Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#120601) Asbee válasza lacafaca (#120595) üzenetére


Asbee
veterán

Az oltatlanok mit kapnak el? :U Ne égesd magad le megint Laca. Újra pár hétig majd offolnod kell a topikot szégyenedben.

[ Szerkesztve ]

(#120602) Z.É.T. válasza lacafaca (#120595) üzenetére


Z.É.T.
őstag

De bszki, hát az oltások előtt is pont ilyen szövődmények voltak sokaknál, valamint most is oltatlanoknál IS ugyanezek vannak.
Ezeket nem vagy hajlandó meghallani, vagy hogy próbálod ennyire hajlítani a valóságot?
Érthetetlen, komolyan :Y :N

(#120603) lacafaca válasza Ezekiell (#120597) üzenetére


lacafaca
őstag

tudod, a struccpolitika soha nem vezetett megoldásokhoz, viszont vérzik a szívem, hogy mindent (is) megpróbáltam, de szinte senkit nem érdekelt és most minden úgy történik, ahogy az várható volt...igen vérzik, mert rossz olvasni azt, ami történik sokakkal (mert én tényleg megkedveltem itt mindenkit egytől egyig) és a tantusz csak nem esik le...sajnálatos tényleg :(

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#120604) Z.É.T. válasza lacafaca (#120603) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Messiás-komplexus + torzult valóságérzékelés :DDD
Ettől még csíplek, na! 😘

(#120605) Ezekiell válasza lacafaca (#120603) üzenetére


Ezekiell
veterán

Laca, vagy mesteri troll vagy, vagy zartosztalyos idióta barom. Nekem mindegy, melyik, mindkét esetben ugyanannyira röhögök rajtad :)

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#120606) Asbee válasza Ezekiell (#120605) üzenetére


Asbee
veterán

Visszatért a bohóc végre az igazi szintjével. Lehet újra jókat röhögni. :D

(#120607) t72killer válasza lacafaca (#120603) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Csukd be a FB-ot, jót tesz a fizikai-lelki egészségnek :R

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#120608) Z.É.T. válasza Ezekiell (#120605) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Nem akarom megbántani azzal, hogy róla, de nem neki mondom, így:
Laca, nem ismerjük egymást, de szerintem egyik sem a fenti kettőből. Szerintem csupán beleragadtál a dualizmus illúziójába, van a rossz és annak az ellenkezője a jó. Ez egy szimpla egós szokás, bizonyos mértékben mind beleesünk, így próbáljuk meghatározni a környezetünket, így próbálunk viszonyrendszert kialakítani a világgal.
Szóval, szerintem nincs rossz szándék, csupán az árnyalás képességének hiánya és a tévedhetetlenség illúziója. Mindez vélhetően azért, mert valami nagyon jól működik körülötted, az életedben (hurrá, ennek őszintén örülök) és megpróbálsz mindent ebből megfejteni.
Nem fog menni és lesznek kisebb csalódások (amiket még sikerülhet ignorálni) és lesz/lehet nagyobb csalódás, az meg vélhetően odaver majd.

Miért írom ezt?
Hát én is tapasztalatból, mert magam is így jártam anno. Tehát tökre nem biztos, hogy igazam van. Viszont már nem ragaszkodom hozzá, hogy igazam legyen és ez némileg felszabadító érzés. Kitépni a gyeplőt az egóm kezéből és kicsit körülnézni felülnézetből is, nem csak mindig belső POV.
:R

[ Szerkesztve ]

(#120609) lacafaca válasza Z.É.T. (#120608) üzenetére


lacafaca
őstag

nem bántasz meg nyugi, de megnyugtatlak, egy antiszociális fasz vagyok, aki soha senkinek semmiben nem segített soha...csakis a saját mikrokörnyezetemért tettem mindent amióta családos vagyok...elhiheted, mindig is bárkinek a gondjabaja hidegen hagyott, leszartam, viszont ez a szar valahogy előhozta ezt, be akartam tán pótolni a több évtizedes apátiát meg átadni a sok tapasztalatot...de valóban, hiba volt...nem, nincs istenkomplexusom nyugi, szarok én a világra jó nagy ívben😂

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#120610) Z.É.T. válasza lacafaca (#120609) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Na! :D
Ennek a résznek hümmm, mondjuk örülök :D
Már csak annyi kellene, hogy vagy felismerd, amikor tévedtél, vagy legalább ne ignoráld a tényeket, amikor az nem egyezik az elképzeléseddel :DDD

(persze azt írsz, azt gondolsz, amit és amikor csak akarsz, ebben totál liberális vagyok :P )

(#120611) Asbee válasza lacafaca (#120609) üzenetére


Asbee
veterán

Miért nem válaszolsz arra amit kérdeznek? Az oltatlanok miért szenvednek sokan és durvábban olyan hosszabb távú tünetektől, amit te most az oltásra fogsz? Miért vannak ugyanúgy omikron tüneteik? Erre mi a meséd?

[ Szerkesztve ]

(#120612) lacafaca válasza Asbee (#120611) üzenetére


lacafaca
őstag

nem ismerek szenvedő oltatlant (még csak beteget sem), így számomra ez is csak egy statisztika, aminek semmiféle alapja a környezetemben...parancsolj ;)

Z.É.T. tudod azt is, mennyire érdekel bárki véleménye :DDD

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#120613) LuckyL válasza Z.É.T. (#120599) üzenetére


LuckyL
őstag

a pfizer mellékhatások csoportban rengetegen panaszkodnak gyulladásos, sebes esetekre, főleg a második oltások után, erős idegzetűeknek érdemes megnézni a képeket
az jó dolog ha titeket elkerült, de van akit bizony nem

cryptot minden termékemért elfogadom

(#120614) vito555 válasza lacafaca (#120612) üzenetére


vito555
tag

Nem ismerek én sem szenvedő oltatlant...ahogy már írtam egy 3x oltott kollégám van már 3.hete otthon tünetekkel.Első hét után engedte az orvos majd belázasodott egy nap meló után vissza a karanténba.Valami félelmetes buborékok vannak a világban...emberek akik nem találkoznak beteg,kórházba kerülő emberekkel...másol meg világvége hangulat tragédiákkal.

𝄢

(#120615) t72killer válasza LuckyL (#120613) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A "pfizer mellékhatások" csoport egy grafénoxid, falukihalt baromságokat terjesztő oltatlan/kisebbrészt minden korábbi nyűgjét az oltásra fogó oltásmártír közösség.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#120616) Asbee válasza lacafaca (#120612) üzenetére


Asbee
veterán

Ja tehát ha te nem ismersz akkor nincs ilyen. Ah azt hittem most kicsit tovább húzod majd, de csak a szokásos égés. Amikor még nem voltak oltások, és a long covid már volt, akkor az mi miatt volt?
Én meg ismerek, oltatlant is, aki mai napig odavan. Akkor ez most hogy is van?
Ismét egy kitalált mesét erőltetsz….

[ Szerkesztve ]

(#120617) LuckyL válasza t72killer (#120615) üzenetére


LuckyL
őstag

biztos van ilyen része is, itt a topikban is beszélnek egyesek teljes hülyeséget, de ettől még a lényeg nem változik, tudni kell szelektálni az információk között

cryptot minden termékemért elfogadom

(#120618) t72killer válasza LuckyL (#120617) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Borzasztó nehéz, főleg ha a páciens instant besértődik, ha rá merek kérdezni, hogy volt-e hasonló baja korábban. Besértődés: nálam instant kamuriadó. SOS korona csoportban meg ha a kórháztól rettegő 90+kevés spO2 emberkére rákérdezek (egy ideje már nem), h volt-e oltás, azonnal ugrik pár "hivatásos" antivaxxer arc, hogy micsoda kérdés ez. Érdekes, a páciens ott már a leggyakrabban őszintén bevallja, hogy nem volt.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#120619) Z.É.T. válasza LuckyL (#120613) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Képzeld, én szeretem a dolgokat minden oldalról szemlélni, így azt a csoportot is követtem hónapokig, amígnem a sokadik hazugságnál beírtam egy nyilvánvaló cáfolatot egy nyilvánvaló marhaságra és kitiltottak.
Én is ismerek oltási mellékhatástól szenvedőt, sosem tagadtam.
Szerintem én voltam az első, aki beírta ide, hogy egy barátom családjában van/volt oltás után elhunyt is.
Én nem vagyok szemellenzős.
Abban a csoportban viszont csak a teljesen idiótának nem tűnik fel, hogy a hergelők nagyrésze teljes kamu. Annyira átlátszó, hogy aki nem veszi észre, annak nem szabadna "internetet adni a kezébe".

Egyszerűen azt nem tudjátok elfogadni - erről még 2020-ban dumáltunk itt többször - hogy mindenkinek van egy buborékja és az nem feltétlenül korrelál az országos, vagy a globális arányokkal.
Nekem is volt ilyen a saját buborékomban, ilyenkor próbálom megfejteni, hogy mi lehet a kulcsa. Véletlen? Genetikai faktor? Statisztikai elemzési hiba? Dezinformáció? Bármi más?

Viszont azt is el kell mondanom, hogy összességében a kb ezer fős bubim (huszoniksz országban) és az ő legszűkebb köreikkel, családi-, barátikörükkel nagyságrendileg tízezer fő alapján a globális statisztikák nagyjából fedik egymást a "mi" tapasztalatainkkal.

Nekem is kva sok hozzászólásom van itt, nyilván nem fogod, nem fogja senki visszaolvasni, aki nem volt itt folyamatában, pedig vélhetően tanulságosabb lenne, mint egy random fb csoport követése.

Az oltáskárosult félkamu dezinformációs oldalak ezért, míg az ilyen SOS: Korona csoportot és Vakcinainfó - Az orvos válaszol csoport éppen az ellenkezőjéért. Utóbbiakban nyilván nem az emberek azon 60-90%-a kérdez, akinek kutya baja a covidtól.
De azért érdemes lenne összevetni a Pfizer mellékhatásossal, hogy értsd, lásd, milyen, amikor valaki tényleg bajban van és milyen, amikor a cél a hergelés és megtévesztés. Na az is tanulságos lenne.

(hozzáteszem, hogy ha valakinek baja lett az oltástól, annak is a Vakcinainfó csoportban érdemes kérdezni, mert ott orvosok válaszolnak, akik kompetensek és nem egymást hülyítő és ijesztgető web2 arctalanságába bújt szarháziak)

És ezt most tök őszintén: nagyon örülök mindig, amikor valakinek nincs egyetlen covid által elhunyt, vagy hosszútávon megbetegedett ismerőse. Tényleg.

Na, részemről elengedem, további jó hergelést, egymás hergelését, lelketek rajta ahogy érzitek...

(#120620) -Skylake- válasza LuckyL (#120613) üzenetére


-Skylake-
addikt

"az jó dolog ha titeket elkerült, de van akit bizony nem"
.
Ha ezt az _egyetlen_ mondatot kepesek lennetek ertelmezni a virusra magara is, kategoriakkal minosegibb lenne ez a topik kategoriakkal minosegibb vitakkal, nem pedig az a konkret ferto/szellemi kutmergezes, mint ami...

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#120621) BalanceR


BalanceR
addikt

Napasztmek...
"Orvosok" , vakcina, józan ész? :W

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#120622) LuckyL válasza -Skylake- (#120620) üzenetére


LuckyL
őstag

az a baj már megint olyat kérsz rajtam számon amit sosem állítottam, ettől áll égnek a hajam, sokan csinálják ez a bolond tempót itt a topikban, kérlek szedd össze magad
attól hogy nekem nem okozott tünetet a vírus, tisztában vagyok vele hogy sokakra veszélyes
amit mondok, hogy aki már átesett azt nincs értelme oltással zsarolni, illetve a gyerekeket békén kell hagyni
ennyi

cryptot minden termékemért elfogadom

(#120623) t72killer válasza BalanceR (#120621) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

<< :DDD Tamási...
Az én Modernámban extra edzett acél csapágygolyók vannak :P .

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#120624) Qtyii válasza t72killer (#120576) üzenetére


Qtyii
tag

Micsodát kártérítést? Senki miért is tenne ilyet bárki...
Nem kötelezte senki hogy elkapja a vírust... Viszont az oltasra bizanyos hivatások esetén az állam vagy a munkáltató kötelez egy szernek a munkavállaló szervezetébe juttatàsra :Y
Azért a józan paraszti ésszel sem ugyanaz a kettő eset.

[ Szerkesztve ]

(#120625) Qtyii válasza LuckyL (#120622) üzenetére


Qtyii
tag

Családban átesés előtt 150bau utána 1125bau... Erre ki az a hülye aki oltat. Ja a referencia 9bau

(#120627) Qtyii válasza #32839680 (#120626) üzenetére


Qtyii
tag

Az első válaszod hülyeség annak fényében hogy a családban oltatlan 2. Covid (alfa 2. Hullám +omi 5. Hullám és ki tudja hogy hányszor volt tünetmentes) alatt szinte semmi súlyos tünet egyszer se kis orrfolyas és szaglás vezetés 3 napra... Ja és az oltas nélküli az ellenanyag 132x-es a határ értéknek úgyhogy ez nem igaz az én környezetemben biztos nem

(#120628) lacafaca válasza Asbee (#120616) üzenetére


lacafaca
őstag

hát...látod pont így van ez az én szemszögemből...folyamatosan mellébeszélsz, kötekedsz meg (nem tudom, de előfordulhat) jó nagyokat handabandálsz. én ezt tapasztalom és pont, sajnos a saját megtapasztalás valami, egy nick mögé bújt akárki mondandója meg bakfitty...ha neked ez nem tetszik...hát így jártál, nem szokásom a kamukázás ;)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#120629) Qtyii válasza lacafaca (#120628) üzenetére


Qtyii
tag

Egyetértek jó lenne ha kevesebb hülyeség hagyná el egyesek klaviaturajat :) és itt nyilván nem rád gondoltam :))

[ Szerkesztve ]

(#120630) Asbee válasza lacafaca (#120628) üzenetére


Asbee
veterán

Várjál, te most arról beszélsz, hogy itt egy név mögé bújva bárki bármit mondhat. Te pedig mit csinálsz? Egy név mögé bújva mondasz valamit. Bár magad sem tudod mit, mert konkrétumot mai napig nem tudsz mondani. Tehát akkor a levezetésed alapján bakfitty amit beszélsz. Legalább ezt tisztáztuk.
De most már a konkrét kérdésekre is válaszolhatsz. A nem oltottaknál mi okozza a hosszú távú tüneteket? Amikor nem volt még oltás, mi okozta ezeket? Pl Olaszoknál rengeteg long covidos volt. Ezekre válaszolj. És ne az ostoba kamu dumával gyere.

[ Szerkesztve ]

(#120631) Asbee válasza Qtyii (#120629) üzenetére


Asbee
veterán

Figyu neked ebben a témában nem osztottak lapot. Frusztrált offolós célozgatásod senkit nem zavar csináld csak. A komoly dolgokat hagyd meg a nagyoknak.

(#120632) Qtyii válasza Asbee (#120630) üzenetére


Qtyii
tag

A közvetlen környezet az igazán reprezentatív... Nos esetemben senki nem halt meg és az ügy nevezett "long covid" vagy miben sem szenved senki a tágabb ismerőseim közül.... Pedig ismerek oltatlan és oltottakat is bőven... Úgyhogy ez csak egy kis gyerekes hiszti...

(#120633) Qtyii válasza Asbee (#120631) üzenetére


Qtyii
tag

Neked sem osztottak lapot :)

(#120634) Asbee válasza Qtyii (#120632) üzenetére


Asbee
veterán

Aha. Mert csak nektek van közvetlen környezetetek. Az a baj olyan ostobaságokat írtok, észre sem veszitek. Felesleges időt pazarolni.

(#120635) Z.É.T. válasza Qtyii (#120632) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Te valami kisegítő sulis lehetsz, komolyan b+
Más mentséged nem lehet :W
Vagy egy tökéletes troll, mert sikerül felhúznod, pedig az nem egyszerű, legtöbbször csak megjátszom :DDD

(#120636) Qtyii válasza Z.É.T. (#120635) üzenetére


Qtyii
tag

A tökéletes toll jelző imponálóbb mint a kisegítős :)
Sajnálom hogy a saját történetem ami a valóság így fölb*sz :W

[ Szerkesztve ]

(#120637) Z.É.T. válasza Qtyii (#120636) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Legyen akkor egytollú indián ;]

(#120638) lacafaca válasza Asbee (#120630) üzenetére


lacafaca
őstag

pffff...tényleg nem értem, hogy a fenébe lehet billentyűzetet adni embereknek, akiknek az értő olvasása egyenlő egy másodikos lurkóéval :N

na akkor még1x, hátha: OMIKRON
kapis? 🤣

legalább értelmezz, mielőtt belém állsz, mert a nickem beindítja a feltételes reflexed ;)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#120639) Z.É.T. válasza lacafaca (#120638) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Óóó, én már értem!
Tehát az oltottak szórják az oltatlanokra a tüskefehérjét és emiatt az oltatlanok között több és súlyosabb a poszt-covid IS ;]

(#120640) lacafaca válasza Z.É.T. (#120639) üzenetére


lacafaca
őstag

ne csináld már te is :O tudom, te érted, pláne annak fényében nem olvashatsz tőlem ilyen fasságokat, hogy a mai napig okádék a hagymaszag a heftimben 😂

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#120641) Asbee válasza lacafaca (#120638) üzenetére


Asbee
veterán

Jajaja , továbbra is mellébeszélés. Tényszerű kérdésekre sem tudsz válaszolni. Sosem tudtál. Akkor ezt is elkönyveljük a szokásos fail szintedre. Azt még légyszi magyarázd el, az alig átoltott afrikában miért terjed az omikron.

[ Szerkesztve ]

(#120642) lacafaca válasza Asbee (#120641) üzenetére


lacafaca
őstag

nevezzük nyugodtan nevén a gyereket, még ha csúfos is: kamukron ;)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#120643) Asbee válasza lacafaca (#120642) üzenetére


Asbee
veterán

Ezt is a saját környezetedből fejtetted meg? :DDD

(#120644) t72killer válasza Qtyii (#120624) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Iskolakötelezettség mond neked valamit?

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#120645) Z.É.T. válasza lacafaca (#120640) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Akkor azért kűdtél ajiba hagymás kápit! ;]

Nekem a hús, az most majdhogynem elképzelhetetlen, a napokban próbálkozom egy Brassói aprópecsenyével (nagyon fűszeres, fokhagymás cucc, ha valaki nem ismeri), de cigányosan, azaz borsóval, hogy ha nem megy le a husi, akkor legalább ne csak a szaftot tudjam megenni belőle :DDD

Van haverom, aki másfél éve sem hagymát, sem húst nem tud enni, meg még néhány egyebet sem, ami most nem ugrik be hirtelen. Előtte szinte sosem evett könnyen oldódó szénhidrátot - kosaras, sportoló volt - azóta meg állandóan édességet kíván.
Agybaj.

(#120646) Z.É.T.


Z.É.T.
őstag

Lacafaca kedvenc témája tudományosan. A belőle írt cikk nem egy nagy durr, de a Nature tanulmány "A gazdagenetika és az étrend együttes hatása a humán bélmikrobiótára és az előforduló betegségekre egyetlen populációs kohorszban" nagyon komoly, talán az eddigi legátfogóbb.

Meglepő, mi játszik szerepet a depresszió kialakulásában

"Egy komoly finn tanulmány egyértelmű párhuzamot talált a bélrendszer mikrobiomjának összessége és a depresszió között – írja a Science.
A kutatás eredetileg azt vizsgálta, hogy a genetika és az étrend hogyan befolyásolja a mikrobiomot, de végül erős bizonyítékot talált arra, hogy a mikrobiom és a depresszió összekapcsolásának komoly klinikai jelentősége lehet.
(...)
A finn kutatás nem a depresszió és a mikrobiom kapcsolatát vizsgálta, hanem a finnek krónikus betegségeinek eredetét akarta feltárni. Ez egy 40 évig tartó projekt része, amely 6000 finn ember genetikai felépítéséről, bélmikrobiomjáról, étrendjéről, életmódjáról, gyógyszerhasználatáról és összességében vett egészségéről ad információkat.

A kutatás célja alapvetően az volt, hogy a szakértők megismerjék, hogyan befolyásolja az ember étrendje és genetikája a bélmikrobiomot. A Nature Genetics szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint a genetika befolyásolhatja különböző mikrobák előfordulási arányát a bélrendszerben, és ezek közül van, amelyek a vizsgált 46 betegségcsoporthoz is köthetők.

https://www.science.org/content/article/gut-microbe-linked-depression-large-health-study

https://www.nature.com/articles/s41588-021-00991-z

(#120647) Qtyii válasza t72killer (#120644) üzenetére


Qtyii
tag

A józan paraszti ész nem ezen múlik te is tudod... Egyébként ha nagyon eliteskedni akrsz...a felsőfokú végzettség is megvan köszi :D
Egyébként ez már eléggé off részedről már már személyeskedés... De csináld csak... Még lesz bőjtje egyszer :K

[ Szerkesztve ]

(#120648) lacafaca válasza Z.É.T. (#120645) üzenetére


lacafaca
őstag

dehogy te bolond :P
nem azt mondom, hogy nem eszem meg, csak hogy büdi...de tudod, ez is csak nézőpont és elfogadás kérdése. elfogadtam, hogy majd egy éve ez már ilyen és pont (leszarom, így finom :DDD )

#120646 éjszakás vagy, vagy mivan 😁 ennyi. ismerd meg a tested és add meg neki, ami jár és tiltsad el attól, ami mérgezi mert ha nem így teszel, idejekorán fog meggyilkolni...nem ezt ugatom már mióta?

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#120649) t72killer válasza Qtyii (#120647) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Látom egy párszavas tőmondat értelmezése is meghaladja a képességeid, ami nem lep meg... iskolakötelezettség = kötelező bemenned oda, ahol garantáltan elkapod, alkalmasint oltható életkor alatt. Nem a járvány kezdete óta oltanak 5, sőt 12éves kortól.

A szuper, államtól független infóforrás antibaxxer csatornák érdekes mód nem tudnak az állam által szándékosan szőnyeg alá söpört pims-esetekről, amibe az állam maga kergette a kis pácienseket.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#120650) Qtya72 válasza t72killer (#120649) üzenetére


Qtya72
aktív tag

"iskolakötelezettség = kötelező bemenned oda, ahol garantáltan elkapod, "
Kik kapnak el mit garantáltan?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.