Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ami neked kell az egy Pro. Inkább abban bízz hosszabb távon, hogy a Pro-k mennek el rMBP irányba design szempontból. Az lesz a te géped.
Szerintem (és ha olvasod a neten a beszámolókat, szinte mindenki szerint) az Air nagyon el van találva. Szerintem ezt Cupertinoban is tudják.
Meg amit többen irtunk. A MBP-nak lenne házon belüli konkurencia. Ha hely "keletkezik" a házban szerintem ha ven egy csepp eszük, és tudják mire való az Air, akkor azt akksival töltik ki
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Jojo5
őstag
válasz Nyugdíjas #9901 üzenetére
haverom most vett 15"-ös MBP-t, tetszik meg minden, de az Air kompaktsága kegyetlen jó és az tetszik ezért is vágyakozom, hogy ha már kicsit erősebb lenne már eszméletlenül jó lenne
de mind1 is, majd az idő megmutatja merrefelé akarnak gondolkodni, természetesen a cikkeket olvasom mindig meg az eventeket is követem
http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs
-
Phantomhive
aktív tag
ugyan ebben az irányba. még mindig nem érted.
ha az airbe bele tuszkolnának még erősebb grafikus processzort, akkor az az air család egyik előnyét rongálná: kevesebb lenne az akku idő és a macbook pro piacát rongálná, mert majd' utolérné/versenyezne annak a számítási teljesítményével. nyilván lesz erősebb gpu airben, de akkor mindig 1 lépéssel erősebb gpu lesz a mbp-ban is. egyrészt a technológia fejlődése miatt, másrészt a kétféle piaci igény kitöltése végett.
te a két igény határán vagy, mert mindenből a legjobbat szeretnéd. ezt egyrészt valószínűleg nehéz is megvalósítani és plusszba a két eladható gépből egy lenne.
ha jól tudom az iPad így is rizkós történet volt, mert elvett az Air vásárlóiból, de remélem valaki jobban emlékszik a cikkre és korrigál.[...] and on the sixth day God created Manchester
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Phantomhive #9903 üzenetére
Pl. ezért nem túl valószinü, hogy lesz egy MS Surface szerű megoldása az Apple-nek, mert az már egy Air lenne. (Egyébként nekem baromira tetszik a Surface, végre valami jó a MS-tól. De nyilván azért mert majdnem egy air, az Air meg nekem való dolog. )
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Jojo5
őstag
válasz Phantomhive #9903 üzenetére
de értem, de akkor hozzanak létre egy kategóriát a kettő között, és garantálom, hogy nagyon sok ember kapna rá arra
az iPad-ból a minire most kíváncsi leszek, de majd meglátjuk mit hoz a holnap, még a végén lehet, hogy 13"-as retina lesz a bemutatás középpontjában, bár nem látom értelmét 13"-on a retinának, de tuti vad lesz, a 15"ös rMBP is jól néz ki, de én pl. ki se tudnám használni
Sajnos ahogy írtad is igen, a legjobbat szeretném magamnak és a határon mozgok, ezért is reménykedem, hogy vagy erősítenek rajta, vagy opicóba kijön, vagy behoznak egy másik kategóriát...
amúgy én nem bánnám, hogy gyengébb Gpu legyen az MBA-ban mint MBP-ben, de mint tudjuk erre az esély kicsi...aztán idővel lehet beáldozom a teljesítmény akarásom és benevezek egy 13"-as MBA-ra
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Jojo5
őstag
ha példát mondok, akkor bármelyik mai játék kipróbálását írhatnám, de ha még el is röcög a HD vezérlőn, jövőre ez nem így lesz, míg ha lenne benne valami VGA akkor talán jövőre nem kéne azon gondolkodni, hogy hogyan tartson lépést a röcögéssel...
a játék csak egy példa, sajnos szerintem ez a vezérlő az MBA életciklus rövidülésében is erős szerepet játszik az Ivy bridge 2-3 évig nem lesz rossz
Nyugdíjas: nem kell MSI
[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
Komolyan azt érzem, hogy gond van a felfogóképességeddel, no offense.
Nem lehet erősebb vga-t belepakolni. Hiába, hogy a vga chip egy vékony kis lemezke, viszont valami durva hőterheléssel is tudnak ám bírni, ha terhelik őket.
Ha ebben te találsz helyet egy dedikált gpu-nak, nagyobb ventivel, mint ami a cpu-nak kell, plusz ezt a hőt el is tudod vezetni valahol-valahová, úgy, hogy a környező alkatrészeket nem teszed ki extra hőterhelésnek, plusz az akkuidő, vékonyság is megmarad, akkor jelentkezz az apple-höz mérnöknek.
A HD4000-rel kihozták a maximumot a dologból. Alternatíva esetleg az amd-s megoldás lehetne, de ott egyéb kompromisszumokat kellene kötni a kevés előnyért cserébe.
[ Szerkesztve ]
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
Blaise
veterán
Vegyük át újra:
Egy durván 1,3kg súlyú és 1cm vastag géppel szeretnél a legújabb és a jövőben megjelenő játékokkal akadásmentesen játszani. Ez a gép egyszerűen nem erre való, hiába szeretnéd te erre használni. Álmodozni persze lehet, de mostanában nem lesz ez reális alternatíva
Ha ennyire játékra és vékonyságra hegyezed ki, akkor retina 15-ös Pro, bár a 650M kártyával is kell kompromisszumokat kötni bőven, meg persze az ára is szép.
[ Szerkesztve ]
-
Jojo5
őstag
válasz Misi1979 #9909 üzenetére
mint írtam is, hogy előbb utóbb tuti meg lehet\lehetne oldani a "problémát" ha mást nem akkor új termékkategóriát is indíthatnának, tuti lenne rá vevő...
csak nem siklanék el ezek felett...
Blaise: ugyanezt tudom csak írni, hogy idővel remélem megoldják ha kell akkor más termékkategoriát hoznak be, esetleg áttervezik az MBA-t stb...
ettől félek én is, hogy nem lesz egyhamar új kategória meg semmi, mert most is tökéletesek amire ki vannak találva és nem az én általam áhított elvárások képviselik a fő szempontokat...nem kell nekem retina, nem vágok videót\képeket, meg a nagy felbontás se vonz annyira, de be kell valljam, kegyetlen szép a képe az biztos
Ne kössétek már ennyire az ebet a karóhoz...
DanielK: Gratulálok! a lényeget kiragadtad... példának hoztam fel, ha nem tűnt volna fel... a lényeg, hogy evvel a HD vezérlővel sokkal gyorsabban avul el, tudom akkor meg konkurencia lenne MBP-nek stb... akkor csináljanak új kategóriát, vagy bánom is én, hogy, oldják meg, de örülnék
Nyugdíjas: szerintem meg gáz, hogy a "user" nem döntheti el, hogy ha csak kicsit szeretne nagyobb grafikus teljesítményre kapcsolni akkor nincs lehetősége, mert a dedikált vezérlő sz#r ilyen téren, és csak az MBP az alternatíva, de abból is 15"-től van normális VGA teljesítmény...
tudom tudom, nem erre van stb, de még a lehetőség sincs sajnos megadva...
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nem arra gondoltam, hanem az egész okára azzal, hogy "nem csajozós", vagy ha ugy tetszik, akkor "hámerazmilyenmá' négyszázezerér' ". Továbbra is kicsit ezt érzem.
Mintha aszondanád tök jó ez a Prius, hogy ilyen keveset fogyaszt, meg jópofa kis autó,de kéne bele egy 200lóerős motor, mert kapsz Hondából ennyiért olyat amiben van, és akkormáménemá'...
Értem hogy csak álmodozol, meg "elvi szinten", meg hátha a jövőben,de tök hülyeséget beszélsz. Tényleg...
Nem a karóhoz kötjük, hanem a realitáshoz,te meg már egy napja Don Quijote üzemmódba vagy kapcsolva Remélem nem fogsz a közeljövőben magas helyről leugrani, közben erősen arra gondolva, hogy "milyen jó lenne ha nem lenne gravitáció. vagy legalább kicsit kisebb mértékben létezne".
[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
Persze, előbb-utóbb meg lehet oldani a problémát, de ahhoz vagy a fizika törvényeit kellene átírni egy cseppet, esetleg feltalálni valami újfajta gpu-t, ami nem (alig) melegszik, keveset fogyaszt.. hopp, dehisz' ez történik, a hd4000 jelenleg a csúcs ebben.
Egyébként meg amit Te keresel: Alienware m11x.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
Blaise
veterán
De azt mondd már meg, hogy mihez képest avul el?
Netezni, zenét hallgatni, filmet nézni, stb. ugyanúgy jó lesz 2-3 év múlva is. Olyan emberek veszik ezt a gépet, akik azt se tudják, hogy milyen vid.kárty van benne.
Kicsit ilyen nyuszika meg a sapkája szerű vita ez
[ Szerkesztve ]
-
Jojo5
őstag
válasz Misi1979 #9914 üzenetére
nem vágyom win-re, se erre az ormótlan Alienware\MSI gamer "csodákra", ezt a HD sz@rt felejtsd már el... benchmarkban lehet, hogy jó, de amúgy már jövőre el fog vérezni szerintem bármilyen kicsit is komolyabb teljesítményt igénylő program alatt...
tudom, akkor vegyek 15"ös MBP-t stb... hát nem, inkább várok, hátha lesz valami köztes megoldásmint írtam akkor csináljanak új kategóriát, vagy legyen kicsit nagyobb az MBA, az se lenne érvágás szerintem...
Blaise: nem vitának szántam, csak mint esetleges lehetőségnek, hogy lesz-e ilyesmi kilátás vagy sem...
igen, filmezni jó lesz akkor is, meg netezni, de ha ne adj isten valamit szeretnél szórakázni és most megint csak a játékokat a legkönnyebb felhozni, akkor esélytelen leszel jövőre, mert már idén is röcögött a cucc, de még úgy ahogy elfutott...Nyugdíjas: tudom, hogy választani kell, de nem szeretnék ennyi kompromisszumot kötni inkább kivárnék, aztán úgyis az lesz, hogy feladom az igényeim egy részét, és benevezek vagy MBA-ra vagy egy MBP-re...
Nem mondta senki se, hogy a világ tökéletes és a többi elcsépelt téma, de mindig is törekedtem arra, hogy az igényeimnek megfelelően mérten hozzak meg döntéseket... ha erre nincs lehetőség előbb-utóbb úgyis elmozdul a mérleg nyelve valamerre
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
Amit a végén írsz az a WinPC "filozófia". Az élet még mindig baromi egyszerű. Döntést hozol a meglévő információk alapján. A világ nem lesz tökéletes, csak mert te szeretnéd. Valahol lesz kompromisszum. Blue pill/Red pill, és még modhatnám az ismert példákat. Make your choice.
9916-ot olvasva én kiszállok, és ki merem jelenteni, hogy komoly szövegértési gondjaid vannak, vagy olyan "szerencsés" környezetben élsz/éltél eddig, hogy soha nem kellett azzal a nyilvánvaló ténnyel szembesülnöd, hogy a világ nem olyan, mint te akarod.
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
"aztán úgyis az lesz, hogy feladom az igényeim egy részét, és benevezek vagy MBA-ra vagy egy MBP-re... "
Igen, ez pont így fog történni. Csak azt mondd akkor meg nekem, hogy minek téped itt a szád egy napja? Tudom, kereskedelemben dolgozok, vannak ezek a formák akik bejönnek, elmondják mit találtak ki, mikor meg közöljük, hogy ez nagyon cuki, csak még nem gyártották le, akkor meg vannak lepődve, hogy "márpedig ez milyen sokakat biztos érdekelne". Sajnos ez a legtöbbször nem igaz, általában emberünk az egyetlen aki ilyet szeretne[ Szerkesztve ]
-
Jojo5
őstag
válasz Misi1979 #9919 üzenetére
most asztalit használok, de ezt nem szeretném frissíteni, míg az OSX mindig is vonzott, és úgy néz ki, hogy kelleni fog egy cipekedős mindenes laptop.
tudom, hogy nagyobb az MBP, ismerősöm nemrég szerzett egy 15"-öst, jó kis jószág
Nyugdíjas: csak kíváncsi voltam, hogy van-e rá esély avagy sem... tudom, hogy kereskedelemben dolgozol, olvasgatom a topikot régóta
Blaise:
tDr1v3r: a konzolokat utálom, és mondjuk a laptopon sem all the time játszanék\játszottam volna, de mind1 is, mert valszeg akkor MBA lesz majd, csak meg kell szülnöm, hogy 11,3"-as avagy 13"-as
[ Szerkesztve ]
-
matepalfi
aktív tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy apple laptopon az internet beállításának mik a lépései. nem wifi-s netre gondolok, hanem a lankábeles felhasználónév+ jelszó párosra.
Hol lehet beállítani az internetelérést? -
matepalfi
aktív tag
válasz Phantomhive #9924 üzenetére
köszi
Igazából szemezgetek még csak az apple laptokokkal, és előre keresek róla nekem fontos infókat.
Neten erről nem találtam nagyon semmit.
A másik.
Mennyire vannak jó játékok írva mac os x-re? -
nagyúr
válasz matepalfi #9925 üzenetére
A játékok nem jellemzőek ezen a platformon. Mondhatni nincsenek. Már amennyiben normál játékokról beszélünk és nem flash-es vagy online bohóckodásról. Ha játszani szeretnél, akkor az OS X mellé fel kell tolnod egy Win-t, erre van több módszer is.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
tDr1v3r
veterán
-
nagyúr
válasz tDr1v3r #9927 üzenetére
Opsz, igaz, WoW van, sorry. A többi, OS X alá kijött cucc inkább a low kategóriába sorolható gámák terén.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz matepalfi #9929 üzenetére
Pontatlanul fogalmaztam. Úgy értettem, hogy az aktuális sláger játékok konzolra és PC-re jelennek meg, OS X-re nem, vagy csak jóval később, portolva. Amennyiben ezekkel játszol, akkor azt Win alól tudod megtenni, vagy konzolon.
-
W1
senior tag
Sziasztok!
OSX-re linkelnétek nekem valami jó, lehetőleg ingyenes táblázatkezelőt? Nem feltétlen kell, hogy a formátumát olvassa pl az Office, csak Mac-re kéne saját gépemre vezetni rendeléseket. -
Nyugdíjas
nagyúr
Te dolgod, te géped. Ez csak az én véleményem.
Csak gondoltam google acc.-od van úgyis, böngésző nyitva úgyis, ráadásul azért a LibreOffice elég lomha jószág.
[ Szerkesztve ]
-
-
W1
senior tag
válasz Nyugdíjas #9940 üzenetére
Lehet, hogy igazat mondasz, azt hiszem küldöm is a számlaszámot!
Jövő héten jön a szifon, addig ráér. Amúgy azt nem lehet, hogy a Libre-s dokumentumot iClouddal sync-elem, és valami ingyenes( ) app-al iPhonen meglesem?Picit off: Gyűlölöm a táblázatkezelést, Libre-be hogy tudom megcsinálni, hogy ne ABCD stb oszlonevek legyenek, hanem pl név, dátum stb?
-
nagyúr
válasz matepalfi #9942 üzenetére
Például. De hogy melyik eljárás (bootcamp, parallel, virtualbox, stb.) melyik problémára jelenti a legjobb megoldást, azt nem tudom, mert még egyikre sem volt szükségem.
-
whited
addikt
sziasztok
szeretnék 1 macbook-t venni, lehetőleg 15"-st, és használtat, a keretem kb 300k, mikre kell figyelni, mi ami jó árban van?Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Bocs, ha hülye kérdés, de létezik valahol lista arról, hogy egy iBook G4-en milyen maces programok indulnak el? Gondolom, amik már intelre jötte ki, azok nem kompatibilisek visszafelé. Köszi!
-
matepalfi
aktív tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy a macbook pro gépeknek van-e valamilyen típushibájuk amire oda kell figyelni?
Hallottam olyat, hogy a cd/dvd olvasó nem olvas be minden lemezt, van amire kényes. ezt hogy értsem, berakok egy zene cd-t és nem tudja beolvasni?
Érdeklődnék még több ilyen "típushiba" iránt ha van, de úgy gondolom, hogy egy 500e ft feletti gépnek csak nem kéne sok hibának lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Eladó 16" M3 MAX Macbook Pro Asztrofekete 2026 Dec.27-ig Garancia
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro 16" - 2019, 8 mag i9 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest