Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#26251) DarkByte válasza Parci (#26249) üzenetére


DarkByte
addikt

Hát mondjuk akik nyomtak egy Shift+Del-t erre is. :DDD

(#26252) Asbee válasza Parci (#26250) üzenetére


Asbee
veterán

Németországban is van egy pulmonológus ismerős, ő azt mondta tegnap, német és svájci gyártmányú gyorsteszteket használnak és jónak tűnnek. Nyílván ez a kormány dolga lenne, beszerezni és nyomni a véletlenszerű teszteket, de marad álom úgy néz ki. Ott pl sulik indulnak és indultak szépen fokozatosan. Nem tudom így hirtelen minden tartományban, de náluk Szász-Anhalt tartomány, az egyik legjobb az országban járvány szempontjából, maszk sem kell. Suliban sem. Érdemes figyelni, hogy alakul náluk. Már volt olyan tanár, aki köhögve, tüsszögve tartottórát. Azért csúnyán néztek rá. :)

[ Szerkesztve ]

(#26253) Siriusb válasza Rive (#26244) üzenetére


Siriusb
veterán

:DDD
Ez nagyon jó, köszi!!!

(#26255) Ezekiell válasza Parci (#26249) üzenetére


Ezekiell
veterán

nyilván nem az 5G imádó ősgyíkemberekre gondoltam, hanem a kormányra :)

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#26256) t72killer válasza Parci (#26239) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Amit még nemigen nézett senki: mi a helyzet a keresztimmunitással ha pl korábban valamelyik enyhe nátha-koronavírust elkapta már az ember a korábbi években? Ezek azért nem homogénen fedik le a világot, simán lehet ilyesmi is egy-egy "area51" sztori mögött.

#26245: kéne antitest-vizsgálat - illetve megnézhetnék, hogy pl 1000 random embertől levett vérminta (Drakula szabadoneresztése helyett mondjuk ezek legyenek önkéntes véradó adagjából 2 csepp) mit csinál valódi, élő SARS-cov2 anyaggal? Ha sok olyan van, amelyikben utóbbi megpusztul, annak valami oka van: pálpusztai, erőspista, BCG, szatmári szilvás kerítésszaggató...

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#26257) Fecogame


Fecogame
veterán

Júniusban mennék Portoba (Portugália) nyaralni. Van bármi akadálya ennek? Le lehetnek ott zárva a standok/tengerpart?

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#26258) Rive


Rive
veterán

Oroszok
Ha jól emlékszem, náluk is van BCG (lehet, tévedek: de ma már nem fogok utánanézni).
Ez éppen erősíthetné is a BCG-hipotézist, ha:
- az orosz statisztikákban éppúgy nem lehet megbízni, mint a magyarban vagy a kínaiban
- Kínában is van BCG, ha igaz: ők mégis besz*pták rendesen

Faxtudja, továbbra is :( .

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#26259) Ezekiell válasza Fecogame (#26257) üzenetére


Ezekiell
veterán

Elvileg június 1-el nyitnak a strandok Portugáliában, de addig még sok minden történhet. karantén nem tudom, hogy van-e például, nézz utána. Hazajövetelkor számíthatsz 2 hét karanténra jelen állás szerint.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#26260) t72killer válasza Rive (#26258) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"Az eddig regisztrált összes fertőzésből ott (UK) eddig csaknem minden 6. végződött halállal (15,15 százalék), míg Oroszországban kevesebb, mint minden századik (0,93 százalék)." <- Mondom, arrafelé nem sok esélye van a vírusnak:

(igen, literes üveg;))

16x annyi halottat körülményes lenne eltüntetni manapság, szvsz még az oroszoknál is. És túlzott mértékű tagadás nincs is érdekükben, ugyanis valamivel indokolni kell az intézkedéseket. És egyébként pl D-Koreában is 1% körül van a halálozás, lehet a ruszkik jól elkapták a tesztelősdit. Lakosságarányban 3x annyit teszteltek eddig, mint Mo, és az is lehetséges, hogy a tesztek időzítése, tesztelt alanyok kiválasztása szerencsésebb. D-korea egyébként lakosságarányban nem tesztelt annyira rengeteget, de a gócok környékén a templom egerét is letesztelték. Az oroszoknál elképzelhető uez: az ország viszonylag kevés ponton kapcsolódik a nyugathoz, ahonnan ugye a februári hullámot kapták: ha ezeket a pontokat (nagyvárosok, ahova közvetlen repülőjáratok érkeznek Európából) figyelik, akkor jók az esélyek.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#26261) cappa72


cappa72
nagyúr

Lehota szerint legyőztük... [link]
Nekem kicsit propaganda szagú.

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#26262) Depression válasza Rive (#26258) üzenetére


Depression
veterán

Kínai adatok olyanok, mint a kínai tesztek. Ma Kínában nem találtak fertőzöttet. A Föld lakosságának egy ötöde nem fertözött a kiindulási gócpontban ezek szerint.
MO-on csökken a fefőzöttek száma az enyhítések után. Türkmenisztánban pedig egyáltalán nincsenek fertőzöttek. Ezek közül 2 diktatúra, itthon pedig tilos nyilatkozniuk a kórházaknak, csak a OT adhat ki adatokat. Míg a világ többi részén meg tombol a járvány.
Ismét előjön, hogy MO jobban teljesít, mint a világ teljes része, bár itthon lassan 15%-os a halálozási arány.
Írtam korábban is, hogy ez nem egy halálos járvány, de sok az áldozat. Nekem a páromat műtötték egy hete, és anyósom is a legeslegveszélyeztetebb csoportba tartozik. Bármelyik elvesztése a világ végét jelentené nálam. Én pedig, mint élelmiszergyártó cég alkalmazotja, esélyem sincs HO-ra, sem leszek munkanélküli. Megyek minden nap többszáz dolgozó közé. Kötelező a maszk, és csere 2 óránként, 2m távolság mindenkitől, és még sokáig sorolhatnám. Lényeg, hogy a cégünk szó szerint mindent megtesz a biztonságért. Szóval bárki, aki a termékünket választja (direkt nem írom, hogy melyik cég), biztos lehet, hogy innen nem jut ki semmi.
Fertőzöttségi statisztikáim is vannak cégen belülről, amik persze nem publikusak, és értelemszerűen nem is árulom el a pontos adatokat: cápatámadásban hamarabb meghalsz, mint hozzánk bejárva dolgozni.
A lényeg az, hogy maszkkal, és távolságtartással nagy valószínűséggel meg lehet előzni!

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

(#26263) Ricardo válasza Depression (#26262) üzenetére


Ricardo
félisten

"MO-on csökken a fefőzöttek száma az enyhítések után. "

Ennek még nem lehet sok köze az enyhítéhez. Ha lesz hatása, azt két három hét múlva fogjuk látni.

(#26264) Depression


Depression
veterán

Sorry, a helyesírás miatt, mobilról írtam.

[ Szerkesztve ]

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

(#26265) ollie válasza Ezekiell (#26207) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Ez biztos, hogy hamisított eredmény, már ha egyáltalán volt felmérés, és nem csak behazudták.

***

(#26266) Kisgépkezelő válasza Depression (#26262) üzenetére


Kisgépkezelő
senior tag

Én járműiparban dolgozom, jó ezredmagammal. Nálunk is rengeteg rendszabályt hoztak arra, hogy nem lehet ám csak úgy szabadon mozogni, hanem szépen szabályozottan közlekedjünk amiből már napok óta az van, hogy több százan hömpölygünk egy irányba nagyon tömött sorokban munkakezdéskor, szünetekkor meg a munkaidő végén. Maszkot legalább adnak, de csak egyet pedig az állítólag nem véd 8 órán át, de amúgy is mindenki olyan szabálytalanul hordja amennyire csak lehet, mert azért valahogy levegőt is kéne kapni. Hogy ennek ellenére a nálunk jelenleg is a telephelyen dolgozó kb. 1000 emberből senkiről sem tudok, hogy saját maga, vagy vele egy háztartásban élők (az is vagy 2000 ember) betegsége miatt ne jönne dolgozni, azon én is csodálkozom. Bár én egy percig sem féltem, hogy amúgy bármi lesz ebből.

(#26267) bohoc71


bohoc71
aktív tag

Nálunk a munkahelyen kb 500 dolgozó,10 településről. Maszk viselés csak ajánlott,beteg még annyi sincs,mint az előző évek hasonló szakaszában. Igaz,a járványhelyzet kihirdetése óta nagyobb dózisú D vitamint ad a cég,de ez is csak önkéntes fogyasztás. Érdekes módon( nem mintha hiányozna),de nincsenek betegek.

Meghajlás...Puszi...Taps....

(#26268) Kékes525


Kékes525
félisten

Elgondolkozott azon valaki, hogy a járványra költött pénz sokkal kevesebb, mint amennyit megspóroltak a teljes egészségügy leállításával? Szigorúan csak pénzügyileg nézve a koronavírus járvány miatt az egészségügyre költött pénz sokkal kevesebb, mint normál időben. Ugyanez igaz az oktatásra is.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#26269) windlord


windlord
őstag

Nem valaszolt senki, pedig tema volt.
A gyerekek fertoznek vagy nem?

(#26270) Kékes525 válasza windlord (#26269) üzenetére


Kékes525
félisten

A rövid válaszom az, hogy igen, fertőznek. Azonban a tudomány nem teljesen egyértelmű e tekintetben. Kevés az adat a pontos és egyértelmű állásfoglaláshoz. Egy új Nature cikk a témában: [How do children spread the coronavirus? The science still isn’t clear]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#26271) bigdady válasza Kékes525 (#26268) üzenetére


bigdady
nagyúr

A gazdasági hatása viszont odaver az egésznek ha olcsóbb ha nem

(#26272) Kékes525 válasza bigdady (#26271) üzenetére


Kékes525
félisten

Persze. Nem ezért írtam.

Sokszor felvetődött, hogy milyen drágák a PCR tesztek és maga a védekezés milyen sokba kerül. Ez több szempontból is téves. Egyrészt a védekezéshez nem kell külön forrás, mert az egészségügy leállítása többszörösen fedezi a védekezést. Másrészt a viszonyítási alap a GDP, mert az okozott gazdasági kár a GDP jelentős része. Ha így nézzük akkor pedig a védekezés bagatell összegbe kerül.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#26273) Ezekiell válasza ollie (#26265) üzenetére


Ezekiell
veterán

Sztem csak simán a társadalmi nyomás miatt válaszolnak így az emberek. A Publicus nem hamisított soha kutatást, az a cég végét jelentene.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#26274) Reggie0 válasza Kékes525 (#26272) üzenetére


Reggie0
félisten

A vedekezes miatt meg a GDP is csokkent, szoval kicsit santit ez a magyarazat.

(#26275) Kékes525 válasza Reggie0 (#26274) üzenetére


Kékes525
félisten

Maximum 10%-al. A GDP mintegy 50 ezer milliárd forint. 50-5=45. Hol van ettől a védekezésre fordított összeg? Fényévekre...

[ Módosította: Parci ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#26276) Reggie0 válasza Kékes525 (#26275) üzenetére


Reggie0
félisten

Tokmindegy hol van, ha a nevezo 10%-al csokken, akkor az eredmeny 11%-al no. Tolem akar aztan a naprendszer tomegevel is eloszthatod, hogy kicsi szamot kapjal, de nem az a lenyeg. :U

[ Szerkesztve ]

(#26280) Reggie0 válasza Kékes525 (#26279) üzenetére


Reggie0
félisten

A temahoz visszaterve, csak PCR tesztre ugy piaci aron 4.4mrd mehetett el 2 honap alatt. Ezen felul jon a maszktol kezdve a lelegezteto gepekig(az lehetett vagy 20mrd) minden, meg az extra vizfej eltartasa. Az egeszsegugybe meg 300mrd megy havonta nagyjabol bekeidoben. Szoval Nem foldhoz nem vag, de azert nem elenyeszo, mint ahogy probalod beallitani.

[ Módosította: Parci ]

(#26281) Kékes525 válasza Reggie0 (#26280) üzenetére


Kékes525
félisten

A bagatell szót a GDP-hez képest írtam, ami viszont igaz. Több nagyságrenddel kisebb a GDP-hez képest a járványra kezelésére fordított összeg.

[ Módosította: Parci ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#26282) Reggie0 válasza Kékes525 (#26281) üzenetére


Reggie0
félisten

Az egeszsegugyi kotlsegvetes is tobb nagysagrenddel kisebb, mint a GDP, szoval ez meg mindig nem erv...

[ Módosította: Parci ]

(#26289) Ringman válasza Depression (#26262) üzenetére


Ringman
nagyúr

a 10% feletti halálozási arány a marha kevés teszt eredménye is lehet (milyen számokban lehet megbízni?)

a "békeidőbeli" statok alapján a kórházi terjedés elég esélyes: [link]

A kórházi fertőzések elleni védekezésről jó képet ad, hogy mennyi alkoholos kézfertőtlenítőt használnak. Bár ez a szám folyamatosan emelkedik, még mindig messze elmarad az EU átlagától: 2017-ben 8,39, 2018-ban pedig 9,51 litert használtak 10.000 ápolási napra vetítve. Az EU-ban ugyanez a mutató már 2015-ben is 24 liter volt.

[ Szerkesztve ]

(#26290) t72killer válasza Ringman (#26289) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Így van, azokban az országokban, ahol a járvány terjedéséhez képest keveset teszteltek, extrém magas lett a látszólagos morbiditás. Pl olaszo. is ilyen.

A kórházak kisöprésével egy valós, ráadásul pont a legveszélyeztetettebb csoport körében ható, terjedési vektort vágtak el. Nem ismerik be, h nem volt védőfelszerelés + megfelelő higiénia, de ez lehet a dolog hátterében.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#26291) Kékes525 válasza t72killer (#26290) üzenetére


Kékes525
félisten

"nem volt védőfelszerelés + megfelelő higiénia, de ez lehet a dolog hátterében."

:K Nagy valószínűséggel igen.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#26292) Reggie0 válasza Ringman (#26289) üzenetére


Reggie0
félisten

Nomeg a muteti fertotlenites is kisse mas protokollok alapjan megy, mint mondjuk franciaknal. Mondanom se kell, itthon sporolosabb.

(#26293) t72killer válasza Kékes525 (#26291) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"Május 7-ig összesen 97 kórházi dolgozó esett ki a munkából a koronavírus-járvány miatt a tatabányai Szent Borbála Kórházban. Jelenleg 46 igazolt fertőzött kórházi dolgozó van, közülük egy kap kórházi kezelést, lélegeztetőgépen viszont egyetlen kórházi dolgozó sincs"[link] - ezek valszleg jóval gyakoribbak lennének.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#26294) pècsimunkás válasza t72killer (#26290) üzenetére


pècsimunkás
addikt

Édesanyám kb a korházkisöprés elején mondta, hogy abból a szempotból jó ötlet, hogy akiket haza küldenek nem fertződnek meg a korházakban. Mert ugye elég egy külföldről haza térő figyelmes orvos... :U
És ha bejut a korházba a vírus- mint az öregek otthonában is, akkor arat rendesen.

Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!

(#26295) Jablocskov válasza cappa72 (#26261) üzenetére


Jablocskov
tag

Nem kicsit propaganda. Azok a szakértők akik a kormány támogatásától függnek, nem fognak ellentmondani a hivatalos kommunikációnak. Ennek az interjúnak meg majdnem minden mondatára lehetne találni másik cikket, kutatást ami az ellenkezőjét állítja.

(#26296) Parci válasza Ringman (#26254) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

van benne pár kemény mondat

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#26298) Ezekiell válasza Parci (#26296) üzenetére


Ezekiell
veterán

Without a coronavirus vaccine, we will never be able to live normally again. The only real exit strategy from this crisis is a vaccine that can be rolled out worldwide.

És az antivaxxerek most kapnak agyvérzést mind egyszerre. (de jó is volna....)

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#26299) Ringman válasza Parci (#26296) üzenetére


Ringman
nagyúr

ez szerintem elég fontos rész:

Many people think COVID-19 kills 1% of patients, and the rest get away with some flulike symptoms. But the story gets more complicated. Many people will be left with chronic kidney and heart problems. Even their neural system is disrupted. There will be hundreds of thousands of people worldwide, possibly more, who will need treatments such as renal dialysis for the rest of their lives. The more we learn about the coronavirus, the more questions arise. We are learning while we are sailing. That’s why I get so annoyed by the many commentators on the sidelines who, without much insight, criticize the scientists and policymakers trying hard to get the epidemic under control. That’s very unfair.

(#26300) Stanlee


Stanlee
őstag

Nezegetem a szamokat az euromomo-n (a 64+-os kategoriat). Volt mar valami elemzes, hogy miert van az, hogy nagy kiugrasok vannak egyes orszagokban, mig mashol meg semmi a korabbi evek hasonlo idoszakahoz kepest?

A csucsok pont olyan allamokban voltak, ahol relative szigoru korlatozasokat vezettek be (spanyolok, olaszok, franciak), de ugyanugy jol lathato a belgaknal vagy a hollandoknal is. Ezekben az allamokban szinte mindenhol marcius 15 korul vagy elotte meg is kezdtek a lezarast, megis teljesen mas hatasa volt a virusnak, mint mondjuk az osztrakoknal.

Van valami magyarazat erre a mintara? Azzal nem igazan lehet letorolni az asztalrol, hogy az ocean felol erkezett, mert ireknel semmi, es se a skotokat meg a welszieket sem erintette ugy, mint az angolokat?

Esetleg az egeszsegugyben kell keresni a valaszt? Mert meg elhinnem, hogy mondjuk az olasz meg a spanyol egeszsegugy rossz, de hogy a belga meg a holland is ennyire rossz lenne? Vagy UK-n belul ekkora regios elteresek vannak?

Vagy az ellatas modja az, ami meghatarozo? Tehat mig a nemeteknel ha haldokolsz, csak akkor visznek be a korhazba, egyebkent meg maradj otthon volt a megoldas?

Nem akarok en Semmelweis lenni, vagy elvenni a virulogusok, meg egyeb szakertok munkajat, csak erdekel ez a resze a dolognak.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.