Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
nagyúr
válasz Pet84 #145322 üzenetére
Így ha kiveszed a régit, nem is fog bootolni.
Szerintem telepítsd újra úgy hogy csak az új van benne és törölj róla minden partíciót, a régi legyen kivéve.
A régit majd ki tudod javítani, mert gondolom már az sem bootolható.
Egyszerűbb lett volna egyből helyesen telepíteni.[ Szerkesztve ]
-
-
Doky586
nagyúr
Engem is van hogy néha felhív valami idegen és kares valakit akit nem ismerek. De ez nem azt jelenti hogy valaki másnak is ugyanaz a telefonszáma mint az enyém.
Csak félretárcsázott.
Levelezni meg titkosítva kell, azt senki más nem tudja elolvasni, még ha el is téved a levél. GnuPGP
-
Doky586
nagyúr
válasz Marci112233 #145027 üzenetére
Azért időbe telik amíg több 10 millió filet átvizsgál a vírusirtó. [kép]
Pedig ez csak egy sima asztali gép, igaz rá volt dugva as archívum hdd is.
(rakhattam is a kivételek közé a többszáz vírus filet) -
Doky586
nagyúr
válasz Marci112233 #145004 üzenetére
Amikor még használtam vegyesen volt olyan típus amiben intel volt, volt amiben arm stb, de gondolom sok más különbség is volt köztük. De mivel nem akartam tovább nas-t használni ezért új vásárlása szóba sem kerülhetett...
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Borisz76 #145002 üzenetére
Igen, nekem is Synology NAS-om volt, ismerem az SHR-t. amíg tönkre nem ment. Ezért írtam. Nekem volt szerencsére a teljes állományról mentésem. Mert a PC-s visszaállítás nem ment volna. Persze lehetett volna venni egy ugyanolyan régi nast (ha kapható lett volna és nem kivezetésre készültem volna amúgy is)
-
Doky586
nagyúr
válasz Borisz76 #144997 üzenetére
Ha csak 2 lemez lenne benne akkor sem. Erre próbálom felhívni a figyelmet. A raid csak a lemez meghibásodásától véd, nem a nas meghibásodásától. A nas ha kinyiffan akkor hiába rakod át pcbe a lemezt, nas gyártó bonyolultabban oldotta meg mint képzelnéd, így az adatok is mennek a lecsóba. Erre érdemes odafigyelni. De ha van egy tartalék lemezed kipróbálhatod: 1lemez ki, tartalék be, és a kivettről sikerül e bármit beolvasni pcn?
[ Szerkesztve ]
-
-
Doky586
nagyúr
válasz Doky586 #144881 üzenetére
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Csak az első használatnál kell a kulcsot elmenteni (akár fiókba) utána többet nem kéri. Win filekezelőben beállítható hogy a titkosított fileokat zöld színnek jelölje.
Kulcsot ne veszítsd el mert reinstall után vagy másik gépen csak azzal nyitható meg a titkosított file. Csak PRO verziótól áll rendelkezésre.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
-
Doky586
nagyúr
válasz King Unique #144756 üzenetére
Tehát visszajutottonk oda hogy a "Ventoy már NEM Secure Boot képes". Ahogy írtam.
Régen az volt, talán majd a jövőben újra az lesz, de most nem az. -
Doky586
nagyúr
válasz King Unique #144754 üzenetére
A cikked: "Elrontja a Linux-okat a Windows"..
Mindenért a Windows a hibás....Egyébként nálam a live Linux Mint 22 pendrive simán bootol SB-al.
-
Doky586
nagyúr
válasz King Unique #144752 üzenetére
Idén még nem működött a Ventoy SB, most sem működik. A jövőbe meg nem látok bele. Nyilván ha 10 hónap kevés volt hogy kijavítsák hogy működjön, akkor ott nagy gondok vannak...
-
Doky586
nagyúr
válasz King Unique #144749 üzenetére
Nincs mit frissíteni nem javítja a Ventoy a hibát.. (talán majd jövőre) -
Doky586
nagyúr
válasz King Unique #144746 üzenetére
Láttam. Olvastam. Ezért írtam hogy már nem támogatja. Tavaly még én is használtam, de idén már nem megy. Csak egy hibaüzenet majd ~10s után kikapcsol a gép. Nincs az a menü már mint tavaly. Valószínű persze azoknál megmaradt akik frissítetlen biost használnak mert a lap gyártó már nem ad ki hozzájuk bios frissítést és bennük marad a tavaly ősszel felfedezett SB bug. Sok helyen olvasható erről a ventoy visszafejlődésről tapasztalat a neten.
-
Doky586
nagyúr
válasz Enigma1945 #144734 üzenetére
"és fix óra jelen megy az egész"
Ez a gond. -
Doky586
nagyúr
-
-
Doky586
nagyúr
-
Doky586
nagyúr
válasz mindenes24 #143992 üzenetére
Letöltöttél a netről valami.mp4.exe filmet?
Elindítottad? Kár volt.. -
Doky586
nagyúr
válasz spleenszuru #143977 üzenetére
"10l kannám van a cseppenő víznek"
Felesleges gyűjtögetni. Én is 20m magasról csepegtettem amíg olyan helyen laktam." éjszakára nyitjuk az ablakot"
Ez nálam az utóbbi napokban hajnali 3 és reggel 7 óra közé esik. Se hamarabb se később nem szabad.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz BitRider #143947 üzenetére
"ki tudom választani, hogy a pendrive-om legyen az elsődleges"
Ok, tehát nem lett bootolható ezért nem látja.
Post során kell F11-el kiválasztani az uefi: kezdetű pendriveot, nem a biosban.4096 gond lehet, de ha tiszta telepítés is megfelel akkor tisztán telepíts.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz ThorsHUN #143834 üzenetére
Előszöris a billentyűzet nem rögzít semmit.
Valóban van olyan usb pendrivenak kinéző izé amire beprogramozható pár száz sor billentyűleütés és ha bedugod az áldozat gépébe akkor azok pár másodperc alatt lefutnak.
Ezen cracker eszközöket a dark neten találod meg, nem a boltok polcain. -
Doky586
nagyúr
válasz Marci112233 #143770 üzenetére
De csak folyószámla esetén.
Takarékszámla, megtakarítási számla, webkártya számla stb esetén várhatsz napokig.. -
Doky586
nagyúr
válasz SlyChocolate #143474 üzenetére
A router alján vagy a router menüben szerepel.
-
Doky586
nagyúr
válasz KROK640 #143446 üzenetére
"Lan party" korszak azért volt mert a 33k dial-up internet még túl kevés volt, azóta a 10+Mbps internet átvette a szerepét. Tehát a Lan partykat ma úgy hívják hogy online játék és még divatosabb mint akkoriban.
Megjegyzem, pont tegnap írtam ki egy fullos win10-et DVD-re, mert épp hogy elfér egy 1rétegű lemezen és a MS-től letölthető már nem telepíthető hibamentesen és hátha valakinek még lemezről kell telepítenem.. -
Doky586
nagyúr
válasz KROK640 #143430 üzenetére
"Imádtam összeállítani a lemezeimet, melyikre mi kerüljön, hogy maximális legyen a hely kihasználtság"
Manapság már felesleges összeállítani hiszen utólag is átrendezhetők a fileok egy DVD+R UDF formázott lemezen vagy hozzáírható még pár akárcsak egy pendriveon..[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz mola21 #143408 üzenetére
CDDA (audioCD) és VCD volt kényes mert ezeken nem volt hibajavító kód.
Adat lemezeken már van hibajavító kód, felesleges drága spéci író.
Sőt a DVD+R lemezek már pont ugyan úgy használhatók mint a pendriveok, leszámítva a 8GB limitet és az egyszer írhatókon előbb-utóbb elfogyó helyet, hiába töröljük a fileokat. de arhiváláshoz/naplózáshoz ideális.csak felejtsük már el a iso9660 formátumot, mert már 15+ éve van UDF 2+
-
Doky586
nagyúr
Win10/11 telepítő ISO fileba akarok 1-2 filet lecserélni, bemásolni.
Hogy tudom ezt megtenni ingyenes eszközökkel?Ha iso írást választok akkor nem tudok semmin változtatni.
Ha adatlemezként írom ki iso-ba akkor nem lesz bootolható.
Imgburn esetén lehet valami bootolhatót állítani de win10/11 uefi boothoz mit adjak neki??? -
Doky586
nagyúr
válasz BitRider #143203 üzenetére
Tudomásul kell venni hogy a pendrive fogyóeszköz, olyan mint a WC papír, ha elfogy lehet bosszankodni, de ne akkor gondolkodjunk el azon hogy venni kéne másikat amikor már kifogyott és épp használni akarnánk. Legyen pár otthon. Nekem is a legolcsóbbak jöttek be egyébként.
-
Doky586
nagyúr
válasz spleenszuru #143105 üzenetére
Tudtommal semmilyen különbség nincs a kábelek közt <2m alatt, legfeljebb a minőség.
-
Doky586
nagyúr
-
Doky586
nagyúr
Keresek secure bootal bootolható winPE ISO-t. Csak filekezelő legyen benne, fileokat kell átmozgatni egyik könyvtárból a másikba, más tudás nem kell bele. Win10 vagy 11 alapú legyen korszerű gépekhez egerészve gui-n.
A mérete pici legyen <200MB. Tudtok ajánlani ilyet? -
Doky586
nagyúr
válasz szkristof05 #142893 üzenetére
Igen. Akkor passz.
-
Doky586
nagyúr
válasz szkristof05 #142891 üzenetére
Lehet hogy előtte nem FHD-re volt állítva a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Milyen videókártyát?
- Hardcore café
- Ukrajnai háború
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Le Mans Ultimate
- iPhone topik
- BestBuy topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest