Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Senator
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
De ott van a .profile mert mar azzal is probalkoztam... erdekes modon az elozo coreelec installomban nincs .profile a storage-ban es mukodik az ssh direkt megneztem. Viszont tuti errefele lesz a bibi, mert csatolom a screenshotot amin latni fogod, hogyan tudok kizarolag ssh-val mokolni jelenleg. Nem lehet h a cpm14 szurt el valamit?
Kerdesedre a valasz:
#!/usr/bin/sh
bash
de ha az elso sort megvaltoztatom #!/bin/sh -ra ugy se mukodik, pedig van a rendszerben symlink. Nem ertem
-
Joshi
titán
válasz
vargalex
üzenetére
Akkor már pontosítok rendesen.
"DV =DolbyVision kép formátum OLED kijelzőhöz."
Beni nem jól írta, mert a Dolby Vision nem kép formátum, hanem HDR formátum, abból is a top dinamikus metaadatos. A DV licensz díjas, tehát fizetős, míg a Samsung által fejlesztett HDR10+ ugyancsak dinamikus metaadatos HDR formátum ami teljesen ingyenes. Nagyon felületesen összefoglalva. -
fer
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Megtörtént, semmit sem találtam, de írtam, hogy nem ment semmi akkor a hálózaton csak a box. Szigorítottam a tűzfal beállításain. Azért elgondolkoztató, hogy már az ilyen kis kütyük sincsenek biztonságban. A boxon lévő hdd-n semmi olyan nem volt amit ne tudtam volna pótolni, (így velem most nem jártak sikerrel) csak egy kis időmbe telt amíg újra összeválogattam a rajta lévő dolgokat.
-
-szabi-
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Az addon oldalán sehol nem találtam arról infót, hogy ne menne CE 21 alatt.
Nem állandóra kell a vpn kapcsolat, hozzá van rendelve egy másik addon indításához.#107798 tobias40
Úgy emlékszem a tplink router csak openvpn servert tud futtatni, de megnézem majd legközelebb arra járok.CE 20 még rajta van a memóriakártyán könnyen vissza tudok menni rá.
-
tobias40
veterán
-
lanszelot
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Már nem emlékszem 5 éve miket próbáltam, de szerintem próbáltam vele. Nem biztos.
Viszont már csak arra kellene amire írtam: online film, és youtube.
Nem tudom mi van a boxxal, mert 16GB belső tárhelyet mutat ezzel a rom-al, pedig 32GB van rá írva.
Itt van pár kép, szét kaptam hátha segít:
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
kpityu2
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Kivéve, ha nem támogatja a NAT Traversalt. A Tailscale azért jó mert széles körűen támogatja, többféle módon is megpróbál átjutni. A sima IPSec nincs felkészítve a NAT-on keresztüli forgalomra ezért a NAT-T réteg UDP packetekbe csomagolja és az 500 helyett a 4500-as porton kommunikál. Szóval nem biztos, hogy adott VPN az adott konfigurációban támogatja ezt. Engedélyezni kell ha jól tudom.
-
tobias40
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Nem néztem mert úgy gondoltam hogy ha már egxyik helyen jól megy akkor máshol is mennie kellene,uanaz a szolgáltató mindenhol,sztem uanazok az ont-k stb.
De ezek szerint nem így van majd nyomozok tovább.szerk:a vpn config fileben a synology.me-es címem van megadva hogy ne legyen gond ha változik a publikus ip a szolgáltatómnál) és természetesen minden kábelen kapcsolódok mindenhol a routerhez
Vpn topic elég halott ezért írtam ide,meg a kliens egy amlogic box de ha nem idevaló akkor engedjük el..

-
-
cof
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Összekevertem kicsit a boxokat. Nekem is a MiniMX indult régebben CE 9.2.8-al, még leforrasztott eMMC ellenére is. Ezt az M8S II-t sehogy se sikerült indulásra bírni se rági, se újabb CE-vel. CE fórumon [link] is volt 1-2 módszer, de ezekkel sem sikerült indulásra bírni.
#107597 AiRLAC
Sajna azzal sem jártam sikerrel.
-
tobias40
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Köszi,ha odajutok kipróbálom,elő kell keresnem a tv távját meg a projektorét is mert a 2 szobában van az egyik és a másik,mindkettő harmony távval vezérelve.
Annyi hogy minden eszközön bekapcsolom a CEC-et és akkor tudja minden eszköz hogy pl. a menü a tv-hez a hangerő az avr-hez stb. tartozik?
Bocsi de sosem használtam a CEC funkciót.Nem azt írtam hogy te javasoltad csak így emlékszem hogy ki kell kapcsolni a cec-et,nekem nem is kellett a harmony táv mellé...
-
tobias40
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Na,ezeknek utánanézek,eddig mindenhol azt olvastam hogy javasolt a CEC kikapcsolása,lehet sokat javult egy ideje.
Enyém vagy 15 éves ,sztem nem tudja.(ONKYO HTR-380)
Legalább nem kell gondolkodnom hogy honnan vegyek harmony távot nem aranyáron.
Meg sajna a servereiket is lekapcsolják tehát nem lesz támogatottsága sem ,nagyon sajnálom mert szerettem.
-
nfsu17
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Nem tudom mi zajlik itt, de elengedem.
Visszaállítottam gyárira a CE22-t...semmi.
De ami tök furcsa.
Kihúzom az usb-t, majd jobb felül megjelenik a szöveg, hogy:
"Cserélhető meghajtó sikeresen eltávolítva: SSD"
Vagy az ehhez hasonló szöveg.
Majd újra bedugom, és nem történik semmi...semmi szöveg, nem jelenik meg az SSD a fájlkezelő alatt...semmi.
Marad a CE19, majd ha lesz kedvem télen még visszatérek rá...vagy majd ha már muszáj lesz -
mexel
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Igen, elképzelhető, de szerintem sokan nem fogják nézni hogy van-e usb 3, mert alapnak veszik, és dobálják rá az 1tb-os hdd-ket
( mondjuk én usb3-ra sem javaslom ezeken a boxokon, mindig van valami gixer velük egy idő után főleg az alap 1 dekás tápokkal - amik a boxot egy ssd-vel elviszik vígan egyébként)
Igazából nem hinném hogy az usb 3-at lehagyják és tesznek rá egy 1A-es kimenetet
De mindegy, ez ilyen. Szimplán nem értem meg ezeket a dolgokat ( nem csak itt) kicsit fura világ ez nekem ezekkel az apróságokkal.
Csak egy pici kellene hozzá és lehetnének akár jó termékek is, de nem fér bele az időbe és a marketing fontosabb mint a minőség.
De nem offolok tovább -
mexel
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Asebesség még elég, csak inkább a 0,5A és a 0,9A közötti különbség számíthat amit le tud adni az USB 2 és az USB3 port.
Plusz mindenképpen gyorsabb az elérés mint usb 2-n, ha hálózaton másolok sokkal lassabb stb.Csak örültem hogy lesz egy jó box, ami átugorja az X4-et, mert eddig én az X3-at preferáltam sok minden miatt ( dual rendszer, a 9-es droid volt amit jól lehetett módosítgatni a filmezéshez, és kiforrott CE.
Ez a 905X5M jó lenne mert erre fognak fejleszteni, hűvösebb lesz elvileg, giga lan, erre nincs USB3.0.
Mintha mindig lenen valami amit szándékosan elhagynak hogy ne élegyen egy igen ajánlott darab ( persze DV és L1 hiánya sokaknak gond lehet, de akommerszek között ez befutó lehetett volna - még akkor is ha nekem személy szerint még mindig nem jön be a droidos filmek képe - pedig az AFR már szépen váltogat valóban, észrevehetetlenül) -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
vargalex
üzenetére
Mit jelent a sok? Napi néhány órát megy a CE (a box). Ez alatt az idő alatt 1x pörög fel, mikor bekapcsolom a boxot. Esetleg akkor pörög még fel, ha betallózok róla valamit CE alatt, de van, hogy hetekig/hónapokig nem nézek semmit külső hdd-ről, mert jellemzően hálózatról használom. Laptopot is bekapcsolom napi 1x és kikapcsolom napi 1x. Ez sok pl. egy hdd-nek? Nem hinném. És akinek 4-5 db hdd-je van a PC-ben? Azok is "ki-be kapcsolnak" állandóan..
-
junkpod
nagyúr
válasz
vargalex
üzenetére
Végülis nem baj, rájöttem hogy az androidos TV-n is van Kodi az meg a legújabb, azzal szépen megy a python 3as MS add-on, ami minőségű anyagok ott vannak arra pont jó. 4k cuccoknak meg marad a külső ce box.
Minden szuper, továbbra sem fejlesztek.
(Bár az extended info add-on is köhög a régi CE alatt...) -
-
pinnacle
nagyúr
válasz
vargalex
üzenetére
Pár éve 4db 4K-s TV-t vettem a Panasonic 37-es TV-m helyett. Ajánlott Sony, Panasonic TV-k voltak. Panasonic Oled is volt. Én szinte csak régi filmeket nézek, amik többnyire csak FHD-ben vannak. Mindegyik TV-t visszaküldetem, mert az FHD-s, nem is beszélve az SD filmekről, jobban néztek ki az FHD-s TV-n. Nem tudom, hogy most hol tart a felskálázás, de régebben, nem volt jó. Mondjuk lehet a felskálázás soha nem lesz olyan jó, mint a natív felbontás. Leginkább akkor tűnt fel, amikor TV bemondó beszélt, összevissza álltak a fogai a 4K-s TV-ken. Lehet nincs az a felskálázás, ami ezt le tudná követni. Végül Sony KDL-50WF665-t vettem. A régi Panasonic ennél is jobb volt, valami saját fejlesztésű panelt volt benne. Persze jó a 4K, családi videókat iPhonenal csinálok, jobb a képminősége, mint az FHD-s Panasonic kamerámnak. De szerintem SD, FHD filmekre jobb az FHD-s TV. Illetve nem is tudom, hogy 3-4 méterről egyáltalán látható a különbség az FHD és a 4K között. Van 4K-s monitorom, érdekes látni, hogy 0,5 méterről is tűéles a 4K-s telefonos videóm, de szerintem nagyobb távolságról nem mondanám meg, hogy melyik 4K-s és melyik FHD kijelző.
Panasonic 4K-s Olednek kiemelkedő volt a mozgásmegjelenítése, Sony-t akárhogy állítottam, akkor is természetellenes, "szappanoperás" volt. Mostani Sonynak sem jó annyira, mint a régebbi Panasonicnak. -
hoktar
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Jelen esetben azt értem "nonszensz" alatt, hogy az eszköz gyári tápja is megtáplálja az alaplapot és az USB oldalról bejövő feszültség is megtáplálja az alaplapot egyidőben ezek ütik egymást és lehülyítik a készüléket. Az álmoskönyv szerint, nem jelent jót a kétoldali megtáplálás külön paraméterű forrásokból.
-
válasz
vargalex
üzenetére
Én is tapasztaltam már ilyet a hálószobában lévő Samsung tévén. Mindkét mód engedélyezve volt, és többször nekiállt akadozni a Youtube. Amikor bementem a menübe, láttam, hogy vezeték nélkül kapcsolódik a netre. Átkapcsoltam vezetékesre, pár nap múlva újra előjött, akkor töröltem a wifi adatokat, hogy többet ne tudjon kapcsolódni, azóta nincs baj vele. Hogy miért a jóval gyengébb jelet vette elsődlegesnek nem tudom.
-
Flowtation
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia!
Nálad a pont, wifin is meg vezetéken is kapcsolódott. Lecsatlakoztattam a wifit és egyből megjavult.
Nem is értem miért nem jutott az előbb az eszembe. Dlink mesh van itthon, a fő egység 1 m-re van a mediaboxtól, mégis volt probléma. Szóval bocs mindenkitől, banális hibának tűnik, de azért még tesztelem. -
tobias40
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
"A WireGuard dobja a nem megfelelő csomagokat" ezt nem értem,bocs...
Akkor is kell portot nyitni ha ddns-t használok ip helyett?Gondolom kell mert a telekom nem ad fix ip-t ingyen tehát időközönként változik.
Azt gondoltam hogy a vpn azért biztonságosabb(tudom az erős kulcsokról amit ad) mert nincs port nyitás,majd megcsinálom és jelzek...Egyébbként félig megcsináltam még a kérdésem előtt,a vpn kapcsolat meg is volt csak nem kaptam választ a servertől,nyilván a port nyitás hiánya miatt!
-
paparazzi2
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Sajnos nem tudom elindítani a fogpiszkáló módszerrel.
gxbb_p200_1G_1Gbit Ez a device tree fálj kell hozzá?
100 megás a lan kártya benne. De olyan fájl nincs a könytárban.
Esetleg innen használhatom a https://github.com/popsa851/s905-trees/blob/master/gxbb_p200_1G_100M.dtb ezt?
Hogy bírtátok működésre?
Köszönöm a segítséget. -
cof
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Aha, köszi. Akkor én rosszul értelmeztem mert 512 x 4 chip-et ír, ami ugye 2 GB. De ezen nem 4, hanem 8 db van, azért gondoltam erre mert a 256 MB chipnek nem K4B2G0446Q-BYH9 a cikkszáma ami ezen is van hanem K4B2G0846Q-BYH9.
Egyébként az eMMC-re (erőltetést) én sem értem igazán. Több éve megy nekem is mSD-ről a rendszer minden gond nélkül szintén Tanix TX3, csak legyen gyors/márkás a kártya, az a lényeg. Nálam Kingston Class 10 16 GB-ról fut, utoljára még S905-ön tettem belsőre LE-t, az is jó rég volt. Androidról meg nem veszek tudomást.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
vargalex
üzenetére
Köszi! Lehet tényleg az kellett volna.
SunMount3r 4K/60fps saját felvétel szaggatott akárhogy állítottam. Menüben oldalra mozgás is. Ezt az algorithmdirtyregions is beraktam, de nem változott. Androidon 95°C, CE-n 80°C, kikapcsolás nem érvényes az USB-re, HDMI-re. Írtam a Vontarnak, hogy aktív hűtés használjanak vagy tegyenek nagyobb nagyobb bordát, mint az ODROID-on. Lehet egyszer lesz olyan olcsóbb box is, amin nem kell variálni.
Addig meg jó az X96Max illetve Max+.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
vargalex
üzenetére
Köszi! Szöveget nem tudok írni. Illetve én egy képet küldtem, amiben leírtam a problémát. Kiderült, csak akkor aktív a Submit, ha a "No longer need it"-et adom meg indokként. Ekkor viszont én fizetem a postaköltséget. Ha tényleg felszámolják, akkor azért ez sumákság. Ennek a háznak, viszont Kínába kell fizetnem a postaköltségét előre. Gondolom az már nem éri meg, majd eladom.
-
nfsu17
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Pár művelet van, amikor érzem, hogy nem belsőn van a CE, hanem SD-n.
Mikor "tesztelek"...mármint SD-n tesztelek, a belsőt meg használom napi szinten.
Múltkor leírtam hosszabb posztban, hogy mi a véleményem róla. belső vs SD.
Lényege az, hogy kb alig van már előnye a belsőnek, azt a pár folyamatot, amikor lassabb az SD, azt meg igazán ki lehet bírni.Nem indul gyorsabban belsőről, vagy max az a pár sec jobb esetben nem számottevő.
Volt idő valóban, amikor lassabban indult belsőről.
Egy ideje már nálam egál a kettő.
De mivel megy t...rent a boxon, az a folyamatos írás nem annyira kedvező az SD kártyának, egy flash azt jobban bírja.
meridaharcoshttps://discourse.coreelec.org/t/how-to-use-the-team-coreelec-ceemmc-tool/7630
-
sony309
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Fogalmam sem volt, hogy mit kell megadnom egy kérdéshez, mert ehhez aztán végképp nem értek!

Azt hittem, hogy minden androidos eszköre feltehető a CE, mert csak a KODI-ra van szükségem. Azt szerettem volna, hogy azzal induljon a lejátszó és kész.
Akkor sikerült belenyúlnom ebbe a lejátszóba?

Mit próbáljak feltenni rá, Nexust?
-
dave0825
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Köszi. Egyébként utólag gondolkodtam (mikor feleségemet nyugtattam, hogy van még esély, hogy fog működni a youtube, a transmission és az online tv-i is a kodin
), hogy lehet valami beállítás alapból be van kapcsolva, ami miatt nem megy, és csak meg kéne találni, mi az. Megnézem délután, estefelé. Köszi. 
-
dave0825
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Jó ötlet. Tudsz erre parancsot? Nem igazán vágom ennyire az SSH-t, max. iperf3-mal speedtestet szoktam nézni belső hálón.
Egyébként erre azért látok kevés esélyt, mert nem megy ugye a torrent, de visszadobom a 20.2-t, egyből fut. Fölrakom a 20.3-tól fölfelé bármelyiket, megint nem jó. Update vissza 20.2-re, ott megint jó.

Ja, meg most jut eszembe, hogy pénteken, mikor kínlódtam vele, nem is itthon voltam, nem itthoni routerrel csináltam, hanem mobilnetet osztottam neki, tehát teljesen más hálózaton volt a box, mégsem ment.
-
szabeska
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Az a helyzet, hogy ha tobbszor probalom betolteni a paranccsal, mindig mas scanscode kodot dob ki hibasnak.
Probaltam sima fajllal is egyebkent, valamint a toml fajlt [[protocols]]
[protocols.scancodes]
kiegeszitesekkel is ami elvileg feltetele, akkor az 5. sorra panaszkodik. Atnezem meg egyszer ma. Az a vicc, hogy teljesen ugyanilyen, de masik fajta tavhoz valo fajlokat siman betolt a CE... Tobbet is probaltam tesztkeppen. -
nfsu17
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Elméletileg nem, vagy én nem jöttem rá. Nem is látja az eszközt (mármint a fülest). Ha BT füles van rácsatlakozva, akkor a pulse progi látja, így állítani is lehet.
Az analog PCM meg ALSA-n megy, ahhoz van alsamixer, amit telepítettem is, puttyon keresztül bele is lehet lépni (nem GUI, mint a pulse), minden maxon van ott elvileg.
Másik boxon majdnem jó, de a hangja elég fapados, pedig a füles jó, mert mobillal kiváló, ugyanaz a zene boxon meg elég "egyszerű" minőségű. Hallgatható, de inkább nem erőltetem így -
Új hozzászólás Aktív témák
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- BestBuy topik
- Autós topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- League of Legends
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Gumi és felni topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- APC NetBotz Rack Monitor 200-6port - környezetfigyelő eszköz
- Eladó Intel i7 8700K + 32GB RAM erős gamer/Homelab-ra szerver PC vagy munkaállomás összetettebb fela
- AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5080/32GB DDR5/1TB NVMe/1200W
- AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5080 16GB/32GB DDR5/1TB NVMe
- AMD RYZEN 7 7800X3D/RX 9070 XT/32GB DDR5/1TB NVMe/850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VADIÚJ Bontatlan! Honor 400 Lite 8/256 AMOLED 120Hz Velvet Grey, Dual SIM 2év gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5491 - i7-8850H I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Watch FE / 16GB / Bluetooth / Wi-fi / GPS / 1 Hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

van mas otleted esetleg?

DoItYourself