Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
edk-
őstag
válasz helianthus #66646 üzenetére
Az én Tannoyaim Made in Hungary...
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
remi67
tag
Új vagyok még ebben az andoid-os kodis témában, a legtöbb dolgot már sikerült beállítanom de van amire nem találok megoldást. (Magicsee N5 Plus az alany).
Ami engem eléggé zavar és mivel nekem egy máig harcoló Pana plazmám van a TV-t is nagyon zavarja, hogy a kodi-val való lejátszás közben fennmarad a kép felső részén az óra, a wifi piktogram és ha be van kapcsolva akkor a root-ot jelző #. Ezt hogy lehet kikapcsolni? Eddig csak azt a módot találtam ha visszakapcsolom a TV-n az overscant akkor kihúzza a képből de ez nem túl elegáns megoldás.
A másik a lejátszás-folytatás. Először azt hittem, hogy egyáltalán nem működik de aztán rájöttem, hogy ~3 perc előtt és ~-3 perc után nincs, ergo nem bug hanem feature. Ezt ki lehet valahol kapcsolni (vagyis 0:01-nél és -0:01-nél is legyen folytatás)?Egyelőre az SMB is csak félig működik, szal. lehet majd hétvégén még játszok vele egy kicsit és megpróbálok feltenni egy CoreElec-et. Pontosan melyik verzió kell ehhez a géphez? Azt már látom, hogy egyelőre csak béta van [link] de nemtom melyik jelölés mit jelent, a "generic" kell nekem? Melyik dtb kell nekem? Gondolom az X3 4G, de hátha mégse.....
Előre is köszi ha tudtok segíteni!
-
mikrofon
veterán
válasz SunMount3r #66652 üzenetére
A kérdések és válaszok között ott van hogy DTS - > yes
Egyébként meg egy orosz fórumban olvastam róla ...
[ Szerkesztve ]
-
Laszlo973
friss újonc
Sziasztok!
A múlt héten jött meg az x96 max+ -os androidos tv box-om. S905 X3.
A problémám a következő. Bekapcsolás után pár perc múlva,vagy hosszabb idő múlva,villan egyet a kép és átvált zöld vagy zöldes-kék színekre. Teljesen élvezhetetlen. Sajnos.
Van úgy h pár másodperc múlva,de van h több perc múlva visszaáll a normális képre. Tudtok rá esetleg vmi megoldást vagy segítséget,hogy mitől lehet ez?
Köszönettel: Laca -
koma106
senior tag
Sziasztok! Plex Media Servert szeretnék futtatni LE alatt. Apple TV-n lévő Plex-el szeretném elérni a Kodi médiáit. Nem találok PMS addont. CE kell hozzá, vagy nem addont kell telepiteni?
-
-
ati888
senior tag
Milyen ajánlott box van 20k körül az alábbi tudással?:
- S905x2 vagy s912
- 1000Mbps LAN
- SPDIF kimenetköszi
-
Beni2360
félisten
válasz kenand #66632 üzenetére
Van kb egy 5-700 000 Ft-s HM-m a sógorom kérdezte , hogy ugyan már 5-600 e Ft ilyenre költeni kidobott pénz. Kérdeztem te mennyi cigit szívsz el naponta. egy dob. ami nála 1500 Ft / nap 45000 Ft / hónap és 540 E Ft/ év és akkor már neked is ott lenne ez a cucc és nem a levegőben elfüstölve. 93-ban szoktam le 24 év után a cigiről. A fiamékat is erre buzdítottam és tudtak részletre kocsit venni, mindketten eldobták a cigit pedig akkor csak 500 Ft volt egy dobozzal. Na meg te szividoki másik oldalról is ismered a sötét oldalt.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
hunaqua
addikt
válasz Beni2360 #66660 üzenetére
..erre sincs recept.Van akinek a HM,van akinek a régiség,van akinek a festmény,van akinek az autó,van akinek a nyaralás,van akinek a világ felfedezése,és van akinek a cigi a fontos.A világ pont ettől ilyen.
Én 5 éve szoktam le a cigiről,de semmi köze nem volt a pénzhez,simán csak megígértem a gyereknek.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
w.miki
veterán
válasz w.miki #27633 üzenetére
Excelvan E-BOX s912 TV Box-on csináltam gyári beállítás visszaállítását, és azóta a Google Play szolgáltatások Leállt hibaüzeneteket dobál fel.
Úgy emlékszem ezt régen is csinálta, akkor valahogy meg tudtam oldani, de már nem emlékszem, hogyan.
Van erre leírás, hogyan lehet orvosolni, ezt a hibát?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Beni2360
félisten
Számold ki 93 okt-ber óta napi 500 Ft és nem volt áremelés. A CSÉB 80 elbújhatott mellette. Igen elmegy másra ha nem teszed félre akkurátusan. Van ismerősöm akik fejenként 200 Ft-t dobnak minden reggel az 5 L üvegbe.
hunaqua - igen jogos de ezek után már mindenre tellett a dobozban csak gyűlt a mani. És a cigi nem tartozott közéje.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
kenand
veterán
válasz Beni2360 #66660 üzenetére
Sajnos én a cigin sem tudom megspórolni
Eddig 1x vettem új rendszert 60-80E erősítő 150k körüli 5.1 szóval az is olcsóbb kategória, de szeretem,
meg van 2-3 db javított régi (Marantz, Onkyo 606) + használt szettek (2 Wharfedale diamond 9 sorround tőled vanEgyelőre ház/kert felújításra sokkal többet költök, nincs tervben 1M feletti szett
Feleségem a nappaliban lévő szettnél is mindig szól túl hangos....
(max a melléképületben lehet szabadjára engedni) -
Beni2360
félisten
válasz kenand #66669 üzenetére
Helyes hogy nem élsz vele.
A cigi példát éppen a fiamék miatt hoztam fel mivel állandóan panaszkodtak, hogy a tragacsuk sok szerelőt fogyaszt. Erre mondtam egy lehetséges megoldást ami be is vált. Nálam is a hang dobozok mindig használtak voltak és a 3. avr lett újonnan németből vásárolva, na meg a projektorom és a vászon. Na 1 mill feletti szettre én sem áldoznék.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
stigma
addikt
Sziasztok.
X96 Air 4/32-es boxom megjött, kérdéseim lennének , CE-t szeretnék rá rakni.
- Az hogy melyik verzió, csak szétszedéssel tudom meg ugye?
- Melyik dtb kell rá?...gondolom valami olyan nevű melyben 1gBit és 4GB ram szerepel, tudnátok egy pontos nevet írni.
- A hűtést ahogy a hozzáoszlásokat olvastam távolítsam el és tegyek rá bordát? asszem ezt javasoltátok...
- Van stabilan működő CE nightly/Stable, amivel mely a GBit LAN + 4k és HDR lejátszás?Segítséget előre is köszönöm.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
nagyúr
-
mikrofon
veterán
válasz junkpod #66667 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy jól értem a kérdést. De azért válaszolok.
Igazából elég volt azt az egyet letörölni, a librespot-ot. Utána már elfogadható lett számomra.Most pedig ez a helyzet: elvileg nem megy semmi konkrét rajta.
2,5%CPU use nekem megfelel....
hőmérsékletet sajnos távolról nem tudom megnézni....[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz DroiDMester #66674 üzenetére
Köszi az infót, igen P2-es ahogy nézem.
CE-nek meg a legutolso Nightly-vel próbálkozzak gondolom.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
hunaqua
addikt
válasz vargalex #66666 üzenetére
..eddig azért nem tudtam felmenni a lépcsőn mert cigiztem,most meg azért mert meghíztam!
..jajj persze,hogy emlékszem.Arra is,hogy a Csehszlovák -NDK határon levetették a cipőmet,hogy nem ott vettem??Ott álltam a betonon mezítláb. Mesélem a gyerekeknek,nem is értik.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni az alábbiakban:Plazma TV-hez keresek média lejátszót.
Eddig egy WD TV HD-t használtam, használok még mindig.
Házimozi rendszerben. Mediaplayer-AVR-TV.
A WD-vel eddig elégedett voltam. De eljárt felette az idő. Első tuljdonosaként használom több, mint 10 éve.
Ami fontos számomra:
- képminőség legyen legalább ilyen szinten, a mediaplayer ne nyúljon bele (képjavító és akármilyen beavatkozással), csak továbbítsa azt.
-Digitálisan továbbítsa az adott anyag több sávos hanganyagát változtatás nélkül a házimozi erősítőnek.
-Semmi pluszra nincs szükségem (netflix, játékok, bluetooth stb) Esetleg LAN/WiFi csatlakozási lehetőség.
-Minden videóformátumot támogasson. (h265, hdr is)
-Automatikus és manuálisan is választható felbontás és képfrissítési frekvencia, a mediaplayer menüjére vonatkozzon külön beállítás. (A WD 1080p 23.976-on a menüben nagyon lassú, mert ott is az a beállítás érvényes)
A WD-t anno 20 ezer Ft körül vettem hazai webshopból.
Néztem az összefoglalót, de nem találtam aktuális ajánlott ajánlatot, vagy csak béna voltam.
Látom, hogy külön topikja van, de esetleg egy Xiaomi mi box 3 is elég lehetne?
Nem fontos, hogy libreelec-kel és hasonlókkal mókoljak.
Csak vigyen minden jelenlegi formátumot, minden jelenlegi hangformátumot (atmosra nincs szükségem. 5.1 a rendszer) stabilan, belenyúlás nélkül pár évig biztosan.
Tudnátok konkrétan ajánlani eszközöket?
Köszönöm."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
mexel
veterán
válasz FerNandor #66684 üzenetére
Digitális tuner van a tv-ben már? ( az én régi plazmámban nem volt ezért tuneres box kellett)
Ha azt akarod hogy mindent jól játszon akkor felejtsd el azt hogy "ne kelljen vacakolni a CE-vel" mert muszáj, ha nem is vacakolni hanem telepíteni és beállítani. nem kell félni ettől, nem olyan bonyolult de érdemes.
Akkor meglesz bármivel amit szeretnél, de ne pont a xiaomi-t vedd. Vegyél 912-es vagy x3-as boxot, az utóbbi még nem teljesen kiforrott CE szinten de most leginkább arra fejlesztenek szerintem, hamarosan nem lesznek vele hibák feltételezhetően
Más normális alterntíva nem nagyon van.[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
MI box nem lesz jó, nincs LAN akkor ajánlanám ha Netflix/HBO Go és a hazai beszerzés lenne fontos.
(Bár USB-LAN adapterrel pótolható, de az újabb kütyü)905x2-es 912-es box LibreEleccel a javaslatom erre, picit mókolni kell és itthon nem igen van.
Gearbestről kuponnal 22.99 USD a Tanix TX9s 912-+es SOC-kal.[ Szerkesztve ]
-
huberpe
aktív tag
szintén plazma, szintén wdtv, kb. hasonló elképzeléseim voltak nekem is.
egy s912-es box ce-vel mindent fog tudni, amiket itt írtál. egyedül a hdr-hez nem tudok érdemben hozzászólni, mert az én tv-m csak sdr. (ettől függetlenül persze teszteltem hdr cuccokkal és viszi őket simán ) -
FerNandor
őstag
Azt nem tudom. De az miért fontos amúgy? (a tv adások digitálisan jönnek)
Samung C7000-es széria a TV.
A "vacakolást" csak azért írtam, mert nekem semmi plusz feature nem kell, így ha valami, tudja gyárilag a h.265-öt és minden egyéb, új formátumot, az már nekem elég(#66686) kenand Köszönöm. Akkor ezek szerint a Tanix TX9s jó is lenne. Valóban 22.99 most, priority line 3.33$. Egész jónak tűnik! Ennyiért a hülyének is megéri...
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
válasz kenand #66690 üzenetére
Onkyo erősitőbe megy most HDMI-n a WD, az erősítőből meg ARC HDMI-n a TV-be a jel.
Ez nekem bőven elég, megy rajta a hang és kép is. SPDIF, bluetooth, egyebek nem szükségesek.Miért kell SD kártya?
Ez a Tanix tudja automatikusan a kadenciahelyes lejátszást? A menünek külön beálíltása van? (tehát az mondjuk fix FullHD 50Hz, a tartalomnál meg mondjuk átvált 23.976-ra)
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
mexel
veterán
válasz FerNandor #66693 üzenetére
A tx9s tudja droidon is a kadenciahelyes lejátszást, van kapcsoló hozzá. De azért nem olyan jó a droidos filmezés ( minőségre sem) mint CE alatt. CE alatt nem nagyon fogsz beleakadni hibásan lejátszott videókba, droid alatt már sűrűbben.
A dual azt jelenti hogy nem sd kártyáról vagy pendrive-ról megy a CE hanem a belső tárolóra van telepítve az android"mellé". Így nem kell sd és így garantáltan gyors a működés. -
syler123
veterán
Tudja valaki mi a különbség a X96 max és az x96 max plus között? Mind a kettő s905x3. Tudom rizikós az s905x3, de szeretek kísérletezgetni és ha minden igaz a nightly coreelec megy már most is ezeken.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest