Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-02 19:05:38

LOGOUT.hu

Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13551) Brain75 válasza djrobaa (#13549) üzenetére


Brain75
senior tag

Az ígért képek.





/LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/

(#13552) Tecsa válasza Brain75 (#13551) üzenetére


Tecsa
aktív tag

Végülis ez a csapágy ház lenne a gyenge pontja mondjuk egy kormánykerék cserének? Tudom a motort is jobban tudom vele terhelni, de azt csak 20%on használom.

Én csak elmondom a véleményem, nem értek hozzá, bár úgy látom az itt nem követelmény!

(#13553) Brain75 válasza Tecsa (#13552) üzenetére


Brain75
senior tag

Ez biztos hogy elbir egy nagyobb kormánykereket.

/LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/

(#13554) VegyesTamás válasza Brain75 (#13551) üzenetére


VegyesTamás
senior tag

Komoly cucc ! ez már masszív! :C :R

Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli

(#13555) atomeec válasza Brain75 (#13551) üzenetére


atomeec
senior tag

Egész jól mutat. Milyen anyagból van? Valami tömörebb műanyag (bocs a megfogalmazásért, de nem értek hozzá :B )? Mennyibe fájna egy ilyen? Súlyra mennyit ad a gyárihoz képest? Méretek jók lettek? Köszi előre is ha válaszolsz :R

(#13556) SirAlo válasza Brain75 (#13551) üzenetére


SirAlo
aktív tag

Ilyet kellene belerakjon a Logi is alapbol, vagy legalabb akinek torik ilyet kuldjon cserebe

(#13557) Shoo


Shoo
senior tag

Nahh tegnap megjött a cserélt G27. Vadi újat kaptam az említett G szériás dobozban. Csak doksit találtam a dobozban, a P/N alatt az áll, hogy Rev. 004. Remélem ma lesz elég időm kipróbálni. :)

Galaxy S9; Galaxy Watch; Galaxy Note 8; Dex Station; Asus Zenpad 8.0

(#13558) RSVRocky


RSVRocky
csendes tag

Sziasztok

szeretnék minél több tanácsot kikérni, ezért fordulok hozzátok. Nemrég beruháztam egy Thrustmaster T100 típusú kormányra, melyet PS3-hoz használtam f1, GT5,6. Nem voltam elájulva tőle, de az árához képest kaptam FFB-t. Egy hónap használat után viszont valami szétesett a belsejében és balra kanyarodásnál pattogó, zörgő hangot hallatott. A hang egyre rosszabb lett, így visszaküldtem. Egy hónapja várok a szakértői véleményre, persze ebbe beleestek az ünnepek is.

Nagy az esély rá, hogy beszámítható lesz egy másik, komolyabb kormányba, így fontolóra vettem két alternatívát:
- Logitech G27
- Fanatec GT3 RS V2 + CSR Elite pedalak

Az ár nem számít, csupán 10 euró a különbség. A Porsche kormány és a fém pedalak nagyon tetszenek, bár még csak képeken láttam. A G27 valószínűleg okosabb választás, viszont a H váltó számomra nem fontos. Három nyelven is végignyálaztam a fórumokat és úgy tűnik, hogy a Fanatec egy magasabb liga, azonban megbízhatóságban messze elmarad. Meglehet, hogy a Fanatecet egy éven belül szervízbe kellene küldenem, míg a G27 akár 5 évig is elmehet problémák nélkül? A kormányt valószínűleg napi 1 órára használnám, és ha a PS4 nem fogja támogatni őket, akkor később PC-re is kötném.

Nagyon jól jönne minden információ, vélemény és tapasztalat. Előre is köszönöm!

(#13559) Shoo válasza RSVRocky (#13558) üzenetére


Shoo
senior tag

Előre leszögezném, hogy ne ez alapján dönts, amit most le fogok írni.

Ez csak egy kis összefoglaló, hogy én, hogy jártam.

Karácsonyra megleptem magam egy 1,5 éves G27-el. Egy kevés játék után észrevettem, hogy valami nem stimmel vele, olyan volt mintha a fogaskerekek elkoptak volna, bár az egyetlen látható "sérülés" rajta annyi volt, hogy a fékpedálon volt egy karc.
Mivel még garis, ezért írtam a szervíznek egy igényt, hogy meg akarom nézetni. Leírtam az észlelt hibát és már 1 nap múlva érdeklődött érte a GLS, hogy vinné Miskolcra a csomagot. Jan. 9-én átvették tőlem, 10-én már a szervízben volt. Nem kellett sokat várnom, multhét csütörtökön(16) megjött a válasz, hogy elkészültek. Megnéztem a szervizelési infókat és csak annyi volt ráírva, hogy cserekészülék. 17-én már a GLS-nél volt a csomag, amit tegnap(20) le is szállítotak. A csomagot kibontva egy bontatlan doboz várt rám, az új doboz design-al. Benne csakis vadonat új eszközökkel. A mellékelt tájékoztatóján is a Rev. 004 szerepel.
Ilyen gyors és korrekt (bár ez szerintem messzemenően túlmegy rajta, mégiscsak újat kaptam érte) szervizzel még nem találkoztam.

Szóval, ha fontos a gariztatás, akkor itt egy friss példa rá.

Galaxy S9; Galaxy Watch; Galaxy Note 8; Dex Station; Asus Zenpad 8.0

(#13560) Tomdriver válasza RSVRocky (#13558) üzenetére


Tomdriver
őstag

3 évig használtan G27-et, szint naponta 1-2 órát.
Az elsőt 1 év után cserélni kellett, mert játék közben elkezdett egy irányba húzni - állítólag tipikus széria hiba vot.
A második 2 évig üzemelt és most adtam el hibátlanul, vettem helyette Fanatecet.

A G27 valóban megbízható, ha kifogod. Nem tudom milyen szinten játszol, de szimulátorozáshoz szerintem már kell a load cellás pedál. (Ez többek között a jelinformációt javítja, 256 bitről 1023-ra, lényege, hogy sokkal érzékenyebb tőle a fék adagolás)
Na ez a G27-ben nincs, alapból potméteres, vagyis 256 bit felbontású. lehet javítani ezt Leo Bodnar kábellel, sőt itt Mo. load cellás pedált is gyártanak hozzá kb. 30k-ért - nekem is ilyen volt.

A Fanatec CSR Elite fékpedál alapból load cellás, + a másik kettő is 1023 bitet tud. Kb. egy hete van nálam ilyen, érzetre finomabban adagolható, maszívabb a kialakítása és kényelmesebb a pedálok kialakítása is, legalábbis felnőtt embernek.

A kormány esetében mindég zavart a G27 közép állásban érezhető holt tér, vagyis picit mozdítottad jobbra vagy balra a kormányt, a játékban nem úgy fordult mindjárt. Állítólag az illesztések miatt van - nem tudom.
Fanatec kormány (nekem Forza van, de az ua. tartalomban mint a GT3) érezhetően pontosabb, mások az FFB hatások, nem rángat úgy kerékvetőnél mint G27, érezhető az ékszíjhajtás ütést tompító hatása. Biztos ezt is be lehet állítani brutálra, de aki nem szereti hogy egy kátyu kitekeri a kormányt a kezéből, az a Fanateccel jár jobban.
Fanatec megbízhatóságát nem ismerem, voltak az első szériákkal hibák, de azokat már korrigálták azt hiszem.

Nekem jó választásnak tűnik a csere, főleg a 2 cm-el nagyobb kormánnyal (30) már inkább élethű érzetet ad, mint a G27 27 (28?)sm-es kormánya.

Másnak bizonyára más véleménye van, de én rögtön megszerettem! :)

(#13561) atomeec válasza Shoo (#13559) üzenetére


atomeec
senior tag

Ez boltfüggő is, nem? Vagy direktben lehet bolti garis Logitech-et szervízeltetni? Nekem is pozitív a tapasztalatom, anno leírtam, én is vadi új kormányt kaptam, nem volt semmi időhúzás, nagyon korrekt volt az ügyfélszolgálat (gyári garis, Logi honlapjáról rendelt kormány).

(#13562) Jack@l válasza RSVRocky (#13558) üzenetére


Jack@l
veterán

A Fanatec mostmár jobb vétel. G27 árai nagyon elszálltak, annyit tuti nem ér.

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

(#13563) Shoo válasza atomeec (#13561) üzenetére


Shoo
senior tag

Saturnos volt és ugye nem is a nevemre szólt, de azzal se kötözködtek.

Galaxy S9; Galaxy Watch; Galaxy Note 8; Dex Station; Asus Zenpad 8.0

(#13564) N€T0X|N válasza Tomdriver (#13560) üzenetére


N€T0X|N
őstag

a jelinformációt javítja, 256 bitről 1023-ra

Mármint 8 bitről 10-re. :)

Sent from my keyBoard

(#13565) SirAlo válasza Jack@l (#13562) üzenetére


SirAlo
aktív tag

Inkabb egy arba vannak, ha a CSR elite pedallal veszed nincs valtod, ha valtot is veszel melle mar sokkal tobbe kerul mint a g27, viszont ha meg a sima CSR pedallal + valtoval veszed a Fanatec-et akkor ugyanaz az ara , es en jobban megbizok a Logitechben, loginal cserelheto a kormanykerek es nem annyira muanyag mint a Fanatec

[ Szerkesztve ]

(#13566) Jack@l válasza SirAlo (#13565) üzenetére


Jack@l
veterán

Úgy érzem nem láttál még fanatecet. Minőségibb szerkezet mint a g27. Haverom épp pár hete rakott rá sportkormányt is, és még úgyis mocskos erős ffb-je van alap beállítással.
Szerintem, ismétlem szerintem, jobb ár-érték arányt képvisel a fanatec. (volt a kezemben mind2, láttam szétszedve is)

[ Szerkesztve ]

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

(#13567) atomeec válasza Shoo (#13563) üzenetére


atomeec
senior tag

Jó tudni, ha esetleg később vennék valamit. Köszi :)

(#13568) SirAlo válasza Jack@l (#13566) üzenetére


SirAlo
aktív tag

GT3 RS-re ugy tudom nem lehet mas kormanykereket rakni (ameik kb egy arba van a g27el) ami meg joval dragabb g27-nel azt nem is szamolom

(#13569) Tomdriver válasza Jack@l (#13566) üzenetére


Tomdriver
őstag

Nem véletlen váltottam én is G27-ről. Minőségibb kategória és jobb vezetési élményt nyújt!! :K

[ Szerkesztve ]

(#13570) Tomdriver válasza N€T0X|N (#13564) üzenetére


Tomdriver
őstag

köszi! :)
Tudtam, h. valahol baromságot fogok írni, mert ugye 256 meg 1023 is van, de akkor az nem a bit. :B

(#13571) SirAlo válasza Tomdriver (#13569) üzenetére


SirAlo
aktív tag

Vezetesi elmenybe elhiszem hogy jobb, viszont tartossagra , en nem bizok meg a Fanatec-be

(#13572) N€T0X|N válasza Tomdriver (#13570) üzenetére


N€T0X|N
őstag

Igen, 8 biten 256, 10 biten pedig 1024 különböző pozíciót tud megkülönböztetni a vezérlő.

Sent from my keyBoard

(#13573) Jack@l válasza SirAlo (#13568) üzenetére


Jack@l
veterán

Azt nemtom mit tudsz, de ha haverom rábólint, meg is tudom mutatni a végeredményt. :)
Mindent lehet, csak akarni kell...
(bár az is igaz, hogy gari alatt egy újjal se nyúlnék hozzá)

[ Szerkesztve ]

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

(#13574) RSVRocky


RSVRocky
csendes tag

Köszönöm a sok értékes hozzászólást :)
Épp most kaptam mailt, hogy elismerték a reklamációmat, beszámíthatom egy másik kormányba.
Bevallom reggel még egy hajszállal a G27 vezetett, azonban jelenleg még fej-fej mellett állnak a GT3-al.

Szeretnék ma, vagy legkésőbb holnap délelőtt dönteni, így utoljára még szeretném megkérdezni mindenkitől aki csak olvassa, hogy melyiket választanátok a helyemben :) Ismétlem, főként PS3 Gran Turismóhoz.

(#13575) stairmaster válasza RSVRocky (#13574) üzenetére


stairmaster
tag

Talán ez a cikk is segít a döntésben! :)

(#13576) akela91 válasza RSVRocky (#13574) üzenetére


akela91
addikt

Gt3 pack + 1.

(#13577) RSVRocky válasza stairmaster (#13575) üzenetére


RSVRocky
csendes tag

ez a cikk volt, ami elindította az egészet bennem :D múlt csütörtökön olvastam, azóta csak a GT3-ra tudok gondolni. Csak félek a hosszú távú használatától, megbízhatóságától, komplikációktól :S

(#13578) tikshow válasza RSVRocky (#13577) üzenetére


tikshow
addikt

Nekem október óta van, gyári hibásan jött sajnos, a két hűtőventi közül az egyik hibás volt - zúgott, mint a fene -, de küldtek két darab új ventit azóta semmi gond nincs vele. Igazából műszakilag akkor is hibátlan volt, csak bekapcsoláskor néha-néha felvonyított, de ha újraindítottam párszor akkor elkussolt és csöndbe is maradt végig. Ezt leszámítva nem tapasztaltam hibát vele.

(#13579) wolf033 válasza RSVRocky (#13574) üzenetére


wolf033
senior tag

Mivel nekem G27 van így +1 a G27-nek de ha nem kell H váltó akkor lehet inkább Fanatec.

(#13580) stairmaster válasza RSVRocky (#13577) üzenetére


stairmaster
tag

akkor nem szóltam :DD

(#13581) Tomdriver válasza stairmaster (#13575) üzenetére


Tomdriver
őstag

Ismerem a cikket és az íróját is, teljesen jók a leírások, csupán egyetlen dologgal egészíteném ki: nálam a Forza (GT3) kormány semmi hátrányt nem jelent köridők tekintetében, sőt! Mint írtam a pontosabb irányítás miatt jobban ki tudom használni a pálya szélességét, jobban eltalálom az íveket. A pedál meg pont annyival tud többet, hogy ha esetleg valaki mégis néhány tizeddel kevesebbet teljesítene a kormány miatt (vagy inkább a vezetési stílusodnak nem megfelelő beállítása miatt), azt tuti visszahozod a használatukkal!
Mivel nekem a G27-es pedál is load cellás volt, így inkább a stabilitásával és kényelmével tünt ki a CSR Elite pedál, valamint a gázpedál finomságával és jobb adagolhatóságával.
Ha mint lelkes ex G27 tulajdonos mégis a Fanatecet javaslom már 1 hét használat után is, hidd el, az jelent valamit. Sose mondtam, hogy a G27 valamiben is gyengusz lenne, csak szerintem a Fanatec választás az = egy szintel feljebb lépéssel. :)

(#13582) RSVRocky


RSVRocky
csendes tag

köszönöm az újabb hozzászólásokat!
Nagyon szeretném a Fanatecet, de sajnos félek tőle . . . holnap reggelig még küldjetek információkat, akkor szeretném meghozni a döntést :)

(#13583) tikshow válasza RSVRocky (#13582) üzenetére


tikshow
addikt

Miért is félsz tőle?

(#13584) RSVRocky válasza tikshow (#13583) üzenetére


RSVRocky
csendes tag

sajnos minél többet olvasok róla (főként angolul), annál több meghibásodást, hibalehetőséget tudok meg. Még a load cell fék is okoz gondot némely vásárlónak, van aki a szoftverre panaszkodik, és sajnos a legtöbb tulaj már úgy kezdi, hogy mit reklamált vagy cserélt már rajta. Ezért az a kép alakult ki bennem, hogy a fanatec űberkirály, viszont a G27 egy hosszútávú, megbízható, plug and play megoldás

(#13585) akela91 válasza RSVRocky (#13582) üzenetére


akela91
addikt

Ne félj tőle. Lehet gariztatni azt is ha véletlen rossz darabot fogsz ki, csak el kell majd küldeni. De nem olvasni a GT3-ról rossz visszajelzéseket, csak nagyon ritkán...

(#13584) RSVRocky: Ez mindenre igaz. A fórumozók nagy része ha hiba lép fel , akkor ír be valamit. G27-nek is van ezer meg 1 hibája ami előjöhet.

[ Szerkesztve ]

(#13586) djrobaa válasza RSVRocky (#13582) üzenetére


djrobaa
aktív tag

Nekem is Gt3 van. Igaz egy g25 pedállal, de teljesen jó. Halk és bitang erős az ffb-je. Szerintem egy nagyon jó cucc. Van egy G25-öm is, de nem lehet őket egy kalap alá venni. Az, hogy hosszútávon megbízható e szerintem igen. 1 éve van meg és semmi hiba. Nem lötyög nem kotyog semmi ilyesmi. Ezzel nem akarlak lebeszélni a G27-ről. Azzal nincs összehasonlítási alapom mert még olyat nem próbáltam. Egyikkel sem jársz rosszul. Na, de akkor tőlem is +1 a Fanatec cuccra. 😉

.:: iPhone 13 Pro 128GB ::. Fanatec CSR Elite Wheel - CSR Elite Pedals

(#13587) tikshow válasza RSVRocky (#13584) üzenetére


tikshow
addikt

A Load Cell baromi idegesítő volt nekem is az elején - közel 100.000km-t mentem egy Momoval ami potméteres. Az első 1000-2000 kilométeren állítgattam a fékgörbét DxTweak-el meg az érzékenységet a potméteren. Végül kikötöttem a lineáris - tehát alap - görbe mellett, illetve 5-ös fokozaton. De 7-8al(érzékenyebb) kezdtem, mert egyszerűen szokatlan volt, meg a lábtechnikám is rossz volt. A bokámat mozgattam. Most már "izomból" teljes lábbal beletaposok, így már tutti. :)

Rosszat meg bármiből kifoghatsz. Nézz szét amazon, hogy Thrustmaster TX, TS500-at is szidják páran, mert hibásan kapták meg. Ez van, gyorsan kell őket legyártani hibák bejöhetnek, enyém is hibásan jött, mint pár hsz-el lentebb írtam, de ha visszakeresel, akkor el tudod olvasni, hogy hogyan zajlott a gariztatás. Am javaslom, hogy keress erre G27 csapágyház. Tutti tönkre fog menni. :)

(#13588) RSVRocky


RSVRocky
csendes tag

köszönöm a nyugtató szavakat :)
a váltófülek mennyire használhatóak? Azok elég aprók a G27-eshez képest

(#13589) tikshow válasza RSVRocky (#13588) üzenetére


tikshow
addikt

Ujjra esnek, érzed, hogy kattan, mindig érzékel - fülek nélkül használom. Ezenkívül pozitívumot nem tudok rá mondani, mert az egységet megtöri ez a gagyi cucc. :\ Kb egy az egybe olyan, mint a Formula Force GP-men volt.

(#13590) RSVRocky válasza tikshow (#13589) üzenetére


RSVRocky
csendes tag

bocs, melyik rész gagyi?

(#13591) zolee5016


zolee5016
őstag

Én azt mondom(jelenleg g25-öm van ) ha kiadsz közel 100k-t kormányra,mindegy mi mellett döntesz..
mindekttőben lehetnek hibásak ,de az erős többsége jó...ráadásul mindkét cég jó support-tal renelkezik...ugyhogy dönts belátásod szerint...
(apropó G27...most tart felém egy 1 éves példány 100euroért vettem....lehet most halászni szépen a kinti zavarosban is)

[ Szerkesztve ]

Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---

(#13592) RSVRocky


RSVRocky
csendes tag

és alapból mekkora váltófüleket adnak a GT3-hoz? Mintha többféle méretű is lenne a képeken

(#13593) djrobaa válasza RSVRocky (#13588) üzenetére


djrobaa
aktív tag

A V2 verzióhoz vannak alapból nagy váltófülek. Na meg persze a rengeteg gomb a kormányon is hasznos tud lenni.

.:: iPhone 13 Pro 128GB ::. Fanatec CSR Elite Wheel - CSR Elite Pedals

(#13594) RSVRocky válasza djrobaa (#13593) üzenetére


RSVRocky
csendes tag

köszi, a gombok egyébként kézre esnek? Első re nagyon furcsa volt ez a gombkiosztás, de már kezdem megszokni (persze még csak képeken láttam)

(#13595) stairmaster válasza zolee5016 (#13591) üzenetére


stairmaster
tag

Hol kell halászni? :D :R

(#13596) djrobaa válasza RSVRocky (#13594) üzenetére


djrobaa
aktív tag

Jobban mint a G25 váltóján... Nem kell félre nyúlnod meg stb...

.:: iPhone 13 Pro 128GB ::. Fanatec CSR Elite Wheel - CSR Elite Pedals

(#13597) RSVRocky


RSVRocky
csendes tag

meséljetek még :D
a load cellben valami patron van? Cserélte azt már valaki?

(#13598) tikshow válasza RSVRocky (#13590) üzenetére


tikshow
addikt

A váltógomb. Ahhoz adnak plusz fület, de én anélkül használom, nekem egyszerűen útban van úgy.

(#13599) m0h0senator válasza tikshow (#13598) üzenetére


m0h0senator
őstag

és használat közben lehet nem is érzékeli a mikro kapcsoló a lenyomást ha nem pont középen nyomod a fület.

An odyssey through the realm of consciousness.

(#13600) tikshow válasza m0h0senator (#13599) üzenetére


tikshow
addikt

Lehet, nem nagyon próbáltam.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.