Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#26601) andor80 válasza Fotonhámozó (#26598) üzenetére


andor80
senior tag

Roppant érdekes amúgy.Nagyanyám kezdte a szárazköhögést brutálisan 1 hónapig.Aztán muterom, faterom jött majd én is iszonyatosan köhögtem.Más bajunk nem volt.
Nem hinném amúgy,hogy ez korona lévén nagyim magasvérnyomásos ,muter depressziós,alzheimer stb,fater rák szív,máj cakumpakk én magasvérnyomás és azóta is elvagyunk.Lehetett valami év elején ami nem a sima flu volt de még nem is a covid.

[ Szerkesztve ]

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#26602) #75376384 válasza -v- (#26596) üzenetére


#75376384
törölt tag

svajc zarva van. csak kozvetlen hozzatartozo johet latogatoba (elettars, ferj, feleseg) ha jol tudom szulo is.

a sogor felejtos, az nem rokon. :)

persze ha van bewilligung vagy munkaszerzodesed, akkor beengednek.

(#26603) Lauda


Lauda
félisten

Aldis maszk:

Figyelem: a termék nem minősül egyéni védőeszköznek, ill. orvostechnikai
eszköznek. A termék önmagában a fertőzések megelőzésére, egészségügyi
használatra nem alkalmas.


???

(#26604) pilóta válasza Lauda (#26603) üzenetére


pilóta
nagyúr

Mi a kérdésed pontosan?

Aki él és nem boldog, az téved!

(#26605) Gubu0101 válasza Lauda (#26603) üzenetére


Gubu0101
veterán

:DD Dísznek jó,arra ha bemész a boltba nem dobnak ki,mert nincs rajtad maszk,így meg van,de nem ér semmit :D Bár a porszívózsáknál biztos jobb :D

[ Szerkesztve ]

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#26606) Lauda válasza t72killer (#26599) üzenetére


Lauda
félisten

Hja. Kollégák között is van tüdőrákos, fiatal srác. Már vagy egy éve nőtt neki, mire kiderült. Addig tök egészségesnek hitte magát. Családban volt agydaganatos. Hétfőn még beszéltünk, szerdán már zavart volt, pénteken vágta fel a csontfűrész a koponyáját. Addig egészségesnek gondolta magát. Ennyit erről kb.

(#26607) fatal` válasza #75376384 (#26602) üzenetére


fatal`
titán

Szerintem sógorék alatt Ausztriára gondolt :)

(#26608) -v- válasza #75376384 (#26602) üzenetére


-v-
addikt

Még igen, de ott eléggé lecsngőben van a dolog, remélem nyárra már kinyit, de nem lehet ezt valahol követni?

(#26607) fatal`: meg svájcra is, azt is írtam :)

[ Szerkesztve ]

(#26609) kekedi válasza Lauda (#26603) üzenetére


kekedi
senior tag

Gondolom ezzel a szöveggel kibekkelték azt hogy bárki is beperelje őket, hogy gagyi a termék. Mivel ők ezt megmondták. :D

(#26610) kekedi válasza -v- (#26608) üzenetére


kekedi
senior tag

Minket is érdekel az ilyesmi.
Konkrétan az ha a Németországban dolgozó magyar ember haza jön, meddig kell bohockodni a 2het karantennal.
Mivel sokszor csak 2 hétre engednék haza... Aminek sok értelme meg nincsen, ha itthon meg ki se teheti a lábát otthonról.
De majd ez is megoldodik egyszer.

(#26611) Gubu0101 válasza kekedi (#26610) üzenetére


Gubu0101
veterán

Úgy tudom,hogy csak az ingázóknak nem kell a karantén,mindenki másnak igen,főleg,ha hosszabb időt tölt kint.Tesómék is tegnap mentek vissza németbe,most vagy 2-3hónapot kint lesz,hazajön és ha még akkor lesz karantén,akkor ugyan úgy 2 hét megint.

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#26612) pilóta válasza kekedi (#26609) üzenetére


pilóta
nagyúr

Nem gagyi, csak nem steril, ezért nem mehetsz be vele a műtőbe. Az meg, hogy nem véd meg a fertőzéstől, evidencia. Tőled véd meg másokat, ha te vagy a fertőzött...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#26613) Stanlee válasza CptAdamica (#26584) üzenetére


Stanlee
őstag

Az osztrakoknal volt egy Ischgl nevu tursztikai kozpontjuk, amit nem zartak le idoben, pedig a hatosagok tudtak rola, hogy onnan kifejezetten sok fertozott erkezik. Most adtak le egy 1000 oldalas vademelest, kb. 5500-an tettek panaszt a helyzet "kezelese" miatt.

Elvitathatatlan viszont, hogy orszagosan jol reagaltak, hamar bevezetsre kerult a maszk, ill. a fertotlenitesre is jobban odafigyeltek. Ezzel szemben pl. nalunk itt Bajororszagban csak aprilis 27 ota kell boltban, tomegkozlekedesen maszkot viselni (az elso fertozesek utan 3 honappal), tehat pont forditva ultek a lovon, boltokban fertotlenites nagyon nincs.

En meg mindig azt gondolom, hogy erdemes elemezni a kiugroan sok / keves halalesettel jaro orszagokat, hogy tudjuk, mi miatt tortent az ami, es a megoldas, javaslatok a jovore vonatkozoan biztosan nem lesz osszefoglalhato par mondatban.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#26614) -v- válasza -v- (#26608) üzenetére


-v-
addikt

Aha na erre gondoltam: [link]

(#26615) headhunter


headhunter
addikt

Csak most kezdődik a házról házra vívott harc a vírussal...

"...Az adatokból az látszik, hogy a magyarországi járvány nem egy személytől indult ki, hanem egyszerre sokan hozták haza a vírust, főként Európából. Az is nyilvánvaló, hogy már március közepén elkezdődött a helyi terjedés, vagyis fertőzési gócok alakultak ki (bár ezek nem tudtak túlzottan nagyra nőni, nyilvánvalóan a szociális távolságtartó intézkedések hatására). A teljes régió hasonlóképpen reagált, és ennek megfelelően

A JÁRVÁNYGÖRBE IS HASONLÓ LEFUTÁSÚ A LEGTÖBB KELET-KÖZÉP-EURÓPAI ORSZÁGBAN.

Jelenleg kilenc jól elkülöníthető víruscsoportot tartanak számon, amelyek gyakorisága földrajzilag is eltérő. Így a meghatározott minták alapján jó valószínűséggel meg lehet mondani, hogy mely térségből származó vírussal állhat rokonságban a vizsgált minta. A magyar minták eléggé elszórtan helyezkednek el a koronavírus filogenetikai térképén..."

(#26616) Ajándékok válasza Parci (#26479) üzenetére


Ajándékok
aktív tag

A 93% véroxigén szintet honnan vetted?
Utánanéztem egy kicsit és azt találtam, hogy 89% alatt kell orvoshoz menni.

Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!

(#26617) Stanlee válasza kekedi (#26610) üzenetére


Stanlee
őstag

Mivel nem tudom, hogy melyik tartomanyban vagy, igy sokat nem mondhatok, de jelen pillanatban: ha Mo-ra beutazol es magyar allampolgar vagy akkor nem kell hatosagi karantenba menned. Kivetel ha Olaszorszagbol, Del-Koreabol vagy Iranbol erkezel.

Nemetroszagban jelenleg vasarnapig van meghosszabitva a hatosagi karanten, tehat ha kulfoldrol visszajossz es ott tobb, moint 48 orat tartozkodtal, akkor karantenba kerulsz. Kivetel ha dolgozni jossz vissza es a munkadat nem tudod maskepp elvegezni, csak ha a karanten ideje alatt bejarsz dolgozni es nem mutatsz tuneteket.

Szerintem a szabalyozas buta, mert 48 ora alatt meg tud az ember jarni egy Nemeto-Mo utat oda vissza, es meg ideje is van megfertozodni es nem fog tuneteket mutatni.

En csak azert nem megyek haza, mert nem akarom, hogy a hataron lekapcsoljanak es hazi karantenba kuldjenek. A nemet karanten igazabol nem izgat, mert ugyis otthonrol dolgozom.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#26618) ollie válasza headhunter (#26615) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Ez egy érdekes rész:

A Pécsi Tudományegyetem virológusai a magyarországi járvány első hónapjában 32, a teljes országra nézve reprezentatív vírusminta genomját elemezték, és igyekeztek közöttük (illetve a világon máshol fertőző vírusok között) leszármazási kapcsolatot találni. Az eredmények szerint több párhuzamos, európai, illetve valószínűleg tajvani eredetű és egy amerikai behurcolás történt az országba, és nagyon nagy szükség volt a korlátozásokra. A házról házra vívott harc a vírus ellen azonban csak most kezdődik.

Ezek szerint az irániak nem nagyon fertőztek itt senkit, vagy pedig ők sem Iránból hozták a vírust.

De a lényeg a cikkből, hogy nem a migráncsoknak köszönhetjük a vírust, hanem a hazatérő vendégmunkásoknak és turistáknak.

[ Szerkesztve ]

***

(#26619) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Vinnéd a családot egy hétre görögbe nyaralni? készíts be párszáz tajrót tesztekre.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#26620) #75376384 válasza Stanlee (#26613) üzenetére


#75376384
törölt tag

Svajcban (szerencsere) nem volt kotelezo se a kesztyu, se a maszk (legalabbis a mi kantonunkban, de nem tudok olyanrol, ahol igen). Csak a tavolsagot kellett tartani. "nem fontos" helyeket bezartak es fertotlenitettek a boltokban. A kijarasi korlatozas alkotmanyellenes lett volna, igy mindenki mehetett a termeszetbe, persze a nagyobb varosok tavai/parkjai valamennyire le voltak zarva. Ez viszont azt eredmenyezte, hogy szinte mindenki videkre ment. A mi kornyekunkon van par szebb to, amik emiatt fosasig voltak emberrel es a virus megis visszaszorult. Kozben pedig ma nyitott szinte minden, bar ivancsi leszek mi lesz ebbol az egeszbol, de nem gondolnam, hogy a teljes zar, maszk, kesztyu, csak kajaert lehet menni, lenne a tokeletes megoldas.

Az elszabadult kantonok jellemzoen mind olaszhoz kozel voltak, akit esetleg erdekel a svajci helyzet. itt mindent megtalal: [link]

Szerintem ez az egesz helyzet tokeletesen ravilagitott, hogy sokaknal meg egy kezmosas is uri huncutsagnak minosul es kb szartak ra. Igy, hogy alapveto higieniai cselekedeteket rendszeresitettek a helyzet is javult.

[ Szerkesztve ]

(#26621) Stanlee válasza #75376384 (#26620) üzenetére


Stanlee
őstag

Ne is mondd, el vagyok kepedve, ahogy itt nalunk Munchenben a tomegkozlekedesen egyesek nem veszik a faradtsagot es kohognek ugy, hogy a kezuket nem tudjak a szajuk ele tenni.

Kollegak megerkeznek munkahelyre es kezmosas nelkul jonnek a konyhaba, irodaban fogdossak ossze vissza a dolgokat. Szerintem is alapveto hiegienes dolgokat kellen eloszor betartani.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#26622) Parci válasza Ajándékok (#26616) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

orvos édesanyám mondta. azért vedd figyelembe, hogy covid járvány van. ha elkapod, lázas vagy, köhögsz, elmegy a szaglásod, ne várj 89%-ig...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#26623) forceberg válasza t72killer (#26619) üzenetére


forceberg
veterán

Igazából, ha belegondolok, támogatom! Mindenhol bevezetni, hátha véget ér a lókoszt lófaxjózskák 2 napra elmegyünk, csak mert 8e az a qrva repjegy. Nem érdekel az a kibaxott város, de nyócereré nehogymá' ne mennyünk el, milyen faxa szelfit lövünk a xyz szobornál!

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#26624) ooloo válasza Lauda (#26603) üzenetére


ooloo
őstag

Ilyen maszkokat pakolnak át tonnaszám konténerből dobozos vagy ponyvás félpótkocsikra aztán terítik Európa szerte . Gondolom , hogy jó bő hónapja indították útnak vízi szállítással . Az előállítási költsége - szállítással vámmal - pár amerikai cent/db . Az számomra homályos , hogy miért ide hozzák vámoltatni Németből , Lengyelből ? Az egyszerű halandóknak katasztrófa a "járvány" .. az élelmeseknek aranybánya . Persze , ez mindig is így volt és így is lesz ezután is .
A Figyelem: utáni rész ... na az megérne egy misét . A birkákkal mindent meg lehet etetni .

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#26625) cappa72 válasza t72killer (#26619) üzenetére


cappa72
nagyúr

Nekünk (sajnos?) foglalásunk van Szlovéniába és Horvátországba.
Minkét országot látni szeretnénk, így elég érdekesen alakulhat a helyzet. Persze addig mégváltozhat, de azért reménykedünk... júni küzepéig lemondhatók, tehát nagy kockázat nincs benne; viszont folyamatosan figyelni kell, melyik országban hogyan módosulnak a turistás szabályzások. Ráadásul nagyszülőkkel (65+), ami akár külön szabályzás alá is eshet.
Egyelőre túl sok a feltételes mód.

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#26626) pw12345 válasza kekedi (#26579) üzenetére


pw12345
aktív tag

Nos, én nem vagyok optimista (azok mászkálnak maszk nélkül), a sok hazudozás után nem is hiszek senkinek. :N
Legyen igazad, doktor miniszterelnök úrnak meg ne, pusztuljon ki ez a mocsok és ősszel se térjen vissza, legfeljebb a jó, öreg taknyos, nyálas influenza! :K
Ja, meg a Ft is erősödjön és óóóriási black friday tumultusok, meg karácsonyi tömegnyomor legyen!
Ám elnézve a történéseket és a hozzáállást ez egyelőre sci-fi kategória. (Épp bulikára készülődik a felső szomszéd.)
Virológus, az hiányzik még (bár, ennyi eredménytelenséget én is össze tudnék hozni, jó pénzért a napot is lehazudom az égről) műszaki.
(#26589) cappa72
2. Zseniális, tíz éve elhunytakat nem tettek a listára? :F
(#26594) t72killer
Kellene, ja, csak ilyen tesztek mellett, ami élő emberen nem tud használható eredményt adni, az fél éve rohasztott mintákból mit tudna kihozni? :U
Ismerősöd a leírás alapján, teszt nélkül is covidos volt, ha nem vetít.
Amúgy mivel tesztelné magát, tudtommal olyan teszt nincs, ami már a kifutott fertőzést kimutatja, ha elfogytak az antitestek?
(#26598) Fotonhámozó
Amilyen repkedés, mászkálás, kínai átjárás volt, tuti itt volt a vírus. Kérdés számít-e ez (nem úgy tűnik, egyelőre, hogy, aki elkapja enyhe tünetekkel az immunis is lesz), valóban átfertőződtek-e (az látszana a halálozáson). Az fix, hogy nem az irániak voltak a 0. betegek.

Az érdekelne, hogy, aki megjárta a poklot, közepesen súlyos, legfeljebb palack tünetekkel és magánál volt. Az kapott, ezekből a lefoglalt csodaszerekből Klorokin, Remdesivir, stb? Vagy a szokásos, jól bevált
kenyér+tea+kockasajt kombóval vészelte át? :U

A Korányi tényleg halálgyár, covid nélkül ott pusztult nagybátyám, szintén lélegeztető+infúzión, semmi egyéb kezelést (gyógyszer)
nem kapott. Amilyen képeket feltett a nő nem is túl kemények, ennél ótvarabb, hajléktalanszállóra, WWI frontkórházra, bontási területre hajazó helyeken is jártam már. :W

(#26627) KRoy19 válasza andor80 (#26595) üzenetére


KRoy19
őstag

Aki leszarja a másikat annak valóban jobb lenne, ha parázna és azzal az illúzióval tartaná be a korlátozásokat, hogy önmagát védi.

Én továbbra is azt mondom, hogy akinek nincs diagnosztizált súlyos betegsége és nem 60 év feletti(nem írok egészségeset, mert olyan nincs mint tudjuk), annak nem kell félni.

Amikor azt írom, hogy nem kell félni nem azt mondom, hogy nem kell egy fikarcnyit sem tartani tőle, hanem arra, hogy nem kell az ágy alá bújni senkinek a körmét rágva, hogy úr isten mi lesz, ha elkapom.

Azért érdekes, hogy elvileg tilos itt a pánikkeltés aztán amikor meg akarok nyugtatni valakit, hogy nem kell rettegni akkor nekem ugranak 6-an, hogy igen is kell.

[ Szerkesztve ]

(#26628) Ezekiell válasza KRoy19 (#26627) üzenetére


Ezekiell
veterán

Ki mondta, hogy parázni kell? Ki volt az a 6?

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#26629) Lauda válasza KRoy19 (#26627) üzenetére


Lauda
félisten

Semmi baj nincs a nyugtatgatással, csak ne feltételezéseken alapuljon. Szerintem.

Azt pedig itt senki sem írta, hogy nincs egészséges ember.

[ Szerkesztve ]

(#26630) #86564352 válasza ollie (#26618) üzenetére


#86564352
törölt tag

Csúnya volt a vendégszerető™ Mo. és az iráni egyetemista nő esete. Talán az EU törli majd a kitiltást? Kap kártérítést? Az elveszett időt már nem kapja vissza szerencsétlen.

Ivós játék :DD : olvasd el a mai kormányzati propa tájékoztatót és igyál egy felest, valahányszor ilyen rövid szövegben kiemelik az idősotthon "fővárosi fenntartású".

A vírust nem érdekli ez a mutogatás, még a fideszes tájékoztatásban is ott van a vidéki idősotthonok lakói közt is találtak eddig 302 fertőzött lakót, pedig ott nincs Karácsony, azok kizárásos alapon igazi kipcsák, szittya, nemzethy fenntartású intézmények lennének, nem?
Hihetetlen tényleg, máshol is, USA-ban sem érdekli a vírust, hogy Trump szerint Obama a hibás...

Mindeközben Svédországban politika nélküli tájékoztatáson az eü-i miniszter magyar szemmel sci-fi beismerése : "We failed to protect our elderly. That's really serious, and a failure for society as a whole. We have to learn from this, we're not done with this pandemic yet,"

(#26631) Ajándékok válasza KRoy19 (#26627) üzenetére


Ajándékok
aktív tag

Kell tőle félni.
Ha nem félnél a 240V-tól, megcsapna az áram, ha nem félnél a tűztől, megégnél, ha nem félnél a busztól, elütne.
A félelem tart életben. A félelem késztet arra, hogy kerüld a veszélyt. Sokkal hatásosabban, mint a szabályok.
Nálunk azért nem tartják be sokan a járvány elleni szabályokat, mert nem tudják milyen következményei lehetnek a tetteiknek. És ez azoknak "köszönhető" akik elbagatellizálják.
Két féle képen alakulhat ki az egészséges félelem.
Sokszor ismételt tájékoztatással vagy tapasztalattal. Mi az elsőt szeretnénk, mert a második következménye 1 megyényi halott lehet.

Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!

(#26632) ubyegon2 válasza cappa72 (#26600) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Muszály megforgatni a tőrt a szívemben?

Csak mert parázol, azért! :D Ilyenkor kényszert érzek a lelki megerősítésedre! Windowst ajánlok először, amiatt már akár pingvinre is tehetsz vírusírtót. Én 6 éve kipróbáltam egyet Linuxra, hogy elkapja-e a Wines próbavírust, elkapta, aztán leszedtem az írtót meg a Wint is. Pingvinonly rendszerre értelmetlen a víruskergető, gyakorlatilag a tűzfal is egy adott user szintig. De ezt tudtad már. :K

Egyébként Wines időmben mindenféle védelmek mellett is voltak kártevők a gépben, egyszer egy kész PC-n is, amit boltban vettem, konkrétan nem bootolt be, aztán x idő leteltével ez elmált, de persze visszavittem a boltba még ezelőtt. Azóta sok használt üzleti notit vettem, de mindig kikötöttem az eladónak, hogy csak meghajtó nélkül hozom el. Amúgy sem létszükséglet bele, ha csak netezni akar a pógár.

(#26633) pjen válasza Ajándékok (#26631) üzenetére


pjen
félisten

Nem félni kell tőle,meg kell tanulni túlélni vagy együtt élni vele.Félni a harapós kutyától kell nem az autóbusztól a 240 volttól.Itt már rettegők vannak,pedig az élet tovább megy,velük vagy nélkülük.

[ Szerkesztve ]

(#26634) Csókolom válasza Graphics (#193) üzenetére


Csókolom
tag

most forditva jelent meg a forum es a hozzaszolasodnal jutott eszembe, hogy tavaly majusban (2019) -egy eve kb- pontosan azok a tüneteim voltak amiket ma korona tüneteknek irnak:

-laz nelküli (!) hidegrazasok este
-nagyon erös szaraz köhöges 4-5 napon at (akkor meg elöször vettem be köptetöt köhöges ellen, de rontott a helyzeten, mivel szaraz köhögesem volt es akkor kidobtam a köptetöt, amire javult a nagyon erös szaraz köhöges (2019 majus)
-2 napig tarto hasmenes az elejen
-az 1 hetig tarto erös szaraz köhöges elmultaval (1-2 nap alatt elmult, tehat gyorsan javult 4-5 nap utan) sok valadek jött fel a tüdö felsö reszeböl, ami több volt, mint az eddig barmikor -amit minden reggel felhörögtem es kiköpdöstem kb. 3- napon at....
-az izerzes es szaglas teljes elvesztese kb 8-10 napig. Az üzemi ebedlöben (mert mentem dolgozni a heten) teljesen mindegy volt, hogy mit rendeltem. Semmi izt nem ereztem (2019 majus).

Az is egyfajta korona törzs volt ma mar ezt hiszem

Hiszteria ON...

[ Szerkesztve ]

(#26635) ubyegon2 válasza fatal` (#26520) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Mikor látsz szezonális influenzával 30-40 éveseket lélegeztetőgépen? Egy simpla magas vérnyomással mondjuk.

Mikor? Amikor a média ezt mutogatja. Ugye nem azt akartad sugallni, hogy máskor 30-40 évesek nem halnak meg csak úgy pikkpakk? :Y

*******************************************************

Ismétlődő kérés:

Megértem, hogy sokan idegesek, feldúltak, de minimális társasági kommunikációs szintet próbáljunk már tartani. Vannak itt idősek is, aki meg nem az, többnyire vannak felmenői, akik azok! Ezt a nyuggerek meg csordában járnak stílust szerintem hagyjuk meg abba a kulturális közegbe, ahol eddig ez elfogadott volt. Nem szeretnék minősíteni senkit, de az ilyen csoportokról megalázóan írni dolgot vissza kéne fogni, ennél mindenképpen határozottabban. :U

Eddig a bunyóspityuk, meg izomjóskák tipusú gyűjtőnevek is kedveltek voltak, ahogy látom, a nyuggerezés meg időnként előjön. Ez baj. A covid emberekre veszélyes, ha jól tudom, de attól még, hogy kivetkőzünk emberi mivoltunkból, simán megtalál, ha akar!

Modera szakik persze a két ember torzsalkodása során felmerült enyhe jelzőkre irgumburgumoznak, törölnek ezerrel, de a csoportos minősítgetést valahogy nem veszik észre. Aham..... fekete pont. Ha már ti adtatok nekem százszámra, különösebb indok nélkül is.

(#26636) KRoy19 válasza Ajándékok (#26631) üzenetére


KRoy19
őstag

Nem hiszem, hogy ugyan azt jelenti a félelem nálam mint nálad.

Én nem félek sem a 240-től sem a tűztől, sem a busztól. Tudom, hogy mit lehet és mit nem.

Szerintem nem a félelemre, hanem az empátiára kéne alapozni a védekezést, bár ezt így leírva lehetséges, hogy jóval több olyan ember van akit félelemmel lehet rábírni a helyes viselkedésre.

(#26637) t72killer válasza forceberg (#26623) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

+1. Értékelném, ha az eddig fent kerengő gépmadarak úgy 2/3-át kivonnák a forgalomból...

#26626: az ízlés-szaglást nem tudom, hogy vetít-e, mert azt akkor nem említette, amikor Januárban cseteltem vele, csak azt, h nagyon dögrováson van, köhög-lázas meg ilyenek. Utólag már beszélt róla, de akkor már mindenki tudta, hogy ez az egyik tünet.
Elvileg tudják tesztelni az immunitást - illetve valahogy azt a párizsi, tavaly novemberi mintát is beazonosították - igaz, abban még élő vírusok lehettek mert le vt fagyasztva.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#26638) windlord válasza Ajándékok (#26631) üzenetére


windlord
őstag

230V :)

[ Szerkesztve ]

(#26639) Micsurin válasza Ajándékok (#26631) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Szar lehet ilyen szinten rettegve kitekinteni a világba. Nem irigylem. :N :(

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#26640) Csókolom válasza Csókolom (#26634) üzenetére


Csókolom
tag

es most jön az erdekes: 2019 marciusaban mint minden evben (februar / marcius között) beoltottak influenza ellen.
A 2 vagy a 3 fazisuval mar nem tudom 100%-ra, de minden evben be vagyok oltva influ ellen.
2017-ben is elkaptam, de akkor ismert okbol: akkor kettö masik törzsre oltottak be a lakossagot egy teves elörejelzes miatt. 25100 ember halt meg akkor influenzaban (Nemetorszag)

[ Szerkesztve ]

(#26641) Sped válasza Ezekiell (#26511) üzenetére


Sped
aktív tag

Nézd meg Svédországot, ahol felnőttként kezelik az embereket. A halálozási adatok nem rendkívüliek, csak feltűnő, mert statisztikázzák mindenhol.

(#26513) KRoy19 Egyetértek, maszk és távolságtartás, ennyit még el tudok viselni. De az, hogy egyes boltok csak 3-ig vannak nyitva, egészen konkrétan felháborító, csak munkaidőben tudok vásárolni, még szerencse, hogy home office-ban tolom. A vendéglátóipar pedig nem a vírus miatt megy tönkre, hanem miattunk. Mert nem engedik, hogy megigyál egy sört a barátaiddal. De vadidegenekkel találkozhatsz a boltban... na hagyjuk.

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#26642) andor80 válasza KRoy19 (#26627) üzenetére


andor80
senior tag

"Én továbbra is azt mondom, hogy akinek nincs diagnosztizált súlyos betegsége és nem 60 év feletti(nem írok egészségeset, mert olyan nincs mint tudjuk), annak nem kell félni."
A másik ne vádaskodj egyedűl te vagy
Mondhatod a 41 éves elhunyt faszinak nem is oly régről...
Te nem megnyugtatsz hanem tényekkel nem alátámasztott feltételezéseket próbálsz eladni tényként.A vírustól tarts inkább!

[ Szerkesztve ]

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#26643) solti válasza andor80 (#26642) üzenetére


solti
senior tag

meghalt egy 41 éves ember, szomorú, de ebből komoly következtetést nem vonnék le. Valakinek az egyik lábát kellett levágni szövődmények miatt, de az is csak 1 eset. Ha lezuhan valahol egy repülő, akkor nem repülünk többet? Ha erdőben kullancs - >agyhártya gyulladás - > halál, akkor ne kiránduljon senki többet?
Vannak furább, kvázi nehezen magyarázható halálesetek akár betegségből akár balesetekből kifolyólag, de ne ezekből induljunk már ki!
Szomorúak az ilyen esetek, de statisztikailag elhanyagolható. Tudom, ez szar sírfelirat, meg mi van ha velem történik stb... semmi, így jártam, nincs a többségre hatással...

(#26644) Ezekiell válasza Sped (#26641) üzenetére


Ezekiell
veterán

Ezerszer leirtam én is, miért nem lehet nálunk svéd modellt alkalmazni, nem fogom még egyszer a te kedvedért. Nem lehet és kész.
11 kommenttel előtted meg ott a link, ahol a svéd eü miniszter ismeri el, hogy elbasztak.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#26645) pjen válasza Ezekiell (#26644) üzenetére


pjen
félisten

Most ezt írja,de ez változhat.

(#26646) KRoy19 válasza solti (#26643) üzenetére


KRoy19
őstag

+1

(#26647) t72killer válasza solti (#26643) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ha lezuhan valahol egy repülő, akkor nem szállok fel a Central African Bush Airlines másfélmotoros berregőjére, illetve olyanra se, ami direkt berepül olyan háborús övezetek fölé, ahol "profi" légvédelmi rendszerekkel lövöldöznek. "rettegek"? Nem ÉPESZŰ óvatossággal élek.

Egyébként sok sikert az autópályán gyalog átkeléshez, végülis van, h nem jön semmi.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#26648) Csókolom


Csókolom
tag

Mindig vannak cigizös sapkas bacsik...

(#26649) radi8tor válasza Parci (#26580) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Azért mert turisták kapták el leginkább akik széthordták EU-ban.
Izlandon meg feltűnt a járványügynek a dolog és ők koppintottak az Osztrákok körmére először.

⭐ Stella

(#26650) cappa72 válasza solti (#26643) üzenetére


cappa72
nagyúr

Annyit azért leszűrnék, hogy ha már megkaptad, akkor menekülj a magyar egészségügytől.
Ha meg nem, akkor azért.

41 éves srác : covidba halt bele gyakorlatilag, és nem volt beteg előtte... tehát az ellátásba halt bele
31 éves 2 gyerekes nő: másodlagos halott, aki a covid kórházbezárásnak köszönhetően agyhártyagyulladásba halt bele. Tehát az el-nem-látásba halt bele.

Nem vonok le messzemenő következtetést. Mindig vannak áldozatok, ez természetes.
Ha viszont #vigyazzunkegymasra, akkor az ne csak üres frázis legyen...

Más:
fiatal dokinéni jól van, 5 napja várja az ismételt tesztet, hogy visszatérhessen dolgozni, de nem tudnak hozzá kimenni, mert nincs mentős. mind covidos. Há' ez ijen'.

[ Szerkesztve ]

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.