Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz #20221952 #125798 üzenetére
Attól, hogy általánosságban szép a képe, de a színek és a fekete szint / világosság mind a filmkészítők szubjektív döntése, hogy mit akarnak megvalósítani, mit akarnak átadni nekünk, mit akarnak, hogy lássunk. Sok fényképen például direkt kiveszik a feketéket és csak a szürke szín a legmélyebb, pont ugyanígy van filmeknél is.
"Valójában lehet, hogy minden egyes tartalomhoz újra kellene állítani mindent, ahogyan azt korábban ΞΔGLΞ is említette egyik hozzászólásában?"
Nem, minek állítanád újra? Van egy szabvány, amit minden filmkészítő, videós, fotós és kiadványszerkesztő használ és a szerint alkotják meg a színeket, feketéket / világosságot. Ha e szabvány szerint nézed a filmet, akkor mindig azt látod, amit látnod kell, az összes film esetén.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PuMbA #125803 üzenetére
Nagyon a filmre mentünk rá, de ΞΔGLΞ fórumtárs (és én is), a tv adásoknál tapasztalható képről írta, hogy ami az egyik adáson jó, az a másikon nem és fordítva (ilyen a közszolgálati adásoknál a Híradó, aminek a színvilága nem azonos az m1 HD és az m5 HD esetében, pedig ugyanaz a felvétel megy időben és élőben).
Amúgy, nekem most nem is ez a gondom, hanem a 4K lejátszás a Samsung saját lejátszó programjával.
Létezik az, hogy nem tökéletes rá? -
AXisBOLD
addikt
válasz AXisBOLD #125573 üzenetére
UE55NU7*** típusokat hanyagolom az itt olvasottak miatt.
most a QE55Q6FNATXXH és a UE55NU8052TXXH is akciós.
Utolsó megerősítés kérés ezzel kapcsolatban ígérem
270k körül ezeknél nincs jobban ajánlott? illetve a kettő közül még mindig a Q6F a nyerő? Kicsit jobban húz a szívem a 8052 felé.Továbbra is PS4, filmek, Plex, később HBO GO/Netflix, alap netezés és okosfunkciók.
thx!
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
mpo
veterán
válasz #20221952 #125793 üzenetére
Igen, következtetést kellett volna írnom, csak a fáradság miatt nem azt írtam.
Nyilván 22:31-kor fáradtan ír az ember olyat, amit pihenten, friss fejjel nem tenne.
De most 7:52-kor is hibás a mondatod.
A “fáradság” szó jelentése fáradozás, kimerítő tevékenység; a “fáradtság” szó pedig a fáradt állapotot jelöli.Te még sohasem hibáztál?
"Régen egy hibám volt, hogy beképzelt vagyok, de az is megszűnt, így már tökéletes vagyok".
Ha érted, akkor már elavult.
-
törölt tag
Tudja valaki, hogy a mozgásmegjelenítést mire kell állítani a Samsung belső lejátszójánál 4K tartalom esetén?
(jelenlegi beállítás 10, 3 de ebben az esetben, ha pásztáz a kamera, akkor az objektumok darabossá válnak)
-
törölt tag
-
mpo
veterán
válasz #20221952 #125795 üzenetére
Van, aki úgy állítja be a képet, hogy a sötét jelenetek esetében a fekete valóban fekete legyen, de ekkor elvesznek a részletek és ezért nem lát semmit sem, .....
Természetesen az általad beállított Normál képmódban ez nem állítható be helyesre, ott - figyelembe véve a táblázatod értékeit - az első változat az igaz.
Nem nekem vannak a tévé beállításával problémáim, a fekete szintet és fehér szintet, meg a többit beállítottam a normál módhoz és úgy van április óta, köszönet érte Junior19 fórumtársnak.
Film módban sokkal könnyebb lett volna, de azt nem bírom nézni.#125804
Amúgy, nekem most nem is ez a gondom, hanem a 4K lejátszás a Samsung saját lejátszó programjával.
Létezik az, hogy nem tökéletes rá?Médialejátszó kell és tv csak egy megjelenítő lesz.
A Minix Neo U9-H-nál van olcsóbb is, itt kapsz javaslatot, attól függően, mit szeretnél elérni, például házimozit szeretnél.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
PuMbA
titán
válasz #20221952 #125816 üzenetére
Nem, ez adja a filmes hatást, ezért lesz mindig 23 képkocka egy film Ez művészet, mint ahogy a színek, világosság és minden más. A Mona Lisa festményhez se mész oda és mondod, hogy neked nem tetszenek a színek és átfested Ha minden ugyanúgy nézne ki, akkor elég unalmas lenne az élet szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem a Dune HD Pro 4K terméket ajánlották a 4K tökéletes megjelenítéséhez, de az meg eléggé drága.
-
törölt tag
Pontosan tudom, hogy mi az, viszont a plazma esetén nem is volt belőle gond.
"A kadenciahelyes lejátszás azt jelenti, hogy (legtöbb esetben) 24Hz-n nézed a filmeket, tehát másodpercenként 24 képkocka(ahogy azt a filmet megnézésre szánták: így megy a mozikban, így van a BD lemezeken)."
[ Szerkesztve ]
-
Klaya1986
aktív tag
válasz #20221952 #125800 üzenetére
Az én hibám 50nu7022 tvm hangjával elégedett vagyok. Persze nem is várok csodát. Van némi mély, szép tiszta magasak, nem torzít, hangerő is elég. Általános tévézéshez szerintem elég. Nyilván valakinek kevés és a barátok köztöt is 5.1-el nézi.
Bocsi, nem neked ment
[ Szerkesztve ]
-
bunkomen
aktív tag
Sziasztok!
UE48H6200-at megéri UE60KU6000-re leváltani? Nem rég a 65KS8000-et ajánlották itt, de az pár árkategóriával magasabban szerepel. Ez egy kisebb lépés lenne, de eddig jókat írtak róla ahol kerestem. 170-ért hirdetnek most eladót.
A H6200-at szerintem jó árban el tudom adni és akkor nem kell 100 ezreket ráfizetnem a cserére. Ebben kérnék még segítséget, mi az az ár amiért érdemes meghirdetnem?[ Szerkesztve ]
Üdv
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz PuMbA #125797 üzenetére
Hagyjuk már ezt a nem tudhatjuk filmkészítők fejében milyen színvilág alakult ki. Ahányszor már ezt ide leírtad, a nagy filmstúdióknak komoly összeget kellene a számládra utalnia.
Mindenkinek olyan lesz ez a színVILÁG, amire beállítja a tévéjét, mert neki az tetszik és nem az rtings fogja megmondani, hogy mi lesz a jó.
A másik, hogy én tévé adásokra értettem, hogy szinte minden csatornára más kalibrálás kell, mert annyira fostalicska a minőség. A legjobb, amikor az eleve nem FHD filmet, ami 21:9 méretű, 16:9-re felnagyítva nyomják film+HD és és gagyi társai...
De, ahogy Kissa is írta, már M' és M5 közt is van külöMbség! Akkor mi is lesz a jó kalibráció? Jah, tudom, az rtings... -
Partizan182
senior tag
válasz ΞΔGLΞ #125827 üzenetére
"Mindenkinek olyan lesz ez a színVILÁG, amire beállítja a tévéjét, mert neki az tetszik és nem az rtings fogja megmondani, hogy mi lesz a jó."
Memória színek (arcbőr pl) elmásznak ha nem D65ön van a fehérpont / túl-alul van szaturálva / rossz a hue. Többi színhez szinte azonnal alkalmazkodik a szemed, fél óra után azt látja" helyesnek".
-
törölt tag
válasz ΞΔGLΞ #125827 üzenetére
Hát, akkor jól emlékeztem, hogy Te is (ahogyan én is) nehezményezzük azt, hogy tv csatornánként más a képe az azonos tartalmaknak és ekkor most mégis mi dönti el, hogy mi a helyes beállítás?
Értem én, hogy az elfogadott szabványhoz állítják be a képet és azt kell jól megjelenítenie a készüléknek, de ha a forrás ettől eltér, akkor a kapott eredmény sem lesz jó.
Egyébként más is kalibrálja a tv-ket, az ő módszerei és értékei nem jók? -
AXisBOLD
addikt
válasz llacee #125828 üzenetére
bocs az esetleges félrevezetésért.
ezt a modellt nem ismerem, amit én nézegettem az az UE55NU7442, ami szerintem elfogadható, de a Q6F vagy NU8052 személyében nem sokkal többért - pl most akciósak megint - jobb panelt kapsz.
de felületesek az ismeretem, itt vannak sokkal tapasztaltabb fórumtársak, szóval rám ez ügyben ne hallgass
Aurea mediocritas
-
Fr3eWar
őstag
válasz AXisBOLD #125833 üzenetére
Valakinek van tapasztalata Invitel CA+ kártyákkal és Q szériával?
Tegnap meglett a Q9 és azt mondja a kártyára, hogy nem kompatibilis vele, (H6400-ból szedtem ki, ott nem volt gond) NEOTION kártya van most.
Invi topicban javasolták az ügyfélszolgálatot, hétfőn bemegyek, de addig is jó lenne képbe kerülni, hogy más is találkozott-e ilyen jelenséggel. -
Vmf
csendes tag
Sziasztok!
Melyik tv jobb vàlasztàs:
Samsung UE50NU7022 Smart uhd tv
Samsung UE50NU7402 Smart uhd tv -
Vmf
csendes tag
Mèg egy kèrdès:
Laikus vagyok ebben a tèmàban, de gyors futtàban elolvastam [link]ezt a cikket ès visszaolvasgatva sokan jobbnak ìrjàk a va paneleket mint a ips-et pedig mintha a cikk alapjàn jobbnak monthatò az utòbbi.
Rövidebb vàlaszidő,nagyobb szìnmèlysèg.Szòval miben jobb a va panel?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Partizan182 #125829 üzenetére
Rtings beállítását használva (egyszer), a Tarzan nevű filmnél, Samuel Jackson feje (is) lila volt, amikor volt rajta egy ilyen színű ing.
Nem akartam elhinni. -
kopi72
aktív tag
Sziasztok,
a belepo szintu quantum tevek (Q6FN, Q7FN) mennyire tudjak jol lejatszani a 4K tartalmakat?
Tehat hogy akadas mentesen, es hogy szinte minden fajtat lejatszik gond nelkul?100 Mbit-es vagy gigas halozati kartya van benne?
Koszi
Magyarorszag a mosoly orszaga. Akar kiskoruton akar nagykoruton elmenygazdag utazasban lehet resze!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- CPU léghűtés kibeszélő
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest