- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ikolum
csendes tag
válasz
SunMount3r #103475 üzenetére
Még nem vettem meg ezért is kérdezem. Fölöslegesen nem akarok venni ha nem lesz gyorsabb. Usb 2.0 van de az nem gyorsabb mint az Sd kártya foglalat.
Pl. Erre gondoltam :
Kingston Datatraveler 32GB USB 3.2 -
syler123
veterán
válasz
SunMount3r #103398 üzenetére
Akkor a levegőbe kellett volna nyomtatnia az egészet. Kell hozzá lábakat nyomtatni és meg van oldva.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #103395 üzenetére
Szerintem pl. a sarkokon lévő csavartartó "rudakat" lefelé meg lehetne hosszabbítani, hogy a Box alja alatt több hely legyen a szellőzésnek. De mundjuk ezt Tinkercad-ban kb. 10 perc alatt még én is meg tudom csinálni.
-
bear_
aktív tag
válasz
SunMount3r #103317 üzenetére
A streaming nem érdekel, meg a rajta lévô android sem, mert coreelec-el fogom hasznâlni. A gigabites lan is a torrent miatt kell.
-
®abstract®
őstag
válasz
SunMount3r #103301 üzenetére
sokfajta tv boxot is tesztelnek nem csak rockchipest
meg nem csak cece-rece-libre-meg recefice téma van a fórumban hanem más is
-
®abstract®
őstag
válasz
SunMount3r #103272 üzenetére
sejtettem
csak ezeknek a tv boxoknak a nagy része ipari hulladék ott is csak évek óta eladják marketinges szöveggel-vagyis pénzt csinálnak ebből is a csikszemek🤔 profik,na!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
SunMount3r #103149 üzenetére
Mindkettőhöz adnak ventit. Csak az a gond, hogy a haverom, aki összerakja, nem tud forrasztani. Remélem azért van nagyobb veti 12mm-es vastagsággal. Legjobb lenne ha találnánk nyomtatható házat a Vontar X4-hez. X96Max+ -hoz is az itt ajánlottat módosítottak, így már befért az ARCTIC F9 Silent. Kicsit bumfordi lett, de csendes, nem melegszik.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
SunMount3r #103057 üzenetére
Fura, hogy a 12k-s box tudja, a sokkal drágább TV-k meg nem. Régebben vettem 4K-s TV-ket, szerintem azok közül tudta valamelyik. Maradtam a legolcsóbb FHD-s mellett, mert ezen jobban tetszett az alacsonyabb felbontású felvétel.
Edifier R1280DB-nek nagyon vacak távja van, a DBs-nek már sokkal jobb. -
pinnacle
nagyúr
válasz
SunMount3r #103052 üzenetére
Igen, a TV-nél nem működik a saját távirányítós szabályozás optikánál. Illetve, mintha drágább TV-ken lett volna erre lehetőség.
-
sony309
őstag
válasz
SunMount3r #103054 üzenetére
Nemrég vettem egy Denon hangsugárzó párt és egy sztereó erősítőt, nem volt elég ereje az erősítőnek. Míg a másik TV-nél tökéletesen teljesített.
Ezért lett a soundbar. -
sony309
őstag
válasz
SunMount3r #103050 üzenetére
Nem lesz jobb, már kipróbáltam. Vettem és el is adtam.
Nem adott ki elegendő jelet a fejhallgató kimeneten.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
SunMount3r #103050 üzenetére
Edifier R1280DB-m van, nagyon gyenge a fejhallgató kimenet SONY KDL50WF665-nél. Hangcsúszás nincs a TV hangszórójához képest. Optikán tökéletes, viszont csúszik a TV hangszórójához képest. Ezért inkább leveszem a TV hangját. A box távirányítójával lehet szabályozni a hangerőt, nem kell a hangfal mütyür (Edifier R1280DBs jobb ha kell valakinek a hangfal távja, mert nagyobb) távját használni. Egyébként nem tudom ez, hogy lehet, nem csak a hangfal távirányítójával lehet vezérelni optikánál?
-
btraven
őstag
válasz
SunMount3r #103035 üzenetére
Most látom hogy adnak hozzá alis Vontar Store-ban HDMI kábelt?
-
sony309
őstag
válasz
SunMount3r #102954 üzenetére
OK, igazad van.
-
sony309
őstag
válasz
SunMount3r #102951 üzenetére
Kösz, de nem működik a távirányító.
btraven:
Mint az állat!
-
Csabi1984
addikt
válasz
SunMount3r #102926 üzenetére
Nem ide akartam írni
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #102928 üzenetére
Akkor az AVS Fórumosok Tone Mappingeljenek csak ha akarják, nekem jó így ahogy van.
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #102926 üzenetére
Nekem egy Sony XW5000 projektorom van ami natív 4K HDR, habár tudom hogy a fényerő nem az igazi HDR-re. Az Oppo és a Homatics/Ugoos képe is teljesen rendben van, pedig egyelőre még nincs dedikált moziszobám.
-
zazenke
őstag
válasz
SunMount3r #102857 üzenetére
de az ugoos rendszere átalakítható hogy a google play és androidtv nek lássa és fusson rajta az ennek megfelelő plex és ne a mobil verzió. Bár ezt itt szerintem már mindenki megcsinálta aki kíváncsi az androidra is és nem csak "CE the best"
-
zazenke
őstag
válasz
SunMount3r #102851 üzenetére
nekem az eredeti nem tetszik kifejezetten csúnyának látom .inkább én is vennék hozzá egy külön vevős légegeret több funkcóival
-
zazenke
őstag
válasz
SunMount3r #102849 üzenetére
Az még olcsóbban megvan 6 körül már ugyanilyen van mint a gyári
-
Dolphine
addikt
válasz
SunMount3r #102801 üzenetére
Rosszul fogalmaztam.
Eszem ágában sincs a CE fájljait piszkálni.
Akkor volt rá szükségem, amikor fájlokat másoltam a boxban lévő SD kártyára (háttérképek) -
cof
veterán
válasz
SunMount3r #102779 üzenetére
Erre 5V/3A tápot is csatlakoztathatsz, ki fogja használni. Szóval elbír ez 2 HDD-t is.
-
nfsu17
veterán
válasz
SunMount3r #102774 üzenetére
Nem biztos, hogy beválik.
Lehet az usb-re nem küld elég kraftot. De a fw miatt, nem a táp miatt.
Nekem van itthon két 12V 1.5A tápom.
Egyikkel jó a hdd, másikkal csak kattog.
Szvsz igen, a minőség a lényeg, nem csak a betűk rajta -
nfsu17
veterán
válasz
SunMount3r #102771 üzenetére
Tipikusan úgy hangzik, mint ha a box tápja kevés lenne a boxnak+hdd-nek egyszerre.
Még olyan szokott hasonló esetben lenni, hogy másolsz a hdd-re mondjuk lanon, aztán x idő után leáll a másolás, eldobja a hdd-t, jobb esetben 5s múlva vissza is csatolja.
Nálam az erősebb táp egy ilyen dolgot megoldott.
Ugye a hdd felpörgése indukálja a legnagyobb áramfelvételt, ami elveszi a box elől a kraftot = újraindul a box.
Restart után már pörög a hdd, tehát kisebb árammal elvan = nincs újraindulás.
Aztán ugye bármi is lehet.
Vannak usb elosztók, melyre lehet tenni plusz tápot.
Ha nem akarsz új tápot adni a boxnak, akkor 'tápos' usb elosztóba tedd a hdd-t tesztre -
zazenke
őstag
válasz
SunMount3r #102642 üzenetére
én meg pont ezt szeretem kevés gomb és pici
-
gyűrű
addikt
válasz
SunMount3r #102610 üzenetére
Nem töltöttem le, annyit nem ér, főleg hogy nincs is valódi 4k dv verzió ebből.
-
gyűrű
addikt
válasz
SunMount3r #102608 üzenetére
Van abból picit nagyobb verzió is.. -
aldebaran
addikt
válasz
SunMount3r #102603 üzenetére
Hát, most néztem bele, kb 20 percet a Dark pheonix-be belső hálón, ami uhd, bdremux, truehd, felirat... 47GB.
nem akadt.
De nekem mind1. Csak ajánlottam annak, akit érdekel. Sajna, a kinhank g1-en csak usb 2.0 van, de wifi6 van benne. -
gyűrű
addikt
válasz
SunMount3r #102603 üzenetére
Ez így van, egy usb3 gigabit lan adapter simán hoz 300 felett ami valóban szinte mindenre elég.
..és 5=8 ezer Ft. -
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #102539 üzenetére
Igen.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #102524 üzenetére
Egyelőre az új kernel alatt (5.15), de majd backportolják ha lesz rá igény.
-
mikrofon
veterán
válasz
SunMount3r #102526 üzenetére
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #102518 üzenetére
Az AM6B / AM6B Plus mindig is 150$ körül volt, most 60k körül beszerezhető ingyen postával, vám nélkül. Azóta sokat gyengült a forint és amire megnő a kereslet, annak valamennyire fel is megy az ára, ráadásul ez kifutó modell.
Addig vegyen mindenki amíg lehet kapni, mert egyszerűen nincs párja tudásban. Projektorosoknak, Samsung TV-seknek is kiváló a VS10 és a custom EDID-del kikényszeríthető LLDV mód miatt. A 3D MVC is újra terítékre került, elképzelhető hogy azt is hamarosan implementálni fogják. -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #102506 üzenetére
Igen
-
Wade0303
aktív tag
válasz
SunMount3r #102506 üzenetére
Mindent amit az FFMPEG támogat, tehát a válasz igen.
-
ztsoft
őstag
válasz
SunMount3r #102192 üzenetére
Tudnak róla, nem foglalkoznak vele.
-
imangasta
csendes újonc
válasz
SunMount3r #102171 üzenetére
Hogy lehetne illetve milyen progival lehetne átkonvertálni, kódolni népszerű formátumba úgy hogy ne romoljon a minőség egyáltalán és a bitráta is maradjon meg , és olyan formátum legyen amit a tv-k is támogatnak?
-
ztsoft
őstag
válasz
SunMount3r #102183 üzenetére
Nincs extractor, pont ez a baj.
-
imangasta
csendes újonc
válasz
SunMount3r #102169 üzenetére
Itt van néhány minta, vlc playerel vágtam ki, a mov-okat is avi-ba mentette de a bitrátán nem változtatott. Vágtam ki avi-kból is meg mov-okból is. https://mega.nz/folder/VZNkBBQJ#Ktn59_ShTRiJ1AsX3ni3vQ
-
hunaqua
addikt
válasz
SunMount3r #102159 üzenetére
S905X2 és X3 cuccra NG ,az S905X4 NE
-
mexel
veterán
válasz
SunMount3r #102146 üzenetére
Nem igazán. Most pl egy Vontar X3-on kicsit állítgattam és azóta egyáltalán nincs szaggatűás omegával. Nem tudom mi volt ami éppen megoldotta ( nem is akarom elkiabálni) de most akáthány pause-t nyomok hibátlanul megy tovább. Nem boxfüggő
-
zazenke
őstag
válasz
SunMount3r #102146 üzenetére
sajnos nem tudom de azt igen hogy nem véletlen sztárolom az ugoos am6b+ itt annyira. szerintem ha csak a CE számít akkor nagyon jó(másban nem igazán). Még talán a saját távszabályzó hiányzik hogy egyazon távval kapcsoljam be és működtessem a CE rendszert. ez nem megy . Én a sajátjával bekapcsolom pl egy áramszünet után és a ce indulása után már a tv CEC-el kezelem. Nem találtam hozzá olyan config fájlt mint ami a dunének is van.
-
CsMike
tag
válasz
SunMount3r #102131 üzenetére
Gyári meg volt, és ahogy kell minden lement róla gyárira , na de akkor fw csere lesz úgy tűnik
-
apszi
őstag
válasz
SunMount3r #102134 üzenetére
Csalóka a kép, de nem, nem a káva széle, az még odébb van. Nem overscan jelenségről van szó.
-
lali303
tag
válasz
SunMount3r #102131 üzenetére
Vagy még jobb egy slimbox firmwaret tesz rá.
link -
nfsu17
veterán
válasz
SunMount3r #102077 üzenetére
Nem biztos.
Ezek az sd olvasók a boxokban kb usb2 sebességűek.
A box usb3-ba dugott kártyaolvasóval esetleg lehet javítani a sebességen -
nfsu17
veterán
válasz
SunMount3r #102072 üzenetére
De hát az android belsőről fut, CE meg sdről, most írtad.
Plusz almát a körtével.
De ez már épp elég különbség, sd nem szereti a pici fájlokat, belsőnek meg kb mindegymexel
Mindenhonnan visdzamegy a főoldalra.
Videóból, youtube listából, menükből, tv2 playből, mindenhonnan. -
gyűrű
addikt
válasz
SunMount3r #102072 üzenetére
Akkor azt kell használni.
-
gyűrű
addikt
válasz
SunMount3r #102067 üzenetére
Sok kicsi fájl beolvasása sokáig tart. Ettől még gyors a rendszer filmekre és zenére is.
Képek beolvasásánál némileg lassul, ez természetes. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #102049 üzenetére
Erre nem tud senki válaszolni valamit? Vagy nálam lenne lassú az SD kártya? Pedig igen "jófajta" (elvileg) és még van is egy csomó hely rajta.
-
Csabi1984
addikt
válasz
SunMount3r #102058 üzenetére
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #102005 üzenetére
De HDMI kimeneten mindenképpen a passthrough kell, hiszen máskülönben nem lesz az erősítőn teljes értékű hang. Az átkódolás az más történet, pont azt kellene állítania a usernek, mert az nem általános felhasználás. Továbbra is szerintem.
#102002 blakey hanem mihez?
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #101999 üzenetére
Ez ok, de ahhoz nem kellene odaírni hogy 5.1 vagy 7.1. Ráadásul tévéknél az optikai kimenet folyamatosan küldi a jelet, ha azon hallgatod az erősítőt ha nem. A passthrough beállításának sincs jelentősége, mert a legtöbb lejátszóba nincs DAC. Tehát pont a passthrough beállításának kellene alapértelmezettnek lennie. A beállítás lehetősége az ok, csak szerintem az alapértelmezések már nem jól vannak beállítva.
Összegezve. Olyan beállításoknak kellene alapértelmezettnek lennie, amit amúgy a felhasználók többsége használ. Ilyen az SMB is, főleg egy hálózati lejátszó esetén.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SunMount3r #101982 üzenetére
Nálam is csatlakozik automatikusan a wifire a 9.2.8-as rendszer is.
-
apszi
őstag
válasz
SunMount3r #101959 üzenetére
Megnéztem X96-on 9.2.8-al, automatikusan csatlakozik a wifire kikapcsolás után is. Egyébként nem tartom kizártnak én sem, hogy stick-el működne. Azért az mégis csak egy másik hardver elem. De persze próba cseresznye.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
SunMount3r #101982 üzenetére
igen, még megfelelő
-
nfsu17
veterán
válasz
SunMount3r #101977 üzenetére
Én sem használok wifit, mert ott a kábel, de sztem sem ez a rendes működése.
9.2.8-ról (meg bármelyik főverzióról főverzióra) frissítést nem fog a box beadni, neked kell betenni az update mappába a .tar update fájlt. CE oldalán letölthető amit akarsz.
Persze ha adott boxra van frissebb, kompatibilis CE.
Amúgy Leiáról (9.2.8, python2) nem érdemes ezzel a frissítési módszerrel mondjuk mátrixra (python3) frissíteni, mert lehetnek gondok. Túl nagy a különbség a két rendszer között.
Viszont mátrixról én már mentem nexusra, most omegára, igazából működik minden, ami nekem kell, mert ez mind python3 már.
Én most frissítettem nexusról Omegára..egész pattogós érzésre a rendszer, YT videók meglepően gyorsan indulnak.
Egy sd kártyán volt először az omega tesztre, aztán ott lepődtem meg, hogy ez kártyáról gyorsabb, mint a nexus belsőről.
Aztán rádobtam belsőre is az omegát és tényleg gyors.
Persze lehet placebo, meg nap/holdállás, mittomén, holnap meg már ugyan olyan lesz -
válasz
9.2.8-ról nem lesz automatikus frissítésed szerintem.
A GT1 mini támogatott a 21.0 Omega alatt, nézd meg azzal. -
kutga
félisten
válasz
Még 20.5 alatt próbáltam, azóta frissítettem 21-re, de maradt a kábel. A 9.2.8 úgy látom már Legacy verzió, nem tudom kap-e frissítéseket.
-
kutga
félisten
válasz
SunMount3r #101975 üzenetére
Úgy tűnik egyedi hiba. Nálam TX3 van, de olyan gyatra a wifi, hogy inkább kábellel használom, persze, ha nálad nem megoldható, akkor ez nem játszik sajnos. Amit meg lehetne próbálni, az egy usb-s wifi stick, ha van esetleg kéznél, vagy egy régi router ap üzemmódban.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #101959 üzenetére
Erre nem tud senki semmi magyarázatot? Vagy ez amúgy mindenkinél így működik?
Ahol használva van a Box, ott az Ethernet kábelezés kizárva, így muszáj, hogy a Wi-Fi jól működjön CE alatt is.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #101261 üzenetére
Csak, hogy pontosan értsd, hogy miért te kezdted.
Ennyit válaszoltam:
Erre te elkezdted más irányba terelni a beszélgetést, mert szerinted én értettem félre, pedig nem, qrvára eltévedtél a gondolataidban. A Fire TV Sticket gyakorlatilag nem tudod másképp használni, mint hálózati lejátszóként, igen, a Kodit is, de ezt írtam, te gondolsz egyebet.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #101259 üzenetére
Idéztem a kérdést és válaszoltam. A további beszélgetést te terelted ebbe az irányba és ilyen stílusban.
…egyszerűen arcbamászó pofátlanságnak tartom már azt a stílust, amivel megpróbálsz lekezelni és kikérem magamnak! - főleg, ahogy szándékosan ebbe az irányba tereled a legtöbb beszélgetést és nem csak velem. Tulajdonképpen nincs jogod kikérni magadnak, inkább bocsánatot kéne kérned, hogy miért nem érted a leírtakat és másokat terelsz rossz irányba. Ezt a stílust most már befejezheted, mindenhol és mindig ilyen irányt vesznek a beszélgetéseid, nem érted, amit kérdezel és utána még te sértődsz meg, ha a kérdésre jó választ kapsz. -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #101257 üzenetére
hálózati alatt én a LOKÁL hálózati lejátszást értem. - B+, szerinted én mit értettem? Tényleg ennyire tolod a …? Kodit kérdeztél, Kodira válaszoltam és jól. Rohadtul nem válaszoltam a "streamingre". Pontosan a Kodira és annak lejátszási képességeire válaszoltam. Ha ennyire nem érted, amit te írsz, akkor jobb, ha nem is kérdezel.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #101255 üzenetére
Ne is legyen, értelmetlen kérdéseket teszel fel. Vedd meg és használd, hálózati lejátszásra jól használható, jól megy rajta a Kodi, a "streamingeket" is jól lehet használni. Hálózati lejátszás meg egy féle van, mindent, ami nem a saját USB-jéről (arra amúgy sem nagyon használható) kerül lejátszásra és a tartalmakat routeren (hálózaton) keresztül éri el, azt hálózati lejátszásnak hívunk.
-
gyűrű
addikt
válasz
SunMount3r #101252 üzenetére
Pedig blakeynek van igaza.
Ezek hálózati, network/streaming eszközök.
Az amazon így is hívja őket, "streaming stck"
Nincs rajtuk pl usb3 bemenet, nincs semmilyen audio kimenet sem.
Ennek ellenére szinte teljes értékű média lejátszásra alkalmasak kodival.
Illetve az összes hdr /dv és HD audio hangot is le tudják játszani. -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #101252 üzenetére
Szerintem ezt félre érted. - Mit lehet azon félreérteni, hogy "A Kodi-t hálózati lejátszásra is használod rajta?"? Esetleg "félre fogalmazol".
A Stick-en nincs alapból normális lokál lejátszó és a Kodi-t meg trükközni kell rá. -Van Fire TV Stick 4K Maxom. annyira nem bonyolult telepíteni egy apk-t, egyszerűen X-Plore-t telepíted az áruházból, és hálózaton keresztül szinte bármi telepíthető. Ennyi a "trükk".
Tehát nem OLYAN hálózati lejátsszára "találták ki", amire én gondoltam. - te milyen hálózati lejátszásra gondolsz? Minden, ami hálózatról megy, az Fire TV Sticken is megy.
A Netflix, stb.-s Streaming-et meg én nem így hívom, de szerintem más se. - félre fogalmazol, ki gondolt itt Netflixre és tsai-ra? -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #101248 üzenetére
A Kodi-t hálózati lejátszásra is használod rajta? - A Fire TV Stickeket másképp nem nagyon lehet használni, hálózati lejátszásra vannak "kitalálva"
-
tozso76
aktív tag
válasz
SunMount3r #101243 üzenetére
3 különböző kínai tv boxot használok(tam). Digi Gbit net, nincs wifi 6 routerem és azt kell hogy mondjam, más liga a firetv max wifi kapcsolata-sebessége. Mind a 3 kínai boxnak adnom kellett lan kábelt hogy, stabil legyen a hálózati használat. 2 firetv maxot használok. Soha nem éreztem a vezetékes net hiányát. Netflix 4k, hbomax, kodi, smarttube. Ezeket használom. Minden megy szépen, ahogy kell.
-
mexel
veterán
válasz
SunMount3r #101243 üzenetére
Nem hiszem hogy az a kicsi stick valami sokkal komolyabb wifivel rendelkezne
Szerinterm tesztelj le pár darabot, a nagyobb "dobozos" boxoknak az előnye hogy tudsz hozzá tenni wifi sticket ami jobb lehet vagy építesz hozzá plusz antennát valami régi kidobandó eszközből, sok ilyenről van kép és leírás. Az sokat segít állítólag.
-
mexel
veterán
válasz
SunMount3r #101237 üzenetére
Ez sajna előfordul. De egy falon keresztül ha nincs túl messze a router szokott menni. Sokan mondták hogy nekik nagyon jól müxik a wifi. Szerintem helyfüggő sokszor. Próbáld meg pl egy telefon vagy laptop hogy működik ott ahol a box lenne, ha azok sem 100-asok akkor a box tuti nem lesz az, de ha erős a jel akkor esélyes hogy menni fog. Tesztelj le egyet. A Fire tv annyival jobb lenne? Nem hiszem
-
zsiga68
őstag
válasz
SunMount3r #101237 üzenetére
Én egyszer a fűtéscső mellett húztam el a kábelt... Sőt volt amikor le a pincébe és aztán fel a pincéből a másik szobába a fütéscső mellett..
-
mexel
veterán
válasz
SunMount3r #101228 üzenetére
Szerintem kb mind ugyanaz lehet. Nem használom a wifit a boxokon, nekem mindig kábelről megy. Nyáron szoktam, de ott kb fél méterre van a router, azzal jó. Az hogy 1-2 szobán kersztül milyen csak hallomásból tudok válaszolni. Van akinek jól megy van akinek nem annyira, Szerintem ez sok mindentől függ. De az összes ilyen "olcsó" boxnak kb ugyanaz lehet a wifije, igaz lehet tuningolni antennával ha annyira fontos. Én mindig a madzagos megoldást javaslom, az a tuti stabil
-
thomyerk
tag
válasz
SunMount3r #101175 üzenetére
a hdd kapcsán: bocs nem írtam, eddig ment mással, usbn kapta a tápot, most nem pörgeti ez a cucc hanem kattogtatja, elég rossz hangja van
a hardware kérdésben inwarel kiszedtem dolgokat belőle. 4 GB belső ramja van, amlogicos 4 magos proc (azt már nem írta pontosan milyen). illetve valami newtont írt még.
lejátszáshoz fx media playert próbáltam de kiírta hogy “
This device does not appear to support the Android Storage Access Framework.”. amit írtál mx player-el azt írta no video found amikor az usbre mentem. mintha nem ismerné fel a külső hddt, vagy nem tudje olvasni a tartalmáz. doboz sajnos nincs, csak egy tokban küldték -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
SunMount3r #101169 üzenetére
Beraktam az ÖF-be nfsu17 frissített leírását a CE alatt használható TM és qB kliensekről, a 66. pontnál találod.
-
joydrv
aktív tag
válasz
SunMount3r #101165 üzenetére
Nálam egy nas-ra van téve TM és az asztali pc-ről vezérlem egy tm-guival. Van amikor felszalad a torrentek száma 200 fölé is, de semmi gond nincs vele.
A QBit gyorsabb a többszálas letöltés miatt, de meg is tudja akasztani a netedet, ami nem előnyös, ha közben pl. nézel valamit, amihez kell sávszél.#101163 Gaben19
Van lehetőség bármilyen sebesség kézi beállítására. -
mexel
veterán
válasz
SunMount3r #100945 üzenetére
Fogalmam sincs. Régi hiba.
-
mexel
veterán
válasz
SunMount3r #100943 üzenetére
Nem, mindenféle fajtású és különböző SOC-al szerelt boxoknál és mindenféle CE vel tapasztaltam
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #100919 üzenetére
Ha rá van kötve akkor nem kell csatolni. Abban az esetben érdemes ha csak bizonyos mappát akarsz látni, vagy ugye távoli pl. NAS elérés.
Gyári skinben nem lehet kitenni.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #100915 üzenetére
Nem listáz ki semmit.
A forrásmeghajtót neked kell felvenni. Ha felvetted akkor csak a mappákat és médiafájlokat listázza ki amit a Kodi le tud játszani. Pl. .mkv, .avi, iso, .mp3 stb...
Ha mindent látni akarsz akkor Beállítások - Fájlkezelő
Itt is ugyanúgy fel kell venni a forrásmeghajtót.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #100913 üzenetére
Biztos.
Videók - Fájlok
Külön Fájlok főmenü sose volt a gyári skinben.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #100907 üzenetére
Kint van alapból.
-
hunaqua
addikt
válasz
SunMount3r #99797 üzenetére
Nem
-
hunaqua
addikt
válasz
SunMount3r #99777 üzenetére
Csodák nincsenek.Viszont ezt a melegedést sem kell túl misztifikálni. A felhasználók jelentős részénél semmi problémát nem okoz. Több boxom is van,s még ebbe egyik sem pusztult bele.
-
hunaqua
addikt
válasz
SunMount3r #99697 üzenetére
...,hogy meg tudd venni
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
SunMount3r #99697 üzenetére
Azt tudni kell, hogy panelban lakom és külön szobában van a router meg a készülék. Gyengének érzem benne a wifi-t, és picit nyűg mire letölti a borítókat a filmekhez/sorozatokhoz.. Van wifi erősítő a router és a lejátszó között az előszobában..
-
gyűrű
addikt
válasz
SunMount3r #99676 üzenetére
A homatics boxok is 905x4=ek pl. és feltehető
azokra a coreelec 21 ne nightly, ami:
kodi 21 omega.
Meg a coreelec 20 ne nightly ami meg:
kodi 20 nexus.
És ez még csak az NE, ami ezeknél a boxoknál a dolby visiont tudja.
Az ng is feltehető, de ott nincs dv.
Van aki szerint a 20 stabilabb.
A 2 ne verziónál én nem látok lényegi különbséget, de a 21re jönnek új dolgok a kodi ból a 20ra meg csak javítások.
A kodi 21 pl megkapta pár napja a komplett advancedsettings puffer beállítást a GUI ban,..
Ez pl a 21 nightlyban lesz a következő CE verzióknál. -
neo81
senior tag
válasz
SunMount3r #99676 üzenetére
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #99672 üzenetére
NG = Next Generation
NE = New Era
NO = New Order
Ebben a sorrendben. Jelenleg NE az "újabb".
X4-re felmegy az NG és az NE is -
hunaqua
addikt
válasz
SunMount3r #99672 üzenetére
NG-t is lehet. Párhuzamos jelenleg a fejlesztése. Az NG működik android nélkül is .Az NE csak android mellé. Várhatóan egy fejlesztés fog maradni,és nem lesz támogatott a belső telepítés.
"blakey" osztotta meg pár napja ezt az információt.
-
Danecay
addikt
válasz
SunMount3r #99627 üzenetére
Szia! Gondolom ez az Amazonos kütyü lenne. De márvajánlották, lehet éppen Te, csak akkor arra nem kaptam választ arra, hogy pl a Play áruházból bármit rátelepíthetek e, pl. Sweet TV, Yettel TV, vagy csak az előretelepített népszerű app-okat tudja jó minőségben kezelni?
Van erre most valamibakció is esetleg? Bocs éjszakás voltam, most keltem fel és nem olyanbsokára indulhatok is vissza a melóba. -
hunaqua
addikt
válasz
SunMount3r #99569 üzenetére
...legalább megy!
-
hunaqua
addikt
válasz
SunMount3r #99566 üzenetére
Itt a másik alternatíva a 3D ház nyomtatás! Az egyszerűbb?
Nekem fent sincs a venti. Egy lényegesen nagyobb szellős ház,ami jól is néz ki. Az egyik legjobb "olcsó" kínai jelenleg a Vontar X4,csak eszméletlen ronda. Ebben a házban még jól is néz ki. Amennyiben meg forrasztani kell, akkor szerintem az ismeretségi körödben biztosan meg tudják oldani.Kb 3 perc.
-
hunaqua
addikt
válasz
SunMount3r #99564 üzenetére
Ez egy nagyobb,lényegesen jobban szellőző ház.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #99554 üzenetére
Szerintem kissé túlárazottak a box-hoz képest ezek a kit-ek. Itt is csak a ventilátor dobja meg egyébként lefele a hőfokot igen, aztán még a bekötést így is neked kell megoldani házilag.
Akkor már olcsóbb alá egy ventilátor, és nem kell szerelgetni sem.
-
hunaqua
addikt
válasz
SunMount3r #99547 üzenetére
Lehet az Alin nagyon jó házakat venni kb.10-13usd áron pl. a Vontar X4-hez is akár ventilátorral. Ráadásul egy átlátszó házban jól is néz ki.
-
cof
veterán
válasz
Hát ha jó lenne a hűtés ezeken az olcsó vackokon, akkor lehúzhatná a rolót a Vontar hűtőventilátoros biznisze.
Mondjuk én most tettem nemrég a Tanix TX3-ra egy 50x50x20 mm-es bordát, ez már ugye nem megy rá alapból mivel nem fér el az alkatrészektől, ezért van egy 20x20x1.5 mm-es rézlemez magasító is a SOC-on.
Ugye volt az a terv, hogy majd egy érzékelő kapcsolgassa a ventilátort rajta, de azt elengedtem inkább mert télen és nyáron is más lesz a házban a hőmérséklet. Viszont egy 12V-os ventilátort szépen meghajt az alaplapi debug kimenet 3.3V-ja és zéró zajjal még éjjel is.
Nekem inkább az a bajom, hogy nem voltak képesek 2 lyukat fúrni a bordának gyárilag keresztbe, hogy az ember tehessen rá egyet normálisan, mert a rögzítéssel most megint bajban vagyok ezzel a batár nagy bordával. A befőttes gumi hosszútávon nem nyert, mert nem bírta a hőt és megkeményedett.
Bár most már ha újrakezdhetném akkor másképp is csinálnám a nyomtatott ház tervezést, mert inkább használnám gyári állapotában, hogy lefele néz a SOC, viszont akkor mehetne alá egy jó kis Intel rézmagos CPU borda, és a ház alja is ki lenne vágva neki. De majd legközelebb, egy új SOC-nál megjátszom.
-
ClydeMasterHard
csendes tag
válasz
Igen, most látom, hogy tele a YT is videókkal, hogyan kell lecserélni a bordát nagyobbra... Akkor mégsem ajánlott a Vontar
-
hunaqua
addikt
válasz
SunMount3r #99498 üzenetére
Az NG-s verzió tökéletes ,ott mehet akár önállóan a belsőre is. Az NE verzió még gyengébb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Dell EqualLogic PS4210E (SAN) szerver, 12x SAS 6TB tároló, két PSU, két vezérlő kártya, RAID, iSCSI
- Apple iMAC 24" M3 8/256 Green
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged