- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FingR86
őstag
-
csibe1
addikt
válasz
kenand #94195 üzenetére
FireStick az lehet lesz nálunk is, mert tervben van a Netflix, és a tévék nem biztos, hogy tudják a saját alkalmazásukkal. (3-5 éves fullHD tévék)
"Egy közös kis szerver van (mini PC-n Xpenology) , az szolgál ki minden boxot."
Egy ilyen nem lenne rossz itthon, hogy mindenki egy helyről nézhesse a filmeket; de mindig elmarad idő és ismeret hiányában.
Egy ilyen közös szerver alá mekkora vas kell minimum?Ünnepek alatt használtam legutóbb a TX9S-t, el is felejtettem, hogy van hozzá CE az SD kártyán. Nagyon jól szuperált.
Az viszont fura volt, hogy az androidban kellett neki beállítani az időt. -
e90lci
senior tag
válasz
kenand #94008 üzenetére
Szia
A box 2/8-as.Próbáltam egyet feltelepül,újraindítás után nem tölti be a desktopot (xface).Meg telepítésnél amikor betölti,eth0 (utp port ) nincs net nem is kér dhcp-n magának címet.ifconfig szerint running.RX-TX érték 0.Gondolom dtb vel van valami.Próbálkozom még,hátha összejön.
Köszi a segítséget. -
LLKobe
veterán
válasz
kenand #92851 üzenetére
Pontosan ezért gondolkodom én is valami android alapú cuccon, csak én a youtube miatt.
CE alatt a UI egy fos, és folyton köcsögölni kell az API key cserével, gyakran lehal stb.
A twitch addon még rosszabb, ott hetente lehet a key-t cserélgetni, pont mikor ledőlnék nézni, akkor fosik be.Elegem van az egészből. Ha nem chromecast, akkor valami LAN-os boxot veszek androiddal.
Asszonynak is ilyen van a nappaliba a TV alatt, bekapcsolod, és megy, pont. -
T95Z
csendes tag
válasz
kenand #88912 üzenetére
Sajnos nekem sem jó,régen működött szépen az HBO Go Eu 1080p-ben,a régi s912 boxomon,mióta le kellett frissíteni a 9.2.8-ra azóta elindul a film,megáll és akár 5 másodpercet is vár mire elindul újra.
CPU frekijét is lejjebb vettem,de így sem jó.Már nem tudom mit próbáljak ki,azt megfigyeltem ha a DRM-ben médiánál csak videóra állítom,szépen megy,de akkor nincs hang.Hanggal együtt akad. Hálózat rendben, mert a másik boxon 905x3 mátrixon simán megy. -
ztsoft
őstag
válasz
kenand #88880 üzenetére
A telepítő script is az entware-ből telepíti a netdata-t, plusz a hőmérséklet kijelzéséhez szükséges csomagokat, meg leszedi a konfig fájlokat tartalmazó zipet a boxhoz.
Persze, onnan is lehet telepíteni, de nem fog működni a hőmérséklet kijelzés a boxon, anno blakey is megjárt vele.
-
-
válasz
kenand #88687 üzenetére
Ez a stick jó CSR 8510, alzanal sem drága vagy ez is jó
-
Márton
nagyúr
válasz
kenand #30818 üzenetére
Tudom, hogy 3 éve volt, de én most tartok itt.
HCI módban van a BT adapterem, de nem reagál az up parancsra. Vajon miért? -
-
-
mexel
veterán
válasz
kenand #77728 üzenetére
Már nem csinálja ezt, működik Vontar X3-on és X96Max+ on is kis droid módosítással.
Be lehet jelentkezni és megy az élő adás is. Tesztelve.
A gond az hogy a műsorújság nem vezérelhető sem egérrel sem távirányítóval. ( vagy sz@rul van az app megcsinálva, vagy szándékosan ilyen hogy ne használják így)
feltételezem egy tapipados távirányítóval működne. ( ha megér ennyit ez az app egyáltalán) -
mexel
veterán
válasz
kenand #77657 üzenetére
Nekem ezek nagyon régóta mennek, kb azóta amióta kezdődött ez az API kérdés. csak nem nagyon merem már többre feltenni, valahol volt szó a limitekről de nem találom sajnos.
Annyit találtam hogy napi kvóta van stb, azt hiszem ez erre vonatkozik, de felhasználók számáról nem szól.
-
Marcsello31
őstag
válasz
kenand #76280 üzenetére
Ok köszi, majd megnèzem, láttam egy videón ahol szét szedték a h96max x3at szomorúan láttam, hogy ott is egy fostalicska pici hűtőborda van benne, mi lenne ha alul megtamogatnám egy csendes 12v pc ventivel?
. Na mindegy majd ha megjött megírom èn is hogy mi van. Köszi a segítséget.
-
-
ztsoft
őstag
válasz
kenand #76123 üzenetére
Látom, nem sikerült elolvasni, hogy mire írtam (digitális jel előállítása, majd vissza alakítása, DAC). Ugyan annyi köze van az optikaihoz, mint a HDMI-hez.
Sehol nem írtam, hogy nem jár minőség romlással.
Több helyen olvastam, hogy az optikai vagy koax felvetésben a koax-ot hozták ki jobbnak, de csak akkor, ha valódi, erre való 75 Ohm-os kábel használunk.Azért van egy pár film, ami 6.1-es, [link], de volt Magyar film is, csak már a címére nem emlékszem (lehet a DVD gyűjteményemben meg is van).
Én bekötöttem a 7. hangfalat is, pedig csak virtuális 7.1-et tud az erősítőm (Dolby Pro Logic IIx).
-
hunaqua
addikt
válasz
kenand #76096 üzenetére
Tökéletesen,csendben működik CE alatt egy 3.5 aktív házban egy 4 TB WD Purple. Hibátlanul megy fel-le 0/24-ben éjjel nappal. Maximálisan ajánlom. Az sem elhanyagolható,hogy akinek gyenge ,kiszámíthatatlan Net van ,ott sem lehet probléma lejátszáskor hisz magáról játszik . Így a letöltési idő és sebesség is releváns,amikor lejött onnan hibátlanul játszható.
-
-
joydrv
aktív tag
válasz
kenand #76092 üzenetére
Ma már nagyon sok eszköz képes DLNA elérésre vagy samba megosztásra. Szinte minden hálózatképes eszközzel lehet így fájlmegosztást csinálni és bárki bármiről elérheti és le is tudja játszani pl. a megosztott filmeket. Boxok, PC, telefonok, tabletek, laptopok, tv... mind ilyenek. A NAS attól több egy kicsit, hogy több szoftverrel ki lehet egészíteni mindenféle dolgokkal. Elsődlegesen egyébként nem otthoni felhasználásra készült, hanem cégeknek, hogy dolgozók mindenhonnan elérjenek adatokat és fel is tudjanak tölteni, illetve RAID-tömbökben biztonságban legyenek a cég dolgai. Otthon pl. filmek vagy zenék esetén ezek azért nem életbevágó fontos dolgok, így nincs is általában szükség többszörös túlbiztosításra. Legfeljebb letöltöd még egyszer, ami elveszett egy HDD hiba vagy egyéb miatt. Egyszóval zenélni, filmezni, torrentezni bőven elég rádugni 1-2 HDD-t pl. egy boxra, nem kell komolyabb NAS-ban gondolkodni.
Az erősítőről csak annyit, hogy a komolyabb erősítőkben nincs semmilyen DAC, csak egy sor analóg bemenet (vagy ha van is, egy kapcsolóval az egész digitális forrás, plusz balansz, hangszín, egyék hangkiemelők lekapcsolhatóak). Ugyanis szép, tiszta hangot, csak így tudsz kinyerni az erősítődből. Most a házimozi erősítőket ne vegyük ide, azokon van mindenféle bemenet, de nem hasonlítható egy komolyabb sztereó rendszer zenei hangjához. Az mozis effektekre van kitalálva.
Tehát, ha pl. egy boxon van dedikált beépített DAC és hozzá analóg rca kimenet, az a legjobb párosítás az erősítő felé. Én ilyet eddig csak a Beelink GS King X-en láttam. (De biztos van más lejátszókon is csak szét kell jobban nézni.) -
joydrv
aktív tag
válasz
kenand #76084 üzenetére
Már raktam össze xpenós gépet. Ismerem valamelyest. Annyira nem voltam oda érte.
A legolcsóbb és persze teljesen legális megoldás, egy Tanix tx9s boxra egy omv-t tenni, ahogy
(#76082) hunaqua
kolléga említette is.
Mehet rá elosztókkal akár 4 normál méretű HDD is. (én csak ennyivel tudtam hirtelen kipróbálni) [link]
Felraktam pár napra tesztelgetni. 7 ezer x forintért gyakorlatilag kijön egy egész jó kis NAS. Filmezéshez, zenéléshez mindenképp elég.
Egy dolog, amire szerintem nem árt ügyelni, hogy legyen bekötve egy szünetmentes táp. Az omv esetében ez különösen ajánlott. -
kokokka
addikt
válasz
kenand #76042 üzenetére
Nem nagyon értem én ezt. PC-ről, böngészőből ráküldve azt írja helytelen a jelszó avagy a mail cím. CE felületén ugyan ez. Telóról meg txt-t ráküldve elsőre belépett. De mindegy is volt, mert én 720p-hen nem nézem, az 1080p meg mindegy mit állítok akad, megáll, nézhetetlen. Szóval szerintem elengedem ezen a boxon a Netflix-et. Cserébe a YT meg nagyon szép, mégha nem is HDR, ráadásul egyedül ezen az eszközön jön ki egyedül az 5.1 róla. Több nem, de az legalább igen.
-
gyűrű
addikt
válasz
kenand #76042 üzenetére
az egy Vp9 es agyontömörített "1080p" volt. A 720p h264-es stream is tömörített nyilván, de majdnem dupla annyi adatot küld, mint a vp9 HD...A h264-es 720p jobb képet ad , nem mosódik annyira... Lehet hogy egy sima HD tévén nem látszik, de egy 4K tv-n katasztrófa a vp9 netflix.
-
-
kzkz
őstag
válasz
kenand #75787 üzenetére
Köszi az infókat, meg blakey-nak is.
Akkor úgy tűnik az lesz, hogy Netflix-re, Youtube-ra marad a TV, Kodira meg egy külön box, ha a Mi box-al nem jutok stabil működésre az cache XML mókolása után se.
Ha így külön box-on lesz a Kodi, akkor nem jobb neki egy Raspberry Pi 4?
Raspberry Pi 3-at használtam ezelőtt, de az ugye nem tud 4K kimenetet, meg ott szerintem kevés a RAM, az 50GB-os videó anyagokkal már el se indul, hanem újraindítja magát a Kodi.
-
farkas-j
őstag
válasz
kenand #75788 üzenetére
Köszönöm a segítséget neked is és Beni2360-nek is! Végül a Beelink GT-King mellett döntöttem, remélem nem lőttem mellé. Időtálló megoldásnak tűnik. Kicsi fáj a szívem a Zidoo Z10 Pro miatt (75eFt-ért hozzájutottam volna) de a pénztárcám meg hálás lesz hogy féláron kipipálva az igényem
-
Csicsóka
őstag
válasz
kenand #74826 üzenetére
Megkeresed az adott addont a .kodi/addons-ban. Pld. plugin.video.hbogoeu A resources könyvtárban van a settings.xml.
Benne rákeresel a hidden sztringre. És ezt látod:<settings>
<!-- Account -->
<category label="30440">
<setting type="text" id="country_code" visible="false" default=""/>
<setting type="text" id="operator_id" visible="false" default=""/>
<setting type="text" id="operator_name" visible="false" default=""/>
<setting type="bool" id="operator_is_web" visible="false" default="true"/>
<setting type="text" id="operator_redirect_url" visible="false" default=""/>
<setting type="text" id="individualization" visible="false" default=""/>
<setting type="text" id="customerId" visible="false" default=""/>
<setting type="text" id="username" visible="false" default=""/>
<setting type="text" id="password" option="hidden" visible="false" default=""/>A password bekérő mezőben a beírt szöveg rejtve van bekérve.
Nem kell mást tenni, mint az option="hidden"-t kitörölni, és már is látod mit írsz be a távval.
Így fog kinézni az aktuális sor:<setting type="text" id="password" visible="false" default
Bármelyik másik addon is e szerint működik, lehet hegeszteni.
-
Beni2360
félisten
válasz
kenand #74856 üzenetére
Volt itt egy alternatíva a sz.gépről hálózaton keresztül pl a Yt appba való beírásra. Annak idején az API sok számsor beíráskor használtam. DE már nem emlékszem rá. Itt nem alkalmazható?
ha jól emlékszem akkor a böngiben kell megnyitni a CE-t és a TV kiválasztva a beírni valót a böngi jobb alsó sarkában van lehetőség beírni az adatokat. -
ztsoft
őstag
válasz
kenand #74509 üzenetére
Rockchip-re van CE? Szerintem nincs, "CoreELEC is a ‘Just enough OS’ Linux distribution based on Kodi1 technology for popular Amlogic hardware.". Az LE-t meg írtam, hogy erre a típusra nincs.
(#74512) csubyy
Talán ha a /storage/.update könyvtárba másolja, akkor frissül. A /tmp a RAM-ban van, újraindítás után el is tűnik a tartalma.
-
csibe1
addikt
válasz
kenand #74505 üzenetére
Nálam wifi-ről megy a youtube, nincs vele gond. Feltettem a smartyoutube-ot, minden rendben. Az androidon is van Kodi, de ott se jönnek be a film infók magyarul meg CE alatt se.
A CE-nél meg nem szenvedtem a youtube-al, mert nem jött össze az api kulcs, az inkább tartaléknak van.
Nekem arra kell, hogy a régebbi LCD tévémen tudjak youtube videókat nézni, meg az újabb x65-ös filmeket, sorozatokat lejátszani a pendriveról. -
mexel
veterán
válasz
kenand #68301 üzenetére
Én szét szoktam szedni a boxot, a ledet óvatosan felfelé hajlítom. A box tetejére ( mivel átlátszó) egy kis kb 1x1cm-es fekete szigszalagot teszek a led fölé és egy kis csíkot a ledre is, denem az egészre.
Így halványan látszik a led fénye, mert egyébként idegesítően erős fényű. ( ahogy jó pár boxon. Nem értem a gyártókat, ők nem nézik megsoha ezeket? Sok eszközön divat az idegesítően vakító fényű kék vagy más led, nem értem miért kell. ) -
kotipas
csendes tag
válasz
kenand #67982 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Ali-n körülnézve Tanix TX9s 25 $-ért találtam, X96 Air-t pedig 35 $-ért (4/32)Az fontos kérdés lenne, hogy ha az androidot meg szeretném tartani és SD-ről futtatni, akkor fel tudom csatolni valahogy a belső tárhelyét a masinának ?
A felezős módszerről is olvastam, de bevallom, ahhoz még nem érzem magam elég gyakorlottnak.
-
cof
veterán
válasz
kenand #68002 üzenetére
Megy USB 2-n. De akkor mi értelme az X3-nak, pont az USB 3 amivel többet tud mint egy, S905 vagy S912.
De majd ma megnézem, hogy mi a helyzet, eltelt már két hét mióta próbáltam utoljára.
Amúgy köszi a válaszokat mindenkinek, ezzel kapcsolatban. De úgy nézem, hogy egyedül vagyok az 2/16 X96 Air-al ebben a topikban, és ezen még a kijelző sem megy CE alatt... lehet, hogy az USB 3 is másképp működik mint a többin.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- HP Omen i7-8700K, GTX 1050Ti 4Gb, WiFi, Bluetooth
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest