Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Van nálam egy mxq plus S905-ös box. Még a gyári droidos rendszer van rajta, de OE-t szeretnék feltenni. A kérdés nem is ezzel kapcsolatos, hanem a távirányítással. A gyári távja nem az igazi, mivel lehetne távirányítani? A telefonos irányítás nem nagyon opció. Valami tanítható nem megy ezekkel?
-
mexel
veterán
Ja, és a lényeg hogy nem wifivel lenne bekötve a box hanem kábelen, így sajnos a wifis távirányítás nem is megy telefonról.
Van más olyan távirányítási lehetőség ami nem wifin keresztüli? -
mexel
veterán
válasz Arolotifar #741 üzenetére
Köszi, megnézem.
Kicsit más, nem csak ehhez a chipsethez: még én kérdeztem régebben hogy a lejátszó része ( offline, pl pendrivról ) milyen minőségű, pl egy WD TV-hez, vagy más médialejátszóhoz képest. Végre kipróbáltam. Sajnos az eredmény siralmas. Nem hogy kis különbség van, hanem ég és föld. Gyakorlatilag a nézhetetlen kategória a WD-hez képest
( 127cm-es plazma tv )
A kép életlen, homályos, sötét tónusú stb. Ugyanazon a HDMI kábelen van mint amin a WD volt. Sajnos semmiképpen nem lehet alternatíva a WD helyett.
Vajon Openelec-el is ugyanezt a minőséget adja mint a droidos Kodi?
A másik pedig a Kodi alatt az online filmnézés. Eddig tableten és telefonon használtuk, ott tűrhető, de tv-n szerintem olyan rossz a minőség hogy nincs értelme így filmet nézni. A legrosszabb letöltött avi is jobb sajnos.Csak azért írom le ezeket mert ezek a kérdések eddig érdekeltek, talán másnak is segíthet, volt is itt nálam TV Box de nem volt időm kipróbálni, eladtam őket, csak monitoron próbáltam. Most visszakerült az egyik, hogy tegyek rá Openelec-et a droid helyett, és gondoltam kipróbálom hogy vegyek-e ilyet. Hát nem fogok
Vajon a WeTek lejátszói is ilyen képminőséget adnak?Közben meg is néztem a Yatse-t. Tényleg ez megtalálja kábelen is a kodi-t. Ez a droidot gondolom nem viszi, bár nem is lesz rá szükség.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Köszi, ezt a táv progit is próbálom, de a yatse is jónak tűnik. Tudom hogy főként sd minőség, de a dvd-nek mondott minősig is annyira tömörített alacsony bitrátájú hogy szerintem nagyon pocsék a minőség egy nagyobb tv-n, egy 4,5gb-ra nyomott dvd klasszispokkal jobb, nem beszélve egy blueray rip avi-ról akár. A hd pedig elég kevés, főleg szinkronnal, tény angolul sok van. Igen nagy kompromisszumokat kell kötni szerintem ezzel a filmezéssel Tableten nyilván tökéletes és az ötlet is tetszik, nem fikázni akarom csak mint tényt említettem. Sajnos marad a letöltés
junkpod: van összehasonlítási alapod más offline médialejátszóval? Mert minden szubjektív Ha nincs ott másik lejátszó és csak ezt látom akkor lehet hogy jónak mondom, de egymás után nézve hatalmas a különbség. Most a környezetemből begyűjtök még 2 boxot és megnézem azokat is. Pl a Strong DVB-T vevő médialejátszó részének is sokkal jobb képe van mint a box-nak. Van itt még egy box de az halott, azon nem tudom megnézni
Nagyon off: openelec alatt hogyan lehet frissíteni a kodit? Csak új OE verzióval?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
válasz envagyok #748 üzenetére
Nme is csak a fényerő agond, hanem az egész kép valahogy rosszabb. Nehét leírni miért, de teljesen más. Szemcsésebb, homályosabb, stb. Kerestem én is ilyen beállításokat mert a WD-n minden ilyet be lehet lőni, de a kodiban és a droidos részben semmi beállítást nem találok. Próbáltam android alatt az mxplayert talán egy kicsit jobb aminősége azzal. Mindegy, majd tesztelek más boxokat is.
-
mexel
veterán
Köszönöm a távos segítségeket. Még egy kérdésem lenne: ha kihúzom a boxot elfelejti a dátumot és időt. Ennek mi lehet az oka?
-
mexel
veterán
válasz Halihólaci #778 üzenetére
Köszi az infót, akkor nem ebben a készülékben van a hiba. Furcsállom hogy ez nem nagyon kerül szóba, úgy látszik az emberek nagy része mindent elfogad még ha nem is jó.
Nekem nem opció hogy mindig bekapcsolva legyen, ha elmegyik itthonról napokra akkor áramtalanítok, és nem fogok beállítgatni minden bekapcsoláskor időt és dátumot. Nem is értem miért nem működik, már a 20 évvel ezelőtti legalapabb eszközök is megjegyezték az órabeállítást. Nem érdekelne az óra és dátum ha pl a play és youtube nem hisztizne érte, sajnos sok szolgáltatás nem működik rendesen ezek hiányában.
De pl gondoltam ilyen eszköz vásárlásra szülőnek, neki tetszene az online filmezés, de nem fogja tudni megtanulni hogyan állítgassa mindig az órát.
Minden eszköz ilyen vajon? A Wetec is? Legalább tudom ha ilyesmi vásárlásán gondolkodom ez is sarkalatos kérdés lesz, melyik készülék nem ilyen. -
mexel
veterán
Ezzel nem is lenne gond ha beállítaná magát nyilván, hiszen az természetes. Akkor nem is csodálkoznék vagy írnék. Az a gond hogy nem állítja be magát. Majd átírom a build.prop-ot is hogy az időzóna jó legyen, ne pekingi és utána meglátom mi lesz.
Lehet hogy valami szoftveres gond lesz mert szerintem ha ez minden boxon így lenne más is írta volna, ez nem rendeltetésszerű állapot -
mexel
veterán
válasz Beni2360 #795 üzenetére
Túl sok beállítási hiba nem lehet ha 2 opció van: vagy automatikus vagy manuális beállítás. A szinkronizálást értelemszerűen a netről veszi, máshonnan nehéz lenne ebben az esetben
Az előfordul hogy a lan nem tökéletes, de wifin sem frissít. Ez sem volna baj, mert beállítanám manuálisan és akkor max pár perc késés-sietés jönne össze, és a nyári időszmítás okozhatna gondot, de az a baj hogy hiába állítom be manuálisan, a következő bakapcsolásra azt is elfelejti és visszaáll auto-ra és 1972-re.
Most átírtam a Build.prop-ban a régiót és országot magyarra, valamint az időzónát ETC/GMT+1-re az ASIA helyett.
Utána sikeres is volt az újraindítás egészen addig amíg kb 5 percre ki nem húztam a konnektorból. Utána megint minden elszállt. Pár percen belül amint beléptem a kodiba beállította az időt. Gondoltam de jó, kell neki pár perc és már megy is
Most viszont megint kihúztam, elindítottam és azóta semmilyen módon nem áll vissza. Imádom az ilyen stabil darabokat, pedig Gearbestes, elvileg nem "klón" aminél el tudnám képzelni hogy valami szoftveres gondja van.
Magyarul nem sokkal jutottam előbbre a build.prop matatással, a hátrányait még nem teszteltemSzerk: most nem állt vissza manuálisról autóra, az időzónát jegyezte, de a beállítást nem. tehát manuális kilőve.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Halihólaci #797 üzenetére
Így van, amikor csináltam egy rom-ot telefonhoz akkor volt gondom az idő beállításával, és mivel sim kártya nélkül teszteltem telefont így nem akrt beállni normálisan. Amint a sim belekerült rögtön működöt a szinkron. Sikerült találnom pedig valami megoldást amivel wifin is ment a szinkron, majd visszakeresem a jegyzeteket hogy mi volt a megoldás, ha volt egyáltalán. De úgy emlékszem wifivel ment a dolog talán a build.propban kellett még átírni valamit, de már régebben volt és nem emlékszem. Amint lesz időm megnézem.
-
mexel
veterán
válasz DoItYourself #800 üzenetére
Többek között, de a build.prop szerkesztés más előnyökkel/hátrányokkal is járhat. Egy boxnál talán nem olyan fontos mind mert ezeknél az android használata szerintem alap dolgokra korlátozódik de egy tabletnél vagy mobilnál már sokat számíthat ez, sok mindent befolyásolhat egy-két bejegyzés megléte vagy módosítása. Sokszor meglepődtem hogy milyen apró elírások milyen hibákat oldanak meg vagy éppen okoznak
Ez most csak egy próba volt, hogy talán könnyebb lesz az idő szinkron, de nem jött össze. ( mondjuk 2 féle megoldás van az időzóna beállításra és mindkettőben van kis eltérés, majd megnézem ez mi volt)interstate76: én nem túlgondolkodni akarom hanem megoldani. Sajnos ilyen vagyok, ha éppen van kedvem és rákattanok valamire nem nyugszom amíg nem oldom meg. Ha ősszel lesz időm ( most sajnos nem) akkor lehet hogy nekiugrok ezeknek a boxoknak és a droidos részben megpróbálok kitalálni valamit hogy javítani lehessen rajtuk ( lenne mit, mert simán ráhúzták a mobilos rendszerte ezekre nulla javítással), ha csak pár apróságot sikerül kijavítani már megérheti nem csak nekem hanem másnak is mert nyilván megosztanám a megoldást. Ezért kérdezek ennyit met egyszerűbbenek tartom a több válaszból, tapasztalatból vett mintákat elemezgetni mint hogy vegyek még vagy 10 boxot és azokat nézegessem
Persze lehet hogy megunom és semmi nem lesz belőle, vagy nem is tudok semmit kezdeni ezzel mert nem vagyok túl jó ebben, de ha sikerül valami annak majd örülök
Ezta boxot most vissza kell majd adnom, mert csak azért van itt hgyOE kerüljön rá, és jövő héttől alig leszek, de ősztől újra ránézek pár darabra. -
mexel
veterán
válasz interstate76 #804 üzenetére
Ez idáig rendben van, de ez nem segít azokon akik max tizenix ezer ft-ért vettek boxot Tökéletesen értem amit mondasz, én valószínűleg veszei kis komolyabb készüléket ha szükségem lesz rá, de attól még érdekelnek ezeknek a problémáknak a megoldásai. Telefonból is lehet venn 200.000 ft fölött venni olyat ami majdnem tökéletes de azért nem baj ha a kb 40-60e ft-os telefonok romjait is helyreállítják páran hogy használhatóbb legyen annál mint ahogy a kínaiak piacra dobták Sajnos kínai kis barátaink elégedettek annyival ha már elindul, akkor nem optimalizálgatnak ezen többet. Pedig sokszotr van mit.
Nem azt mondom hogy minden gagyi boxot meg kellen csinálnio, de egy-két kedveltebb és jó ár/érték arányú darabot érdemes lenne megnézni mit lehet kihozni belőle. Vagy csak rájönni ilyen apróságokra is mint pl az idő szinkronizálás is, stb. Na mindegy, ez már nem ide tartozik most.A mini pc számomra meg nem sokat ér, egyet vettem próbára, dual boot-al meg is makkant a biosa, de lassúnak és macerásnak találtam. Hordozható eszközben android, pc-ben normális gép amit szeretek
( most értelmeztem hogy az 50-en 50 $ értettél és nem 50e ft-ot ettől függetlenül a meglévő kütyüket is jó lenne helyrehozni ha már vannak, de abban egyetértek hogy nem szabad az olcsó és nem támogatott kütyüket megvenni, főleg bizonytalan helyről. A következő lépésem az lesz hogy össze akarom gyűjteni a tapasztalatokat mi az amit a legjobban megéri megvenni, hogy használni lehessen.)
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz interstate76 #808 üzenetére
Ettől függetlenül a miu rendszerbe is kellett belenyúlni ( még a 7-es előttivel szórakoztam), F1-re volt portolva és sok hiba volt benne ami aránylag egyszerűen volt javítható. Ezek a kis hibák ha megvannak akkor sokszor lehet általánosítani más készülékekre is mert a droid rész sokszor ugyanolyan ( idézőjelben)
Ezért gondoltam ha a boxoknál sikerül kitalálni egy-két általános megoldást apró hibák javítására akkor lehet hogy a boxok nagy részén ez alkalmazható lesz. Persze ez időigényes lesz, nem tudom lesz-e ősszel erre időm és kedvem, de ha lesz akkor nekiugrok. Most egy S802-es brick-el kezdtem a kísérletezgetést, már sok mindenre rájöttem, igaz megmenteni nem tudtam de szerintem valami hibás lehet mert random hibákat is produkál de tanuláshoz jó lehet mert már nem kell sajnálni. -
mexel
veterán
válasz DoItYourself #810 üzenetére
Akkor nem csinálok semmit, legfeljebb magamnak Akinek meg kell majd megkeresi a 4pda-n és freaktabon.
Csak kíváncsiságképpen rendeltem egy ilyet is, nekem csak arra kellett hogy kipróbáljam az android alkalmas-e járékok futtatására és nem zavart ha esetleg kockáztatok. Sajnos ezen eléggé megbukott, azóta jött elő az új tulajnál hog a KODI a lényeg és ezért érdemes ilyet használni. Ezzel már egyet is értek, az android csak korlátozottan használható ezeken SZVSZ.
Abba is hagyom akkor az írogatást ez ügyben, remélem az nem lesz gond hogy saját tanulásomra mókoljak ezekkel Furcsa hogy ennyire nem érthető mi a szándékom, most nem jelenlegi típus a lényeg, de nem is érdekes.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Sziasztok! Kb 3/4 éve nem követem nyomon ezeknek a lejátszóknak az életét, ezért gyors kérdésem lenne kis olvasgatás után.
Mindenképpen DVB T / C tuneres készüléket keresek. Ami nyilván szóba jöhet, a Wetek Play vagy Play 2 ami sajnos drága lenne most, bár szívem szerint azt vennék.
Mivel az kiesik, marad a K1 Plus S2 T2. Ha jól látom már van KII Pro S2 / T2 is.
Most a K1 -ekről lenne pár kérdés, ami a topikban található volt, avagy a 4pda-t néztem, de azért még van amit nem tudok.
Először is, ha csak filmezésre kellene ( DVB-T/C, Kodi és médialejátszás) akkor gond-e hogy csak 1gb/8gb -os a K1? A K2 már 2gb/16gb de drágább is és most olcsóság lenne a cél. Nem akad az 1GB-os verzió? ( pl full hd lejátszásnál pendriv-ról)
A másik fő kérdés a tv tuner rész. Azt olvastam itt hogy android alól indul a DTV app-al. Azt jelenti, hogy ha bekapcsolom nem úgy indul mint pl egystrong DVB-T vevő hogy rögtön bejön a tv csatorna, hanem mindenképpen kel appot indítani, stb. ( szülőnek lesz és nem tudom mennyire zökkentené ki a megszokott tv-zési szokásból. Pl mindig ki kell választani hogy S2 vagy T2?), Ja és minőségre nem rosszabb mint pl egy strong?
Ha ez az app Android alól indul, akkor nem lehet Openelecet (libreelecet) feltenni gondolom, mert ott csak kodi van, nem menne az app. Jól sejtem? Szerettem volna ha az androidos rész kimaradhat, nem lesz rá szükség.
Azt olvastam hogy gyors a csatornaváltás, remélem valóban jól kezelhető.
A másik fő kérdés: ebből a K1 -ből van klón? ( kérdés mit nevezünk annak) Találtam Acemax nevűt amiről pl gabywap is írt. Láttam Videostrong-ot ha jól emlékszem és talán még volt valami, de a Geekbuyingon pl simán K1, minden más név nélkül. Bármelyiket megveszem lesz fw? Valószínűlega Geekbuyingról rendelném, most ott a legolcsóbb. ( vajon most mennyire gyorsan szállítanak onnan?)
Röviden csak ez a pár kérdés lenne, ha tud valaki segíteni megköszönöm. Még olvasgatok persze.Ja,a legfontosabb: DVB-C-t ez nem tud ha jól látom. Arra van valamilyen box?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Köszi a wetek linket, végül is használt is jó. Nem értem mit nem értesz Nem K1 Plust vennék hanem K1 Plus S2 T2-t szeretnék. Arra lehet LE-t tenni úgy hogy működjön a tuner is?
A többi kérdés ( pl van-e klón, melyiket vegyem stb szerintem egyértelműek, bár azt hiszem marad a geekbuying, igaz onnan régen rendeltem nem tudom most mennyire gyorsak) -
mexel
veterán
Akkor lehet elírtam, a végén próbáltam szerkeszteni de lejárt az idő. Ahová kell ott DVB-T tuner kell. Oda jó a K1 Plus S2 T2. Erre vonatkoznak a kérdések.
A DVB-C az arra kellene hogy itthon használjak esetleg ilyesmit, digi kábelem van. Az egy másik projekt lesz, csak először azt hittem hogy a Wetek-en kívül a K1 ben i van DVB-C. De mire az írásom végére értem akkor jöttem rá hogy abban nincs, amellett hogya videostrong oldalán mutatnak K1 Plus DVB-C-s kütyüt, de nem látok sehol eladót abból.
De most már akkor tudom Hogya K1 Plus S2 T2-ben nincs C-s tuner ( sajnos)
Itthonra keresek egy Wetek-et akkor használtan ha szükséges lesz. -
mexel
veterán
válasz DoItYourself #9190 üzenetére
ja, köszönöm! Elsiklottam felette, csak a hsz-ek fejlécét futottam át hogy van-e válasz. Máskor nem sietek ennyire
A Wetek Play nem C-s? -
mexel
veterán
válasz junkpod #9194 üzenetére
Mégpedig léteznek lapos tv-k DVB tuner nélkül is Ráadásul az a baj hogy 1 HDMI van a tv-n, és ezért kellene egyesíteni az eszközöket. HDMI-n most a Strong STB van hogy jó legyen a tv kép minősége. Van még egy WD TV médialejátszó és egy sima Androidos TV box, nem is emlékszem milyen típus. Az már talán kompozittal van bekötve. Így nem túl jók. Ezért ha egy készülék kiváltana mindent hogy kihasználhassam az összesen 1 HDMI bemenetet az lenne a jó.
Erre kell a DVB-s média lejátszó kodival. Így is kompromisszum lesz a médialejátszó rész, mert úgy vettem észre eddig több boxon is hogy sem képminőségre sem kezelhetőségre nem érnek fel a WD TV-hez sajnos. De ez már más kérdés, nem ide tartozik. -
mexel
veterán
válasz junkpod #9241 üzenetére
Azért talán egyszerűbb egy box mint kiépíteni egy házimozi rendszert amit úgysem használnának, mert csak a tv-n hallgatják a hangot. 75 éves illetőről beszélünk most aki nem fog erősítőt kapcsolgatni stb. Ráadásul árban sem ugyanaz azért.
Itt most nem az volt egyébként a kérdés hogy hogy alakítsam át a szobát, hangrendszert tv-t stb, hanem hogy a box jól kezelhető-e, a Geekbuyingos jó-e mert pl több típust láttam, stb.
Mindegy, rendelek egyet onnan aztán meglátom mi lesz. -
mexel
veterán
válasz DoItYourself #9245 üzenetére
Végül is jó ötlet De egy erősítőt is mellé.
Valószínű egyébként hogy éppen az ilyen problémákra megoldás ahogy írták is, 1 HDMI-s tv-re több mindent kötni. Vagy nem.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Nyáron minden csomagom Gb-ről kb 2 hét alatt itt volt ingyen postával, de amiket mostanában rendeltem, cseh postával nekem is felejtősnek tűnik. Kár lesz a gearbest-ért ha így megy tovább.
-
mexel
veterán
válasz headhunter #9284 üzenetére
Ezek közül atávok küzül a T3-nak milyenek a gombjai? Kattogós vagy sima gumi? Milyen néven kell keresni és hol érdemes venni?
-
mexel
veterán
A fene essen a sok újító kedvű tervezőbe Megjött a K1 Plus DVB-T-s kütyü. Nagyon jó lenne, de ennél is kattogós ( mikrokapcsolós) távot adnak a készülékhez. Ez volt a bajom Wetekplay-el, eddig akárhány kínai box volt itt mind halk, gumis távval volt. Ez meg kattog mint a fene. Ez kinek jó? Lehet hogy tartósabb mint a másik, igaz azzal sem volt gondom tartósságra csak sok év után. Most ezt is adhatom el mert így számunkra használhatatlan.
Csak azért írom le mert ha van még akit zavar ez akkor ne rendeljen ilyet, vagy vegyen új távot is hozzá, mondjuk ezen van dedikált DVB gomb ami a többin nincs.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Sziasztok! Szóba került a 905-ös kütyüknél a HDR. Ez pontosan mire jó? Nem tudom a K1 Plus tudja-e, és hogy van-e értelme, de kíváncsi vagyok mire tudnám használni. Kb annyit sejtek most róla még sok olvasgatás nélkül hogy megnövelt dinamika tartomány, stb, de ha annyi a válasz hogy felejtsem el mert csak hdr tartalmú anyagnál jó, vagy nem ér semmit akkor nem is olvasgatok utána, illetve be sem kötöm a készüléket, mert most dobozban van és csak kipróbálásra venném elő. De ha nem érdemes akkor hagyom.
-
mexel
veterán
Köszönöm ahdr infókat, akkor a 905-nél nem kell ezel foglalkoznom. ( meg egyébként sem )
-
mexel
veterán
Sziasztok! Kis segítséget szeretnék K1 plus DVBt/s tulajoktól kérni. ( visszaolvastam, de sajnos nem otthon vagyok és itt ahol csinálnom kellene a masinát olyan pc-ről írok ahol pl a libreelec oldala be sem jön normálisan valami hibák miatt, stb, tehát igen korlátozott vagyok sok mindenben)
A lényeg: K1 Plus DVB tuneres kütyüre van normális működő libreelec? ha igen egy letöltési lnket tudna valaki küldeni hogy ne kelljen itt extrém módon kutakodnom? Kevés idő, lenne megcsinálni, ráadásul nincs nálam sd- kártya, anélkül tudom frissíteni?Hopp, találtam egy 1gb-os sd-t remélem az elég lesz.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Köszi, a második lesz a jó azt hiszem. Itt vajon melyik kell?
LibreELEC-Amlogic.aarch64-KI_Plus-7.0.2.003-update.zip 24-Aug-2016 18:37 118M
LibreELEC-Amlogic.aarch64-KI_Plus-7.0.2.003.img.gz 25-Aug-2016 08:45 118M
LibreELEC-Amlogic.aarch64-KI_Plus-7.0.2.003.tar 25-Aug-2016 08:44 129MA friíítés, az gondolom fat32 sd-re, reset gomb, táp be és intézi a frissítést. Melyik kell előszöraz sd-re? ja, és a gyári androidos rendszer megvan ezekhez valahol?
-
mexel
veterán
Itt a 14-es hsz.ben is találtam valamit.
K1 plus ( KI Plus ) és K2 ( KII Plus ) dbv- hez is van.Nem találom a reset gombot a jack-en belül Hová tették?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Egyszerűen sehol nem találok leírást arra hogyan lehet recovery-be menni k1 plus-on. Vagy a másik: OE vagy LE hogyan indul SD-ről hogy ne kelljen letörölni az androidot, hogy kipróbáljam az LE-t. Mi kell az sd-re? Elég sürgős lenne mert igen messze vagyok otthonról és meg kellene oldanom itt a problémát hogy ne kelljen autóznom majd kb 150 km-t hogy otthon csináljam meg. Ötlet valakitől? Túrom e netet de nem találok hirtelen semmi épeszű megoldást.
-
mexel
veterán
Köszi, ezzel nem is lenne gond csak a K1-en nem találom a reset gombot Ha meglenne akkor biztos menne, ugyanúgy mint a többi motyón. Már megvan az sd-s képfájl is, csak nem tudom csak simán indítani a készüléket úgy meg nem megy.
Szerk: megvan a fene egye meg. Félhomály van itt és néztem az alját hátha ott van mint a weteknek, de nem láttam. Most kiszedtema helyéről és ott a reset az alján. Nyilván nema készülék ahülye...
Már megy is sd-ről, indult a LE.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Elvileg a fentebb linkelt LE-vel megy a tuner, sd-ről is gyorsnak tűnik az LE. Ha így hagyom akkor mindig így fog indulni, vagy érdemesebb telepíteni android helyett? Olyan használná aki nem nagyon ért majd hozzá, talán jobban járnék a telepítéssel.
-
mexel
veterán
Na felraktam k1 plusra a libreelecet, nagyon gyorsan bootol
-
mexel
veterán
Sziasztok! Hangkimenettel kapcsolatos kérdésem lenne. Csak és kizárólag online rádióhallgatásra keres ismerősöm valamilyen boxot. Komoly cuccra lenne rákötve, de csak sztereóra, nem házimozierősítőre, így nincs digitális bemenet. Ezekneka boxoknak milyen az analóg kimenete, mennyire élvezhető és vajon van hangbéli különbség a gyártmányok között? Erről van valakinek tapasztalata?
Ha a hang ugyanaz, mi most a legolcsóbb megbízható kütyü amire 100%-ban felmegy a libreelec? -
mexel
veterán
Köszi az infókat, akkor lehet hogy hülyeség is amit kinéztem hifiberry cucc, mert valóban nem lesz jó minőség a rádió. De ez igazából háátérhallgatásra lenne amíg az ember otthon molyol szóljon valami. A komolyabb hallgatáshoz ha leül akkor már cd szól. Egyébként valóban komoly hifire lenne kötve, nem alap kis zajkeltőre. Sajnos ragaszkodik a rádióhoz és a mostani hiába komoly darab jó antenna és főleg jó rádióadók nélkül.
Mindegy, valamit kitalálok. Mi most a legolcsóbb olyan box amire tuti van libreelec? -
mexel
veterán
válasz junkpod #19760 üzenetére
Köszi az infókat, közbentovábbgondoltam. A telefonról -tabletről lejátszás sajnos nem működik, több okból. ( másrészt az illető maradi, és hifigyűjtő, soha nem fog elfogadni egy olyan lejátszót amit nem lehet a polcra tenni és kézből működik . És ez nem vicc. Tabletet találunk itt elfekvőben, ami arra kell hogy éppen lássa melyik csatornára vált)
Talán a raspberry+hifiberry jó lesz zenelejátszónak is, egy külső 500-as ssd-vel flac és tömörítetlen albumokhoz amik még nincsenek meg neki cd-n, mert ilyen irányú elképzelés is volt, de a pc-laptop külső dac-al neki nagy kihívás volna. Talán így megoldhatnánk, a hifiberrynek talán már van elfogadható hangja. Ennek majd utána kell olvasgassak, és a volumio-nak is, de ez már itt off. Úgyis csak ősszel lesz időm, megbeszélem vele, egy költségvetést csinálunk és meglátom mi lesz.
Egyébként milyen bt adapter tudja jó minőségben átvinni a hangot? Még soha nem próbáltam, egyet azért itthon kipróbálnék.
Ja, és még egy kérdés: BT adapterrel az analóg rész kiiktatásra kerül a mobilbó ha jól sejtem, itt a minőséget a BT adapter átalakítója határozza meg. Mert látok már 10-ért is de a határ a csillagos ég[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Sziasztok! Egy ismerősöm keresne boxot mert az lg tv-n nem megy ayoutube. Olvastam az ajánlottakat az összefoglalóban, de sok abból éppen nem kapható. Amire kellene: csak youztube és böngészés, esetleg kodi. Máásra nem használná, LE nem kell rá, és wifin csatlakozna tehát nem ártana ha jó lenne benne a wifi. Valami olcsó darab gondolom jó lenne, bár nem ártana 2GB. Van valami ajánlat amit bátran megvehetek neki? Laikus, én beállítom neki és ő csak ezekre használná.
-
mexel
veterán
PL MXQ pro, vagy Mecool M8S pro, vagy valamelyik ilyen olcsó motyó ajánlott lehet? Vagy inkább a milyen boxot vegyek topikba írjak? RK3229 -ek nem nagyon érdekelnek.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Sziasztok. Nem sokat olvastam erről, talán tudja valaki hogy a geekbuyingos MXQ PRO+ az ajánlot darab lehet ennyiért? 2 db-ot kelllene gyorsan rendelnem ha valaki tud erről valamit legyen szíves válaszolni. Csak youtube és böngészés valamint kodi a felhasználási fő területe. Előre is köszönöm!
-
mexel
veterán
válasz blakey #24877 üzenetére
Semmiképpen nem lesz LE rajta, kifejezetten kérés az android annak aki használni fogja. 99%-ban csak youtube lesz és a többi a böngészés, esetleg néha kodi alól valami. Csak arra kell hogy az lg tv-n megszűnt youtube-ot kiváltsa. A kodis youtube szerintem nem túl jól kezelhető, a droidos az egyszerűbb egy átlagembernek.
A lényeg hogy ez a típusú box vajon jó-e, nem egy fagyogatós gyenge wifis stb, nem ajánlott széria? Ha van rá LE akkor még jobb mert amire lehet tenni és támogatott az már jobb szokott lenni. Ez a kérdés mindössze, csak nem tudom a geekbuyingon most erdetiket adnak-e nem klónt ( régen azok voltak, sokat rendeltem anno)
Feltételezem karácsonyig ideér -
mexel
veterán
Köszönöm a válaszokat, de valóban nem az android kezelhetősége a kérdés, kb 30-40 boxot teszteltem - telepítettem, javítottam régebben, de annak 1-1,5 éve. Most kifejezetten maga az eszköz azaz a box érdekel hogy megvehető-e vagy nem. Tehát ne gagyi rossz wifis vagy olyan hibás legyen amitől nem ajánlott típus. A rendszertől vonatkoztassunk el, van egerük hozzá, majd megoldják. A kérésük egy ( illetve2 ) androidos box. ( Sony tv-n is android van és jól kezelhető a youtube egyébként)
2 típust néztem ki, az MXQ PRO + és a Meccool M8S Plus. A kérdés melyik jobb, vagymelyiket szabad megvenni. Ha van rá LE az job, az lenne a befutó annak ellenére hogynem lesz rá telepítve.
Tehát melyiket a kettő közül, vagy van e jobb készülék kb ennyiért ez érdekelne, megbízható helyről. Lehetőleg s905 vagy S905X ami szóba jöhet szerintem, RK 2339 -esek nem nagyon érdekelnek, bár még egyet sem próbáltam, nem tudom mennyivel lehetnek rosszabbak mert olcsóbbak, bár ezek sem drágák.
Egyébként ezek a Tronsmart TSM-01 légegerek mennyire használhatóak amiket lehet rendelni hozzá?
Mondjuk ha jól látom egyben drágább mintha külön veszem meg, érdekes árukapcsolás[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- +monitor+ i5 4570 /8-12-16GB DDR3 / 240GB SSD /takarítva, telepítve / Lenovo M73
- i5-12400F + ASUS H610M-E D4 + FURY 16GB Beast RGB DDR4 3600MHz CL17
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB SSD 500GB HDD RTX3070 8GB!
- Eladó konfig! I5-9400F 256GB SSD 1TB HDD 16GB DDR4 GTX1080TI 11GB!
- Apple imac 27 5k intel I9 8 mag, 1TB, 64GB ram, radeon pro vega kártya.
- Asus P5Q PRO, Q9450, 8GB DDR2 800Mhz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest