Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#74172) Drizzt válasza [CS]Blade2 (#74162) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Miért, így szerinted mi lesz?
Ha a regisztrációnál lenne egy foglaló rendszer, ahol kiválaszthatod az oltás helyét és időpontját, nem is lenne semmi gond. (Egyébként úgyis ez lesz ebből a végére, mert egyesével nem fognak felhivogatni, vagy random időpontot adni anélkül, hogy egyeztetnének).
Btw. ha megnézed az egészségügyi dolgozók jelentkezését, akkor ott is az van, hogy van egy lista az oltópontokról, meg arról, hogy melyiknél hogyan lehet jelentkezni(telefonos időpontfoglalás, emailen keresztüli időpont-foglalás, illetve ezek különböző kombinációi [link] (webes leletőségről is hallottam, de azt itt a hivatalos listán nem látom)).
Vagy ha megnézed, hogy hogyan ment az influenza védőoltás: telefonon háziorvost felhív: "Csókolom, xy vagyok, mikor jöhetnék oltásra?" "y. hó, z. nap, a. óra b. perc". És mentél, és megkaptad. Nem látom miért ne működhetne ugyanez most is. 1.4 millió emberre meg sikerült oldani nemrég. Most bízzunk benne, hogy többre kell majd, de ez az alapproblémát nem bonyolítja éppen túl.

De legegyszerűbb egy webes időpontfoglaló rendszer lenne. Pl. az okmányirodás időpontfoglaló ügyfélkapun keresztül pont alkalmas lehetne erre is.

A regisztráció önmagában továbbra sem zavarna, ha oda lenne írva, hogy mire szolgál konkrétan.

"Elindult az előzetes regisztráció a koronavírus elleni oltásra. Az oltás önkéntes és ingyenes. Amennyiben szeretné beoltatni magát, regisztráljon most, és értesüljön elsőként a vakcinával kapcsolatos információkról és teendőkről!"
Szóval mit garantál a regisztráció? Hogy kapok friss híreket és teendőket? És mi van, ha a friss híreket, meg teendőket azt gondolom, hogy meg tudom szerezni a környezetemből, meg a médiából? Akkor mit nyerek a regisztrációval? Mert az itt egy szóval sem szerepel, hogy akkor nem kaphatok oltás, vagy hogy előbbre kerülök.

[link]
"A regisztráció az igények felmérését és a közvetlen tájékoztatást segíti. Önmagában nem jelenti azt, hogy az illető automatikusan megkapja a védőoltást, mivel az az oltási terv alapján történik."

Tehát én adjak valamit, de csak ködösítést kapjak cserébe. Remek üzlet.

I am having fun staying poor.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.