Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stanlee
őstag
válasz Corleone33 #78949 üzenetére
Ha nem tudnam, hogy Magyarorszagrol irsz, a kommentedet akar a nemet helyzetre is ra lehetne huzni.
40 alatt nagyjabol abban bizhatsz, hogy a meglevo es leszallitott oltoanyagot gyorsan es effektiven elhasznaljak az idosebbeken, kronikus betegeken. Ha a 65 felettiek is beoltasra kerulnek, onnantol mar csak az lesz a kerdes, hogy a politika, de maga a tarsadalom is mikent reagal a mutatokra. Tehat a napi friss fertozottek vagy akar a 7 napos incidens szam az, aminek a buvoleteben fogunk tovabbra is elni, vagy kepesek leszunk leszallni arrol es visszaterunk valami normalitasba, amikor is probalunk egyutt elni a virussal. (Erre nem szamitok, de a remeny hal meg utoljara.)
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Drizzt
nagyúr
válasz Corleone33 #78949 üzenetére
En meg vancouveri hiroldalakra fel vagyok iratkozva, ott sokkal nyiltabb az oltasok kezelese. A 60 ev alatti egeszsegesek oltasa juliustol szeptemberig tart terv szerint. Nem tudom mi a fenebol gondolja/gondolta itt barki is, hogy nyarig be lesz oltva mindenki. Sokkal tobb gatja van itt az egesznek, mint ott. Ugye lehet erre jonni a kinai/orosz vakcinaval. De van azert 1-2 problema ezzel az ervelessel:
1. Konkretan azt meg nem tudjuk az altaluk beigert szallitasokat mennyire fogjak tartani. Pl. Szputnyik: igeret: 2 millio adag 3 honap alatt. Eddigi valosag: 40000 adag. Ez most milyen utemezes alapjan jott es miert epp ennyi?
2. Az emberek nagy resze tovabbra sem bizik meg ezekben. Es ezt a bizalmatlansagot nem tunik egyszeru kornek lekuzdeni. Bar ami maskor nagy problema ebben az orszagban, hogy egy politikus barmi baromsagot kitalal, egy csomoan vakon kovetik, most elonyunkre valhat. Lehet eleri, hogy a keleti vakcinak jelentos resze is "elkeljen". Bar az elmeleti 3.5m orosz + kinai ellovesere en semmi eselyt nem latok. Felere talan.I am having fun staying poor.
-
Rive
veterán
válasz Drizzt #78952 üzenetére
Nem tudom mi a fenebol gondolja/gondolta itt barki is, hogy nyarig be lesz oltva mindenki.
Hát, én ugyan nem gondoltam semmi ilyet, ugyanakkor azt, hogy nyárig az átesettek és az oltottak száma el fog érni egy olyan arányt, hogy a turistaszezon kihagyása fel se merüljön, szinte biztosra veszem. Május végén, nyár elején tömegesen fognak 'nyitni' az országok, lesz ami lesz.
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
félisten
Haverom rám írt Skype-n. kérdem, hát Te nem koptadod már a kilométereket? (kamionos)
Nem, harmadszor is pozitív lett a PCR tesztem, megint karantén...
Első hullámban volt először pozitív (akkor voltak tünetei, láz, levertség, takonykór és szag- és ízlelés elvesztése), de október végén, meg most január végén zéró tünet...Akkor mi is van azzal, hogy "aki átesett rajta"... Zsííír.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
titán
válasz Fire/SOUL/CD #78954 üzenetére
Nincs vele semmi. Minidg is az volt a helyzet, hogy nem tudni az átesettek szervezetében keletkezett-e és ha igen, milyen mértékű az antitestek jelenléte.
-
Kékes525
félisten
OK, de mivel? That is the question!
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
stickrs
senior tag
válasz Corleone33 #78950 üzenetére
Bizt segít a maszk, de nekem személy szerint már nagyon elegem van belöle.. még amikor nem ffp2-esbe kellett lenni egész nap az oke, kényelmes, mind1 h kell v nem, de amiota kötelezö az ffp2 (Ausztria) és 8-9 orát kell hordani munkán, na ez elég cumi..
Nokia 808 PureView, LG G5, Xiaomi MI 10 Ultra
-
LanyUs
senior tag
válasz Kékes525 #78956 üzenetére
1500 hsz-ente benézek azért ide is Ma nyilatkozta Szlávik, hogy az orosz oltóanyag jobb, mint az astrazeneca, mert 2 féle oltóanyagból áll. Én tudom, hogy jót akar a magyaroknak és nekem is, hasonlóan, mint Orbán, Szijjártó és társai. Tehát nincs félni valóm, köszönöm Nekik a gondoskodást és a törődést Muhahaha...
-
Stanlee
őstag
Ki mondta azt, hogy nem lehet a szervezeteben, ill. a felso legutak kulso feluleten virnyak?
Jo lenne, ha megertene a politikus meg a tarsadalom is, hogy a virus ha beoltottak, ha atestel rajta mar egyszer, az kimutathato lesz a felso leguti mintakbol. Az immunrendszer nem a borfeluleten dolgozik, hanem leegyszerusitve a verben, a borod alatt.
Ha a borodon ott a csomo bakterium, virus, celzottan keresel betegseget okozo valamit a borodon, biztos talasz valamit, de attol az meg nem azt jelenti, hogy beteg is vagy vagy mindenkit a kornyezetedben megbetegitesz.
Mi most pont ezt csinaljuk, a PCR tesztekkel keressuk a virust, de ha egy beoltotton vagy egy mar atesetten talaljuk, ugyanugy kezeljuk, mintha nem lenne vedettsege, mert a tarsadalom nagyobb reszenek nincs meg vedettsege. Az, hogy ezzel vedjuk a tobbieket, az a mostani elkepzeles, de hogy ez meddig fog tenyleg mukodni, nem lehet tudni, de sokaig nem lesz fenntarthato.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
bigdady
nagyúr
Ne egyen igyon pcr előtt
-
félisten
Csak azért durva, még hányszor fog szerencsétlen pozitív tesztet produkálni?
Stanlee
Értem, amit írsz, csak az a gond, hogy Ő negatív tesztekkel is rendelkezik (ha hazajön, elvonul másik házába, addig nem megy haza a családjához, amíg meg nem érkezik a teszteredmény ill. amikor meg kimenne dolgozni szintén tesztelteti magát).
Pár hónap alatt egy negatív tesztből, hogyan lesz megint pozitív? (Mint írtam PCR, tehát nem gyorsteszt és társai)
Ez csak úgy lehet, ha újra elkapta, nem? (vagy elxarták a tesztet, mert a családtagok meg negatívak...)bigdady
Már első alkalommal is kérték, hogy 4-6 órát ne egyen a teszt előtt és lehetőleg a folyadékfogyasztást is kerülje, szóval tisztában van vele.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
HÁZIGAZDA
válasz Fire/SOUL/CD #78966 üzenetére
olyanra azért sokszor van példa, hogy valaki fertőzött és negatív a teszt, franc se tudja, hogy miért. elég rosszul levenni a mintát stb. ha pozitív, akkor viszont van valami vírus/töredék. hogy az már rég nem fertőz és csak kallódik a szervezetben itt-ott vagy aktív fertőző, nem tudható.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
viharhozo
addikt
Tobb/sok kozintezmenyben lehetett kerni az oltast a heten _minden_ ott dolgozonak (kritikus infrastruktura cimen). Kozepesen konkret infok voltak, a rendorok utan ok jonnek, megadtak, hova kell majd menni, es az igeret szerint, aki feliratkozott, 2-3 heten belul oltast kap (a helybol itelve nagy valoszinuseggel Pfizert).
Valamire nyilvan szamitanak, kulonben nem menne ilyen bohockodas.
[ Szerkesztve ]
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
Ringman
nagyúr
válasz viharhozo #78968 üzenetére
gondolom a kormányhivatal is kritikus infrastruktúra lesz.
jellemző egyébként hogy az erőszakszervezeteket hamarabb oltják mint a +60-as krónikus betegeket.
botrányos
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Z.É.T.
őstag
válasz Rage47 #78947 üzenetére
Erre senki nem reagált, ahogy látom, pedig elég kemény ismét.
Jó lenne kicsit tisztábban látni, hogyan alakulnak nálunk és más országokban ezek a tünetek, hogy náluk ez valamiért (genetikai faktor, magasabb víruskoncentráció, stb) jobban odaver, vagy csak egyszerűen jobban működik a betegség utánkövetése, esetleg náluk máshogy szocializálódtak és nem veszik fel a műszakot a félhullák, velünk ellentétben.Már egy ideje elengedtem a saját köreim statisztikájának pontos vezetését, nagyjából 105-115-en voltak PCR pozitívak, ennek ~ az 1/3-a volt tünetmentes, ~1/3-a enyhe/enyhe-közepes tünetes, 11 elhunyt (7 fő 65 év alatt, 2 fő komolyabb alapbetegséggel), 5 long covidos, mindegyikük 50 év alatti és makkegészséges volt előtte. De azt nem tudom, hogy hányan lehetnek, akik csak egy kis koncentrációs zavartól, álmatlanságtól, vagy fáradtságtól szenvednek, amit nem említenek, mert jelentéktelennek ítélték.
(ezen infóim alapján nálunk sokkal kisebb a long covidosok aránya)Ami egy kis megnyugvással tölt el, hogy augusztus után először a január volt olyan hónap, amikor egyetlen elhunyt sem volt a köreinkben.
-
lacafaca
addikt
válasz Z.É.T. #78970 üzenetére
mégis milyen reakciót várnál? lassan egy éve minden erről szól és az emberek 99% lassan elengedi az egészet...ez teljesen természetes emberi reakció, semmi nem fogja megváltoztatni és ez a történelem is bizonyítja. nem történik semmi különleges, megtanul az ember ezzel is együtt élni, mert a rettegésben töltött napok csak mérgezik az elmét, ez ellen meg szerencsére megvan a védekező mechanizmusa a legtöbb embernek..akiben ez hiánycikk, az elöbb-utóbb megy a gyogyiba.
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
LanyUs
senior tag
50 év alatti makk egészséges 5 fő? De mégis mi volt a tünet? Tüdőkapacitás teljes elvesztése? Ezt ha nem Te írnád el se hinném. Nekem a barátom 140 kg súlyosan elhízott, magas vérnyomással 3 nap ülve alvás, majd 1 hét köhögés után tünetmentes lett otthon ( vitamin nélkül ).
[ Szerkesztve ]
-
Rage47
veterán
Magyar ismerősöm UK-ben long covidos. De már majdnem egy éve (szerinet másodjára is elkapta most ősszel, amikor pozitiv lett, és most lett durvább a tünete) vannak ilyen érdekes tünetei, és nem ő az első, van FB group nekik és valaki már 11 hónapja a veséjével kórházba jár a covid után. Egyelőre UK-ban is homály, hogy mitől alakul ki valakinél a long covid, de az biztos, hogy az ember kb. félhalott lesz tőle, mert semmit nem tud tenni komolyan. A közeli kávézóba kimenni is elfárad, vagy egy ebéd készitésében. Annyi a különbség hozzánk képest, hogy a UK-ben jobban követik ezt a dolgot és már épülnek a rehab osztályok ezeknek az embereknek, teszem hozzá, rohadt nagy a sor oda is sajnos, mert egyre több ember lesz longos.
Mocsok egy vírus ez, még mindig nem ismerjük. Szerintem egyre komolyabb ez a long covid téma és kellene rá figyelni itthon is, mert nem lesznek fiatalok majd, akik a munkájukkal visszefizessék a családalapítási hiteleket.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz LanyUs #78973 üzenetére
Lentebb irtam, hogy zero alapbetegsegekkel rendelkezo, fiatal, sportos (vagy konkretan sportolo) ismeroseim kozul is tobbnek van 3-4 honapja tarto long covidja, az egyiknek lenyegeben nem is voltak tunetei, a total faradekonysag azota van, amiota PCR negativ.
while (!sleep) sheep++;
-
Stanlee
őstag
A mintat a nyalkahartyarol veszik. Tehat ha nyalkahartyan van virus, akkor pozitiv PCR. Szervezet legyozi a virust, nyalkahartyarol virus es tormelek eltunik. Kovetkezo PCR negativ. Hetekig, honapokig lehet negativ, aztan megint nyalkahartyan rajta a virnyak, PCR teszt pozitiv. A szervezete legyozi a virust, de a garat feluleten meg ott lehet kimutathato mennyisegben.
A PCR teszt nem azt mutatja, ki, hogy a virus el es virul, hanem azt, hogy bizonyos orokitoanyag szekvenciak ott vannak vagy sem a mintaban. Arrol, hogy megbetegszel tole, vagy szuperterjeszto leszel, nem mond semmit.
Ezert irtam, hogy lassan egy pozitiv PCR foleg olyanoknal, akik voltak mar fertozottek vagy oltottak, nem szabadna, hogy meghatarozo legyen. De amig a PCR pozitivsag tulzott jelentoseggel valo felruhazasarol lejon a nep, nagyon hosszu idonek kell eltelnie.
-
Kékes525
félisten
válasz Kékes525 #78956 üzenetére
Meg se várják a saját maguk által kijelölt idősek védettségének elérési időpontját, a nemzeti konzultáció eredményét, már döntött a nemzeti cinizmus kormánya. [Itt a kormány nyitási terve: két szakaszban jöhet a korlátozások feloldása]
"Március elsején az első, április elsején vagy 3-án a második nyitási hullám jöhet Magyarországon - hangzott el az eredetileg csütörtökre tervezett kormányinfón. Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy az állami ingatlanokat bérlő konditermeknek, éttermeknek, kávézóknak február elseje és május 31-e között nem kell bérleti díjat fizetniük. A kínai vakcináról a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, február-március-április hónapokban havonta 250 ezer embernek elegendő oltást szállítanak Magyarországnak, májusban további 1,75 millió főnek elegendő oltóanyag jön az országba a szerződés szerint. Az orosz vakcinával már a napokban elindulhat az oltás, amint megérkezik a szállítmány."
Persze, még nincsenek meg a hiányzó dokumentumok.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
t72killer
titán
válasz Rage47 #78975 üzenetére
Vérrögös történet, az csinálja ki a vesét is. A covid egyik kedvenc hobbija a vérrögöcskegyártás. Gyömbér, fokhagyma, kevés aszpirin megelőzésképp. Tavasszal sajna még nem tudtuk, a kínai biofegyver-speckók nem írták .
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ringman
nagyúr
válasz Kékes525 #78980 üzenetére
Az orosz vakcinával már a napokban elindulhat az oltás, amint megérkezik a szállítmány."
hát igen, a vizsgálatokkal ne húzzuk az időt.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
tom_tol
addikt
Nem könnyű ilyenre reagálni. Nekem elsősorban azért mert egyenlőre az a long covidos aki annak érzi magát. Idővel lesznek klinikai vizsgálatok amik remélhetőleg válaszokat adnak ki miért nem érzi jól magát. A többszázezres long covidos egy becsült szám. Nemrég volt erről itt link, akkor 200 e emberről volt szó ami 8193 illetve 3071 megkérdezett válaszai alapján kalkuláltak ki. Nem tagadom hogy ez egy valós probléma de semmit nem lehet kezdeni vele azontúl hogy időnként sopánkodunk rajta, milyen sz.r az élet.
-
Z.É.T.
őstag
válasz lacafaca #78972 üzenetére
Nem is tudom, bármit. De ahogy azt már kora ősszel is írtam, én rettegőnek a valóságtagadókat tartom.
LanyUS: ami közös tünet, az a munkaképtelenség, vissza - visszatérő agyköd (demenciához hasonló tünetek), fáradtság, napközben többszöri alváskényszer, 50 méter feletti séta extrémsportnak hat. Egyikük (2x éves sportoló) füstszagot érez, szédül és néha nem tudja koordinálni a mozgását. (erős részegséghez hasonló állapot)
A 140kg-oshoz: azt hiszem azt is említettem, hogy közeli ismerősnél (feleségem legjobb barátnőjének apukája/családja) a legegészségesebbet (B. bácsi) elvitte, a többszörösen veszélyeztetett, 110kg-os felesége megúszta 1 hét influenza-szerű tünettel, a nagyobbik lányuk 120-140kg közötti, ő egy hétig volt kórházban, de azóta egész jól van. A mi ismerőseink alapján a kiinduló egészségi állapot és testtömeg nem szignifikáns a betegség lefolyásában. (természetesen nem tagadom, mint kockázati tényezőt)cs
Z:kiterjedtnek mondanám. Szépségipar, egészségügy, zeneipar, közszereplők, média + nemzetközi fesztivál, amiben dolgoztam, ahol megfordultam.Rage47: nekem 5 hónap időtartamú a legrégebb óta longos, 1-2 hét javulás után rendszerint romlik az állapota. (ő 3x éves)
Nagyon egyetértek, amikorra végetér a tűzoltás, majd valószínűleg többet fognak ezzel is foglalkozni, akkor majd nem lehet szőnyeg alá söpörni.emvy: ez egyébként a legérdekesebb része, nálunk az 5-ből kettő szinte tünetmentes volt és csak egy, akinek közepesen súlyos.
-
Z.É.T.
őstag
válasz tom_tol #78984 üzenetére
Nagyobb részével egyetértek.
Az esetem speciális, mert egy másik vírusfertőzés után több long covidhoz hasonló tünetem maradt, immáron bő 10 éve. És egészen a pandémiáig nem is tudatosult ez bennem ennyire, korábban csak annyit mondtam, hogy a betegség elvette a közérzetem, az egészségem, az agyam egynegyedét. Aztán az első longcovid tanulmányoknál olvastam, hogy nem példa nélküli vírusoknál az ilyen, csak több nagyságrenddel ritkább volt.
(a hetekben viszont olvastam egy tanulmányt, ami szerint az emésztőszervi problémák gyökerét megtalálhatták, ami egy hibás immunválasz - nem csak a fertőzésre, hanem a fertőzés alatt elfogyasztott ételekre is antigént termel a szervezet - erre is vélhetően jó lehet majd az mRNS terápia később)Az viszont meggyőződésem, hogy amikor a gazdasági károkat helyezzük előtérbe, akkor ezt a tartós (maradandó?) egészségromlást is fel lehet írni a listára.
lacafaca: az közös az emberek többségében, hogy magát realistának tartja
[ Módosította: Parci ]
-
HÁZIGAZDA
csZ, a következő ilyen beugatásra kapsz egy kis kényszerpihenőt. nem, nem érdekel, hogy téged ez mennyire érdekel, csak szólni akartam előre, hogy ne derült égből történjen.
-
zolisx4
őstag
Van amúgy valami teszt ami kimutatja hogy mennyire véd a védő oltás??
-
HÁZIGAZDA
válasz lacafaca #78991 üzenetére
nézd, rettegni akkor sem érdemes, amikor tényleg baj van.
de most elképzelem, hogy hónapok óta komoly egészségügyi tüneteim vannak, nem gyógyulok meg, és még azzal is szembesülnöm kell, ahogyan erről itt egyesek vélekednek. hát, szar lenne.
mellesleg nekem is több ismerősöm longos. és attól még, hogy nincs egzakt definíciója, pláne gyógymódja, g.ci nagy probléma. a buta angolok, akiknél mindenben okosabbak vagyunk, már rehab központokat építenek.
persze az igazán kemény csávóknak hol gond egy kis koszorúér-tágulat, némi vese- és/vagy tüdőszövet fibrózis, szétbarmolt agyi hajszálerek és hasonlók. valószínűleg majd akkor értik meg, ha egyszer átmegy az ifa a lábukon.
-
lacafaca
addikt
ezt megint miért nekem címzed? tudod jól, hogy maximálisan együttérző vagyok a világ minden bajával és mindenkivel...csak egyszerűen megjegyeztem, hogy miért nincs reakció...sima fásultság és pont
#78995 banyek...már analóg műszert is gyártottak rá...jó biznic lesz ez a kóvid sokaknak
[ Szerkesztve ]
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
Ringman
nagyúr
válasz tom_tol #78984 üzenetére
Nem tagadom hogy ez egy valós probléma de semmit nem lehet kezdeni vele azontúl hogy időnként sopánkodunk rajta, milyen sz.r az élet.
hát de, tehetünk ellene, pont azt, amiről hallani sem akarsz: korlátozni a fertőzés terjedését.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- DJI FPV Drone - bontatlan - 2 év garancia
- DJI Mini 2 Fly More Combo FMC drón szett 3 akkuval - újszerű állapotban
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- Biliárdasztal / étkezőasztal - Garlando Miami 7' Wenge
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest