Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zazenke
őstag
válasz
FerNandor
üzenetére
itt nem a gumitasztatúrának van a jeltősége hanem ez úgy működik hogy lenyom egy domború fémkarikát melynek a középpontja benyomódva összezárja az alatta kialakított ugyancsak fém (bevonatos réz) áramkört . A műanyag fólia csak azért van hogy ezt a fémkarikát a helyén tartsa . ha ezt ovatosan felszeded és felemeled alatta a domború fémlemezt akkor láthatos hogy mi a baj. jobb esetben csak por képződött alatta ekkor takarítással majd celuxal visszarögzítve újra működni fog. rosszabb esetben lekopott a fém felület áramkör alatta na akkor már nem érdemes vele kínlódni . vágd fel a fóliát a problémás gombnál ovatosan és emeld fel a domború lemezkarikát
-
-
syler123
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
Nekem régebbi fajta X96 max van, amin még "jó" a bluetooth. A jó azt jelent, hogy 3-4 m-ről már akadozik és a hangminőség sem a legjobb.
Ezért vettem egy ugreen cm144 bt adó / vevő-t. Optikai kábellel rákötöttem az x96 max-ra és jobb lett a hangminőség és letakarva a fülest sem megy el a jel. Lehet hosszabb távon ez jobban megéri, mint a boxcsere, mert azzal sem lesz jó a hangminőség. Annyit tudni kell róla, hogy használat előtt be kell kapcsolnod, 3 sec-ig nyomni a gombot rajta és a filmet sem tudod vezérelni vele, de cserébe tud aptx-et és tényleg érezhetően jobb a hangminőség, mint a gyári bt-al.
A bolt nem tűnik bizalomgerjesztőnek, nem is voltam benne biztos, hogy benne lesz a dobozban a transmitter, de ott volt
-
-
M@nH.
aktív tag
válasz
FerNandor
üzenetére
Sajnos a másik szobában ugyanilyen box van és LG tv. Na ott lehetetlen kikapcsolva tartani, de legalább standby módba megy ha a tv is ki van kapcsolva. Igaz azon még a gyári ROM van.
nagyfejü: na erre rápróbálok, nemtudom az Aidan's romban van e erre lehetőség.
blakey: lehet az lesz a vége.
Köszönöm mindenkinek a tapasztalatokat és tanácsokat.
-
blakey
titán
válasz
FerNandor
üzenetére
Ha nem tudják beszerezni a vezérlőt akkor nem lesz megoldás. Nem rendelkeznek az összes piacon lévő boxszal és azok vezérlőivel. Tehát szükség van egy lelkes felhasználóra, aki valamennyire ért is hozzá és akkor talán lesz megoldás. Sok más box esetében így lett megoldás.
-
®abstract®
őstag
válasz
FerNandor
üzenetére
A SLIMBOX orosz fejlesztésű egyedi Android rendszer kimondottan TV boxok ra fejlesztve. Jó pár modell re lehet telepíteni ! 45 fajta ! Készülékre elérhető!
ha jól láttam akkor kétfajta droid verzió van.
A rendszer multi nyelves tehát van benne angol és magyar is.Én már több napja lecseréltem a gyári rendszert erre és biztos hogy
fogok visszatérni arra ami volt mert ez több szempontból is jobb számomra
hiányosságok vannak benne pótolva és hasznos menüpontok is megtalálhatóak.Az fejlesztő oldal orosz nyelvű, én javaslok egy böngészőt ami le tudja fordítani. [link] javasolt fórum ahol hasznos infókat lehet találni: XDA fórum [link]
Ja most nézem hogy le lehet fordítani A fejlesztő oldalt több nyelvre is magyarul is tud
[link] -
cof
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
Még a Nightly-t is kipróbálhatod. Erre nem tudok mit mondani, szét kell szedni és megnézni milyen chip van benne, lehet jött ki még egy verzió. Van ebből már rengeteg... Ezért sem ilyet vettem hanem Tanix TX3-at, sok szívást lehetett olvasni itt az X96 MAX-ról az utóbbi hónapokban.
Ha nincs LAN sem akkor nem rávaló .dtb-t használsz. Pl. lehet, hogy csak 100M a LAN benne.
-
FerNandor
őstag
válasz
FerNandor
üzenetére
Ezt raktam fel most tisztán egy pendrive-ra: CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2.5-Generic.img.gz
aztán a 905x3 4gb 1gbit ment dtb.img-nek. szépen feltelepült, újraindult a ce és továbbra sincs wifi. -
Beni2360
félisten
válasz
FerNandor
üzenetére
SD Formatter
Lehet, hogy 2x kell elindítani. -
Beni2360
félisten
válasz
FerNandor
üzenetére
Szerintem kezd elölről az egész felírást.
A letőltött zip fájlt bontsd ki és kapsz egy .img végü fájlt és ezt a win32 imagerel írasd fel és ne formázd amit win kérni fog majd mehet a dtb.img bemásolása a gyökérfájlba, és ha van remote.conf. Majd jöhet a kártya be rezet gomb nyomása+ áram alá helyezni majd addig nyomni a rezet gombot amíg a CE logó meg nem jelenik. -
cof
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
Ez az új BOX ugye? Teszteld a mostani kártyával is amit használsz, hogy bootol-e. Ha nem akkor ezen is egy elszuperált Android rendszer van és tenni kell rá egy másikat, mert azt hiszem csak pendrive-ról bootol. Volt több ilyen az utóbbi hetekben itt.
Mexel leírása? Az már ezer éves nem? Még a LibreELEC-hez készült.
-
cof
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
Belena-t én nem használok, próbáld mással is. De semmiképpen ne formázd a kártyát, mert a képfájl felírása után lesz rajta egy partícionálatlan terület valóban, de azt a CE megicsnálja. A Windows meg azért rinyál, hogy majd ő megoldja. Csak akkor a CE nem fog bootolni...
-
nfsu17
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
Az mpeg4 h264 AVC 4k60 az valóban ki tudja fektetni a boxot, nem arra találták ki. Ha van x265, h265, hevc vagy hasonló elnevezésű, azt kell mobilon beállítani.
Másik kollégának.
A hdmi bemeneten lehet a színeket variálni. Tv menüben. Végig kell menni a beállításokon. Fényerő, kontraszt, szín, stb. Azért van.CoF
Mit tud az a kábel három dodóért, amit az egy dodós nem tud? Mert vannak annyiért is. Az a szép zacsi csak nem két dollár.
na viccet félre...ha jobb jobb, lehet benevezek egyre, van egy dolláros kuponom úgyis.
Én baseus 5V3A tápot vettem anno, de nem tettem be, mert a gyári is jó eddig. -
blakey
titán
válasz
FerNandor
üzenetére
Vannak drágán árazott sz@r kábelek és olcsó de jó kábelek, utóbbiak átcímkézve a drágára ugyanúgy drága lenne. A HDMI kábeleknél nem az ár a fontos hanem a minőség, és ez gyártónként eltérő lehet, egy AudioQuest Pearl (1m) kategória "Tesco" címkével 999 HUF lenne, AQ-ban meg tudjuk hogy mennyi, a töbnszöröse. Tehát azt kell, érdemes figyelembe venni, hogy mennyire jó a belső felépítése, jó az árnyékolása, stb.
-
FerNandor
őstag
válasz
FerNandor
üzenetére
most nézem, hogy az 1080p megjelenítéséhez mpeg dasht kell bekapcsolni, na azt én nem is tudom bekapcsolni, mert "proxy is required". Egyre jobb. bonyolultabb nem is lehetne

Csak már azt sem találom, ami alapján az év elején berendeztem a másik boxot
átmegyek asszem a másik topicba.
-
ztsoft
őstag
válasz
FerNandor
üzenetére
Itt a válasz rá, [link].
Én úgy oldottam meg, hogy csináltam egy WL nevű lejátszási listát, majd az összes videót ide mozgattam át onnan. Ezután a Youtube kiegészítőben megnyitottam a lejátszási listák-t, majd a WL-en állva a helyi menüben a Megtekintés később-re nyomva. Így a WL lett társítva a Megnézendő videók menüponthoz.
Igaz, lehetne simán is használni a WL-t lejátszási listának, de talán így kevesebb gombnyomással lehet eljutni hozzá.
Még egy dolog, ez csak a Youtube kiegészítőben van így, máshol a videókat megnézni, hozzáadni a WL lejátszási listán lehet.
Nálam WL, de bármi lehet a neve.
-
válasz
FerNandor
üzenetére
Az Incomplete mappát akkor érdemes használni, ha használsz Watchdog kiegészítőt. Ez azt csinálja, hogy ha új anyag kerül a merevlemezre, akkor automatikusan beteszi a médiatárba. Ha a torrentkliens elkezdi letölteni a filmet, a Watchdog érzékeli, és be szeretné olvasni, de miután még folyamatban van a letöltés, ez nem sikerül neki. mikor meg már letöltődött, nem próbálkozik újra. Ha az incomplete mappába tölti először, amit nem figyel, akkor nincs ilyen gond, mikor végez helyezi át a végső helyére, az addon csak akkor érzékeli, és olvassa be.
-
FerNandor
őstag
válasz
FerNandor
üzenetére
Egy kis kiegészítés az akadásra.
Ez a 21.Bridges.2019.1080p.BluRay.DDP5.1.x264.HUN.ENG-pcroland. Laptopon semmi gond nincs, de most transmissiont megállítva sem jó, ugyanúgy akad, mással nincs probléma. Kliensben újreellenőriztettem, nem volt hiba. lehet, hogy nem szereti a CE Kodi ezt valamiért. -
Beni2360
félisten
válasz
FerNandor
üzenetére
Nem kéne, hogy gondot okozzon a lejátszás a HDD-ről, úgy, hogy közben fut a transmission, nem? - Hát ha nekem a NAS-n megy fullon 12 MB/s a letöltés akadozhat a lejátszás de sedelésnél szerintem nem. Ott inkább hálózati gond lehet. nekem is voltak akadások az egyik boxon mire nagy nehezen rájöttem, hogy a LAN kábelnél volt kontakt hiba.
CoF - nekem 2 db NTFS HDD van a boxon és simán megy a lejátszás igaz az nincs a letöltési sorba.
Az is igaz, hogy nem szeretik egymást a Tr és az ntfs hdd. -
-
cof
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
Miért akarod megállítani? Amúgy a BOX-al indul az is a háttérben alapból, ha nincs csatlakoztatva a HDD akkor nyilván nem tud majd mit seedelni, és piros lesz minden, oda olyan HDD-t tennék ami nem lesz máshova csatlakoztatva. Egyébként is most már eléred bárhol a HDD-t a hálózaton.
Megállítani is lehet természetesen, ha a kiegészítőkben kikapcsolod.
-
Beni2360
félisten
válasz
FerNandor
üzenetére
Hát ha a boxon beállítottad a letöltési útvonalat a Tr-ben mivel azt ott kell.
Itt a GUi-ban a tr beállítás így néz ki.
Win hállozati megosztása videó, kép amin két HDD van rádugva.
A befejezetlen fájlok mappa szerintem meg kell mivel azt olvastam, hogy kevésbé lesz töredezett a HDD ha egybe teszi át. -
cof
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
Windows 10 gondolom? Beninek van pár videója a hálózati csatolásról, ahhoz nem értek mert Windows 7-et használok.
Minden eszközt a media mappa alá csatol fel a rendszer. Nálam így néz ki az elérési út:
/var/media/sda1-usb-Hitachi_HTS54503/Filmek/De a Kodi fájlkezelőben is látod, hogy milyen címkével csatolta fel a HDD-t.
Nálam így néz ki a TM beállítása.
Pipa kivehető a befejezetlen fájlok elől is, de nálam a Watchdog miatt szükséges.
-
-
-
cof
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
Le kell tölteni természetesen egy kiegészítőt hozzá.
A Thoradia repository ajánlott. [link]
Aztán ebben van sok torrent kliens, Transmission, qBittorrent, rTorrent...
Én a Transmission-t ajánlom telepíteni. Be kell állítani egy felhasználó/jelszó-t a kiegészítő beállításaiban, és onnantól kezdve elérhető, akár böngészőből (HTTP://BOXIP:9091), telefonról, Windows GUI-ból.
Transmission Remote GUI. [Windows] [Android]
Csatlakozás után beállítható a letöltés helye, és ugyanitt lehet hozzáadni Torrent-et is. Lényegében ugyanúgy néz ki a dolog mint ha a saját gépünkön futna egy uTorrent pl. csak itt egy távoli gépre csatlakozunk, jelen esetben a BOX-hoz.
Maga a kliens meg fut szépen a háttérben Kodi alatt.
-
FerNandor
őstag
válasz
FerNandor
üzenetére
Lehet, hogy megtaláltam az összefoglalóban, az előbb csak androidosat láttam. Egyelőre azt olvasom.
Szerk: (#72989) CoF a Minixen fut CE, ami az AVR-re van kötve. A hálóban 96max plus egy TV-re kötve, CE-vel.
Igaziból azt nem tudom, hogy, ha a Minixen fut a torrent, külső HDD-kkel, akkor ez az egész folyamat hogyan néz ki, hogyan épül fel. Hogyan kerül oda a torrent file a CE boxra, milyen eszközön kell letölteni a torrent file-t a torrent oldalról stb. De közben kezdem akkor olvasni, amit találtam.
Szerk 2.: bár ez, amit most találtam LE alatti torrent futtatásról szól, nem CE-ről. De azért olvasom
-
nfsu17
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
Szerintem ezt is átnézheti az, aki mostanában tervez CE-t indítani, Kodi-t használni.
https://logout.hu/bejegyzes/szabi_3/kodi_beallitasa_es_hasznalata_coreelec_rendszeren.html
-
-
mexel
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
Nem tudom volt-e már válasz mert nem olvastam még végig a topikot, de erre a megoldás egyszerű, én minden boxon így állítom be a távot mert az alap beállítás szerintem is botrány, nem értem miért nem módosítják.
A megoldás: a Keymap Editorban beállítod hogy videó lejátszás alatt a play/pause-t hozzárendeled az OK gombhoz. Akkor ha megnyomod az OK gombot, pause lesz. Megnyomod mégegyszer indul a videó és az OSD eltűnik. Ennyi. Plusz én még hozzáadom a vissza nyílhoz hogy lépjen ki a videóból ( stop-ot rendelek hozzá)
Az osd menüt pedig hozzáadom a menü gombhoz ( 3 kis vonal)
Ezek minden távon megvannak és ezekkel kényelmesen kezelhető máris minden. -
gyűrű
addikt
válasz
FerNandor
üzenetére
Tötlsd le az estuary mod v2 skint innen
Kiegészítők telepítés zipből, majd felszínek és telepítés ebből a Guilouz repoból.Settings / Add-ons / Install from repository / Guilouz Repository / Look and feel / Skin" and install Estuary MOD V2.
- Select the skin to "Settings / Appearance / Skin".
Ott a menüből ki tudod kapcsolni az osd-t.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
FerNandor
üzenetére
Én is plazmát használok, én azt csináltam, hogy beállítottam, hogy pause esetén induljon el a screensaver és screensavernek azt állítottam be, hogy dimmelje a képernyőt. Beállítható, hogy mennyire, szinte teljesen sötétre is lehet. Elvégre az állókép is beleéghet, nem csak a menü feliratok.
A play/pause-ra pedig ott a dedikált gomb a TV távirányítóján, azt használom, nem a box-ét. -
junkpod
nagyúr
válasz
FerNandor
üzenetére
Ezt tanulmányozd.
Kodi keymap -
Csicsóka
őstag
válasz
FerNandor
üzenetére
A leg1xerűbben a keymap editor KODI addon-al tudod ezt megtenni. Ott csak nyomkodni kell az adott funkcióhoz kiválasztott gombot, és az elmenti ebben a formában a /storage/.kodi/userdata/keymaps könyvtárba, ahová való ez az .xml fájl, de itt kézzel is szerkeszthető.
Bonyolultabb a remote.conf szerkesztése, hogy az eleve azt a kódot továbbítsa, ami pld. egy i billentyűzet leütésnek felel meg. -
Csicsóka
őstag
válasz
FerNandor
üzenetére
a fullscreenvideo az egy külön Kodi Add-on?
Nem, az egy szekció a keyboard.xml-ben, ami csak a teljes képernyős videó lejátszáskor aktív. A menüben bóklászva, zenét hallgatva stb. pedig inaktív.
pld:
<keymap>
<FullscreenVideo>
<keyboard>
<o>PlayerProcessInfo</o>
<o mod="longpress">PlayerDebug</o>
</keyboard>
</FullscreenVideo>
</keymap>Itt az o billentyű alap funkciója ki van bővítve, hosszú nyomásra debug infóval.
-
Beni2360
félisten
válasz
FerNandor
üzenetére
Megértem az aggódásokat de pl én így szeretem a pause gombnál.
-
nfsu17
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
Plazmát nézek és nem akarom több percekre ott hagyni a feliratokat, ha meg kell állítanom a filmet.
Erre van a képernyővédő. Nekem 5 perc után kapcsol és egy dizájnos órát mutat a képernyőn. -
cof
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
Valahol be lehet állítani, hogy hány másodpercig legyen aktív az OSD, meg még pár apróság, de most nem emlékszem, hogy hol láttam mert nem volt rá szükségem.
Mindenesetre a beállítások legyen Profi, akkor mindent látsz amit szerkeszteni lehet.
De ha nyomsz egy stop-ot, akkor is onnan tudod folytatni ahol abbahagytad, mert rákérdez, hogy folytatod-e vagy az elejéről kezded a filmet. Azt hiszem 5 percnek kell eltelnie a filmből, hogy éljen ez a funkció.
-
-
-
nfsu17
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
Ezt én is észrevettem, hogy így működik és kicsit zavar engem is. Magamtól eddig nem jöttem rá a megoldásra.
Meg én még amit szeretnék, az a frame-enkénti léptetés...magyarán képkockánként. Valahol azt olvastam nem lehet, aztán később olyat is, hogy már lehet. Külföldi oldalakon...stigma
Nálam a var/media/xy helyen van a hdd (jelen esetben sd kari).
A transmission settings fájlja a userdata, addondata-n belül van a pluginben. Settings.json talán a fájl.
Abban vannak a beállítások...nézd meg ott, mi van download dir-nek beállítva.
A thoradia repoból ki lehet venni a transmission zipet, ha mókolatlant keresel. Én is azzal tolom. -
mikrofon
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
"Egy kikeresett videó végén nem lehet valahogy belépni az adott csatornára?"
Ezt én nem tudom, mert igazából én a smart youtube-t használom android alatt. Meg legtöbbször a telefonról osztom meg képernyőtükrözéssel a nézni kívánt youtube műsort..."Egy LG led TV-n megy ez a box. Filmmel 23.976-nál eddig nem volt probléma. (a TV 24Hz-et ír, de kadenciahelyesen megy, akadás nélkül)"
Nah ezt most nem nagyon értem. Én is így tapasztaltam, a 23.9.. esetén is. Sőt ha 1080p /59,9... nézek akkor a 1080p60-ról (mert ugye a GUI ezen van) "átvált" a tv 1080p60-ra a tv-n megjelenő kiírás szerint. Ebből én arra következtettem hogy valójában a tv nem tudja. Most akkor mégis tudja, csak kerekítve írja ki. Vagy nem is kell ezzel foglalkozni?
Mondjuk amin meglepődtem, hogy az én androidomban, be lehet kapcsolni a hardvermonitort, és akkor többek között a hdmi kimeneti felbontása és frekvenciája is megjelenik a fejlécben. és ott mondjuk ha a videó felbontása nem kerek, hanem valami X9,9... akkor ez az érték jelenik meg, míg a téve az egészre kerek értéket írja ki....
Zavaros nekem ez a dolog. -
mikrofon
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
"Ebben az Add-onban nincs olyan keresésre lehetőség, hogy elkezdem beírni a dolgokat és feldobja a javaslatokat?"
Estuary MOD V2 - KODI 18 skin-t ha felteszed az tudja.
A kiegészítő modulok közül szerintem ez az és szerintem külön is feltehető:
- AutoCompletion for virtual keyboard : This addon is needed to show autocompletion of keyboard."elmegy a kép kb 1 másodpercre teljesen,"
szerintem ez meg az AFR, beállítja a frekvenciát, legalábbis megpróbálja. Ha nincs változás, akkor pl az ért is lehet, mert 23,9... vagy 29,9.... vagy 59,9.... frekvenciát próbálja meg beállítani, de valójában ezt nem támogatja a tv-d. Legalábbis én kipróbáltam a box-omat egy noname olcsó hd led tv-n és ezt tapasztaltam személyesen....
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- A következő évtizedbe repíti a NAND hatékonyságát a Samsung új kutatása
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Windows 11
- Lexus, Toyota topik
- Projektor topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- KártyaPC topik (Odroid, Olinuxino)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen,MS3634,100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

fogok visszatérni arra ami volt mert ez több szempontból is jobb számomra
na viccet félre...ha jobb jobb, lehet benevezek egyre, van egy dolláros kuponom úgyis.

vargalex
DoItYourself