Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#105651) GeneraL_XTX válasza Flashget (#105647) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

"Azért vicces olyat olvasni, hogy a két kép kocka közé beszúrt fekete kockával semmi gond a két kép kocka közé beszúrt harmadik képkockával szemben."

És itt látszik, hogy fingod nincs arról, hogy miről beszélsz.... :U Fogd már fel, hogy a panel natív felbontása és a mozgásfelbontás nem egy és ugyanaz!
Amiről Te beszélsz, az a LCD-k természetüknél fogva alapból alacsony(300 sor) mozgásfelbontásának kompenzálása érdeklében kifejlesztett két különböző mozgóképjavító technológia aminek bekapcsolása nem kötelező, hanem opcionális és mindkettőnek van elég sok hátránya.

Az interpolálás csak akkor hatékony igazán, ha magas beállításokon üzemel így viszont képhibákat és szappanopera effektet produkál. A BFI meg jelentősen csökkenti a maximális fényerőt.

Aki ezeket nem akarja használni, az a csillió dollros tv-ken is ugyanazt azt alacsony 300-400 mozgóképfelbontású képet fogja bámulni, mert a technológia önmagában ennyit tud! Ezt csak a plazmák tudták überelni anno 7-800 soros mozgásfelbontással. Az OLED nem tudom hogy áll ebből a szempontból, de az már nem is lényeges most.

Attól a KU6xxx széria semennyire se "kamu4k". Az meg, hogy felesleges lenne tartalom hiánya miatt.....ezt se tartom önmagában megálló ténynek a fullHD tv-k mellett. Ma már a virágboltban is van megfelelő mennyiségű 4k tartalom (filmek sorozatok) ott a youtube, ott a Netflix, ami oké, hogy nagyrészt csak ango nyelven elérhető 4k tartalmakat kínál, de már van partnerségük magyar fordítókkal, egyre több és több címükhöz lesz magyar felirat szóval a közeli jövőben igenis lehet számítani arra is.

Aztán meg alacsony sávszélesség.....ezzel jönni is vicc kategória. Aki 4k tv vételén gondolkodik, valószínüleg egy 4000ft-os digi/telekom/upc 100mbit+ sebességű nettel rendelkezik otthon, így bőven elég bármilyen stream-re.Nekem is 120mbit van simán mennek a youtube 4k videók és elmondhatom, hogy lélegzetelállító képük van ezen a szar kamu4k ku6000-en :U

[ Szerkesztve ]

(#105652) GeneraL_XTX válasza s7evcsenko (#105650) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Attól, hogy egy magasabb felbontású kijelzőre pakolsz egy alacsonyabb felbontású tartalmat a tv még nem fog interpolálni, nem szúr be sehova semmiféle fekete képkockát.Ez 4k-fullHD viszonyában úgy néz ki, hogy a fullhd felbontású anyag egy pixelnyi területét a 4k panel 4 pixelén jeleníti meg.

(#105653) Mandok válasza PuMbA (#105646) üzenetére


Mandok
tag

"Azért a Sony-n bekapcsolhattad volna a fekete kép beszúrást vagy a képinterpolálást, mert ezek nélkül 60Hz-es TV-ként viselkedik és egyértelmű, hogy nem látod jobbnak a Samsunghoz képest"

Te most konkrétan fekete kép beszúrás varázslattal gondolod úgy, hogy jobb lesz egyik TV képe a másikhoz képest?

Képinterpoláció minek?
Alapvetően olyan effektet javasolsz bekapcsolni, ami azon alapszik, hogy a megjelenített kép veszíteni fog a minőségéből minden esetben. Főleg okos javallat ez akkor, ha én pl. 99%-ban FHD tartalmat nézek a TV-n.

Na, látjátok, ilyenkor jön rá az ember, hogy a fórumokon mekkora zsenik ajánlgatnak össze-vissza TV-ket, meg mindent és hatalmas szakzsargonnal felvértezve magyaráznak meg mindent, amit olvastak valahol.

A Samsung tulajokat kérdezném, hogy a Motion Plus, vagy ehhez hasonló mozgássimító effekt ajánlott-e, hogy be legyen kapcsolva?

[ Szerkesztve ]

(#105654) GeneraL_XTX válasza Mandok (#105653) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

A motion plus ennél a tv-nél a fentebb leírt BFI-t jelöli, innentől ez a Te döntésed, hogy bekapcsolod-e. Részemről úgy gondolom, h nem éri meg.

(#105655) blakey válasza Mandok (#105653) üzenetére


blakey
titán

Az a BFI és igen, be kell kapcsolni, tökéletes mozgásos lesz.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#105656) radiotto


radiotto
újonc

Ottó80.
Az a problémám,hogy 1,5 éves Samsung TV-m megbokrosodott.Ugyan is idáig nem volt semmi probléma a csatorna sorbarakással,de most az a baj, hogy a navigációva van problémám.Én úgy hangoltam a TV-t,hogy menü,adás,OK gomb,csatorna szerkesztés,OK gomb,ráállok arra a csatornára amit akarok hangolni,OK gomb,amivel kijelököm a csatornát.Aszámnál megjelenik egy pipa majd kettöt lépek balra(ami nem megy,csak egyet tudok lépni,ez a bajom)a két lépés után OK gomb,mad beütöm azt a számot ahová akarom tenni a csatornát,és OK gombbal be is fejeztem a hangolást.Elnézést a hosszu mondokámért,de így érthető a problémám.A TV-m Samsung UE 32J5500.Aki tudna valamit segíteni megköszönném.Tisztelettel.

Váradi Ottó

(#105657) sandró60 válasza radiotto (#105656) üzenetére


sandró60
addikt

Ezzel próbáltad?[link]
Egy egyszerű,de nagyszerű program ;]
A fórumon sokan használják.Számítógépre letöltöd.
Fat32 formázott-usb-pendrivre a csatornákat lemented és onnan már könnyen tudod rendezni.

[ Szerkesztve ]

(#105658) s7evcsenko válasza GeneraL_XTX (#105652) üzenetére


s7evcsenko
addikt

Ezt értem, de én PuMbA felvetésére reagáltam, aki azt javasolta, hogy a sony fhd tv-n, fhd tartalomnál kapcsolja be az interpolálást és a fekete kép beszúrást, hogy partyban legyen a samsunggal.
Mert ha nem teszi, akkor 60Hz-es tvje lesz...
Én ezt nem értem, hogy miért... :F

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#105659) GeneraL_XTX válasza s7evcsenko (#105658) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

hát gondolom arra gondolt, hogy ha már a sony-ba raktak interpolálást, használja mert azzal mindenképpen előnyben lesz a samsunghoz képest aminek az elektronikája ugye ilyet nem tud. Csak hát ugye ezeknek nem csak előnye, hátránya is van dögivel, szebb nem lesz tőle a kép, de a mozgás az folyamatosabbnak hat, kivéve amikor épp hibákat generál az automatika :D

(#105660) s7evcsenko válasza GeneraL_XTX (#105659) üzenetére


s7evcsenko
addikt

Vagyis, ha a samsung ilyet nem tud, akkor annál ugyan úgy 60Hz-es a tv?
Vagy hol a párhuzam?
Teljesen össze vagyok zavarodva most. :B

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#105661) sugarforce


sugarforce
őstag

Sziasztok!
Egyik barátom vett egy K5500-at. Felmerült egy olyan probléma, hogy mind wifin, mind kábelen egyszerűen csapnivaló a hálózati sebesség. Speedtestről több mérés után is maximum 6-7 Mbit/s letöltés (az átlag 2-3 ) és 20 Mbit/s feltöltés jött ki. Az én F6320-asomon tv-mél simán 30.40-50 Mbit le/fel wifin, illetve kábelen is, csak összehasonlítás képp. Mindekőzben telefon, laptop, tablet olyan sebességet produkál, amit kell. Upc 30 mbites csomag.
Ezzel még igazából nem is lenne hatalmas gond, viszont helyi hálón egy laptopról 10mbites 1080p-s film nagyjából 30-40 mp után nekiáll bufferelni, aztán 10 mp-ig bírja, utána megint buffer. DLNA, Plex, kábel, wifi, bármilyen kombinációban ugyanezt tapasztalja mindig. Youtube videók meg néha mennek 1080p-ben, néha nem. Sűrűn előfordul, hogy még az sd videók is megállnak bufferelni.
A Tv már cserére került, de a csere darab is ugyanezt produkálja.
Valaki találkozott már ilyennel?
Jó persze, nem egy felső kategóriás tv, de azért ez így kritikán aluli.
Köszi előre is

(#105662) PuMbA válasza Mandok (#105653) üzenetére


PuMbA
titán

"Te most konkrétan fekete kép beszúrás varázslattal gondolod úgy, hogy jobb lesz egyik TV képe a másikhoz képest?"

A fekete képbeszúrás miatt több, mint duplájára nő a TV mozgásfelbontása, azaz kevesebb elmosódást fogsz látni gyorsan mozgó objektumok esetén :)

"Képinterpoláció minek?
Alapvetően olyan effektet javasolsz bekapcsolni, ami azon alapszik, hogy a megjelenített kép veszíteni fog a minőségéből minden esetben."

Ha a villogás nem elfogadható, akkor valós alternatíva a képinterpoláció, ami majdnem megduplázza a mozgásfelbontást. Semmilyen minőség romlás nem lesz, ha az interpoláció mértékét alacsonyra állítod, azaz a képhibákat minimálisra és / vagy észrevehetetlenné teszed.

(#105664) GeneraL_XTX: Ezért van interpoláció második megoldásként, ha nem tetszik a fekete képkocka :) Fényerő egyébként van bőven. A Samsung TV-ken a 20-as fényerőből 9-esen tökéletesen lehet bevágó napfényben is TV-t nézni, tehát az nem gond, ha feljebb kell állítani.

[ Szerkesztve ]

(#105663) Mandok válasza blakey (#105655) üzenetére


Mandok
tag

"Az a BFI és igen, be kell kapcsolni, tökéletes mozgásos lesz."

Konkrétan én a Samsung TV-k motion plus opciójára kérdeztem rá. BFI-ről nem volt sz eddig, ez konkrétan valamelyik opciónak a rövidítése, vagy konkrét neve a Sony TV-ken? (addig megvan, hogy black frame insertionről beszélünk, csak a konrkét menüpont nem volt eddig tiszta a TV-n, ami ezt jelöli)
Esetlegesen a Samsungon a Motion Plus és a Sony-n a BFI az egy és ugyanaz a varázslat és véleményed szerint ajánlott bekapcsolni őket?

[ Szerkesztve ]

(#105664) GeneraL_XTX válasza PuMbA (#105662) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

viszont felére is csökken a maximális fényerő, ergo sötétebb lesz a kép, és egyből elbaxódnak emiatt a kalibrált beállítások.....végülis kinek mi :)

Mandok: igen, a motion plus meg a Motionflow vagy hogy hívják most ezt a sony-nál mind fantázianevek a fentebb leírt eljárások egyikére vagy esetleg mind a kettőre.

s7evcsenko: a legtöbb tv manapság 60hz-es mert a panel ennyit tud. A hangzaton 100hz meg 400hz meg 600hz mind a fentebb leírt 2 technológiának a marketing besorolásai, semmi több. egy buta pédával élve:

bfi: 200hz
interpoláció: 400hz
interpoláció + bfi: 600hz

[ Szerkesztve ]

(#105665) FollowTheORI válasza sugarforce (#105661) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Van normális router?
Gigabites router, vagy csak 100megás?

Nem lehet hogy mégsem helyi háló az a helyi háló és minden az interneten keresztül megy?

A wifi amugy gyakran felejtős, elég sok tévénél gyenge filmekhez.

Viszont ha a forrás gép is kábelen van meg a TV is akkor nem kéne hogy baj legyen.

Illetve ha vezetéket dugsz a TV-re megnézted hogy vezetéken jön a net, vagy a wifin marad a TV (mert nem feltétlen vált át magától, ha jól emlékszem)?

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#105666) warren29 válasza s7evcsenko (#105660) üzenetére


warren29
tag

Ne aggódj nemcsak te, én már jó ideje ;)

(#105667) blakey válasza Mandok (#105663) üzenetére


blakey
titán

Amire reagáltam az pont a Sony volt, Sonynál MotionFlow alatt található és amit küldtem neked az a BFI-t kapcsolja be, csak. Más beállításokkal mindkettő bekapcsolható, azaz a "valódi" interpoláció és a BFI is.
Igen, érdemes bekapcsolni, különben semmi értelme, és emiatt nem lesz hiba, a hiba attól van, hogy sokan mellette bekapcsolják a Film módot ami ütközik az interpolációval.

(#105664) GeneraL_XTX
Azért kell olyan tv-t választani amiben van "kraft" és a háttérfényt csökkenti ami nem a felére csökken hanem olyan 30% a csökkenés, de ez nem gond, ha jó a panel és elviseli ezt a csökkenést. A Sony ilyen (pl. kalibrált tv esetében BFI-vel a fényerő 25-n van és néha még így is sok, de gondolom Samsungnál is akad egy-két jó panel.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#105668) Flashget válasza warren29 (#105666) üzenetére


Flashget
félisten

Neked van egy fasza csúcs kategóriás készüléked nem érint az ilyen számháborúzás, lépd át ami itt megy most. :)

Realme GT Master Edition

(#105669) sugarforce válasza FollowTheORI (#105665) üzenetére


sugarforce
őstag

Hát, hogy normális, vagy sem, arról nem tudok nyilatkozni, ez a upc által adott eszköz, ráadásul gigabites, de ha csak 100 megás lenne, a 30 megát akkor is vinnie kéne, röhögve. Ráadásul a 100mbit kábelre vonatkozik(amivel szintén 3-4 mbitet vitt átlagban), a wifi n-es, 56mbitet tud, a 30as netet kikéne hajtsa.
Biztos helyi háló, mert net lehúzva a routerről és ment tovább a film. Tisztában vagyok a wifi előnyeivel, hátrányaival, van némi tapasztalatom vezetékes és vezetéknélküli hálózatokban, viszont azért a 10 mbit alatti sebesség továbbra is elég gagyi, még szar routerrel is, tekintve, hogy minden más eszköz fullon van.
Pont ez a gond, hogy minden kábelen van, így is állandóan bufferel. Mindettől függetlenül az én 3 éves tv-men meg minden megy rendesen, csak összehasonlítás képp. Jól emlékszel, nem áll át magától, át kell a menüben pöccinteni.
Azért is kérdezem, hogy van -e valami speciális körülmény, amire figyelni kell, megjavulna, vagy pedig nagy szerencsétlenség történt és kifogott két hibásat? Esetleg ez valami széria hiba?

(#105670) s7evcsenko válasza GeneraL_XTX (#105664) üzenetére


s7evcsenko
addikt

Ez most ismét egy új infó számomra... :Y
Esküdni mernék, hogy nemrég még benne volt az összefoglalóban, hogy a 6000-es szériától valós 100Hz-es a tv, nem marketing 100Hz.
Akkor ez teljesen téves infó volt, ezért is került ki az összefoglalóból is, vagy csak azért, mert a K-s széria borított mindent és itt már nincs 100Hz?
Vagy akkor eddig se volt? :F

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#105671) GeneraL_XTX válasza s7evcsenko (#105670) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

nem hinném, hogy 100hz-es panel lenne bármelyik 6000-es samuban. Minden tv annyi hz-es amilyen panel van benne. Aztán vannak az eljárások, amikkel a mozgóképfelbontást lehet növelni. Ez az egész 100hz mizéria még a CRT tv-kről ránkmaradt marketing bullshit, mert a közembernek nehéz lenne elmagyarázni mi az abfi meg mi az az interpoláció.

Ez ugyanúgy működik, mint a monitoroknál. Ott se véletlen, hogy egy tv árát elkérik egy 25colos 144hz-es panellal szerelt monitorért :)

(#105672) GeneraL_XTX válasza blakey (#105667) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

tudom, a samu is elviselné nem azt mondom, de ez attól függetlenül egy hátrány. Az interpolálás mert azért hibázik, mert maga technológia ilyen, az egész becslésen alapszik, ami sose lehet tökéletes, és nem is az. Én mindenkinek azt tanácsolom, hogy max alacsony beállításokon használja, bár akkor meg sok javulást nem eredményez.

(#105673) PuMbA válasza s7evcsenko (#105670) üzenetére


PuMbA
titán

"Esküdni mernék, hogy nemrég még benne volt az összefoglalóban, hogy a 6000-es szériától valós 100Hz-es a tv, nem marketing 100Hz."

Akkor nem olvastad el alaposan :) Csak a 6000-res FullHD TV-k 100Hz-esek.

(#105672) GeneraL_XTX: "Én mindenkinek azt tanácsolom, hogy max alacsony beállításokon használja, bár akkor meg sok javulást nem eredményez."

Tesztek szerint a legalacsonyabb beállításon is 600 sor körüli mozgásfelbontást csinálnak az interpolációk, szóval az elég jó :) HDTVTest-en ezt úgy szokták írni, hogy 600-1080-ig például, ahol az 1080 úgy jön ki, hogy fekete képkocka beszúrás is van.

[ Szerkesztve ]

(#105674) FollowTheORI válasza sugarforce (#105669) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Wifinél nagyon függ a falaktól, háztól, szomszédoktól, interferenciától... stb. (Attól függően hol lakik az ember).
Az ac alatti wifiknél meg gyakran nem elég jó a TV-k és még sok más eszköz vétele sajnos. Főleg 2.4GHz-en.
Én sem tudtam szüleimnél kertesházban így wifizni TV-vel... ritkaszar valós átvitelt produkál, hiába papíron ezt vagy azt bírna, kábelen megy csak jól. Az ac wifi már jó... csak az meg még ritka. :)

A vezetékeshez meg akkor ötletem nem sok van. Lehet a kábel szar, vagy a routeren nincs jól konfigurálva valami.
Vagy tényleg a TV rossz...

Még esetleg megpróbálhatjátok hogy egy usb-re letöltitek a samsung honlapjáról a legutolsó firmware-t és frissítitek a tévét vele. (ha engedi)
Hátha...

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#105675) blakey válasza GeneraL_XTX (#105672) üzenetére


blakey
titán

Ha nincs bekapcsolva a Film mód/ Valósághű Mozi, stb akkor nem hibázik, nincs mit hibázzon, minden képkocka után egy fekete jön, t9kéletes a mozgás, ha mégsem akkor az a tv nem alkalmas BFI-re. Ha a BFI mellet be van kapcsola a "valódi" interpoláció akkor már akadhatnak gondok. Én használtam Samsungot, LG-t, Toshibát, Panasonicot, Sonyt, volt plazma is közöttük, Samsungon zavart bármilyen interpoláció, némelyik LG-nél is, viszont Toshiba, Panasonic és Sony esetében érdemes bekapcsolni, nagyon jót tesz a mozgásnak.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#105676) s7evcsenko válasza PuMbA (#105673) üzenetére


s7evcsenko
addikt

FHD tv-ről megy a felvilágosítás, mert zavar van a zűrben... hála neked. ;]

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#105677) GeneraL_XTX válasza blakey (#105675) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

A mostani samumon nincs interpoláció, szóval arról nem tudok nyilatkozni. Csak BFI, de azt se tudom aktiválni mert PC módban van :DDD LG-men volt interpoláció, azt alacsony szinten használtam, minimális képhibákkal nulla szappanopera effekttel, azzal meg voltam elégedve, de őszintén nem látom a különbséget a csak 300 soros samu és a között. Plazmám is volt, ahhoz meg nem is kellett (pedig volt rá lehetőség) de ott az alapvető 7-800 sor is elegendőnek bizonyult. Mostani Sony, Pana Toshiba tv-khez még nem volt szerencsém.

PuMbA: 4k panelnél már az 1080 sor is édeskevés :P

[ Szerkesztve ]

(#105678) Mandok válasza blakey (#105667) üzenetére


Mandok
tag

Köszönöm!

Én csak azt tudom, hogy nincs két éve, mikor megvettem a Samsung H6400-at, mikor részletesen elmagyarázta nekem pár szaki, hogy mindenféle motionflow, meg hasonló nevű varázslat tök fölösleges feature és csak ront a képen. Szó szerint azt mondta valaki, ha nem akarom, hogy olyan érzésem legyen minden filmben, mintha a barátok köztben azt látnám, hogy Varga Miklós siklik-csúszik át a képernyőn, ami full irreális mozgásmegjelenítést takar, akkor felejtsem el ezeket a varázslatokat és kapcsoljak ki mindent, de mindent, mert csak úgy lesz normális a kép. Most meg jöttök azzal, hogy végülis azért nem látok különbséget egy Samsung és egy Sony között, mert minden effektet kikapcsolva használok és akkor tulajdonképpen fölösleges volt a jobb TV-t megvennem...

Az tuti biztos, hogy fura, felgyorsított képet kapok, ha be van kapcsolva a motion flow.
Viszont az is tény, hogy nem egy- amúgy TV-khez full analfabéta- ismerőstől kaptam már meg, hogy "minek cserélgetem a TV-ket, mikor mindegyiken ugyanolyan a kép, ő meg "most" vett ilyen-olyan-amolyan típust és neki rendesen olyan érzése van mozgás közben, mintha felgyorsított képet látna, közben meg mégis simán, lassan mozog minden, és az már valami". Ergo ha valaki nem ássa bele magát ennyire/semennyire és mint az emberek 99%-a, csak simán használja a TV-t, ahogy a dobozból kiszedte, akkor akár még boldog is lehet vele és tetszeni fog neki.

Szemben a fórumozók 90%-ával, akik meg bocsássatok meg, de néha úgy érzem, hogy erősen a háttal ülnek a lovon és egyrészt kötekednek minden szir-szarral, másrészt szerintük ma 500 ezer alatt nincs is jó TV, emellett még vak is az emberek másik 90%-a, amiért boldog a bármilyen Samsung 200 ezres LED TV-jével, mikor egyértelműen nézhetetlen az összes, másrészt fogalmuk sincs arról, mi a jó kép, harmadrészt pedig mindenki vegyen plazmát akkor is, ha már 5 éve halott a technológia, mert csak azok tudtak igazán jó képet és bárki, aki ma elégedett egy átlagos 150-250 ezres akármilyen LED TV-vel, annak fogalma sincs arról, miről is szól a TV-zés...

(#105679) s7evcsenko válasza GeneraL_XTX (#105671) üzenetére


s7evcsenko
addikt

És ez a sony: KDL-65W859C
A műszaki adatoknál alul azt írják, hogy: "PANELFRISSÍTÉSI SEBESSÉG:100Hz".

(#105678) Mandok :
És tényleg az volt a fő irány tavaly még, hogy minden képjavító off... fura ez a világ nah. :B

[ Szerkesztve ]

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#105680) Rp526 válasza GeneraL_XTX (#105677) üzenetére


Rp526
aktív tag

Én filmnézésnél mindig átváltok "Blu-Ray lejátszó" módra PC módról és a beállítások is megmaradnak. Ott mindent lehet állítani, amit csak akarsz (csak ki kell választani, hogy aktuális forrásra alkalmazza a beállításokat, de gondolom ezt Te is tudod :) ).

[ Szerkesztve ]

(#105681) Flashget válasza s7evcsenko (#105679) üzenetére


Flashget
félisten

nem kikapcsolni kell, hanem beállítani ;)

Realme GT Master Edition

(#105682) PuMbA válasza Mandok (#105678) üzenetére


PuMbA
titán

"Az tuti biztos, hogy fura, felgyorsított képet kapok, ha be van kapcsolva a motion flow."

Akkor állítsd be úgy a Motion Flow-t, hogy ne legyen "felgyorsítva" a kép :) Biztos van olyan beállítása, de minimális "gyorsulás" mindig lesz, hiszen a képkockaszám növelése ezzel jár, ami egyébként nem baj, mert megszokható könnyen.

"mikor megvettem a Samsung H6400-at, mikor részletesen elmagyarázta nekem pár szaki, hogy mindenféle motionflow, meg hasonló nevű varázslat tök fölösleges feature és csak ront a képen."

A MotionFlow az egyetlen, ami nem fölösleges, csak a többi :)

(#105679) s7evcsenko": És tényleg az volt a fő irány tavaly még, hogy minden képjavító off"

Kivétel az interpoláció vagy a BFI :)

[ Szerkesztve ]

(#105683) sugarforce válasza FollowTheORI (#105674) üzenetére


sugarforce
őstag

Mondom, tisztában vagyok a wifi dolgaival, egy nagy hálózatot üzemeltetek pár száz klienssel. Itt a fő probléma az, hogy kábelen sem jobb mint wifin, de tényleg semmivel. A kábel biztos jó, cat5e, laptop és a pc tökéletesen megy rajta, ezért a routert is kizárnám, mint baforrást. Ráadásul ez a második ugyanolyan tv, ami ugyanezt produkálja. Az előző k5500 pont emiatt lett kicserélve 14 napon belül. Emiatt jártuk körbe már teljesen a témakört, hogy kizárjuk a router esetleges hibáját, kábelt, wifit, stb.
Azért is írtam ide, hogy találkozott -e itt valaki ilyesmivel, de akkor ezek szerint homály a dolog.

(#105684) FollowTheORI válasza Mandok (#105678) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Ez tényleg így van... :D

Amugy én a zaj és egyéb javítókat be szoktam kapcsolni és úgy hagyom (az idő nagyrészében nem fullhd a forrás amugysem)... de ezeket a motion cuccokat énis ki szoktam kapcsolni, mert nem ezt szoktam meg...
Egyébként aki megszokja, azonak nem lesz vele baja, sőt nekik meg a kikapcsolt lesz furcsa és darabos.

Kicsit olyan ez mint a játékoknál az fps... valakinek elég a 30 és azt szokja meg... van akinek meg a 60, sőt ma már a 120-144 az alap és ha alatta lát valamit akkor darabosnak érzi. :)

Szóval minden megszokás kérdése.

Mondjuk a Sony tv erőssége pont az X-Reality, szóval ha a mozgásjavításokat nem is, de a többit érdemes lehet bekapcsolni... max a tényleg non plusz ultra BR lemezről lejátszásnál kikapcsolni, vagy ha PCről/konzolról megy a játék.

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#105685) FollowTheORI válasza sugarforce (#105683) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Próbáljátok meg a szoftvert frissíteni, és a factory resetet... és ha utána sem jó, akkor vigyétek vissza.

Kíváncsiságból rákerestem erre a slow samsung TV network connection problémára, és előfurdul néha egyeseknél... de ott sem nagyon láttam megoldást azon kívül hogy vigye vissza (mármint azon kívül hogy ott is minden fentit kipróbáltak előtte és nem segített). Szóval ez nem sok jót sejtet, főleg így hogy akkor minden más kizárva ami szóba jöhet.

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#105686) Mandok válasza s7evcsenko (#105679) üzenetére


Mandok
tag

"(#105678) Mandok :
És tényleg az volt a fő irány tavaly még, hogy minden képjavító off... fura ez a világ nah. :B"

Vagy egyszerűen csak felszívódtak azok az okosok, most meg másfajta okosok okoskodnak és mondják meg a frankót:)

(#105687) GeneraL_XTX válasza s7evcsenko (#105679) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Igen, 3D tv-knél van értelme a magasabb frissítésű paneleknek :) De amíg ugye filmézésnél mindenki 24p(24hz-24fps) nézi a filmeket addig ennek vajmi kevés előnye van. Ha pc módban esetleg be lehet állítani a 100hz-et az már nem rossz nyomhatod a game-eket 100fps-el v-sync-el :DDD

(#105688) Rp526 válasza FollowTheORI (#105684) üzenetére


Rp526
aktív tag

"Kicsit olyan ez mint a játékoknál az fps... valakinek elég a 30 és azt szokja meg... van akinek meg a 60, sőt ma már a 120-144 az alap és ha alatta lát valamit akkor darabosnak érzi."

Óhh és milyen rossz is ez.. :D:D Teljesen átérzem.. Már 50 fpsnél is felháborodok manapság, hogy "miért szaggat már megint?", régen meg..
A fórumok olvasásával egy baj van, rémesen üríti a pénztárcát :D

(#105689) sugarforce válasza FollowTheORI (#105685) üzenetére


sugarforce
őstag

Már az is megvolt, reseteltük kb 10-szer, szoftver a legújabb. Tegnap este én is a netet bújtam ezzel kapcsolatban, ugyanazt olvastam, mint Te. Már más nem jut nekünk sem eszünkbe, csak az, hogy visszavisszük, csak már nem sok bizalmunk van abban, hogy a harmadik tv jó lesz.

(#105690) blakey válasza Mandok (#105678) üzenetére


blakey
titán

Küldtem neked egy beállítást, azzal semmi nincs felgyorsítva, ha te valamit gyorsítva látsz annak más oka van. Régen sem kikapcsolni kellett hanem normálisan beállítani, tény, hogy voltak olyan készülékek ahol nem volt manuális mód és az előre beállított profilok sajnos hibát okoztak, ott célszerűbb volt kikapcsolni.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#105691) Mandok válasza blakey (#105690) üzenetére


Mandok
tag

Ok, az alapján is van beállítva a TV. De most a Sonyról beszélünk.

De a motion plus-t is elkezdték páran emlegetni, mivel a Samsung topicban vagyunk és azon pedig eddig úgy tudtam, hogy ezt szigorúan ki kell kapcsolni.

(#105692) s7evcsenko válasza GeneraL_XTX (#105687) üzenetére


s7evcsenko
addikt

Na mindegy, köszönök mindent. :R
Én ezt a sony-t behúztam, remélem boldoggá fog tenni. :B

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#105693) FollowTheORI válasza Rp526 (#105688) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Számomra inkább az a furcsa, hogy ez picit ellentmondás pl nálam. :D

Filmeknél, sorozatoknál furcsa a folyamatosabb gördulékenyebb "50-60fps kép"... a szemem rá van állva az alacsony motion rate-re + a motion blurra, amit ezeknél alkalmaznak, kvázi kódolva van a képekbe, képfolyamba (nyilván mozis-iparági örökség).

Játéknál meg pont fordítva van... ha darabos a mozgás az zavar... nyilván más egy picit a szitu, mert játéknál nincs a képbe kódolva a motion rate + motion blur páros hogy "kompenzálja" az alacsonyabb sebességet... ezért "észrevehetőbb". De akkor is furcsa az egész. :D

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#105694) blakey válasza Mandok (#105691) üzenetére


blakey
titán

Hasonlóan kell eljárni Motion Plus esetében is, tehát az egyik alacsonyra van állítva, a másik egy picit magasabbra, ennek értékei típusonként változhatnak, ha anomáliák vannak akkor bizony rossz az elektronika viselkedése. Hátha van olyan tulaj aki tud beállítást írni, de úgy gondolom, hogy 0-1/3-4 a helyes beállítás Samsung esetében.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#105695) enterlaci


enterlaci
senior tag

Hello,

Hol lehet talpat találni LE32B650 Tv-hez? Eltört. :(
ebay-en csak olyat láttam ami nagyon drágán szállít

[ Szerkesztve ]

Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11

(#105696) gyeniko válasza blakey (#105655) üzenetére


gyeniko
őstag

Itthon pihen egy 40W705 TV, nincs helye, csak úgy van. Kicsit játszogattam vele, barátkoztam a menüjével. Bekapcsoltam a BFI-t, olyan elviselhetetlen villózást, ricegést produkált, hogy megijedtem tőle. Nem hiszem, hogy létezik ember, aki ezt elviseli... Lehet, hogy az 50 Hz panel miatt?

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#105697) blakey válasza gyeniko (#105696) üzenetére


blakey
titán

Valószínűleg a gyengébb panel és elektronika miatt van. Elviselhetetlen voodzást nem szabad tapasztalni egy jó tv-n.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#105698) FollowTheORI válasza gyeniko (#105696) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Milyen forrásra?

Mert ugye ennek akkor van értelme ha a forrás kevesebb képkocka mint a megjelenített... ha mind a kettő 50 (tehát pl sima tévé műsor), akkor a BFI csak anomáliát okoz szerintem, mert a valódi rendes kép helyett tesz be feketét (kicseréli feketére). Legalábbis a logika ezt diktálja, 50Hz tévé esetén. :)

Ha 100Hz lenne, akkor oké... mert ugye akkor 50 valódi +50 fekete = 100 kijön.

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#105699) gyeniko válasza FollowTheORI (#105698) üzenetére


gyeniko
őstag

Hálózatban lévő NAS-ról nézegettem filmeket, ezek 23,976 fps-esek. Streameltem zenei klipeket YT-ról is, nem néztem mugyen meg, de ezek inkább 50/60 fps-ek lehetnek.

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#105700) FollowTheORI válasza gyeniko (#105699) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Ahham... akkor az lehet inkább framerate konverziós (telecine) hiábát okozott így együtt. :)

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.