Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parson
addikt
sziasztok,
miért érzem úgy, hogy aktuális termékek közül a legnagyobb Macbook Air jobb választás a legnagyobb Macbook-nál, ha a kepernyöfelbontástól eltekintünk? Valaki cáfoljon meg pls, vagy magyarázza el nekem. iPod, iPhone-okon kivül nem nagyon van még apple cuccom, most viszont kellene egy új notebook, és nem akarok windows-zal szivni, azzal van dolgom igy is eleg.
Full hétköznapi használatra kell, semmi mérnöki, semmi egyéb munka, max Internet, Google Drive hasznalat, tablazatkezeles, öneletrajzmodositgatas, banki müveletek, stb, total eröforrásigenytelen feladatokra amolyan kis kliens gepnek egy otthoni környezetbe, NAS-on tarolt cuccok melle. Esetleg neha mesenezesre a gyereknek, ha epp mobil megoldas kell...[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Parson
addikt
Köszi a gyors válaszokat! Igy sztem is az Air lenen a megfelelö választás és mivel a Macbook Pro-t mar fölösleges tulzásnak erzem... álljunk meg egy szóra, most nézem, hogy a legkisebb Macbook Pro versenykepes a legnagyobb Air-rel (képernyöméretben ugyanakkora, felbontasban jobb, es talan joval erösebb vas, ami hosszabb tavra is megfelelhet.)... csak egy kicsit mintha mar öregecske kiadas lenne. No de meglatom meg. Szerencsere idöm, mint a tenger ezt eldönteni...
Amugy jól értem, ezek szerint a Macbook Air egy netbook kategóriába esö termék? (Tényleg uj vagyok meg Macbook-ok terén)
[ Szerkesztve ]
-
-
Parson
addikt
válasz TigerCat #41210 üzenetére
Még 2008 végén vettem egy HPQ-8510W Mobile Workstation-t (KP507). Még most is vigan fut (igaz, már nem számitásigényes mérnöki munkára használom), de azert mar kellene vmi melle, ha barmi törtenik, akkor se legyek bajban. Mivel relative alacsony az igény teljesitményben, viszont folyamatos szoftver support hasznos lenne, ezért gondolkozom egy egyszerübb Mac-ben. És nem mellesleg a többi apple eszközzel is kompatibilisebb lenne, ami szintén nem hátrány... Viszont örülnek, ha 4-5 evet is kihuzna az uj eszköz. Mint irtam, csak egyszerü hétköznapi dolgokra kellene, de arra stabilan.
(#41211) RazorGTR1 - Az Air-rel kapcsolatban csak melegedési problémákat hallottam, ami miatt még nem vagyok 100%-osan meggyözve, de most mégis az Air felé kacsingatok.
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz TigerCat #41218 üzenetére
Hát gyerekek, köszönöm szépen az infókat, ezek alapján azért kicsit nyugodtabb vagyok az Air-t illetöen. A 8 GB RAM alap, ez nem is lehet kérdés. Valamelyik nap aszem személyesen is megnézem ezt a terméket, aztán meglátjuk. Köszi mindenkinek egyelöre!
-
Parson
addikt
Köszi neked is! Video renderelés? Az azért már számitásigényesebb folyamat... Bár attól függ mekkora felbontás, milyen spéci beállitások, stb... pöppet értek hozzá én is, bár én csak képrenderekkel foglalkoztam.
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
Én csak a fotorealisztikus képrenderelésekhez konyitok egy kicsit. 3D Studio Max (legismertebb), meg hasonlok (bár egy ideje nem mivelem már sajnos). A kirándulós videókon nem tudom mit lehet renderelni, mivel ilyenekkel sosem foglalkoztam. Talán majd egyszer... Akárhogyis, az Air jó választás lesz akkor. Thx srácok!
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz Black Dragon #41245 üzenetére
És most lehetne bedobni a komoly kérdést: És mi várható benne?
-
Parson
addikt
válasz danilla #41248 üzenetére
Mindig hasznos ha van offline megoldás egy kliens gép felállitására. Én vasárnap este estem bele egy hibába, aminek következtében ujra kellett raknom egy rendszert, es mivel van full backup-om, igy csak 'percek' kérdése volt és visszaalt a rendszer. Hálózat nélkül. Nincs is rosszabb, mint mikor külsö okok miatt nem tudsz továbblépni.
-
Parson
addikt
válasz Somansky #44388 üzenetére
Mennyi RAM-mal, es milyen munkára volt kevés az AIR? Én pont AIR-ben gondolkodom... De nekem csak otthoni táblázat és önéletrajzszerkesztésre kb, plusz sima internethasználatra, facebook, meg ilyen marhasagok. Csak hat evekre vennem, hogy ne legyen gond vele, es azert hurcolni is lehessen a kocsiban ide-oda.
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
En 120ezerböl vennek egy Synology Disktation-t meg bele vinyokat es van egy NAS. Illetve ez csak szükösen fer bele a 120-ba, es nekem mar van is, ugyhogy en ezt a 120-at siman extra vinyokra költenem. De en is az AIR-en gondolkodom. Kis szerencsevel karacsonyra bele is fer.
-
Parson
addikt
-
Parson
addikt
válasz szabogabor10 #44598 üzenetére
Nem fogod elhinni, de hiába gyilkolta ki a CD-olvasokat az apple, itt Németországban még mindig lehet irható CD-ket kapni. És szerintem nagy valószinűséggel otthon Magyarországon is. Ergo, ilyen feltétel, amit adsz, még évtizedekig nem lesz teljesithető (CD-ktől függetlenül USB-C portokról lévén szó - az analógiát remélem nem kell jobban magyarázni).
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz dejaris #44603 üzenetére
Ezt miért tőlem kérded? Én pont azt irom, hogy a régi technologia kikopik és jönnek helyette az ujak, amit nehez elfogadni, de el kell. Mert nem véletlenül ujak, hanem azert, mert jobbak is vmilyen szempontbol, mint a régi. Még ha kényelmetlen is a váltás olykor.
(#44602) biker -> Erre mindenki azt mondjan emes egyszerűséggel hogy ha nem tetszik, nem kell megvenni. Amiben van vmi, csak hát tény, hogy vissza tud csapni az ostor az apple számára is... bár ők tudják, mit csinálnak.
(#44601) szabogabor10 -> Teljesen értem, hogy mit mondasz. És valahol meg is értem. Én is szivnék vmennyire ebben a helyzetben. De utána lehet hogy nyernék is vele... a kérdés az, hogy mennyire stabilan marad ez az USB-C, vagy utana megint jön-e vmi uj. Mert igazából hiába tudnak többet, ha tényleg szivatják a népet egy ismételten uj csatlakozoval (kiépitett hardverkörnyezetben fokozottan).
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
sziasztok, egy Macbook Air-en gond nélkül elfut egy virtualizált Windows ( XP vagy 7) ? Sajnos van 1-2 régebbi szakmai szoftverem, amik néha kellhetnek.
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
Egy apró kérdés: a macOS egy Macbook Air 128-as vinyóján mekkora területet foglal el kb? (Mekkora marad a szabadon felhasználható?)
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
-
Parson
addikt
No gyerekek, most én kerültem dilemmába:
Eleddig Macbook Air-ben gondolkoztam, és az iPad-eket semmibe vettem, erre tegnap huzamosabb ideig probalgattam öket a közeli MediaMarkt-ban és hát... nem könnyü jó döntést hozni.
Föleg igy, hogy a Macbook Air árából kijönne az iPad Pro és talán még a pencil is (ha jol látom az árakat). Mondjuk a pencilre nem nagyon lenne igazi szükségem, de nagyon jól müködik és egy kicsit megtetszett. A lényeg viszont, hogy nekem a google chrome böngészön és a google appokon kivül szinte csak a microsoft word-re van szükségem (plusz eszköz rendes hordozhatósága nyaralásra, kirándulásra, stb), erre meg lehet hogy az Air felesleges lenne, ha valóban müködhet egy iPad-en... PC-röl váltanék amugy, komoly Designer szoftvereket már ugysem akarok futtatni (arra ugyis vannak céges munkaállomások), és a PC-s játékokból is kinöttem már, egyedül az NFS-sel tudnék néha elszórakozni, de már azt se nagyon, van helyette más természetü kikapcsolódás. ilyen helyzetben ti mit tennétek? Köszi
Legrosszabb esetben lehet hogy a régi PC-k-re meg felmegy egy Linux, és akkor még azok is elkerregnek egy ideig...
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
Sziasztok! Mennyire érdemes még a régebbik Macbook Air-ben gondolkozni (SD kártyaolvasó miatt kéne) ? Eleddig csak tervezgettem, de most, hogy megváltam az eddigi Laptopomtól, kellene egy új, viszont windows-t hanyagolnám, ha egy mód van rá. Nekem csak sima kliens gépnek kellene, Excel-hez, Word-höz, minden cuccom NAS-on van. No meg általános felhasználásra - netezés, youtube, facebook, google maps, stb stb... esetleg minimális videóvágás, de semmi komoly 3D-s munka. Kb mennyi idöre lesz még jó ez a gép szerintetek? Excell miatt nem szivesen választanék iPad-et, pedig iOS miatt lehet jobb lenne - nem kellene egy extra rendszerrel bajlódni...
Bocs, hogy igy nagy vonalakban kérdem, de hardware szinten mostanság nem vagyok 100%-ig képben.[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz Hegyirabló #74699 üzenetére
Vannak, akik szerint meg mindent lehet mindennel... na most jelen esetben vagy elegáns akarsz lenni vagy sportos, de a kettö között hiába vannak sportosan elegáns megoldások is, ha az öltöny plusz hátizsák páros viszont pont nem lesz az. Soha. Még egy sportzakóhoz sem passzol a hátizsák. Durvább szemléltetö példa, ha szmokinghoz, vagy netán frakkhoz akarsz hátizsákot felvenni... egyszerüen az egész irányzat nem passzol a hátizsákkal, minél elegánsabb a ruha, annál kevésbé, de még sportzakónál sem. Egyszerüen nem egy kategóriába esnek a hátizsákkal. De ez csak egy vélemény, úgy teszel, ahogy te jónak látod.
-
Parson
addikt
válasz vasi89 #74712 üzenetére
Igen, az utolsóra gondolok, amiben még van belsö SD kártya olvasó.
(#74714) twofatcat -> Egyértelmü, hogy a legújabb mindig jobb vmivel, persze nagyobb összegért. Viszont nincs benne belsö SD kártyaolvasó... nekem meg az kell(ene) (és nem egy külsö adapter).
-
Parson
addikt
A kérdés jogos. 13,3 inches átmérön valóban fölösleges lenne elvárni tul nagy felbontást. Lehet ma beugrok a media marktba es megnezem mennyivel jobb a helyzet az uj Air-ben. Ha nem sokkal, akkor a kérdés máris tisztázott.
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
No megnéztem tegnap este a media markt-ban az eszközöket, és végülis amire nekem kell, arra jok, és képernyöméretben mivel ugyanazok, felbontásban pedig nekem elég a kisebb is, igy ez már nem perdöntö kérdés.
iPad csak az ára miatt lenne jó, de táblázatkezelésre vhogy nagyon béna. Ráaasul az iPad-en a Microsoft Excel állandóan kifagyott... Pfff Innentöl nem téma.
Viszont az apple-nél nagyon fifikásak a fiúk, mert ahogy elkezdtem összehasonlitani az Air-t a Pro-kkal, mindig oda jutottam, hogy végülis hosszabb távra jobb lenne egy fokkal jobb Pro, aztán még a touchbaros, utána meg, hogy végülis amire nekem kell, arra az Air is böven elég... Szóval dilemma van egyelöre, mivel fizikai méretben lényegében ugyanazok - egy adaptert meg végülis elviselek vhogy az SD kártyához.
Jön ezekkel az új Macbook-okkal automatikusan a Microsoft Office?
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz vasi89 #74752 üzenetére
Hm. Ez nem hangzik tul jol. Nekem egy bevált rendszer kellene, az iOS ilyen, de sajnos kevés bizonyos okok miatt. macOS-ben jobban biznék, de tény h eddig soha nem használtam, mégis ha már sima kliens gépnek kellene és apple környezet van...
-
Parson
addikt
válasz MZsoltee #74772 üzenetére
Tehát veszel egy vadiuj Mac-et, akkor elsö lépésként az elsö bootolásnál kell csinálni egy clone-t egy pendrive-ra, amit gond esetén vissza tudsz állitani, ha jól értem. Ezzel nincs gond, ez windows-zal is ugyanigy ment eleddig.
Ámbár itt jön a kérdés, hogy akkor alapból nincs hivatalosan nulláról újrahúzó megoldás erre? Csak vmi rendszeren belüli visszaállitás, vagy miféle? Inkább megkérdezgetem elöre ezeket itt, mintsem visszaállithatatlan hibákkal inditsak, ha egyszer nekilendülök.A format c:\ kellemes meglepi, ajánlom annak aki még nem ismeri.
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz Head88 #74778 üzenetére
Köszi szépen (#74778) Head88, (#74777) vasi89, (#74779) V.Stryker, (#74780) TigerCat, ezzel kicsit tisztábban látok most.
A full vadiuj rendszert látom már, hogy nincs értelme klonozni, de egy full belakott rendszert? Windows alatt pl ez nagyon hasznos volt, hogy egy clean install utan, minden egyeni beallitas, alap programok telepitese es beallitasa utan ment egy full rendszermentes (windows bootolas elötti clone), es ha kesöbb gond volt, akkor nem kellett nullarol indulni, csak ezt a mentest visszarakni, es igy minden sokkal egyszerübb, gyorsabb, hatékonyabb. Persze ez csak ritka esetnel jött elö, de akkor pont nem kellett kutakodni, hogy mi és hogyan is volt beállitva elötte.[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
Srácok, a 2017-es Macbook Air-nek vannak még mechanikus billentyüzetproblámái? (Vmit olvastam, hogy piszok alá ment és csak szervizben lehetett tisztittatni horror áron.) Köszi elöre is.
Media marktban kapható amit kinéztem... ... még.[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
-
Parson
addikt
válasz FIREBLADE78 #75026 üzenetére
Google Chrome alatt is?
-
Parson
addikt
válasz hszilard666 #75066 üzenetére
Töltöre köl dugni.
-
Parson
addikt
Srácok, ismerös vkinek ez termék? Használ vki ilyet?
DA-70862───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Parson
addikt
2017 Apple MacBook Air 13" Intel i5 1,8 GHz, 8 GB RAM, 128 GB SSD.
Érdemes még ilyet venni sima általános felhasználásra (internet, facebook, excel kezelés, urambocsá minimális videovágás) ? Még mindig halogattam a dolgot és most le van árazva...[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz hszilard666 #78032 üzenetére
Nos igen, az 1440*900-as felbontás kicsit idejétmult már, de lényegében adott célra még épp megfelel... ha megbizható a készülék. Sima macbook nem szimpi vmiért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Hálózati / IP kamera
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- PlayStation 5
- Apple notebookok
- További aktív témák...
- MacBook Air 2020 M1 16gb 256 SSD 27% Áfás Magyar Billentyűzet
- Beszámítás! Apple MacBook Pro 16 2023 M3 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple MacBook Air M1 (2020) 13.3 256 GB (8 GB RAM
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13"2020 Touch Bar i7/32GB RAM/512GB SSD/magyar billetyűzet
- ÚJ !! - MacBook Air Retina 13" M3 Chip / 8C CPU / 10C GPU / 16 GB / 512 SSD / ÁFÁ-s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest