Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10757) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Mitől lehet az, illetve mennyire normális (lehet hogy évek óta így van, és csak most figyeltem fel rá...), ez így (feladatkezelő jelentése):

Total 4094
Cached 1660
Available 1929
Free 326Mb

Bebootol a windows (van pár háttérben futó kis apróság, de semmi komoly), és már ennyi. Ha nyitok egy böngészőt már csak 120Mb marad szabadon.

Nem is az a baj, hogy használja a RAM-ot hogy cache-ljen valamit, elvégre azért van a RAM, hogy használja a gép, nem azért hogy minél több legyen üresen.

De ez kicsit soknak tűnik egy friss bootolás után. Sőt, úgy tűnik nem szereti kiüríteni ezt a gyorsítótárat akkor sem, ha kéne a RAM az aktív programoknak! :U

Próbaképp letiltottam a virtuális memóriát, indítottam egy filmlejátszót, pár perc után a win kilőtte, mert hogy elfogyott a RAM. Indítottam egy játékot (Skyrim), eleve textúrahibák, aztán pár perc múlva megfagyott. (Mindkettő sokat olvas, így sima disk cache-re gondoltam először).

Tesztképp letiltottam az Intel RST driverben a "write back cache"-t, kikapcsoltam a superfatch-t, és kiürítettem a perfech mappát, de régimódian még pár szolgáltatást is letiltottam, pedig manapság már nem szoktam vele foglalkozni Win7 és 4Gb RAM mellett. De nem változott érdemben semmi (picit több a szabad RAM, a fenti lista már így készült + visszakapcsolt lapozófile-al).

Mi cache-elhet nekem ennyit, és vajon miért ennyire agresszív, hogy nem űrül ki a cache, hanem inkább a felhasználói programoknak nem ad eleget, a >1.5Gb-ot meg tartogatja magában? :o

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.