, hogy mennyire gagyi-orientált cég. Miért nem lehet kapni 4.1-es adatert? (A bluetooth 5-ös szabvány is 2016 végén készült el). Miért vannak elmaradva a boltban kapható adaterek a szabványtól? -
kispx
addikt
-
kispx
addikt
vezérlőpult -> felügyeleti eszközök -> eseménynapló
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
Sziasztok,
valakinek működik normálisan a feedly? Nálam már több mint 10 órája nem frissíti a híreket.
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
Windows 7 költöztetése HDD-ről SSD-re - Klónozó és Backup-Restore alkalmazások tesztje
A "HDD-ről" ne kavarjon meg szerintem, ugyanúgy kell SSD-ről is.
-
kispx
addikt
Lenyomva tartod a shift billentyűt a jobb egérgomb megnyomása közben.
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
Valamilyen árösszehasonlító oldal volt (vagy piactér). Ezt még én is csak most tudtam meg

Topikja is volt. 2013-ban állították le.
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
Sziasztok,
a skype topicból ide is bemásolom:Eléggé problémás most nálam a skype. Egy ideig rendesen működik a skype, majd szép csendben valami hiba történik. Semmilyen hibaüzenetet nem kapok róla. A problémám vele:
- ha üzenetet szeretnék írni valakinek, akkor semmi sem történik. Beírom az üzenetet a textbox-ba, majd az entert lenyomva, kitörlődik onnan. Természetesen nem kapja meg az üzenetet a partner.
- Nem csak nem kapja meg az üzenetet a partner, de offline-nak is lát engemet.
- Ha a tálcán lévő skype ikonra rákattintok és a skype bezárása menüpontot választom ki, akkor eltűnik a skype ablaka, viszont a tálcán ottmarad az ikon és azt jelezi, hogy offline vagyok.
- Ettől a ponttól kezdve semmi sem lehet csinálni a programmal. Process Explorer-ből sem lehet kilőni. Egyszerűen a folyamat beragad.
- Ha elindítom újra a skypeot, akkor nem tud bejelentkezni. A hibaüzenet: "Nem sikerült elindítani a Skype-ot: Ön már be van jelentkezve ezen a számítógépen. Kérjük, jelentkezzen ki, majd újra be!"
- Természetesen, sehol sem tudok kijelentkezni. Csak a gép újraindítása segít. Majd az újraindítás után kezdődik minden elölről.Verzió: 7.22. 85.109
Valaki tudna mondani egy megoldást a problémára?
-
kispx
addikt
mármint, hogy ha az első sorban írok valamit, akkor a 16. sorba rakja a dátumot? (szóval 16-tal kell csak eltolni)
Akkor ez legyen a szkript:
function onEdit() {
var dateColNum = 6 //column F
var ss1 = SpreadsheetApp.getActiveSpreadsheet();
//set date in same row as edit happens, at fixed column
ss1.getActiveSheet().getRange(ss1.getActiveRange().getLastRow() + 15, dateColNum, 1, 1).setValue(new Date())
}Csak 15-tel növeltem a "célcella" sorszámát.
-
kispx
addikt
Eszközök -> Szkriptszerkesztő...
Az ott lévő tartalmat fejbecsapod a az előző hszben linkelt szkripttel és mented valamilyen néven.
Visszatérsz a táblázathoz és elkezded kitölteni és az F oszlopban fog megjelenni a mai dátum. (Legelsőnek nekem volt egy 2-3 másodperces szünet a gépelés és a dátum megjelenése között)Ha nem jó az, hogy az F oszlopba rakja a dátumot, akkor a
var dateColNum = 6 //column F
sornál átírhatod, hogy melyik oszlopba rakja a dátumot.1 -> A oszlop
2 -> B oszlop
... -
kispx
addikt
Nem teljesen jött át, de hogy haladjunk valamerre:
1) scriptezni kell
2) Hogy-hogy nem gördül vele együtt. Rögzítve van?
Nézet -> rögzítés -> 0 sor (vagy 1 sor, ha rögzíteni szeretnéd) -
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
Írás esetén nem egyből a merevlemezre fog az adat kerülni, hanem a memória egy részébe (puffer). Ha a puffer betelik akkor a puffer tartalmát kiírja a merevlemezre. Így valamivel gyorsabban fogja kiírni az adatot. (mivel nem több kicsi, hanem egy nagyobb blokkot tud kiírni.) Hátránya, áramkimaradás vagy fagyás esetén instant adatvesztés.
Szerk.: Szerintem SSD esetén ne kapcsot be (de HDD esetén se)
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
Ez jön be:
Index of /.ftpquota
cgi-bin/Apache/2.2.31 (Unix) mod_ssl/2.2.31 OpenSSL/1.0.1e-fips mod_bwlimited/1.4 Server at gamepod.hu Port 80
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
Klónozó és Backup-Restore alkalmazások tesztje
Emellett a személyes kedvencem a CloneZilla
-
kispx
addikt
- Hogy működik az oldalra tördelés?
- Csak a címlapos írásnál elérhető! A "szöveg" box legelejére, és onnantól minden olyan szövegrész elejére, melyet külön oldalra szeretnél tördelni, mintegy oldalcímként írj egy rövid (max. 50 karakter) szöveget, majd jelöld ki azt és nyomj rá az oldal gombra.
A rendszer tudni fogja, hogy azt a szövegrészt kiemelje, és beillessze a legördülő menübe, és az előre-vissza nyilak mellé, és a [PAGE] kódokat is be fogja számozni magától. -
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
Ilyen általános könyvek amiket szeretnél valószínűleg nem lesz.
Ami hirtelen eszembe jut az a Windows Internals.
Itt van egy pár ingyenes e-könyv különféle MS-hez köthető technilógiákról, amit legálisan lelehet tölteni.
Pluszban a BME-nek van egy-két WIndows-os előadása. -
kispx
addikt
A lenovos reklám miatt. Majd visszaáll a régire. (Emlékezetem szerint már csak 4 napig kell nézni)
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
Vezérlőpult/felügyeleti eszközök/számítógép-kezelés/lemezkezelés mit mond. Nincs egy betűjel nélküli partíció?
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb hardverek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- (kiemelt téma)
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Futás, futópályák
- Hétvégére virradóan kiöntött a medréből a hardverfolyó
- Filmvilág
- Már megint variál a Samsung az Ultrával!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- LEGO klub
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel garanciával
- 2év Garancia! MSI RTX 4090 VENTUS 3X OC 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)