Hirdetés

2021. szeptember 28., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-08-01 15:54:41

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10551) Busaf válasza Sub-ZeRo (#10544) üzenetére


Busaf
tag

Van TFT-m, de egy CRT-nek azért szebb képe van, dinamikusabbak a színhatások játék alatt, jobb a láthatósági szöge, szebb a feketéje, nagyobb felbontást tud, stb...
(Adatlapomon is látható...)

10550 DS39: nem, nem lehet állítani. Én egész más játékokkal játszom, hidd el. A játék cfg-jét is hiába állítom, a Win7 egyszerűen baxik minden beállításra, és visszatolja 60 Hz-re a cuccost.

A hiba ott van, hogy amikor átvált FULL SCREEN-re, akkor állítja vissza 60 Hz-re a képfrissítést, ablak módban megy a 85 Hz.

Ez bizonyára WIN7 hiba - ahogy XP alatt is megvolt, ha még emlékeztek -, és esetleg win7-be kéne belenyúlni hobbiszinten vagy segédprogrammal lehetne megoldani, mint annó Refreshlock-kal XP alatt.

Ebben tud segíteni valaki? :R

[ Szerkesztve ]

"A kézzelfogható világ - kisiklott a tudomány hálójából" - Alfred North Whitehead; A gondolkodás módozatai

(#10552) @matthew@ válasza Sub-ZeRo (#10549) üzenetére


@matthew@
őstag

Oksi, akkor még olvasgatok mielőtt újratenném a gépet h ne szívjak :DDD Thx a helpet! :K

Matthew 24:42

(#10553) Tamás88 válasza Wolfskin (#10538) üzenetére


Tamás88
őstag

1. Tudom, hogy csúnya válasz lesz, de haladni kell a korral. Vagy megpróbálhatod ezt (Windows Update-n mindenképp nézd meg, hátha ott talál valamit.

2. A hiba az Ön készülékében van, hiszen másnak nem jön elő. Teljes törlés + reg tisztítás (pl. CCleaner), majd újra telepítés.

3. Ott mindenkép homályos lesz, hacsak magát a betűtípust meg nem változtatod. Nem tudom, hogy XP milyen betűtípust használ, de azt kell beállítani a 7-esen, próba szerencse.

(#10554) Fire/SOUL/CD válasza eketomy (#10546) üzenetére


Fire/SOUL/CD
nagyúr

1. Töltsd le a megfelelő verziójú változatát a proginak (x86 és x64 külön van): [link]
2. Tömörítsd ki és indítsd el
3. A listában keresd meg a DOC kiterjesztés, majd duplaklikk rajta
4. A megjelenő ablakban, a Default Icon-hoz másold be ezt
C:\Windows\Installer\{90140000-0011-0000-1000-0000000FF1CE}\wordicon.exe
5. Okézd le, majd gép restart

Remélem segít.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#10555) Sub-ZeRo válasza Busaf (#10551) üzenetére

Hát nekem is jó volt a crt annó, de a tft jobb. Nem vibrál a szemeded nem fárasztja. De ha neked crt kell, akkor szenvedj vele, vagy menj 60 hz-en. Tft-n tuti tudja a 75-öt.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#10556) eketomy válasza Sub-ZeRo (#10549) üzenetére


eketomy
senior tag

SSD miatt kivan kapcsolva a rendszer visszaállítás, szal az nem jöhet szóba :)

Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!

(#10557) Wolfskin válasza Laccoss (#10543) üzenetére


Wolfskin
őstag

"Ami valakinek működik annak nálad is kellene hogy működjön" -akkor már rég lenne lottó ötösöm, Ferrarim és most a titkárom fórumozna itt. Másoknál működik... :D :DD

de félre a tréfával, a windóz komoly dolog. nem buherált, vettem, regisztráltam. bár a telepítőlemez másolt volt. (?) a win friss, semmi szolgáltatást nem buheráltam.
2. az offoce programokat próbáltam rendszergazda módban, meg win xp kompatibilitással is, de semmi.
3 megnéztem a színkezelést, de nem értek hozzá, nem merek belenyúlni. az 1. monitor egy samsung sync master 22bw (dvi kébellel), de xp alatt sem kellett hozzá driver. azért majd megpróbálok keresni.

@ (#10539) Sub-ZeRo : én akkor feküdtem...

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#10558) geprombolo válasza Sub-ZeRo (#10544) üzenetére


geprombolo
senior tag

Nekem nem volt gondom a CRT moncsival sem hetes alatt, sem XP alatt. CRT-n hibátlan volt minden felbontás Cleartype nélkül is és vele is. Csak azért vettem tft-t, mert nagyobb és találtam S-PVA panelest. :C

A Galaktikus Pingvinbirodalom Uralkodója és a Káosz Birodalmi Pingvinalakulat tagja. Játszani és játszani hagyni! cmd: Ping Win! :L topic mindörökké!

(#10559) Wolfskin válasza Tamás88 (#10553) üzenetére


Wolfskin
őstag

1." haladni kell a korral" ezt majd tolmácsolom a HP supportnak, akik azt tanácsolták, hogy telepítsek inkább XP-t. :D :DD (bár a másik tanácsa, hogy a teljesen jól működő nyomtatót dobjam ki és vegyek másikat, teljesen korszerű volt... :C )

a 1012-est megpróbáltam a win driverével (nyomtatók hozzáadása/win update) de nem működött. azért megpróbálom így telepítve is. egyébként látja a nyomtatót és fel is ismeri a win.
2. teljesen új rendszeren elsőre is így települt az office, (meg másodszorra is), úgyhogy szerintem valami más gubanc lehet.
3 a tcm-ben segített a betűtípus csere, de máshol nem pl.: a magyaropera.blog-on a hozzászólások élesek, a komment mezőbe írt szöveg viszont homályos, enyhe pirosas udvarral dereng. ha kikapcsolom a clear type-ot, akkor viszont itt lesz tűéles, és a korábbi hozzászólások néznek ki úgy, mintha kifogyott volna a nyomtatóból a tinta... itt pl. az opera felugró ablakában éles a szöveg, de a bold betűk körül ugyancsak pirosas udvar dereng. vagy a tálcán, a programok nevei fehér betűvel. azt hiszem normál/félkövér betűk nem mennek neki igazán. itt a hozzászólás alatt a gombokon a vastag betűk élesek, a normál körül mosott piros udvar dereng.) minden olyan kicsit mosott, életlen. mint a dvi vs vga.

nekem ez olyan érthetetlen. ilyen irányba haladunk?

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#10560) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

Érdeklődő kérdés..

Vírtuális memória méretét érdemes külön állítani? Tehát a min. max értéket valami szerint megadni?

Véleményem szubjektív...

(#10561) vlevi válasza Wolfskin (#10559) üzenetére


vlevi
nagyúr

"nekem ez olyan érthetetlen. ilyen irányba haladunk?"
Túl jó a szemed, ez van.
A Cleartype lényege, hogy az LCD monitorok subpixeleit próbálja a betűk széleinek simítására használni, több-kevesebb sikerrel.
Van egy Cleartype tuner nevű valami a vezérlőpultban, de sokszor ez többet árt, mint használ. Mert van, ami kicsit olvashatóbb lesz tőle, de van, ami viszont rettenetesen ocsmány.
Ráadásul Vista, Win7 óta az alapértelmezett Segoe betű a cleartype-ra van optimalizálva. Ha kikapcsolod a cleartype-ot, akkor valami ótvarosan vacak betűk lesznek belőle.
A én sem csípem, de sajnos nincs más :(
Milyen monitorod van? CRT, vagy LCD?
Mert CRT-n tényleg használhatatlan a CT, mert ott ugye nincsen LCD subpixel, amivel ez bohóckodna :(

(#10562) voyi


voyi
aktív tag

Sziasztok!

Olyan para van,hogy ami operációs rendszerem van(Windows 7 64 bit) , nem tudja olvasni a mirco sd kártyát külső eszközről. USB adatkábelről felismeri a gépem,hogy csatlakoztattam rá a T-mobile pulse mini telót,ám nem tölti be az sdhc kártyát(formatálva lett,a teló látja rendesen a kártyát). Csak megjelenít egy "Cserélhető lemez (J: )", és mikor rákattintok,azt írja ki,hogy "Helyezzen be egy lemezt a következőbe: Cserélhető lemez (J: ). A windows intézőben bal oldalon persze nem jeleníti meg a meghajtóját. Fontos még megemlítenem,hogy egy mac osx-el rendelkező laptop se tudja beolvasni.
[link]

Amit megnéztem,hogy más eszközzel is ezt csinálja-e,és ugyanaz a helyzet... Még az sdhc kártya se rossz,mivel a telóról lehet rá másolni és megnyitni adatokat,direkt kipróbáltuk azt is.

[ Szerkesztve ]

Battle Tag: Anakin#2882 | Samsung Galaxy S10 | Lenovo Y740

(#10563) mezis válasza Wolfskin (#10535) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!

Minek neked a 64 bites ? Rengeteg a RAM-od ? Több TerraByte a háttértárad ? Rettentő sok számítást kell végezni szörnyen nagy pontossággal ?

(Kísérletezhetsz Vista driverekkel is, Office-ra meg próbáld ki a LibreOffice olcsóbb változatát ;) )

mezis

(#10564) Wolfskin válasza vlevi (#10561) üzenetére


Wolfskin
őstag

sajnos tényleg jó a szemem... :Y
lehet a monitorral baj, mert csak 1680*1050-es (synxmaster 225bw), talán ha lecserélném full hd-ra, nem lenne ilyen zavaró. bár a laptopom 1440*900-as felbontásán meg jó a win7... :F
de xp-n is jó volt. lehet, hogy tényleg vissza is teszem...

@(#10563) mezis. 4gb a ram. és még van két foglalat. a másik csak 3,2-t látott belőle. tárhely olyan 4.5 Tb, annyira nem sok. de gondoltam a jövőre.
miért? az x86 annyival jobb? vagy gyorsabb? vagy kompatibilisebb? egyébként tapasztalat híjján megkérdeztem 1-2 embert, de mindneki mást mondott. olyan hitkérdés lett ez is. mint a ms vs linux.

kösz a tippet,megvan a libra offiice, csak az elmúlt 10 évben úgy a kezemre áll a régi office, hogy nem szívesen cserélném le.

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#10565) Sub-ZeRo válasza mezis (#10563) üzenetére

Mit zavar az téged hogy 64 bitre váltott? Ha van 3 vagy több giga ramja meg nagy vrammal szerelt kártyája már akkor is kell neki a 64.
Ha valakinek csak 200 gigája van nem használhatja a 64 bites windowst?

[ Szerkesztve ]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#10566) mezis válasza Sub-ZeRo (#10565) üzenetére


mezis
nagyúr

Használhatja, ha tudja. A 64 bites változatról én azt tudom, hogy igen gyenge a driver ellátottsága....

mezis

(#10567) Wolfskin válasza mezis (#10566) üzenetére


Wolfskin
őstag

a nyomtatóhoz kompletten nincs se vista, se win7 driver, úgy x86, mint x64 sajna.
eladásösztönzés a'la HP :C

mással nincs gond. még az ezeréves terratec cinergy tv kártya is vígan szalad. (mondjuk a kedvenc diamond monster mx300 hangkártyám már nem is látja)

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#10568) Sub-ZeRo válasza mezis (#10566) üzenetére

Hülyeség. Az hogy a régi hardvereknek nem csinálnak drivert az dolog. Vagyis 64-re drivert. Az esetek 98%-ban biztos hogy megtudod etetni vista 32/64 -es vagy xp 32-es driverrel. És ez nem a 64 bit átka, hanem a hardver gyártóknak, hogy nem csinálnak hozzá drivert és arra kényszerítenek hogy megvedd az új cuccokat. Ennyi a sztori. Ha meg valami nem megy van virtuális gép + virtuális xp.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#10569) mezis válasza Wolfskin (#10564) üzenetére


mezis
nagyúr

LCD monitoroknál akkor rosszak a karakterek, ha nem pontosan a monitornak megfelelő felbontást állítottál be a monitor vezérlőn. (Az analóg, CRT monitorok annyi sort rajzoltak a képernyőre, amennyit beállítottál. Az LCD meg nem tud mást, csat azt az egyetlent, ami van nekije, aztán "maszatolja" ha nem a felbontásának megfelelően kapja a jelet.)

Én problémamentesen használom a HP LaserJet 5L printeremet a Win7/32 -vel....

[ Szerkesztve ]

mezis

(#10570) Wolfskin válasza mezis (#10569) üzenetére


Wolfskin
őstag

nem, ez lcd, natív felbontáson van (1680*1050) és dvi-vel meghajtava. úgyhogy szerintem nem a beállítása a gond. ráadásul win xp alatt tökéletes volt.
viszont az lehet, hogy ezt a felbontást nem kezeli optimálisan a win7?

belinkelem még egyszer, mert tanulságos: ez egy gmailből kivágott és felnagyított részlet, fenn az xp, alatta ki és bekapcsolt clear type. jól látható, hogy a bold betűket alapból is másként kezeli, bekapcsolva meg teljesen szétszedi.

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#10571) Kezdő vagyok


Kezdő vagyok
őstag

Sziasztok!
Ezzel most mit csináljak?
[link]
Előre is köszönöm a válaszokat!

(#10572) spidersoft


spidersoft
senior tag

Üdv!

Van egy olyan bajom, hogy "magától" lecsökken a swap mérete. Van majd' 1GB szabad memóriám és a windóz (win7x64) kiabál, hogy nincs elég memória... dehát miért nem veszi vissza fel?...

így van beállítva

...be van állítva, hogy legyen 4GB swap, van kb. 6GB hely a winyón, és 2GB swapet készít... néha hagyja felvenni 4GB-ra, de rebootkor visszaáll kettőre. Ha nem kell neki négy, akkor miért kiabál, hogy kevés van neki, ha meg kevés van neki, mé csak kettőt hagy?... nooormális? Ha automatára teszem, akkor se jobb a helyzet, mert akkor meg kb. 1.5GB-ra állítja a swapet, és mégelőbb elkezd vonyítani, hogy őneki most milyen rossz.

Most tegyem vissza a tizenegy éves XP-t?... nem mintha baja lenne, de se dx10, se x64, se 4GB ram...

Ötleteket szívesen fogadok... előre is köszönöm, további kellemes hétvégét!

[ Szerkesztve ]

(#10573) mezis válasza Kezdő vagyok (#10571) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!
A HDSentinel free váltiozatával ess neki a HDD-dnek.

mezis

(#10574) Sub-ZeRo válasza spidersoft (#10572) üzenetére

Igen normális ha vissza áll 2-re. Mivel kiürítődik. Nálam is így van. Egyszer sokat használ a vinyóról, máskor nem.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#10575) Fire/SOUL/CD válasza Kezdő vagyok (#10571) üzenetére


Fire/SOUL/CD
nagyúr

A Windows Update is legyen naprakész.

Kezdő vagyok #10576
HDD-re gondoltam (meg szerintem mások is), nem pendrive-ra. Ettől függetlenül WU célszerű...

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#10576) Kezdő vagyok válasza mezis (#10573) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Köszi a választ!
Szerintem rájöttem:egy Kingston pendrive a ludas.
Rádugtam a gépre,már történt is beírás az eseménynaplóba...

Fire/SOUL/CD :valami Microsoft Silverlight frissítés nem ment fel,az összes többi naprakész.
Köszi neked is!

[ Szerkesztve ]

(#10577) spidersoft válasza Sub-ZeRo (#10574) üzenetére


spidersoft
senior tag

Az oké, de mit tudok tenni, hogy elég legyen a memória? Mert stabil négyre visszaállítani nem tudom... régebben négyen volt, nem is volt baja... azóta nem tudom, hogy mi történt, nem updateltem a windózt. Leveszi kettőre, megnövelni magától nem képes, hagyni nem hagyja, és kiabál, hogy kevés, nem értem...

Böngésző fut (50-60 füllel), msn, skype, thunderbird. És nem elég neki a 4+2GB... kicsit nevetséges szerintem...

(#10578) DS39 válasza spidersoft (#10577) üzenetére


DS39
veterán

50-60 fül? noooooormális (vagy)? :Y
a könyvjelzők minek vannak?

egyébként miért olyan partíción akarsz 4 gigát elkülöníteni erre, amin amúgy sincs sok, tedd át egy másik meghajtóra a virtuális memória nagyobb részét és kész.

[ Szerkesztve ]

(#10579) Kezdő vagyok válasza Fire/SOUL/CD (#10575) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Az volt a gyanús,hogy sorozatban volt beírás az eseménynaplóba,és 1 hete.
Pedig azóta is használtam a gépet.
Jaja,egyetértek.
Felrakom mindig a legfrissebb WU-t. :)

(#10580) spidersoft válasza DS39 (#10578) üzenetére


spidersoft
senior tag

Mert fórum topicok, amiket naponta többször nézek, azok meg vannak nyitva. Blogok nincsenek, azzal együtt 150 környékén lennék :D

Flashblock és adblock van telepítve (sebességben igencsak sokat jelent), szóval felesleges animgifek meg flashek nem futnak... Azt nem értem, hogy mi változott meg, miért nem tud 6GB szabad helyen 4GB-os swapet készíteni, és eddig miért tudott... próbálok szabadítani helyet ezen a partíción, hátha az a baja, hogy rebootkor új swapet készít, de előtte nem törli le a régit...

A windows könyvtár is már 26.6GB, abban is van sztem egy halom felesleges dolog, csak még nem ismerem annyira a rendszert, hogy tudnám, mit lehet belőle törölni (a windows\temp könyvtár csak 8MB). Pl. a windows update ideiglenes fileok biztosan törölhetőek, de hogy *pontosan* hol vannak?...

"Régi" szép XP-s idők...

Fizikálisan másik winyók hol bent vannak, hol nem, úgyhogy azokra nem rakok swapet, ha meg ugyanennek a winyónak egy másik partíciójára tenném, attól gyorsabb épp nem lenne a rendszer, úgyhogy marad a rendszerpartíció, el van az ott, csak jönnék rá, hogy miért nem engedi feljebb venni.

(#10581) DS39 válasza spidersoft (#10580) üzenetére


DS39
veterán

pedig hidd el nekem hogy az a sok fül nyitva zabálja ennyire, azok mind a virtuálist használják, ha nem ennyit, csak 10-et használnál ennyi is elég lenne.
viszont ha nem akarod másikra áttenni, tényleg szabadíts fel amennyit tudsz.
hogy honnan? Windows/SoftwareDistribution/Download ide tölti le az update-eket és általában ott is hagyja. valamint a patchcache-t is törölheted az Windows/Installer-ből.

(#10582) Wolfskin válasza DS39 (#10578) üzenetére


Wolfskin
őstag

tejesen normális. nálam olyan skin van fenn (persze bele kellett nyúlni a szélesség, magasság paraméterekbe), hogy 15 tab elfér egy sorban egymás mellett. most kevés van nyitva, 4 sor, az 4x15 fül, de így se takar ki többet a monitorból a menüsorral, mindennel együtt, mint 3,5 cm. amikor sok van megnyitva, mondjuk a duplája, akkor érezhetően belassul az opera és megeszi a 1,5gb ramot.

én régen indig csináltam egy külön particiót a swap fájlnak, ami min. 2x akkora volt, mint amennyi a ram és oda tettem, hogy ne töredezzen. olyan partición, ahol dolgozol ez előfordul. de azt is hallottam, hogy a legjobb másik hdd-re tenni. bár akkor meg folyton pörgeti azt is.

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#10583) szabonagyur válasza voyi (#10562) üzenetére


szabonagyur
nagyúr

Szia!

Androis telóm van nekem is! Nekem is ír ki ilyen hibát, ha a telefont nem állítom át USB módra, vagy nincs fent a hozzá való program. Sajna az android telefonok már nem teljesen használhatóak egyből háttértárként. Remélem ez a probléma neked is.

(#10584) spidersoft válasza DS39 (#10581) üzenetére


spidersoft
senior tag

A peccskess 1.2GB, az segített, de a másik könyvtárban csak 17MB van -- ennek ellenére megjegyeztem, hogy ez pusztítható :) Most már "csak" 25GB a windóz könyvtár... Amikor először telepítettem a win7et, akkor töröltem a winsxs könyvtárat, azt hittem, hogy valami hasonló, mint az XP alatt volt a dllcache, csak aránytalanul nagyobb. Mikor másodszor telepítettem a hetet, akkor már nem töröltem :D

Mindegy, köszönöm a segítséget. Próbálok szabadítani némi helyet neki, hogy swappel együtt legyen mondjuk 10GB, hátha akkor menni fog...

(#10585) DS39 válasza Wolfskin (#10582) üzenetére


DS39
veterán

a második bekezdéseddel abszolút egyetértek, a microsoft support is ezt a megoldást ajánlja.

ami az első felét érinti, fel nem tudom fogni hogy tudsz figyelemmel követni ennyi lapot, még ha azok fórum topikok is (itt ezen a fórumon én berakom a kedvenceim közé azokat amiket látogatok és akkor látszik hogy ha új hsz van, így nekem egy tab is elég erre.) amúgy max 4-5 fület szoktam használni, a többi könyvjelzőben van, ha kellenek csak egy kattintás. :)

(#10586) Sub-ZeRo válasza DS39 (#10578) üzenetére

Miért sok? Van amikor 150-200 is nyitva van nálam. De akkor huss a 4 giga ramnak. ;]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#10587) Wolfskin válasza DS39 (#10585) üzenetére


Wolfskin
őstag

sok könyvjelzőm is van, sok könyvtár meg alkönyvtár tele van velük.
sajna még az operának se olyan fejlett azonban a könyvjelzőkezelése, hogy pl. dátumot mentsen hozzá, ha lementem és pl dátum szerint rendezze. ha tudom, hogy tegnap hozzászóltam valamihez, inkább nyitva hagyom. ha egy témához sok oldalam van (mondjuk keresek valamit, körbejárom), akkor inkább az egész böngészési folyamatot mentem dátummal, de csak miután kiveséztem. ha mindent lementenék könyvjelzőnek, ami csak ideiglenesen kell, elborítanának...
a böngészési folyamatok azért is jobbak, mert ezeket aztán tcm-bn külön lehet managelni. régen avant browsert használtam, az az IE könyvjelzőit használta, sokkal áttekinthetőbb volt, mert azt is lehetett tcm-ben kezelni. most minden egy fájlban van, csak a böngészőn belül lehet rendezni egy egyablakos (ie explorer szerű) felülettel.

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#10588) BigBear


BigBear
aktív tag

Sziasztok!
A vírusirtós topicban már érdeklődtem, de hátha.
Ma a számítógépem bekapcsolása után tűnt fel, hogy az egyik meghajtóról gyakorlatilag az összes file eltűnt. Tegnap másolgattam, rendezgettem az adataimat, hagytam dolgozni, majd kikapcsoltam a gépet. Ma pedig, ahogy írtam, a fenti jelenség fogadott. Az érdekes a dologban az, hogy a teljes könyvtárszerkezet megvan, de egyetlen file sem maradt az adott meghajtón.
Találkozott már valaki hasonlóval? Vírus lehet vagy a windows kedveskedik így? (Win 7 64bit)
Restore pontok is eltűntek, csak egy ma reggeli van meg. Getdataback nem lát semmit sima alap futtatással, most fut teljes kereséssel.
Vírusirtani próbáltam, de Malwarebytes, a MS vírusirtója, Nod32, Avira nem talált semmit.
Nem rendszerpartíció, nem "C" meghajtó amúgy. 3 fizikai winchester van a gépben, a másik 2, köztük a rendszer érintetlen.
Sok mindent láttam már, de ilyet még soha.
Köszi előre is.

(#10589) Busaf válasza Sub-ZeRo (#10555) üzenetére


Busaf
tag

Nézd, én segítséget kértem, és nem szubjektív jellemzést az egyes hardverelemek "jóságáról".
"Ha neked CRT kell, szenvedj..."
Köszönöm szépen. :R
Hidd el, nem szenvedésből kell, tisztában vagyok a crt és a tft egymással szembeni előnyeivel és hátrányaival is, rendben? ;)

Röviden: tud valaki olyan progit, v. win7 átállítást, ami által nem kapcsolja vissza a win7 3D-s játékok alatt 60 Hz-re a monitor képfrissítését?
Köszönöm :)

"A kézzelfogható világ - kisiklott a tudomány hálójából" - Alfred North Whitehead; A gondolkodás módozatai

(#10590) agressiv


agressiv
addikt

Kelene nekem valami megoldás arra, hogy ne 50Hz-en menjenek a játékok windows 7 alatt. XP alatt semmi gond sincs, de a 7 mellett ilyen őrült 24Hz-es felbontásokat is támogat a monitor és játékokban mindenféle fiktív frekvencián megy a monitor.

Egyszerűen nem képes 60Hz-en maradni játékok alatt, miért? :W

Most nézem, hogy éppen aktuális ez a gond. :DD

[ Szerkesztve ]

Hát még a borz.....

(#10591) Sub-ZeRo válasza agressiv (#10590) üzenetére

Neked is crt-d van? ;]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#10592) agressiv válasza Sub-ZeRo (#10591) üzenetére


agressiv
addikt

Nem, sajnos megöregedtek és mindegyiknek rossz már a képe, de az lenne. A jó öreg G520 isten király.

Azért zavar, mert vsync nélkül nagyon szétesik a kép, és ha már 75Hz-et nem tud ez a nyomorék monitor, legalább 60-on menne, de még az se..
Azt főleg nem értem, hogy mi a frásznak kell támogatnia egy LCD-nek a 24Hz-es váltott soros megjelenítést, meg a 60Hz-et, meg az 59Hz-et. Falra mászok a windows7-től komolyan mondom. :W

Ez biztos, hogy rohadék windows 7 gyökérsége, mert XP alatt csak 60-at támogat a megjelenítő és sose volt ilyen gond.

Szanaszét gugliztam a netet, de sehol sincs értelmes válasz, vagy program, a reforce sem működik.

Szóval? :W

[ Szerkesztve ]

Hát még a borz.....

(#10593) Fire/SOUL/CD válasza Busaf (#10589) üzenetére


Fire/SOUL/CD
nagyúr

Annyit tudnék elképzelni, hogy az NVidia vagy ATI control panelen belül, egyéni beállítást hozol létre manuálisan és akkor talán nem állítaná el. itt találtam egy példát NVidia esetén: [link] Talán segít.

UI: Én magam nem szoktam a teljes telepítőt felpakolni se NVidia, se ATI esetén csak a driver-t. Viszont emlékszem, hogy voltak előre gyártott profilok játékokhoz és a lehetett külön egyéni profilokat is létrehozni. Arra sajnos nem emléxem, hogy a profilon belül a frekvencia is állítható volt-e vagy sem, de talán az is megér egy próbát, (ha van ilyen lehetőség), hogy az adott játékhoz hozol létre ilyen profilt...

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#10594) agressiv válasza Fire/SOUL/CD (#10593) üzenetére


agressiv
addikt

Ezen ez nem segít. Nekem csak annyi kéne, hogy le legyenek tiltva a gyökér frissítési frekvenciák, akkor nyílván nem tudna azokon menni a monétor.

Hát még a borz.....

(#10595) Sub-ZeRo válasza agressiv (#10592) üzenetére

Hát nem tudom. Egy crt-t még megértem, hogy nem megy 7 alatt, mert már kihaló félben van, meg öreg meg minden. De ha 7 alatt nem megy a monitor rendesen akkor tőle válj meg, vagy a monitortól.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#10596) agressiv válasza Sub-ZeRo (#10595) üzenetére


agressiv
addikt

Nem a monitorral van a baj, hanem a windows-al. Semmi köze a monitornak ahoz, hogy a rendszer gyökérséget csinál. Az hülyeség, hogy CRT nem megy windows 7 alatt. Amúgy tele van a net azzal, hoy küzdenek az emberek a frissítési frekvenciákkal, de ez probléma már vagy 10 éve és mégsem képesek megoldani, sőt még egyre rosszabb a helyzet, mert a 7 alatt semmi megoldás sincs rá. :W

Hát még a borz.....

(#10597) Busaf válasza agressiv (#10594) üzenetére


Busaf
tag

Hát nem is tudom...

Én most ezt nézegettem.

A Start menüben a kis ablakba beírtam, hogy DXDiag, és akkor előjött egy többfüles párbeszédpanel. A leírás tanúsága szerint az utolsó fülnél kellene lenni egy olyan opciónak, hogy refresh rate override. Hát nálam nincs...

Ez a képfrissítés-mizéria nyilvánvalóan WIN7 hiba (ha a DirectX-et bizonyos értelemben tekinthetjük a WIN7 részének).
Próbáltam az ATI Catalyst panelján az egyéni profil beállítást nézegetni, de egyenlőre nem nyúlok még bele.

Nocsak, mire végigolvastam, meg is lett a megoldás...

[ Szerkesztve ]

"A kézzelfogható világ - kisiklott a tudomány hálójából" - Alfred North Whitehead; A gondolkodás módozatai

(#10598) creed33


creed33
aktív tag

Sziasztok!
Csak azt szeretném megtudakolni hogy utalhat e valami hibára ha a speedtest nem képes mérni a feltöltési sebességemet?

(#10599) vlevi válasza Wolfskin (#10570) üzenetére


vlevi
nagyúr

"viszont az lehet, hogy ezt a felbontást nem kezeli optimálisan a win7?"
De, kezeli, mert nekem is a melóhelyen szintén Win7, és 1680-as felbontású monitor van.

Szerintem csontra kikapcsolni úgy tudod, hogy számítógép, tulajdonságok, speciális rendszerbeállítások, azon belül teljesítmény, és ott lehet kikapcsolni az élsimiítást. Tippem szerint, ha csak a cleartype-ot kapcsolod ki, akkor a normál (asszem CRT monitorhoz tervezett) élsimítás még megmarad.
Nálam így néz ki ilyenkor :
CT on :

CT off, de simítás bennmarad (förtelem)

És teljesen kikapcsolva:

Ahogy látható, a segoe fontok ritkarondák ebben a formában, de legalább nincs élsimítás rajta.

Amúgy érdemes bemenni a cleartype tunerbe, mert ahogy nálad elnézem a képet, azért van mit javítani rajta. A Win7 cleartype-ja az én meglátásom szerint mégiscsak jobb, mint az XP féle.

[ Szerkesztve ]

(#10600) agressiv válasza Busaf (#10597) üzenetére


agressiv
addikt

Az a párbeszédpanel csak XP alatt van ott, esteleg még a vistában, de a wingagyi hétben bezony nincs, mert az használható lenne és az nem jó. :W

AMúgy mi a megoldás? Én az általad linkelt progit és a regisstry-t is megcsináltam, de hiába. Továbbra is 50Hz... Megőszülök. :O :U :W

Hát még a borz.....

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.