Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#26501) Ringman válasza KRoy19 (#26486) üzenetére


Ringman
nagyúr

azt, hogy oda kellene figyelni másokra is, nem pedig az úgysem betegedek meg, ezért leszarom a korlátozásokat attitűddel élni tovább az életet.

(#26502) KRoy19 válasza Ezekiell (#26490) üzenetére


KRoy19
őstag

Tehát jelenleg mindenki betart minden szabályt kivéve a hülye gyúrósok. Értem

[ Szerkesztve ]

(#26503) radi8tor válasza Jablocskov (#26500) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Politikai témák megvitatásával kapcsolatban fáradjatok át a politika topikba!

⭐ Stella

(#26504) pjen válasza Hieronymus (#26491) üzenetére


pjen
félisten

Miért is kell egy beteghez pont annyi személyzet mint öthöz.:Akkor ennyi erővel egy egész kórházhoz is elég egy orvos és egy ápoló.Gondolkodk:etetni kell,ágytálazni,gyógyszert beadni,forgatni,lélegeztetőt figyelni.Mindeszt szkafanderben.

(#26505) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Új-Zéland nyit.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#26506) Ezekiell válasza KRoy19 (#26502) üzenetére


Ezekiell
veterán

Ilyet mégis ki mondott? :F

"gyúróspityuk, faszagyerekek és rambójanik" - amennyiben neked nem jött le, hogy ez egy általánosítás azokra, akik nem tartják be a szabályt/nekik úgyse lehet bajuk/stb, akkor most mondom: ez egy általánosítás volt :) Nem kell felvenni olyan inget, ami nem illik rád :)

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#26507) KRoy19 válasza Ezekiell (#26506) üzenetére


KRoy19
őstag

Értem, csak ez a "gyúróspityu" kifejezés kicsit sértő lehet, a konditerembe járóknak, de lehet hogy már agyamra ment a sok itthon lét és tényleg mindent magamra veszek. :)

[ Szerkesztve ]

(#26508) Ezekiell válasza KRoy19 (#26507) üzenetére


Ezekiell
veterán

Hát sztem megvan, kinek szánta ezt itt a topikban (az általánosítás mellett konkrétan), de abból a buliból én kimaradnék :)

De egyetértek, lehet kevésbé konfrontatívan is írni :)

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#26509) Sped válasza Ringman (#26501) üzenetére


Sped
aktív tag

A korlátozásokban semmi logika nincs. Innentől kezdve nehéz komolyan venni bármit is. Ráadásul a számok sem azt mutatják, hogy ez vmi hú de súlyos akármi lenne. Nyilván maszkot húzok ha már kötelező, de ha valami nyitva van, akkor bemegyek, mert én élni akarom tovább az életemet, nem pedig beláthatatlan ideig rettegni egy vírustól, ami egyáltalán nem olyan veszélyes, mint az igazi nagy világjárványok voltak anno (pestis, kolera, spanyol nátha). De még egy-egy szezonális influenza is okoz ilyen károkat emberéletben, mint ez a mostani. Érdekes azok miatt nem fékezzük be a gazdaságot és tesszük tönkre százezrek egzisztenciáját.

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#26510) t72killer válasza Sped (#26509) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Sajnos Mo. nem az egyetlen. A franciáknál pl tengerparti kisfaluban nem mehet le a tag a házától 200m-re lévő partra - ahol egyébként egy lélek se jár most se + járvány nélkül se.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#26511) Ezekiell válasza Sped (#26509) üzenetére


Ezekiell
veterán

Már megint ez...

A drasztikus korlátozások miatt van kordában tartva ez a járvány, amik ugye nincsenek egy influenza idején. Nézd meg Nyugat-Európát/Amerikát, ott mi van - hát nem csak egy influenza. Nézd meg a halálozási adatokat Euromomo-n: hát nem csak egy influenza.

Hogy nálunk miért annyira alcsonyak, a számok, mint amennyire, arról egyelőre mindenki csak tippelni tud. De kétlem hogy a kipcsák vérünk miatt...

Vidéken lazítottak, szépen lassan emelkedik is a fertőzöttek száma 4 napja folyamat (szerencsére tényleg cska lassan). Budapesten meg csökken erősen. Vond le a következtetéseket.

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#26512) pw12345 válasza Asbee (#26443) üzenetére


pw12345
aktív tag

80% volt. Kiragadtál egy aspektust. Hol látod, hogy konkrétan utcai maszkmentességet neveztem meg, mint szabálysértést? Egyébként az, ha nem tartja a távolságot, (és nem, a 30 cm-t sem) pláne, ha
köhög. Sok helyen, ha törekedne rá (de nem teszi) sem tudná tartani a távolságot, mert maga a járda nincs másfél méter széles, vagy a parasztok felparkolnak a falra. :((

Kb. mindenhol, csak idő kérdése, 1 nap, 1 hét, kettő
nem kell hozzá lángésznek lenni :U :
[link] https://888.hu/amerika-london-parizs/a-nemetek-lazitottak-ismet-noni-kezdett-a-fertozottek-szama-4248165/
[link] https://index.hu/kulfold/2020/05/01/hokkaido_japan_koronavirus_jarvany_lazitas_kockazat_korlatozas/
[link] https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200506/itt-vannak-a-friss-olasz-koronavirus-adatok-ujra-no-a-halottak-es-az-uj-fertozesek-napi-szama-430404
[link] https://m.hirstart.hu/hk/20200510_masodik_hullam_fenyeget_del-koreaban
[link] https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/koronavirus-horvatorszag-szlovenia-brac-karanten.705898.html
[link] https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200510/egy-honap-utan-ujra-megjelent-a-koronavirus-vuhanban-431022
[link] https://24.hu/kulfold/2020/05/11/koronavirus-kina-shulan-vuhan-fertozottek-szama-no/
Pánikra semmi ok. Nálunk nyilván nem ez lesz, hiszen nagyjából, eddig is a svéd modell szerint közlekedtek, másrészt nem ismerünk és úgy látom nem is fogunk látni valós adatokat. :N De legalább az emberek lazák (eddig is, azok voltak): [link] https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/meddig-maradhat-a-kijarasi-korlatozas-budapesten---igy-latja-a-virologus.705942.html
Felőlem mindenki oda lazul, ahová akar, úgy teszi el magát és a szüleit láb alól, ahogy neki tetszik :K , ameddig engem és a családomat nem veszélyezteti, de nem ez a helyzet. :( Némi példa, elvileg szükséges és indokolt helyzetben lehetne elhagyni az otthonunkat (meló, patika, bevásárlás, orvos), ehhez képest orrba-szájba ment és megy a lakásfelújítás (nem összedőlőfélben lévő ingatlanokról van szó), költözködés, hogy a bulikat ne említsem.

(#26513) KRoy19 válasza Sped (#26509) üzenetére


KRoy19
őstag

Egy egészséges embernek nem is kell félnie a vírustól, mert nagyon kevés az esélye, hogy komolyabb baja lesz tőle, kb. annyi mint hogy kilépsz a lakásodból és elüt egy busz.

Viszont mivel nagyon könnyen terjed és sokaknál tünetmentes így nem tudhatod, hogy mikor fertőzöl meg közvetlenül, vagy közvetve egy olyan embert, akire sokkal veszélyesebb, ezért kell betartani a szabályokat.

A maszkviselés és a távolságtartás a legkevesebb amit megtehetünk, és ennél szerintem nem is kell drasztikusabb lépés, persze aki teheti maradjon otthon, de akinek mennie kell az igen is menjen, persze betartva a korlátozásokat.

[ Szerkesztve ]

(#26514) t72killer válasza Ezekiell (#26511) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez még nem zárja ki azt, hogy sok szabály feleslegesen keseríti az emberek életét (jellemzően nem Mo.-gon) míg pár alapvető dolgot csesztek bevezetni, pl kötelező maszkviselés a tömegközlekedésen+a helyes maszkviselés betartatása zsúfolt helyeken.

Ennyi erővel a felnőtt lakosság korlátozása nélkül is meg lehetett volna oldani a dolgot, ha beleverik az emberekbe a higiénikus viselkedésformákat. Szó szerint. Az ovisokba nemigen lehet, de 18év felett feltételezünk némi intelligenciát még a gyerekét felrobbantó focihuligánról is :F

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#26515) Nimda válasza Ezekiell (#26511) üzenetére


Nimda
addikt

Budapesten meg csökken erősen.

Hát ahhoz képest, hogy a pestiek kb. 80% -a szarik bele a kijárási korlátozásokba, meglepő (el is törölhetnék akár). Mindenkinek fontos valami. Amerre lakom, mindenfelé lófráló, "sportoló" ember(ek), fiatalok, piások, néhol csapatokban, a tömegközlekedés is felélénkült. A közértek, piacok is tele, a különbség annyi, hogy több a maszkviselő.

Igen hasraütés, mert a korlátozások előtt sem voltak sokkal kevesebben az utcán (kispest). Na jó az iskolabezárásokat követően egy kicsit, talán :)

[ Szerkesztve ]

(#26516) ollie válasza Sped (#26509) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Nyilván azért van már most vagy kétszer annyi halott az USA-ban a korlátozások ellenére, mint a pár évvel ezelőtti nagy influenza járvány idején volt, és akkor még korlátozások sem voltak. Plusz ahol bedurrant a járvány, ott átlagosan másfélszeresére nőtt a halottak száma, van ahol háromszorosára. De persze, csak olyan mint az influenza.

***

(#26517) Ezekiell válasza t72killer (#26514) üzenetére


Ezekiell
veterán

18év felett feltételezünk némi intelligenciát még a gyerekét felrobbantó focihuligánról is

Dehogy feltételezek. Tudod mennyire hülye az átlag ember? Na, annál a lakosság fele hülyébb. És pláne nem fogom ilyen feltételezésre alapozni a járványügyi stratégiát, ha én vagyok a döntéshozó, ne viccelj már.

#26515) Nimda ez a 80% gondolom hasraütésből jött :) Nem vagyok pesti, nem látom, mi megy ott, nem tudok ehhez érdemben hozzászólni.

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#26518) t72killer válasza Ezekiell (#26517) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:( , sajnos ez van.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#26519) andor80 válasza Nimda (#26515) üzenetére


andor80
senior tag

"Hát ahhoz képest, hogy a pestiek kb. 80% -a szarik bele a kijárási korlátozásokba, "

google adatok pont nem az igazad hanem az ellenkezőjét támasztják alá...
Fegyelmezett volt a főváros.Nyilván mostanra mára többen váltak punkká és törik meg ezt a nyilván politikai alapon kikényszerített kijárási korlátozást..

[ Szerkesztve ]

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#26520) fatal` válasza Sped (#26509) üzenetére


fatal`
titán

Hagyjuk már ezt a baromságot a szezonális influenzával. Egyrészt most több a halott. Még így is, hogy karanténban a fél világ.

Mikor látsz szezonális influenzával 30-40 éveseket lélegeztetőgépen? Egy simpla magas vérnyomással mondjuk.

Arról nem beszélve, hogy bár nem 100%-os, de van rá védőoltás, a felülfertőződéseket pedig lehet kezelni antibiotikummal.

Normál esetben 1 hét alatt meggyógyulsz (max), ez a szar tovább tart és nincs rá semmi, se gyógyszer, se vakcina.

(#26521) pw12345 válasza Ezekiell (#26517) üzenetére


pw12345
aktív tag

:C De még mennyivel.

Vidéken sem lehet jobb a helyzet, ahogy hallom, kinyitott a kocsma és egymás szájában ülnek az emberek, a Balaton egyes részeiről meg jobb nem is beszélni (sok, rohadt pesti mind biztos :DDD ).

E héttől indulnak a nyugger túrázások, ezzel nem is lenne gond, ha magányosan, de csordában. :Y

(#26522) #22743424


#22743424
törölt tag

32 idősotthonban találtak COVID19 vírussal fertőzött személyt. :((

[ Szerkesztve ]

(#26523) t72killer válasza #22743424 (#26522) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Van lista, melyikek/hol?

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#26524) Jablocskov válasza Ezekiell (#26511) üzenetére


Jablocskov
tag

Én nem látom, annyira rejtélyesnek az alacsony számokat. Még azokban az országokban is ahol a járvány elején próbálták elbagatelizálni az egészet, és nem vezettek be semmi korlátozást (pl. UK) két hónap kellett, hogy belobbanjon a járvány. Ha a találgatásokat, nem vesszük figyelembe, akkor hozzánk március elején érkezhetett meg a vírus. Most telt le a két hónap. Vegyük figyelembe azt is, hogy nálunk kisebb a népsűrűség és közben nagyon sok megszorítás lett bevezetve, amelyek lassították a terjedést. Valószínűleg alacsony a lakosság átfertőzöttsége, hasonlóan Szlovéniához, ahol már volt átfogó tesztelés.
Egyelőre nincs meg a feltétele a járvány belobbanásának. Viszont a vírus lassan szétterjedt az egész országban és helyi járványgócokra lehet majd számítani a lazítások miatt. Elég egy szuperfertőző a megfelelő helyen és máris több száz fertőzött lehet az eredmény. Ez teljesen a véletlenszerű, ezért az óvatosság még fontosabb lesz mint eddig.

[ Szerkesztve ]

(#26525) #22743424 válasza t72killer (#26523) üzenetére


#22743424
törölt tag

Híradó mondta M1 Lista tuti van csak nem teszik közzé.

(#26526) ollie


ollie
MODERÁTOR

Svédországot meglepte a sok halott
„Számítottunk arra, hogy több lesz a beteg, de a magas halálozási szám meglepett minket” – ismerte el a svéd közegészségügyi hatóság járványügyi vezetője a Business Insidernek.
Svédország elvileg kedvezőbb helyzetben van, hiszen nem állt le annyira az élet, mint máshol, az iskolák sem szüneteltek, a vendéglátóhelyek is működhettek.
Ez azonban nem jelenti, hogy elkerülték a gazdasági károkat: Svédország 6-10 százalékos GDP-csökkenésre számít 2020-ban, a munkanélküliség 10,4 százalékra kúszik fel, annak ellenére, hogy a március – a kijárási korlátozások európai kezdetének hónapja – sokkal kedvezőbb volt, mint máshol.
„Korai még megítélni, hogy jobban csináltuk-e. Úgy véljük, Svédország végül nagyjából ugyanoda jut”, mint a többi ország – mondta a Financial Timesnak a svéd központi bank korábbi helyettes vezetője.

***

(#26527) perempe válasza #22743424 (#26525) üzenetére


perempe
addikt

Floridában közzetették végül.

* Brahms: 4. szimfónia *

(#26528) t72killer válasza #22743424 (#26525) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:R

#26526: pedig mekkora pofával mondta a svéd járványügyis "agytröszt" nemrégiben, hogy ők aztán milyen jól csinálják és mindenki más hülye. Most persze megy a magyarázkodás... A többi országban egyébként egyáltalán nem biztos, h lesz 2.hullám, másrészt mire lesz, egy rakás orvosi tapasztalat összegyűlik - pl a legutolsó vidéki kiskórház gyakornok orvosa is tudni fogja, hogy VÉRALVADÁSGÁTLÓT adjon a betegnek = szerencsétlen nem veszíti el a lábát, fél veséjét, stb...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#26529) kekedi válasza Jablocskov (#26524) üzenetére


kekedi
senior tag

Szvsz. már hamarabb itt volt mint március.
De az tény hogy valamit jól csinalhattunk eddig.
Már csak elcseszni nem kéne.

(#26530) Asbee válasza pw12345 (#26512) üzenetére


Asbee
veterán

1-1 napi emelkedésből nem biztos ezt kellene levonni. Nagy része a cikkeknek erről szól. Ilyen volt már nem egyszer.

(#26531) #22743424 válasza perempe (#26527) üzenetére


#22743424
törölt tag

Most mondta Cecil 12 budapesti 20 vidéki. Illetve Zala megyét külön megemlítette, hogy ott azért olyan magas a fertőzöttek száma .

(#26532) Asbee válasza Jablocskov (#26524) üzenetére


Asbee
veterán

Biztos hogy előbb ittvolt. Már az is kiderült több helyről hurcolták be. Kína, Usa is köztük. Egyre több országban ezt kutatják már, hogy előbb ottvolt a vírus. És teljesen logikus is. Nem az első teszteke érkezett meg.

(#26533) kekedi válasza Asbee (#26530) üzenetére


kekedi
senior tag

+1
így van.
Nem tud egyenletesen csökkenni. Vagy is olyan nincs hogy mindig csak kevesebb lehet az új napi fertőzött a tegnapihoz képest.
Na de, nem ő az egyetlen aki csak az ilyen cikkekre keres rá.

(#26534) Ajándékok válasza KRoy19 (#26513) üzenetére


Ajándékok
aktív tag

Kicsit nézz utána a számoknak!
Ha ugyan ekkora esély lenne busz esetén: Amikor elmész otthonról és haza is mész, 9 havonta gázol halálra a busz és negyed évente nyomorít meg egész életedre. És a későbbi hatásokat még nem is ismerjük.

Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!

(#26535) Jablocskov válasza Asbee (#26532) üzenetére


Jablocskov
tag

Ez nem változtat semmin, ezek csak kis számú, szórványos esetek lehettek. Mindenhol több hónap kellett a járvány felfutásához. Ez nem kanyaróvírus. Úgy tűnik nem terjed olyan könnyen.

(#26529) kekedi

Arról azért vannak viták hogy jól csináltuk-e. Én azt mondanám, hogy nagyon nem szúrtuk el. :)

(#26537) Asbee válasza Jablocskov (#26535) üzenetére


Asbee
veterán

Ez szimplán nem igaz, hogy mindenhol több hónap kellett. Ha az első eseteket vesszük alapul, kevesebb mint egy hónap is elég volt. Vagy ismét oda jutunk, előbb ottvolt a vírus mindenhol, mint elkezdték figyelni. Akkor pedig a nem változtat semmin, szintén nem igaz. worldometersen megtudod nézni a pontos dátumokat....

(#26538) ollie


ollie
MODERÁTOR

Kásler: mi azt választottuk, hogy felkészítjük az egészségügyi rendszert több százezer fertőzöttre

„A járvány lefolyását az elején nem lehetett pontosan megbecsülni, erre különféle számítások voltak a legelképesztőbb számokkal. Volt egy matematikai modell is, amely szerint több százezer fertőzött lesz Magyarországon. A kormány és az operatív törzs álláspontja az volt, hogy a várható legrosszabb forgatókönyvre kell felkészülnie az egészségügynek, hogy egyetlen magyar ember se maradjon ellátatlanul – mint Svédországban vagy Olaszországban.”

Ehhez képest rengeteg ember maradt ellátatlanul, és e miatt meg is halt. Remélem felelni fog érte ez a rohadék.

***

(#26539) Asbee


Asbee
veterán

Bécsi statisztikai hivatal szerint, Bécsben nem haltak meg többen a járvány alatt, mint egyébként szoktak.

(#26540) Ajándékok válasza Jablocskov (#26535) üzenetére


Ajándékok
aktív tag

De!
Ha az elején kap az eü védő felszerelést, kevesebben fertőződnek meg, kevesebb nem koronás beteget fertőznek meg az orvosok, nem kerül be a járvány a szoc.otthonokba.
Az orvosok nem félnének a vírustól, jobban látnák el a betegeket.
Ha az elején elkezdünk tesztelni, nem hasra ütéses alapon ürítik ki a kórházakat, sokan élhetnének még.
Ha az elején bevezetik a kötelező maszk (akár otthon készített) használatot, nem kellett volna ennyire zárni a gazdaságot ugyan ennyi beteghez.
Ha az elején beszerezzük a védőfelszerelést, lélegeztető gépeket, harmad áron kaptuk volna meg.
És ezek CSAK azok a javaslatok, amiket ezen a fórumon a sok amatőr időben megtett!

#26538 ollie
Szerinted Ő döntött? Módosítanám:
"Remélem felelni fog érte az a rohadék aki döntött."

[ Szerkesztve ]

Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!

(#26541) syberia


syberia
veterán

(#26542) Jablocskov válasza Asbee (#26537) üzenetére


Jablocskov
tag

A véletlenszerű körülményektől erősen függ egy vírus terjedése, ezért nincs két egyforma eset. A vírusok exponenciális függvény szerint szaporodnak, ennek a görbének a meredeksége az elején nagyon kicsi, lassan fut fel, ezért nincs jelentősége annak, hogy volt-e néhány eset az igazolt fertőzések előtt.

(#26543) Ezekiell válasza Ajándékok (#26540) üzenetére


Ezekiell
veterán

Remélem felelni fog érte az a rohadék aki döntött

És mivel egyetlen ember van a kormányban, aki dönthet bármiről is, és az Tudjukki, aígy meg is van a válsz, h felelni fog-e.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#26544) KRoy19 válasza Ajándékok (#26534) üzenetére


KRoy19
őstag

Szerintem meg kellően alacsony a kockázat ahoz, hogy ne kelljen félnie tőle egy egészséges embernek.
Kb. millió dolog lehet ami megölhet valakit nap mint nap. Ha ezek valószínűségét összeadnád, akkor kijönne, hogy hetente 1szer legalább biztos meghalsz.

Mellesleg hol találok olyan adatokat, ahol látom, hogy idáig globálisan életkor szerint lebontva mennyien haltak bele/mennyien nyomorodtak le egész életükre?

[ Szerkesztve ]

(#26545) Jablocskov válasza Ajándékok (#26540) üzenetére


Jablocskov
tag

Teljesen igazad van, én is sokszor elmondtam már, hogy azzal a néhány időben meghozott, egyszerű, de fontos intézkedéssel, amit te is felsoroltál jelentősen lehetett volna mérsékelni a károkat.

(#26546) ollie válasza Ajándékok (#26540) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Nyilván nem az ő döntése volt, de a parancs végrehajtóinak is ugyanúgy felelniük kell.

***

(#26547) Ajándékok válasza KRoy19 (#26544) üzenetére


Ajándékok
aktív tag

500 fiatal egészséges fertőzöttből 1 meghal. Akik túlélik a súlyos tüdőgyulladást, azoknak pár szerve már nem úgy működik, ahogy kellene.

[ Szerkesztve ]

Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!

(#26548) CptAdamica válasza ollie (#26536) üzenetére


CptAdamica
veterán

Ez már a világszínvonalú Magyar eü? Hihetetlen, hogy fizeted azt a retkes TB-t és amikor rászorulsz, akkor kb olyan, mintha bezárnának egy ólba.

Megyen!

(#26549) Kékes525 válasza kekedi (#26529) üzenetére


Kékes525
félisten

"De az tény hogy valamit jól csinalhattunk eddig.
Már csak elcseszni nem kéne. "

:( Már elcsesztük, de nagyon.

1. A védőfelszereléseket nem biztosítottuk időben sem az egészségügynek, sem a lakosságnak.

2. Nem teszteltünk megfelelő számban a lakosság körében és egyáltalán nem a potenciálisan fertőző gócokban.

3. Leállítottuk a teljes egészségügyet, aminek a kára még felmérhetetlen.

4. Nincsenek ismeretterjesztő kisfilmek a helyes védekezésről, ami a lakosság nagy részéhez eljutna.

5. A járvány pontos számadatainak ismerete nélkül hozzunk a járványra és a gazdaságra vonatkozó fontos döntéseket.

6. Sok helyes korlátozást feloldottunk, ugyancsak a járvány számadatainak pontos ismerete nélkül.

7. A járványról számadatairól nem hoznak nyilvánosságra nagyon fontos ismereteket (például a vírus előfordulása pontosan milyen területeket érint, legalább helység ismerete, de szükség lehet a helyi védekezéshez a helyi kórházakban kezelt betegek számára, a kerületek, utcák fertőzöttségére).

8. Csak Budapesten van súlyos betegeket kezelő kórház. Vidékről a kritikus betegeket, akik szállíthatatlanok, Budapestre viszik.

Hirtelen több nem jutott eszembe. :( Elnézést, ha pontatlan és/vagy hiányos voltam valamiben.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#26550) KRoy19 válasza Ajándékok (#26547) üzenetére


KRoy19
őstag

Tehát 0.2% esélyem van belehalni ha elkapom.
Nekem ez teljesen vállalható és egyáltalán nem ad félelemre okot.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.