Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
nagyúr
válasz spiritex #70428 üzenetére
"nem játékra használom a gépem"
Akkor még VGAkártya sem kell... Ha nincs kártya nincs rajta venti se. Az IGP is megteszi. Sőt az új cpu-kban levő képkeltők igencsak megközelítik a linkelt kártyát 3Dmark alatt is.. Egyéb tudásuk is jó: 3db egyidejű monitort már az alaplapok is kezelnek. Minek ide kártya? Hogy legyen ami tartsa a ventillátort?[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz #65675776 #70465 üzenetére
Rosszul értelmezed. Sehol nem írtam-céloztam fotoshopra...
Inkább audiovizuális mozgóképpel kapcsolatos munkákra gondoltam.Az hogy a laptopok lassabbak mint az azonos nevű alkatrészekből álló asztali gépek az talán köztudott, mégha ezt szeretik is elfelejteni az emberek. Én évtizedek óta használok notit és asztalit is, így ezen már nem lepődök meg. De ehez nincs szükségem arra hogy az IGP-t nevezzem meg BŰNBAK-nak..
Ha "nem játékra használom a gépem" és csendes gépre vágyik valaki akkor szerintem felesleges egy 3D gyorsításra kihegyezett kártyát venni.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz VegyesTamás #70634 üzenetére
Nekem ilyenem van: [link]
utólag rá volt ragasztva egy cetli hogy SDXC kompatibilis.. (kipróbálni nem tudom mert max 32G-s kártyám van)
Egyébként nem kell adapter hozzá: a hátulján SD és MicroSD csatlakozó is van.Bármely Auchan, Tesco vagy hasonló helyen is kapható..
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz VegyesTamás #70637 üzenetére
jesszus.. ha már van egy kártyaolvasód (hama) és azt akarod használni sőt aztmondod működik is, akkor azt mondd hogy csak valami programmal (h2testw) van problémád, ne azt hogy másik kártya-olvasót keresel..
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz VegyesTamás #70644 üzenetére
Előbb még ezt írtad: "a hama, és el is olvassa" - akkor tényleg nem értem mit mondasz..
-
Doky586
nagyúr
válasz s3toraph #70710 üzenetére
"Vettem egy használt 2 TB-os vinyót. Használatba vétel előtt érdemes a teljes formázást rányomni?"
Használt esetén szerintem igen. Hosszabb időbe telik de legalább kideríti hogy valójában milyen állapotban van a hdd. Én nem biznék meg az eladó szavában 100%-ig..
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz kornyiktamas #70720 üzenetére
A hiányzó filet kicsomagolod egy pendrivera amire már előzőleg egy Live Linuxot telepítettél (pl HirensBootCD). Erről a pendriveról bootolsz legközelebb, és oda és azt másolsz amit akarsz..
-
Doky586
nagyúr
válasz freaghill #71527 üzenetére
Asztali gépnél formázd le a partíciót (ha a C:-ről van szó akkor ezután a wint is telepítsd újra), előtelepített laptopnál a rejtett partícióról F8-al állítsd gyári állapotúra a wint, így letörlöd az előző tulaj ottfelejtett szemetét...
Tiszta rendszer, kevesebb szemét és otthagyott tempfile... csak nyerhetsz vele.
-
Doky586
nagyúr
válasz BénaNyurga #71559 üzenetére
Marad az a lehetőség hogy hibás a telepítőfile...
-
Doky586
nagyúr
válasz peter889 #71581 üzenetére
"Levélküldő kiszolgáló:smtp.digikabel.hu."
Jobb lett volna ha a gmail smtp szerverét használod a digikábelé helyett, akkor nemcsak a PC-ken telefonokon szétszórva lennének meg a küldött leveleid hanem a szerveren is egyben mind. (jobban elenőrizhető nem-e csak nálad volt valami programhiba, vagy átviteli zűr)[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
Nemis tudom melyikből maradt több írás fenn a mai napig:
- 3000 éves papírra írt elbeszélések (amit ma Ószövetség néven ismerünk), vagy a
- csak 500 éves szilárd kőbe vésett Inka faragványok (hieroglifák).A kő sokkal de sokkal időtállób a papírnál/bőrnél/papirusznál.. Mégis az öregebb papírra vetett szavakból több maradt fenn a mai napig (mint a kőbe vésett szavakból)..
Nem az adathordozó a lényeg, hanem hogy könnyen és gyorsan lehet-e másolni róla máshova az adatot...
-
Doky586
nagyúr
"a lemezről nem lehet könnyen gyorsan másolni bárhová az adatokat ?"
Nem. Nem lehet...!
Nekem is százas nagyságrendben voltak, mostmár átmásoltam hdd-re az adatokat.
Hdd-ből 3db elég (mentésekkel együtt), ezt 1500 CD vagy 700 DVD helyettesíthetné csak. Számold ki 700db DVD-t mennyi idő alatt reprodukálsz.. -
Doky586
nagyúr
válasz hszilard666 #71672 üzenetére
"beruházok valami wifi kártyára a gépbe, hátha jobb lesz"
Nem valószínű.De meg tudod nézni a pingidőt (különböző napszakokban) a gép és a router közt, ha nagy akkor nem másik kártya hanem UTP kábel kell oda..
-
Doky586
nagyúr
válasz hszilard666 #71688 üzenetére
Ugyan nem tudom hogy miért akkora megterhelés egy napra bérelni egy jó ütvefúrót, átfúrni a falat, a sarokba felfúrni pár kábelcsatornát. Esetleg megoldás a powerline adapter is (ha a villanyvezeték azonos irányba megy).
Wifivel is jó eredmény ha a mostani jelerősség dupláját eléred. Így nem fél hanem csak 1 perc múlva dob le.. ez gondolom már eredmény és őrülhetsz neki.
-
Doky586
nagyúr
válasz maxxenergie #71767 üzenetére
Szerintem nem mindegy hova dugod az usb egeret..
-
Doky586
nagyúr
válasz Khelben #71763 üzenetére
Én a helyedben inkább az újratelepítést választanám. Sokmindent másképp kell beállítani ssd-n mint hdd-n, és ezt csak a telepítő kapcsolja át, a rendszer nem.
Ha mégis klónozni akarsz akkor itt van a Macrium .iso-ban. Töltsd le írd ki penre, erről bootolva átklónozható...
-
Doky586
nagyúr
-
Doky586
nagyúr
válasz joe-ker #71951 üzenetére
Legelőször telepítőlemezről bootolva amikor megjelenik a területi beállítások ablak akkor üss egy SHIFT+F10-t majd üsd be:
DISKPART
LIST DISK
SELECT DISK X (ahol X az HDD-d sorszáma, amit a LIST DISK parancsnál látsz)
LIST DISK (ezt most csak azért hogy lásd, hogy valóban a megfelelő eszköz lett-e kijelölve, egy csillag lesz a kijelölt eszköz előtt a listában)
CLEANRemélem ezután rendesen látja a telepítő a hddt.
-
Doky586
nagyúr
válasz Zolly444 #72086 üzenetére
Én pont azért szeretem ezt a boltot mert ingyen szállítanak pick-pack pontra....
Egy másik cég futárszolgálatával jártam úgy hogy házhozszállítás előtt közölték hogy reggel 9 és este 6 óra közt érkezik a futár, még telefonos érdeklődésre se voltak hajlandók pontosabbat mondani. Ülhettem otthon egész nap, se bevásárolni se sehova nem mehettem... Az ilyen házhozszállításból soha többé nem kérek, inkább pick-pack ponton veszem át.
-
Doky586
nagyúr
válasz VoidXs #72173 üzenetére
A Fat32-nek sok előnye van Pendriveon: az UEFI biossal lehet rá screenshotot csinálni, bármely mobiltelefon felismeri a pendriveot OTG kábellel, a beágyazott rendszerek ezt a formátumot ismerik. Nem véletlen hogy az SDHC kártyák is ezt használják 32GB-ig. (felette pedig exFAT-et)
A 4GB filesize limit sose okozott gondot, főleg mivel arra van többszáz GB-os 2,5" USB-HDD-m ami valóban ntfs...
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz anonymus89 #72409 üzenetére
Macrium [link]
-
Doky586
nagyúr
válasz Satyricon #72432 üzenetére
írod: SSD helyett "akkor inkább már mégegy 2 terás satás winyót vszek"
Egy PATA és egy SATA hdd közt nemigen fogsz jelentős sebességbeli különbséget érezni, hacsak nem stopperrel méregeted a százalékokat. Kész pénzkidobás lenne ha a sebesség novelése a célod.. Egyébként (amint írtam) az is sokkat javít ha csak újrarakod a rendszert (megszabadulva a vírusoktól, spamwarektől, megkavart registrytől). és még pénzbe sem kerül..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest