Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-02 19:05:38

LOGOUT.hu

Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40001) speed471 válasza GalaHU (#39999) üzenetére


speed471
aktív tag

Értem melyik kéziféket? A fanatec vagy Thrustmaster TTS Handbrake Sparco Mod?
( nem hagyom van rá garancia nyilván! )

A fanatec oldalán van feltüntetve hogy usb adapter nélkül a kézit nem lehet használni... Lehet félre olvastam.

A TTS hez jár az usb adapter... Fanatec passz
"EU store-ban jelenleg nincs se clubsport, se elite wheel base."
Nem is néztem Elite base-t! Kérdéseim közt volt hogy mi a különbség a Wheel Base V2.5 és Elite közt.
Ami nincs az majd lesz stb...!

Logitechez ki jött a hub-g driver, most kipróbálok vele egy két gamet :)
Picit mások a beállítások.
Igen tudom hogy korábban megtehettem volna csak az idő nagy úr! :D

"Egyébként miért raktál be ennyi felesleges dolgot? Csak pénzköltés gyanánt vagy van oka is? Ja és meg valami, ezeket nyugodtan számold át 1:1-ben euróba majd, mert annyiba kerülnek."

Kíváncsiság kép! Van vázam pl arra fel tudnám szerelni a kéziféket+ váltót.. stb
Nem kell euróba váltanom mert a bank ahol vagyok másképp számol ne menjünk bele matekba, már kipróbáltam más vásárlásnál! Jobban jött ki mint amit a napi árfolyam mutatott... ez van.
De elkövettem azt a hibát hogy először euróba váltottam.
Így olcsóbb :DD szóval az első ár amit írtam 560 000ft hibás volt. :R

Még közel sem biztos hogy kiadok bármelyikre ennyi pénzt!
Elsőnek a logit próbálom beállítani ha minden kötél szakad akkor eladom váltóval pedállal együtt! Elhiszem én hogy jobb a Fanatec vagy a Thurstmaster! Ugyan akkor ahogy olvasom a fórumokat mindegyikbe van hiba... Minőségben nem kétség hogy jobbak.
Itt egy kedves Fórumtárs írt pár sort aki egyértelműen leírta hogy neki volt mind a három azért a logit sem kell lebecsülni az tény hogy a Fanatec a győztes a legtöbb ember szerint.

A kézifék az 100% hogy lesz. TTS fele húz a szívem, de ha átállok Famatec-re akkor eldőlt a kézifék sorsa. Ha nem akkor jön a TTS. :)
Amúgy is Rallyzni szeretek a legjobban.
Meg a Forza 4-et! :D

Igen tudom hogy arcade játék, de az egyik kedvencem! A hangulat, a kocsik.. Imádom!
Rallyból meg kellene valami értelmes, javaslat?

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#40002) jozsi252


jozsi252
veterán

Durva azért hogy jelenleg úgy nagyjából 600k környéke az az ár ahonnan lehet rendelni EU-n belül a Fanatec-től base-t plusz kormányt. Jelenleg nincs készleten olcsóbb Wheel Base sem csak a Podium.
A pandémia miatt vannak ennyire kifogyva a készletből, vagy csak szimplán az emberek nagy részének megfelel ez az ár?
Régebben mikor nézegettem én is, akkor volt bőven választék az olcsóbb base-ből is, de most kicsit elszabadultak az árak. :(
Illetve számomra az is fura hogy a Fanatec nincs leszerződve importőrökkel különböző országokba. Azért ha lenne legalább 1 Magyarországi importőr akik legalább néhány webshopba szétszórják a Fanatec termékeket, biztos többen vásárolnának tőlük.

iPhone 13 Pro Max

(#40003) fatal` válasza speed471 (#40001) üzenetére


fatal`
titán

"A fanatec oldalán van feltüntetve hogy usb adapter nélkül a kézit nem lehet használni... Lehet félre olvastam."
Ha nincs fanatec bázisod.

A kézifékükkel sok a probléma, Thrustmasterét nem tudom, annak meg brutális az ára. TH8A is használható kéziféknek, nyilván nem ugyanolyan (én gondolkodom mégegy TH8-on, hogy legyen kézifék is, váltó is).

#40002: Gyártási problémák és chiphiány az oka szerintem. Vagy jönnek új termékek, bár nem hiszem, hogy mindkét terméküket egyszerre cserélnék.

(#40004) GalaHU válasza speed471 (#40001) üzenetére


GalaHU
őstag

Nekem Fanatec van, a TM-ét még nem próbáltam. Az a jó a Fana szettben, hogy minden egymásba tudsz dugni és a végén a PC-hez csak egyetlen USB-n kapcsolódik a Base, semmi más csiribiri nem kell.

Nekem is volt mindhárom jelöltedből, sőt még most is a padláson vannak 40 másikkal együtt (gyűjtöm a kormányokat) és valóban igaz hogy mindhárom rendszer mellett lehet pro-kontra érveket hozni. Ugyanakkor általános vélemény, hogyha a legjobb minőséget keresed akkor a Fana a befutó, jó kompromisszum és gyári cuccokkal kiválóan fejleszthető a TM, a Logi meg egy kipróbált, de idejétmúlt technika.

Az eddigi írásaid alapján úgy tűnik nem okozna gondot finanszírozni egy Fanát, úgyhogy hajrá!

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#40005) Csavez™ válasza speed471 (#40001) üzenetére


Csavez™
veterán

"Amúgy is Rallyzni szeretek a legjobban." Pont ahhoz kéne valami erősebbet venned, nekem 2x törött el a műanyag, 3x cseréltem potmétert, a support közölte erre nincs garancia, az aprón adtam el párezer forintért. Gyenge mint a harmat, egy erősebb rántás és megtörtén a baj, a rallyban meg olyan gyorsan kell reagálni, hogy nem tudsz figyelni rá "hogy csak okosan húzd meg".
4 vagy 5 éve rángatom a mostanit, látni is a túlhúzásokat.

(#40006) speed471 válasza fatal` (#40003) üzenetére


speed471
aktív tag

fatal:
"Ha nincs fanatec bázisod." Köszönöm! :)

GalaHu:
Nekem Fanatec van, a TM-ét még nem próbáltam. Az a jó a Fana szettben, hogy minden egymásba tudsz dugni és a végén a PC-hez csak egyetlen USB-n kapcsolódik a Base, semmi más csiribiri nem kell.

Igen vágom de most mi az igazság??
Cshavez azt írta: Gyenge a kézifékük...Akkor lehet jobb lenne egy Thrustmaster szett?
Számomra azért érthetetlen az egész mert nem kis pénzről beszélünk és ennyi erővel nyugodtan maradhat a logitech egy TM kézifékkel ami nem véletlen annyi amennyi!
Igaz volt olcsóbb is, ez van.

Ill : "Amúgy is Rallyzni szeretek a legjobban." Pont ahhoz kéne valami erősebbet venned, nekem 2x törött el a műanyag, 3x cseréltem potmétert, a support közölte erre nincs garancia"
Nesze Fanatec, ez vicc kategória nálam. :Y

Most szórakoztam a beállításokkal még nem az igazi de a Forzat sikerült belőnöm 90%-ra majd még szórakozok vele így egész élvezhető! Sőt :D

GalaHu:
"Az eddigi írásaid alapján úgy tűnik nem okozna gondot finanszírozni egy Fanát, úgyhogy hajrá!"
Számít a pénz, és nem okozna gondot, de nagyon megfontoltan költöm.... Véleményeket, infókat gyűjtök nem akarok olyanra kiadni 1ft sem aminek nem látom értelmét, vagy műszakilag nem megfelelő és csak marketing/márka miatt olyan drága.
Nálam az a kérdés mennyi változást hozna ezt meg nehéz megmondani.

Kicsit szét szórtam írtam sorry!
A Tm kézifék átállítható sec váltóra!! Ha van kettő belőle egyik kézi, másik váltó pl.
Igaz a váltót is át lehet alakítani pattogtatósra, de ha megnézitek a kéziféket elég komoly fém darab :)

Itt jön a végeredményben az be hogy: Ha olyan jó a famatec akkor miért sérülékeny... Néztem a mindkettőről tesztet, sőt még a logitech g923 ról is.. midnek vannak előnyei, hibái.
Az a nem mindegy hogy az adott hibalehetőség mennyibe fáj, ha már nem adnak megfelelő jó minőségű terméket.

Nekem a TM erősebnek tűnik a váltó, és a kézifék is, viszont a Famatecet itt sokan kedvelik...
Szerintem ez annak is a függvénye ki mivel játszik, én kb soha nem fogok pálya autózni, vagy rally, vagy forza.. még a Race driver gridet szerettem annak idején, de az újak szánalmasak.
Forma 1 játékok nálam felejtősek.
Keringeni egy pályán 50/100 köröket ..nem vagyok én sas :R nekem kell a fa meg az erdő, Kavics... sár, adrenalin. :DD
Ezt a vázat itt vettem a ph-n nagyon korrekt az eladó:

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#40007) Csavez™ válasza speed471 (#40006) üzenetére


Csavez™
veterán

Nem csak fana meg tm kézifék van, miért ragaszkodsz ezekhez? A google-ban egy szó beírásával egy tucatot találtam, jóval olcsóbban az említett márkáknál, és minőségben is ott vannak.

(#40008) speed471 válasza Csavez™ (#40007) üzenetére


speed471
aktív tag

Rendben csak ebben nem vagyok jártas...
De viszont itt akkor bukott az a elmélet hogy egy márkából legyen minden mert összedugható, és a végén 1db usb....

Amúgy meg néztem róla videókat és elég komoly, nagyon sok állíthatóság van benne érdemes megnézni, ezért is tértem be ide, vélemények infók beszélgetés stb. :)
Várom a javaslatokat kézifékre! Ne jöjjön senki avval hogy a google a barátom, mert annyi erővel nem kellene itt témázni :R
De meg hallgatok nagyon szívesen kormányban más márkát, illetve elég kevés az infó a logitech g923-ról azt is ki lehetne vesézni, mert ugyan van itt róla leírás meg beszélgetések de elég gyenge.
Arról sem illik írni hogy nem nagy változás a g29, mert ár érték arányban szerintem nem olyan rossz és a loginál is működig a bele dugok mindent dolog a kéziféket leszámítva.
A kormány fogása minősége magáért beszél, nekem nincs bajom a pedálokkal sem.
Van egy olyan sanszom hogy a Thrustmastert, illetve a Fanatec-et, sem lenne olyan egyszerű beállítani, legalább is eddig ez jön le abból amiket olvastam.
És nagyon sok múlik a driveren! Melyiknek a legkifinomultabb pl a drivere?

[ Szerkesztve ]

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#40009) fatal` válasza speed471 (#40008) üzenetére


fatal`
titán

A pedálok egyébként is jobb, ha USB-n vannak csatlakoztatva, mert nagyobb a "felbontásuk" úgy, legalábbis a CSL és a T-LCM pedálra is igaz ez.

Mondjuk ezt sosem értettem, nekem állványon van a cucc, most 3 USB-t kell bedugjak meg a kormányt a konnektorba. Vettem egy külső tápos USB hubot, beledugok mindent és kész. :D A TM-nek a váltója (TH8A) pl. csak konzolon megy a kormányon keresztül, PC-n csak USB-n. Ennek az okát egyébként nem tudom.

Beállítani mindent be kell a játékokban. :)

[ Szerkesztve ]

(#40010) adrian360


adrian360
őstag

Az usd-eur váltás azért számold bele, mert ha eu store-ból veszed, akkor euróért veszed, és az 1:1-ben van váltva.
Ha usa store-ból rendelsz, akkor meg számolj rá szépen 27% áfát, mert EU-n kívüli behozatal, plusz vámkezelési költség. ekkora tételnél az már szépen megtolja a végösszeget.

(#40011) speed471 válasza fatal` (#40009) üzenetére


speed471
aktív tag

Még egy észre vétel az írásod alapján illetve a tapasztalataim alapján! :)
Konzolon 100% jobban vannak optimalizálva az autós játékok és sokan csak szenvednek pc-n!
Pc párti vagyok de hát nah :U
"Most 3 USB-t kell bedugjak meg a kormányt a konnektorba. Vettem egy külső tápos USB hubot, beledugok mindent és kész"

De ez a hub akkor be van dugva a pc-d be? Akkor már ugyan úgy 1db usb-vel megy minden ennyit a "felbontásról" :D :DD Tévednék?
Lehet írtad sorry, te milyen kéziféket ill komplett cumót használsz?

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#40012) speed471 válasza adrian360 (#40010) üzenetére


speed471
aktív tag

Értem, de jelenleg nem kapható, illetve megkérdőjelezem a minőségét. :R
Mint írtam nálam a váltás másképp van, de ez off topik téma és nem akarom kivesézni. :D
A vám más kérdés.... Ezért kell németből beszerezni mint a pc házam, ha megoldható. ;]

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#40013) fatal` válasza adrian360 (#40010) üzenetére


fatal`
titán

USA store-ból még vámot is kell számolni.

#40011:
Ez nem minden esetben van így. Az ACC pl. konzolon egy fos, mindenki vált PC-re. :) Assetto corsat nem tudod moddolni. Más szimulátorok meg nincsenek is konzolra (pl. iRacing).

Plusz konzolon a perifériák gyártóit nem tudod keverni alapesetben.

"De ez a hub akkor be van dugva a pc-d be?"
Igen.

"De ez a hub akkor be van dugva a pc-d be? Akkor már ugyan úgy 1db usb-vel megy minden ennyit a "felbontásról" :D :DD Tévednék?"
Tévedsz. A felbontás akkor változik, ha RJ12-n csatlakoztatod a pedált a kormány bázisba. Ez attól még USB marad.

"Lehet írtad sorry, te milyen kéziféket ill komplett cumót használsz?"
Nincs kézifékem külön, még.

G29-em volt egy héttel ezelőttig, most T300RS + T-LCM + TH8A. Egy wheel stand pron vannak, mert nem fér el más, de elégedett vagyok vele. Tervben van hozzá egy RGS és vagy TM kézifék, vagy még egy TH8A, majd meglátom.

[ Szerkesztve ]

(#40014) GalaHU válasza speed471 (#40008) üzenetére


GalaHU
őstag

Az a baj, hogy úgy tűnik te sem tudod, hogy mit szeretnél, de semmi gond, azért vagyunk hogy több forrásból is tudj infót szerezni. ;)

De azért ne kergesd az unikornist, mert nem létezik! Nincs olyan set (!) ami tökéletes ergonómiát ad, remek az FFB-je, elnyűhetetlen a kéziféke, soha nem romlik el, és még olcsó is! Ha a defekteket keressük, akkor az összesnek van, neked kell mérlegelni hogy a sok kiváló tulajdonság mellett mit vagy hajlandó elnézni:

Szigorúan véve a Fana cuccok leggyengébbike valóban a kézi, Cshavez csúnyán meg is szívta vele. Én is főként rally-zom, most hirtelen ránéztem, 600 óra fölött vagyok Steam-en a Dirt-ökkel, és erre jön még kb ennyi XBOX-os is, szóval nálam is kapott rendesen, de kutya baja. Egyszer csúszott le az önzáró anya a munkahenger végéről, kapott egy kis menetrögzítőt, aztán jó idő...

TM-ből meg talán a legmasszívabb pont a kézi. :) Persze azt sem felejtsük, hogy a Fana kézije analóg, tehát van különbség a picit meghúzom, vagy nagyon megtépem állapot között, a TM-nél ha jól tudom nincs ilyen. Erre a feature szükséged van? Én imádom, mert pontosabban lehet vele megindítani az autót, de van aki észre sem veszi a különbséget...

Egyáltalán csak a kézi a fontos? Akkor vegyél egy kisipari cuccot, nekem egy orosz kézi volt a Fana előtt (mindjárt dobok fel képet). A Keopsz-piramist már rég belepte a homok, az még mindig működni fog... :D Azt ha PC-n játszol bedugod a Logi-d mellé, aztán el is van felejtve a dolog...

De PC-n byugodtan összerakhatsz egy olyan set-et amiben mindhárom gyártótól van eszköz, csak győzd konfigurálni. ;)

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#40015) GalaHU válasza GalaHU (#40014) üzenetére


GalaHU
őstag

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#40016) fatal` válasza GalaHU (#40014) üzenetére


fatal`
titán

"a TM-nél ha jól tudom nincs ilyen."
A TM kézije analóg (a sparco), persze ez rohadt drága. Van szekvenciális váltó módja is. És a TH8A-n is van analóg mód, ha bepipálod a szoftverében, akkor analóg kézifékként működik. :)

[link]

Mindkettő hall effect szenzoros úgyhogy tartósak is. Mondjuk ahhoz, hogy bármelyik eltörjön szerintem rendesen tépkedni kell izomból, amit én a váltóknál se értettem sosem. Nemrég volt redditen, hogy valaki kezében maradt a Fana váltója játék közben.

De kéziből ott van még az olcsó kínai is mint alternatíva, ha valaki asztalon játszik, vagy van kedve fúrogatni. :D

[ Szerkesztve ]

(#40017) FLx válasza fatal` (#40013) üzenetére


FLx
addikt

En is egy vagon penzt koltottem kormanyra es minden egyebre mire rajottem, hogy konzolon minden brutalisan limitalt. Csak konzolra teljesen felesleges fel millas cuccokat venni, oda barmi jo. Az ACC-nel telt be nalam is a pohar amugy. :D

(#40018) fatal` válasza FLx (#40017) üzenetére


fatal`
titán

Én nem játszom konzolon (utoljára gyerekkoromban volt egy Game Gearem, az mondjuk jó cucc volt, de az handheld kategória), csak tele van a net vele, hogy a konzolos ACC mekkora fos. :DDD

(#40019) FLx válasza speed471 (#40012) üzenetére


FLx
addikt

A fanatec-nek tobb webshopja van, US, AU, EU, JP. Magyarorszagra az EU storebol fogsz tudni rendelni es ott EUR-ban fizetsz. Tehat amit szamoltal azt USD helyett EUR-ban szamold. Nem tudod kitrukkozni, ha nincs olyan bankod aki USD arfolyamon ad el neked EUR-ot. Nyilvan nincs ilyen.

(#40020) v2 válasza GalaHU (#40014) üzenetére


v2
senior tag

Jaj :DD

MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb

(#40021) FLx válasza fatal` (#40018) üzenetére


FLx
addikt

Es tenyleg az. :D Nem mintha a sima AC sokkal jobb volna. :D

(#40022) fatal` válasza FLx (#40021) üzenetére


fatal`
titán

:D Az AC lelke ma már szerintem a MOD-ok, konzolon pedig ez ugye pont nincs. Szerintem a szimulátorok (ideértve a repülő, kamion, busz, vonat stb. szimulátorokat is) pont az a kategória, ami egyértelműen PC-t igényel.

(#40023) FLx válasza fatal` (#40022) üzenetére


FLx
addikt

En egy ideig probaltam meggyozni magamat, hogy nem kell a PC, de nem jott be. :D 15 ev utan ujra vennem kellett, kb. mar azt se tudtam mit hova kell dugni. :DDD

(#40024) speed471 válasza FLx (#40023) üzenetére


speed471
aktív tag

Én sokat játszottam xboxon gridet, forzát, mérföldekkel jobb mint pc-n!
A modokal tényleg lehet sokan nyerni, ha van olyan game.

Jelenleg én is pc-n játszom.
Tekintettel arra mivel a Fanatec kézije nem tetszik ( mondjuk a váltója sem)
Egyenlőre kipróbálom tőlük a kéziféket, aztán meglátjuk ha be jön lehet későbbiekben beinvesztálok egy Tm-re. A Fanatec kormánya előtt meg le a kalapom. :) De szerintem annyit nem ér.
GalaHu! Kemény a kézi :))

Köszönöm mindenkinek :R
Ez egy jó csapat, egyszer tényleg kellene egyet bográcsozni.

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#40025) FLx válasza speed471 (#40024) üzenetére


FLx
addikt

A Forza es a PS oldalon a Gran Turismo egyertelmuen konzolos cimek, azokat en is jatszom a konzolon. A baj valojaban a szimulatorosabb kategorianal kezdodik. Sajnos azok csak PC-n elvezhetoek.

(#40026) speed471 válasza FLx (#40025) üzenetére


speed471
aktív tag

Hát igen :R

Találtam egy ilyet kat ide! Igaz nincs náluk, de lehet be tudják rendelni, kat ide!

Ez is jó pofa igaz picit itt drágább mint máshol, de posta miatt nem variálok kat ide!

Kézi fék is jó áron van náluk, kat ide!

Ezeket meg rendeltem.
Evvel csak szemeztem kat ide! Nem tudom jó ár e érte vagy sem... nekem ps kormány még egyszer nem kell... :D

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#40027) GalaHU válasza speed471 (#40024) üzenetére


GalaHU
őstag

Azért a Fana váltóját ne tedd félre, a TM-től sokkal jobb.

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#40028) speed471 válasza GalaHU (#40027) üzenetére


speed471
aktív tag

Igazából csak pattintgatni akarom rallyban... Nincs olyan nagy jelentősége.
Egyenlőre ez így bőven elég aztán majd meglátom.
Forzában meg pillangó váltózok. :D

Elhiszem hogy jó :)

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#40029) DaniV8


DaniV8
csendes tag

ziasztok!
Nem tudom hogy a következőt hová kell írni, remélem nem OFFolok.Ha igen,akkor bocsánat!
Vettem egy logitech g920-at egy kis szimulátorozáshoz, de az asetto corsa beállítás nekem túlságosan bonyolult. Nem tudom beállítani az autót hogy egyenesen fusson, nem értek hozzá. Még egyenesen is táncol. Hol tudok komplett beállításokat autókhoz és pályákhoz találni?

De hogy kicsit a témába vágólag is írjak valamit, leírom az eddigi rövid tapasztalatom,vagyis inkább a asaját véleményem.
A kormány nagyon jól rögzíthető mint azt már az előző generáció birtoklói ismernek. Nekem az nem tetszik hogy az aljába kell bedugni a kábeleket,minek akarják elrejteni ha amúgy meg lóg a pedál, a gép és a hálózat irányába?! A dobozra az van írva valódi bőr, de még a közelében sincs ahhoz. Fogása jó, de hosszabb idő után izzasztó tud lenni. Formára nagyon szép, de túlságosan kicsi és az alja egyenes, így rallyzáshoz nem az igazi. Szerencsére az aliexpressről már jön a megoldás egy nagyobb 350mm-es átmérőjű a hozzá való spacerrel együtt 😊 A kormány alján van egy led ami este idegesítő tud lenni, így le is ragasztottam. A gombok jól elérhető helyen vannak, de a váltó fém karja egy kicsit sorjás. (pár óra még vele, akkor talán bekopik) Ja és ehhez már nem jár H-váltó sajnos, azt külön kell megvenni. A pedált sajnos nem lehet összehajtani, így elég nagy helyet foglal. Szerencsére van hozzá csúszásgátló szőnyegre és padlóra is, így nem annyira mozog. A fékpedálban lévő kis gumi engem is idegesített, szétszettem és félbe vágtam, így tudom nyomni is és megmaradt a valódi fék érzet is. Ami még számomra idegesítő, (bár ez lehet nem csak a logitwch) sajátossága, hogy a rázkódásnak olyan érzete van mintha egy borzalmasan szétkopott futőműves autóval közlekedne az ember,nem folyamatossan rázza rossz úton, hanem inkább üt. Én ki is szoktam kapcsolni ezt a funkciót, nem ad valós érzetet.
Egyébként egyelőre nagyon tetszik, ha az asettohoz is be tudom állítani,lehet függője leszek, csak legyen hozzá elég szabadidőm.

(#40030) iceman007 válasza DaniV8 (#40029) üzenetére


iceman007
aktív tag

Megkérdezhetem, hogy miért ezt vetted, ha pont a pozitív tulajdonságai nem tetszenek? :D
Milyen funkciót kapcsoltál ki? A Force FeedBack-et :F
Ha dobsz egy screenshotot a kormány beállitásáról a játékban szívesen segítünk

(#40031) fatal` válasza DaniV8 (#40029) üzenetére


fatal`
titán

"A fékpedálban lévő kis gumi engem is idegesített, szétszettem és félbe vágtam, így tudom nyomni is és megmaradt a valódi fék érzet is."

Ezt kár volt, elég a szaturációt levenni a játékokban és akkor nem kell annyira taposni a féket, így oda lett a garanciád.

A Force Feedback kikapcsolását nem nagyon javaslom, mert különben egy olcsóbb kormány is megteszi. Be kell állítani, nem az a lényeg, hogy szétrázza az asztalt. :)

Az alulra menő kábeleket én is rühelltem, nagy baromság.

(#40032) jozsi252 válasza DaniV8 (#40029) üzenetére


jozsi252
veterán

"nem folyamatossan rázza rossz úton, hanem inkább üt." Fogaskerekes megoldás sajátossága sajnos. :(
Én is részben emiatt meg a középen érzékelhető FFB lyuk miatt vettem szíjas T300RS-t, plusz T-LCM pedált. A fogaskerekes megoldáshoz képest olyan mintha egy VW Polo-ból átülnék egy VW Arteon-ba.
Sajnos ezzel nem fogsz tudni mit kezdeni. Viszont FFB nélkül hülyeség használni az 100% Kellenek azok az érzések amiket átad az erővisszacsatolás. Ha más nem akkor húzd kicsit lejjebb.

iPhone 13 Pro Max

(#40033) DaniV8 válasza jozsi252 (#40032) üzenetére


DaniV8
csendes tag

Olyat nem mondtam hogy az FFB-t kikapcsoltam.

(#40034) DaniV8 válasza fatal` (#40031) üzenetére


DaniV8
csendes tag

Az FFB-t nem kapcsoltam ki, csak azt az idegesítő rázást, amit egy jól működő autóban sohasem érzel. Csak ha már teljesen kopott és lóg az összes gömbfej.

(#40035) DaniV8 válasza jozsi252 (#40032) üzenetére


DaniV8
csendes tag

Egyébként gondolkoztam Thrustmaster-en, csak ez olcsóbb volt. Szinte már használt áron volt.

(#40036) jozsi252 válasza DaniV8 (#40033) üzenetére


jozsi252
veterán

Jah értem. A V-Sync be van kapcsolva, vagy ki van? Nekem volt régebben olyan a G29 kormánnyal hogy érdekes dolgokat művel az FFB, és bekapcsoltam a V-Sync-et vagy éppen ki, akkor megszűnt. Pontosan nem emlékszem rá hogy alapból milyen állásba volt.

iPhone 13 Pro Max

(#40037) DaniV8 válasza iceman007 (#40030) üzenetére


DaniV8
csendes tag

Látom senki sem érti amit írtam, nem az FFB-t kapcsoltam ki, csak azt az idegesítő rázást amit csinál.Egyszerűen borzalmas.
De nekem nem kormánybeállítási problémám van, az autóbeállításoknál nem tudom minek hány fokon kell állnia bizonyos pályákon. Hány fokra kell rakni a dőlésszöget, mennyinél jó a kerékösszetartás és a spoiler beállítások.
Szeretek szimulátorozni, de nem sok időm van rá. Arra meg különösen, hogy azokat babrálgassam, melyik mikor jó.

(#40038) DaniV8 válasza jozsi252 (#40036) üzenetére


DaniV8
csendes tag

Az nem tudom mi. (mármint a V-sync)
Sajnos konzolon játszok, így a kormánybeállításhoz nem nagyon tudok nyúlni. Többnyire gyári értékek vannak.

[ Szerkesztve ]

(#40039) iceman007 válasza DaniV8 (#40037) üzenetére


iceman007
aktív tag

Kurvára érdekel, hogy kapcsoltad ki az idegesítő rázást, sztem az összes Logiteches PC-s tulaj össze tenné a két kezét, ha egy kattintásra kikapcsolható lenne :DD

Mi az, hogy egyenesen fusson az autó??? Default beállításokkal minden szimmetrikusra van véve, így zero esély van arra hogy egyik irányba is húzzon a kocsi....
"Még egyenesen is táncol" ezt kifejtenéd? Tipikusan akkor van ilyen ha a kormánybeállításoknál sok a minimum force...

(#40040) DaniV8 válasza iceman007 (#40039) üzenetére


DaniV8
csendes tag

Collision 0
Suspension-t meg levettem 5-re így nem olyan idegesítő.

Asetto meg olyan furán viselkedik az autó beállítása nélkül, amit egy normális autó nem csinál. Pl nagy sebességnél kis kormánymozdulatnál is elkezd jobbra-balra mozogni. De ezt fel kellene vennem videora hogy megértsd. Arra meg nem nagyon van időm hogy felvegyem és feltöltsem valahová.

A kérdés az lenne, tudsz-e olyan oldalt javasolni, ahol le van írva, mit hány fokra kell állítsak az autón hogy élvezhető legyen a játék?

(#40041) Joshi válasza DaniV8 (#40040) üzenetére


Joshi
titán

"Asetto meg olyan furán viselkedik az autó beállítása nélkül, amit egy normális autó nem csinál. Pl nagy sebességnél kis kormánymozdulatnál is elkezd jobbra-balra mozogni."
Itt a legtöbbünk PC-n tolja a szimeket, lehet hogy inkább konzolos topikban kellene érdeklődnöd.

(#40042) DaniV8 válasza Joshi (#40041) üzenetére


DaniV8
csendes tag

Az autóbeállítás lenne a lényeg, az meg mindegy min játszol.

(#40043) iceman007 válasza DaniV8 (#40040) üzenetére


iceman007
aktív tag

Mint ahogy írtam, erősen esélyes hogy a minimum force vagy valami másik érték túl magas.
Ez a jobbra-balra mozgás elengedett kormánynál jön elő?

Nem tudok, mert ilyen nem létezik... Közel 100 autó van a játékban, utcai autók, verseny autók a GT-től az Endurance-on át az F1-ig gyakorlatilag minden. Minden egyes autó máshogy viselkedik más opciókat lehet beállítani stb stb. Nem is beszélve arról hogy minden pályára más beállítás kell valamint hogy nagy mértékben egyén függő is, hogy kinek milyen stílusú beállítás fekszik...

(#40044) iceman007 válasza DaniV8 (#40042) üzenetére


iceman007
aktív tag

A te problémádat nem fogja megoldani az autobeállítás, a kormánybeállítasok rosszak valoszínűleg

(#40045) Joshi válasza DaniV8 (#40042) üzenetére


Joshi
titán

Ne keresd a valóságot egy szimulátorba, ha ez ennyire fontos neked akkor csapass egy igazi autóval. Amennyire szimulálni lehet egy autót fizika nélkül, azt azért hozzák az említésre méltó szim játékok.

(#40046) iceman007 válasza Joshi (#40045) üzenetére


iceman007
aktív tag

Csak egy kis megjegyzés a részemről, mert egyébként egyet értek azzal amit írtál! Szoktam pályanapozni és még egy G29 Assetto kombót is be lehet úgy állítani, hogy kellőképpen valósághű (legalábbis az én mércémmel) legyen. Amikor meg Fanatecre váltottam meg kipróbáltam az iRacinget, a szakadék a valóság és szim között tovább csökkent. Sosem lesz nulla, de sztem már tart ott a szimuláció, hogy hasznos mozdulatokat és reakciókat kamatoztatni lehessen akár egy versenypályán.....igen egy G29cel és egy Assetoval is.

(#40047) DaniV8 válasza iceman007 (#40044) üzenetére


DaniV8
csendes tag

Sajnos a konzolos verziónál gyári beállítás van, nem emged belenyúlni. Ami érthetetlen, mert az autón meg a guminyomást is lehet.

(Egyébként nem vagyok konzol fan,mindig is PC-m volt. Azért ezzel játszok mert egyszerűen hordozható, én meg állandóan úton vagyok.)

(#40048) biker válasza DaniV8 (#40040) üzenetére


biker
nagyúr

nem lehet hogy a kocsi beállítási szarok? azért csámpázik?

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#40049) JulesTS válasza speed471 (#39988) üzenetére


JulesTS
őstag

Fanatec bázisoknál a belépő szint a CSL, közép a CSW, a csúcs a DD bázisok. A szintek között árban kb kétszeres a szorzó. Ezekben a videókban alaposan bemutatják őket:
[link]
[link]
[link]
Az áraknál ahogy írták, azért kell euroban számolni, mert csak az EU shopból tudsz rendelni (illetve csak tudnál, mert CSW már jó ideje nem kapható, CSW is elfogyott és nem lehet tudni mikor lesz, vagy lesz-e még, vagy más lesz helyettük), ott meg euroban vannak az árak (az USA shopos dollár árakhoz 1:1-hez viszonyul), ráadásul 50..60 eurot még számolj rá a szállítási költségre. Ha lehetne is USA shopból rendelni, akkor vám+áfa még rájönne és a szállítási költség sem lenne ilyen "olcsó"...

(#40050) JulesTS válasza biker (#40048) üzenetére


JulesTS
őstag

AC-vel régen játszottam (most szinte csak Raceroom megy), ráadásul konzolom sincs, de ha a kontroller beállításnál van "ffb smoothing" akkor azt érdemes néhány százalékra felvenni, az meg tudja szűrni az egyenesben oszcilláló kormányt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.