- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- leslieke farmerzsebe
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- R.I.P. Aláírások
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
helianthus
csendes tag
Üdvözlet!
Hol és mit keressek azzal kapcsolatosan, ha a CE azt mondja a youtube alkalmazás használata közben, hogy a "Video nem elérhető ebben az alkalmazásban"? -
helianthus
csendes tag
Üdvözlet! Ha a meglévő és jól működő boxot 905x3 elajándékoznám a családban, és beruháznék egy fullextrásabb boxra az aliról, akkor melyiket válasszam?
-
helianthus
csendes tag
válasz
SunMount3r #69965 üzenetére
Egy marantz házimozi avr-em van. A doksija szerint ami a HDMI bemeneten van, azt teszi tovább a HDMI kimenetre is. Gyakorlatilag a sokat emlegetett Gemini Man c. filmnél kiakadt, és nem volt kép. A TV tökéletesen megjelenítette, ha direkt arra tettem a boxot.
Ezért kellene egy olyan HDMI elosztó, aminek az egyik kimenetét a TV-re, a másikat meg az AVR-re kötném. A marantz csak a hangot adná, a TV meg csak a képet. -
helianthus
csendes tag
Üdv.!
1 napnyi játszadozás után sikerült megoldani a hálózati elérést windows vs. CE között.
Tud valaki ajánlani 4K HDMI splittert, amivel a HDMI-t ketté tudom osztani, és szépen menne egyszerre az erősítő és a TV? Rendeltem cuccokat az aliexpress-ről, de több mint egy hónapja nem sikerült elhagynia Kínát. Ezért, azt a vonalat egy kicsit hanyagolnám mostanság. -
helianthus
csendes tag
válasz
frankdelgado #69625 üzenetére
én a configfiles mappába tettem a remote.conf -ot, és ott megy jól.
-
helianthus
csendes tag
Üdvözletem a Tisztelt Egybegyűlteknek!
Tegnap egy szolid órácskát eltöltöttem a box matatásával, hátha sikerül rávenni, hogy működjön a hálózati elérés.
Doboz: X905X3, + a stabil 9.2.2 CE.
Gigabit lan TPLink és DLink eszközökkel.
1.: Megpróbálok bármit is másolni a boxon megosztott HDD-re vagy pendrive-ra, már az elején elakad a dolog, rosszabb esetben hullára fagy a win10, néha a box is.
2.: Ha megpróbálom elérni a win10-es megosztást a boxból, akkor ezt a hibát kapom, fagyás nélkül:
Bármiféle építő jellegű/okos ötletet köszönök! (unom már a mobilrack-et húzni-vonni) -
helianthus
csendes tag
Üdv.!
A nightly CE megszűnt magától frissülni? Másnál is van ilyen gond, vagy nálam vakkant meg valami? -
helianthus
csendes tag
Üdvözletem!
Szeretném megkérdezni, hogy vajon van-e mód arra, hogy CE alatt, 905x3 boxon a kikapcsolásnál leállítsuk a küldő USB3-as HDD-t? Jelenleg, ha a megy a box egy idő múlva lekapcsolja a HDD-t, majd mikor kikapcsolom a boxot újra felpörgeti, és úgy is marad. Kicsit uncsi folyton ki-be kapcsolgatni...[ Szerkesztve ]
-
helianthus
csendes tag
válasz
PieroPiero #67454 üzenetére
Egyenlőre alap távirányítóval van. A 2. távirány megvételén még gondolkodom.
-
helianthus
csendes tag
Bátran merem ajánlani ezt a kis boxot: https://www.aliexpress.com/item/32957060948.html?spm=2114.12010614.8148356.2.6d1135a85eENxw
A fórumot végigolvasva 3x, kb 2 óra alatt rávarázsoltam a CE-t, (persze a fórumtársak is sokat segítettek) a saját távirányítóját, meg a front lcd panelt is. Röccenés mentesen játsza a Gemini Mant is, és minden egyebet. Felirat, hangsáv váltás is megy rendesen, a Kodi kiegészítők is felmentek rá tökéletesen. 1 hiba viszont még megoldatlan, ez a megosztáskezelés. Az elképzelhető, hogy a nightly CE miatt van, de majd azzal még foglalkozok egy kicsit, ha lesz időm. Vagy hozok egy NAS-t tesztelére, és azzal röffentem be. Picit macerás állandóan húzni-vonni az USB-s rack-et, hogyha másolni kell rá valamit.
Ergo: a fent linkelt box nálam jól üzemel. -
helianthus
csendes tag
Windows intézőben, ip-cím alapján betallóztam, és már ment is. Közben próbálom a másolást. A kis file-al nincs gond, (vfd.conf, vagy egy film sample), de a nagy méretnél (50Gb) kiakad. Fel nem adjuk, még bújom egy kicsit a fórumot, hátha lesz megoldás...
A 4tb-os HDD egy külső házban van, amit egy 2A tápegység táplál.[ Szerkesztve ]
-
helianthus
csendes tag
Odáig már eljutottam, hogy felcsatolja a HDD-t, majd elkezdek rá másolni, és lefagy mind a win, mind a CE.
Viszont. A sokak által szidott Gemini Man röccenés mentesen, megállítva, elindítva, oda-vissza tekerve is tökéletes. Sőt, szinte minden abszolute röcögés mentesen megy CE alatt, a kínai csodán. A fent említett Gemini Man a gyárilag telepített androidon kb. 5mp-ig jutott, majd össze vissza ment a lejátszás. CE alatt megdöbbentő, hogy az ultragagyinak titulált kínai vacak milyen stabil, szép, röccenés mentes képet ad. Magam is elcsodálkoztam...mind ezt 38dolcsiért. -
helianthus
csendes tag
Üdvözlet!
Tekasmi S905X3 X96 Max Plus +CE alatt hogyan tudom mountolni a külső HDD-t, hogy a windows ne csak a médiaboxot lássa, hanem a csatlakoztatott HDD-t is? A samba fut, de a háttértárat nem érem el.
Ezen felül, még azt szeretném kérdezni, hogy a fent említett kínai csodához merre találok működő vfd.conf -ot? Végigolvastam a topicot, de ehhez a típushoz nem volt vfd.conf.
Köszönöm! -
helianthus
csendes tag
Egy villámgyors kérdés. CE alatt nem műxik a front lcd panel? Nincs óra, meg semmi...
-
helianthus
csendes tag
válasz
Zsolty20 #67257 üzenetére
Én ezt vettem meg:
TEKASMI Android 9.0 TV BOX 4GB 64GB 32GB 8K Amlogic S905X3 X96 Max Plus 1080P 4K Youtube Wifi X96Max Smart Set top box 2GB 16GB
Egyenesen Kínából, kb. 4 hét a posta.
Frissen felrakott CE, eddig megy vígan. A remote.conf kicsit neccesebb volt, de 2 óra olvasgatás után találtam megfelelőt. -
helianthus
csendes tag
Félve kérdezem meg, a jól felkorbácsolt topik után, hogy "gagyikínai" de használható HDMI 2.0 vagy 2.1 splitter létezik?
Igazából a Marantz av-erősítőm is kínai, meg gyanús, hogy a Tannoy hangfalszett is valahol ott született, ezáltal ami nem "gagyikínai" az valószínűleg koppincs is. -
helianthus
csendes tag
válasz
DroiDMester #66624 üzenetére
Úgy saccolom, hogy durván alálőttem a beárazást a luxuscuccoknál.
-
helianthus
csendes tag
-
helianthus
csendes tag
Üdvözlet!
A
TEKASMI Android 9.0 TV BOX 4GB 64GB Amlogic S905X3 X96 Max Plus
kínai csodához melyik CoreEleec-et szedjem le? -
helianthus
csendes tag
válasz
junkpod #65178 üzenetére
Hirtelen meg nem mondom, hogy ki ajánlotta,de azt tudom, hogy egy link volt az ali-ra, és ott ez a box volt. Fogalmam sincs, hogy milyen lesz, mivel kicsit még idegen nekem ez a technika. Igazából még vagy 2-3 napot olvasnom kell, hogy minimálisan képben legyek ezekkel az androidos 4K-s cuccokkal. Mit, hogy, kivel, miért, mennyit, hogyan....
-
helianthus
csendes tag
válasz
junkpod #65149 üzenetére
Sokszáz hozzászólással ezelőtt írták nagyon sokan, hogy melyik kínai boxot kell megvenni , úgyhogy én is azt rendeltem. Ha a Tisztelt hozzászólók átvertek azzal, hogy egy ultragagyi, hulladék, szemétrevaló eszközt ajánlottak, akkor sajnos így jártam. Majd felteszem a polcra szobadísznek.
-
helianthus
csendes tag
válasz
#39868659 #65145 üzenetére
Régen volt egy színes TV + egy Funai vhs magnó, és szuperül szórakoztunk. :-D
Tegnap hoztunk egy UHD 4k TV-t, aminek az integrált mediaplayere mindent lejátszik, de se hangsávot, se feliratot nem tudsz választani. Ezért gyorsan rendeltem egy eredeti kínai boxot, ami remélhetőleg lejátsza az UHD filmjeimet úgy, hogy tudok hangsávot/feliratot választani. Aztán majd kiderül. Mára már nem egy vhs kazint tároljuk a filmeket, hanem 4tb-os winchesteren, és ha bárki átjön, nem a 15 éves Panasonic vhs videót csodálja meg, hanem a 70"-os UHD4K tv-t. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Új 2K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- Olcsó PC , i5 6400 , 1050 Ti , 16GB DDR4 , 120GB SSD , 500GB HDD
- Új 4K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3080 10Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD
- Lenovo P500 - 1650 v3 6 mag/12 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar