Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
aag
őstag
válasz univerzita #13331 üzenetére
LE40C530F1
Tudsz hozzá valami okosságot hogy legyen VR?
-
aag
őstag
válasz univerzita #13335 üzenetére
Köszi, de ezt én nem merem megcsinálni. Csak akkor merném, ha valakinek ugyanolyan tévével mint az enyém, van már tapasztalata. Úgyhogy, köszi, de a te C650-esed szerintem más belsőrészű mint az enyém. Ami azon megy, nem biztos, hogy az enyémen is menne.
-
aag
őstag
válasz univerzita #13346 üzenetére
Azt megköszönöm ha körülnézel!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz univerzita #125775 üzenetére
Marketing bullshit, az enyémbe és is 2.1 rendszer? van, mégis okádé a hangja. Persze szubjektív, hogy kinek mi az ingerküszöbe hangminőség terén. Egyszerűen ezeket a tévéket úgy gyártják, hogy muszáj venned hozzá házimozit hangfalakkal, a bt hülyeségeket most hagyjuk, mert az kb 1-2 fokkal jobb, mint a tv hangszórói.
Szóval, nekem vannak elképzeléseim, hogy a 2.1-nek nevezett valaminek, hogy kellene előadnia magát, hát nem úgy, hogy sarki pc boltban vett 10 ezer forint környéki .2.0 hangszórók is körberöhögik minden szinten.
A B&W egy frankó cég, de csodákat ő sem tud művelni sem semelyik másik,ha nincs elég hely. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz univerzita #125791 üzenetére
Egyáltalán nem lesz és itt a fizikai korlátok kiáltanak, hogy stop.. .
-
univerzita
addikt
válasz univerzita #126322 üzenetére
Kisebb kompromisszumal még úgy meg lehet oldani hogy ha a érősítő nem HDR de van rajta optikai bemenet akkor a lejátszóból a képet a tv-be,hangot optikán a érősítőbe ( de ebben a esetben csak DD és DTS fog menni).
-
mpo
veterán
válasz univerzita #126326 üzenetére
Ezt a Firefoxhoz, segít nyelvet tanulni:
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
direwolf
őstag
válasz univerzita #126320 üzenetére
RPi-vel 4k nem lesz, de egy Nexbox A95X + CoreElec perfekt ~35 dodóér.
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz univerzita #126466 üzenetére
Nincs rajta ilyen lehetőség egyáltalán. A tv meg addig állt lábakon, amíg elkészült külön hozzá a fal, hogy az ambient is jól mutasson.
A fal (tv) mögé lehet menni, ott egy szerelőpanel és bármit tudok ki be dugni. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz univerzita #126468 üzenetére
Igen, sokat szoktuk használni, mert nagyon jól mutat. Én nem vettem észre, hogy ettől jóval több lenne az áramszámlám. A Q6FAM típusban nincs (még) ambient, Q6FN már igen. De ott meg már DTS nincs...
Mivel a kislányaim az előbbire (ambient) nem dobtak azóta sem hátast, de a frankó 4K HDR mesékre jó hangokkal annál inkább, ezért összeraktam nekik egy frankó is házimozit.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz univerzita #126470 üzenetére
Pl, nem olyan rég sikerült begyűjteni ANGRY BIRDS UHD korongon. Valami csodálatos, ahogy az egy QLED-en kinéz, ráadásul még én is jó párszor röhögtem a poénokon.
[ Szerkesztve ]
-
matex
tag
válasz univerzita #126494 üzenetére
Valóban nem lehet. Pont egy olyan film volt, amin a másik hangsáv DTS volt, és bár mutatta, választani nem lehetett.
-
kokokka
őstag
válasz univerzita #126501 üzenetére
??? MI vaaaan? Az ambientnek semmi köze a hanghoz....
-
Takika14
aktív tag
válasz univerzita #126638 üzenetére
DTS-t nem kezeli a TV saját médialejátszója.
Külső vinyót max 2 TB-ig kezel. Nekem egy sima rackben van 1 TB 2.5 vinyó. Problémamentesen üzemel.
-
Callisto
őstag
válasz univerzita #126660 üzenetére
Be lehet ám égetni azokat is, csak tovább tart. Sokkal tovább.
Ha jól tudom amúgy is csak a felső kategóriás QLED-ekre adja. Amúgy meg okos húzás tőlük reklámfogásnak.
Most, hogy használtam egy ideig mind az OLED-et, mind a Q9FN-t azt kell mondjam, ha játék fontosabb akkor Q9FN. Játékokban azért elég jelentős előny a color volume látvány szempontjából. Nagyon sokat hozzáad a nagyobb fényerővel és jobb mozgással stb. együtt.
(Azért ezzel együtt lehet inkább OLED mellett maradtam volna, ha nem égne be az én használati szokásaimnál. Igazából most már nem tudnék egyértelműen dönteni. )[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Skyhigh
aktív tag
válasz univerzita #126660 üzenetére
100Hz akkor csak 55' vagy a felett? A Q6FN széria felejtős?
Az F6670 utódjában valami hasonlót keresek nem kell hogy csúcs készülék legyen de ne is legyen alsó közép kategória.[ Szerkesztve ]
A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...
-
Callisto
őstag
válasz univerzita #126689 üzenetére
Pontosítanék, mert félrevezető. A Q8FN európában edge, a Q8DN a FALD.
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz univerzita #126770 üzenetére
Félreérted. Az a tévé már jön velem a kasszán át a kijárathoz. Azt nem szabad engedni, hogy majd a raktáron át kitolják neked. Feltéve, ha ilyet felajánlanak.
[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
válasz univerzita #126787 üzenetére
Akkor én még a kutyaólba is rakatnék
-
F_Gergely
őstag
válasz univerzita #126836 üzenetére
Ment pm.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz univerzita #126843 üzenetére
kösz
-
PuMbA
titán
válasz univerzita #126874 üzenetére
A magyar szinkron keverési minőségéhez sokszor elég a sima Dolby Digital is, annyira nem találják el sokszor a beszédhang hangerejét
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
Fr3eWar
őstag
válasz univerzita #127393 üzenetére
WOW ez tök jó hír. Az airplay-es dolognak már nagyon régóta örülnék, és évek óta halogattam egy apple TV vásárlását. Végre valami jó hír is jött.
Ha még visszaadnák a DTS-t, esetleg egy EARC támogatásos frissítéssel, akkor dobnám a külső mediaplayer ötletét is -
Top cat
addikt
válasz univerzita #129800 üzenetére
H 6400-as van nálunk, úgyhogy a DTS nem gond
-
w333
félisten
válasz univerzita #129800 üzenetére
Bőségesen elég nekem a belső lejátszó ... nagyon szuper és jól átlátható minden illetve nagyon gyorsan 3s alatt indul egy 20GB -s film
Beépített 2.1 -s hangszóró viszont meglepően jól szól szép tiszta hangok és elég jó mély is van benne ez már csak hab a tortán !
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
w333
félisten
válasz univerzita #129804 üzenetére
Bátran merem ajánlani ... az elmúlt napokban szinte mindent megnéztem ami létezik, Oled -t akartam de a beégés miatt inkább a Qled irányába mentem és hogy őszinte legyek ha nem is teljesen de 90% -ban szerintem hozza egy Oled képminőségét, fényerőben viszont sokkal de sokkal jobb !
Ettől olcsóbban nincs semmi amire azt mondanám hogy előrelépés, itt azért már nagyon érződik az minőség, IPS után azt mondom hogy kb. akkora különbség van mint mondjuk egy sima hagyományos képcsöves TV és led között, akkor éreztem ezt a hűűű meg hááá -t !
De mondjuk ha bemész egy Media M. -ba akkor már messzire feltűnik hogy a Qled TV -k mennyivel jobbak mint a többi hagyományos Led Tv-t, vonznák a tekintetet !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz univerzita #130208 üzenetére
Ahhoz kell egy minőségi házimozi rendszer, megfelelő minőségű és kimért ponton elhelyezett süketszobára jellemző hangfalakkal, de főleg hallás kell, hogy a kettő között meghalld a veszteségmentes minőséget.
-
mpo
veterán
válasz univerzita #130215 üzenetére
be van kapcsolva a írás javítás de nem mindig tudom mikor jó
Általában amikor nem húzza alá pirossal, de sajnos ez sem tökéletes.
A szakértő helyett a szekértő is hibátlannak minősül, pedig nincs ilyen szó, csak összetett szónak tekinti és nem húzza alá, emiatt az internet tele van szekértőkkel.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz univerzita #130221 üzenetére
Te nem írtad azt, hogy szekértő, ez csak érdekesség volt, keress rá a Google-ban a szekértő szóra.
Ha érted, akkor már elavult.
-
direwolf
őstag
"én pl. nem vettem észre amikor valamelyik rendszeren mutatta a illető hogy mekkora különbség van a eredeti és más márka táp kábelen"
Nincs semmi gond a hallásoddal. A marketing részlegen szaladhatott meg a kokain."I've seen things you people wouldn't believe"
-
mpo
veterán
Hangszórókábelekkel kapcsolatos mítoszokról és áltudományos teóriákról a tudományos kutatások tükrében
Ezt a házimozi topikba nem teszem ki, mert kiátkoznának.
Itt vannak a jó kis tápkábelek.
[link][ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
mpo
veterán
válasz univerzita #130233 üzenetére
Elolvastad a linkelt írást?
Egyébként nem vagyok szakértő, de a tápkábel nem hiszem, a subwoofer kábel esetleg.
A 2*2,5 mm2-es OFC elég, 1000 Ft/m.
Itt a topik, ahol bevisznek a sűrűjébe, de szerintem ismered.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
direwolf
őstag
válasz univerzita #130227 üzenetére
Hát ezt sajnálom, de a tápkábel témában akkor sem lettél volna előrébb, ha jó a füled.
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
.kissnorbi.
csendes tag
válasz univerzita #130763 üzenetére
Igen tudom, de sajnos nagyobb nem fér be. A média marktban most 173 ezer
-
swoody
senior tag
válasz univerzita #131851 üzenetére
Köszi megnézem, de valami gyári megoldás nincs?
Airplay 2-ről lehet tudni mikor jelenik meg a tv-re?
-
Batib
őstag
válasz univerzita #131910 üzenetére
Asszem, hogy te kevered a dolgokat. A léginek nem alternatívája az analóg. Így van valahogy: légi vagy (és) kábel. Illetve digitális és/vagy analóg.
Egyébként valószínűleg outletes tévét vettél amit német nyelvteruletre szántak. Egy hozzáértő és factory távszabályzóval rendelkező ember át tudja állítan az un. local set opciót EU-ra és akkor benne lesz Mo. is.
Lehet hogy így is tökéletesen működik, de előfordulhatnak hangolási gondok vagy vagy nem megfelelő EPG.[ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Gauguin
tag
válasz univerzita #131919 üzenetére
Úgy nézem, a "Remote Access" feature-t itt sem próbálták ki; vagy nagy bukta, vagy csak marketing volt, vagy sci-fi, de rendesen agyon van hallgatva a téma.
Elég vegyesek a vélemények, ahhoz képest, hogy a Q7-8-9FN szépen kopik kifelé a boltok kínálatából, az idei szériák ára pedig kategóriáikban az eget veri. Gyengébb kontraszt, jobb betekintési szög, lágyabb smart, talán nem olyan agresszív sötét-világos kezelő script. Olvasmányélmények alapján azért ez félévig, egy erős, tartós árcsökkenésig még nem lesz "highly recommended", véleményem szerint.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz univerzita #132074 üzenetére
Júniustól, az azt jelenti, nyár közepére már elérhető lesz...talán.
-
Fishor
senior tag
válasz univerzita #132198 üzenetére
Erre nagyon kíváncsi lennék.
-
Batib
őstag
válasz univerzita #132205 üzenetére
Szlovákiában élsz? Mert ott megy csak Mo.-n nem.
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Fishor
senior tag
válasz univerzita #132205 üzenetére
Szia!
Ez milyen tv n van? Régi J szériáig nekem sem volt gondom. Samsung channel editorral jól sorba lehetett rakni. K- tól vannak a problémák.
Üdv Fishor
-
Batib
őstag
válasz univerzita #132208 üzenetére
Nem akarok politizálni itt. Az M1 van az első helyen.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz univerzita #132347 üzenetére
Szerinted működnek ezek a frankó applikációk? Hát lehet, hogy a 7122 "benyeli" valamelyiket, de a Q8-nak egyik sem tetszett és nem is találtam rá megoldást, nem mintha olyan esetverően fontos lett volna, hogy tükrözzem a tévét vele. Csak épp jól jött volna, hogy egy 4K videót hirtelen megnézzünk, ami az apple telefonon volt, hát persze, hogy b...ott működni. De mint írtam, droid alatt (akkor még mate 10 pro) simán DTS 4k HDR videót a q8- és q6-ra át lehet lökni minden gond nélkül a smart applikációval.
A lényege, hogy a tv és a telefon is ugyanarra az 5 ghz-es hálózatra legyen kapcsolódva és akkor tök simán fut a film, sőt még túlzás is a mate 10 pro majd 4-500mb/s és a tv 250-300mb/s közti kapcsolata bőven.
----Szerk:
Az "okos" telefon írja ám át (szerinte helyesen) ilyen hülyeségekre az eget verően helyett, pl esetverően szóra. omg...
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz univerzita #132349 üzenetére
A samsung és az apple nagyon nem szeretik egymást, ahogy a való életben sem, úgy a készülékeikre is kihatással van ez. Ha minden frankó lenne, akkor nem ezt meg azt a programot kellene próbálni még..etc, hanem egy gombnyomás és azonnal kapcsolódnia kellene a telefonnak és a tévének egymáshoz, főleg 2019-ben ez nem is alap már, hanem régóta megszokott tevékenység, mármint a megosztás.
De mivel a két készülék szopatja a tulajdonosát, erről nyilván tud mind a kettő, amit nem akarnak megoldani, vagy direkt ilyen. Inkább mind a kettő, direkt így van kódolva ezért tudnak is róla, tehát nem fogják kijavítani.
[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
addikt
válasz univerzita #132389 üzenetére
Ha Tvn játszom hdd ről oké a DD de ha optikan megy ki akkor tiltja...
-
Roland861010
addikt
válasz univerzita #132391 üzenetére
-
Roland861010
addikt
válasz univerzita #132394 üzenetére
Na a külső lejátszó miatt csinálja!
Ha az HBO Gorol játszom le a filmet akkor is DD aktív... -
kircsi28
aktív tag