- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias40
veterán
válasz
vargalex #106763 üzenetére
"A WireGuard dobja a nem megfelelő csomagokat" ezt nem értem,bocs...
Akkor is kell portot nyitni ha ddns-t használok ip helyett?Gondolom kell mert a telekom nem ad fix ip-t ingyen tehát időközönként változik.
Azt gondoltam hogy a vpn azért biztonságosabb(tudom az erős kulcsokról amit ad) mert nincs port nyitás,majd megcsinálom és jelzek...Egyébbként félig megcsináltam még a kérdésem előtt,a vpn kapcsolat meg is volt csak nem kaptam választ a servertől,nyilván a port nyitás hiánya miatt!
-
paparazzi2
tag
válasz
vargalex #106284 üzenetére
Sajnos nem tudom elindítani a fogpiszkáló módszerrel.
gxbb_p200_1G_1Gbit Ez a device tree fálj kell hozzá?
100 megás a lan kártya benne. De olyan fájl nincs a könytárban.
Esetleg innen használhatom a https://github.com/popsa851/s905-trees/blob/master/gxbb_p200_1G_100M.dtb ezt?
Hogy bírtátok működésre?
Köszönöm a segítséget. -
cof
veterán
válasz
vargalex #103752 üzenetére
Aha, köszi. Akkor én rosszul értelmeztem mert 512 x 4 chip-et ír, ami ugye 2 GB. De ezen nem 4, hanem 8 db van, azért gondoltam erre mert a 256 MB chipnek nem K4B2G0446Q-BYH9 a cikkszáma ami ezen is van hanem K4B2G0846Q-BYH9.
Egyébként az eMMC-re (erőltetést) én sem értem igazán. Több éve megy nekem is mSD-ről a rendszer minden gond nélkül szintén Tanix TX3, csak legyen gyors/márkás a kártya, az a lényeg. Nálam Kingston Class 10 16 GB-ról fut, utoljára még S905-ön tettem belsőre LE-t, az is jó rég volt. Androidról meg nem veszek tudomást.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
vargalex #103236 üzenetére
Köszi! Lehet tényleg az kellett volna.
SunMount3r 4K/60fps saját felvétel szaggatott akárhogy állítottam. Menüben oldalra mozgás is. Ezt az algorithmdirtyregions is beraktam, de nem változott. Androidon 95°C, CE-n 80°C, kikapcsolás nem érvényes az USB-re, HDMI-re. Írtam a Vontarnak, hogy aktív hűtés használjanak vagy tegyenek nagyobb nagyobb bordát, mint az ODROID-on. Lehet egyszer lesz olyan olcsóbb box is, amin nem kell variálni.
Addig meg jó az X96Max illetve Max+.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
vargalex #103229 üzenetére
Köszi! Szöveget nem tudok írni. Illetve én egy képet küldtem, amiben leírtam a problémát. Kiderült, csak akkor aktív a Submit, ha a "No longer need it"-et adom meg indokként. Ekkor viszont én fizetem a postaköltséget. Ha tényleg felszámolják, akkor azért ez sumákság. Ennek a háznak, viszont Kínába kell fizetnem a postaköltségét előre. Gondolom az már nem éri meg, majd eladom.
-
nfsu17
veterán
válasz
vargalex #103140 üzenetére
Pár művelet van, amikor érzem, hogy nem belsőn van a CE, hanem SD-n.
Mikor "tesztelek"...mármint SD-n tesztelek, a belsőt meg használom napi szinten.
Múltkor leírtam hosszabb posztban, hogy mi a véleményem róla. belső vs SD.
Lényege az, hogy kb alig van már előnye a belsőnek, azt a pár folyamatot, amikor lassabb az SD, azt meg igazán ki lehet bírni.Nem indul gyorsabban belsőről, vagy max az a pár sec jobb esetben nem számottevő.
Volt idő valóban, amikor lassabban indult belsőről.
Egy ideje már nálam egál a kettő.
De mivel megy t...rent a boxon, az a folyamatos írás nem annyira kedvező az SD kártyának, egy flash azt jobban bírja.
meridaharcoshttps://discourse.coreelec.org/t/how-to-use-the-team-coreelec-ceemmc-tool/7630
-
sony309
őstag
válasz
vargalex #102886 üzenetére
Fogalmam sem volt, hogy mit kell megadnom egy kérdéshez, mert ehhez aztán végképp nem értek!
Azt hittem, hogy minden androidos eszköre feltehető a CE, mert csak a KODI-ra van szükségem. Azt szerettem volna, hogy azzal induljon a lejátszó és kész.
Akkor sikerült belenyúlnom ebbe a lejátszóba?
Mit próbáljak feltenni rá, Nexust?
-
dave0825
őstag
válasz
vargalex #102511 üzenetére
Köszi. Egyébként utólag gondolkodtam (mikor feleségemet nyugtattam, hogy van még esély, hogy fog működni a youtube, a transmission és az online tv-i is a kodin
), hogy lehet valami beállítás alapból be van kapcsolva, ami miatt nem megy, és csak meg kéne találni, mi az. Megnézem délután, estefelé. Köszi.
-
dave0825
őstag
válasz
vargalex #102476 üzenetére
Jó ötlet. Tudsz erre parancsot? Nem igazán vágom ennyire az SSH-t, max. iperf3-mal speedtestet szoktam nézni belső hálón.
Egyébként erre azért látok kevés esélyt, mert nem megy ugye a torrent, de visszadobom a 20.2-t, egyből fut. Fölrakom a 20.3-tól fölfelé bármelyiket, megint nem jó. Update vissza 20.2-re, ott megint jó.
Ja, meg most jut eszembe, hogy pénteken, mikor kínlódtam vele, nem is itthon voltam, nem itthoni routerrel csináltam, hanem mobilnetet osztottam neki, tehát teljesen más hálózaton volt a box, mégsem ment.
-
szabeska
addikt
válasz
vargalex #101615 üzenetére
Az a helyzet, hogy ha tobbszor probalom betolteni a paranccsal, mindig mas scanscode kodot dob ki hibasnak.
Probaltam sima fajllal is egyebkent, valamint a toml fajlt [[protocols]]
[protocols.scancodes]
kiegeszitesekkel is ami elvileg feltetele, akkor az 5. sorra panaszkodik. Atnezem meg egyszer ma. Az a vicc, hogy teljesen ugyanilyen, de masik fajta tavhoz valo fajlokat siman betolt a CE... Tobbet is probaltam tesztkeppen. -
nfsu17
veterán
válasz
vargalex #100679 üzenetére
Elméletileg nem, vagy én nem jöttem rá. Nem is látja az eszközt (mármint a fülest). Ha BT füles van rácsatlakozva, akkor a pulse progi látja, így állítani is lehet.
Az analog PCM meg ALSA-n megy, ahhoz van alsamixer, amit telepítettem is, puttyon keresztül bele is lehet lépni (nem GUI, mint a pulse), minden maxon van ott elvileg.
Másik boxon majdnem jó, de a hangja elég fapados, pedig a füles jó, mert mobillal kiváló, ugyanaz a zene boxon meg elég "egyszerű" minőségű. Hallgatható, de inkább nem erőltetem így -
-
mikrofon
veterán
-
apszi
őstag
válasz
vargalex #99950 üzenetére
Azért merült fel bennem, hogy valamit nem úgy csinál, mert mikor rányomok a táv kikapcsológombjára, vagy akár menüből a leállításra, akkor kiírja, hogy dolgozik, és kb. 10 másodpercet molyol még. Poweroff parancsnál pedig egy villanásnyi idő alatt kikapcsolja a kütyüt. De ha azt mondod ez így ugyanaz, akkor én elfogadom, és köszönöm még1szer
.
#99949sunavlys
shutdown parancsra semmilyen formában nem reagál az eszköz, ezt már próbáltam, de köszönöm neked is.
-
neo81
senior tag
-
gyűrű
addikt
válasz
vargalex #99737 üzenetére
Nem egészen. A homatics szerint valahogy a vásárlástól függ hogy melyik viszonteladótól vette valaki, mert akkor valami saját terjesztői hálózat is közbeiktatódhat ... Volt pár másik user aki ugyanígy nem kapta meg automatikusan..
De amúgy néha elég párszor rányomni a frissítés keresésre és felugrik magától.. -
maestro87
őstag
válasz
vargalex #99603 üzenetére
Jó, de hardveres watchdog minden CPU-ban van. Ha az nem indítja újra, akkor csak nem fagyott le teljesen, így az oprendszer csinálhatna valamit szerintem.
Mivel 3,5"-os HDD, így külső tápos házban van a kezdetektől fogva. Maximum a házban lévő vezérlő nem kompatibilis 100%-ban a CE-vel már ha ilyen létezhet. De a fájlrendszer hiba már megszűnt mióta nem Transmissiont használok. Előtte kb. két naponta képes volt hibás fájlrendszert produkálni, de azt se mindig csak ha "kevés" (~300 GB) volt a tárhely.
Köszi szépen a szkriptet, majd kipróbálom. -
Jakuu
őstag
válasz
vargalex #98958 üzenetére
Mindenesetre én ma kipróbáltam, a módszert ami ide lett írva. Csak database könyvtár másolásnál az új Kodi el sem indul, kidob az asztalra. Csak a myvideosxxx.db database másolásnál, bár a Kodi inditáskor létrehoz egy új azonos méretű MyVideos119.db fájlt, de ettől függetlenül a már megnézett Indavideos videók nincsenek megnézetként jelölve.
-
cof
veterán
válasz
vargalex #98841 üzenetére
Igazad van. Viszont én Aliexpressen láttam sokszor így hirdetve, akkor szerintem a 2.5-ös belemegy a 2.1-es tüskébe lötyögés nélkül (arra segít rá a két lemez), csak ugye fordítva nem.
Most lemértem pár box adpater dugó belső csatlakozóját tolómérővel és mindegyik 2.1 mm-es.
-
fer
őstag
válasz
vargalex #98749 üzenetére
Igen csak egy valamit felejtettel ki, a pcknel a magfeszultseg is növekszik. Ezt egy olyan gépen kell nézni (pl. egy alap P4), amin minden fix venti is meg a feszültség is, és meg fogod látni, hogy terheleskor és uresjaratban is annyit fog változni a hőmérséklet, amennyit a környezet változik. Ez pusztán alap fizika.
-
fer
őstag
válasz
vargalex #98760 üzenetére
Vegyünk egy alap példát, ha ismered a tp4056-os töltő modult, akkor ott a nyák hőelvezetése érvényesül, de hűtőborda és hőelvezetés nélkül csak 1A-ig, én ebből csináltam egy 1,7A-es töltőt, azzal a módszerrel amit itt is alkalmaztam, de a 2A-t is bírná, csak a bele épített adapter nem. [link] Az elv itt is ua. a hőt el kell vezetni, nem elég csak hagyni hűlni a nyákot.
-
blakey
titán
válasz
vargalex #98742 üzenetére
…miért a performance governor az alap CE-ben. - mert az adott fejlesztő azt tartja jobbnak. Ezen kár elmélkedni, mindenki mást preferál, de örüljünk, hogy benne hagyták, mert ki akarták venni, sőt, ki is lett véve néhány frissítés erejéig, aztán erősen tiltakoztunk, köztük én is, hogy legalább, mint lehetőség maradjon meg.
-
fer
őstag
válasz
vargalex #98742 üzenetére
Teszt közben teljesen mindegy hogy performance vagy ondemand, az csupán az alap órajelet szabályozza üresjáratban. teszteléskor amúgy is maxon mennek a magok (1.9ghz).
"ezeket a teszteket egymáshoz időben közel kell végezni,"
Ezt nem értem, én egyszerre futtattam a cpu tesztet, és ment közben a film is.
Csak külön filmlejátszással hw gyorsítással 4k/60fps 49-50 fokos, a cpu tesztnél már több! pedig csak 10 perce megy, szerintem még 1-2 fokot fog emelkedni.
Mire nem kaptál még választ? Ja, X96air, alap hőmérséklet 33, de néha lejjebb is megy."Az már csak számomra extra érthetetlen, hogy miért a performance governor az alap CE-ben."
Miért, mi kell még?
Valahol van itthon fogyasztásmérő, ha megtalálom és lesz időm meg kedvem, csinálok egy újabb tesztet, hogy a cpu, vagy a gpu használat közben nagyobb az áramfelvétel. Bár míg a cpu-t tesztel lehet maxon járatni, addig a gpu-rúl ez nem mondható el, eleve nem látjuk a %-os kihasználtságát, másrészről ha maxon menne szaggatnia kellene a videónak. Amit valszeg nem bírna a 2A-es adapter sem.
-
-
fer
őstag
válasz
vargalex #98714 üzenetére
"A stress-ng a CPU-t teszteli. GPU tesztre ott van a lejátszás, de nem az adja a melegedés nagy részét."
Ezt azért vitatnám, mert akkor miért van az, hogy egy 4k 60fps videónál is felmegy 48-49 fokra a hőmérséklet, amikor a cpu magok összesen alig mennek 15-20%-on?
Csak vegyük alapul a pc-t egy proci mondjuk 65 tdp-s, (de ettől már sokkal kisebbek is vannak) egy alap vga már többet fogyaszt procnál.
-
Beni2360
félisten
válasz
vargalex #98654 üzenetére
Andtoidrol. Ugyan ez beállítás a másik boxon működik.
Nem is találok user beállítási lehetőséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest