Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
- Tesco Népköztársaság
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
Valószinüleg sajnos nem arra való az Air amire te használnád. A koncepciója kizárja erős VGA beépítését,de persze idővel erősebb lesz, mert fejlődnek a hardverek, csak azzal párhuzamosan az igények is nőni szoktak. Valószinüleg az Air sokáig arra lesz való amire most. Egy ultrahordozható mindennapi munkaeszköz (nyilván a munka alatt nem HD videovágást, meg RAWfeldolgozást kell ezesetben érteni).
Kicsi, könnyű, sokáig birja az akksi, és nagyjából mindenre elég. Akinek erős gép kell annak Pro. Nem fog az Apple házon belül konkurenciát gyártani a Pro-nak (már igyis majdnem sikerült).
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
Hát ha én mérnök lennék, és nekem aztmondanák, hogy tegyek bele ennél erősebbet abba a házba, felmondanék. Szerintem tökéletesen lehetetlen fizikailag.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Phantomhive
aktív tag
úgy gondolom, hogy nem az akku kapacitás a fájó pont, mivel egy vga leskálázható, ami esetén csak nagy teljesítmény leadásánál lenne logikusan nagyobb kakaó felvétel.
amiről szó lehet, az inkább az, hogy az Air egy papírvékony gép, ami nem tud elviselni túl sok hőt és/vagy nem tudna olyan gyorsan leadni elég hőt, mint amennyit egy combosabb vga generálna 1.5 órányi játék alatt egy hideg téli estén, amikor jól be van fűtve a lakásban.
az air, amire ki van találva, arra tökéletes. egy-két játék is eldöcög rajta, de nem a komolyabb számolás a fő profilja.[...] and on the sixth day God created Manchester
-
Misi1979
őstag
A hd4000 hihetetlenül jó videovezérlő.
Nézted már a benchmarkokat?
Kb a 330m szintjén van..
Fogyasztását tekintve: 18W (ULV) és 45W (i7 négymagos), a procival együtt!
A nagy klasszikus 9600m GT, amivel a HD4000 egálban van (ULV) és sokkal erősebb (i7 qm), önmagában 23W-ot eszik alapjáraton, terhelve még többet.
Plusz ne feledkezzünk meg a szükséges dedikált venti méretéről, fogyasztásáról, zajáról.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
tDr1v3r
veterán
A 2010 late MBA-kat nVidia-féle dedikált VGA-val szerelték... csakhát az meg Core2 procis, afelett meg tudtommal tiltja az Intel a dedikált VGA használatát ilyen méretnél. Vagy mi... bár lehet hogy az a chipsetre vonatkozik.
(#9880) Misi1979: Igen, benchmarkban... másban meg nem annyira jó.
De amúgy én is így vagyok vele, pont ezért nem vettem még utódot az MB-mnek...
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
nagyúr
Ez nem lenne célszerű, mivel így az MBP-knek teremtenének házon belüli konkurenciát.
Ha kis tömeg, csábos megjelenés, alacsonyabb zajszint, nagyobb akksiidő, akkor MBA; ha a teljesítményre van szükséged, és másodlagos a tömeg, a dizájn, a zajszint, akkor MBP.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Misi1979
őstag
"nem hiszem, hogy nem lehetne megoldani valami VGA-val, nem tudom mennyi hőt ad le egy ilyen kis laptop VGA, de nem kell olyan combos, hogy a játék csak döcögjön...."
Pont ez az, hogy nem tudod. Az intel/apple meg tudja. De amúgy nem csak ők, hanem a google is tudja.
Pl az etalonnak számító 5650, ami még manapság is kb átlagos gpu-nak tekinthető, kiviteltől függően 12-18W teljesítményt vesz fel. Ehhez dedikált hűtés is kell ám. Ahhoz meg vastagabb ház kell. És eljutottunk a macbook pro-hoz.Mire is kell neked az erősebb gpu?
[ Szerkesztve ]
-
Blaise
veterán
Nézd, a Macbook Air egy ultrahordozható gép, mindennapi használhatra, értsd "facebookozós gép", azonban némi fenntartásokkal azért munkára is teljesen jól használható, sőt minimális játékra is. (Diablo 3 pl. elfut rajta )
Alapvetően a pengevékony ház és a hőtermelés az oka mindennek, fizikai képtelenség lenne a jelenleg formatervben egy valamilyen diszkrét vga-t tenni az alaplapra. Ha játszani akarsz, akkor ne Mac-et vegyél, sajna még a GT650M sem egy erőbajnok. Ráadásul a 15-ös Pro-val összehasonlítani teljesen felesleges, teljesen más a célcsoport.
[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
Én pl hordozható atomreaktort is akarnék bele, ha belegondolsz és mondjuk sokáig akarod használni akkuról, akkor bele kéne tenni már azt a fránya reaktort, nem igaz, hogy nem fér bele legalább valami középkategóriás fúziós cucc.
Nem értem, mit nem lehet érteni. A macbook air nem játékgép, nem grafikai munkaállomás, hanem egy ultrahordozható netes/irodai gép. Ahhoz képest a hd4000 még sok is bele, mert már az elődje is csont nélkül vitte a fullhd-s videókat. Persze ha azt akarod, hogy a kántersztrájk 800 fps-sel hasítson, akkor nem airt kell venni.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ez egy kicsit sértő volt,de odaseneki. Ne akarj Air-rel játszani. Pont. Vögyé géming MSI-t
Felnemfoghatom, hogy egy napja nem megy át, hogy nem neked találták ki. Álmodozhatunk,de szerintem felnőttként az már kicsit ciki. Tessék választani a palettáról olyat ami illik a felhasználáshoz amire neked kell. (Jah, hogy nem akarsz amugy semmit csinálni te rajta, csak nem csajozós a HD4000? Na az baj.)[ Szerkesztve ]
-
M.Eriksen
tag
Én is örülnék,ha az Air-be erősebb vga lenne,akkor biztos azt választottam volna. De nincs,el kell fogadni. Ha a Te igényeidnek nem felel meg akkor mást válassz, vagy 2. gépnek használd az Air-t,mert annak hibátlan. Meg ha időtállóságot bevesszük a szempontok közé,akkor egy Air nem rúghat labdába egy pro-val. Nem véletlenül van ez így. no offense
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ami neked kell az egy Pro. Inkább abban bízz hosszabb távon, hogy a Pro-k mennek el rMBP irányba design szempontból. Az lesz a te géped.
Szerintem (és ha olvasod a neten a beszámolókat, szinte mindenki szerint) az Air nagyon el van találva. Szerintem ezt Cupertinoban is tudják.
Meg amit többen irtunk. A MBP-nak lenne házon belüli konkurencia. Ha hely "keletkezik" a házban szerintem ha ven egy csepp eszük, és tudják mire való az Air, akkor azt akksival töltik ki
-
Phantomhive
aktív tag
ugyan ebben az irányba. még mindig nem érted.
ha az airbe bele tuszkolnának még erősebb grafikus processzort, akkor az az air család egyik előnyét rongálná: kevesebb lenne az akku idő és a macbook pro piacát rongálná, mert majd' utolérné/versenyezne annak a számítási teljesítményével. nyilván lesz erősebb gpu airben, de akkor mindig 1 lépéssel erősebb gpu lesz a mbp-ban is. egyrészt a technológia fejlődése miatt, másrészt a kétféle piaci igény kitöltése végett.
te a két igény határán vagy, mert mindenből a legjobbat szeretnéd. ezt egyrészt valószínűleg nehéz is megvalósítani és plusszba a két eladható gépből egy lenne.
ha jól tudom az iPad így is rizkós történet volt, mert elvett az Air vásárlóiból, de remélem valaki jobban emlékszik a cikkre és korrigál.[...] and on the sixth day God created Manchester
-
Misi1979
őstag
Komolyan azt érzem, hogy gond van a felfogóképességeddel, no offense.
Nem lehet erősebb vga-t belepakolni. Hiába, hogy a vga chip egy vékony kis lemezke, viszont valami durva hőterheléssel is tudnak ám bírni, ha terhelik őket.
Ha ebben te találsz helyet egy dedikált gpu-nak, nagyobb ventivel, mint ami a cpu-nak kell, plusz ezt a hőt el is tudod vezetni valahol-valahová, úgy, hogy a környező alkatrészeket nem teszed ki extra hőterhelésnek, plusz az akkuidő, vékonyság is megmarad, akkor jelentkezz az apple-höz mérnöknek.
A HD4000-rel kihozták a maximumot a dologból. Alternatíva esetleg az amd-s megoldás lehetne, de ott egyéb kompromisszumokat kellene kötni a kevés előnyért cserébe.
[ Szerkesztve ]
-
Blaise
veterán
Vegyük át újra:
Egy durván 1,3kg súlyú és 1cm vastag géppel szeretnél a legújabb és a jövőben megjelenő játékokkal akadásmentesen játszani. Ez a gép egyszerűen nem erre való, hiába szeretnéd te erre használni. Álmodozni persze lehet, de mostanában nem lesz ez reális alternatíva
Ha ennyire játékra és vékonyságra hegyezed ki, akkor retina 15-ös Pro, bár a 650M kártyával is kell kompromisszumokat kötni bőven, meg persze az ára is szép.
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nem arra gondoltam, hanem az egész okára azzal, hogy "nem csajozós", vagy ha ugy tetszik, akkor "hámerazmilyenmá' négyszázezerér' ". Továbbra is kicsit ezt érzem.
Mintha aszondanád tök jó ez a Prius, hogy ilyen keveset fogyaszt, meg jópofa kis autó,de kéne bele egy 200lóerős motor, mert kapsz Hondából ennyiért olyat amiben van, és akkormáménemá'...
Értem hogy csak álmodozol, meg "elvi szinten", meg hátha a jövőben,de tök hülyeséget beszélsz. Tényleg...
Nem a karóhoz kötjük, hanem a realitáshoz,te meg már egy napja Don Quijote üzemmódba vagy kapcsolva Remélem nem fogsz a közeljövőben magas helyről leugrani, közben erősen arra gondolva, hogy "milyen jó lenne ha nem lenne gravitáció. vagy legalább kicsit kisebb mértékben létezne".
[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
Persze, előbb-utóbb meg lehet oldani a problémát, de ahhoz vagy a fizika törvényeit kellene átírni egy cseppet, esetleg feltalálni valami újfajta gpu-t, ami nem (alig) melegszik, keveset fogyaszt.. hopp, dehisz' ez történik, a hd4000 jelenleg a csúcs ebben.
Egyébként meg amit Te keresel: Alienware m11x.
-
Blaise
veterán
De azt mondd már meg, hogy mihez képest avul el?
Netezni, zenét hallgatni, filmet nézni, stb. ugyanúgy jó lesz 2-3 év múlva is. Olyan emberek veszik ezt a gépet, akik azt se tudják, hogy milyen vid.kárty van benne.
Kicsit ilyen nyuszika meg a sapkája szerű vita ez
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
Amit a végén írsz az a WinPC "filozófia". Az élet még mindig baromi egyszerű. Döntést hozol a meglévő információk alapján. A világ nem lesz tökéletes, csak mert te szeretnéd. Valahol lesz kompromisszum. Blue pill/Red pill, és még modhatnám az ismert példákat. Make your choice.
9916-ot olvasva én kiszállok, és ki merem jelenteni, hogy komoly szövegértési gondjaid vannak, vagy olyan "szerencsés" környezetben élsz/éltél eddig, hogy soha nem kellett azzal a nyilvánvaló ténnyel szembesülnöd, hogy a világ nem olyan, mint te akarod.
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
"aztán úgyis az lesz, hogy feladom az igényeim egy részét, és benevezek vagy MBA-ra vagy egy MBP-re... "
Igen, ez pont így fog történni. Csak azt mondd akkor meg nekem, hogy minek téped itt a szád egy napja? Tudom, kereskedelemben dolgozok, vannak ezek a formák akik bejönnek, elmondják mit találtak ki, mikor meg közöljük, hogy ez nagyon cuki, csak még nem gyártották le, akkor meg vannak lepődve, hogy "márpedig ez milyen sokakat biztos érdekelne". Sajnos ez a legtöbbször nem igaz, általában emberünk az egyetlen aki ilyet szeretne[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sweet.tv - internetes TV
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Politika
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple Magic Trackpad 2 - Space Gray (asztroszürke) MRMF2ZM/A
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- AKCIÓ ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 M3 8CPU/10GPU 8GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar billentyűzet Deák
- MacBook Pro 2017(I7,16gb RAM,512GB)
- Macbook 12" 2015 8GB/256GB rosé gold eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest