Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-17 21:43:19

LOGOUT.hu

PlayStation 5 ON-topik téma-összefoglaló
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Az OFF-topik ezen linken keresztül érhető el.

A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58953) blckhm válasza droidArcher (#58949) üzenetére


blckhm
tag

Akkor csak sikerült lekönyvelnie Pirikének. :DD Remélem, hogy holnap már kéznél lesz a csomag.

#58954 - Utána kb 15 perc és kaptam az ÜSZ-tól a megerősítést én is. Illetve azért tűnt el, mert épp feldolgozás alatt van, ha jól emlékszem egy másik PH user írta.

[ Szerkesztve ]

(#58954) -secret- válasza blckhm (#58935) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Nekem csak az e-számla jött meg egyelőre.

Mondjuk érdekes mert nincs a rendeléseim alatt a PS5. Reggel még ott volt.

szerk.: Na most jött a szállítós levél.

[ Szerkesztve ]

(#58955) Elderath válasza Dr. Venkman (#58950) üzenetére


Elderath
őstag

Launch óta várok spiderman akcióra...

Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre

(#58958) RangerFox


RangerFox
Topikgazda

Engedjétek már el ezt a túlárazott konzol témát!

(#58959) RangerFox válasza Dr. Venkman (#58950) üzenetére


RangerFox
Topikgazda

A Demon's Souls meg Sackboy leértékelésre én is várok nagyon. Mondjuk az ezután érkező ex címeket biztos day1 fogom venni, felesleges ennyit várni. A Watch Dogs meg elég rosszul fogyott, nem csodálom, hogy a Fenyx-szel együtt ilyen hamar elértéktelenedett. Ennyiért még el is gondolkodtam rajta (US ár).

(#58960) Moby válasza RangerFox (#58959) üzenetére


Moby
addikt

Ma vettem meg (WDL) :D
Sackboy-al órisi mázlim volt. Vettem 10-ért egy promókódot, ami úgy volt árulva, hogy csak a PS4-es verzió működik. És tényleg csak az működött. Majd eltelt kb két hét, jött hozzá egy frissítés, azóta letölthető a PS5 verzió is :D (és ráadásul benne van a magyar nyelv)

/DeS-t meg MM-et megvettem day1 usa store-ból. Egyik sem volt annyira olcsó, de a DeS-be azon melegében belevertem a platinát, szóval megérte. A MM viszont a mai napig nincs végigjátszva sem. Jó is, szép is, de valahogy nem vonz be.

[ Szerkesztve ]

(#58961) tboy93 válasza RangerFox (#58959) üzenetére


tboy93
nagyúr

WD-re még várok hogy beesen 5k-ra, aztán megveszem lemezesen. A 2. résszel is elvoltam.

(#58962) jkrisztian válasza spacer (#58942) üzenetére


jkrisztian
aktív tag

Én is rárepültem, köszönöm az infót annak aki szólt. Lehet, hogy vaskosabb így az ára valamivel, de egyáltalán nem vészes. Nagyon meglepődtem, de személyes átvételre is van lehetőség náluk. Én az Árkád üzletházban fogom átvenni, remélem minél előbb. :D

(#58963) bkorga válasza Silεncε (#58931) üzenetére


bkorga
csendes tag

Az automata rendelés visszaigazoló e-mail alján van a link.
Január 18-as rendelésem volt (későn realizálódott mit is szeretnénk), az még nagyon soká fog sorrakerülni. Ha kari előtti lett volna, akkor felajánlottam volna itt vagy discordon.

(#58964) bkorga válasza droidArcher (#58933) üzenetére


bkorga
csendes tag

a rossz beidegződés miatt kártyával :) (pedig előtte mantráztam, hogy átutalás-átutalás ha jön a drop)

(#58965) csuzda válasza bkorga (#58963) üzenetére


csuzda
aktív tag

Milyen discord? Ha ott megosztásra kerül ha van valahol a konzol, akkor kérhetek linket? Köszönöm!

(#58966) Xaels


Xaels
félisten

Egy hete van nálam a Playstation 5 Digital Edition Deck fórumtársnak hála és most ebben a hozzászólásban kifejteném a tapasztalataimat.

A gép tetszetős, bár az én esetemben ez olyan sokat nem számít mert ugyanúgy beraktam állítva monitorom mögé mint anno a PS4 Pro is volt. A levegő keresztbe megy, bőséges térrel van körülvéve a masina és a belőle távózó meleg légáramlatnak sem áll semmi az útjába. Ennek megfelelően szinte egy mukkot nem hallani, ha nagyon közel teszem a fülem akkor lehet a venti hangját ami kicsit furán kerregős, de közel sem az a szint mint az elődjénél újrapasztázás után.

A Type-C portot nem értem igazán, ezt úgy mondom, hogy ugye az általam használt Steelseries Arctis 7P adóvevője ezt a csatlakozót használja (bár ugye a tervezési zsenialitás miatt ha nem használnám a sima USB-A végű hosszabbítót akkor is búcsút mondhatnék az előlapi USB-A csatlakozónak mert rálóg, mondjuk ha már kifejezetten a PS5-höz készült a fejes akkor miért nem olyan az az adóvevő vagy a hosszabbító kábel, hogy...) na de majd veszek egy sima Type-C hosszabbítót és akkor így nyerek +1 USB-t, mert hát a kontrollerhez is sima A-s töltőkábelt adnak. És itt vagyok meglőve mert a korábbi cuccok meg az újak nem kompatibilisek ilyen téren és kevés lett a portok száma hiába lett a C-vel több. De majd erre is találok megoldást.

Astro C40. 3rd party custom kontroller. Tudjuk, hogy a Sony megmondta, hogy a PS4-es vezérlők csak PS4-es játékokkal működnek, de láttam youtube-on, hogy külső eszközzel legyűrhető az akadály. Amúgy a menüt remekül lehet vele irányítani, COD Warzone alatt is ugyanúgy működik mint korábban és ez olyan téren megnyugtató, hogy nem a DuSe analógjait meg ravaszait fogom szétgyilkolni. Nem is ez az érdekesség a dologban, leszedtem az Outriders PS5 demoját és ott rinyált már a kontroller miatt ami nem is volt hajlandó működni, ez azért lényeges mert ennek a játéknak van PS4-es verziója és gyakorlatilag nem tud semmi olyan extrát ami az új irányítót indokolná. Ugyanez igaz a ShareFactory-ra ami ugye a PS saját kis egyszerű videóvágó alkalmazása amiben szintén semmi olyan funkció nincs ami ezt a megkötést indokolná.

Steelseries Arctis 7P. Lehet placebo, de mintha még teltebb, testesebb lenne PS5-tel amit kitol magából. Ha bekapcsolom automatikusan vált, de ha kikapcsolom manuálisan kell a rendszert átállítani a HDMI-re. Töltéskijelzés itt sincs, a csúszkáról állított chatmix valahogy nem az igazi még mindig. A Spotify viszont leviszi az arcom.

Astrobot és a DuSe. Jópofa kis játék, idegcsillapításra kiváló és alapból felírnám kötelező jelleggel a játékfejlesztőknek, hogy is kellett volna már az előző generációban a kontrollerrel foglalkozni illetve, hogy kell kreatívan játékot tervezni a 200. gyüjtögetős quest helyett. Viszont engem annyira nem villanyoztak fel a funkciók, lehet mert korábban is fehér holló volt 1-1 játékban ezek felbukkanása. Azt viszont nem vitatom, hogy jobb a DS4-nél kézbe fogni, jó lenne ha a Sony is elgondolkozna valami Elit verzión cserélhető karokkal, plus gombokkal akár.

A betöltési idők nekem nem voltak fontosak, igazából nem is idegeskedtem ezen soha viszont a menü szerencsére gyorsan előjön végre. A menüt kicsit szokni kell és pl. a partiból való kilépés vagy az alkalmazás bezárása feleslegesen lett szerintem túlbonyolítva viszont egyéb dolgokban funkcionálisabb lett.

A monitorom egy AOC gamer csoda, akár 144hz-es képrissítésű, 27colos VA panellel meg egyéb finomságokkal, de ezek nagy része úgy sincs kihasználva. A felbontás is csak 1080p de a PS4 Pro után sokkal teltebbek a színek, jobb a kontraszt és élesebb a kép ugyanezen a megjelenítőn ugyanúgy HDMI-vel használva.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#58967) Kendek válasza Xaels (#58966) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Az előlapi Type-C port az főleg a külső vinyók részére van (hivatalosan ezt a portot javasolják erre a célra). A felette levő 2.0-s USB-A csati pedig a kontroller csatlakoztatásához, ami főleg az akkumulátor töltését jelenti.

<-ƘƘ->

(#58968) opr válasza Kendek (#58967) üzenetére


opr
veterán

Meg tippre majd a kovetkezo VR-hoz.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#58969) tboy93 válasza opr (#58968) üzenetére


tboy93
nagyúr

Nanemárhogy előre kelljen dugni :Y Az szép lenne.

(#58970) opr válasza tboy93 (#58969) üzenetére


opr
veterán

Szerintem meg abszolut az lenne az idealis/logikus. VR-rol van szo, gondolni kell arra is, hogy mi van, ha kicsit tul lelkes a kedves user. Inkabb legyen csunya, cserebe ha belegabalyodik Bela a kabelbe, siman csak kitepi a csatlakozobol es nincs gond, mint hogy az egesz konzolt tepje magaval (es kozben gallyra is vagja a csatlakozot, de minimum a kabelt is).

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#58971) Xaels válasza Kendek (#58967) üzenetére


Xaels
félisten

Na de van 1 custom kontim aminek az adóvevője 1 USB, 1 fejhallgató ami még 1 USB és marad egy sima USB-A minden másra mint a kontrollerek töltésére. Mivel a Duse az Type-C ezért ahhoz más kábel kell mint az Astrohoz meg a 7P-hez. És akkor még ugye nem dugtam fel külső HDD-t amiből egyébként USB-A-s van kéznél. Bosszantó, hogy a 7P adója mindenképpen elfoglal egy USB-A-t és ez nem a Sony hibája. Mondjuk én seggel kifelé használom a gépet így relatív jól hozzáférhető a hátlapi 2 USB de azoknak ez méginkább szopás lenne akiknél nem így van szerintem. Előre is mehetett volna 2 sima USB, a Type-C egyáltalán nem indokolt szerintem.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#58972) Kendek válasza opr (#58970) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Ha csak egyetlen USB porttal szükséges majd csatlakoztatni, ami egy nagyon vékony és jó hosszú kábelt jelent majd, akkor abszolúte tök logikus az előlapi Type-c. Bár én azért kicsit reménykedtem benne, hogy megoldják a vezeték nélküli összeköttetést is (ez sajnos már megdőlt).

<-ƘƘ->

(#58973) Kendek válasza Xaels (#58971) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Én nem kérdőjelezem meg a Type-C előlapi létjogosultságát (sőt, használom is), viszont igaz ami igaz, mellé még tehettek volna több portot is (olyanokat amik 3-sak). Plusz hátul is elfért volna több is belőle.
Amit tenni lehet az az, hogy egyrészt létezik HUB (ami a külső vinyón kívül mindenhez jó), másrészt pedig csak olyat aggatsz rá aminek kommunikálnia kell a konzollal. Akkumulátorok töltéséhez használható bármi egyéb is, vagyis egy szabványos USB-s töltőadapter.

<-ƘƘ->

(#58974) opr válasza Kendek (#58972) üzenetére


opr
veterán

Hat, elvileg azt igerte Jim Ryan, hogy egy kabeles megoldas lesz. Igy meg 90%, hogy a sima elolapi usb-c-rol beszelgetunk szerintem.
Amugy a vezetek nelkuli dolgot se zarom ki a jovoben (de legalabbis erosen remenykedek benne), vagy valami utolag HMD-re applikalhato cuccal, vagy akar egy PS5 VR2-vel par ev mulva.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#58975) b.


b.
félisten

sziasztok! Van valaki aki HDMI splittert használt a PS5 konzolhoz? Szeretném az erősítőre rávinni a hangot és direktbe kötni a TV vel is a konzolt.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#58976) Deck válasza Xaels (#58966) üzenetére


Deck
titán

Örülök, hogy tetszik :R

PS5

(#58978) kIsDe`


kIsDe`
tag

Azért otthon a Triwardennel egész szerencsések vagytok:
link
Március 8-án küldtem vissza a hibás kontrollert, azóta várom vissza :DDD van másik nem sürgős, de ez egy jó erős vicc azért.

(#58979) #48917248


#48917248
törölt tag

Tegnapi médiás rendeléshez megérkezett a számla és a garancia jegy is emailben, de a szériaszámot nem tartalmazza, csak a Sony cikkszámot. Mi alapján azonosítják, ha bármi gond lenne később a konzollal?

(#58980) laci1117 válasza #48917248 (#58979) üzenetére


laci1117
tag

De tartalmazza, nem kell pánikolni... "Termék gyártási száma, amennyiben van:"

(#58981) #48917248 válasza laci1117 (#58980) üzenetére


#48917248
törölt tag

Nem pánikolok, de ott nem az egyedi szériaszám szerepel, hanem a Sony part number (P27418872L), ami még pár millió gépnél megegyezik :C

[ Szerkesztve ]

(#58982) Lackooo84 válasza #48917248 (#58979) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Nekem is elkövették már ezt a hibát, egy hónapja várom, hogy javítsák (felejtős, sosem fogják).

The Truth is out there...

(#58983) #48917248 válasza Lackooo84 (#58982) üzenetére


#48917248
törölt tag

És mit mondtak, ebben az esetben, hogy lehet garanciális javítást intézni?

(#58984) Xaels válasza Kendek (#58973) üzenetére


Xaels
félisten

Én sem azt mondom, hogy felesleges de akkor lenne látszatja, így van +1 portunk amit semmi nem használ a gyári tartozékokból sem. A nem gyári ami használná meg másik sztori. Sajnos jelenleg kicsi helyem van, még van pár pótolni valóm.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#58985) eisento válasza Xaels (#58984) üzenetére


eisento
addikt

hirtelen azthittem GTA :D De rajottem, hogy ez vmi call of złoty :DDD

Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi

(#58986) kriszpontaz válasza #48917248 (#58981) üzenetére


kriszpontaz
veterán

Az enyémen is ugyanez van, mindkettőn, sőt a számlán is. Szóval nem egyedi eset. Remélem ez nem okoz gondot később.

[ Szerkesztve ]

(#58987) Lackooo84 válasza #48917248 (#58983) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Egyszerű a történet, lefotózod a gép alján a serialt, bebattyogsz a legközelebbi MM-be, és kéred, hogy a számla és a fotó alapján töltsenek ki egy Sony jótállási jegyet. Elővesznek egyet a pult alól, kitöltik és ennyi.

The Truth is out there...

(#58990) Halbrand válasza Lackooo84 (#58987) üzenetére


Halbrand
csendes tag

Hát most biztos nem lehet csak úgy bebattyogni sajnos :/

(#58991) Lackooo84 válasza Halbrand (#58990) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Hát majd ha nyitás lesz persze, addig ráér. :D

The Truth is out there...

(#58992) Wesder


Wesder
félisten

Jó lesz ez.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#58993) EnterR válasza eisento (#58985) üzenetére


EnterR
veterán

Ment a zoomolás nálam is. :DDD

PSN ID: marquuard

(#58994) Mephike


Mephike
senior tag

Torsteinnek hála nekem is lesz záros határidőm belül PS5-öm. Ezer köszönet a felajánlásáért! :R

(#58995) Halbrand válasza Mephike (#58994) üzenetére


Halbrand
csendes tag

Igazán nincs mit :)

aki keres Sony dokkolót itt van készleten :

https://www.avland.hu/webshop/products/details/sony-ps5-dualsense-charging-station-eur/16532?fbclid=IwAR248FE0VvwPz4To76RQ5x64lGmW_z5rZC_ccJ8zQT6L9MdBoiS8bN8vghE

(#58996) Raga


Raga
senior tag

Tisztelt fórumtársak.
Érdeklődni szeretnék, hogy van e valakinek tapsztalat a SOG CONV 2-ről??
Ez egy átalakító, amivel lehet billentyűzet+egérrel játszani.
R6-hoz szeretném használni, amennyiben PS5-höz is működik.
Mivel korábbi a termék, mint a ps5 ezért nem írja, hogy kompatibilis e vele.

(#58997) taylor67 válasza Mephike (#58994) üzenetére


taylor67
tag

Köszi, de már elfogyott.

(#58998) MrDrake válasza b. (#58975) üzenetére


MrDrake
tag

Konkrétan splittert nem, de leválasztót igen: [Speaka HDMI Audio Extractor]
De mi a kérdés?

(#58999) b. válasza MrDrake (#58998) üzenetére


b.
félisten

Azt szeretném, hogy a HDR miatt és a teljes értékű 4 K BR miatt közvetlenül majd a Tv re köthessem a PS5 -öt de a z erősítőm csak 1.4 HDMI-t tud ,az sima ARC a Tv ből meg nem küldi vissza BR filmeknél a HD hangot. Jó lenne még egy audio kimenet ,egy az erősítőbe közvetlenül és a HDMI meg közvetlenül a TV re,de ha jól tudom a PS5 csak egy HDMI aztán annyi . Arra gondoltam így oldanám meg. Működhet ?

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#59000) MrDrake válasza b. (#58999) üzenetére


MrDrake
tag

Ha van az erősítőn optikai bemenet, akkor tulajdonképp amit az előbb linkeltem, elég kell hogy legyen. Én pl. egy Astro Mixamp-al használom, viszont ha a TV-ről vezetem ki az optikát (PS5 ->TV -> Optikai kábel -> Mixamp), akkor késik a hang. Pont ezért kellett vennem egy leválasztót (ezúton is köszönet a Sony-nak a +16000 Ft-os kiadásért, #fortheplayers).

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.